Parlement hekelt spanningen op ministerie

13

PARAMARIBO, 17 aug – Het parlement is niet te spreken over vermeende spanningen op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Volgens een krantenbericht schiet minister Shriley Sitaldin niet goed op met haar personeel. Hoewel Sitaldin zelf ontkent, is er voor parlementariërs genoeg aanleiding voor bezorgdheid. De belangen zijn veel te groot.

Duizenden jonge Surinamers moeten het hebben van deugdelijk management. Personeel beweert – anoniem – dat Sitaldin sociale vaardigheden ontbeert. Er wordt vanuit een ivoren toren gewerkt. “Dit is niet goed voor het onderwijs in het land, vooral niet nu een nieuw schooljaar moet beginnen”, zegt Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP). In het afgelopen schooljaar waren de studieresultaten iets beter dan de afgelopen jaren. Sitaldin kan dit niet claimen.

Het is hooguit haar voorganger, Raymond Sapoen, die het pluimpje zou verdienen. “We zeggen proficiat aan alle werkers in het onderwijs die een bijdrage hebben geleverd. We vragen wel aan de regering om inderdaad te kijken naar het vraagstuk van minister versus werker”, zei André Misiekaba (NDP). Parlementariërs vinden het ook niet kunnen dat kinderen eerst geslaagd heten en dan weer niet. Een basisschool kreeg de examenuitslag laat. Excuses bleven uit.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Een mini-ster die met body-guards op het werk verschijnt en die incompetenten tot onder directeur op het ministerie benoemd. Een mini-ster die haar ambtenaren bedreigd en uitscheld? De afgelopen maanden is veel te doen geweest over het MINOV. Het is echt te betreuren dat juist zo een cruciale post, zo belangrijk voor de jeugd, de toekomst van het land, dat men daar feitelijk een viswijf neerplantte…..omdat het ze zo uitkwam daar bij de inner-circle van het kabinet van de President?


  Maak melding

 2. Niet verwonderlijk wanneer leeghoofden ondeskundige mensen plaatsen op hoge posten,waar ze niet geschikt voor zijn, net als op OW, daarom komt hier zo weinig van de grond, eigem belang staat bij deze coalitie hoog in het vaandel.


  Maak melding

 3. Als ik de zoon van Jozef en Maria mag geloven dan vergaderen de minister en hij ook op zondag en gaan ze samen naar Stoelie.Er zou geen sprake zijn onheuse behandeling van ondergeschikten.Deze minister is deskundig en aan haar omgang met minderen is niets aan te merken.Daarvan kan Jozef en zoon praten.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Sitaldin is in één opzicht niet slim. In feite is Jozefzoon de minister. Sitaldin zit alleen maar op die stoel. Als het goed gaat, zal hij zeggen dat het door zijn adviezen komt. Als het niet goed gaat zal hij zeggen dat ze niet naar hem wilde luisteren. Als er klappen vallen gaat Sitaldin ze alleen moeten opvangen.


  Maak melding

 5. Mensen! Jullie hebben toch wel in de gaten dat er een
  Paleisrevolutie gaande is! Er zijn twee kampen!

  In de linkerhoek de massamoordenaar, keizer Bigi mofo I.
  In de rechterhoek de voormalige voorzitter van de KvK.

  Is het u ook opgevallen dat wij de laatste dagen
  allerlei tegenstrijdige berichten horen?!
  Dan is er 50000 euro van de mofina richting de
  Noordzee, aldus sprak wederom ene onzekere
  directeur! Dan komt de massamoordenaar halsoverkop
  beweren dat zijn naam niet Bigi Mofo is maar
  Haas!

  Dan gaat men de illegale overgang met Landdief
  Guyana sluiten om per ommegang te vernemen
  dat de massamoordenaar zijn naam niet Bigi Mofo is maar
  Haas!


  Maak melding

 6. baas zou z.a zelf gezegd, dat hij minstens nog vijf honderd ambtenaren moet reshuffelen.

  dus vele ministers zullen nog de laan worden uitgestuurt..

  succes..


  Maak melding

 7. Het parlement heeft niets te vertellen. Bouva begint al weer alles wat slecht is goed te praten. Er is niets aan de hand. Het spreekt voor zich dat de mensen niet bereidt zijn bij naam en toenaam te ageren tegen deze regering maar dit anoniem (moeten) doen. Men is dus bang en kan er dus nu al geen sprake meer zijn van democratie in Suriname.


  Maak melding

 8. Stelletje dumbo’s. Als je de leiding vervangt omdat een ieder klaagt dan ben je stom bezig.
  Wijdenbosch was de zogenaamde mediator bij kwakoe. Kan hij nu dan niet als mediator optreden????????????
  Ondermijning van gezag door te twijfelen aan gezag is een gevaarlijk iets.
  Er zijn meer werkers op aarde dan mensen die met verstand een reorganisatie doorzetten.
  Prikken in het beleid van beleidmakers, zoals domme Bouva dat wilt, betekend niets anders dan het vertrouwen opzeggen in beleidmakers. eenmaal met succes geklaagd is de vraag wie is de volgende. want de volgende keer kan je niet langs de lijn blijven want het balletje is gaan rollen.


  Maak melding

 9. Is er nog een parlement in Suriname? Het valt mij op dat de president alles doet zonder het parlement.
  Soso bruya, bigi mofo nanga lee, en intussen roof nanga foefoeroe é go nanga langa


  Maak melding

 10. baas is straks terug uit santo domingoo met heel veel veel sleutels en heel veel successen..let maar op..

  er staat een grote truck op zanderij deze successen mee te nemen naar parbo..symbolisch..

  su. is weer vele vele vele tien duizenden US$’s armer geworden..

  zou goed gebruikt kunnen worden voor de armoe zaaiers..of gewoon de gaten in de straten te repareren..wat dacht je van dé tjé-poties..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.