Nieuw leven voor advocatenopleiding Suriname

3

PARAMARIBO, 17 aug – De advocatenopleiding wordt nieuw leven ingeblazen. Dit zegt Stanley Marica, deken van de Orde van Advocaten. Juristen die van de universiteit komen, kunnen dan weer binnen afzienbare tijd de advocatuur in. Door het uitblijven van de opleiding heerste veel onzekerheid. Daar komt nu een eind aan.

Volgens Marica is hij in overleg met minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Er is wat papierwerk nodig en daar is Justitie & Politie verantwoordelijk voor. Het betreft het onderwijsgedeelte van de opleiding. Als het administratieve deel is afgerond, kan de opleiding van start gaan. “We doen dat samen met de stichting Juridische Samenwerking Suriname – Nederland”, zegt Marica. Deze stichting van Lilian Gonçalves – Ho Kan You verzorgt gerichte opleidingen voor juristen.

Volgens Marica ligt de samenwerking voor de hand. Suriname ontleent zijn rechtssysteem aan Nederland. Hoewel Suriname ook lid is van de Caribische Gemeenschap, Caricom, is de juridische samenwerking nog veraf. Marica ziet op termijn wel mogelijkheden bij de University of the West Indies. Het Hof van Justitie heeft de twee nieuwste advocaten, Gregory Sitaram en Satsja Pahladsingh, net toegelaten. Beide moesten jaren wachten op hun toelating.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Lekker bericht hierboven, wat stelt het nou voor een nieuw leven, een jurist daar hoef je niet serieus te
  nemen, allemaal laaielichters, en voor de gek houderij.
  Hier is het niet veel soeps, daar helemaal niets.


  Maak melding

 2. Natuurlijk hen in de gelegenheid stellen voor hun studies.
  Straks zijn zij nodig de criminelen en met name Bouta te veroodelen! Een heleboel heeft bouta toch afgemaakt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.