Kort geding Kwakoe Festival niet doorgegaan

31

Het kort geding dat de stichting Kofoe en de vereniging van standhouders van het Kwakoe Festival zouden aanspannen tegen de verhuurder van de tenten op het festivalterrein, is vanmiddag uiteindelijk niet doorgegaan. Partijen hebben heel de middag tijdens een zitting onderhandeld over een nieuw contract en een lijmpoging. Dat meldt verslaggever Roshnie Phoelsingh op Facebook.

In eerste instantie leek het erop dat er een nieuw contract zou komen tussen de organisatie van Kwakoe en de verhuurder Witte Tenten. Maar volgens Phoelsingh vonden de standhouders het niet verstandig dat de Kofoe voorzitter en Witte Tenten ‘in hun eentje’ een nieuw contract zouden opstellen en staken er een stokje voor. De vereniging van standhouders, die met maar een paar man was vertegenwoordigd, wil een groter gezelschap voor beraadslaging.

Daarom wordt er dezer dagen verder onderhandeld over een nieuw contract en gaat de lijmpoging door. Verslaggever ter plaatse Roshnie Phoelsingh vernam in de rechtbank van bronnen binnen de standhouders dat er een master onderhandelaar is ingevlogen. Als partijen er niet uitkomen is er tot uiterlijk vrijdag de mogelijkheid tot kort geding. Een der advocaten benadrukte na afloop van de zitting dat hij verwacht dat partijen er wel uit zullen komen.

UPDATES:

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Roshnie Phoelsingh schrijft dat Bouta himself de knullige SuriNed-organisatie van Kwakoe de helpende hand bood. Of het waar is weet ik niet maar de SuriNeds staan, mocht het waar zijn, wel volledig voor schut hiermee. Ik wacht de verdere ontwikkelingen af. Met smart!


  Maak melding

 2. De mang jere go, tap a torie, soortoe ka lijmpoging,
  voor de gek houwerij, en als dit weekend doorgaat, aboeng, want volgens mie dat deng wani, ma baka dies weekend a moesoe kaba nanga Kwakoe. Opsodemieteren
  nanga a heer torie.


  Maak melding

 3. Een herhaling van voorgaande jaren. Steeds een financieel probleem.
  Het schijnt in de roots te liggen. Altijd problemen met geld en nooit een oplossingsgerichte aanpak.
  Het is alsof kwakoe een weerspiegeling is wat er in Su plaats vind. Namelijk eerst je eigen zak spekken en dan kijken wat er voor de rest overblijft.
  Niet te filmen die hap.
  In den beginne was ik een verwoede kwakoe ganger maar gaandeweg zag je meer dat ding veranderen in een corrupte commercieel gebeuren.
  Hierdoor was mijn alltste kwakoe in 2005


  Maak melding

 4. ja hoor wederom een goed voorbeeld van organisatie nanga sranangmang is meestal probleem……
  wanneer gaan we het eindelijk afleren dat als je aktiviteiten wilt ontplooien dat je ook je afnemers direct moet betalen, we proberen altyd op z’n surinaams te betalen oftewel ik ga je later betalen.
  Thuis betaal je toch ook je huur/aflossing.,
  soso sjeng bakadjeng.


  Maak melding

 5. ik vind het gewoon triest,ik vind kwakoe is surinaams waarom kan er niet bij de ingang van alle bezoekers een vijfje worden ingerekend,kijk hoe veel geld er dan zal binnen stromen in de kast,als kwakoe gered moet worden laten de surinamers er mr beginnen er mee bijdrage bij de poort,ik vind het top als bosje of ddb het redt mr nu ligt het ook aan de surinamers ga er voor en betaal .


  Maak melding

 6. het wordt tijd dat Surinamers de hand in eigen boezem steken en zich serieus afvragen of wij wel in staat zijn om wat dan ook te organiseren. Het is elk jaar wel weer wat anders.Leren we dan nooit uit fouten van het verleden????
  Een grondige evaluatie zou geen overbodige luxe zijn.


  Maak melding

 7. Surinamers moeten Kwakoe niet meer organiseren. Met alle respect voor de organisatoren, maar de meeste hebben nog steeds geen commerciële achtergrond. Maar afgezien daarvan, als je de belangrijkste geldschieter, de witte tenten club, ieder jaar weer aan het belazeren bent dan heb je nog steeds niet in de gaten dat je niet in Poelepantje woont, maar in Nederland.

  Het verbaast me dat het tentenbedrijf elk jaar opnieuw die tenten willen neerzetten, een normale organisatie was daar allang mee gestopt. De oplossing is simpel: laat die tentenorganisatie Kwakoe organiseren. En aan de Surinaamse kant geven we ze zo’n een spierwitte burgerlijke Nederlandse boekhouder, die met een grote donkere creoolse vrouw is getrouwd. Dan komt alles goed.


  Maak melding

 8. Geen geld voor de tenten maar wel geld voor het invliegen van een Bemiddelaar??
  Rara, hoe kan dat.
  Er staat op Kwakoe een grote tent van Govern.Sr.
  Het weekend langs gelopen alleen het personeel zat zich te vervelen. Moet de stunt met Bosje misschien de toestroom naar deze tent op gang brengen of deze tent “redden” 🙂


  Maak melding

 9. Suriname heeft neks te maken met het Kwakoefestival. Misschien ga ik het festival organiseren, dan maak ik er een echt multicultureel festival val. Het eerste wat ik doe is die lijntjes naar Suriname afkappen, want daar valt toch geen cent te halen. Moet je eens wie de ondernemingen hebben in de Bijlmer? In ieder geval niet die Surinamers die nog steeds geloven dat Kwakoe van hun en van Suriname is.


  Maak melding

 10. Ik vraag me af waarom sommige Surinamers hun eigen beperkingen projecteren op de hele groep.

  @ masraE. Als JIJ niet kun organiseren waarom haal je de hele groep erbij? Jij bent waarschijnlijk waardeloos in niet in staat je eigen huishouding te organiseren en vraagt waarschijnlijk je spier witte buren dat voor je te doen.

  Ik heb dat probleem niet en ik weet dat de meerderheid dat ook niet heeft. dat er een stel mensen zijn die denken dat ze zonder enige ervaring/kennis iets willen organiseren, kan ook uitgelegd worden als enthousiasme, pro activiteit en een kleine overschatting van hun eigen kunnen.

  Maar om die incompetentie te koppelen aan een hele groep maakt jou de grootste domoor die er op twee benen rondloopt!

  Wat is er trouwens mis iets te organiseren vanuit jezelf? Waarom kan je niet iets organiseren dat jou vertegenwoordigd, neerzet en van daaruit mensen verwelkomen?
  Waarom hebben Afro Surinamers de neiging zichzelf weg te cijferen? dat is dus de basis van falen.

  Je mag er zijn en je kunt laten zien dat je vanuit JEZELF iets kunt neerzetten.

  Ik stel voor dat je voor straf de post nog een aantal keren leest, je goed gaat mediteren en daarna terugkomt met een constructieve bijdrage.


  Maak melding

 11. in het kwakoe gebeuren ervaar ik nog steeds als een langsame afbraak,,,dus ik wacht af ,enzie wat ervan komt,,maar ik blijf bij mijn standpunt,,,,,langsame afbraak,


  Maak melding

 12. Beste Roy, op de pof leven heet dat, precies wat Bouterse propageert geweldige projecten zonder geld .
  anna_Ziekelijk geeft die 50000 aan die kinderen die met een lege maag naar school gaan.
  Bouterse en Bosje proberen op een goedkope en laffe manier te scoren.


  Maak melding

 13. Jaaa,hoe meer minnetje”s ,hoe beter,,,,dit komt als bliksem en donderslag uit de hemel ,,,,,maar nu even de feiten,,,,,,nog niet lang terug werd bouterse voor moordenaar,drugs dealer,en nog veel meer dat niet goed is uitgemaakt,,,,,,maar men neemt wel die drugs geld aan om feest te vieren…en daarmee laat het nederlandse politieke zien,hun politiek spelletje..ik heb iemand horen zeggen dat mensen die politiek bedrijven het zelfde zijn ,,,,,en nu heel simpel ,,,,,,,als dat zo is dat bouterse een geheime pact met ned heeft ,,,,dan hebben zij ons goed te pakken,,,,,,,maar als het niet zo is ,,,,,,dan móet men de ware feiten gaan ondezoekken,en niet blindelings gaan oordelen,,,en als bouterse dan zijn financiële steun geeft dan is dat zijn good wil om te laten zien dat hij om zijn volk geeft,ook al wonen zij in een vreemd land,,,,,,,ik dank u voor uw begrip,,,hotep


  Maak melding

 14. @ik vraag me af. Zonder respectloos naar jou toe te zijn, maar “organiseren van je uit jezelf” en zonder ervaring iets te willen organiseren gaat alleen lukken als je een “streetparty” wilt organiseren. Die visie is van jaren ’70, toen je nog subsidie bij elkaar kon hosselen en een makrokaart kon ophalen bij een welzijnstichting. Ik heb veel respect voor de huidige organisatoren, maar die komen helaas uit die periode. Ik heb ook veel respect voor ze dat ze dit voor de Surinaamse gemeenschap in stand willen houden. Echt. Maar de keiharde realiteit is dat ze niet in staat zijn dit gewicht op te tillen.

  Kwakoe is allang geen liefdadigheidproduct meer voor bemre Surinamers die geen cashmoney meer hebben voor een reisje naar Paramaribo. Voor het organiseren van een megafestival als Kwakoe heb je ervaring nodig. En je als geen ervaren Surinaamse organisatoren hebt die zich daaraan willen branden, dan moet je die expertise ergens anders vandaan halen.

  En waarom moet een Afro-Surinamer Kwakoe organiseren? Is alleen iemand met superdik kroeshaar, dikke grote lippen en een zwart-blauwe huidskleur geschikt? Sjorrie hoor, maar die tijd is voorgoed voorbij. We leven in tijd van financiële verantwoording, marketing en social media, met oude kreten als powa, opo blaka man en kofoe gaat je het niet redden op enthousiasme. En het bewijs is geleverd, helaas ieder jaar weer.

  Ennuh, ik ben een blaka man.


  Maak melding

 15. Masra e,

  we staan wat mening betreft niet zover uit elkaar hoor.

  Waarom organiseren vrouwen vrouwen festivals en homo’s homo festivals? Waarom organiseren moslims geen joden festival en omgekeerd?

  Dat heeft te maken met een bepaalde identiteit. Met iets dat je wil en waarschijnlijk ook MOET uitdragen.

  Vooral voor de volgende generaties. het is een belangrijk signaal dat er iets uit je groep komt in het kader van ene groepsidentiteit. het kan zijn dat mensen er een bepaalde waarde aan ontlenen toch? Net zoals het nu wordt gebruikt om er een bepaald stigma mee te creëren. begrijp je mij?

  Dat heeft alles te maken met imago, sociale media, communicatie en nog veel meer.

  dat de huidige en vorige organisatoren de klus niet kunnen klaren is meer dan duidelijk. Vooraf al. Mijn vraag was meer, als ik dat kan zien, als jij dat kunt zien, waarom zien de verantwoordelijken dat dan niet?

  Nergens heb ik gezegd dat Kwakoe een liefdadigheidsfeest is en of moet zijn. Ik zie het wel als een belangrijk instrument om andere doelen te bereiken of in ieder geval een richting te geven aan een proces.

  Ook een onbeantwoorde vraag blijft waarom er exponenten in de gemeenschap zijn die deze klussen wel zouden kunnen klaren, en dat die zich liever distantiëren van alles wat met de gemeenschap te maken heeft.

  Ook dat is een patroon.

  Je sprak over het binnenhalen van een witte man om alles goed te laten verlopen. heb jij geen vertrouwen in jezelf? heb jij een witte man nodig om jouw zaken goed te laten lopen?

  Waarom geen Molukker, Marokkaan, Turk, Chinees? Dat was mijn punt en is direct mijn argument om dit door Afro Surinamers te laten organiseren. Als de beste dat doen, zullen we dergelijke commentaren als de jouw niet meer horen.

  Alhoewel er dan altijd wel iets te klagen overblijft. Wat dat betreft hebben we teveel overgenomen van de Hollanders!

  Aan het Kwakoe festival zitten verschillende lagen en die gaan behoorlijk ver. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Een groot compliment aan de president van Suriname dat hij dat wel heeft ingezien.

  Zijn actie zal natuurlijk ook vergaande gevolgen hebben voor het vervolg en de politiek in Nederland zal verder stappen ondernemen.

  Het is jammer dat de Afro Surinaamse ondernemers nog niet zover zijn dat ze inzien welk een instrument het kwakoe festival voor ze kan zijn.

  Maar net als bij de meeste ondernemers is ook bij deze groep het marketingsbesef ondergeschikt aan hun drive voor de core business.

  Wanneer zij begrijpen wat ze laten liggen, hoeft geen enkele organisatie meer aan te kloppen voor subsidie en is het festival voorgoed gered.

  Een tip voor de volgende organisatie; richt je aandacht op die groep.


  Maak melding

 16. Desi Bouterse helpt festival Kwakoe met 50.000 euro

  AMSTERDAM – De Surinaamse president Desi Bouterse steunt het Kwakoefestival met 50.000 euro.

  Foto: ANP

  Dat melden verschillende media woensdag op basis van een artikel in de Surinaamse krant De Ware Tijd.

  Directeur Eugène van der San van het Kabinet van de President heeft het nieuws bevestigd tegenover De Ware Tijd.

  ”Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel. In moeilijke tijden heeft de diaspora ons ondersteund en nu doet de president iets terug voor de diaspora”, zegt Van der San.

  Kort geding

  Maandag werd bekend dat de organiserende stichting Kofoe en de vereniging van standhouders van Kwakoe een kort geding aanspannen tegen de verhuurder van de tenten op het festivalterrein. Wegens een financieel conflict kondigde die dinsdag aan de tenten weg te halen.

  Uiteindelijk werd het kort geding uitgesteld en gingen de partijen toch weer met elkaar om de tafel om te proberen er onderling uit te komen.

  Machteld Roethof, de advocaat van de organiserende stichting Kofoe, laat dinsdag weten dat er nog geen oplossing is voor het conflict. De organisatie van het multiculturele evenement en de verhuurder van de tenten zijn nog in gesprek met elkaar.

  Financieel gedoe

  Na de Gay Pride en de Uitmarkt is Kwakoe het grootste georganiseerde evenement van Amsterdam. De organisatie ervan ging de afgelopen jaren steeds met veel gedoe gepaard, vooral op financieel gebied.

  Vorig jaar ging het festival zelfs helemaal niet door. Dit jaar keerde Kwakoe weer terug, maar het geruzie dus ook. Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen.

  Niet te spreken

  De VVD in Amsterdam is niet te spreken over de financiële hulp van Desi Bouterse aan zomerfestival Kwakoe. De Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Robert Flos vindt niet dat iemand geld zou moeten aannemen van de Surinaamse president en zijn regering.

  “Gemeente is (terecht) ontwikkelingshulp aan Suriname gestopt vanwege Bouterse en moet zeker geen geld van deze crimineel voor Kwakoe aannemen”, laat hij op Twitter weten.

  D66-gemeenteraadslid Gerolf Bouwmeester zegt op Twitter: ”Bloedgeld van veroordeelde drugscrimineel! Schandelijk!’’

  Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) liet in april weten de ontwikkelingshulp aan Suriname op te schorten. De maatregel was het gevolg van de omstreden amnestiewet, waardoor de verdachten van de Decembermoorden, onder wie Bouterse, in principe niet vervolgd kunnen worden.

  Door: NU.nl/ANP/Novum .

  Deel:


  Maak melding

 17. Ha ha haaaaaiii mi gado weer zo een K.K.en zie daar de grote taal: mediator ingevlogen in de persoon van Jules Wijdenbosch hahahahaaaaii.Bosje zit sinds de afgelopen week in Ned.Dang jere no: anderen hebben niet te vreten in Su dan krijgt een organisatie die nooit zijn zaken op orde heeft(Ned)zomaar zoveel zoveel duizend.Hahahahahaaaaiii a DiDiBrie boeeeeennnngggggggg.De organisatie en alles er om heen wilt geen geld in het organiseren van HUN(zoals ze zeggen)Ding stoppen ,maar wel van de winst wilt genieten hahahahahaaaa noooit niet.Zij die dat geld heeft die vertelt hoe of wat.En waarom is dat kort geding niet door gegaan als de Glenn Codfried zo zeker van zijn zaak was.Glenn Codfried wist te vertellen daT ZE MOES zouden maken van de tegenpartij.Nou dan zeg ik ga er voor en dan win je die zaak dddan kun je in de hoerastemming van vanmorgen zijn.En tje potie ding luisteraas sang no e verstang sa e psa ondanks uitleg foe Glenn Codfried e leg uit fa ding breetie nanga Glenn Codfried.Trawang atie e brong als er gelachen wordt,maar als je dit allemaal zo hoort en ziet dan na soso lafoe joe kang lafoe.Wan sanie blakasma oeng dong jere.En als DiDiBrie dat geld overmaakt or what ever dan is het om naar Cherwin(zit vaak bij Bimbo een heleboel kaktus in het voordeel van de regering te vertellen op de middag bij de SRS) en mevr Pinas te gaan kijken.Zij die de zaak van de Su regering hier moet promoten;dan if ie jere ding na Martradio waar er geen echte vragenstellers zitten soso K.K.als je op vragen van deze neppe huichelaars geen antw kan geven dan sa ie kong doe dja?Ik wil graag weten waar dat geld dat de Su regering beschikbaar zal stellen naaar toegaat.Ik wil graag weten wie wat moet hebben?Vorig jaar was het haleluja voor de mevr.van Witte tenten door Glenn Codfried.En als deze Glenn Codfried halleluja roept dan kun je weten dat er dan een paar zwarten zijn verkocht aan……..En dies na Glenn helemaal zolang hij kan vreten mag de rest de boom in. Aan welk kruis zal de Witte tenten doodgemarteld worden?Echte DiDiBrie system.Heel goed op je zijn vandaag en je morgen dood knuppelen.Odiiiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 18. @ik vraag me af
  Het aantal Surinamers in Nederland daalt en de oude actieve Surinaamse garde die opkwam voor Surinaamse belangen is op pensioen. Koswal van Kofoe is de laatste padvinder, daarna houdt het op. Als je een festival wilt opbouwen moet je dus samenwerken met andere bevolkingsgroepen en een nieuw fris imago opbouwen waar sponsors zich mee willen identificeren. Suriname is gepasseerd station en moet zich ook niet bemoeien met ‘onze’ Surinaamse gemeenschap in Nederland.

  Eerlijk gezegd ik heb een bloedhekel aan Surinamers uit Suriname die hier in Nederland vinden dat ze een mening moeten hebben over Surinamers hier. Ik moet het niet in mijn hoofd halen om in Suriname iets te zeggen wat ze niet aanstaat. De kans is groot dat ik na een interne visitatie op het vliegtuig naar Nederland getrapt.

  Ik begrijp je drive, maar dat ding wat je Afro-Surinamers noemt is uit de tijd, het roept beelden bij mij op van Surinamers in Afrikaanse gewaden. En dat zijn niet de mensen die een onderneming hebben. En trouwens, de huidige generatie Surinamers wordt bediend door de C2000 en Appie Heijn. Kopen van Klaroenblad op de Albert Cuyp hoeft allang niet meer. Dus die etnische Afro-Surinaamse ondernemers zijn er niet, voor zover ze ooit hebben bestaan. De meeste niet kouseband verkopende Surinaamse ondernemers richten zich overigens niet op Afro-Surinamers, daarvoor is de markt veels te klein. Zelfs met een black hairshop kun je het je niet permitteren om je alleen op Afro-Surinamers te richten. Kortom, Afro-Surinamers is een gepasseerd station als het om sponsoring gaat.

  Ik ben geen multiculti Surinamer met een blonde vrouw thuis op de bank, maar we wonen nu eenmaal in Nederland waar je nieuwe samenwerkingsverbanden moet aangaan om te overleven. Voor de jongere generatie in Nederland is Suriname allang geen ijkpunt meer, dus zul je het concept van Kwakoe moeten veranderen.

  Op basis van blaka etnisch solidariteit kun je niet met de pet langs gaan, als je duku wilt generen moet je een vette hippe mix maken die mensen aantrekt. Als daar een ‘witman’ voor nodig is, so be it.


  Maak melding

 19. Masra E, je begrijpt me niet. dat geeft niet hoor, ik leg het graag nog een keertje uit.

  Alles begint bij jezelf. iedereen heeft een basis van waaruit je start. Ik herken me niet in jouw schets van ene bewust mens. Waarom verval jij in stereotypen?

  Ben je zelf een bewust mens? loop jij in dashiki? Je lijkt in je mening en verwoordingen, je kijk precies op de bevooroordeelde witte mensen. Je valt dus in dezelfde valkuilen.

  Wie zegt je dat het aantal Surinamers daalt? wat weet je van de beleving van de huidige groep Surinamers?

  Als je kijkt naar de bezoekersaantallen van kwakoe, op fora, verkoop van tijdschriften, Suriprofs, winkels en zo kan ik nog doorgaan, is er een markt.

  Daar komt nog eens bij dat het podium dat je hebt gecreëerd als groep ( het kwakoe festival) goed is voor het derde grootste festival in Nederland! Er komen/kwamen een half miljoen mensen op af.

  Die komen naar iets van JOU! daar moet je dus op inspelen. JOUW eigen ondernemers hebben dus een afzet gebied, maar ook anderen kunnen JOUW mensen DAAR bereiken. tegenwoordig niet alleen jouw mensen maar ook andere groepen die in JOUW setting een warm bad hebben gevonden.

  Dat maakt dat je helder hebt dat JOUW cultuur i de basis een warme cultuur is die anderen kan omarmen en dat ook doet. dat maakt het uniek, want iedereen heeft dan een plek gevonden op JOUW ding.

  Het heeft te maken met identiteitsvorming, zelfbeeld, groepsidentiteit en van daaruit kan je gaan werken aan andere modellen zoals economische modellen die broodnodig zijn.

  Als er in het verleden met iets meer visie te werk was gegaan waren er grotere stappen gezet en waren we nu al weer verder. Ik wacht op het moment waarop ONZE ondernemers bijvoorbeeld innovatief te werk kunnen en zullen gaan en inzien dat er veel potentie is juist door zo een festival. Ik noem maar de presentatie van ene eigen bank, eigen instituten, etc.

  Ik denk dat strategische marketing managers hun vingers kunnen aflikken bij een festival met deze potentie.

  Nu dit,
  Je hebt een hekel aan Surinamers ui Suriname die een mening hebben over Surinamers in Nederland. Wat is jouw mening dan?

  Ben je voor assimilatie of ben je voor een volwaardige integratie?

  Ik merk dat jij geen enkel vertrouwen hebt in je eigen capaciteiten en steeds weer terugkomt op het feit dat een witte man jouw moet helpen. dat is de mentaliteit van de meeste organisatoren tot nu toe.

  Er is in bepaalde kringen van de Afro Surinaamse gemeenschap een chronisch gebrek aan geloof in eigen kunnen een gebrek dat de hele gemeenschap lam slaat en dat dan ook weer consequenties heeft voor de rest van de Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 20. Dear MasraE,

  Seek for the Hero in YOU!! I know it’s there waiting to be explored bij YOU!! It wants to be connected with YOU!! And we….we can’t wait to meet the NEW YOU!!

  Love YOU!!


  Maak melding

 21. @Ik vraag me, ik kan ingaan op al je vragen, maar dan zou ik je niet begrijpen waarom ik schrijf wat ik schrijf. Mijn probleem met deze Kwakoeorganisatie is dat het het zoveelste bewijs is hoe eerste generatie Surinamers bezig zijn met Suriname en niet met Nederland.

  Het is makkelijk om over wij Surinamers en eigen kracht te praten, maar daarvoor moet je een bruisende gemeenschap hebben die niet gericht op Suriname, maar op Nederland. De eerste generatie Surinamers is niet meer teruggaan naar Suriname en de tweede generatie gaat ook niet Suriname. Dat is de werkelijkheid. Maar Kwakoe is volledig gericht op Suriname.

  De Marokkaanse en Turkse gemeenschap zijn niet bezig geweest met het moederland, maar met Nederland en resultaat is er ook naar. In de kantoren, in de media en in de politiek zie je geen Surinaamse gezichten meer maar Turkse en Marokkaanse juristen, schrijvers en politici. De Afro-Surinaamse gezichten lopen op straat als tienermoeders de vechten met kinderwagens.

  Als je begint over witte man dit witte man dat, dan moet je niet bij mij zijn, maar bij die Afro-Surinamers met de langste dreadlocks die hardst wij Surinamers en wij Afrikanen roepen, maar vreemd genoeg een blanke vrouw hebben.

  Ik ben geen racist, maar bij mij thuis werd er geen blanke vriendin of vrouw geaccepteerd. Dus met mijn identiteit zit het wel goed.


  Maak melding

 22. MasraE,.
  Jij hebt prima verwoord, uit jou woorden concludeer ik dat jij behoord tot de groter worden groep nieuwe Surinamers in Nederland die zich niet meer laat beinvloeden door slavernij gelul en zwart witte onzin die door de NDP de wereld in word geholpen.


  Maak melding

 23. @ Ik vraag me af, Yu ede tranga.
  @ MasraE, Het zal jou niet lukken om tot die paarse garnalen hersens door te dringen, deze figuren leven in een luchtkasteel.
  Ik schaam mij als Surinamer om te zien hoe onwetend sommige van mijn landgenoten zijn.


  Maak melding

 24. Dus straks om 13.30u is er een kortgeding. De soap is nog finished yet. Is toch niet goed voor het imago van de Surinamer. Mijn klanten vragen mij om meer info terwijl ik al mijn info net als hun uit de kranten en via het niet haal. Waarom krijgen sommige Surinamer altijd ruzie met hun compagnons, zakenpartners, werknemers, werkgevers. jammer hoor


  Maak melding

 25. Festival Kwakoe gaat door. 17/08/12, 13:05 bron: ANP

  Bezoekers en betrokkenen bij het Zomerfestival, de opvolger van het bekende Kwakoe festival, bespreken bij het terrein in Amsterdam Zuidoost de financiele problemen.

  Het conflict over het Zomerfestival (de opvolger van het bekende Kwakoe festival) in Amsterdam-Zuidoost is opgelost. Kwakoe gaat komend weekeinde door. Het kort geding dat vrijdagmiddag zou dienen, is van de baan. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag gezegd. .

  Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen. Kwakoe ging de afgelopen jaren vaker gepaard met gedoe over geld. Vorig jaar ging het evenement zelfs helemaal niet door.

  De organisatie van het evenement en de tentenverhuurder hadden een conflict met elkaar. Advocaat Machteld Roethof van de organisatie zegt dat de partijen een oplossing hebben gevonden en het conflict de wereld uit is. ‘De partijen zijn eruit. De tenten blijven staan’, vertelt Roethof. Vrijdagochtend zei ze nog dat er geen zicht was op een oplossing. Ze wil niet toelichten hoe beide partijen het alsnog met elkaar eens werden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.