Honderden Surinamertjes te jong voor hogerop

9

PARAMARIBO, 14 aug – Honderden leerlingen van het basisonderwijs mogen niet naar het lager beroepsonderwijs, LBGO. De kinderen zouden te jong zijn. Dit bleek bij de uitslag van het toelatingsexamen tot secundair onderwijs. Het betreft elfjarige scholieren. Die kregen van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling als doorstroomadvies ‘LBGO.’ Het advies is intussen terug gegrist.

Op de dag van de uitslag waren er dus kinderen die eerst hoorden dat ze geslaagd waren. Achteraf bleek dit niet zo. Op een enkele school was de leiding zo voortvarend de kinderen vooraf mee te delen dat ze afgewezen waren. Volgens de Ware Tijd is de blunder te wijten aan het Centraal Bureau Mechanische Administratie. Er is verzuimd te letten op leeftijden. Het LBGO is voor kinderen die ouder zijn dan veertien. Wie jonger is en beter scoort krijgt ‘Mulo’ als advies mee.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. woeha woeha woeha zoals altijd voorbarigheid die de wens van de gedachte ventileert.
  Hoeveel woningen zouden er gebouwt worden?
  Hoeveelagenten zouden er op straat komen?
  Hoeveel criminelen zouden worden opgepakt om de veilgheid te waarborgen
  etc etc etc
  Tww jaar grootse plannen maar nog steeds pending. What a backlog


  Maak melding

 2. Zooooooo zielig voor deze kinderen. Ik vind het totale onzin om de leeftijd als strikte criterium te handhaven. Als ze goed presteren, laat hen dan gelijk doorstromen. Op jonge leeftijd ej beroepskeuze maken is heus wel mogelijk. Anders hadden ze deze leerlingen niet moeten laten deelnemen aan het examen. Leeftijd is maar relatief, kijk maar naar de prestaties!!!!!! Als ze op jonge leeftijd lbgo kunnen afronden, dan hebben ze nog meer tijd om een hogere opleiding te doen. Dang Shiley e takkie over verbetering van onderwijsniveau. Eng sref no sabie snag na kwaliteit. Den dong kaws diesie…………


  Maak melding

 3. Sang deng boeriekie e doe now, deng mek den tjieng tang sdong, de tjieng trong gedemotiveerd, met alle nare gevolgen van dien. In plaats van deng stimuleer deng tjieng diesie. En het gaat neit om een of 2 kinderen, maar om honderden!!!!!!!! Wie heeft er liggen slapen?????? Wake up mang.


  Maak melding

 4. Ik sta er perplex van dat ze in Suriname nog de ouderwetse ideeën hanteren m.b.t. de jonge leeftijden van vlot lerende kinderen op basisscholen. Vaak zijn deze jonge kinderen hoogbegaafd en met opzet frustreert men de schoolcarrière van deze kinderen.Al op jonge leeftijd wordt schade toegebracht aan de zelfwaardering en het zelfvertrouwen van deze kinderen.


  Maak melding

 5. Ik vind dat ons land zich erg achterlijk gedraagt.In de wereld zien we dat 14 jarigen al naar de universiteit gaan.Waarom mogen kinderen van 11 die al rijp zijn voor het vervolgonderwijs niet verder leren? Pas was het in Nederland ook zo dat je eerst 18 moest zijn, eer je een studiebeurs kon krijgen.Gelukkig hebben ze die maatregel rechtgezet.Deze stomme maatregel moet zo snel mogelijk van tafel.Waarom moet de overheid erop uit zijn om het volk te pesten? Hoe moet men omgaan met hoogbegaafden? Op deze wijze wordt veel intellect kapot gemalen door de roestige ambtelijke molens.


  Maak melding

 6. Zoveel onzin, alsof intelligentie aan leeftijd gebonden is. Sorry kids, je bent te laat geboren. Die onzin hebben mijn tweelingbroer en ik zelf ervaren, maar gelukkig kwamen we naar Ned. en ja, hier mochten we gewoon door. Mijn geluk is dat mijn ouders dit niet pikten. Ouders van Su. na zoveel jaren is er nog niets veranderd. Gun je kind een ontwikkeling en leg je niet bij deze onzin neer. Want als het kind later niet wil leren, kun je er zeker van zijn dat het mede door deze idiote regeling komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.