Surinaams plan import slachtvee gaat door

14

PARAMARIBO, 13 aug – Het plan om slachtvee te importeren gaat onverkort door. Dit zegt Edmund Rozenblad, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De eerste vijfhonderd koeien uit Brazilië worden binnenkort uitgeladen, ondanks recente ruige kritiek. De autoriteiten zien geen reden van het plan af te zien.

De eerste zorg is het tekort aan slachtvee. De zending uit Brazilië is waarschijnlijk niet de laatste. “Aan de hand van hoe de slachting verloopt, zal een besluit genomen worden over een volgende zending”, zegt Rozenblad tegenover de Ware Tijd. Veeboeren vinden het importeren overbodig. Er zou genoeg vee zijn en importeren zou het eigen aanbod de nek omdraaien. Bovendien is er altijd nog het gevaar van overdracht van ziektes.

Maar volgens LVV loopt de lokale veestapel groot gevaar. Door het tekort worden te veel wijfjesdieren geslacht. De dieren zijn ook nog veel te jong als ze worden aangeboden voor slacht. Het is juist nodig de veestapel weer op te bouwen en daar zijn genoeg koeien voor nodig. Volgens plan zullen de komende drie jaar regelmatig koeien worden geïmporteerd. Een particulier haalde onlangs al enkele honderden uit de Dominicaanse Republiek. Ooit was de veestapel groot genoeg voor export.

14 REACTIES

 1. Het artikel gelezen.
  Maar pas op met Mond- en Klauwzeer (MKZ).
  Maar volgens LVV loopt de lokale veestapel groot gevaar. Door het tekort worden te veel (wijfjesdieren) geslacht.
  *Dan blijven er alleen maar(mannetjes) achter in Su.
  Worden dan de (mannetjes) (homo’s)?
  Dat zou uiteindelijk de productie doen stagneren.

  Maar de ‘consument’ heeft nu alle hoop gevestigd op LVV. Want een stukje welvaart (vlees) moet in de pan.

  @pasew: Het is ten strengste verboden om “PLOFKIPPEN” te importeren in Su. (namens Wakker Dier) afd. LVV.


  Maak melding

 2. De dom-oren zijn weer bezig,niet te geloven.Ja,natuurlijk moet je vee importeren,als je een bevolking zou hebben van miljoenen,maar…suriname telt nog geen-eens een miljoen.Bovendien sufkoppen de kleine boer in suriname ben je aan het vermoorden.Suriname heeft genoeg vee,geloof me nou maar,hier is er sprake van vriendjes-politiek.Dit vee behoort aan een of ander magnaat,kapitalist.Die gaat er winsten mee maken,en meneer x die het geregeld heeft,die krijgt wel z,n potje.Dit zijn sluwe wijzen,van omkoping,corruptie,smeerlapperij.Surinaamse producten moeten ten alle tijden voorrang krijgen..Dat wat echt broodnodig is mag geimporteerd worden.niet te geloven die geweldige denktank van suriname,wat coke allemaal niet kan doen.


  Maak melding

 3. Wat voor stronterij is dit???? Letterlijke shit. Stimuleer de boeren in Sur! Sang yeh go importeer metie?????? Omen metie deng foe-foer-mang dies e jang??? Want het normale volk eet echt niet zoveel vlees jongoe. Den leiders diesie e trakteer toemsie foeroe gatlikkers, daarom a metie e kong tekort.


  Maak melding

 4. P.S Daarnaast heeft deze rozenblad totaal geen aandacht voor de ziektes die overgebracht kunnen worden.Wat een ramp zou dat betekenen voor de kleine man met z,n veestapel,suriname kent geen vergoeding,zoals hier met de gekke koeien ziekte.Men kan nauwelijks de malaria,en denge uiroeien,die nog veelvuldig voorkomt.DEnk in god,snaam…voor je wat doet uilskuiken,of snuif niet tijdens het nemen van beslissingen.


  Maak melding

 5. Vroeger oeng beng jang 1 keer in de week, soms 2 keer in de week metie. En no wang sma beng klagen. En veel vlees is ongezond mang. Even minder consumptie, kan geen kwaad.


  Maak melding

 6. Eerste 500 koeien uit Brazilië
  Paramaribo – De eerste vijfhonderd slachtkoeien uit Brazilië worden morgen gelost. Alle ophef en felle discussies over de noodzaak en eventuele gezondheidsgevaren hebben noch de importeur, noch het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) van koers kunnen brengen.
  Lees verder via (dwt.com) En er komen nog meer hoor.
  Alle Braziliaanse koeien staan nu in Su. te loeien.

  En welke (importeur) wordt er (rijk) van.

  De Surinaamse Veeboeren zullen straks in opstand komen.


  Maak melding

 7. Wat geeft mensen het recht om dieren het leven te ontnemen om hun maag voor even te vullen, terwijl er genoeg alternatieven zijn?


  Maak melding

 8. Het ministerie moet in het land investeren, daarbij ook het binnenlands veeteelt en dus in de toekomst van het land. Deze idioot investeerd in zijn eigen toekomst aangezien hij met deze deal een grote kluif aan overhoudt. Weer zo’n kaw ……


  Maak melding

 9. Fer…Odi,

  Ik ontplof zowat bij de gedachte dat > Mijn Heilige KOE < is opgepeuzeld door Lonnie & co!!

  Nu mogen zij de geneugten van de homostier persoonlijk ervaren bij maneschijn 🙂 🙂


  Maak melding

 10. Heel goed. Voor al die feesten en vergaderingen is surinaams slachtvee te mager. Over 2 jaar zal het stemvee over dit soort praktijken oordelen. Het chinese werkvee, sorry ik bedoel de chinese arbeiders zullen dan met hun nieuw verkregen surinaams paspoort op de NDP stemmen. NDP fol evel!


  Maak melding

 11. reactie
  maandag 13-8-2012;;;;slachtvee

  even kort

  weet men niet dat wij van nature geen vlees eters zijn,,of dat vlees eten jou natuurlijke biologie veranderd in geweld,;;;;;vlees is bloed en wie bloed eet word een dood slager,gewelddadig,en word met ziekte besmet dat langzaam zijn werking in het menselijk lichaam ontplooit


  Maak melding

 12. LVV in de loop der jaren hebben jullie niets gedaan voor het volk. De zee werd voor smeer geld vergeven en wij gingen nog voor de walvis slacht pleiten voor de japanners.Poedermelk wordt ingevoerd met de motto is beter dan verse melk.Is het dat jullie moeder jullie niet geleerd heeft dat op deze manier te handelen niet goed is.Jullie hebben onderwijs genoten dat betaald is door het volk.Jullie draaien je eigen volk de das om alleen maar voor wat geld.Suriname heeft een sterke midden stand nodig om welvaart in het land te brengen.Ik kan je aangeven waarom jullie het niet doen maar het zal niet geplaatst worden. De waarheid is niet aan te horen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.