Arbeider merkt niets van groeisucces Suriname

41

PARAMARIBO, 9 aug – Arbeiders merken niets van de successen die Suriname nu economisch doormaakt. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein van C-47. Suriname’s grootste vakcentrale maakt zich ernstig zorgen. Arbeiders hebben geen houvast onder de snel veranderende omstandigheden. Dat zorgt voor veel onzekerheid en deze uitdaging moet snel worden beantwoord.

Voor C-47 is er geen andere keus dan een sociaalzekerheidsstelsel invoeren. “Een minimumloon, goede voorzieningen voor contractarbeiders, goede gezondheidszorg, betere afspraken over pensioenen en algemene ouderdomsvoorziening zijn nodig”, zegt Berenstein. Het ontbreekt nu grotendeels en dat breekt de arbeider lelijk op. Het is bovendien een te groot offer als bedacht wordt dat de arbeider zelf niet vooruitgaat. Loonsverhoging is bijna een vies woord.

Maar C-47 vindt het juist wel correct dat arbeiders delen in de koek. Vooruitgang mag niet het domein zijn van maar een kleine groep. Toch krijgen arbeiders en hun vertegenwoordigers steeds te horen dat ze inflatie zullen aanwakkeren. Berenstein gelooft dat met een sociaalzekerheidsstelsel het leven ook makkelijker wordt voor de doorsnee burger. Een dergelijk stelsel is tot nog toe geen politieke issue geweest.


41 REACTIES

 1. Hier liggen wij toch niet wakker van, heel goed opgemerkt trouwens van die Robby B, maar dit is altijd zo geweest in Suriname. De kleine man merkt er geen moer van, wat daarboven zit doet en geniet en rooft aan de lopende band. Winsten en zo die verdwijnen, die kleine man werkt zich de touw pleuris, en er komt maar geen verandering in.


  Maak melding

 2. Suriname zit nauwelijks één jaar in de lift en wil meneer Berenstein het zuur verdiende geld van het land nu al gaan afromen !
  Die arbeiders van Berenstein moeten gvd harder gaan werken, ietwat meer spaarzaam worden en het land de tijd gunnen om wat meer substance te genereren.

  Ik heb altijd geleerd dat je eerst 2 SRD of Euro moet hebben verdiend om er één uit te kunnen geven, maar deze Berenstein wil eerst gaan uitgeven zonder dat er voeldoende is verdiend.

  Weg met Berenstein, en leve onze president Bouterse.


  Maak melding

 3. Het sociaal zekerheidstelsel waar Berenstein het over heeft is bullshit,als jij over sociaal stelsel praat dan moet jij niet over minimumloon praten,maar over een sociaal structuur dat geen financieele nadelige gevolgen voor arbeiders nog doorsnee burger heeft,,voer dan een ordelijk sociaal stelsel in,,met die orde heb jij geen nadeel voor niemand in het land,,dat is als men weet wat een ordelijk sociaal stelsel inhoud…ik bedoel,,wij zijn toch geen euro land waar die soort van stelsel ge handhaaft word en jij ziet met wat voor negatieve gevolgen,niet alleen financieel maar ook maatschappelijk,,, vooruitgang is niet voor een kleine groep maar voor het hele bevolking


  Maak melding

 4. Beste Milton;

  Je bent en blijft een kritiekloos Bouterse slaafje.

  Zolang Bouterse met SRD’s blijft strooien om zijn handlangers zoet te houden: First Lady, Bisschop Meye etc
  hebben arbeiders van Suriname het volste recht om voor hun eigen financiele belangen op te komen.

  In de geldpot van Suriname hebben niet de NDP groupes het alleenrecht om uit te graaien


  Maak melding

 5. SPA/C47 zat 10 jaar in de regering.
  Hebben ze toen niet gedacht aan een minimumloon?
  Wat hebben ze gedaan aan contractarbeid?
  Wie heeft toestemming aan I AM Gold gegeven voor een 12 urige werkdag , wat tegen de surinaamse wetgeving is? Enz.,enz.
  Voor zichzelf hebben ze wel gezorgd voor funties als mini-ster, directeur,RVC, beleids medewerkers/adviseur,DNA lid,Ambassadeur, enz., enz..
  Stelletje BOEVEN!!!


  Maak melding

 6. Henkie mi boy niet zo negatief op Milton Fleur reageren, zij geeft een mening respecteer dat, jij geeft ook op deze site je mening tot zover, laat mensen in hun waarde, dat is ook het achterlijke van veel Sranang mangs op deze site die schelden als anderen hun niet napraten, wat dom dom dom, en dat die Hollanders ons dan uitlachhen, ja…..


  Maak melding

 7. Donderdag 9 augustus 2012 om 09:22 uur, door Milton Fleur
  “Suriname zit nauwelijks één jaar in de lift en wil meneer Berenstein het zuur verdiende geld van het land nu al gaan afromen”
  ——————————————————
  Als je niet in die “lift” bij de aanvang dan blijft je waar je bent. Die lift komt je meer terug om je op te halen.
  Het gaat omhoog en er zijn bepaalde mensen die erin zitten en die het goed hebben.
  Dus als meneer Berenstein een opmerkt dat de gewone man van de straat niks heeft opgemerkt van de verdiensten alsgevolg van de ontwikkeling geef ik hem gelijk. Want voor de gewone man geld : “Work or Die”

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Deze Robby Berenstein is niet de Robby Berenstein die in Groningen-NL, neuro psychologie heeft gestudeerd. Je hebt van die vakbondsleiders die zonder bij na te denken eisen van Hollandse vakbondsleiders overnemen.


  Maak melding

 9. berie berie …wij hebben jou al jaren door ..jij bent de man die het onderwijs iedere keer tot staken riep ..je bent niet bezig met bonds zaken je bent bezig met poliek voeren voor front mie mang ..ma no warang het volk heeft jou reeds lang door .

  leg uit berie welke staats bedrijf is winstgevent behalve staatsolie …deze berenstein is niet bezig met de belangen van de werknemer..hij is bezig een wig te bedrijven maar hij zal merken dat hij bedrogen uit de bus komt .

  berenstein heeft al een aantal keren geroepen dat hij
  dingen van deze regering niet gaat aksepteren ..berie je zal merken dat je alleen komt te staan .
  berenstein moet bedenken dat de werknemers niet achterlijk zijn …het ging ook goed toen front aan de macht was maar berie had het niet over dit soort argumenten .weg met beire ..stem die man weg mang.
  berie is vergeten dat door zijn tedoen er zoveel onderwijs werden gemist van wege stakingen .laats nog probeerde deze waardeloze {vakbondsman} voor iets onbenulligs een staking uit te roepen .


  Maak melding

 10. Logisch toch!!!! Deze arbeiders zijn de moderne slavernij van deze regering!!!! Zij hebben alleen niet door! ik heb al diverse malen hun wakker proberen te schudden, maar neen hoor!! Nu zie je het zelf!!!! deze koeien blijven loeien!! ophouden kennen zij niet! al schreeuw je zich stemloos!!

  Dus wat mij nu nog rest is om te zeggen; verzuip in je eigen stront!!


  Maak melding

 11. Als de Sur.arbeider drie dagen gewerkt heeft,vraagt hij de baas om een voorschot omdat zijn kind geen pap heeft of dat er een gasbom gekocht moet worden.Je ziet de man weer op betaaldag om het resterend bedrag aan loon op te halen.Sommigen zie je dan nooit meer of ze zeggen dat ze niet meer komen werken omdat ze gewoon zijn voor grotere bedragen te werken.Of is hun gewoonte om grotere bedragen te ontvangen.Voor tarnadi is 14000 SRD chicken feed bijvoorbeeld.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Ik ben het eens met Milton Fleur. Hoewel het Suriname economisch voor de wind gaat is het niet verstandig de koek nu al te verdelen. Het geld kan beter gebruikt worden voor het verbeteren van de infrastructuur, het onderwijs en andere belangrijkere zaken. Investeren in de toekomst is beter dan nu al Sinterklaas te gaan spelen. Suriname heeft niets aan kortetermijndenken. De financiële crisis is ook veroorzaakt doordat mensen zich te veel richtten op de korte termijn en het zou Suriname sieren niet die fouten te gaan maken.

  Om de woorden van Milton Fleur te herhalen:

  Weg met Berenstein, en leve onze progressieve president Bouterse!!!! 🙂


  Maak melding

 13. Baas en zijn entourage profiteren wel van de opleving en romen het zuur verdiende geld wel af! Dat mag dan wel, immers baas heeft maar een zeer karig loontje. Hij is maar een arbeidertje. Hij is de uitzondering onder de arbeiders en is baas boven baas.


  Maak melding

 14. ai mie mang deze zogenaamde vakbondsman ik ga jou zeggen ..lands dienaren zijn een verlies post voor suriname ..ik heb liever dat alles wordt geprivatiseert ….alles en dan ook alle staats bedrijven .ik heb genoeg families en kennissen die bij staats bedrijven zijn en niets uitvoeren …zeven even ja werken is een vies woordt..jaar in jaar uit doen deze mensen niets ..mie gado fa joe wan tja na kondre kong na fesie ….deze zogenaamde vakbonds man vecht voor behoud van zijn eigen hachje en bedrijft hij politiek .

  laatst nog probeerde hij weer een staking te vorceren in het onderwijs …nu gaat hij wat anders proberen .
  wees een vakbonds man met verantwoordelijkheid… bedrijf geen politiek …het onderwijs in su erg laag er moet een grote reorganisatie komen om goed onderwijs te geven in dat land ..schoolmeesters misbruiken kinderen ..
  juf en meester vreien op schoolplein ja het zijn dingen die mijn kinderen thuis komen vertellen wat ze zien ..mie mang berenstein verbeter de wereld begin bij het onderwijs ..het is niet voor ieder wiswasje staken en de kinderen moeten er onder leiden dankzij dit soort figuren .


  Maak melding

 15. @pero.
  wij hebben het altijd geweten , je hebt een familie inclusief jij die geen moer uitvoert ,maar wat geld verdiend door reclame te maken voor je idool, de moordenaar bouta.
  Het onderwijs is laag in Suriname zeg je,maar dan heb je ook een ‘leider’ die qua academische onderwijs niet de juiste man is om een land te leiden.Je hebt een minister brunsie die dit jaar begonnen is met basisonderwijs,abrahams en graanoogst en Sital,wat zijn hun academische achievements dan?
  Ohhh, het woordje vrijen ligt zwaar op je maag en je zou het erg vinden als je kinderen een vrijpartij zou mogen meemaken,maar je zou het niet erg vinden wanneer zij een executie van dichtbij mochten meemaken?Vrijen is wreed volgens jouw en je familie maar moorden en moordenaars worden wel aanbeden door jullie op een dagelijkse basis.
  Het zijn alleen de paarse kudde die vooruitgang bespeuren in het land. Ze zien Suriname vanuit de oogkleppen van hun misdadige idool bouta.


  Maak melding

 16. @ray

  Niets zeggen over prof dr ir mr ing drs Abrahams, ALS hij geen handlanger van bouta zou zijn geweest zou hij ook een arbeider zijn geweest.


  Maak melding

 17. @Robby Berenstein.
  U heeft volkomen gelijk en uw redenering is geheel rechtvaardigd.Het zijn de arbeiders met de meest eenvoudige jobs die hard werken en het zijn de mensen die zomaar hoge posten bekleden en blijven genieten .
  Voorbeelden hiervan zijn Somo,bouta en hun bolwerk bestaande uit criminelen die bovenal nog corrupt zijn op de koop toe.Ze reizen op en neer rond naar landen alsof hun leven ervan afhangt. Ze willen de kans die ze bij mistake gehad hebben met armen en benen vastgrijpen en genieten zolang ze nog in staat zijn te genieten.Weg betekend weg, en dat snappen ze heel goed.De eenvoudige arbeider werkt hard en betaald belastingen en dan moet je met tranen in je ogen lezen hoe Somo bv naar djakarta vliegt om de haverklap om dichtbij liefje Amina te zijn . Bouta en Abrahams die vliegen naar Cuba om hun huisdokters te bezoeken want ze gaan hun doktersafspraakjes niet verwaarlozen,neen hoor onze eigen doktoren vertrouwen ze niet.Dit kunnen ze uithalen door de belasting centjes te misbruiken die door de eenvoudige burger betaald wordt, want laten we eerlijk zijn,het op en neer vliegen is niet GRATIS,en ik weiger te geloven dat deze gelden uit de zakken komen van bv somo,abrahams en bouta.Hun portemonee is het staatskas.
  Dan heb je nog de chineese woordvoerder Lackin,zelfs in zijn slaap ziet hij chinezen,.Hem zal je nooit horen praten over de surinaamse arbeiders en hun moeilijke omstandigheden.Neen alles wat de klok slaat bij hem is China en chinezen.
  Nogmaals heer Robby berenstein ,bedankt om ons openheid van zaken te geven en te onderstrepen dat de toestand van de gewone arbeiders echt niet uit te houden is.


  Maak melding

 18. @Ram Singh’
  juist zo bedoel ik het ook. Maar sedert 1980 tot heden is hij de ordinaire moordenaar en een corrupteling.
  Weg met abrahams en zijn partij geboeften.


  Maak melding

 19. De regering Bouterse is al heel wat beren op haar weg tegen gekomen en ook deze beer van Berenstein hebben ze op hun pad kunnen verwachten. Berenstein zoekt reeds nu naar honing,terwijl de Surinaamse overheid in het buitenland naar ondersteuning zoekt om de werkgelegenheid te stimuleren voor de grote massa die moeilijk aan een baan kan komen.

  Daarnaast zit de overheid letterlijk opgescheept met een waterhoofd van een ambtenarenapparaat. Zeker 80% van het ambtenarenapparaat is overbodig in Suriname.Een groot gedeelte van de overheidsinkomsten wordt uitgegeven voor bekostiging van de ambtenaren.

  Deze ambtenaren produceren niets om de totale productie en verdiencapaciteit van Suriname verhogen.Ze zijn een zware last voor de totale begroting van het land. Er moet vervangende werkgelegenheid, het liefst in het bedrijfsleven voor hen gecreëerd worden.


  Maak melding

 20. Donderdag 9 augustus 2012 om 15:41 uur, door RobG

  Daarnaast zit de overheid letterlijk opgescheept met een waterhoofd van een ambtenarenapparaat. Zeker 80% van het ambtenarenapparaat is overbodig in Suriname.Een groot gedeelte van de overheidsinkomsten wordt uitgegeven voor bekostiging van de ambtenaren.

  Deze ambtenaren produceren niets om de totale productie en verdiencapaciteit van Suriname verhogen.Ze zijn een zware last voor de totale begroting van het land. Er moet vervangende werkgelegenheid, het liefst in het bedrijfsleven voor hen gecreëerd worden

  @RobG
  de overbodige ambtenaren zijjn in deze.
  Abrahams,lackin,bouta,somo,graanoogst ,sital,permessar brunsie,de indieners van het bouta amnestie wet en de ja-knikkers ervan,dinoootje en zijn illegale terror groep ctu,belfort, de tweede serial killesr van suriname.
  Wat voeren zij in hun mars uit Milton?Anders dan reizen en nogmaals reizen voeren ze geen moer uit.
  Stuk voor stuk zijn het corruptelingen met in hun midden een behoorlijk aantal moordenaars erbij.
  Geef mij dan liever een ambtenaar die werkt voor zijn bestaan op eerlijke wijze dan de corrupte bende en moordbrigade van je baasje te gaan toe juichen.
  De productie velden zoals bv goudvelden behoren aan papa en zoon bouta en brunsie bv dat merk je aan zijn hals
  Al het aardolie en onze nationale trots Staatsolie daar heeft die corrupte bende van je zijn ogen als havikken erop gericht ,ready om tot plunderen over te gaan.
  Al deze bovengenoemde kwade figuren vormen een last voor Suriname. Ze zijn een hebbie voor Suriname. Als er mensen zijn van wie je denkt dat ze weg moeten dan zijn het je paarse lievelingetjes die het ambtenaren apparaat vormen die eruit geschopt moeten worden.
  We beginnen dan gewoon bij de top ,die ook nog erbij ongeschoold is.


  Maak melding

 21. “” het ging ook goed toen front aan de macht was ??????”””” ???????????????????????????????????????

  PERO, NA JOE??

  Voel je je wel goed?? Ga je bloeddruk en je suiker controleren, iets klopt niet mie boi. Als ze niks vinden, doe een hersenscan. Er is volgens mij echt iets mis met je mi boi. 😉

  En nu serieus:

  Arbeiders hebben recht op hun deel van de koek.

  Er gaat al te lang te veel geld naar een kleine groep. Het hoeft geen loonsverhoging te zijn. Zorg voor een verplicht pensioen voor iedereen evenals verplichte gezondheidszorg voor iedereen. Schaf desnoods de kinderbijslag af.


  Maak melding

 22. Wij die niet vergeetachtig zijn, en kunnen na denken weten dat Front regering een bankroete land heeft overgenomen van Bouterse en zijn oplichters en criminele BENDE.
  Koetie,Bosje en BAUTA hebben een economische puinhoop van gemaakt. Twee jaren geleden was zijn lijfspreuk 600 miljoen kasreserve ma a volk e pina, Nu is mijn lijfspreuk economische groei succes maar a volk e pina no K.A.
  Verder wil geen woorden vuilmaken aan die propagandistische retoriek van die paarse amnestie clubje .


  Maak melding

 23. Laat me duidelijk zijn ik wacht niet op privatisering of dat er geld aan mensen moet geven ik verwacht wel dat er een eerlijk beleid gevoerd wordt in suriname ten aanzien van de werkende klasse in suriname en een betere loon en goeie gezondsheidszorg voor alle burgers in suriname dan praat je over goed beleid en eerlijk beleid en de mensen die maar over de regering lullen moeten hiermee stoppen want is pas het begin van de groei in suriname en dan pas kan men een evaluatie maken wat het beste is voor de bevolking om mee te profiteren van de economische groei in suriname,men moet niet op korte termijn denken maar op lange termijndenken en men moet hoe dan ook de corruptie gaan indammen in suriname dat het volk met tevreden hart naar het land kijk omtrent de rijkdom die we hebben en dat het ook ten goede komt van de bevolking en het land en ene henkie penkie molenaartje moet zijn grote bdomme bek hiouden met altijd zijn domme opmerkingen bent je misschien al aan het dementeren,overal heb je corruptie alleen moet je het proberen weg te werken en een betere gemenschap creeren en voorkomen dat we in de shit komen van de jaren tachtig,want de surinamers wachten niet op een oorlog meer dat zijn ze zat mee laten we broederlijk ons land gaan draaien en het beste van maken en de veiligheid alvast goed bewaken desnoods met een harde hand en kijken verder wat het beste is voor onse volk,na mie takie


  Maak melding

 24. bouta doe wat je moet doen voor ons land …wij hebben geen tijd te verliezen wij gaan vooruit kijken niet achterom …als je moet privatiseren dan privatiseren wij …mie na semie lanti mang maar een lantimang brengt mijn land niet vooruit dus privatiseren maar ..laat je niet weerhouden ..je bent door het surinaamse volk gekozen niet door het buitenland ,niet door redimusus niet door front .
  dat was mij bijdrage aan deze regering wij weten wel beter …front heeft zijn tijd gehad …te kauw njang a moesoe gie asie passie .

  bouta go go go


  Maak melding

 25. Suriname economisch voor de wind? Voor een kleine minderheid wellicht, maar de meeste mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Een grote scheidslijn tussen de mensen die voldoende hebben en de rest vind je in heel Zuid-Amerika, dus ook in Suriname. Een voorbeeld: simpele beloften van deze regering over compensatie voor de verhoging van de governmenttake (brandstofaccijns) aan bushouders wordt niet of niet volledig nagekomen. De basislevensbehoeften zijn gestegen met minstens 50 procent sinds deze regering aan de macht is. En dan vraagt een vakbondleider voor zijn arbeiders om meedelen uit de ruif en er zijn idioten die hem dit ontzeggen. Je moet maar durven. Berenstein heeft groot gelijk. Verdelen die koek! Dat is rechtvaardigheid. Ik zeg: leve Berenstein en weg met de meest progressieve (lees: linkse didibrie) moordenaar-president van Suriname.


  Maak melding

 26. Hhahahahhaa nu mag er geen sinterklaas gespeeld worden.
  Twee jaren geleden hadden deze zelfde schapenkop een heel ander verhaal.
  De eerste die ervan genieten is Bouterse, zijn minnares Ingrid ,zijn zoon Dino ,Ramon Abrahams zijn adviseurs, zijn kabinet, Limbo.


  Maak melding

 27. Ik zou zeggen we moeten Berenstein eerst conform de ‘Spaanse bok’ vastbinden en hierna de zweep (of bullepees) er over !
  Deze kerel snapt niks van economics en wil per ommegaand het geld dat nog moet worden verdiend, gaan uitgeven ! Wat een sukkel is deze idiote vakbondsleider !

  Weg met deze sukkels en nitwits van de SPA !


  Maak melding

 28. Zit jij ook zonder ziektekostenverzekering en pensioen Milton? ik wil het niet eens hebben over dertiende maand bonus en vakantiegeld.

  hoe verklaar jij het salaris van $ 15.000,- voor een ziekenhuisdirecteur, terwijl de verplegers een hongerloon krijgen of de verbouwing van een werkkamer voor een paar ton?

  Had je baas het niet over een eerlijke verdeling van de rijkdom?

  Of iedereen krijgt, of niemand krijgt. Maar niet zoals het nu gaat.


  Maak melding

 29. Een minimumloon, goede voorzieningen voor contractarbeiders, goede gezondheidszorg, betere afspraken over pensioenen, vraag Berenstein. Wat? Hoe durft hij? Dingen die in elk democratisch en ontwikkeld land normaal zijn kan je toch niet in Suriname invoeren. Nee, al die gekken hier op dit forum die dit soort dingen aan Surinamers ontzeggen hebben vermoedelijk geen idee dat het over hun eigen familie, vrienden en kennissen gaat. Dit is de werking van economie. De voorzieningen voor de bevolking op orde hebben en niet alleen voor de politieke top en hun vriendjes, zoals alle NDP-groupies hier op dit forum geloven.


  Maak melding

 30. @Ray,donderdag 9 augustus 2012 om 16:06u.
  Je denkt toch echt niet dat jouw posting serieus door anderen wordt opgepikt.Alle grote tegenstanders van de huidige regering in Suriname zijn de wonden aan het likken.Ze hebben geen antwoord op de efficiënte werkwijze van de regering Bouterse.Ook de Nederlandse regering moet toegeven dat ze Suriname internationaal niet meer kan dwarsbomen.Kom tot inkeer, het is nooit te laat, en geef deze regering je steun.


  Maak melding

 31. Milton Fleur,

  Het verbaasd mij enorrm dat jij 12 plusjes hebt en SKITTA met de arbbeider er nog onbeschoft achter aan schtijft ”moeten ze me harder werken ??????????????”

  I’ll beg you pardon, jij bent bij deze uitgenodigd op een weekje mee te lopen met die arbeiders waar het in deze om gaat en ik kan jou nu al verzekeren jij houdt het geen 2 dagen vol, zeg ik jou gewoon zonder te weten WIE jij bent, en als jij dit aandurft onthou dan dat na 2 dagen iemand jou op mijn verzoek zal zeggen ”JE MOET HARDER WEKEN” want the clue heb jij in deze GEMIST !!!! Gemist bradáááá !!! Er komt al geld in het laatje de arbeiders hebben het nog steeds moeilijk dus JAWEL delen in de KOERK, punt.

  stommiteit met je ”harder werken” hee kom een week meedraaien …. zullen wij zien hoe jij daarna tegen deze KWESTIE aankijkt .


  Maak melding

 32. het probleem van de su. arbeider is,dat zij dagelijks dronken zijn..

  alles wat ze verdienen gaat op aan njang driengie presirie.

  soso fesa..

  het hele jaar zijn ze dronken van die djogoo of snuiven zich suf..

  geen tijd om rond te kijken wat de ontwikkeling is
  terwijl overal gebouwd wordt,zien ze niks..

  je kunt lullen wat je,maar die chinezen zijn dagelijks aan het bouwen en grote kastelen ook en die su. zit maar te lullen uit zijn bek..


  Maak melding

 33. @ray die mensen lachen je uit mie mang …je vertelt alleen maar poep jij kan men niet serieus nemen ..jou verhaal dat je dingen in de jaren 80 mee hebt gemaakt raakt kant nog wal …wij willen en gaan vooruit kijken in su en dat weet front en die redimusus .

  deze regering verzet bergen mie mang ..weet deze ray waar waterland is …kom kijken wat er op waterland gebeurt kom kijken wat er op dijkvelt gebeurt ..ray joe na poorlai wij hebben geen tijd voor zulke figuren als jou die alleen maar dwars kunnen liggen …ray jou denkbeelden zijn antiek houden dat land achter en werken averechts ..niets en dan ook niets kan je bereiken met jou jaren 80 denkbeelden …wij gaan vooruit kijken ..,nederland is machtig op zijn grond gebiedt niet in su daar heeft het volk te zeggen
  en niet front olland of die redimusus ..

  wij verzetten bergen in su in twee jaar tijd heeft su veel bereikt en daar zijn wij trots op …wat men ook zegt over su die trein dendert door met deze regering tot 2015 …bedenk wat je maar wil reken maar dat su niet meer te stoppen is …ven front ,pengel en consorten kunnen alleen maar toe kijken en knarsent manieren bedenken om dat land samen met vakbonden te destabiliseren ..met het volk achter jou komen ze nergens terecht .

  boua kraktie


  Maak melding

 34. “Donderdag 9 augustus 2012 om 09:22 uur, door Milton Fleur”

  Van min naar plus en dat volgens deze infantiel in één
  jaar!

  En! Van MIN naar PLUS in één vakantie periode!
  Het moet niet gekker worden!

  Heeft ene onzekere Milton (niet zo) Fleur(rig) het
  over 1 of 2 SRD uitgeven?! Vraag dat maar aan de ndp
  regering van Wijlenbosch en de militaire moordenaars
  van de hoofdverdachte!!! Een totaal verarmd land is
  door deze schurken achtergelaten!

  En nu durft deze Fascist de zaak geheel anders te
  belichten. Komkommertijd noh Anna_Zuigeling?!


  Maak melding

 35. Gedeeltelik heeft berenstein gelijk men kan en mag het ontkennen.
  Maar zo zijn er vele die gereageerd hebben en daar zit ook delen die bruikbaar zijn.
  Investeren in sociale voorzieningen is niet slecht maar het geldstroom moet men dan wel op orde hebben.
  Het eerlijkste systeem voor de Surinaamse arbeider is en dat blijf ik herhalen zet de TAX op het gebruik van goederen en blijf van hun salaris af.
  Men moet ook er dan voor zorgen dan de Surinaamse bevolking haast geen belasting betaald op Surinaamse producten!
  Producten die geïmporteerd worden mogen hoger worden belast!
  Lees het nog maar eens goed zou ik zeggen en kijk nu eens aub naar een voorbeeld als Zwitserland, Noorwegen aub…
  Kijk af en leer en verbeter.
  In deze landen hoor je de bevolking niet klagen want hun sociale voorzieningen zijn de beste uit europa en misschien de beste op deze aardkloot.

  Grtn Piet uit zijn hangmat vandaag

  Piet paniek for pres.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.