Minister werkt niet mee aan schenken woningen

51

PARAMARIBO, 8 aug – Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, zal niet meewerken aan het weggeven van dienstwoningen. Zijn medewerking is wel nodig om een geste te completeren. Een reeks ambtenaren kreeg dienstwoningen cadeau van de vorige minister van Onderwijs & Volksontwikkeling. Maar voor de overdracht van de grond is nog een handtekening nodig.

De ambtenaren kunnen zich pas dan eigenaar noemen. “Geen enkel perceel met daarop dienstwoningen van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, zal worden uitgegeven”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname. Het principe is simpel: de dienstwoningen zijn er voor krachten die ver wonen. De huizen staan dan ook dicht bij de school waar zo’n leerkracht te werk is gesteld. De gulheid komt van minister Raymond Sapoen.

Die zwaaide tot voor kort nog de scepter op Onderwijs & Volksontwikkeling. Sapoen zit nu op Handel & Industrie en zijn opvolgster zit met de gebakken peren. “Ik weet niet waar hij het recht aan ontleent, maar dit kan ik niet goedkeuren”, aldus Kromosoeto. Toch zijn er verwachtingen gewekt. En dat niet alleen bij de groep die de huizen kreeg toegewezen. Ook andere leerkrachten roeren zich. ‘Goed’ voorbeeld doet volgen, lijkt het devies.

51 REACTIES

 1. Deng foe foeroe mang disie. Somo zit natuurlijk hierachter, hij heeft Sapoen mandaat gegeven. En Kromosoeto, dit is toneel wat je speelt. Zogenaamd tegenwerken en straks via een achterdeur het toch regelen. Want ef Somo e tak wang sanie, dan ie abie foe volg lek wang slaaf. Dit is het volk wederom een rad voor de ogen draaien. En zal mij overigens niets verbazen als het om leerkrachten gaat die erggggg veel op Somo lijken. Foe soema deng djapanesie diesie lerie foe trong so bigie foe foermang?????


  Maak melding

 2. En ook nog dit, als Sapoen bij onderwijs Sinterklaas heeft gespeeld, wat gaat hij dan nu uitdelen bij HI??? Daar valt er nog meer yang te halen. Deze pietjel eter heeft pindasaus in zijn kop ipv hersenen.


  Maak melding

 3. waarom denken mensen dat er alles gedeeld en verdeeld moet worden.
  dit is een gedachte van de regering die alles lijkt te willen verdelen , zo komen we nooit vooruit , er blijft niets meer over voor een andere generatie die na ons komt .
  alle gronden zijn al verdeeld , een arts met 2oo Ha landbouwgrond , moet hij met zijn artsenpraktijk bezig zijn of aan landbouw doen .
  zo zijn er veel voorbeelden aan te halen , maar dienstwoningen verdelen is niet te accepteren.


  Maak melding

 4. Die minister Gimardo en nog wat, wat een Eppo is dat
  wang dong krabita, en deze gasten gaan zitten tot 2015, maar men vergeet dat er nog veel van deze geiten daar rondlopen oa bij die andere partijen, die zitten nu te wachten tot deze club verdwijnt, en dan komen zij en dan gaat die circus gewoon door, met wellicht die monkey van een Ronald V voorop, ja voorop, a teng datie a ne sie ka moro, en deng toe lip foe eng e srepie a grong, a foe a go sidong tapoe na frambo, dai brong gwe….


  Maak melding

 5. (@Koos & pasew): Kennen jullie deze nog?

  1: Als een Javaan (geen) auto heeft zeggen wij WAGINO.
  2: Als een Javaan (een) auto heeft zeggen wij WAGIMIN.

  En als een Javaan steelt: Dan zeggen wij Soeharto.


  Maak melding

 6. En een Javaan die niet wil betalen heet Paimin. En het krioelt van Paimin’s in Sur.
  Maar ik ben nog nooit de naam tegengekomen van een Javaan die uitdeelt, die e pley Sjinterklaasj.
  Zou het Poeniemin kunnen zijn 🙂


  Maak melding

 7. @ Fer. E.

  Je bedoelt SOEMITA!

  Deze Ginmardo Kromosoeto is een oaky guy. Jammer dat hij bij de NDP zit, daar is hij veel te eerlijk voor.

  Ik vind dit een reden om minister Sapoen op staande voet te moeten ontslaan.


  Maak melding

 8. Ohhhh, daarom dat de ndpgaarde[coalitie] geen zin heeft om mee te werken aan een antie corruptie wet.
  Einde corruptie betekent voor hun hun the end voor het ontvangen van allerlei cadeautjes die uiteraard ook bestaan uit materiele giften zoals bv ..juist een groot stuk perceel of een gemeubileerde woning,alles voor GRATIS.Het krieoolt van de corruptelingen binnen de ndp regering.Ach,ze volgen gewoon hun baasje op …follow the leader..


  Maak melding

 9. ik vind het een politiek spelletje,,,,,,,,,waarom niet eerst het bevolking en dan de ambtenaren,,,,,of volk en ambtenaar in een keer,,,,,,,,,,,,trouwens als jij de naam ambtenaar draagt,betekend dat jij in dienst voor het bevolking staat,,,,,,,,,,,,,,dus laten zij ophouden met hun onzin


  Maak melding

 10. Fer odi mang,

  javaan met een hypotheek staat altijd in de… min 🙂

  Een hindu man verdenkt zijn vrouw van vreemd gaan.

  Dus hij huurde de beroemde Chinese detective, Tjin lip Shie..

  om haar gangen na te gaan.

  Een paar dagen later ontving hij dit rapport:

  Veel geacht meneer;

  U verlaat huis.

  Hij komt bij huis.

  Ik kijk.

  Hij en zij verlaten huis.

  Ik volg.

  Hij en zij in hotel.

  Ik klim boom-kijk door raam.

  Hij kust zij.

  Zij kust hij.

  Hij ontkleed zij.

  Zij ontkleed hij.

  Hij speelt met zij.

  Zij speelt met hij.

  Ik speel met mij.

  Val uit boom, niks gezien,…sorry :):):)


  Maak melding

 11. Eee Koosje ie vergiet dies ete, Dassiman, nanga poena
  joena, en a kil die beng sidong ini na bus gwa tamaredjo da bareng trowe, sapeur sapeur sitop, ai boi
  loes bere torie. En a wang die de kaar Sapoen, jongoe
  a kang kenka a ning kong trong Ka…poennnn.


  Maak melding

 12. Koosje je kan praten wat je wilt. Wat vast en zeker is dat jij nooit minister zal worden. Jij zal nooit een hoge positie vervullen. Dus blijf maar praten aan de zijlijn, want dat is o zo gemakkelijk.


  Maak melding

 13. Hhahahahaaa ik moet lachen om de reacties van die paarse amnestie bende, zonder Somo was de crimineel geen president geworden in onze mooie land Suriname.
  Het is wel opvallend stil bij Somo en brunsie ????


  Maak melding

 14. @was was godo en Koosje
  Ooooh, mijn buik, ik lig dubbel an het lachen 🙂 😉 🙂
  Als Sa poen moet heten Ka poen, dan klopt het van Sjinterklaasje: sjinterklaas Ka-poentje, gooi wat in mijn…………………..
  Dus mensen van HI, oeng loek out nanga a minister disie. Alle vrouwen, ga schjuilen………


  Maak melding

 15. Hoe zo krijgen van dienst woningen ???? Wat bezielt deze gasten ??? Sang deng mang é plakserie re ???? Diesie pae ede gandang???? Sang doe, diesi so moeilijk lie ???

  Ga zelf werken. Waarom hangen jullie keer op keer aan de bedel staaf??? Het een verschikkelijke schande hoe jullie je zelf keer op keer neer zetten !

  Somo(heeft al genoeg gestolen van Suriname + aangenomen+ gekregen van baaas) is rijk genoeg om jullie om jullie allemaal een paleis te geven.

  Wie gaat hierin in grijpen. Welke commisie gaan zij nú, hier voor vormen ??? Sang Bouta e go doe no ???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 16. @midete, Odi odi. Van Soemita over zijn ordinaire boevenstreek is bekend.

  Maar de Fam. SOEHARTO in de Rep. Indonesië is ook verschrikkelijk.
  Zie Tribune 3/97: Ook de kinderen van SOEHARTO pakken wat ze pakken kunnen. Zes paar grijpgrage handen.

  Maar als je mijn posting van 08/08/2012 om 14:39 uur in het Sranan tongo zou lezen, dan rijmt SOEHARTO beter.

  En dit moet je ook nog even weten.
  Welke DNA lid verblijft langdurig in Indonesië?
  Dat is SOMO.
  Want SOMO weet dat TOMMY SOEHARTO zijn geliefde steeds…..!!!
  Je begrijpt me wel.


  Maak melding

 17. De reactie’s van Fer.E en consorten getuigen enkel dat niet alleen maar blanken discriminerend en rascistisch kunnen zijn !!!
  Rock against racism !!!
  I AND LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 18. Woningen van de staat zijn woningen van ons allemaal.Ik vind Sapoen brutaal om onze eigendommen weg te geven.Had hij toestemming van het volk? Nee toch? Bovendien moeten leerkrachten die jarenlang gratis in de woningen hebben gewoond in staat worden geacht om zelf een woning te bouwen.Ik ben ervan overtuigd dat ze al een woning hebben ,die ze verhuurd hebben en nu azen op ons bezit.


  Maak melding

 19. people u verlegt allemaal het verhaal. niet de woningen zijn belangrijk maar de grond waarop deze woningen staan dat is dat dit. wat is de waarde van de grond tegenwoordig??????? denk in euro en dalla nier srd ma abama dalla.


  Maak melding

 20. Klopt, het gaat om de grond(waarde). Maar als die gasten het huis mogen hebben, danblijven ze daar wonen. Ze kunnen onmogelijk het huis laten opstijgen toch??? Sapoen, go home of liever gezegd go to jail, je hoort in santo boma thuis. Dang yoh yang toe uit a deksel foe a vuilnisbak, na lek somo beng doe die a beng orie in boma toe.


  Maak melding

 21. En mieschien die Sapoen heeft die huizen uitgedeeld om elke ’s avonds in een andere huis te kunnen slapen??? Baap reh Sapoen, ie konie, en sjo te sien ie deh wang kon-ko-nie ;0


  Maak melding

 22. Woensdag 8 augustus 2012 om 23:52 uur, door philip

  philip, ik weet waar over je praat. Grond prijs is de laatste jaren verschrikkelijk op hoog gegaan in Su.

  Resentelijk heb ik 4 percelen verkocht.Ik weet hoeveel alles voor mij in het laatje heeft opgebracht. Dat is geen kattepis.En zo neem ik beetje bij beetje afscheid van julie (ons) geliefde Suriname.

  Met de Paarse Makke Lammetjes kun je toch niks meer beginnen en winnen ! Suriname wordt komende 20 á 30 jaren toch niks.De mensen willen niet deugen daar! Dat na maro bigie problema in SU.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 23. Ee Torimang jere no, geef of meld je gewoon aan, want als ze je aannemen hoe je geen flikker te doen, al heb je alleen maar poptjie scoro doorlopen, of nog een optie, meld je aan voor ambtenaar ter beschikking, ik denk er ook over na, no spang……


  Maak melding

 24. Dit is het zoveelste voorbeeld van hoe de Surinaamse staatskas wordt misbruikt als een grabbelton door parasiterende politici die zichzelf en hun mensen willen verrijken d.m.v. het graaien de staatskas.


  Maak melding

 25. Wat een racistische opmerkingen over Javanen,mijn God, als Blanken dit soort dingen hadden geschreven over een aantal van jullie was het huis te klein geweest. Niemand hoeft deze posting te liken, maar wat bezielt jullie om zo tekeer te gaan, zo denigrerend te praten over een ras? Niemand, niemand die iets schrijft over het feit dat mensen misschien huur moeten betalen voor de dienstwoningen, dat alle politici in Suriname corrupt zijn, en dat het land op deze manier geld verliest…Jullie dachten dat je allemaal leuk waren, wel mi no lafu yere, soso shen me shen!


  Maak melding

 26. Gmap

  reactie- 8-8 2012

  Ik heb 1 vraag,,woon jij in ned of in su,,,,,,en nog wat, waarom erger jij jou zo over het regering van su,,,,als jij gelijk heb,,zal de waarheid bloot gelegd worden,maar als jij geen gelijk hebt,dan ga jij jou tegen over jou zelf moeten verontschuldigen,,


  Maak melding

 27. @Biga
  Weet je, ook als ze me vragen zal ik geen minister worden of een hoge positie bekleden en wel omdat:
  – ik niet kan moorden
  – ik geen gratis huis wil
  – ik niet op kosten van het land wil reizen
  – ik geen handjes wil schudden met moordenaars
  – ik geen ja-knikker wil zijn
  – ik geen volksvijand wil zijn

  DUIDELIJK??????????


  Maak melding

 28. @GMAP,

  Je hebt gelijk. Als je geboren bent in Suriname zal jij je altijd surinamer blijven voelen,al woon je ergens in een vreemdland,Nederland,Amerika of op de maan zelf. Het patriottisch gevoel dat jij voor je land koestert kan niemand uit je weghalen.
  Samen met jou zijn ook de rechtgeaarde surinamers die bevrijdt willen worden van deze moordzuchtige ‘pseudo presidentje’en zijn staartjes.


  Maak melding

 29. @sempa @olivia

  Jullie hebben gelijk dat het krioelt van de racisten op dit forum.
  Hoewel alle etnische groepen zich racistisch kunnen uitlaten over anderen, voeren de koelies op dit gebied toch wel aantoonbaar de lijsten aan.
  Creolen, Indianen en Javanen zijn een stuk minder racistisch dan het gedegeneerde gepeupel uit India.
  Jammer.


  Maak melding

 30. @ olivia en anderen:

  Er worden voornamelijk grappen gemaakt over een ras, daar is niets mis mee. Er zijn belgenmoppen, Jodenmoppen, negermoppen, bakra moppen …… .

  Echt racisme heb ik in deze thread niet gezien.

  Wat wel een feit is, is dat er etnische politiek wordt bedreven in Suriname. Vroeger zaten er voornamelijk Javanen op LVV. Als er een Javaan minister was, kwam je er niet tussen. Zeker niet als blaka man. Toen de VHP overnam, kwamen er meer ?????? Later gebeurde datzelfde op Sociale zaken (dat in de volksmond “Dessa” werd genoemd). Hindostanen zwaaien de scepter op OW en de laatste 25 jaar ook op Justitie. Wat dat betreft is de blaka man het minst racistisch. Dat hoor ik ook van buitenlanders.

  De Javaan was als ras vroeger ook niet groot genoeg om als politieke partij veel zetels te vergaren. Ze waren wel altijd nodig om een meerderheid te vormen. Ze hebben dan ook vanaf de jaren 60 (Iding Soemita, de vader van Willy) regelmatig misbruik gemaakt van die wip positie.

  Somo is een openlijke racist, hij draait er niet eens omheen.

  Ik kan je nog wat zeggen: Je moet eens ergens werken waar er 6 Javanen zijn en 2 van een ander ras (jij bent 1 van de 2). Je blijft echt niet daar werken. Je gaat zelf weg of ze pesten je weg. Ik zeg dat niet uit racisme, het is een feit.

  Hindostanen hebben het ook, maar een stuk minder. ook bij chinezen en de mensen uit het Midden-Oosten komt dit verschijnsel vaak voor.

  Sterker nog, dat is niet alleen in Suriname zo, je hebt het in alle landen waar deze mensen neerstrijken. Er zijn grote Hindostaanse gemeenschappen in de USA (en niet alleen Hindostanen uit Suriname). Zelfde heb je met Chinese gemeenschappen.

  De bovengenoemde rassen houden hun eigen groep graag “zuiver”. De blaka man is daar een uitzondering op.

  trouwens, ik ken genoeg bakra vaders die hun zoon of dochter niet graag met een blaka man zien thuiskomen.

  Ik verwacht dat dit in de toekomst verder zal afnemen, maar het kan me niet hard genoeg gaan.

  Er is één groot lichtpunt. Onze jongeren doen hier over het algemeen een stuk minder aan mee. Er is dus hoop.

  En nu on topic:

  DidiBrie zei steeds dat Vene zich door Somo liet gijzelen, waarom ontslaat hij deze minister niet hiervoor? Er is reden genoeg om hem zelfs op te sluiten.


  Maak melding

 31. @midete

  Generaliseer je niet een beetje? Racistische moppen kunnen ontaarden in een orgie van geweld en zijn dus niet altijd zo onschuldig als je denkt. En blakamangs kunnen ook racistisch zijn en de neiging hebben naar ‘zuiver’. Zuivere rassen bestaan natuurlijk niet maar etnisch denken helaas nog wel. Ik als zwarte maar ik zie mijn kinderen niet graag thuiskomen met een koelie of witmang.


  Maak melding

 32. Midete
  Volgens mij ben je de grootste racist. Weet je wat op de andere ministeries gebeurde waar de nps aan de macht was al die jaren precies allen maar domme negers aan het luieren konden nauwe lijks iets. Eind van de maan op hun loon wachten en inleveren bij omoe snesie.
  Nu gebeurt het zelfde. Als je niet selectief blind bent moet je dit beamen


  Maak melding

 33. @Raoul

  Vergeet die domme koelies onder de VHP ook niet. Altijd maar luieren en na het werk vijf half-achste waar ze niet tegen konden. Daarna bezopen naar huis om vrouw en kinderen in elkaar te rossen.
  Nu gebeurt hetzelfde maar dan zonder werk.


  Maak melding

 34. @midete

  Ik denk niet dat je een racist bent maar je bedient je wel van pseudowetenschappelijke lariekoek. Je hebt het over een ‘lijst van kasten’ en mijn vraag is: wie heeft deze lijst verzonnen, en wat heeft deze bullshitlijst te maken met de werkelijkheid? Ben je hier niet het slachtoffer van koloniale conditionering? Je lijst begint met de witte man als top van de evolutie en daar moet in hartelijk om lachen. Je bent aantoonbaar het slachtoffer van het postkoloniaal syndroom, en het feit dat je deze pseudowetenschappelijke onzin als argument durft te gebruiken is nogal bedenkelijk. Elke etnische groep kan een eigen ‘lijst van kasten’ samenstellen en het feit dat jij een lijst gebruikt met witte mensen aan de top van de keten, verklaart jouw totaal verwrongen beeld van de werkelijkheid en je eigen bewustzijn. Mijn lijst begint met het Afrikanoide ras dat evolutionair gezien over de hele linie superieur is. Technologische kennis heeft namelijk op lange termijn, evolutionair gezien, totaal geen waarde. Maar daar zal ik nu nog niet teveel op ingaan.
  Het buitengewone respect voor Japanners in het Westen heeft alles te maken met WO2. Nederland, Australie, Engeland en zelfs de VS zijn toen lange tijd militair volledig overklast door de Jappen. Hun kolonies werden bezet en in de Jappenkampen werden ze tot op het bot vernederd. Deze vernederingen hebben psychologisch gezien diepe sporen achtergelaten in het bewustzijn van de witte man. Men kijkt op tegen de Japanner. Ga jij maar door met het genieten van racistische moppen, maar houd je koloniale pseudowetenschap voortaan tussen je twee hersenhelften. Ik neem aan dat ze beiden aanwezig zijn. 😉


  Maak melding

 35. Sapoen is volgens zijn collega,minister Kromosoeto niet bevoegd dienstwoningen, al dan niet in vervallen staat met de grond te schenken aan ambtenaren. Ik vind dat ook fout.Publiekelijk is Sapoen door Baas hiervoor niet op de vingers getikt en hij mag minister blijven. Als ik president was had ik de man ontslagen.

  Het is mij opgevallen dat Baas er op de meest recente foto’s er steeds blanker uit ziet.Kan best te verklaren zijn met de koloniale psychologische theorieen die ik hierboven gelezen heb.Je weet het maar nooit!??


  Maak melding

 36. @ anna_z:

  Dat is niet mijn lijst. Dat zijn fenomenen die door psychologen onderzocht zijn. Ik heb nooit gesteld dat het wetenschappelijk is. Ik durf wel te zeggen dat de meeste aardbewoners JAMMER GENOEG zo denken.

  Hoe zwarter je bent, hoe later je gekozen wordt, of je nou neger, javaan of hindostaan bent. dat is de trieste werkelijkheid. Sta ik er achter? Natuurlijk niet, maar het is wel een feit. Nu is het een stuk minder, maar nog steeds is het zo dat als je de dochter van een rijke blanke familie wil huren en je bent een donkere neger, kan je maar liever ingenieur, advocaat, maar nog liever arts/specialist zijn. Waar denk je dat de film “Guess who’s coming to dinner” vandaan komt? Menso heeft laatst geklaagd dat er zoveel donkere topspelers hun trainersdiploma halen, maar dat ze toch niet gekozen worden. Rijkaard en ten Cate zijn wel gekozen. Zijn ze HEEL ERG DONKER of zijn ze “licht schwart”?

  Ik doe nog een duit in het zakje:

  Veel hindostanse vrouwen zie je pas met een blaka mang als ze gescheiden zijn van een hindostaan. De hindostaanse mannen willen ze niet meer hebben. Maar weinig hindostaanse mannen nemen een gescheiden hindostaanse vrouw. De eerlijke hindostanen hier kunnen het beamen.

  Jij mag je ogen sluiten voor de werkelijkheid. Ik spreek alleen uit wat iedereen weet, maar wat niemand durft te zeggen.

  Nagenoeg elk volk ziet zijn dochter het liefst met een blanke man thuis komen als ze besluit om niet haar eigen ras te kiezen. daarbij wordt zo ongeveer het lijstje gevolgd dat ik heb neergepend. TRIEST, maar WAAR.

  volgens jou komt het “respect” voor de japanner vanwege de tweede wereld oorlog? Wel, als je gelijk hebt: nu heeft China zich geweldig ontwikkeld. volgens jou zouden nu dus Chinezen geschikte trouwpartners worden voor de BLANKE Amerikanen. Ik zeg je: MY ASS, behalve als ze heel licht van kleur is, geen extreme spleetogen heeft, of heel erg hoog geschoold is.

  Voorts bedien je je zoals gewoonlijk van verdraaiing van mijn woorden. Heb ik iets gezegd over de blanke aan de top van de evolutie? over verwrongen beeld gesproken, dit lijkt me Freudiaans. 😉

  Mijn verwrongen bewustzijn? Hang je weer de psycholoog uit?

  Ik heb me nooit druk gemaakt over welk ras ik ben. Ik ben mens en vindt het alleen belangrijk of andere mensen mij en anderen met fatsoen en respect behandelen.

  O ja, nog wat. I hate to burst your bubble, maar je denkt toch niet dat wat ik schrijf afhankelijk is van jouw toestemming?

  Ik krijg het gevoel dat je je echt moet laten nakijken.


  Maak melding

 37. Ik ga nog een stap verder. Kijk welke kleur hindostanen overwegend in de Arya Dewaker zitten en kijk welke kleur er overwegend in de Sanathan Dharm zitten. Neem een RAL kleurenkaart mee en ga turven. 😉 Hetzelfde verschijnsel zie je ook bij andere geloven.

  Wie wil mag zijn ogen sluiten ik ben niet dom en ook niet blind.


  Maak melding

 38. @midete

  Beste midete,
  Duik de geschiedenis in en constateer hoe het hedendaags racisme is onstaan. De Romeinen en de Grieken bijvoorbeeld discrimineerden niet op huidskleur en die waren ook wit. In die tijd was er geen racisme in de vorm zoals we die nu kennen. Het racisme zoals we die nu kennen is in de koloniale tijd ontstaan toen Europeanen zich bezig gingen houden met expansie en slavernij. Aan dit alles lagen economische motieven ten grondslag en de dehumanisatie van Afrikanen werd nodig geacht om de slavernij acceptabel te maken. Het zogenaamde zwarte racisme is daarna onstaan als antwoord op het koloniaal racisme van de witte man.
  Je komt nog steeds met pseudowetenschappelijke argumenten die je niet kunt onderbouwen. Jammer midete!!!!

  PS: Er bestaan ook rijke zwarte mannen en vrouwen. 😉


  Maak melding

 39. A: “Shaquille Oneal is whealty”

  B: “No, Shaquille Oneil is rich. The man who pays Shaquille is whealty”

  Hoeveel rijke zwarte Arabische oliesjeiks ken je?

  Sommigen weten niet eens dat zwarte arabieren bestaan, totdat ze ze op het WK voetbal zien. Ze mogen wel voetballen, maar geen oliesjeik worden.

  Rijke zwarte mannen en vrouwen in een BLANK land? Rijk as in Rockefeller of Bill Gates of Zuckerberg of Carlos Slim?

  Oprah Winfrey is een ongelukje die ONDANKS en niet DANKZIJ de maatschappijstructuur rijk is geworden, maar ook zei zal niet makkelijk de gelegenheid krijgen om eerder genoemden te benaderen.

  Neem een lijstje van de 100 rijkste mensen ter wereld en kijk hoe veel kleurlingen daarbij zijn. kijk oook of de kleur donkerder of lichter wordt naarmate je hoger gaat. Ik durf te wedden dat naarmate je hoger gaat je dichter bij RAL 9010 komt.

  “”Menso heeft laatst geklaagd dat er zoveel donkere topspelers hun trainersdiploma halen, maar dat ze toch niet gekozen worden. Rijkaard en ten Cate zijn wel gekozen. Zijn ze HEEL ERG DONKER of zijn ze “licht schwart”?””

  Zou Obama gekozen worden als hij roetzwart was. Obama is niet eens een neger.

  “”Wel, als je gelijk hebt: nu heeft China zich geweldig ontwikkeld. volgens jou zouden nu dus Chinezen geschikte trouwpartners worden voor de BLANKE Amerikanen. Ik zeg je: MY ASS, behalve als ze heel licht van kleur is, geen extreme spleetogen heeft, of heel erg hoog geschoold is.””

  “”Waar denk je dat de film “Guess who’s coming to dinner” vandaan komt?””

  “”Veel hindostanse vrouwen zie je pas met een blaka mang als ze gescheiden zijn van een hindostaan. De hindostaanse mannen willen ze niet meer hebben. Maar weinig hindostaanse mannen nemen een gescheiden hindostaanse vrouw. De eerlijke hindostanen hier kunnen het beamen.””

  “”Kijk welke kleur hindostanen overwegend in de Arya Dewaker zitten en kijk welke kleur er overwegend in de Sanathan Dharm zitten. Neem een RAL kleurenkaart mee en ga turven””

  Ik geef je nog één. Ga kijken bij de EBGS en bij de Rooms-katholieke kerk en vervolgens bij de Volle Evangeliegemeenten.

  Ik geef je nog één. De overgrote meerderheid van de Volle evangeliegemeenten is heel donker van kleur, evenals hun “voorgangers”. Hun “bisschop” is??

  En nog één. Een groep zwarte mensen heeft jaren gelden beweert dat ze Jood waren en dus Israël binnen mochten. Ze hebben er jarenlang voor moeten knokken. uiteindelijk kon men ze niet tegenhouden. Ga kijken waar ze wonen en hoe het met ze gaat.

  Ga naar Costa Rica en kijk waar de beter gesitueerden wonen en welke kleur ze hebben. Doe dat ook in de armen wijken. Toeval?

  Pseudowetenschappelijk?

  IK heb niets over wetenschap gezegd, maar ontken maar eens wat hierboven staat. Of is dat allemaal toeval?

  Jij zegt: “”Geloof je echt dat de gemiddelde witte het verschil ziet tussen een Chinees en een Japanner?””

  Ik vraag je: Kom jij er pas na je huwelijk er achter welk paspoort je man heeft of waar hij vandaan komt?

  Weet je niet dat veel rijkere (en niet eens de top) Amerikanen een uitgebreid medisch en genetisch onderzoek laten doen voor ze trouwen?

  Ik zeg niet dat ze niet met ze neuken, daarvoor zijn ze wel goed. Ik zeg dat ze niet met ze TROUWEN.

  De meeste Marokkanen zijn superracistisch. Toch neuken ze die Surinaamse meisjes bij de vleet. Hoeveel van ze durven met zo een meisje thuis te komen?

  Blijf maar ontkennen. Ik weet wel beter en de meesten hier met mij. Ik heb de indruk trouwens dat je niet eens weet hoe het binnen de hindostaanse en javaanse gemeenschappen werkelijk gaat met kleurverschillen BINNEN HUN EIGEN RAS. Joe na sribie, joe no sab san e hat ai.

  Jij hebt het trouwens altijd over hoe de blanke te keer is gegaan in de wereld. Als ik je nu zo hoor, krijg ik de indruk dat het ze het tot nu toe (of tot niet zo lang geleden) zonder succes hebben gedaan.

  “‘Voorts bedien je je zoals gewoonlijk van verdraaiing van mijn woorden. Heb ik iets gezegd over de blanke aan de top van de evolutie? Over verwrongen beeld gesproken, dit lijkt me Freudiaans.””

  Reageer maar eens op bovenstaande.


  Maak melding

 40. @ Sra,
  Ik ben geboren en opgegroeid in een democratische en beschaafde Suriname met normen en waarde en dat maakt mij tot de mens die ik nu ben.
  Ik vindt onbegrijpelijk dat figuren zo als sra en de rest van de amnestie bende roepen dat ze van Suriname houden terwijl ze die massamoordenaar aanbidden die hun land op de rand van de afgrond heeft gezet, de man die hun landgenoten zonder vorm van proces heeft afgeslacht waaronder kleine kinderen en zwangere vrouwen. Sra jij sluit jou ogen voor de waarheid me boi.


  Maak melding

 41. Midete ,
  Racisme heeft nooit en te nimmer zowel vriendschappelijke banden als intermenselijke betrekkingen bevordert .
  Racisme = Facisme = Des Duivels !!!
  ” Als onze verdriet , anderen gelukkig maken , hebben wij het werk van de Almachtige gedaan ” , namens de JAVANEN !!!
  Ter jouwer info ; In de historie van de Republiek Suriname zijn de Javanen het alom bekende bindmiddel en een niet weg te denken factor voor het vormen van een Nationaal Kabinet .
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 42. @ sempa:

  Geen enkele groep mag weggedacht worden in geen enkel land, dus ook niet de javaan in Suriname. Het wordt wel tijd dat we AL onze landgenoten als gelijk gaan beschouwen. Ik vond de oosterse volkeren in Suriname daar het slechts in.

  Vergis je niet, ik heb genoeg hindostaanse en javaanse vrienden voor wie ik een hand in het vuur durf te steken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.