Terugroepwet splijt Surinaamse Marronpartij

13

PARAMARIBO, 7 aug – De terugroepwet heeft vlijmscherpe gevolgen voor Marronpartij Bep. De partij van Caprino Allendy dreigt middendoor gespleten te worden. Vooral onder de Saramaccaners lijkt de verdeeldheid groot. Dit aanzienlijke deel van de partijaanhang zit met gemengde gevoelens over het ‘terugroepen’ van twee parlementariërs.

De twee, Waldie Adjaiso en Diana Pokie, zijn beide van Saramaccaanse komaf. Hoewel het formeel niet erkend wordt, scheert de etniciteit door alles heen. Het conflict over de ongehoorzaamheid aan de partijleiding bereikt zo het ene hoogtepunt na het andere. De twee ‘dissidenten’ waren onderwerp van gesprek tijdens een bijeenkomst in Brokopondo. Dit bolwerk van de stam der Saramaccaners was even het decor van heftige debatten over de toekomst van de twee.

De partijleiding houdt voet bij stuk. De twee moeten vervangen worden. “Een besluit genomen in de algemene ledenvergadering kan niet teruggenomen worden”, zegt Bep-bestuurslid Ronny Asabina tegenover de Ware Tijd. Natuurlijk kan dit wel als dezelfde algemene ledenvergadering het beslist. Punt is dat aan beide kanten de steun ongeveer even groot is. De eis van het deel dat eerherstel eist voor het duo kan zo moeilijk worden doorgedrukt. De rechter is een optie.

13 REACTIES

 1. Saramaccaners die het niet eens zijn met de partijleiding zijn van harte welkom bij de

  NATIONALE DEMOCRATISCHE PARTIJ :NDP!

  Wees welkom in ons Midden!
  Laat het gehaal en getrek aan de kant , SARAMACCANERS en sluit je aan bij de NDP!

  Wie het niet eens is met bep Bestuurs-lid asabina, zal het zeker eens zijn met voorzitter
  Bouterse van de NDP!

  Geachte ontevreden Saramaccaners,wees bereid van partij te wisselen,kies bewust,
  Stem 2015 BEWUST als SARAMACCANER NDP!

  Alle ex-bep leden worden opgeroepen zich te registreren te ocer Tussen MA-VRIJ
  Tussen 9 uur s’morgens en 3 uur s’middags te OCER!

  Of bel OCER voor een afspraak,neem je ID CARD mee!!!!!!!!!!!!
  TELEFOON NUMMER:OCER:00597-499183


  Maak melding

 2. Deze mensen moeten zich mobiliseren en moeite doen om uit de klauwen van lonny te blijven.
  Lonny maakt zijn eigen volk kapot.
  Hij zit zich te verrijken met tonnen goud en doet geen bal voor zijn achterban.

  Wordt wakker en doe iets!


  Maak melding

 3. Lonny kom maar bij de NDP!!!!!

  Je bent toch een DEMOCRAAT,

  Waarom niet van de nationale democratische partij!!!!!!!!!!

  NDP STAAT JE GOED BRUNSWIJK!!!!!

  Wees welkom!!!!


  Maak melding

 4. Of je het met DDB eens bent of niet. Dit is wel een meesterzet.
  Wat er ook gebeurt, als DDB Ronny weet te binden is het binnenland nu van DDB en Partners. De BEP blaast zich zelf op en verdwijnt onder de kiesdrempel.


  Maak melding

 5. Geen schokkend nieuws, we hebben nog een tijdje te gaan
  tot 2015, en voor de rest geen paniek, deze partij zal nimmer een verkiezing winnen in Suriname, als het nu al rommelt, dus laat maar gaan, oeng no spang nanga deng.


  Maak melding

 6. Saramaccaners verenig je
  Paramaccaners verenig je
  Aucaners verenig je
  matoeariers verenig je
  Tucajanas verenig je
  Allemaal verenig je

  Laat alle rijkdommen onder jullie niet weg glippen

  Beheer je eigen gebied en hulpbronnen.


  Maak melding

 7. Eee Rufus alles is al pleite, er is geen flikker meer te halen, ze kunnen zich verenigen, maar dat brengt geen zoden aan de dijk, a kaba nanga deng ondro makandra do fok deng srefi, trobie djoegoe djoegoe, wang lo bille ai, in 2015 deng panja, tek joe ai loekoe


  Maak melding

 8. het is dhr allendy met zijn hebzucht die dit veroorzaakt heeft. u gaat naar china krijgt $ 80.000,- en verzwijgt het(ging in AC verband, maar dokt het geld in BEP kas) toen april 2010 indiening kandidaten lijst paramaribo AC was laat wie de schuldige was moeten zij zelf weten, maar allendy had een dikke vinger in de pap want hij luste alice niet vanwege het recu gedoe met haar jaardag. conclusie allendy niet verkozen om zitting te nemen in het parlement dus hij is op een zijspoor betekent niets in de politiek brunsie na a her man( hij is niet geschoold in allendy’s ogen) ik neem geen bevelen van hem moet allendy hebben gedacht. eerst moest diko het veld ruimen en toen deze twee. asabina e pre wan taki man, next pole will he be in parlement????? ze doen maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.