Geldautomaten Suriname kwetsbaarste in regio

8

PARAMARIBO, 7 aug – Geldautomaten behoren tot de meest kwetsbare in de regio. Dit stelt BNets, het bedrijf dat het elektronische geldverkeer van de banken regelt. Investeren in een veiliger systeem is weliswaar een peperdure investering. Toch is overstappen de enige optie. Amerikaanse creditcardbedrijven voeren de druk op het Surinaamse bankwezen al op.

Die hebben tot oktober de tijd om het zogenaamde EMV-systeem in te voeren. De Amerikanen willen in elk geval hun eigen krediet beschermen tegen geknoei. “We hebben al problemen met fraude gehad. Als de landen om je heen allemaal EMV-gereed zijn, kan je een golf naar Suriname krijgen. En neem van mij aan dat ze geen enkele bank sparen”, zegt BNets-directeur Kenneth Hendrison tegenover de Ware Tijd. De banken doen er dus goed aan te investeren.

Kennelijk houden de hoge kosten de boot nog even af. Het zal er uiteindelijk toch van moeten komen. “We gaan de strijd tegen fraude alleen kunnen winnen door te bundelen. Als we niet heel snel wat doen aan de beveiliging, lopen we risico”, aldus Hendrison. Bij Suriname’s grootste bank, de Surinaamsche Bank, lijkt de noodzaak al doorgedrongen. Het is ook het bedrijf met de meeste geldautomaten. “Je komt er niet onderuit meet te doen”, zegt een woordvoerder van de bank.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Investeren in EMV is de enigste optie!

  Als de bank het maar niet verhaalt op de client!

  Krakers van bankgeld automaten zijn om de hoek, dus de banken moeten snel doen!


  Maak melding

 2. “Je komt er niet onderuit meet te doen”, zegt een woordvoerder van de bank.
  —————————————————–
  Als je in je organisatie wenst bij te blijven met de ontwikkelingen in het internationaal gebeuren dan kan je er niet onderuit om niet mee te doen. Als je niet meedoet val je buiten de boot. In het beleid van je organisatie dient men hiermee rekening te houden en dat kan alleen geburen met een goede planning. Dit kan ook als baken dien voor andere organisaties…Van anderen kan men de (goeide) dingen leren..

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Terwijl het gras groeit sterft het paard. Het probleem is niet van nu.In de maand oktober van het jaar 2008 had ik zeshonderd srd van een Hakrinbank automaat gepind.De automaat gaf mij 200 srd minder, echter was dat bedrag wel van mijn rekening afgetrokken. Het was weekend. Anderen die getuige waren troosten mij dat de automaat het zou herstellen of dat ik de bank kon doorgeven. Na enkele dagen bleek het niet gecorrigeerd te zijn en toog ik naar de bank(RBTT) met mijn klacht.Een bank medewerker beloofde mij, dat BNETS mij algauw zou bellen. Als eerlijke ambtenaar zit ik altijd krap bij kas, dus wachte ik volverwachting. Na een maand werd ik nog niet gebeld en deed ik mijn klacht wederom. Toen zag ik dat mijn klacht wederom als nieuw werd genoteerd en moest ik weer wachten op een call. Wel mensen geloof mij maar, dat ik al vijf jaren wacht op een call van die boeven die jaarlijks miljoenen winst maken misschien door deze rot streken. De verantwoordelijken moeten weten dat 200 srd voor een arm gezin veel betekent.


  Maak melding

 4. Landgenoten: houden jullie op met het gerbuik maken van de pinautomaten. Het is onveilig!!!!!!! Horen jullie, het is onveilig!!!!!!!!!!!!!!!!! Ga maar weer ouderwets in derij staan om geld te halen en geld te storten. Als de banken de rijen niet meer annkunnen, dan zullen ze vanzelf de vereiste veiligheidsmaatregelen gaan treffen. Voer de druk op, het gaat om je eigen geld en je eigen veiligheid!!!!


  Maak melding

 5. naturlijk wil amerika zijn handen uit het financieel verkeer van su niet terug trekken,,,,,dat zou hen een slechte imago wat financien in de wereld betreft geven,en dat willen zij niet,,,want,,,zij zijn toch de baas over beslissingen,,,,,het is straks ook met hen afgelopen,,,,,,en dat voellen zij al…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.