Surinaamse verkeersovertreders niet te vinden

26

PARAMARIBO, 6 aug – Personen die een verkeersboete oplopen, laten zich niet makkelijk weer vinden. Volgens politiecommissaris Krishna Mathoera wordt vaker een vals adres opgegeven. Het gaat om zeker veertig procent van alle overtreders. Hoewel de boetes voor bijvoorbeeld te hard rijden flink zijn opgeschroefd, is het effect dus zwakjes.

De autoriteiten zijn nu naarstig op zoek naar een gepaste reactie. “Er zijn plannen om een databank op te zetten, waarbij samengewerkt zal worden met verzekeringsmaatschappijen en keuringsbedrijven”, zegt Mathoera tegenover de Times of Suriname. Het adres wordt vooral belangrijk na veroordeling door de rechter. Onder de omstandigheden nu lappen overtreders de straf aan hun laars. Er zijn lui die lacherig doen als ergens weer gedreigd wordt met boetes.

De vraag is wel of bij verzekeraars en keuringsbedrijven ook het juiste adres wordt opgegeven. Het rijbewijs is voorzien van het persoonlijke identiteitsnummer. Het zou zo bekeken logischer zijn de burgerregistratie te raadplegen. Mathoera ziet de databank als mogelijkheid voor betere controle. Draaideurovertreders kunnen zo beter in de gaten worden gehouden. “De mate van recidive wordt momenteel niet bijgehouden.”

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Had dit niet voorzien kunnen worden?Dit is een van de zaken waar je de Surinaamse diaspora voor nodig hebt.zo kan je de wetten die lukraak van het buitenland worden overgenomen bijschaven.


  Maak melding

 2. Oplossingen te over denk ik.

  Koppel de data bestanden van de staatsziekenfonds met de verzekeringen en de belastingdienst en ook de bestanden van AOV en Sociale dienst en zie dan wat de uitkomst is.
  Ik denk dat er een kans van 80 tot 90% bestaat dat deze of gene erin voorkomt.

  een simpele query schrijven om de bestanden aan elkaar te linken moet toch geen [probleem zijn?

  Bestanden dumpen in excel en m.b.v. vertikaal zoeken (Vlookup) kan ook uitkomst bieden als het schrijven van een query problemen oplevert.

  Ben ik dom en zijn jullie slim?


  Maak melding

 3. Zolang dit soort simpele elementaire zaken niet geregeld zijn is het opportuun om te denken dat je het land tot behoorlijke ontwikkeling kan brengen.


  Maak melding

 4. loekoe o langa a mang vene sdong nooit a mang loekkoe ding san dies …a bing sdong waktie olland nomo .
  vene wat deet je toen jij pres was en santhki op justitie was ..witwas hadden jullie goed in de gaten voe mikie jnang zie gilds …en deze mensen hebben het over deze regering wat corruptie betreft .


  Maak melding

 5. een beetje in de keuken van de hollanders nemen helpt.

  maar ja waar zou het aan liggen, dat ze geen boetes kunnen incasseren. ter plekke is geen optie, dan heeft meneer de agent op een heel korte termijn een PRADO.

  laat het een uitdaging zijn van deze overheid…of staan ze te wachten dat china het voor ze gaat doen.

  er zijn genoeg slimme personen in sur die wel iets kunnen ontwikkelen, en het kan zelfs werkgelegenheid met zich meebrengen.

  en nu maar afwachten

  @pengel


  Maak melding

 6. Wiep-deng en Kolokolo, prachtige oplossingen!!! Oplossingen genoeg, ma ie moes foe denkie toe, tak soema ow voer deng oplossingen uit???? Wie gaat betalen en wie gaat eraan werken???? Genoeg werklozen, zo een luxe dat werklozen helemaat thuis een baan aangeboden krijgen. Dus ik zou zeggen: mooie kans, zet die werklozen op een nuttige manier aan het werk in het verkeer!


  Maak melding

 7. Minder auto”s in Su importeren,,,,,per persoon maximaal 2 auto”s,,,,dan krijg men daardoor minder milieu vervuiling,en minder verkeers ongevallen……rijbewijs op strengere regels uitgeven,,een samen werking protocol van agenten in de stad en binnen land,,,,,uitvoering van die agenten móet niet alleen op de wegen zijn ,maar ook onder het bevolking een sociaal een wording bewerk stelligen…..


  Maak melding

 8. @ Koosje! je hebt het zo een oplossing uit de lucht gegrepen! heel knap!! Zo simpel is het! maar voor deze regeringszooitje, die Malloten/ hufters kan het niet! Ze kunnen nieteens denken, omdat er alleen maar hooi in hun koppen zijn vastgenageld! maar wel praten als brugman.
  Het zou heel makkelijk zijn, wanneer alles goed in lijn en kaart gebracht zou worden, het manier van uitvoer, aanpak, het gevolg ervan en de naconcequenties! hoe en wat als inderdaad iemand niets heeft! een kalle Kip in dit geval, Jawel, inderdaad wat jij mee bedoelt, de straat schoonmaken, schoolgaande kinderen helpen oversteken, oudjes in bejaardencentra’s helpen, rest nog 1000den ideeën.

  Koosje weet je wat? deze zogenaamde leiders kunnen alle KANTEN OP BEHALVE DE GOEDE!!! Wij maken ons zich rotzorgen en zij lachen ons uit!!! Zij zijn binnen die 5 jaren binnen!! komt volgende regering en dan mag je weer van vooraf aan beginnen( hopelijk niet) maar het zijn boeven en blijft boeven!! De ene weet beter dan de andere en als puntje bij paaltje komt dan is, dat de pot verwijt de ketel!! want zo’n mafketels zijn het!!

  Ratte Keutels noem ik dat!!! Wie niet deugd in de regeer periode en zijn binnen? gewoonweg alles afpakken/ kaal plukken en laten opsodemieteren.


  Maak melding

 9. =Ik zou zeggen, minister werk samen met de bevolkingsregister die ook gekoppeld moet zijn bij de politie.

  =Een ieder staat ergens ingeschreven, omdat zij ook gebruik maken van een medische arts en kinderen ook naar school gaan of werken.

  =Mensen die ergens staan ingeschreven en een boete krijgen, en niet op het adres wonen, moet de regering een boete geven aan de bewoners des huizes. Waarom, omdat het ook vaak familieleden zijn die op het adres staan ingeschreven.

  =Je zult gauw merken dat het illegaal van dit soort praktijken gauw zullen verdwijnen. Het land krijgt tenminste geld binnen.


  Maak melding

 10. Weer zo´n jojo verhaal van heb je me hier, daar kijkt toch niemand van op op wat hierboven staat, gebeurt ook hier maar dan bewandelt men andere wegen om je te pakken en die systemen werken hier in Ned wel, niet altijd, maar in Suriname lopen ze vijf straten achter op dit gebied. Ik blijf het zeggen dat hele gedoe rond politie en zo meer is een triest verhaal, en het zal tijd vergen alvorens je echt resultaat zal zien.


  Maak melding

 11. Mevrouw de politiecommissaris Krishna Mathoera,
  de oplossing van dit probleem is simpeler dan u denkt!
  n.l.-
  Alle weggebruikers van het snelverkeer bij wet de 3 volgende stappen onder hun aandacht brengen en verplichten –
  *hun rijbewijs voortaan bij zich te hebben/dragen en bij het begaan van iedere eventuele verkeersovertreding dit op aanvraag ter plekke te tonen c.q. te overhandigen aan de dienstdoende ambtenaar.En deze ongehinderd de
  *gelegenheid te bieden om zich vervolgens in verbinding te stellen
  met de centrale ter toetsing op de echtheid van dit document.
  U mag mij er voor inhuren!


  Maak melding

 12. Aanvulling op goede oplossingen in dit bericht

  Een goede en beveiligde automatiseringsysteem bij de burgerlijke stand van de republiek Suriname tot stand brengen en het personeel hiervoor goed opleiden om ermee goed en snel te kunnen werken, ook als deze met anderen/politie moet samen werken. Alle burgers die in Suriname wonen, moeten goed hierin worden geregistreerd, namen, adres, geboortedatum, M/V, etniciteit, enz. Alle burgers in Suriname stel/vanaf 13 jaar moeten een Identiteitskaart/ID-kaart, voorzien van een nummer hebben en er zorg voor dragen dat het goed in tact is/niet beschadigd is en als je je op straat bevindt, dit altijd bij je te hebben en als je dit niet bij je hebt, je de wet overtreedt en dit je een hoge boete kost. Als je op straat ben moet je je met ID-kaart bij je hebben om je ermee te identificeren als dat gevraagd wordt.

  De politie moet digitale fototoestellen bij zich hebben, waarmee ze foto’s van (deze) overtreder(s) in het verkeer op de plaats van de overtreding direct kan schieten, gezicht van de overtreder(s) van de verkeersregels en andere profielen van deze overtreder(s), en van de bromfiets, dit alles correct registreren, naam van de overtreder, adres en woonplaats en merk van de bromfiets/bromfietsbewijs en meedelen dat als de gegevens niet kloppen met de id-kaart en de bevolkingsregister er volgens de wetten daarop wel een (flinke) boete staat en (jaren lange) gevangenisstraf kan volgen, als zaken niet kloppen, na afstemming met de burgerlijke stand/anderen, word(t)en de dader(s) ter plekke aangehouden en degene die de dans weten te ontspringen tijdens de controle kunnen door middel van
  opsporing verzocht bekend worden gemaakt op de televisiezenders, de website van het korps politie Suriname, via de kranten en oppakbiljetten bij politiebureaus en Chinese winkels. Een ieder die informatie kan geven over de overtreder(s) wordt een vergoeding verstrekt (en kinderen een zondagdagje naar de Paramaribo Zoo of openlucht museum te nieuw Amsterdam).

  Hierdoor kan de criminaliteit afnemen en de veiligheid in het verkeer en samenleving worden vergroot, omdat (de) overtreder(s) we(e)t(en) dat hij/zij/ze een (flinke) boete kan/kunnen krijgen als zijn/haar/hun bromfiets(en) niet in orde is, weten dat politie/anderen hen kan/kunnen vinden op hun (huis)/woon/adres te vinden, de samenleving ook als ze bekend worden gemaakt via websites, enz, informatie aan de politie verstrekt, oa andere, werkgevers, familie, buren hen kunnen aangeven. Hun gegevens bij de burgerlijke stand weer kan worden gecontroleerd, leeftijd en of ze op het huis/woonadres nog woonachtig is/zijn, zoals het bij de burgerlijke stand is vermeld, zoals dit door hen/ouders was aangegeven en zijn geregistreerd. De ID-nummer van de ID-kaart(voorzien van nummer) is bekend en de politie als die de overtreder hiernaar vraagt en bij de burgerlijke stand/andere instanties heel snel na kan gaan met hun cel of de ID_kaart van de overtreder(s), correct zijn, verzekerd is dat de overtreder(s), de juiste is/zijn en op het adres te vinden is/zijn zoals de ID-kaart het aangeeft en deze persoon aangeeft . Mocht dit niet het geval zijn dan kan deze direct worden meegenomen naar het politiebereau, voor nader ondervraging, enz. In andere gevallen kan d.m.v. opsporing verzocht van de politie de overtreder(s) op de teevee of politiewebsite opsporing verzocht deze en de samenleving worden gevraagd zich zo snel mogelijk aan te melden bij het dichtstbij zijnde politiebureau, waar ze woonachtig is/zijn, zo dat tot aanhouding van hen/de overtreder(s)kan worden overgegaan.
  Het kost wel geld, een investering in automatisering, personeel opleiden/trainen, maar werpt wel (boom/rijpe) vruchten af, burgers goed geregistreerd zijn, burgers hebben een ID-kaart, naam, adres, enz. De veiligheid neemt toe in de samenleving/verkeer.
  Het (bromfiets)wiel hoeft niet op nieuw te worden uitgevonden dat hierover bekend is in vele landen en al toegepast is en meegewerkt wordt.
  Zie ook andere postings in dit bericht die hierover goede info geven om dit probleem op te lossen en tel uit de winst als de DNA/overheid hiermee zo snel mogelijk aan de slag gaat en het uitvoert.


  Maak melding

 13. Me laf te me lees a bericht diesie. Jongoe, laten we eerlijk zijn, iedere waka-mang weet waar een willekeurige Surinamer woont en de politie weet het niet???????? Wie houden zij voor de gek?????? Geef de heren die op de hoeken van de straat hun tijd verdoen door naar vrouwen te fluiten een nuttige taak!!! Deze waka-mangs kunnen dan nog een bijdrage leveren!


  Maak melding

 14. ik dacht dat iedereen een a.i.d. kaart had.,dat was toch verplicht ingevoert door de vorige regering..

  iedereen moet zich kunnen legitimeren vooral als je gaat stemmen bij de politie helemaal..

  maar bij deze regering is alles mogelijk ,anderen krijgen twee tot drie maal een uitkering van pa lanti vergeet niet de dubbele salarissen..

  stel dat iemand zich niet kan legitimeren,maak dan spoedig een wet met een boete clausule van mininaal vijf-honderd srd,zie dan hoe snel hij/zij een a.i.d.kaart te voor schijn tovert neem die brommer in beslag,daarna veiling..


  Maak melding

 15. Voorheen was dit gedrag van verkeersovertreders in Nederland ook schering en inslag. Net als in Nederland moet men in Suriname een koppelingswet invoeren. De politiecomputers moeten verbonden worden met de computers van de burgerlijke stand of de bevolkingsregistratie.

  Op een politiebureau moeten agenten aangesteld worden die direct toegang hebben tot de bevolkingsadministratie. Vervolgens moeten de dienders op straat ten alle tijden via de radio contact kunnen maken met de agenten die toegang hebben tot de bevolkingsadministratie om de gegevens na te trekken.

  Dit gedrag van de verkeersovertreders legt weer een druk op de financiën van de Surinaamse overheid.Er zal geïnvesteerd moeten worden in computerapparatuur en software.

  Ik denk dat er meerdere beslissingsmodellen zijn te bedenken om dit vraagstuk op te lossen.


  Maak melding

 16. @ Takimang

  @Kolokolo

  Heb je al gesolliciteerd?

  Wil het gratis doen als er zekerheid is dat corruptie ook wordt aangepakt 🙂
  Doe je dan ook mee want alleen mi no kang pari na boto 🙂


  Maak melding

 17. pengel mie mang …je hoofd is net een kokosnoot joe ede tranga je begrijpt het niet ..voor jou en sommige landgenoten is er geen hoop meer ..jullie zijn vast geroest in dat koloniaal denken het spijt me echt voor jullie …dat wang takie pa vene hersenspoel ding mang dies zodanig dat deze redimusus olland als de enige oplossing zien voor suriname .

  die oplossing is er al ..de regering bouta is de oplossing en het werkt ..langzaam maar zeker gaat het de goede kant op ..de knelpunten worden aangekaart en worden besproken …het is niet olland olland zoals pengel en de andere redimusus roepen .

  olland heeft goede regels maar andere landen hebben ook goede regels waarom olland olland no no .blijf niet vast roesten aan olland vandaar dat die ollanders denken dat wij niets kunnen en maar leunen op ze …niet onder deze regering pa pengel en pa vene .

  olland is welvarent maar ook andere landen zijn welvarent en waar je van kan leren …maak je eigen niet afhankelijk van een land …als je dat doet denken ze dat ze alles kunnen bepalen en dat zie je met olland wat ze met su willen doen …bepalen wat er gebeurt maar dat is verleden tijd onder deze regering .

  wij willen ook kennis van olland maar op gelijkwaardige basis pa pengel en overige redimusus .

  alles wat de klok slaat is olland voor deze mensen .


  Maak melding

 18. 40% SPOORLOOS verdwenen
  60%betaald de boete,en deze verkeersovertreders zijn diegenen die niet wegrijden bij een veroorzaakte aanrijding!

  Het Korps onderleiding van Tjin liep shie zal zeker een snelle betrouwbare oplossing vinden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.