Auteursrechtenbureau Suriname verliest kortgeding

9

PARAMARIBO, 3 aug – Haast een rariteit tegenwoordig, maar auteursrechtenbureau Sasur heeft een kortgeding verloren. Een via een eerdere rechtszaak bedongen beslaglegging, gaat niet door. De rechter verbood deze keer het beslag op apparatuur waar medianetwerk RBN gebruik van maakt.

Sasur kan dus zijn royalty’s en dwangsommen niet krijgen. De apparatuur waar RBN gebruik van maakt, blijkt bezit te zijn van de naamloze vennootschap Silverado. Door dit juridisch foefje haalde Sasur dus bakzeil. Overigens betwist RBN de bevoegdheid van Sasur om royalty’s te claimen. “Sasur heeft geen poot om op te staan”, zegt advocaat Anoeschka Debipersad tegenover de Times of Suriname. Eerdere rechtszaken tegen RBN draaiden om het zogenaamde repertoire van het bureau.

Volgens Sasur maakt RBN gebruik van liederen uit dit repertoire. Daar moet voor betaald worden. De rechter gaf het bureau ooit gelijk. De dwangsommen zijn ook op die uitspraak gebaseerd. Debipersad vindt de claims onterecht en dus ook de dwangsommen. Die lopen in de miljoenen. “Het gaat nu slechts om een bepaald nummer dat overeind is gebleven en dit nummer is niet meer afgedraaid”, aldus Debipersad. Sasur legt ook andere mediabedrijven het vuur aan de schenen.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Alles wat een niet eentonig geluid voor brengt,zal straks royalty betalen aan sasur.Importeurs van vuurwerk en auto importeurs opgepast.Hier komt ramlal en sasur.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Onzin Jacobus en jij weet het. RBN is hier de schuldige en iet Sasur. Ik begrijp niet waarom RBN en Sasur niet tot een vergelijk kunnen komen. Maar een auteursrechtenbureau is een must! Muziek industrie is big business en Suriname kan veel gaan betekenen in de muziek industrie world wide..veel artiesten/songwriters krijgen eerst voet aan de grond in Suriname, zie Carol Emerald.
  De RBN’s en de Duttenhofers in deze wereld houden vooruitgang tegen.


  Maak melding

 3. Ach in Suriname is het een free for all.Regels,rechten en wetten die zijn allemaal taboe in Suriname. De rechters,advocaten en politiemannen ,de zogenaamde beschermers van recht en wet,zij zijn de grootste schenders van al deze rechten en hun voorbeeld wordt klakkeloos opgevolgd.
  Och,hoe kan ik de grootste schenders van al deze rechten vergeten…crimineel bouta en de superieur court rechter Telgin.


  Maak melding

 4. Door juridische truukjes met rechtspersonen wisten de criminelen hun geld veilig te stellen. Sasur moet beslag leggen op de naam, de uitstaande vordringen, de bankrekeningen en de salarissen van het personeel.

  Deze criminelen gaan nu al meer dan een jaar na de instelling van Sasur hun gang met hun criminele praktijken. Met dank aan deze president die het zo voortvarend zou oplossen maar weet dat de criminelen niet gebaat zijn bij snelle behandeling. Hij is zelf expert in het op de langbaan schuiven van juridische kwesties in het belang van lage en laffe criminelen


  Maak melding

 5. Dat sasur een rechtszaak verliest;komt niet vaak voor!
  Dat ze gelijk hebben ,komt altijd voor!

  De auteur moet ook de auteursrechten toebedeeld krijgen en de winsten van zijn origineel werk!!!

  En de nadruk op origineel!


  Maak melding

 6. Sasur heeft de transparantie gehalte van onze regering.Haar besluiten worden ook genomen door een onzichtbare macht net als bij de regering.En zolang er geen openheid is in de organisatie,gaat de afdraagt van gelden aan haar stroef verlopen.Ze eist wel duiten maar geeft niet hoe ze de som berekend heeft.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Ramlal en zijn clubje bestaande uit siegfried gerling hadden gedacht een “gaatje” te zien bij het surname populair songfestival van 2012. de man denk de bo nak wan sla. hou rekeinng ramlal altijd wan de san kon moro ju!


  Maak melding

 8. Ik kan niet begrijpen waarom de andere zaken als buma stemra en de rest niet komen ingrijpen, wat sarsur betreft,schaad toch de goede naam van hun,volgens mij zijn zij nog erger,want dan hadden zij reeds lang ingegrepen.
  de regering moest gewoon reeds lang goed ingegrepen hebben.maar die zijn volgens mij nog erger hahahaha


  Maak melding

 9. die hele auteur-rechts-bureau is één grote boeven bende net als onze pres. met zijn regering..

  dus een grote poppenkast..

  ze proberen allemaal op een slinkse wijze het domme volk een poot te lichten..

  waar zijn de ge-goede advocaten,die beweren optekomen voor het land volk..

  is er nog een consumenten bond in su..

  waarom komen de auteurs producenten van muziek en dans zelf niet in beweging voor hun eigen rechten belangen op..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.