Staatsolie tast in de buidel voor veiligheid

8

PARAMARIBO, 1 aug – Staatsolie tast diep in de buidel om de veiligheid in en rond de raffinaderij te verbeteren. Volgens de Ware Tijd zal voor tien miljoen dollar moderne technologie worden ingevoerd op de bedrijfsplant. Het Amerikaanse Honeywell is geselecteerd als uitvoerder. Een tweede kandidaat viel buiten de boot.

Dat bedrijf bood een onbekend veiligheidssysteem aan. Daarmee was de kous ook gelijk af. “Het veiligheids- en controlesysteem is eigenlijk de hersenpan van de raffinaderij”, zegt Tom Ketele, manager van het project waarmee de raffinaderij wordt uitgebreid. Honeywell zou tot een selecte groep behoren van een handjevol bedrijven. Alleen deze groep is in staat de benodigde technologie te leveren. Uiterlijk 2014 moet een compleet veiligheidsnetwerk gereed staan.

Het netwerk maakt het mogelijk de elf fabrieken te controleren, die samen de raffinaderij vormen. Volgens Honeywell wordt het een gebruikersvriendelijk netwerk. Het stelt Staatsolie in elk geval in staat productiviteit, winstgevendheid en veiligheid op te voeren. Het oliebedrijf wil de komende tien jaar zijn leiderschap bestendigen als het gaat om duurzame ontwikkeling. Technologie krijgt meer dan ooit een voorname plaats bij dit streven.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. zulle we da niet wachten met verkoop van aandelen!!!

  straks breke daar de pleuris uit en geen enkele maatschappij wilt dekken,…da wie gaat dokken voor de “arme” opkopers van die aandelen 🙂


  Maak melding

 2. aai baya, liever die amerikanen dan die Ollanders noh????
  We gaan toch geen aandelen kopen van een bedrijf dat niet veilig is! Dus dit bericht komt op tijd. Dus houden jullie je geldbuidels nog maar onder je bed!


  Maak melding

 3. mooi en nu nog ALLEEN mensen aanstellen die daadwerkelijk GESCHOOLD zijn om met de app/instrumenten te werken.

  Laat Baasje en BRUNSIE ver weg blijven vd apparatuur anders is de kans heel groot dat a sang e boss.


  Maak melding

 4. Geloof in eigen kunnen/investeren in jezelf/in je land!

  duurzame ontwikkeling

  Privatisering van Staatsolie!!

  Wij Surinamers kunnen het!!!
  Stem bewust,Kies Bewust
  Stem Nationale Democratische Partij
  Stem NDP


  Maak melding

 5. Minister van Oliezaken, een goeie opmerking hierboven,
  die zal dan oliedommmm zijn, en goed onder de olie zitten, weet je wel dan heb je een gladjanusssss, lekker glijden, mensen ja ja!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.