Suriname voor nieuw mensenrechtensysteem

30

PARAMARIBO, 31 jul – Suriname is helemaal voor hervorming van het mensenrechtensysteem bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is het standpunt leidend bij het steunen van kandidaten. Wie steun wil bij het ambiëren van OAS-functies, moet hervorming voorstaan. Burgers winnen opvallend vaak bij conflicten met de staat.

Te vaak, naar de zin van meerdere regeringen in de regio. “Ook Suriname heeft sterk het gevoel dat vonnissen beïnvloed worden door ngo’s, die een andere agenda hebben dan de regering”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Cases bij onder meer de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten, zijn haast bij voorbaat verloren. De staat maakt zogezegd geen schijn van kans. Dit wordt geweten aan de Inter-Amerikaanse conventie over Mensenrechten.

De conventie zou achterhaald zijn. De uitleg van wat mensenrechten zijn, is anders dan wat beleefd wordt in zoveel landen. In elk geval heeft de politiek er een andere mening over. De regering in Venezuela dreigde onlangs nog deelname aan de conventie op te zullen zeggen. Ook wordt terugtrekking overwogen uit het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten. Suriname gaat niet zover. De boodschap van ontevredenheid wordt op eigen manier overgebracht.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. Wat een geweldige timing. Lackin ziet de bui al hangen nu er een delegatie van de OAS is Suriname is geweest om zich te oriënteren. De vrees is natuurlijk dat de OAS uiteindelijk toch maar niet zal meewerken aan de poppenkast, genaamd “waarheidcommissie” en dat de zaak 8 december gewoon door de commissie, dan wel het hof van de IACHR zal worden behandeld. Suriname zal door de IACHR gewoon op de vingers worden getikt over de frommelwetswijziging die amnestie verleent aan ernstige schenders van mensenrechten.


  Maak melding

 2. Maar natuurlijk moet je als luitenant kolonel na de Moiwanna en Fort Zeelandia slachtingen straffeloos verder je leven kunnen vervolgen.

  De overheid heeft in tegenstelling tot de burger een inmiddels dus een heel andere visie op mensenrechten ontwikkeld. Mooi mang.

  Vraag is: Is de overheid er voor de burger of is burger er voor de overheid?
  Reisburo Lackin is het spoor bijster of hij hanteert het gedachtegoed van het paarse vriendje van Chavez.


  Maak melding

 3. Mi gado, wat maakt Winston Lackin Suriname te schande. De rechten van de mens hebben UNIVERSELE geldigheid. Dat deze in landen uit de regio door de heersende machthebbers anders beleefd worden, is de oorzaak, dat de burgers uit deze landen naar het inter-amerikaanse Hof stappen. Als we overvallers proletarisch laten winkelen, dan zijn we van de overvallen af. Op soortgelijke wijze redeneert de nationale idioot Winston Lackin m.b.t. het naleven van mensenrechten.


  Maak melding

 4. Dat is de essentie Larry:

  Is de overheid er voor de burger of is de burger er voor de overheid, oftewel: moet de overheid de belangen van de burger dienen of moet de burger de belangen van de overheid dienen.

  Overheden wereldwijd begrijpen te weinig dat ze moeten werken voor degenen die ervoor zorgen dat ze bestaan. Zonder burger geen overheid, die redenering kan je niet omkeren.


  Maak melding

 5. Ik heb een voorstel, laten wij alle nationale en internationale wetten veranderen in het voordeel van alle genocide plegers en menserechten schenders en drugs criminelen


  Maak melding

 6. Sai psa sai psa, kondremang, wat gebeurt er baja, gedoe rond 1902, nu dit nieuw mensen rechten systeem,
  8 dec borrelt nog, jongoe, torie e panja now, sani e kong na loktoe, broeia ,sang, we gaan dingen beleven,
  Chandrika P S bezig op zijn manier, en dit allemaal eind juli 2012, een schrikkeljaar boi, en het is nog geen 31 december, sani o kong ete, oeng tek oeng ai
  loekoe!!!!!!! maar bovenal oeng tek e dei tide baja!!!


  Maak melding

 7. Lackin toch,wij hebben altijd geweten dat jij een Idioot bent,en je hebt het vandaag bevestigd ook,voor de zoveelste keer.

  Lackin ,zeg maar gewoon dat jij bang bent voor de resultaten straks, wanneer het vonnis ‘SCHULDIG’ zal luiden en niet zoals jij verwacht,namenlijk vrijspraak voor je baasje.Wat een meesterlijke zet van je Lackin om het volk voor te bereiden op die zogenaamde catastrofale gevolgen voor Suriname mocht je baasje schuldig bevonden worden ,strakjes. Je speelt het SAFE heet dat ,Lackin.
  Maar dan ,je bent toch gewoon een idioot.


  Maak melding

 8. Dromedaris lackin wilt dus gaan chanteren hetgeen zijn baasje ook doet.

  Burgers winnen opvallend vaak bij conflicten met de staat.
  Idioot Lackin, als de staat (in naam van) onschuldige burgers opsluit/mishandelt/ten onrechte opsluit, als de dictator van SU moorden pleegt dan hebben de burgers (bv familieleden) toch het recht om de staat aan te klagen of niet.

  Ai Bo Lackin je hersenen zijn vervangen door markoesa sap noh ?


  Maak melding

 9. Het wordt steeds gekker met deze koekenbakker. Het wordt echt dramatisch als hun standpunt het groenlicht krijgt.

  Van een regering van een onderontwikkelingsland als Suriname zou je verwachten dat ze zich met de juiste pijnpunten van het proletariaat bezig houden volgens hun verkiezingsprogramma’s, dus spijkers met koppen zouden slaan. Wat je ziet gebeuren is, draaikonterij, bruiner bakken en zich met nodeloze zaken, zoals dit standpunt bezig houden. Lackin, koekenbakker!, wil het wel nog bruiner bakken.


  Maak melding

 10. Slowakije wil ‘nazi-misdadiger’ Csatary berechten
  BRATISLAVA – Slowakije wil dat de vermeende nazi-oorlogsmisdadiger Laszlo Csatary door Hongarije wordt uitgeleverd, zodat hij in Slowakije kan terechtstaan.
  Foto: AFPDat heeft de Slowaakse minister van Justitie Tomas Borec maandag gezegd. Borec heeft een rechtbank in Slowakije gevraagd zich te buigen over de mogelijke uitlevering van Csatary.

  De 97-jarige werd bijna 2 weken geleden opgepakt door de autoriteiten in Hongarije. Hij is voorlopig onder huisarrest gezet.

  Politiecommandant

  Csatary was tijdens de Tweede Wereldoorlog politiecommandant in het plaatsje Kosice, dat destijds in Hongarije lag maar nu in Slowakije. Daar zou hij betrokken zijn geweest bij de deportatie van bijna 16.000 Joden naar concentratiekamp Auschwitz.

  ”Dit is een van de laatste kansen die wij hebben om misdaden uit de Tweede Wereldoorlog te bestraffen”, zei minister Borec.

  ”Ik stel er persoonlijk belang in dat Laszlo Csatary na een gedetailleerde en snelle studie van alle factoren door een Slowaakse rechtbank wordt uitgeleverd aan Slowakije en de cel ingaat.”


  Maak melding

 11. MIJN VOORSTEL IS,,, DE NDP BEZIT HET HELE LAND ICLUSIEF GRONDSTOFFEN LAND HUIZEN WETTEN REGELS financiën goud hout NOEM MAAR OP..

  waarom kunnen ze dan de wetten niet verandeern z.a. zij dat zelf goed vinden..

  waarom wordt dan de grond-wet niet buiten werking gesteld z.a. ddb dat gedaan had in de jaren 80..

  laat hij zich zelf voor het leven benoemen tot opperhoofd koning keizer basaka van het land,zijn hele familie vrienden kennissen kinderen maties zijn in de hoogste hoedanigheid vertegenwoordig op alle sleutel posties..

  of ze verstand van zaken bebben is een ander verhaal.

  wat belet hem dit te doen..


  Maak melding

 12. De mensenrechten geldt enkel voor de Bidibries!! Jorka’s, Bakroe’s en de Azema’s.

  Je kunt ze na aantal jaren weer veranderen( na de verkiezing)!!


  Maak melding

 13. Lackin ik had altijd gedacht dat je één van hoogst opgeleide persoon was in deze regering.
  Ik vraag mij steeds af waarmee ben je bezig. De functie die je nu behartigt is over enkele jaren voorbij.
  Je geweten zal je altijd blijven volgen. Onrecht-moord-vernietigen van mensen is niet uit te wissen.
  De natuur zorgt er altijd voor dat je eens de rekening gaat moeten betalen.


  Maak melding

 14. Het heeft geen zin om te wachten op de OAS.
  Het volk moet het recht in eigen handen nemen.

  Kabinet Curaçao gevallen.
  Wijs volk. Thumbs up!

  Nu het Surinaams volk nog!


  Maak melding

 15. als er in het verleden(tijdens slavernij)geen onderdrukking was geweest dan zou het creeren van mensen rechten systeem niet bestaan,,zijn wij echt vrij of zijn wij nog blind om intezien dat het ook een onderdeel van onderdrukking is..als er toch over mensen rechten gesproken word probeer eerst te begrijpen door wie die iedee ontstaan is,en als jij dat doet kom jij tot de ondekking dat het de vroegere imperialistise macht geweest is om het zwarte bevolking(slaven)dom en onderdanig te houden(onderzoek het maar).als er toch aan mensen rechten gedacht word,,,doe het dan vanuit een natuurlijk concept,waar een ieder van die vrijheid geniet,,als er over geschiedenis les word gesproken,geef dan lessen in hoe de dingen onder ons was in oude tijden lang vooor dat wij ontvoerd en als slaven verkocht werden,.als dat niet tersprake komt wat voor zin heeft het dan…ik probeer duidelijk te maken met wat voor probleem wij te maken hebben,het is mentaal en spygish,,kijk,wij hebben teveel van de nederlanders(europeaan)overgenomen dat wij ons zelf zijn vergeten,en ons eigenwaarde niet meer kunnen achterhalen,,,daarom blijven wij om dingen met elkaar strijden dat niet bij ons cutuur hoort te zijn..nogmaals;;een volk zonder kennis van zijn oorspronkelijk afkomst is gedoemd om te vaalen,,,en die oorsprokelijk oorsprong word in ,olland,engeland.amerika,bewaard..wat ik jammer vind is ,,dat een heleboel van de sus in olland een witmang denkwijze,manier van leven en ook nog die witmand cultuur dat geen cultuur is hebben aangenomen inplaat hun eigen cultuur,,dus voordat men geschiedenis lessen in su geeft bedenk dan uit wat voor bron die kennis komt


  Maak melding

 16. Lackin bewijst weer eens voor de zoveelste keer het lachertje van Suriname te zijn, welk land zal deze man nog serieus nemen? Het enige positieve aan hem is dat hij met zijn uitspraken Suriname wel op de kaart zet, maar dan in negatieve zin.
  Doordat Suriname al vaker door mensenrechtenorganisaties veroordeeld is, en het nu ook weer gaat gebeuren betreffende die zogenaamde Amnestiewet, vind een Lackin van die paarse bende dat deze organisaties toe zijn aan hervormingen, daar dit niet in het straatje past van al die mensenrechtenschenders, en tevens gronwetrechtenschenders van die zelfde paarse bende.


  Maak melding

 17. Opvallend dat aleen landen met een regering waarin criminelen zitten ( zoals Suriname) de definitie van mensenrechten willen aanpassen.

  “De uitleg van wat mensenrechten zijn, is anders dan wat beleefd wordt in zoveel landen. In elk geval heeft de politiek er een andere mening over: lees Bouterse en zijn handlangers.

  L


  Maak melding

 18. @Esmerald

  Jouw bruin kabinet viel als eerste. Superwijs zou ik zeggen. Nu kun je rustig wachten op de volgende rechtsextremistische apenkool. Bereid je alvast voor op vertrek. Niet naar Suriname AUB!!!!!


  Maak melding

 19. @Bakroenanaliba

  Wat een simpele gedachten.

  Als jij geloofd dat willy het hier voor het zeggen heeft, dan ben je dommer dan dom.

  Yep, het kabinet hier viel als eerst, niets aan het handje, alles draait gewoon door.
  Vervolgens viel het kabinet te Curaçao en.. ‘trommelgeroffel’,
  nu is Suriname aan de beurt.
  Klaar is Klara…………

  Ik ga naar Suriname wanneer ik wil
  En niemand op deze aarde ken mij tegenhouden, zeker jij niet.
  Komend weekend ben ik op zanderij, begin die paarse loper uit te rollen jochie.


  Maak melding

 20. Henk molenar;,,,,,,,,als water niet nat was,dan was het droog,,,,,,,ik begrijp jou niet,als jij mijn vorige berichten gelezen en begrepen had,,zou het duidelijk voor jou zijn dat ik op een sociaal manier mijn worden uit,,wel met kennis van wat er in het verleden met mijn voor ouders gebeurd is en wat voor fouten zij hebben gemaakt,,,en wat voor leven zij vóór slavernij hadden,,,,en ja,ik weet genoeg om die kennis kenbaar te maken ,,,,,en het heeft niks met leven in het verleden te maken maar met kennis..lees mijn volgende berichten , Als jij doordenkt zal het jou duidelijk worden,,,+ en – heeft voor mij geen waarde,,het gaat om het begrijpen………


  Maak melding

 21. DEsmeralda ,
  zit jij op de val van de surinaamse kabinet te wachten ???
  Of is het soms jouw ultieme droom ???
  Wellicht , een militaire-interventie !!!
  Poepi , je bent van harte welkom in SU .
  Kom genieten en bewondert de vooruitgang en ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaren in onze geliefde republiek Suriname .
  Gewoon doen , go for it !!!
  Me , myself and i , love SU !!!
  U 2 ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 22. henk de MOL ,
  Jij hebt toch de recente beelden en de actualiteiten gezien ???
  Ontkennen en bagatelliseren is den boze , Molly .
  Als de tijd daar is zullen wij de ” aal in een pot snot “( Olland ) te pakken krijgen , al moeten wij de nodige hulp vragen aan derden bvb.de Friezen .
  Olland , mea maxima culpa !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 23. Beste Sempa: in tegenstelling tot jou, die waarschijnlijk de hele dag niets anders te doen heeft dan je zwemmedailes te poetsen heb ik een baan en moet werken voor mijn geld.

  Jij zit zeker ook te wachten op de Dossiers Suriname……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.