Geen aanpak ‘harde criminaliteit’ in Suriname

60

PARAMARIBO, 31 jul – Een grondige aanpak van harde criminaliteit blijft uit. Dit zegt voormalig minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Dagelijks doen zich minimaal drie gevallen voor van gewelddadige roof. Daar wordt maar niet tegen opgetreden. Er is in elk geval geen ‘gericht beleid.’ Het systeem faalt compleet.

Roofovervallen op burgers blijven maar voortwoekeren. “Er moet gericht beleid gevoerd worden. We hebben een duur apparaat, waaronder het arrestatieteam van de politie, dat maar niet wordt ingezet”, zei Santokhi in To the Point. Toch heeft de regering vaker beloofd maatregelen te zullen treffen. President Desiré Bouterse beloofde ooit zelfs dat burgers weer zonder beveiliging in huis zouden kunnen leven. De nieuwe minister van Justitie & Politie toonde onlangs zijn spierballen.

De criminaliteit zou zijn langste tijd hebben gehad. “Praatjes zijn mooi. De minister heeft een ferm standpunt ingenomen. Maar daar kom je niet ver mee”, aldus Santokhi. Hij staat een aanpak voor die verder reikt dan de justitie gaan kan. Criminaliteit moet integraal worden aangepakt. “Met onderwijs, voorlichting op school, buurt- en bedrijfsbeveiliging en slachtofferhulp. Dit allemaal om te zorgen dat het veiligheidsgevoel bij de burger terugkeert.”

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Hoe naief kan je als minister zijn als je denkt dat wanneer je een paar verdachten hebt doodgeschoten, vermoord, de criminaliteit vanzelf zal afnemen.


  Maak melding

 2. die santoki moet zijn bek houden,toen hij aan de macht was kon hij niets doen.zit nu aan de kant en maar lullen.zeer gemene vent is dat.


  Maak melding

 3. Chandrika Persad S, loopt nou hoog van de toren te blazen, wat heeft hij gedaan toen ie er zat, hij bereidt zich volgens mij alvast voor op na 2015, maar met zo´n eishol, wordt het helemaal niets, nu is het niets, met
  deze klojo kan je de tent sluiten.


  Maak melding

 4. ben 100% eens met Anne en Fernand Hossenbux want als ze aan de macht zijn doen ze niks en als ze niet aan de macht zijn dan willen ze alles verbeteren /veranderen oplichters allemaal!!!!


  Maak melding

 5. @anne,

  Wil je aub niet zo ordinair reageren, mbt Dhr Santhokie.
  Dit is wel een van de weinig overgebleven respectabele personen in Suriname.

  En jij wil in su gaan wonen?????


  Maak melding

 6. @anne, let op jou woorden, omdat velen onder hem een veilig gevoel hadden. Bijna iedereen sprak over hem op de manier van optreden.

  =Vergeet een ding niet, na Bouterse was hij de tweede man die gekozen zou worden.

  =Santhoki heeft voor Suriname een belangrijke rol gespeeld op de wereld met de Amerikanen.


  Maak melding

 7. Dhr Santhoki heeft natuurlijk gelijk.

  Praatjes zetten geen zoden aan de dijk.
  Voorlopig horen we niets meer van belfort.
  Of dacht hij dat hij al binnen was na zijn ‘losse flodder’ acties.

  Twee jaar geleden kon je als toerist,nog tot laat in de avond “pierewaaien” in su. Nu is dit niet aan te raden.
  Tenzij je connecties heb met je weet wel wie……

  Triest is, dat de grootste crimineel met de meeste beveiliging rond loopt.


  Maak melding

 8. ja baya, wat verwacht je dan als:
  1) papa press ook moorden heeft gepleegd, dealer is/geweest (dus crimineel).
  2) zoonlief 1 heeft ook gemoord en overval gepleegd (ook crimineel).
  3) zoonlief 2 ook gemoord en is ook (geweest)dealer.

  Ben benieuwd naar de status van mammie (ma baker ha ha ha)..

  vervolgens de crew rondom press..in elk gevel zeker NIET om trots op te zijn.

  Dus zij die kuddegedrag vertonen gaan ook roven,plunderen, dealen, moorden.

  Zeer trieste zaak.


  Maak melding

 9. Wie beweert dat Santokhi niets goeds heeft gedaan inzake bestrijding van de criminaliteit in Sur, moet zijn/haar mond gaan wassen met kro-fa-yah of met shoe polish!!!!!!!! Shame on you all. No, oenoe wan a bobbo Belfort diesie??????? Die geen ruggegraat heeft en domweg doet wat BAAS wil??????


  Maak melding

 10. Zo lekker zeg ANNE ik drukte op een ”-” en hij telde 2 minnetjes erbij op…. wat GOED 😀
  Maarre nee hóór Santokhi heeft GELIJK… bij hem voelde we ons veiliger ech wél ! En dat komt weer terug het veilige gevoel.

  Afz: Santokhi FAN


  Maak melding

 11. Santhoki is de beste Minister van Justitie geweest van de afgelopen 10 jaar. Hij pakte de criminelen hard aan. Niet met woorden maar met daden. Schroomde niet om hulp vanuit het buitenland te accepteren om vooral de drugs gerelateerde bendes aan te pakken. Reden voor deze gasten om hem met de dood te bedreigen.
  Het probleem van de huidige Pres is dat hij en de mensen die hij om zich heen heeft verzameld zelf connecties hebben/gehad met deze criminelen. Ja dan wordt het moeilijk optreden.
  Belfort is net een wayang pop. Kan iemand mij vertellen waar de VP is gebleven?


  Maak melding

 12. dit krijg jij als jij volgens een ander volk,mentaliteit,cultuur,politiek systeem in jou land te werk gaat,,,dan ben jij gedoemd om te valen,.wel vind ik;;(als zoveel gemoord en geroofd word)dat de politie die het bevolking op straat en in het land naar goede sociaale banden/wegen moet leiden heel zwak is,het zou ook op een vertrouwelijk basis met elkaar gereariseerd kunnen worden om op zo een manier crimmienaliteit uit het land te wissen,,,maar er moet ook scherp naar de brasilianen gekeken moeten worden,want vaak doen zij moorden en plunderingen waarvan een surinamer de schuld krijgt.Er zijn genoeg oprechte mensen in su die het ook van uit hun hart het met su menen,,een bijeenkomst voor een eventuele oplossing zou niet slecht zijn,,,,,,HOE MEER WIJ ONS ZELF VAN ONS ZELF VERVREEMDEN,HOE MEER WIJ ELKAAR ZULLEN WANTROUWEN,DES TE MEER GEWELD WIJ ONDER ELKAAR ZULLEN ONDERVINDEN.


  Maak melding

 13. Ja Santhoki nu begin je weer te brullen, toen de drie rovers met pardon werden neergeknald, kwam je met je politieke smoes dat het niet kon, en nu begin je weer te kletsen over aanpak harde criminaliteit.


  Maak melding

 14. De beste minister ever op de juiste plek is SANTHOKI geweest, maar 20 jaar ingebakken criminaliteit kun je niet effe in doen afnemen, hij was de goede weg ingeslagen, goede resultaten geboekt en was al bezig met de grootste crimineel des lands zelf. Was ook niet bang voor doods bedreigingen aan zijn adres, maar deze m* p***p*** voelde al nattigheid en heeft zichzelf amnestie verleend. Deze ka Olo regering is vanaf het begin aan het pronken met andermans veren. Go for it SANTHOKI


  Maak melding

 15. @ F.Hossenbux
  Kris
  Anne en GMAPIMAS
  Na het lezen van jullie posting kan ik alleen maar zeggen dat het onmogelijk is om jullie je domheid te doen inzien.
  Want hiervoor is verstand voor nodig en dat ontbreekt bij jullie volledig.

  Gegroet,
  Jagte-Raho


  Maak melding

 16. Reactie op Jagdew Singh, wij zijn dom, ok dan, Na 2015 is jullie Chandrika Persad de nw Pres, dan gaan ze schijten in Suriname want hij ook zo corrupt als de ppppppppppp,, je weet toch wat VHP betekent!!!!!
  Voor mijn part gaat deze club die nu zit vandaag nog pleite, dan kan die sukkel deze week nog de Pres worden, hij zal niet doen maar afschuiven naar een andere klojo, let maar op, en nu jij weer Jagdew!!!!


  Maak melding

 17. Als je de harde criminaliteit wilt aanpakken, is het wel belangrijk mensen zonder een veroordeling en met een Hbo opleiding toe te laten tot een regeringscoalitie, en aangezien je drie leiders en enkele assembleeleden uit die paarse bende zonder scholing en met een veroordeling heb rondlopen, en niet echt een voorbeeld zijn voor de gemeenschap, zal het een moeilijke klus worden, vele mensen zoeken een houvast, of een rolmodel, maar die is ver te zoeken in deze coalitie, niet voor niets is de afgelopen 2 jaar zware criminaliteit sterk toegenomen.


  Maak melding

 18. Dé Grootste crimineel van Suriname heeft zit in de hoogste ambt(functie) van het land.Hoe moet je dit met elkaar rijmen !?

  En zijn blinde makke paarse lammetjes roepen in koor……Na Wang Hiep Hiep Hoereeee……..Hoe gaat zó één land vooruit?? Vooruit gang; is niet allen op materieel gebied.

  Waarde én Normen. Weet je het nog ! Anna-zuur ??? Flexara ,GMAPIMAS,krish,….ect, ect.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 19. @ sra ben je goed in je hoofd?Mi no dinkie.Overigens wordt hier op dit forum de vraag gesteld of de genlteman Santokhi zichzelf geloofd,welnu hij gelooft zichzelf niet,maar vergis je niet hij weet weldondersgoed waar hij het over heeft.En met deze gentleman kon je niet sollen toen deze MINISTER was.DiDiBrie weet hier alles van.DiDiBrie had het een enkele keer gedacht en probeerde het ook.Maar aangezien Santokhi a no PRESIDENT VENE(die liet alle idioten in hun waarde)sleepte Dhr Santokhi deze DiDiBrie voor de rechter en de rechter floot DiDiBrie terug. Toen moest DiDiBrie zijn eigen braaksel weer (in)slikken door alles wat DiDiBrie had geroepen tegen Dhr Santokhi te moeten rectificeren.En ti DiDiBrie no bing wanie hoefde hij het niet te rectificeren.Zeg mij dan wat je vindt van een DiDiBrie leider van een land(Su) die aan zijn volk vertelt dat ze zonder dievenijzer aan ramen en deuren zouden kunnen leven/wonen hahahaiiii maar deze zelfde DiDiBrie toen hij ZELFS burger was(tentijden van dhr.Santokhi,toen er opgetreden werd tegen criminelen) met dievenijzer om zich heen liep nml LIJFWACHTE(R)N.
  Zij die dit soort vragen stellen mag njang alla sa fowroe e legge behalve iksie.Odi odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 20. Beste Chandrikapersad Santokhi, je moet de crimineel begrijpen. Die zien, dat een drugscrimineel en meervoudige moordenaar tot president wordt gemaakt, deze zijn criminele zoon tot hoofd van een prive-miliioe maakt waar de belastingbetaler voor moet betalen en zijn moordende en rovende kweekje uit het gevang haalt. Misdaad loont in Suriname, dus neem ik ook mijn deel, denkt het misdadige gespuis.


  Maak melding

 21. @anne

  “die santoki moet zijn bek houden,toen hij aan de macht was kon hij niets doen.zit nu aan de kant en maar lullen.zeer gemene vent is dat.”

  Helemaal mee eens!


  Maak melding

 22. Bombarie!

  Belfort heeft bij zijn aanstelling tot minister met veel bombarie de boevenvangst aangekondigt. Ook zou hij alle dikbuikige agenten een afvalprogramma aanbieden (zou bij de militairen ook nodig zijn). Noch de boevenvangst, noch het afvalprogramma funktioneert.
  In Suriname geloven we te gauw op gillende mensen die denken dat er geen verschil is tussen theorie en praktijk. De GILLIEFDE van Surinamers is terug te vinden in hun stemgedrag.
  Santhoki gilt niet, hij legt uit. Daarom zal hij niet die snaar treffen bij de liefhebbers van BOMBARIE.


  Maak melding

 23. Special request.
  Speciaal voor het PHP-worstje:

  “@anne,

  Wil je aub niet zo ordinair reageren, mbt Dhr Santhokie.
  Dit is wel een van de weinig overgebleven respectabele personen in Suriname.

  En jij wil in su gaan wonen?????”


  Maak melding

 24. Breaking news!
  We want Santhoki.

  Die criminele moordenaar, kan niet in zijn schaduw staan.

  ‘Dhr Santhoki heeft natuurlijk gelijk.

  Praatjes zetten geen zoden aan de dijk.
  Voorlopig horen we niets meer van belfort.
  Of dacht hij dat hij al binnen was na zijn ‘losse flodder’ acties.

  Twee jaar geleden kon je als toerist,nog tot laat in de avond “pierewaaien” in su. Nu is dit niet aan te raden.
  Tenzij je connecties heb met je weet wel wie……

  Schandalig is, dat de grootste crimineel met de meeste beveiliging rond loopt.’


  Maak melding

 25. sorry dat ik dit moet vertellen.
  niet alle zwarten zijn crimineel maar waar veel zwarten wonen is altijd 99,9 procent crimineel.
  ik beweer niet dat de anderen heilig zijn zij hebben ook wat maar betref inbreken en verkrachten moeten de zwarten criminelen de hoogste prijs krijgen.


  Maak melding

 26. Santhoki,you are the man!

  Tijdens jouw hebben wij geen executies op straat mogen meemaken en dan wel op klaarlichte dag nog er bij.
  Tjek belfort voor ons,hij executeerd een paar vermeende misdadigers in koele bloedde neer en houdt ons voor dat alle misdaden heden ,in het verleden thuishoord. Hij ,belfort past mafia methoden toe en wij vragen ons alleen maar af wat hem tegenhoudt zijn baas, de grootste crimineel, als een hond in de straten van Paramaribo neer te knallen.
  Ach ja,die lef heeft mafia belfort natuurlijk niet ,en bovendien gaat hij niet zoveel priveleges die hij geniet heden dankzij de grootste crimineel vn suriname zijn baas bouta ,niet zomaar willen opgeven of verliezen. Dus zal mafia belfort zo strakjes ,,na een beetje kritiek op hem,even vrolijk weer doorgaan met streetjustice toepassen,namenlijk straatexecuties uitvoeren zonder gestrafd te worden voor deze moorden.
  Volk van Suriname, zodra jullie Belfort de verschrikkelijke tegenkomen dan DOKKEN!anders schiet hij je overhoop.


  Maak melding

 27. kabouter kan niet meer doen dan zijn best.hij kan geen ijzer met handen breken.IK HOOP DAT HIJ ZIJN BELOFTES NOG NAKOMT,WANT HIJ HEETF NU MAAR 3 JAAR.ik wens hem veel succes en ik ga hem niet beoordelen op zijn daden.want ik weet niet wat voor ROL nederland heeft gespeeld tijdens de staadsgreep.ZOLANG DE DOSSIERS GEHEIM WORDT GEHOUDEN IS EN BLIJFT ALLES EEN GROTE GOK.


  Maak melding

 28. Parlementarier santokhi moet naief zijn!!
  Sinds de criminelen zijn doodgeschoten is er wat rust gekomen bij de georganiseerde criminaliteit!

  Deze enkle berovingen moeten bij santokhi thuis plaatsvinden!Mischien kunnen ze je zwembad meenemen!!


  Maak melding

 29. Santokhi,lees maar de stuurloze oppositie bestaande uit Nieuw Front dit zijn; VHP, NPS, SPA, enz, enz. moeten ook wat te doen hebben.Ze zijn gewoon niet zichtbaar in de Surinaamse politiek.Ze zijn uitgespeeld, overrompeld, likken hun wonden,gedragen zich als een gewond dier en mogen mijn inziens opgedoekt worden. Santokhi heeft tijdens zijn ministerschap nooit de criminaliteit kunnen uitbannen.Ook zijn eigen wet,de wet die het illegaal gebruik van vuurwapens tegen inbrekers mogelijk maakte, heeft niet kunnen voorkomen dat de misdaad uit de Surinaamse samenleving is verbannen. Triest om te zien dat er nog lieden zijn die de criminaliteit willen gebruiken om hun politieke carrière een opkikker te geven.


  Maak melding

 30. Willen jullie dat DHR.DB opdracht gaat geven om op
  zijn landgenoten neer te schieten.
  Want dan kan hij weer aangevallen worden met de beken de termen.
  DHR .BD en zijn staf denkt er anders over,
  de regering pakt het anders aan,het komt goed.
  De mensen moeten zelf iets aan hun gedrag doen.
  Maar alles heeft oorzaken.
  iedereen die zich inzet voor het goede verdiend een tweede kans


  Maak melding

 31. Hij is geboren op 3 februari 1959 en is thans Minister van Justitie. Chandrikapersad Santokhi staat bekend als een minister met durf en die door zijn harde aanpak onrecht weet te bestrijden. In 1978 begon hij zijn studie bij de Koninklijke Nederlandse Politie Academie in Nederland. Na zijn studie reisde hij in 1982 weer naar Suriname af waar hij verschillende functies bekleedde bij de Surinaamse politie om vervolgens in 2005 het ambt van Minister van Justitie te van aanvaarden. Lees hier het interview met Minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi.

  Welke persoonlijke boodschap zou u willen uitdragen?

  Probeer niet beter te zijn dan een ander, probeer beter te zijn dan jezelf en wordt elke beter, daar maak je je omgeving ook beter en het land ook beter ….

  Politiek – hou het netjes en maak er goed gebruik van

  Sport – verbroedert en houdt de mens gezond en creëert talent.

  Werk/ Carrière – hard je best doen

  Religie – geloof in de schepper en laat je door Hem leiden in alles wat je doet

  Vrouwen – beschermen en lief hebben, maar tegelijkertijd oppassen voor hun.

  Bouterse – doodnormale burger die zich dient te onderwerpen aan wet en recht

  Ouders – respecteren

  Geld – sparen voor later

  Vriendschap – koesteren

  Nederland – goede samenwerkingsrelatie behouden

  Suriname – waar je thuis hoort


  Maak melding

 32. Saaaang, ik zie dat velen van jullie die reacties plaatsen een talent hebben zonder dat jullie dat beseffen.
  En de talent is Comediant,standup comedy.
  Wat er hier wordt geschreven zou top zijn
  in America,daar hebben ze echte vrije mening uiting.
  Jullie zouden rijk worden maaaang.
  Ik lach me echt met jullie,ik jullie echt grappig.
  Zie youtube Amerikaanse standup comedy.
  Pak de kans, emmigreer naar America.


  Maak melding

 33. Het enige dat Santokhi niet goed doet is…..DANSEN!!
  😉
  A mang no abie heupen en billen voor sekie tap tjat-nie
  Maar voor de rest: PRIMA


  Maak melding

 34. Wie kan mij een bericht aangeven waar er gewelddadige criminaliteit heeft plaatsgevonden na 12 juni? (De dood van die 4 crimis). Santo zit weer eens te liegen. Belfort doet heel goed werk, daarvoor hoef je niet elke dag in de krant te verschijnen. Elke week weer worden er overtreders van de wet opgepakt (operatie Tigri Barba). Zij die meeheulen met Santo steken hun kop in het zand dat het goed gaat met de aanpak van de criminaliteit in Suriname.

  Toen Santo in het zadel zat was het schering en inslag met die zware berovingen. Denk maar aan de moorden aan de Nieuwe Weg op en gezin dat op Santo lijkt en zo waren er meer van dat soort gevallen.
  Sinds wanneer zijn crimis zo bang geworden dat ze zich aanmelden op het politiebureau? Dat heeft Santo nooit kunnen bereiken, maar Belfort wel. Maja, die anties zullen dat nooit toegeven, die hypocrieten.


  Maak melding

 35. hij was zo een superminister waarom waren er toch roofovervallen en moorden tijdens zijn ministerschap??? als hij echt zo’n super minister was waarom heeft er aan meegewerkt dat criminelen het land konden ontvluchten. vraag mw denise de jong over het gesjoemel met verblijfsvergunningen aan die chizenen. je zou denken dat hij zo goe was, stel mevrouw inez sedney de vraag wie al die projecten( doorgaanshuis, huis van bewaring te santo boma etc etc) heeft geschreven. vandaar dat hij zo moest afgeven op ex-minister siegfried gilds.


  Maak melding

 36. Waarom moest Mw. van de l’Isle vluchten naar NL? Waarom vreesde zij voor haar leven en werd ze bedreigd? Chinezen, mi boi…en dat alles onder Santo zijn neus….Hij had dicht bij huis moeten beginnen met criminaliteit opruimen, heel dicht bij huis.


  Maak melding

 37. Reactie,op ,midete;dinsdag 31-7-2012 ;,,,,,,,,,,,,,,,,MIDETE,,,,als jij toch mijn mening over santokhi wil weten,,,,,zelf toen santo op de zetel zat,was er crimmienaliteit in su,,,dus waar heb jij het over?


  Maak melding

 38. Voor Anne: Hoe stom ben jij?? Toen Santhoki aan de ” macht” was de criminaliteit dalende. Er heerste veel meer een gevoel van veiligheid en de politie deed meer. Waar heb jij het over?? Wat is jouw vergelijkingsmateriaal of bron van informatie?? De Disney verhalen van die inhoudsloze schreeuwlelijk of zijn achterban? Sorry, maar jij bent echt blind voor de realiteit. Jammer.. helaas kun je blijkbaar niet kritsich nadenken.


  Maak melding

 39. De Crimi was idd gedaald, maar volgens Misiedjan was er sprake verruwing naar model DADA 🙂

  Hij immers ging eerst mishandelen/martelen, pas dan op de vlucht!!

  ,,,en toen kwam Goodluck Lonnie, en bood hij verontschuldiging aan voor zijn achterban met DADA – METHODEN 🙂


  Maak melding

 40. @Blacks can dance
  Het enige wat Santhoki NIET kan is dansen, en het enige dat “blacks” CAN do is dansen.
  Eerlijk is eerlijk, ook Obama kan goed dansen, die man heeft soul mang!


  Maak melding

 41. Wat Anne probeert uit te leggen is dat sommige mensen die op Chan lijken ongestoord hun gang konden gaan en zich waande in een roes van “het is allemaal van ons”. Het begin van het einde van die tijd is reeds ingezet. De politie deed in opdracht meer om hen te beschermen ten opzichte van andere Surinamers die niet op hem lijken. Er gaat een frisse wind door het land met als inzet gelijke kansen voor een ieder. Absoluut totaal afrekenen met etnisch oude politiek. Zo niet meer van deze tijd!!


  Maak melding

 42. @Pindadoku
  Vertel jij mij eens hoeveel mensen die niet op Chan lijken in huis zijn overvallen, beroofd, verkracht, bestolen, doodgeschoten???????????? En dat heeft niets met racisme te maken, maar puur met het feit dat de Chan-look-a-likes makkelijke prooien zijn en je weet zelf ook waarom!!!!!!!!!
  Dus no doe if ie no sabie.


  Maak melding

 43. En nog een vraag: hoeveel moordenaars, verkrachters, rovers ken jij die wel Chan-look-a-likes zijn??????? Ja onder de poeirie mangs zijn er zeker grote jongens die op Cahn lijken, maar de ne kier sma, deng ne verkrachte tjieng meid.


  Maak melding

 44. Is dit ethnische politiek of etnische criminaliteit?
  No mek mie kies mie wintie dja. Ik maak geen grap met moordenaars en verkrachters, ongeacht hun etniciteit.
  )*&%$#@!&*(^%#
  🙁


  Maak melding

 45. Black can Dance,
  Afrika is een werld deel dus Afrika alles bij elkaar zijn er ongeveer een miljard zwarten in afrka en dan heb ik nog de zuid amerikaanse zwarten niet bijgeteld.


  Maak melding

 46. Woensdag 1 augustus 2012 om 13:39 uur, door Piet Paniek
  Eerst werkgelegenheid creëeren door een nieuwe gevangenis te bouwen!
  Vervolgens de kleine crimies naar de nieuwe oord sturen met een nieuwe programma dat zij toch iets kunnen betekenen voor het land
  De zware jongens worden indivudueel in Santanomo bayoma geplaatst water em brood. No. Mercy principe.
  En alles wat op dit moment rondloopt wat bekend is met zware criminaliteit opruimen want dit bewaren kost geld.


  Maak melding

 47. Beste Anna_Zoeloe: “Onder Santakkie was er volgens mij heel wat meer criminaliteit in Suriname”

  Hoe weet jij dat nou, je woont al 40 jaar niet meer in Suriname. Word je nu niet moe van je domme steun als Paarse NDP slaafje voor crimineel Bouterse.

  Bouterse en zijn famil1e ( zoon en stiefzoon en hij zelf) hebben een strafblad van hier tot Tokio.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.