Van Bommel (SP) stelt vragen over trage visumafhandeling

50

Volgens SP Kamerlid Harry van Bommel regent het klachten over de trage visumafhandeling in Paramaribo. Gevreesd moet worden dat velen niet meer op vakantie kunnen naar Nederland deze zomer. Van Bommel heeft de minister daarom gevraagd extra capaciteit in te zetten om de achterstand snel weg te werken.

“Bijgaand treft u mijn vragen aan de minister aan. Als altijd sta ik open voor commentaar en suggesties. Vragen van het lid Van Bommel (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken:”

1. Kent u het bericht ‘Surinamers ‘belegeren’ Nederlandse ambassade? (1)
2. Is het juist dat de Nederlandse ambassade in Paramaribo een enorme achterstand heeft met het afhandelen van visumaanvragen en dat iedereen die nu een aanvraag indient, pas rond midden augustus aan de beurt is? Indien ja, hoe is deze achterstand ontstaan? Indien neen, wat zijn dan de feiten?
3. Is het juist dat er ieder jaar in de maanden juni, juli en augustus een piek is in de visumaanvragen en dat die piek ook dit jaar te voorzien was? Indien ja, waarom is er dan dit jaar onvoldoende menskracht om achterstanden en lange wachttijden te voorkomen?
4. Is het juist dat een woordvoerder van de ambassade heeft gezegd “Er zijn gewoon bakken met aanvragen die zich opstapelen”? Betekent dit dat de achterstand in afhandeling oploopt in plaats van wordt weggewerkt?
5. Deelt u de bezorgdheid van de voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra) dat de achterstand in afhandeling kan inhouden dat de meeste mensen die naar Nederland op vakantie willen deze vakantie aan zich zien voorbijgaan? Indien neen, waarom niet?
6. Gaat u extra capaciteit inzetten om op zo kort mogelijke termijn de achterstand in visumafhandeling weg te werken? Indien neen, waarom niet?

(1) De Ware Tijd, 28 juli 2012

Bekijk ook:

50 REACTIES

 1. olland en de oppositie hebben een vinger in de pap …bedenk dat nederland denkt het surinaamse volk te straffen voor het feit dat wij op bouterse hebben gestemt …zo sluw en gevaalijk ..het zijn de ware democraten en daarom zeg ik …suriname wees op alles voorbereid maar wij wijken geen minuut voor ondermijning .

  het surinaamse volk die deze regering heeft gekozen is stanvastig ..niets en niemand ..nog olland nog de oppositie zal deze regering ten val kunnen brengen .

  ik vraag mij af wie de echte democraten zijn en wie de nep democraten zijn …koossss en allemaal zeg tegen die bakra dat wij niet wijken ..oenoe na stanvaste ook na 2015


  Maak melding

 2. Ja,wat vragen stellen.Ik lees gisteren dat alle vluchten van en naar suriname volgeboekt waren.Surinamers klagen al jaren over de prijzen,maar durven niet om een jaar lang niet te boeken,een jaar lang niemand naar suriname,gegarandeerd komt er wat los.Maar ja surinamers hebben geen eenheid,zie maar ook in de politiek.Uit hun nek lullen als brugman daar zijn ze kampioen in.


  Maak melding

 3. Eens gingen mensen overnachten aan de Watermolenstraat om maar aan een nummer te komen voor een visum aanvraag.Hoevelen zijn toen niet weggegaan om nooit meer terug te keren.Ook Hardjopradjietno is weggegaan om niet terug te keren.Somo werd door Tjon verjaagd.Was die maar ook weggebleven.

  Cobie


  Maak melding

 4. Deze H v Bommel heb ik nooit hoog ingeschat, wat denk je te bereiken met deze vragenbak, Harry, geen flikker
  mi boi, het is kort dag je denkt ai, ik ga voor deze actie, wellicht bingo, no brada. Maar ik snap jou wel.
  Deze visum sooi speelt al lang boeng langa.En op 12 sept gaat de man of vrouw hier bepalen hoe het verder moet, in dat stemhokje, dat moment is belangrijk.En jullie staan nu hoog in de peilingen, kan, maar jonge jonge als jullie de strijd winnen, het zal moeilijk worden om een kabinet te vormen.


  Maak melding

 5. @Ferdinand Hossebux: Goed gezien brada.
  Het is een kleine (schijnbeweging) van dhr. van Bommel.

  Hij zoekt nog meer van die (zwevende) stemmers voor 12/09/2012. A man denki un law.


  Maak melding

 6. Harrypersad Bombel: SLM laten doodbloeden.
  En Surinam Airways: jullie willen niet meedoen aan prijsverlaging. Dus geen keus. Luister baas: ik ga mijn famiri bezoeken ongeacht ticketprijs.

  Kein Geluhl.


  Maak melding

 7. Terechte vragen van Van Bommel. In de NL politiek is van Bommel een roepende in de woestijn. Niemand bekommert zich om lange wachttijden en vaak mensonterende toestanden op de ambassade van NL in Suriname. Misschien is het beter die ambassasade gewoon dicht te doen…


  Maak melding

 8. Van Bommel: veel geschreeuw en weinig wol!

  Typische sp’er.
  Van Bommel, volg je het nieuws wel?
  Ambtenaren worden in heel Nederland, massaal ontslagen en jij eist extra capaciteit op de Ambassade, omdat er circa 3 maanden een piek is.
  Ik wil het werk wel voor de helft v/d prijs oppakken, inclusief retourtje 🙂 en hotel.
  Ik werk nl graag zeven even….

  Maar wie zijn deze ‘rijke’ redi-musoes die zo graag in het land van de ex-kolonisator hun (goud)geld willen uitgeven?

  Of is dit de zoveelste groep vluchtelingen, omdat het zo slecht gaat………


  Maak melding

 9. Maar waarom wacht men tot op het laatst om een visumaanvraag in te dienen????? Bommel stelt alleen maar vragen, maar geeft geen opdrachten. Wat een poeh is dit? En aan de andere kant weet Ned dat veel Suri’s in NEd willen blijven, legaal of illigaal (zie eerdere berichten over Moen). Blijkbaar is Ned er niet op toegerust om dit te voorkomen, dus willen ze safe spelen en de toestroom van Suri’s naar NEd tegenhouden. Ma mie ne begrijp dat a krantie e skriefie dat alle vluchten vanuit Sur naar NE bomvol zijn?????? dat is tegensrijdig. Dus als nog meer mensen een visum zouden krijgen, dan zouden ze geen plek in het vliegtuig kunnen boeken. Baya, het zit ook niet mee.


  Maak melding

 10. Ja Harry weer in de bocht voor de Surinamer…un tek’ un ai luku of er Surinamers op de lijst van de SP voorkomen? Of dat ze hoog genoeg staan voor een zetel in de kamer? Harry rent Milan af, eet roti en bara en sjanst een beetje met de Cultuur van Suriname…Kampioen van de Surinamers…..maar niemand vroeg iets aan oom Harry hoor, dat van de ambassade is een oud ding, vanaf de Watermolenstraat en ja de ambassade moet streng zijn want infiltratie van rare gasten weet je. En als het slecht wordt in Suriname zal de afhandeling nog trager verlopen want dan gaan ze zich afvragen wie hier weer illegaal rondlopen zal…..ija baya!


  Maak melding

 11. koos je bent dom en zal dom blijven er komt geen verbetering in jou mie mang ..joe ede tranga jou hoofd is om een baskiet op te zetten met kokosnoten .

  hoe wil je dat de sp zijn macht moet uitdragen terwijl ze in de oppositie zit ….waar is jou verstand .en daarom blijf je ook dom achterlijk …en de surinaamse regering vooroordelen terwijl je zelf geen benul hebt wat er gebeurt

  koos zegt dat de surinamers in olland willen blijven ….koos je droomt nog steeds.. het paradijs voor koos is olland en daarom minacht deze man surinamers die op bouterse hebben gestemt .
  het is ook goed dat je in olland blijft koos veandaar dat je alleen maar negatief bezig bent als het om su gaat…koosss ding wit mang zien jou liever gaan dan komen …suriname is tien keer beter dan olland koos .

  wie zegt dat surinamers olland kiezen boven su …ja het zijn mensen die met vacantie willen komen ja …hoeveel surinamers zijn bezig in su met hun huizen te bouwen ..hoeveel familie van mij die in su hun huizen hebben gebouwd en terug zijn gekeert waar ze zich thuis voelen …de meeste huizen die hier worden gebouwd zijn van surinedlanders koos .

  koos blijf waar je bent je merkt het wel in oktober en de komende jaren wat er in nederland gaat gebeuren .
  nu al merken jullie het laatstaan volgend jaat .
  rutte heeft dat mes diep in de socialelasten gezet en alles er omheen …je slaapt dat suris naar nederland willen komen mie boy ..of het zijn mensen die denken dat olland beter is let wel ze denken .

  voetselbanken in een rijkland rara hoe kan dat ,zie de lasten alles wijzen ze in su koosssssssssssssssss!!!!!


  Maak melding

 12. Het is straks verkiezings tijd Meneer van Bommel laat zich weer horen over suriname ,alleen maar bluf poker .Het gaat alleen maar voor eigen en politiek belang om stemmen binnen te halen van Surined.Dit keer trap ik het niet meer in Dus IK STEM VOOR PvdA.Meneer van Bommel speelt alleen maar mooi weer,hij schiet met losse flodder.


  Maak melding

 13. Ik vraag me af wat de ‘Surinamers”in de kamer voor de Surinamers hebben gedaan.

  Meestal zeggen ze op voorhand dat ze niets zullen doen omdat ze geen achterban mogen hebben van hun partij. En die uitspraak wordt kamerbreed door Surinamers gedaan.

  Meestal hoor je dan ook niet als het over Surinamers en of Suriname gaat. Als je ze al hoort laten ze zich ook nog eens souffleren. Ze zijn niet eens Suriname woordvoerders. Toch stemmen Surinamers massaal op ze en op de partijen waarvan men denkt dat die historisch ‘iets’ voor de Surinamers hebben gedaan.

  Vooral de PvdA. Maar wat heeft die partij dan gedaan? het afbreken van de Surinaamse organisaties is vrijwel geheel op hun conto te schrijven.

  De kandidaten die ze voordragen schitteren ook niet van kennis, visie en daadkracht. Ze hebben er een handje van figuren te rekruteren die ambitieus zijn en dus manipuleerbaar en handig zijn als token.

  Van Bommel heeft aantoonbaar zijn handen uit de mouwen gestoken als het gaat om zaken van Surinamers en Suriname. wat je ook verder van de man kan en mag vinden.

  @Olivia, waar zijn de Surinaamse politici? zijn ze ook op Milan,Kwakoe en of andere congressen en wat doen ze voor Surinaamse zelforganisaties, bedrijven, ondernemers, instellingen, Suriname? Je ziet ze niet, je hoort ze niet en als ze er al zijn dan zeggen ze je zelf dat ze niets voor je gaan doen!

  Waarom dan niet stemmen op iemand die zegt iets voor je te willen doen en tenminste zijn mond open doet voor jou

  @Forta, welke politieke partij gaat niet voor eigen politiek en om stemmen binnen te halen?

  Soms vraag ik me af,………

  Nee laat het ook maar!


  Maak melding

 14. De overnachtingen voor de Ned. ambassade mogen dan lang geleden zijn,maar waren de eerste tekenen van de lange rijen die nog zouden volgen.Zelf kende ik alle routes van de Batco wagen.Voor die wagen er was,hadden wij rokers een zeer gedisciplineerde rij gevormd.Niet rokers kwamen weleens in de rij staan en toen ze hoorden dat het om sigaretten ging,gingen ze weer eruit.
  En toen wij de tochten liepen om Bosje te verjagen,zagen we de rijen weer aan de Rooseveltkade bij de Nw.ambassade.En ik geloof niet dat ze daar stonden voor een vakantie visum voor Ned.
  Nu moet je alleen op afspraak verschijnen om de nodige informatie te verschaffen op de Ned.amb.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Beste mensen
  Trap aub er niet in om op SP te stemmen .deze man is bezig met verkiezingscampagne en kan van Bommel ook reageren wat er gebeurt is met de aanvraag van 4000 vermoedelijke AOW die in Suriname in 2007 in de rij stonden voor een eventuele toekenning.Harry jij was een van de iniatiefnemers >> wat NU meneer van Bommel
  SP belooft zilvere bergen en geeft aardappel voor terug


  Maak melding

 16. EEEE Sarabdjitsingh joe boi waar kom je ineens vandaan
  je was fout in het nieuws een poos geleden, ben je nog in de politiek, of doe je geen moer meer, laat me weten
  ben je nog bezig rond de Residentie, of opereer je nu vanuit een andere plek.


  Maak melding

 17. @Jurist Sarabdjitsingh:

  *SP belooft zilvere bergen en geeft aardappel voor terug.

  Maar dat is toch prima!!!
  Hoofdvoedsel in Nederland is (aardappel).
  En van Bommel denkt altijd aan U.

  Dus je dient slechts wat “kerrie” kruiden bij te doen.
  Eet smakelijk mijn broeder (Jurist).


  Maak melding

 18. Van Bommel komt altijd rond verkiezingstijd (voor de Surie`s) met één Bommeltje !!! Valt mij ieder keer op. Resultaat hier van is vaak …Niehiel !!! Zet absoluut géén soden aan de dijk !

  Voor de rest moet een ieder zelf weten of zij op SP gaan stemmen.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 19. Bommel.v.zijn gedrag is precies dat van DiDiBrie veel beloven aan het volk en als het moment daar is dan lijken ze wel Elena(Surie song:Elena lowe)Ook ik stem PVDA,want de vvd mag niet meer de grootste partij van Ned.worden dan houd je Rutte af van het premierschap. Ook moet de kans op weer een (eventuele) samenwerking met Wilders niet kunnen.Dus maar tegen de vvd stemmen en SP. Harry not all of we are sleeping.Mensen hebben jullie trouwens gehoord hoe het is afgelopen met die grappenmaker van een Max Sordam die de po;itiek in wilde in Ned(2de kamer)De man heeft de Suries schande gegeven man(sponser kwam niet opdagen)dan weten jullie al wat er kkkebeurt is.Money wasn’t en als nwe partij heb je (veel)geld nodig om het e.e.a.te kunnen betalen.Hahaaaaiiii sranangmang,sranangmang sranangman toch,soms oeng lastig jere.En deze grappemaker van een Sordam 85/86 jaar oud en vond dat PRESIDENT VENETIAAN plaats moest maken voor jongeren in de politiek aai mi gado.Wanneer zou hij dan plaats maken voor jongeren?En het leukste van de zaak is dat hij zijn aanhang pas tussen 1.30 uur en 1.40 op een van de stomme zenders in Amsterdam(radio mart)gewoon heeft gezegd dat het meedoen aan de 2 de kamerverkiezingen niet door gaat.Wat een toestamd.Any way Many,many thanks aan degenen die de Suries ier voor ebbe beware.Dies no bo boeng jere. Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 20. Max Sordam deelde zijn aanhang in de nacht van dinsdag 1aug en woensdag 2 aug 2012 mede dat hij en zijn ….. niet meer meedeed aan de 2de kamer verkiezingen vanwege het niet hebben van het geld dat hij nodig zou hebben.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 21. Jammer dat WKN nu bestaat uit grotendeels gefrustreerde en schizofrene SuriNeds. Boring, boring, boring. Altijd maar dezelfde zwakzinnige kletskoek herhalingen. Geen wonder dat er steeds minder bezoekers geinteresseerd zijn in die herhalende onzin-reacties van meestal werkloze leeghoofdige SuriNeds.


  Maak melding

 22. Bada jou berichtje heb je volgens mij vanuit colera gestuurd, kan niet anders anders, mocht je even achter
  de computer, een grove vergissing, ga weer lekker in je kooi en kom er voorlopig niet meer uit, een tip sleutel weggooien.


  Maak melding

 23. Ik vraag me toch echt af of sommige mensen wel hun ogen en oren open hebben.

  Als je kijkt naar het politieke landschap in Nederland kun je niet met droge ogen beweren dat de PvdA nog een rol van betekenis zal gaan spelen.

  Mensen hebben het over beloftes van van Bommel. Iedere politicus beloofd dingen. Sommigen worden er klaarblijkelijk nooit op afgerekend en anderen weer wel.

  De partij van de arbeid heeft de grootste schade toegebracht aan de Surinaamse gemeenschap, toch blijven de mensen persisteren in het stemmen op die partij.

  De vvd is al helemaal een partij die niets maar dan ook niets voor de gemeenschap zal doen. Zij gaan ervan uit dat iedereen maar voor zichzelf moet zorgen en de partij voor de kleine elite.

  Groen links, CDA en D66 hebben niet veel Surinamers voortgebracht die daadwerkelijk potten konden breken. Ferrier zat daar voor zichzelf en heeft geen ruggengraat en geen visie. Ze zat wel met een missie, die van de partij. dat geldt voor meer van onze exponenten.

  Ze hebben het alleen niet in de gaten en als ze dat wel in de gaten hebben zijn het persoonlijke ambities die hen drijven. Zo zijn ze meestal speelbal en bakken ze er niets van. Anderen spreken openlijk uit dat ze er gewoon voor gaan omdat ze na de termijn aanspraak maken op wachtgeld en in het circuit worden opgenomen.

  Van Bommel, waar je van kan vinden wat je vindt, doet wat er in de marges die hem zijn gegeven alles wat in zijn mogelijkheden ligt. Het valt me tegen van mensen als Pengel hier op dit forum dat hij blijft steken in
  populistisch lawaai. Aan de andere kant kon ik het ook wel verwachten.

  De perceptie over het algemeen van de politiek is er een waar nog aan gewerkt moet worden hier op het forum.

  Die van de surineds in het bijzonder maakt voor mij haarscherp duidelijk waarom deze groep gemarginaliseerd is in Nederland.

  Strategische en tactisch is er vooral voor de potentiële leiders in de gemeenschap nog een lange weg te gaan. Bovenal ontbreekt het de mensen vaak aan moed.

  Surinamers zijn bang om te bloeden, hun nek uit te steken en laten het liever aan anderen over om daarna te komen met kritiek.

  BAH!


  Maak melding

 24. Is het niet een verkiezing-stunt van van Bommel/SP ???
  Geloofwaardiger zou het zijn , indien van Bommel te kennen geeft dat hij een Republiekein is !!!
  Exemplarische actie van van Bommel zal nooit de harten van potentiele surinaamse electoraal kunnen winnen .
  Wellicht zou de surinaamse electoraal gecharmeerd kunnen zijn/worden , mits van Bommel/SP zich hard kan maken voor het vrij-geven van de gekluiste dossiers Suriname !!!
  Hiermee creert men de mogelijkheid/sympathie bij surinamers waardoor de surinaamse kiezers de ruimte heeft/krijgt en in staat zijn zichzelf te kunnen herkennen/vinden in de partij en achter/bij de SP kunnen aansluiten .
  van Bommel/SP , go for it , NU !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 25. Forummers, Odi odi.

  Redactie van (www.waterkant.net):

  De kop van het artikel over “Surinamers met visum welkom in Panama” klopt niet.
  Daarom ‘Reageren uitgeschakeld’.

  Het moet zijn:
  Panama en Suriname gaan nauw samenwerken.


  Maak melding

 26. Bij elke Nederlandse Ambassade wordt bezuinigd enkel met uitzondering van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo .
  Waarom wordt er bij een Ambassade waarbij de Ambassadeur terug werd geroepen ,niet bezuinigd ???
  Doek de Amba helemaal op , krijgt men ook geen achterstallige werkzaamheden en geen extra-onkosten !!!

  ” Ambtenaren worden in heel Nederland massaal ontslagen ” : aldus onze gefrustreerde politieke anal-is-te DEsmeralda .
  Hoe zou dat komen en wat zouden de oorzaken kunnen zijn ???
  Benne benieuwd , wat de urgementen van deze Kwal moge zijn !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 27. DEsmerald /Poepi ,
  urgementen had ARGUMENTEN moeten zijn !!!
  Soso lobi
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 28. Fer.E
  Wist niet dat jij in het beleids-centrum van WKN zit .
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  Pppsssttt ; WAAR IS HENK DE MOL ???


  Maak melding

 29. Beste Sempa:

  Ik heb geen zin meer om te reageren op jou hysterische postings, Ik kan mijn tijd wel beter besteden.

  Hebben de Dossiers Suriname de trekker overgehaald tijdens de slachtpartij in Zeelandia?


  Maak melding

 30. Glenny Pengel ,
  Jouw wouter Bos ( PVDA ) had in de hoedanigheid van minister van financien de aandelen van ABN die een waarde had van 10 miljard EURO met voor maar liefst 32 miljard EURO gekocht , zgn. in veiligheid gesteld !!!
  Wat een partij he ????
  Glenny , ooit gehoord van ziende blind en horend doof ???
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 31. Ok,

  Nou, gelukkig maar dat wkn over zijn hart heeft gestreken.
  Je bent in ieder geval terug.

  Hmm, had net bij het politie-item een berichtje geplaatst.
  Niet te zien.
  Hopelijk zit ik nu niet op de reservebank.

  Soms doet wkn dit ter bescherming van de ‘reageerders’.
  Tenminste dat vermoed ik.


  Maak melding

 32. Henk Molenaar
  Beste Sempa:

  Ik heb geen zin meer om te reageren op jou hysterische postings, Ik kan mijn tijd wel beter besteden.

  Hebben de Dossiers Suriname de trekker overgehaald tijdens de slachtpartij in Zeelandia?

  wat ben jij toch laat bij je zinnen gekomen. he he!!!!


  Maak melding

 33. @Esmerald

  Henk Molenaar en Zucht waren geblockt door WKN. Net als anna_z en afusensie. Ze werden allen geconfronteerd met “uw reactie moet nog gemodereerd worden etc ….” Vervolgens verscheen er bijna nooit een reactie.
  Nu mogen ze allen weer posten maar het zal niet lang meer duren of ze worden weer geblockt. Henk Molenaar en Zucht vanwege hun racistische reacties en anna_z als Nederland, Surined-hater en vermeend black supremacy en Bouterse aanhangster. Heel kinderachtig dat blocken om bepaalde mensen de mond te willen snoeren.


  Maak melding

 34. henk de MOL ,
  Of de dossiers de trekker had overhaald in Fort Zeelandia ,tast mijn persoon nog steeds in het duister !!!
  Wel lijkt het mij het zeer verstandig en verantwoordt en zeker op z’n plaats om hierbij Dossiers Suriname juist te raadplegen zodat de feitelijke- en juridische waarheden in het licht komen te staan en beter kan worden belicht .
  De gekluiste documenten zijn van essentieel belang en de vergaarde info kan cruciaal blijken te zijn voor de waarheidsvinding !!!
  Vanwaar de tegenstribbelingen en wat zit hier achter ???
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 35. philip ,
  Als jij de dood van de 15 ter tot veroordeelde Ollandse vazallen een slachtpartij noemt , onder welke noemer plaats jij dan de gruwelijke en verdervelijke misdaden die Olland tegen de mensheid had/heeft begaan ???
  Verzin maar wat en daarna mag jij het ook ontkennen of bagatelliseren ,maar ga niet naapen !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 36. @sempa
  Domme redenering!!!
  Nederland deed het slecht, dus dat van Suriname dan maar ook rechtvaardigen?
  Waar zijn we eigenlijk allemaal mee bezig?


  Maak melding

 37. Sempa: Ik wacht tot jou geliefde Bouterse het lef heeft om te zweren op de bijbel en de waarheid vertelt over de moordpartij in Fort Zeelandia.

  Tot die tijd is Bouterse en laffe hond.


  Maak melding

 38. Hhahahahaha mooie gezegd Henk Molenaar
  Zal het misschien te maken hebben met de gewijzigde beleidsinzichten????
  Ik heb niets te regels sterker nog ik hou van regels, waar ik mijn mateloos aan stoort is dat regels toepast worden in het voordeel van van schoften die zich nooit en te nimmer hebben gehouden aan geen enkele regels zowel nationaal als internationaal. Ik ben het in grote lijnen eens met Bor de Wolf.


  Maak melding

 39. Henk M, heb je niets anders te doen, je loopt maar te zeuren over Fort Zeelandia. Wat denk je zelf. Geloof je nog in wonderen. Zal wel, blijf maar hopen, het wordt toch niets. Trouwens als je in de buurt bent loop dan even naar binnen, en geef je ogen goed de kost maak foto´s en misschien is er nog een verrassing voor jou in petto.


  Maak melding

 40. Met types als Was was Godo ziet de toekomst van Suriname er rooskleurig uit…………..

  Ik ben toch heel benieuwd naar die verrassing die Was was Godo voor mij in petto heeft…..


  Maak melding

 41. De nieuwe vrienden zijn Frankrijk. Beleger dus die ambasade? Boek een leuke camping in de Dordogne en laat je familie vanuit Nederland overkomen.
  Met de TGV 100 euro en in 7 uur ben je er.
  300 km per uur.
  Heel wat goekoper dan een toertje naar Overbridge.


  Maak melding

 42. Henkie boy, jere no, die verrassing is niet van mij, als jij daar in Fort Zeelandia gaat lopen wellicht kom je
  die geesten van die gasten die dec 82 zijn kapot gemaakt tegen, en dan kan jij misschien eea vragen wat er toen gebeurd is, neem pen en papier mee, de zaak noteren en dan hoor ik het wel ok, waka boeng, en tai joe skieng fes jo go, noso do jokoe joe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.