Illegale Surinamers weren Surinaams paspoort

51

PARAMARIBO/DEN HAAG, 30 jul – Surinamers die illegaal in Nederland verblijven hebben een opmerkelijk verzoek gericht aan president Desiré Bouterse. De regering zou moeten ophouden noodpaspoorten te verstrekken. Deze nieuwe maatregel maakt onmiddellijke uitzetting mogelijk, vandaar.

De Surinamer Moen wacht een dergelijk lot. Hij zit al zeven maanden in detentie in Nederland. Zijn gezin is er wel legaal. Zijn dochter schreef al brieven naar niet alleen Bouterse, maar ook de Nederlandse koningin Beatrix. “We hebben ons leven in Nederland. Moeten wel alles opnieuw beginnen? Wat Voor leven wordt dit, de man in Suriname en vrouw en kinderen in Nederland”, zegt Moen tegenover de Ware Tijd. Suriname zou geen noodpaspoort moeten verstrekken.

Want pas als het document geweigerd wordt, is er grond voor verblijf. Moen zegt niet voor zichzelf alleen te pleiten. Er nog zoveel landgenoten die nu het zwaard van Damocles boven het hoofd zou hangen. “Er zitten zwangere vrouwen in detentie. Ook jonge en oude Surinaamse vrouwen en mannen. Suriname, meneer de president, heb toch hart voor ons. Verwijder ons niet van ons gezin.” En dat door simpelweg te weigeren.

Bekijk ook:

51 REACTIES

 1. De illegaal in Nederland verblijvende Surinamer Moen heeft zijn brief aan de verkeerde persoon gericht. Beseft hij niet, dat alleen al het noemen van de naam Bouterse, de nekharen van de Nederlander overeind doen komen. Beter was geweest als Moen Bouta op dit forum enkele keren massamoordenaar had genoemd en vervolgens minister Gerd Leers had aangeschreven, de beslissing hem naar Suriname terug te sturen te heroverwegen, omdat anders zijn leven in gevaar zal komen.


  Maak melding

 2. Het is de rechter en Minister Leers die uitmaken of een vreemdeling het land moet verlaten en niet DDB.
  Deze meneer heeft volgens de ware tijd een crimineel verleden in Ned. dus word hij terecht ongewenst verklaard en moet hij het land verlaten.


  Maak melding

 3. Mie gado, so wang bigie sjeng. Sang e psa jongoe. Na wang sjeng foe oenoe president dat sma e bigie eng, alleen foe no go terug naar Sranang. Jeeetttjeee, so wang bigie sjeng!!!!!Bouta wil toch niets met Holland te maken hebben????? Een goede president zal hier niet aan meewerken, geen fraude toch en iedereeen moet meehelpen aan de opbouw van Sur!!!! Hoe kan het gezin legaal in NEd wonen en meneer Moen niet????


  Maak melding

 4. @Koosje

  Meneer Moen zou later ‘komen’, zoals zoveel suri-mannen ‘regelen’.
  De vrouw moet eerst het puin opruimen en daarna komt meneer, om op zijn droge te zitten.
  ===Fos oeng njam mie, er zijn ook uitzonderingen:hardwerkende suri-mannen 🙂 ===

  Meneer Moen ga je land opbouwen, bouta heeft diaspora nodig.


  Maak melding

 5. Waarom kan een gezinshereniging niet op een legale manier??? Ik begrijp echt weinig van deze duistere situaties. Hoe lang zitten deze mensen dan illegaal in NEd, en wat is er met hun Surinaams paspoort gebeurd? No mie edeh broe-yah, ik snap er niets van.


  Maak melding

 6. dan snap ik iets niet??waarom kan zijn vrouw hem dan niet legaal maken??leef ze ook van de bijstand!?en wil ze hem er bij?op onze belasting centen??ik zou zeggen meneer moen!pak het dan anders aan,laat je vrouw haar best gaan doen om je legaal te maken,als ze echt van je houd!kom op!


  Maak melding

 7. If yoe lobie yoe gezin so ke-vaar-lijk, dan yeh herenig in Sranang tok??????? Maar nogmaals: waarom gaat men illegaal naar NEd om met het gezin te herenigen???? En HOE is het mogelijk dat men illiegaal in NEd verblijft???? En dang owroe en sjwangere sma ook toe???? Dang fa dang??? Heeft NEd zitten slapen, of heeft Sur zittten slapen of hebben ze beiden geslapen?????????/ En waar is men NU wakker in NEd???? Dies na wang torie foe wraak!!!!!


  Maak melding

 8. @Koosje

  Zijn (Nederlands) visum was wss verlopen en dan moet je terug.
  Doe je dit niet, dan wordt je opgepakt en opgesloten.
  Sommigen passen een paspoort-verdwijn-truc toe(geen ID).
  In dit geval heb je een noodpaspoort nodig.

  Regels voor gezinshereniging zijn mij onbekend.
  Denk dat hij niet voldoet aan de eisen, niet genoeg inkomen als hoofd van het gezin.


  Maak melding

 9. Ik kan wel Somalische paspoort voor hun regelen als zij dat willen. Heel simpel!! schrijf een brief naar de autoriteiten in Somalie en je komt wel achter!!


  Maak melding

 10. Een oproep aan juristen: geef hier duidelijkheid over.
  Overigens weet ik dat ook juristen meewerken aan dergelijke duistere praktijken en er flink geld voor vragen. Men wordt gewoon verkeerd geïnformeerd. Moen: jij bent nu EN je gezin EN je geld kwijt!!!! Maar deng owroe sma me saari wel yereh!
  🙁


  Maak melding

 11. @Koosje

  Heb je nooit eerder gehoord van die jonge asielzoekers die in het vliegtuig hun paspoort “doorspoelen” in het toilet om te voorkomen dat ze terug worden gestuurd, omdat men niet weet van welk land ze afkomstig zijn.
  Ze kunnen op elke luchthaven zijn ingestapt.
  Dan ben je illegaal.

  Velen kiezen voor een schrijnend illegaal bestaan achter tralies, ipv terugkeren naar hun land, ook Surinamers…..

  Deze procedure was onder de vorige regering stopgezet.
  Lackin heeft dit weer opgepakt.


  Maak melding

 12. @Wiep-Ding

  “Ik kan wel Somalische paspoort voor hun regelen als zij dat willen. Heel simpel!! schrijf een brief naar de autoriteiten in Somalie en je komt wel achter!!”

  Heb je weer over jouw barmhartige hart gestreken, zodat Moen in de piraterij een bestaan voor zijn gezin kan gaan opbouwen? 😆


  Maak melding

 13. geen noot aan de man,lackien zal één van de toekomstige achtien duizend woningen aan moen toewijzen na de verkieizingen ..

  onder tussen heeft bouta al een functie voor hem in su. voor mininaal acht duizend srd in de maand kan zijn vrouw de vrouw van de pres. helpen haar tas te dragen..


  Maak melding

 14. nu is bouta goed om te smeken, baka te a jip oeng, wo baar sluit hem op geef geen amnestie wel dit zeggende moen rot op naar je land, holland na tiefie ma ai bitie en dat ondervind je nu, su is tienmaal beter dan dit land.


  Maak melding

 15. Dit zijn van die verhalen, waar ik van denk, moet de Sur President voor een oplossing zorgen of onze Bea,
  dus geen van beiden, want geen van die twee gaat wat doen, dit is een gezanik van heb je me nou, als maar weer van de helft van een gezin hier twee daar en twee weet ik veel, oeng sranang mang oeng jere go, boeng weri, je hebt gevallen van mensen die door allerlei bakka doro gelul gewoon hier zitten en ja ze gaan en doen maar, ik ken van die gevallen maar goed, als je pech hebt ie ka wang bokoeng!!!!


  Maak melding

 16. Deze tori is geen zuivere koffie……..LET Wel!!

  mevrouw is aangegaan een schijnhuwelijk,..laat haar minderjarige kinderen overkomen, > gezinshereninging < , vervolgens en inmiddels in het bezit van Ned paspoort mag de wettige echtgenoot komen naar blanda!!!

  Mevr. Moen,…hoe duur was dit schijnhuwelijk :oops:..ik bedoel,..hoe duur waren de koude nachten hier..terwijl Moen in Suriname verbleef 🙂


  Maak melding

 17. Triest voor deze groep Suri’s die niet goed voorbereid en geïnformeerd naar Nederland komen of voor andere redenen het hier niet redden en in de illegaliteit terecht komen. Laat je goed informeren, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan als je hier ben of in een andere EU/land.

  Ik zou hen willen adviseren beter naar andere mogelijkheden uit te kijken als ze zo graag in Nederland willen komen wonen. Goede alternatieven zouden zijn om naar Frans-Guyana/EU of de Nederlandse Antillen te gaan en daar je zaken zodanig te regelen dat je daar niet kan en mag worden uitgezet en mag blijven volgens de procedures om daar te mogen wonen, werken of studeren. De procedure daar doorloopt om daar te mogen blijven/verblijfsvergunning krijgt of het paspoort krijgt. Een Frans- of Nederlandspaspoort daar te krijgen en daarna naar Nederland te komen. Ook België zou een mogelijkheid kunnen zijn, ik denk dan vooral aan Surinaamse studenten die komen studeren op de universiteit of hoge school.

  Neem de regels/procedure goed door die van toepassing is voor ieder persoon of gezin, student enz en voorkom dat je in de illegaliteit terecht komt in Nederland/EU.

  Deze groep moet proberen zich te bundelen en een deskundig persoon zoeken die voor hun belangen kan opkomen. Het zal wel geld kosten.


  Maak melding

 18. ik gun iedereen een goed leven.
  maar heel veel mensen die nog geen kinderen hebben en ook geen geld en geen goede inkomen toch vinden zij dat zij moeten, moeten kinderen nemen en als het niet meer kan dan willen zij vluchten is het niet verstandig om op je toekomst voorbereid te zijn.
  het is voor een groot deel eigen schuld dikke buld.
  als je schulden wil maken leer dan hard werken of geen schulden maken want kinderen nemen moet niet dat wil je zelf.


  Maak melding

 19. bij de hindoestanen en djoeka die zeggen je moet kinderen maken. je moet,
  ik zeg als je kinderen moet maken dan moetje ook werken. als er geen werk is dan geen kinderen maken.
  veel mensen hebben de neiging om te leunen op anderen dit soort mensen hoefje niet te helpen.
  bekijk het maar. ga je eigen boontjes leren doppen of vraag hulp bij je ouders die jou heeft aangeraden om kinderen te maken.


  Maak melding

 20. Dit is dus de reden waarom voor de dochter van Momsi[doekhie]geen stoel was gereserveerd op de Milan festival.Ze zal zich Jacobi gevoeld hebben.Want shantal moet nu tenslotte de paspoorten verstrekken.

  Cobie.


  Maak melding

 21. Er is een goede advocaat in rotterdam aan de henegouwerplein genaamd LO A Foe.
  Hij kan je hele goede advies geven maar wees eerlijk tegen hem want hij is heel erg betrouwbaar,tel;010-425004.
  Ik wens je heel veel succes.

  Groetjes,


  Maak melding

 22. Geachte Forumleden,
  Het zal misschien wel aan mij liggen, maar sommige zaken begrijp ik niet. Eerst heet het dat Nederland ons 300 jaren heeft uigebuit. Dan wordt gezegd dat wij onze eigen boontjes moeten doppen en ons meer moeten integreren in de regio via Caricom, Mercosur, en de OAS. Nu zit er een meneer in Nederland die in schrijven stuurt naar de Koningin voor toestemming om in Nederland te blijven om zo Suriname te kunnen vermijden. Ze hebben ons toch uitgebuit in het verleden? Wie houdt wie voor de gek hier?


  Maak melding

 23. @pasew & Overige forummers, Odi odi.
  Vele reacties gelezen met div. vragen en adviezen.

  @Esmerald had het ook al vermeld.

  Dhr. Moen (vermoedelijk) een fictieve naam, zal zeker met een toeristenvisum Nederland zijn ingereisd en vervolgens hier is blijven rondhangen.
  Wel, dan heeft hij dit probleem ook voor zich zelf gecreëerd.
  Hij was niet toegelaten met een MVV. voor verblijf bij partner/echtgenote.

  En volgens zijn verhaal op (dwt.com) zou hij zich hier te lande ook schuldig hebben gemaakt aan meerdere misdrijven.

  Wel (brada) dan wordt je na strafrecht als je veroordeeld bent, ook conform de Vreemdelingenwet Ongewenst verklaard.
  En dat is een (groot) probleem om je wederom op een (legale) manier te komen vestigen in Nederland.

  Zodra je (OVR) achter je naam hebt, zal die advocaat van @Fajalobie, betrokkene ook haarfijn uitleggen.

  Hij moet zo’n beschikking in handen hebben gehad van de Vreemdelingenpolitie. Ook art. 8 EVRM moet van toepassing zijn geweest m.b.t. zijn eigen kinderen.
  Ik zal niet verder op de materie ingaan.

  Maar het zal zeker geen ‘pretje’ voor deze ‘Moen’ zijn, op een ‘Detentieboot’ in Zaandam of Rotterdam.

  @Koosje, no mikie a torie disi law yu.

  @pasew: Dat vermoedde ik ook al.


  Maak melding

 24. Illegaal is illegaal. Ga terug naar Suriname en vraag een MVV aan! ik snap deze mensen niet! de 1 verpest het voor een ander. deng mang dies o barie dat nederlandse ambassade moeilijk doet, allerlei vragen stelt, dit en dat……om een visum te verstrekken of zelfs, afwijst. de 1 verpest het altijd voor een ander en degene die het verpest moet een goeie straf krijgen die de vreemdelingenwet kent.


  Maak melding

 25. =In elk land op de wereld zijn er regels en wetten. Een ieder weet dan ook dat hij of zij illegaal in een land woont wat eventueel de consequenties kunnen zijn.

  =In dit geval hebben de mensen het zelfs gezocht.


  Maak melding

 26. Dus Moennie, omdat je geen noodpaspoort wil moet Suriname maar helemaal stoppen met noodpaspoorten af geven? Het moet niet gekker worden! De Surinamers die echt om een noodpaspoort verlegen zitten moeten dan maar bloeden niet waar. Wel eens er aan gedacht om op een normale en legale manier aan een verblijfstitel in Nederland te komen? Of ligt het weer aan de Brakaman dat je in het gevang zit? Lekker gemakkelijk toch om ze de schuld te geven? Dan hoef je zelf niet na te denken. Toch? Maar over je verzoek aan Didibri(D) Dagoe(D) Bouta(B): bij hem zit je goed hoor. Hij volgt de duivel en is in staat om veel Surinamers op het verkeerde been te zetten. Dus jou ook. Dat je tot het domme deel van de Surinamers behoort maakt verder niet uit hoor. Je blijft een Surinamer. Bouta gaat je helpen om je in Holland te laten blijven hoor Moennie. Zoveel invloed heeft hij hier. En daarna mag je hem en de duivel dienen. Goed?


  Maak melding

 27. Mijn advies aan mevrouw Moen.
  Er zijn zoveel wegen die naar Rome leid.

  1.Als je een nederlandse paspoort hebt, verhuis dan naar Belgie en zoek werk daar en vraag een verblijf vergunning aan voor je man.
  2.Anders verhuis je naar Aruba of Bonaire of Curaqau,Sintmaarten ,Saba of Sint estastius en zoek werk daar en laat je echtgenoot komen en vraag een verblijf vergunnining aan en als hij dat heeft( 1jaar verblijf vergunning) dan kan hij zijn nederlandse paspoort aanvragen

  3. Ga naar Amerika en vraag een Greencard aan en je man kan ook komen.

  4.Verhuis naar Frankrijk, dicht bij huis (stadje Lille) en je vraag ook een Card susoe aan voor je man en je bent binnen, alleen moetje frans kunnen spreken en werk hebben, ook je man moet kunnen werken.
  Hij kan dan een opleiding volgen als beveiliger, neem ook een Hond voor je werk, deze hond kan je ook opleiden en je vindt gegarandeert werk.

  En als dat niet lukt, ja dan moet je maar in Suriname blijven.

  Want i.p.c. kan je man een verblijf vergunning in nederland krijgen i.p.v. illegaal hier te zijn.

  Je moet daarvoor een nederlandse paspoort hebben, een contract van minimaal een jaar bij een werkgever hebben en dan kan je een mvv aanvragen.
  Je moet minstens 32 uur werken.En je man moet rustig de aanvraag in Suriname afwachten, en niet illegaal in nederland onderduiken, want de nederlanders zijn dat zat.

  Zo zit het min of meer in elkaar en je moet geduld hebben.

  heel veel succes…..


  Maak melding

 28. Forummers, Odi odi.

  @Alfa, je bent goed op de hoogte. (Odi odi).
  *Zo zit het min of meer in elkaar en je moet geduld hebben.

  Maar ‘geduld’ is een schone zaak.
  Maar indien deze Moen tevens (OVR) verklaard is, dan zal hij ook een ander ‘geduld’ moeten opbrengen.

  Door veel in de media te verschijnen om moedwillig niet mee te werken voor het verkrijgen van een (LP) (Noodpaspoort), kan ook bijdragen dat betrokkene langer in Vreemdelingendetentie moet verblijven.

  En ken je het geluid om een “Detentieboot”?

  Dus succes voor dhr. Moen h.t.l. is nog steeds niet gegarandeerd.


  Maak melding

 29. @Alfa.

  Goede info.
  Velen snappen nog steeds niet dat ze verder moeten kijken dan Nederland om hun doel te bereiken.

  btw, je had de mannetjes hier mooi tuk, want zo te lezen heb je geen visa nodig om naar Kwakoe te gaan. 🙂


  Maak melding

 30. Meneer Moen is een aantal keren veroordeeld, en krijgt op basis van eerdere veroordelingen geen verblijfstatus. Meneer woont 17 jaar in NL en had op normale gronden in aanmerking voor de witte illegalen of een ander pardon kunnen komen. Dat staat in de WARE TIJD van gisteren. Dus @Alfa wat mw ook doet als de antecedenten nagetrokken worden krijgt meneer geen verblijfsvergunning waar dan ook ter wereld en al helemaal niet in de VS. En inderdaad, ai dis na sheng, bigi sheng, den tori disi, veroordeelde criminelen vragen aan de Surinaamse president HULP fu tan in Blanda, omdat den nu mang kisi papira…Neen move naar Suriname en ga werken daar…..ja toch? Want wat het is daar bad en yu wan tang Jola ini blanda?


  Maak melding

 31. Een volk dat geen liefde heeft voor zijn eigen land
  zal nooit door andere volkeren gerespecteerd worden
  Een volk die zich in grote getallen vestigt bij een ander volk voor verzorging zal altijd als hinder worden ervaren.
  Een volk die zijn eigen vooruitgang niet ter hand neemt en profiteert van de vooruitgang van een ander volk zal altijd als dom en minderwaardig worden gezien en behandelt.


  Maak melding

 32. Zoeen gezin kan natuurlijk ook de man volgen richting Suriname,gewoon gezinshereniging in ons heerlijk Suriname,of is de sociale dienst in Nederland guller dan in Suriname?


  Maak melding

 33. Fer.E. Odi,

  Esmerald, ai ie kis Alfa 🙂

  Alfa mi gudu ik blijf erbij…..jij woont maar “8000 Meter” van Kwakoe!!
  Jou schrijfstijl doet mij dit vermoeden 🙂 odi


  Maak melding

 34. Moen, kaise??? Hoe is het in de jail? Go doe moro ogrie, dang yo kiesie verblijf nanga paspoort, maar dan in het land der criminelen, sweet sweet SRANANG!!!! En mevrouw Moenie, hou jezelf lekker warm hier, neem deze keer geen Moen, maar Klaas.
  😉


  Maak melding

 35. Ben ik van Duitse bloed, dat is Nederland, hou je aan de regels, Nederland is het derde Reich geworden, ik weet niet waarom zij zo’n hekel hebben aan Duiters! wat doen ze met al die oude mensen in het gevang, proberen zij hun nieuwe medicijnen uit op die oudjes wie weet. Zorg dat je een goede ausweiss hebt. Probeer legaal Nederland binnen te komen want zij willen ons hier niet hebben als zij bij machte waren zaten wij met z’n allen op transport.. Kijk hoe zij met hun eigen mensen om gaan zelf betalen voor de genetische aandoening Pompe. Zet er vraagtekens bij??? Doe de heer Leers de pet op met het doodshoofd en zo zijn er meer, watch your back, geldt voor een ieder.


  Maak melding

 36. Pasew doe niet vervelend hoor?

  Love you all, en ik geniet ontzettend van jullie reacties op dit forum.

  God bless Suriname en Holland.

  Mijn advies aan een ieder is; waar je ook woont, zorg dat je werk vindt en blijft niet illegaal of in de onder wereld, want vroeg of laat pak de overheid je toch.


  Maak melding

 37. De meeste Suri willen uit Sur.weggaan.Ze zijn steeds op de loer op een mogelijkheid.Legaal of illegaal verblijf maakt niet uit.Ook in een Ned.gevangenis is het beter dan vrij in Sur.Na een paar maanden verblijf is de vrees gepakt te worden voorbij en dan worden ze overmoedig.Slaan de 1e regel in de wind.Nooit op de aangegeven adres zijn.2]Niet opvallen.3]altijd aan lands wet houden enz.

  Cobie.


  Maak melding

 38. Men kan overal willen wonen,maar dit kan niet altijd en overal.BV:Op Aruba zijn ze zo beroert dat je ook met je Neds paspoort moeilijk hier(Aruba)kunt wonen en werken.Amerika tak mie dja.Het duurt zo lang eer je een Greencard krijgt ook als je een baan hebt(xaak illegaal)Oner de andere eilanden praat ik niet.Dan rest nog Belgie.Als je ervoor zou kiezen om het in Belgie te proberen zou je in Ned je woning moeten opzeggen(wachtijd voor een woning is 11-14 in adam) om je in Belgie in te schrijven.Dan moet je ook nog een baan hebben(trouwens dit is een vereiste) en met deze wereldcrisis fa wo doe dan?Men.Moen het beste is gewoon terug gaan naar Su en daar je MVV aanvragen(Machtging voorlopig verblijf)mits je niet in aanraking was gekomen met Jus en Pol in Ned.Al het andere dat is voorgesteld is misschien goed bedoeld,maar a enige optie na terug gaan naar Su.Want dat ware verhaal is naar alle waarschijnlijkheid niet vertelt.Men Moen ik zou zeggen no tang lasie wang lo ting dja,maar go rustig baka na Su.voor de verkiezingen van 25 mei 2010 werd gezegd dat elke surie recht had op een stuk grond door DiDiBrie enalle andere bedriegers)ga aub dat stuk grond halen en go doe wang sanie inplaats foe joe tang na tapoe wang foe ding vreemdelingenboto,want zo ben je dan ook niet bij vrouw en kinderen.Tide mi no e lafoe a story serieus toemsie.Famirie krachtie.
  Glenny.


  Maak melding

 39. @Glenn Pengel

  Blijf AUB in Nederland. Aan oom Tom housenegro’s hebben we niets in Su. Blijf vooral de braboneger spelen en breed lachen. Die witmangs houden dan nog meer van je. A tan so.


  Maak melding

 40. een verhaal met een raar luchtje, ik neem toch aan dat de meeste Surinamers die naar Ned. willen komen, wel weten waar ze aan moeten voldoen, zo als geen belastingschuld en straflijst in Su..een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen voor verblijf bij in dit geval echtgenote, mits zij voldoende inkomen heeft om garant te kunnen staan voor meneer, wordt aan de eisen niet voldaan, kun je mooi blijven in Su of je wordt op het vliegtuig gezet naar Suriname met een mooi stempel in je paspoort, wellicht is hier iets niet in orde, en moet je niet de Nederlandse of Surinaamse staat de schuld geven en zielig lopen doen, maar jezelf maar voor je kop slaan


  Maak melding

 41. Stier:
  Schandalig Moen. Een gezin/ vader en zo een leven. Ook je vrouw speelt dit spelletje mee, jammer je dochter ook voor dit karretje te spannen. Een eerlijk proces en recht voor een en allen, je land bijt je niet dus maar terug en daar je zaken op een eerlijke manier gaan regelen. Zie eerdere tips!
  Dit zijn regels die gelden voor alle landen waar ook ter wereld. De hard werkende Surinamers in Nederland dragen nu ook bij aan je luxe verblijf in detentie. Eerlijkheid is een groot goed. Succes!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.