Criminelen schaden imago Braziliaan in Suriname

43

PARAMARIBO, 30 jul – Activiteiten van Braziliaanse criminelen zijn slecht voor het imago van hun doorsnee landgenoot in Suriname. Dit stelt de ambassadeur van Brazilië in Suriname, Marcelo Baumbach. De onlangs aangehouden bendeleider Manoelzinho is een schoolvoorbeeld. De man trok moordend en plunderend door Frans Guyana en Suriname.

En hoewel hij nu vastzit in een Braziliaanse gevangenis, galmt zijn geweld nog na. “We werken hard om de schade te beperken aan het imago van hardwerkende en eerlijke Brazilianen in Suriname. Ze leveren een bijdrage aan de Surinaamse economie”, zegt Baumbach tegenover de Ware Tijd. Het gros in werkzaam in de goudindustrie in het binnenland. Ook voor criminelen als Manoelzinho (Ferreira Manoel Moura) is dit het werkterrein.

Goudzoekerskampen worden overvallen om dan snel te verdwijnen. De open grens is daarbij een dankbaar hulpmiddel. Manoelzinho en zijn bende werden al gezocht door Surinaamse en Franse autoriteiten. Aanleiding was een incident in Frans Guyana, waarbij twee gendarmes werd doodgeschoten. “We begrijpen dat ook in Suriname bendeleden zijn aangehouden. We vertrouwen erop dat de autoriteiten de zaak perfect afhandelen”, aldus Baumbach.


43 REACTIES

 1. “De man trok moordend en plunderend door Frans Guyana en Suriname.”

  Dat klinkt bekend in de oren. Is Manoelzinho soms een kweekje van Bouta? 😉


  Maak melding

 2. Roy,

  In welk opzicht schaadt Bouterse de imago van Surinamers in Nederland?
  Als je tegen een Nederlander zegt dat Bouterse een
  moordenaar is dan gaan juist alle deuren voor je open. Dan vinden ze je juist geweldig!
  Misschien is Bouterse juist een zegen voor de
  Surinamers in Nederland. Ik heb althans nimmer hinder van ondervonden.


  Maak melding

 3. @midete

  “lasede bouta: jé kier mie”

  Beter op deze wijze, dan op de manier die Bouta op respectvolle burgers van ons geliefde Suriname heeft toegepast. 😉


  Maak melding

 4. Ik gaf al eerder aan, om deze rand debielen, gewoon op te ruimen, ter plekke afmaken, roei ze uit, gebeurt dit niet, dan gaan ze gewoon door met roven en rotsooi maken. Grof geweld gebruiken, en sleep ze so wie so niet voor de rechter, of als je ze pakt steek ze in de hens, en geniet ervan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. De Mega Poeder Combinatie schaadt het imago van Suriname in het buitenland. Als leider van een natie ben je een voorbeeld voor de rest. Als je je zelf amnestie kunt verlenen voor 15 moorden, je zoon uit de gevangenis kunt houden voor het gooien van granaten en bij verstek veroordeeld bent voor drugshandel, hoe wil je in godsnaam die criminele brazilianen gaan straffen ? whahahahaaa… zodra ze jail zijn kunnen ze beroep op amnestie. Enige optie is ze af te knallen in de oerwoud. Misschien is dat ook de beste oplossing.


  Maak melding

 6. Pas als er doden vallen aan de zijde van de landsdienaren pakt de overheid enkle dringende problemen aan!
  De illegaliteit en belasting ontduiking moet voorkomen worden!


  Maak melding

 7. Hhahahahahaa het moet niet gekker worden,een drugs veroordeelde crimineel de terecht staat voor massamoord zou een zegen zijn voor Surinamers.


  Maak melding

 8. hallo,,ddb heeft nooit gezegd dat hij een su.r is..

  hij beweert zelf dat hij een indiaan is..

  hij is dus ook geen pres. van het volk,maar voor het binnenland,want aldaar vind hij rust kan zijn casirie drinken en tabak roken..

  hij zal ook nooit op een openbare nationale dag van andere etnisch groepen verschijnen behalve voor de mensen die op hem lijken..


  Maak melding

 9. Geachte Forumleden,
  Als de criminele Braziliaanse bendes zo frank en vrij door het binnenland van Suriname kunnen trekken om er te roven en te plunderen, waar blijven dan de speciaal opgeleide Surinaamse gewapende machten? Is hun taak niet om de veiligheid van het geheel Surinaams grondgebied te garanderen. Paraderen in Paramaribo met zware wapens en splinternieuwe uniformen brengt Moesje niet naar Parijs!


  Maak melding

 10. @Roy
  Jou punt is heel duidelijk.power brada.
  @Eduart Lupsom
  De speciaal opgeleide machten bewaken die criminele president en die pontom die van niemant is.


  Maak melding

 11. Wat een prachtig land is Suriname. Ben er onlangs weer naartoe geweest op vakantie. Het land gaat met sprongen vooruit. Persoonlijk vind ik dat Bouterse het heel goed doet.


  Maak melding

 12. @Tineke,

  Je bedoelt waarschijnlijk dat Bouterse de vruchten plukt van het deugdelijke financieel economisch beleid van het Nieuw Front en dat Suriname nu de wind in de rug heeft vanwege gunstige wereldmarktprijzen voor goud en aardolie.

  Bouterse is voor het overige crimineel en ook nog reislustig. Laat je eens goed informeren.


  Maak melding

 13. @Eduard Lupson en @GMAP

  ter aanvulling:
  een gedeelte van de speciaal opgeleide mannen worden ingezet om grote roofovervallen te plegen en of grote partyen coke te escorten.


  Maak melding

 14. Roy,

  Ik ben een zelfverzekerde surinamer in Nederland met een hele goeie baan die nimmer hinder ondervonden heeft voor het feit dat ik een surinamer ben en dat Bouterse toevallig ook in Suriname is geboren en een foute verleden heeft.
  Als jij wordt geassiocieerd met Bouterse dan laat jij het je zelf overkomen.
  Nogmaals ik heb die ervaring absoluut niet.

  Ik wil je best geloven hoor.
  Misschien als jij met een concreet voorbeeld komt van
  nadeel ondervinden dat ik jou kan begrijpen.
  Want nu is het eerlijk gezegd een beetje gezwam in de rondte.


  Maak melding

 15. Larry,

  Jij bent een man met inzicht. Werkelijk waar.
  Jij begrijpt in elk geval hoe het financieel- economisch werkt.
  De huidige regering is voort aan het borduren op het goede financieel beleid van Venetiaan en Suriname heeft de wind van voren vanwege de gunstige prijzen van olie en goud. Ergo, het gaat Suriname voor de wind.
  Larry, bedankt voor deze openbaring.
  Ie opo mie ai. Thanx mang!

  Oo, dus nu begrijp ik waarom Fitch zo laaiend enthousiast is over het economisch beleid van de huidige regering en een positief toekomstbeeld schetst over Suriname.
  Het ligt natuurlijk aan Vene en aan het goud en de olie. Laat mij met mijn stomme kop nou denken dat Hoefdraad (the governor) de stille kracht is achter dit succes. dom, dom, dom.

  ie srapoe jere, Larry!


  Maak melding

 16. Maandag 30 juli 2012 om 18:24 uur, door Tineke

  Tineke welk gedeelte heb jij van Suriname gezien?
  Er is helemaal geen armoede te zien hè vrouwke?

  Wat vind je dat onze lieve president echt goed doet?


  Maak melding

 17. @ Henk,

  Ik snap dat je ‘stille Gillmore’ graag de credits van Suriname’s economische opleving geeft, maar die man is enkel hoofd van de Centrale Bank van Suriname. Meer niet. Wanneer president ‘ik heb bloed aan mijn handen’ in samenwerking met Wijnerman het in zijn hoofd haalt om de overheidsuitgaven monetair te financieren, dan zal stille Hoefdraad van je alleen maar buigen en knikken. In gunstigste geval neemt hij ontslag.

  Bovendien; voor een salaris van Eur18.000 per maand, blijven governors van de meest Centrale Banken doorgaans ook gewoon stil.

  De huidige regering zet op dit moment het beleid van het Nieuw Front in grote lijnen voort. Iets beters heeft die paarse kliek eenvoudigweg niet te bieden.
  Om het kiezersvolk toch enigszins te paaien worden er 1000 volkswoningen a Eur 47000 per woning met geleend Chinees geld gebouwd en mogen ze bij Belwaarde en plantage Jagtlust het water de komende tijd binnen zien lopen omdat de waterkant in Paramaribo een dijk en een boulevard behoeft.

  Moet je eens kijken hoe gauw je paars gejammer en geweeklaag hoort als vandaag of morgen Iamgold en Staatsolie de staatskas minder kunnen spekken vanwege belabberde grondstofprijzen.


  Maak melding

 18. Breaking news: Manoelzinho (Ferreira Manoel Moura) is een zoon van Didibri Dagoe Bouta. Tijdens de vele reizen die hij in de jaren 80 naar Brazilië maakte verwekte hij Manoelzinho bij de dochter van een goede zakenvriend. Bouta is van plan om Manoelzinho tot hoogste veiligheidsagent te benoemen in de goudvelden, een belofte aan zijn Braziliaanse bijvrouw om hun zoon uit het gevang te houden. “Neks no fout”, schreeuwde Bouta onlangs tegen minister Winston Lackin toen hij tegen dit plan protesteerde. Nader bericht volgt over de bemoeienissen van de Didibri Dagoe Bouta. Volg het hier op Suriname.nl


  Maak melding

 19. Tieners, ik dacht dat jullie strijders waren.
  maar velen zijn lafaards,Landveraders.
  zoals jullie SU veraden zo gaan jullie nederland ook veraden als het je hier heet wordt.
  Millitairen praten niet,beroeps geheim.
  Ben je in het leger geweest dan snap je het wel.
  Jullie zijn SU ontvlucht
  voor een beter leven en nu zitten jullie je gal te
  spuiten op SU.
  Jullie horen nergens thuis.
  Ik zou jullie uit nederland gooien.
  Pasop he


  Maak melding

 20. Larry,

  Zoals ik al eerder meldde; je bent een man met visie en inzicht!
  in 2015 zullen we massaal de NDP wegstemmen en
  op Nieuw front stemmen. Natuurlijk deugt er totaal niks aan de huidige regering. Internationale instanties
  die lovend zijn over het financieel beleid zitten maar wat uit hun nek te lullen en weten niet waarover ze het hebben. Die gasten zijn ook besmet met ‘de paarse virus’.
  Alle lof behoort Nieuw Front toe. Allicht!
  Wordt jij in 2015 dan wel adviseur van Nieuw Front?
  Het zou zonde zijn om jouw visioenair talent te vergooien. Zulke mensen als jij hebben we echt nodig in de Surinaamse politiek. Weet je wel. Die beste stuurlui aan wal die het beter weten.
  Dan kan het zeker niet mis gaan. Suriname zal dan uitgroeien tot een welvarende staat vrij van corruptie
  en gedoe. En maar hopen dat tegen die tijd de goud- en
  olieprijs nog steeds gunstig staan.
  We benne benieuwd.


  Maak melding

 21. Real Breaking news!

  BRASILIA – Tientallen oud-ministers, vroegere parlementariërs en zakenlieden verschijnen dinsdag in Brazilië voor het hooggerechtshof om zich te verweren tegen beschuldigingen van corruptie.
  Als zij schuldig worden bevonden in wat de Braziliaanse media nu al ‘het proces van de eeuw’ noemen, kunnen zij tot 45 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12658109/__Oud-politici_voor_de_rechter__.htm

  Brazilië maakt schoon schip.
  Nu Suriname nog…………of wachten ze tot 2015, dat mag ook!


  Maak melding

 22. Larry,

  Ik ben geen expert maar afgaande op analyses van de echte experts zal de vraag naar olie de komende tijd alleen maar toenemen omdat met name bij de opkomende
  economieën zoals China en India een toenemende vraag
  is naar olie. Omdat er nog niet echt een alternatief is gevonden voor dit zwarte goud zal de komende 40 jaar de vraag alleen maar toenemen.

  Ook wat betreft het goud zijn de experts het over eens dat de vooruitzichten beter zijn dan ooit.
  Goud en economie zijn onlosmakkelijk met elkaar verbonden. Sinds de wereldwijde crisis is de prijs van goud alleen maar gestegen. Experts verwachten zelfs dat de komende jaren de prijs van goud zal stijgen naar boven de 2.000 dollar per ounce. Het kan dus alleen maar beter worden voor Suriname.
  Jouw vrees dat de komende jaren er een dip zal komen in de opwaartse waardering voor goud en olie is dus
  niet terecht en naar ik vrees meer gebaseerd op ijdele hoop dan op gegronde argumenten.
  Straks zal Suriname geen geld meer hoeven te lenen van de Chinezen om o.a. huizen te bouwen maar zal Suriname in staat zijn uit eigen middelen de verschillende projecten te financiëren.
  Rasechte pessimisten geloven niet in dit scenario maar op basis van de positieve waarderingen van internationale en binnenlandse experts op het gebied van de economie kan je ervan uitgaan dat de inkomsten voor Suriname alleen maar zullen toenemen
  waardoor er uiteindelijk die dingen gerealiseerd kunnen worden die aan het volk beloofd zijn.
  Nu is terecht alom twijfel maar de huidige regering heeft nog 3 jaar de tijd om hun beloftes waar te maken.
  Ik praat dan vanuit een positief perspectief.


  Maak melding

 23. @zangggggggg, Bouterse schaadt imago Surinamer in Nederland en de rest van de wereld.
  Roy ik zal je uit die droom helpen, als je zwaart bent als rubber in nl is jouw imago al geschaadt en joe ede wierie tranga lik oloois veer ding tata no go lob joe ,jere mie boy,oja bouta kleur na bruin rood indiaan.
  think a bout it.. wij in su hebben imago…
  i love su woon en werk….


  Maak melding

 24. @R!@0

  Bouta die indiaan heeft een imago in Suriname als moordenaar en dat verdiend hij ook.
  Wat is jouw imago dan,die van een lieve jongen ?,een held?een rustige buurman….
  baja deel die success story vam je met ons mee hoor…
  En dan nog surinamers dragen het imago van sympanthisanten van de harde criminelen ,als de vrijpleiters van misdaad en misdadigers.
  Wij surinamers staan alom bekend als een volk die het niet beter weet.
  Kijk naar bouta en zijn handlangers,brunsie en somo, de amnestie indieners en de de ja -knikkers ervan.
  Onze imago is geschaadt in de gehele wereld.


  Maak melding

 25. @Hoedan
  dus die bouta amnestie wet coverd ook direct de corruptelingen binnen de ndp bolwerk ,naast de vele moordenaars die dankzij de bouta amnestiewet vrij en ongestrafd mogen rondlopen en vliegen in de lucht met Lackin Airways?


  Maak melding

 26. @Hoedan

  Goed!???
  Het is om te huilen als je de reakties van het paarse volk te lezen krijgt ,inclusief die van jouw. Hoelang gaan jullie je schuil houden achter de bouta amnestie..hoelang nog?


  Maak melding

 27. Ray,

  even al gekheid op een stokje.

  Corruptie is in Suriname verweven in de politiek en in de maatschappij.
  Helaas moet ik erbij zeggen.
  Iedereen is op een of ander manier ermee besmet. Als je nou van NDP bent, van PL of van Nieuw Front of van VHP enz.. enz..
  Sommige vormen van corruptie worden als normaal gezien
  en soms beseft men niet eens dat er er sprake is van
  corrumptieve handelingen.
  Als ik bijvoorbeeld een vergunning nodig heb en naar
  het kantoor ga waar mijn vriend werkt en hem vervolgens
  ‘wat lekkers’ geef om mij sneller te helpen dan is dat
  ook een vorm van corruptie. Echter wordt dat vaak niet als zodanig onderkend.
  Corruptie komt dus van laag tot hoog niveau en in elk politieke partij voor.
  De corruptie is moeilijk te bestrijden omdat het zo diep geworteld is in de maatschappij en in de politiek.
  Om corruptie te kunnen bestrijden zal er echt een ware
  cultuuromslag moeten plaatsvinden in de mind van de Surinamer. Maar daar zal helaas enkele tientallen jaren over een gaan voordat het zover is.

  Een goed voorbeeld is Griekenland waar corruptie een onderdeel van het leven is. Onderhandelen met de belastingambtenaar over het wel of niet betalen van belasting is een doodnormale zaak in Griekenland.
  Stop je de belastingambtenaar een ‘kleinigheid’ toe dan ben je gevrijwaard van belasting betalen.
  De corruptie is ook een van de redenen waarom de noodzakelijke hervormingen om de crisis het hoofd te bieden niet van de grond kan komen. De Griek vindt het bijna onmogelijk om de corruptie los te laten.


  Maak melding

 28. was in azp. weet je hoeveel blanken in wittejassen ik zag. notabene die hete aardapellen in hun mond hadden. dus voor hun is er geen schade. en alle vluchten zijn weer volgeboekt. een kwart is blank. en in december is dat de helft. wie schaadt wie dan?????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.