Raymann kan niet lachen om Surinaamse belastingen

53

PARAMARIBO, 26 jul – De belastingdienst spint goed garen bij de benefietoptredens van cabaretier Jörgen Raymann. De dienst eist zo’n negentigduizend Surinaamse dollar (ongeveer twintigduizend euro) meteen op. “Nog voor de shows beginnen”, zegt een aangeslagen Jozef Mannen, voorzitter van het Pietfonds. Raymanns favoriete hulpfonds zal het met minder moeten doen.

Veel minder, omdat de vermakelijkheids- en artiestenbelasting hoe dan ook betaald moeten worden. De bedoeling was juist zoveel mogelijk behoeftige sociale instellingen te bedenken. Aan de loketten van de belastingdienst was het vergeefs pleiten. Toen werd ‘hogerop’ om hulp gevraagd. “Ik ben verder gegaan dan het loket. Ik kan wel zeggen dat zij die verder zitten, zich een ongeluk schrokken”, zegt Mannen. Maar uiteindelijk werd het toch niks.

Hogerop deed wel zijn best, maar vergeefs. Steevast werd gestuit op een keiharde werkelijkheid. “Ze stuitten op de wet, je kan niet van hen vragen dat zij die vertrappen”, aldus Mannen. Raymann hoopt dat de wet gauw wordt aangepast. De opbrengsten van zijn Frede show zijn bestemd voor het Pietfonds. Het fonds heeft door de jaren heen honderdduizenden euro’s aan hulp verstrekt. Onder meer is een nieuwe volksmuziekschool opgezet.


53 REACTIES

 1. Tja,dat had orga eerder moeten weten.Suriname,, discrimineert niet wat betreft fiscaal.Probeert het ook niet via vrienden je voordeel te halen.Belasting inkomsten is bestemd de staat.Al die ministers/polities/ambtenaren moeten betaald worden.


  Maak melding

 2. goed zo eindelijk een organisatie die niet zwikt voor de zgn.elite waarmede raymann altijd opschept te zijn opgegroeid;
  de waarheid komt steeds dichterbij


  Maak melding

 3. Suriname en wet laat mij niet lachen.
  Pak ook die rijke gasten in het land aan die niets doen voor de minder bedeelden in het land, dan pas kan je praten over een wet die goed wordt toegepast.


  Maak melding

 4. Dus een Nederlander komt een benefietvoorstelling geven, waarvan de volledige opbrengst naar goede doelen in Suriname zou gaan?

  En vervolgens zegt de Belastingdienst; “ho even, meneer! hier met dat geld!”.

  Met als gevolg dat het geld niet naar de goede doelen gaat, maar verdwijnt in de Surinaamse corruptie?

  Tja, stank voor dank- heet dat.


  Maak melding

 5. Ik vind het goed, en heel goed zelf.
  Ik heb niks tegen Rayman en zijn organisatie.

  MAAR ZE MOETEN OOK DE REST PAKKEN.
  GROND HUUR BELASTING
  VERMOGEN BELASTING
  EIGENAREN BELASTING
  HUURDERS BELASTING
  ERFPACHT BELASTING

  ALLE BELASTINGEN DIE GEINT MOETEN WORDEN IN SURINAME MOET ZONDER AANZIENS DES PERSOON GEINT WORDEN. DE STAATSKAS IS LEEG. IK HEB HET ZELF GEZIEN…..
  VALUTA WEG
  GOUD WEG
  DIAMANT WEG
  AARDOLIE OOK WEG
  HOUT WEG
  BAUXIET WEG

  REST NOG . NDP,BEP,ABOP,VHP,NPS,KTPI,PENDAWALIMA, PRATACJUHUR, ALLEMAAL MOETEN WEG EN PLEK VRIJ MAKEN ZODAT SURINAME OPNIEUW KAN BEGINNEN.


  Maak melding

 6. =Vreemd genoeg vraag ik mij dan ook af of er in Suriname wonende mensen die hun show geven en dancing ook zoveel aan belasting moeten betalen. Dit terwijl deze organisaties geen enkele doelen ondersteunen maar alleen plezier maken.

  =Laat iemand dit maar onderzoeken, dan zul je gauw achter de geld kraaiers komen.


  Maak melding

 7. Belasting lacht!

  Tsja, maar de belastingdienst huilt bij het verlies van circa 1 miljoen Euro, die ze hebben betaald voor een rapport van BMC.
  Een rapport dat helemaal niets heeft opgeleverd.
  bron:Starnieuws.

  Voor goede doelen hoor je een uitzondering te maken en minimaal een lager percentage te vragen.
  Zeker als je helemaal niets doet voor de minderbedeelden.
  Adhoc cadeautjes zetten geen zoden aan de dijk!

  Men zal zich in de toekomst 3x bedenken om een benefit te organiseren.
  En weer zijn de minderbedeelden het slachtoffer.


  Maak melding

 8. De grootste smiechten ter wereld is de belastingdienst!! ach, jawel zijn oefent huin beroep uit! de opdrachten komen van de regering!!

  Hoeveel heeft deze man niet in Su geholpen? ja! echt, bloedzuigers zijn het!! Deze rereging moet achter gaan achter de serieuze zaken zoals de criminelebendes, rovers ect.

  Wie kan mij zeggen dat hij of zij de huurwaardebelasting in SU betaalt? NOU ik betaaal zelf wel, maar ken een heleboel mensen die niet betalen! Ik breng ik naar voren om te laten zien hoe currupt het is en oneerlijk!!

  Ik zou zeggen Heer Rayman blijf je zichzelf en geef je hulp aan Su zoals altijd geweest is en laat deze klootzakken verzuipen in hun eigen stront!!!


  Maak melding

 9. Dat zou wel mooi zijn, omdat de middelen bedoeld zijn voor goede doelen, zou daarop geen belasting geheven mogen worden. Ik vind dat iedereeen zijn belastingverplichtingen moet nakomen. De staat heeft die middelen nodig om uitvoering te geven aan beleidsintenties. Raymann moet niet kletsen, want ook in Nederland moet er dik aan de belasting worden afgedragen, ook bij culturele evenementen. Charitas ontslaat niemand van de verplichting. God zo Suriname!!!!!


  Maak melding

 10. dit gaat weer de verkeerde kant op,, ik bedoel,,als wij aan het nederlandse concept blijven vast houden,geven wij aan dat wij geen eigen su concept kunnen realiseren,,deze belasting concept is een financiele onder drukking voor het volk,,als er belasting gevraagd gaat worden,vraag het dan aan de grote bedrijven die het kunnen missen en niet aan het arme volk,,rayman is een slimme jongen,maar ga er niet van uit om door plezier een bepaalde onder drukking proces in het land te realiseren,dat vind ik gemeen,,,,,en het bevolking dan, moeten zij dan onder die belasting wetten krepeeren ,dat is toch niet menselijk,je kan het volk niet belasten met zulke wetten,,,,belasting is door slaven handelaars in het leven geroepen om het onderdrukte volk geen vooruitgang te laten genieten.dit vind ik een boeler gedoe.


  Maak melding

 11. Belasting betalen geldt voor iedereen dus ook voor Rayman en zijn ‘goede doel’. Maar het is wel opvallend hoe snel dit project door de Belastingdienst wordt aangeschreven terwijl er aantoonbaar grote boevenprojecten en personen zijn die nog nooit zelfs maar een klein onderzoekje van de Surinaamse Belastingdienst hebben ondergaan, terwijl ze aantoonbaar meer bezit hebben vergaard. Heeft iemand bijvoorbeeld een idee hoe Bouterse één van de rijkste mannen van Suriname is geworden? Toch niet door hard werken en ondernemen? En betaalt hij hier voldoende belasting over? Vergeet de kornuiten om hem heen ook niet. Allemaal een onderzoek door de Surinaamse Belastingdienst waard, zeg ik.

  Opvallend is verder dat Rayman één van de prominente kunstenaars/artiesten is die zich heeft uitgesproken tegen de amnestiewet. Is dit wellicht een klein beetje ‘payback time’?


  Maak melding

 12. Wat een lachertje zeg!! wij de belasting betalen en Bouta en zijnen ervan genieten! Hoe gek kunnen wij niet zijn vraag ik mij af!! Ons nog verder laten uitkleden!! Bouta lacht ons uit van een afstand!!


  Maak melding

 13. “hogerop” kan alleen maar BAAS zijn in Sur. En zo zie je maar hoe weinig hij overheeft voor de armen. Zogenaamd houdt hij van zijn volk. DAT is een grote grap!!!! Maar goed, belastingscenten worden besteed aan de opbouw van het land toch. Dus kow oe sjie sang deng ow doe nanga a monie. Het enge volk van wi BAAS houdt is: zichzelf en zijn zoon en de first lady!
  Sjeng no deh…………


  Maak melding

 14. De belastingdienst lacht, zullen ze het menen, Raymann
  laat het publiek lachen, we lafoe ai, ik begreep dat ie gaat stoppen met zijn show, wel jammer, die man is goed in zijn vak.


  Maak melding

 15. Goed zo belastingsdienst Suriname. Rayman heeft ook ervaren dat er ambtenaren zijn die volgens de letteren van de wet kunnen handelen. Dus bakadoro heeft hem niet geholpen. Hij zal wel gesnapt hebben dat ook Suriname aan het veranderen is. Zou hij in Nederland die belasting korting kunnen krijgen ? De belasting is echt niet om alleen ministers/polities/ambtenaren te betalen immers zijn die lui in dienst van het volk. Ook millitairen en politie betalen keihard belasting. De belasting is verder voor de gezondheidsdienst, bestrating, verlichting, aov, kinderbijslag,socialesteun enz. enz.enz. Als Raymann het niet leuk vindt om belasting te betalen moet hij inderdaad stoppen met zijn shows of moet hij elders doen waar hij geen belasting hoeft te betalen. Als alle instanties ook als de belastingsdienst kunnen handelen dan zal Suriname in een klap beter worden.


  Maak melding

 16. beste was was godo, de belastingsdienst kan onmogelijk lachen, want dat geld is niet voor hen, maar van het volk. Je zou dus moeten zeggen het volk lacht.


  Maak melding

 17. Raymann moet niet zeuren srd 100 per kaart x 750 plaatsen in kkf is 75000 per optreden. Ja daar moet hij belasting over betalen so what. Gemiddeld gaan optredens voor goede doelen maar voor 5% naar het goede doel en de rest gaat in de zakken van de organisatoren. Suriname is niet gek. Goed zo belasting moet er betaald worden ook in suriname


  Maak melding

 18. De opbrengsten van deze benefietshow, zijn NA aftrek van de gemaakte kosten en de belasting, bestemd voor het Pietfonds.

  Het Pietfonds steunt o.a het parelhuis, opvanghuis voor hiv besmette kindjes.

  Erg jammer voor deze kindjes, minder geld voor medicijnen etc.


  Maak melding

 19. @nederlander in suriname, kan jou vertellen dat heel veel Surinamers giftig zijn als zij te horen krijgen dat zij belasting moeten betalen.
  v.b.
  =Een paar jaar geleden zou men extra belasting van 5,00 SRD invoeren voor alle huishouden om vuil op te halen.
  Geloof mij maar, er is zoveel geklaagd dat het van de baan is weggehaald.
  Zie maar het land die zo vervuild is.

  =Wanneer vreemden een schouw geven, worden zij extra belast om de kast te vullen voor …..


  Maak melding

 20. Waarom moet Raymann hiervoor een persconferentie beleggen. Alleen maar sensatie. Laten hij en die zogenaamde voorzitter uit de doeken doen wat die stichting doet en verantwoording daarover afleggen aan de gemeenschap. Ik denk aan een jaarrekening, verslag en goedkeurende accountantsverklaring. Want in Suriname heb je meer van die dubieuze stichtingen, die zogenaamd bezig zijn voor de gemeenschap, maar een groot deel van het geld in eigen zak stoppen.


  Maak melding

 21. =Een deel staat vermeld.::::

  De regering is niet tevreden over de werkzaamheden van het Nederlandse Bestuur en Management Consultancy (BMC) belastingbureau. In augustus vorig jaar werd dit bureau aangetrokken om een hervorming te plegen van het Surinaams belastingstelsel en een compleet nieuwe op te zetten. Echter werd voor iets minder dan een miljoen euro alleen een inventarisatie gepleegd. “Dus hebben wij het contract maar niet verlengd,” zegt minister Adelien Wijnerman van Financiën aan Starnieuws.

  =Het contract wordt niet verlengd, dit omdat in het begin fase deze zelfde regering niet wilde hebben dat men kwam sleutelen aan de belastingen. Men was bang dat er meer betaald moest worden en een groep wilde de buitenlanders al heel lang weg hebben.

  =Helaas ben ik getuige hiervan.


  Maak melding

 22. Goed zo belastingsdienst. Nu uitzoeken hoe wijdenbosh zo rijkis geworden en belasting heeft betaald. Dan baas bouta. Rayman moet even toeren in Parbo en foto’s nemen van de paleizen en in een komedie skitch zich afvragen hoe ze zo rijk zijn geworden.


  Maak melding

 23. na aftrek van alle onkosten incl honoraria Rayman blijft er een bedrag over, en over dit bedrag betaal je belasting tog!!…en nu lol..

  ,,,Tante Es ontving in haar Programma de porno queen Kim Holland en maakte deze opmerking waarbij ik van de bank afdonderde gierend van het lachen!

  Tante Es zei;….deze mevrouw verdiend haar POEN met der P**ntje…wahahahaaaaaaaaaaaa


  Maak melding

 24. Belastingen betalen, in met name een corrupte bananenrepubliek als Suriname, is bullshit aangezien de Surinaamse staat het meerendeel van dat geld verspilt aan corruptie, een veels te groot ambtenarenapparaat en zaken die niet behoren tot de klassieke, essentiële taken v.d. overheid.

  Alleen een idioot draagt vrijwillig alle verschuldigde belastingen af aan een corrupte en verspilzuchtige overheid. Niemand die goed bij zijn hoofd is wilt zijn zuurverdiende centen afdragen aan een overheid in ruil voor diensten die niet/niet optimaal geleverd worden door diezelfde overheid (dat is immers het doel van belastingen, mensen betalen belasting zodat de overheid een aantal essentiele gemeenschapsdiensten kan leveren).

  Gelet op een aantal zaken zoals de slechte en verouderde infrastructuur (wegen die zo smal zijn dat auto’s moeten uitwijken voor fietsers en bromfietsers en bovendien niet berekend zijn op de huidige verkeersdrukte, zandwegen die in de regentijd veranderen in een modderpoel etc), gebrekkige onderwijsfaciliteiten (klaslokalen die lijken op veredelde kippenhokken, kapot sanitair, verouderde schoolboeken etc), gebrek aan veiligheid (het duurt nog altijd veels te lang voor de politie om op tijd op plaats delict te komen, brandweer en politie klaagt over gebrekkig materiaal etc) kan ik niet anders dan te concluderen dat het een feit is dat de overheid haar taken niet/niet optimaal uitvoert.

  Belasting ontduiking in Suriname is dus moreel gerechtvaardigd, het is geen wonder dat belasting ontduiking een nationale sport is in SU. Velen zijn echt niet van plan om te gaan betalen voor al die luie, incompetente, corrupte ambtenaren en politici.
  Ik hoop dat er ooit een opstand uitbreekt tegen die gelegaliseerde struikrovers v.d. belastingdienst.

  De Surinaamse staat krijgt genoeg geld binnen d.m.v. mijnbouwopbrengsten (belastingen, royalties etc), die opbrengsten zijn voldoende voor de staat (als die tenminste het veels te grote ambtenarenapparaat flink saneert en verspilzucht/corruptie tegengaat) om haar essentiele taken uit te kunnen voeren. Andere belastingen (zoals met name inkomsten-, loon-, vermogens-,huurwaardebelasting) kunnen dan afgeschaft worden zodat mensen zelf voor 100% kunnen genieten v.d. vruchten van hun eigen arbeid en zonder dat ze gedwongen moeten worden om een deel van hun geld af te staan. Uiteindelijk is dat beter voor de economie want mensen houden dan meer geld over om te kunnen spenderen.

  Het beste voor Suriname is een land met een kleine overheid en weinig belastingen.


  Maak melding

 25. rayman joe tja ding….
  witman achtie belasting joe pai…
  sranangman achtie belasting joe no wan pai..
  dit is pas komedie (komisch)….
  de nieuwe show van rayman is laat (om) te betalen…
  I LOVE SU…woon en werk….en betaald belasting…


  Maak melding

 26. @koosje is baas belasting in su
  is beatrix belasting dienst in nl zij wel want zij betaald geen belasting…zelfs als een mier plas is het baas…makkelijk ning no de moro ien sranang..julie daar in nl zijn zo zielig..koosje doe je zelf een plezier en kom voor 2 weken effffffe naar su voor ontspanning en pluk de dag..met een djogo…..ilove su woon en werk….en betaald belasting………


  Maak melding

 27. Twintigduizend euro!
  Een heel mooi bedrag voor de belstingophaaldienst om het te kunnen verdelen met de belastingduikende bende van bouta en co.

  Als Rayman hier is voor liefdadigheidsdoelen ,waarvoor moet hij dan belasting betalen?De verdiensten die zullen toch tegemoed komen aan instellingen hier?Als de opbrengst van de show bv twintigduizend srd is gaat 18000srd naar de belastingendienst want zij gaan de leeuwendeel opeisen en een miezerige overblijfsel gaat naar instellingen die het geld hard nodig hebben.
  Raymann schat als je onder zulke hartverscheurende omstandigheden moet optreden in Suriname mag je gerust huiswaarts terugkeren,hier in Suriname krijg je toch stank voor dank voor je liefdadigheids gevoelens.


  Maak melding

 28. @bij
  Raymann steunt sociale doelen zowel in ned en suriname.Welke bijdrage lever jij?
  Doe jij iets voor de sociale instellingen waarop we trots moeten zijn ?Laat weten baja…


  Maak melding

 29. @@@@@@@@@@@@bij

  pang pang met rayman, hier in almere kan hij zijn eigen mensen niet eens begroeten

  IK begrijp hem baya,..hoe ver ben jij van de BOKITO-ACHTIGEN,…hoe zeer lijk jij : )


  Maak melding

 30. @bij
  Nu begrijp ik hem ook waarom hij,Raymann dus, zijn eigenen niet wil groeten. Jullie worden jaloers op jullie eigen die het groot maken .Jullie gunnen mekaar het succsess van anderen die het groot maken ,niet.


  Maak melding

 31. @bij Raymann heeft gelijk ik zou je ook niet groeten lelijkerd.Je lijkt op een stuk mars. Kijk in de spiegel en geloof die spiegel!!


  Maak melding

 32. Ik begrijp Raymann wel. Hij heeft niks tegen de belastingdienst, maar bij hem gaat het om de stomme regeling eerst de belasting betalen. Dat betekent dat je minder kan doen of kunt besteden.Belasting dien je daarna af te dragen.Dat lijkt me toch logisch.


  Maak melding

 33. @surinam patriot,
  Juist. Bovendien kan Raymann onmogenlijk van te voren weten hoeveel zijn shows voor die dag aan opbrengsten gaan leveren.
  Het lijkt alsof de belastingdienst zelf om donaties bedeld bij anderen ten behoeve van hun zelve.Het volk van Suriname is niet degene die geniet van de belastingen die afgedragen worden,het komt ten goede aan slechts een handje vol misdadigers zoals bouta,Lackin en zijn vaste reisklanten.Jezus,zelfs met de gelden bestemd voor sociale doelen eisen ze een behoorlijke aandeel.


  Maak melding

 34. Niks mis met belasting betalen, maar de verhouding lijkt hier zoek. Een stuk of 3 shows in KKF, 3×700 zijn 2100 betalende bezoekers. Al zou iedereen 100SRD betalen wat mij sterk lijkt, dan komen we op 210.000 SRD. Bij 50SRD komen we op 105.000SRD. Daarvan moeten alle kosten nog af, huur zaal, ticketkosten, en nog veel meer. Als 90.000 naar de belasting gaat blijft er inderdaad niet veel over.


  Maak melding

 35. Benefiet voor papa TAX en niet voor de minderbedeelden.
  Ja in Suriname maakt de belastingdienst het zich ook makkelijker de viezerikken.
  Raymann je weet toch …. Effe wat onder de tafel en het is opgelost .


  Maak melding

 36. Anne, de chinezen zijn tenminste niet dom, want dan kunnen ze blijven wonen in Suriname om opnieuw te verbouwen en te herasfalteren.

  Dit is dankzij : Henk Aron,Jaggernath Lachman, Willy Soeminta. Als ze de militairen toen geen padvinders hadden genoemd en niet zo snel onafhankelijk wilde worden.

  Maar het grootste gevaar EN vijand van de mensheid is:
  1. MACHT
  2. GELD
  3. SEX

  Kijk maar om je heen en zie.
  Belasting betalen gaat weer om geld en macht……..


  Maak melding

 37. Sra en reality;,,,,,,,,,,peace,,,,,,goed zo,julie realistiese kijk wat su betreft is heel goed,,,,,er zijn na apers die julie woorden gebruiken maar er niet ver me komen,.en belasting,,ja ik vind dat boeler rayman ook belasting moet betalen,hij is namelijk ook een bedrijf,,in nederland is hij meer geliefd bij de nederlanders dan bij de surnamers,wij vinden zijn presentatie van ,man in kotomisie,heel zwak,,hij beschaamd een deel van onze cultuur,waarom draagt hij geen panjie,.sra,,jij ben faara,brother,,nog steeds kunnen zij niet in zien dat die nep suries een nederlandse europees systeem in Su propageren,.van ons krijgen julie cijfer,,,,,,,,,100,,, goed zo


  Maak melding

 38. Nou Raymann ik geef je gelijk…. en wat een paar aangaven de verhouding is ZOEK… laten we schappelijk blijven… en ik word altijd gegroet door hem hoor…heb totaal geen slechte ervaringen met hem.


  Maak melding

 39. wat een domme mensen zij kijken alleen naar geld,,zijn jullie van plan om de euro in su in te voeren om de srd kapot te maken ,ik zeg;bevolking van su,wij waren een sociaal volk die voor elkaar op komen als het om surinaams belangen,leven,orde, maatschappelijk belang ging,;a djeersie oenoe lasie oeng ede….de een zegt bouta dit regering dat,wat is het nou eigenlijk,,kijk eerst wat voor schade die witmang aan het algemeene surinaamse volk aangericht heeft,,dan bedoel ik,niet alleen materieele schade,maar ook,mentale en geestelijke schade,,laten wij dat eerst oplossen om weer ons zelf te worden,,zolang dat niet opgelost is gaan wij altijd kritiek op ons zelf hebben en nooit vooruit komen.ik heb liever bouta aan de macht dan een holland-europees bewind;;;blinde mensen,,voor eeuwen hebben zij ons in alles voor de gek gehouden,het was zo erg dat zelf in deze tijd meerdere van ons zijden,,ik ga naar hol-land om het beter te hebben,,,nu een paar van ons gezien en gevoeld hebben dat hol-land geen paradijs maar een lokkertje in hun slaven maatschappij was, krabbelen zij terug,.dus waar over word er dan geklaag,,,na deng kaka witmang sang potie denkie djie wang lo foe oenoe,,nanga deng denkie wang lo foe oenoe e takie,of kunnen jullie nog niet zien wat ik bedoel,,laten wij ons zelf niet belachelijk maken,,want dat is wat die witmang wil.


  Maak melding

 40. mensen die hogerop zitten schrokken maar konden niks doen zegt mannen. Natuurlijk kunnen ze niks, want hogerop zitten mensen van de politiek die veelal ongeschoold zijn of de wet niet kennen. Hogerop heeft andere taak en de belastingsdienst andere. Een advies. De geraadpleegde hogerop moet ook reageren zodat wij ook zijn zienswijze kunnen weten. De belastingsdienst boezemt vertrouwen in. Houdt het zo jongens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.