Surinaamse ex-politicus: OAS papieren tijger

44

PARAMARIBO, 25 jul – “De OAS is een papieren tijger, nergens heeft ze succes geboekt. Ik verwacht niet veel van de missie.” Dit zegt ex-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin. Hij ziet de missie die de regionale organisatie naar Suriname stuurt, dan ook niet veel uitrichten. Toch is de opdracht wel het luisteren naar de meningen over amnestie, waarheid en verzoening. Alleen deze volgorde klopt van geen kant.

Eerst amnestie verlenen om dan achter de waarheid te gaan is niet meer dan een slag in de lucht. Wijntuin vindt dat de strafzaak door moet gaan. Ook parlementariër Carl Breeveld (Doe) ziet dat zo. De OAS heeft dus in Paramaribo niets te zoeken. Het zal na de doorgevoerde amnestie nog moeilijker worden de waarheid te achterhalen. “Als je iemand eerst een cadeautje geeft, wat is dan de waarde van verklaringen die daarna worden afgelegd”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd.

De OAS wil eerst de meningen in Paramaribo horen. Pas dan wordt besloten of er hulp komt bij het instellen van een waarheids- en verzoeningscommissie. Wijntuin ziet geen betekenisvolle rol weggelegd voor de in Washington gevestigde organisatie. De democratie is zo vaak straffeloos geschonden op het Amerikaanse continent. Een recent voorbeeld is de coup in Honduras in 2009. Een waarheidscommissie concludeerde dat er werkelijk een coup was gepleegd. Daar bleef het bij.


44 REACTIES

 1. ja, ja.
  Volgens de oppositie is OAS een ‘papieren tijger’. Als OAS Suriname had veroordeeld dan was OAS een ‘geweldig ontembare bijtende tijger’.
  Het is maar met welk bril je het bekijkt.


  Maak melding

 2. Emile Wijntuin is een oude demente tandeloze tijger en voelt zich genoodzaakt wat demente uitspraken te doen. Oud politici kunnen het beste genieten van hun pensioen en staatszaken aan de regerende partijen overlaten. Ik wens Emile Wijntuin een fijne oude dag toe.


  Maak melding

 3. Zeer verwarrend als het systeem gelijke nicknames (de ene met hoofd- de andere met kleine-letter) toelaat.
  Bovenstaande reactie is dus niet van mij : henk.


  Maak melding

 4. Goed zo opposititie.Maak de OAS het duidelijk dat het overgrote deel van het volk helemaal niet van plan is om getuige te zijn van het belachelijke VERGEET en VERGEEF politieke spel die de coalitie probeerd op te zetten..Wij eisen gewoon de gevangenneming van bouta en zijn bendeleden voor hun aandeel in de dec moorden.
  Oppositie,eis ook dat de bouta amnestie lachertje,nietig verklaard wordt en dat de indieners en de ja-knikkers van deze belachelijke amnestie fiasco ook aangepakt zullen worden.Met hun acties verhinderen zij de berechting van bouta de crimineel,dit allemaal uit eigenbelang.


  Maak melding

 5. @larry,
  wij moeten de OAS duidelijk maken dat wij ,het surinaamse volk dus,part noch deel aan hebben aan deze drama gedoe van hun in samenwerking met de coalitie.
  Wij willen gewoon de berechting van surinaams grootse mensenrechten schender,bouta de gevreesde.
  Larry ,blijf het goede deel steunen,ik reken op jou bijdrage.


  Maak melding

 6. Amnestie verlenen is de basis voor verzoening!
  AmnestieWET dus!
  Wet aangenomen!!
  Lang leve de DEMOCRATIE!!!!
  De Nationale Democratisch land :SURINAME!
  Lang leve NDP
  Stem bewust,stem ndp!


  Maak melding

 7. Dit is een wazig gedoe, en ergens heeft die Emile W gelijk, want wat krijg je uiteindelijk eruit, niet veel
  en wat men ervan verwacht, zal nooit werkelijheid worden, die gasten gaan er naar toe, om hun oor te luister te leggen en dan, wat denkt men, dat die amnestiewet van tafel wordt geveegd, en dan staan we weer onderaan als voor april 2012, en dit allemaal draait en draait, het is te gek voor woorden, en het volk daar de mensen, de man op straat ik denk niet dat die voor in de rij staat om te horen van jongens, sai go psa,
  fa torie e lollo now, het kan de meesten daar geen ene mmmmmmmmmmmmmm schelen, maar goed we zien wel!!!!!


  Maak melding

 8. Van een ex-voorzitter van een progessieve partij mag men toch meer progessieviteit verwachten dan slaafs-zijn , conservatisme en rancune ???
  In verhouding met de OAS-papieren tijger is Wijntuin een ” PROP ” !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ ,DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 9. @Vene
  Hahahaaaaaa….
  Straks krijgen we Amnestie -show part2.
  Dit keertje zal in alle haast amnestie geforceerd worden voor de moordenaar Belfort. En ja dezelfde comedianten gaan het weer klaarkrijgen als bij part1 het geval is geweest.Gewoon amnestie door de keel van het volk door drukken en het is gedaan,volgens de ndp criminelen.
  In Suriname hebben de LACHSPIEREN geen minuut van rust met de ndp comedianten op de voorgrond,
  whahahaaahhhhhhaaaaaaaa….

  Whahahaaaaaa……..


  Maak melding

 10. Woensdag 25 juli 2012 om 18:02 uur, door Ray
  Ray ik lach me rot met die mensen hier in het land.Hahahaha allemaal standup comedians die dit land regeren.De een na de ander staan ze op.
  Deze regering is al 2 jaren bezig met hun verkiezings campagne van 2015.
  I LOVE SU odi odi brada


  Maak melding

 11. @Vene @Ray

  Blijven jullie vooral lachen. Kijk wel uit dat je niet (over)lijdt aan de lachziekte want de amnestiewet is er om te blijven. Verzoening is een begrip die jullie vast niet kennen maar al lachend kunnen jullie samen een woordenboek doorbladeren. Wij zijn bereid jullie lachcomedie te registreren en al lachend integraal uit te zenden. Blijf vooral gefrustreerd, azijnpisserig, rancuneus en inhoudsloos lachen. Wij blijven meelachen en mochten jullie bezwijken onder de lachziekte dan krijgen jullie al lachend de allermooiste uitvaart. Tot lachs!!! 😆


  Maak melding

 12. Laat de OAS aub zijn werk doen.
  Alles van deze Regering geschiedt volgens de volgorde.
  Het is niet zo dat de Pres DDB eerst een cadeau heeft gekregen, maar zijn maatregelen tegen de valse en oneerlijke getuigen en een straf proces dat niet nodig was, maar vieze politiek gespeeld werd om hem uit te schakelen en ook, omdat het 2007-1982/2012-1982= 25/30 jaren later begonnen was.
  We moeten niet kijken naar wie die mensen gedood heeft, maar wie waren de mensen die hun gestuurd hadden om de Pres DDB te vermoorden en de Regeer Macht van SU over te nemen.
  Opmerking: Als U iemand met valse getuigen al opgesloten hebt dan is het te laat en al vertelt hij de waarheid gaat U denken dat het leugens zijn om zich zelf te verdedigen.
  Note: De tijd is al genaderd en rijp voor de echte waarheid. Dus nog even geduld. Negatieve zaken schrijven en sabotage plegen is nu een tijd verspilling en helemaal niet in het voordeel van dit mooi land SU en de burgers. Er heerst een rust en er vinden ook ontwikkelingen plaats en dat moet ook zo blijven.
  Suriname is van Surinamers en niet van de Kolonisator.


  Maak melding

 13. Waarom zou je naar allerlei meningen gaan luisteren van grondwetrechtenschenders van die paarse bende die d.m.v. waarheidscommissie proberen hun moordenaars en mensenrechtenschenders uit hun gelederen straffeloos te maken, als je moet luisteren naar een Panka, en een Simons, Bouva en een Misikaba, kom je er gauw genoeg achter, waarom ze zo actief zijn, om hun president buiten het gevang te houden, omdat eigen belang een hele grote rol speelt, zo doorzichtig zijn deze lieden.


  Maak melding

 14. @ De-lachende-manne
  Ai boi met jou moet ik helemaal lachen manneke.Ik ben blij dat ik een mooie uitvaart zal krijgen,maar liever na jou hahahaaha wahahahaha.
  Want een serieuze manneke als jou zal het niet lang maken.
  En neem de verzoening mee in je graf,oude graftak.


  Maak melding

 15. @de lachende manne

  Zolang jij ons redenenen geeft als bovenstaande geschrijf van je zullen wij blijven lachen.
  Hahawhaahhhaaaa….
  Jullie ,de moordenaarsaanbidders kunnen het gelach van je besparen hoor want het komt over als het gelach van een boer die kiespijn heeft. Maar daarom zijn jullie toch comedianten,proffesioneel het gezicht opzetten van iemand die jullie niet zijn . Zogenaamd de lachende man overkomen terwijl jij in het binnenste je nieren aan het vreten bent . Jullie zijn wel het omgekeerde van de beschaafde wereld. In jullie ogen verdiend een moordenaar,bv een crimineel als bouta geen straf maar de allerhoogste post in het land met amnestie,vergeving en alles wat niet mag,erbij.
  En luister no,als ik gedag zal zeggen aan het aardse leven ga jij met mij mee. Ik ga richting het Paradijs ,maar troost je ik zal je uitgeleide doen als jij je nieuwe huis daarboven gaat binnentreden..ja richting Hell en zal ik zeggen…doei,doei..lekker genieten van de warmte daar….Hahahaaaaaa…..


  Maak melding

 16. @Vene

  OUde graftak!hAhahahaaa……
  Ik noem hem de lachende CASPER, de vriendelijke spook waarvoor niemand bang is.
  Hahahaahaaaaa…
  Het is lachen geblazen met de lachende- manne/graftak/Casper.


  Maak melding

 17. @Ray
  Je kier mi dja ahahaahah wahhahaah.
  Diktator De-lachende-manne wil ons verbieden om te lachen whahahaah,daarom is hij aanhanger van boutje.
  Zijn wil zal niet geschieden.whahahah


  Maak melding

 18. @Ray

  Dank je wel ome Ray. We zijn heel blij dat ome Ray lacht. Wij houden van een lachende oom. Ome Ray, ga AUB nog niet naar het paradijs.


  Maak melding

 19. ze luchten hun hart hoor voor de rest kunnen ze niks alleen maar achter hun pc zitten hopen en je zou verwachten dat je iets van deze gasten kan leren nee hoor alleen maar moordernaar kan je van deze mensen horen kom on lever je bijdragen kan je dat niet nou denken jullie echt dat wat jullie hier schrijven die mensen raken nee ik denk het niet jullie geloven in wat jullie hier vertellen law,law sanie,,


  Maak melding

 20. @vene jij wil leuk doen op deze side maar ikmaak echt niet druk met jou ik ga over 6 dagen naar su wat ga jij doen hoe lang ben je niet geweest? want als ik zo leest en begrijp is dat jou koppijn je durf niet of je kan niet van daar die emotionele reactie van je ga lekker naar su otspanne he je komt tot rust daar hoor of moet ik je vertellen als ik terug ben no spang moh sit joe kong oke groetjes leuke jonge,,


  Maak melding

 21. @vene en het leuke van jou is dat je nietmeer weet wat je moet zeggen probeer je het anders hahahaha niks wat jij had gehoop is uitgekomen dus moet je het maar proberen om takkie belachlijk te maken maar ik trapt er niet in hoor mooi boi ,, ik ga straks hoor naar suriname ,, dan naar nickerie en albina ,, saramacca ,, coronie ,, commewijne,,en daar na binnenlang lekker hengellen daarna lekker in me hangmat lang de marowijne lieba oke dat is otspanne he jij zal maar blijven leuk doen achter je pc no spang moi boi gaat je goed,,


  Maak melding

 22. @takkie
  Whahahaah ik zal je verwelkomen op zanderij mi boi.Je hebt gelijk ik ben er jaren niet geweest ,want ik woon er hahahahaha boerikie.


  Maak melding

 23. @de lachende kinderkens
  Nee hoor lachende -kinderkens,ik ben van plan nog vele gezonde jaartjes door te brengen met jullie .
  Dat beloof ik hoor,mijn lachende -kinderkens.
  Veel liefs van Ome Ray.Groetjes en kusjes..
  Doei.


  Maak melding

 24. @Vene
  Takkie en Pero zijn geen familie liefhebbers.
  Als ze de kans krijgen eten ze ons allemaal rauw op..zelfs de lachende manne gaan ze niet sparen.
  Zelfs de lachende kinderkens gaan ze niet sparen en jammergenoeg ook niet de lachende vrouwtjes.
  Ze haten het woord ..Lachen,die pero en takkie.
  hahahaaaa….


  Maak melding

 25. @ takkie.

  Let op dat er in Sur.niet veel te lachen valt.De meesten lopen met een gefrustreerd inborst rond en hebben steeds
  haast.Als ze merken dat je uit het buitenland bent,zien ze alleen $ en € tekens.De prijzen gaan als een racket omhoog.Houd rekening met de ‘file’ als je auto rijdt.Let niet teveel op de rechter middenvinger en de daarop volgende kanonnade van sterke woorden van andere weggebruikers.In Sur. heeft een ieder voorrang behalve jij.Loop in laarzen en houdt een paraplu bij de hand.Want het kan zomaar gieten.Ik hoop dat je bestand bent tegen kwalijke geurtjes en muskieten.Als je echt pech hebt,trap je op een ouwroekoekoe midden in de stad.

  Cobie.


  Maak melding

 26. wijntuin ga rustig op je krent zitten mie pa …je hebt je tijd gehad …rustig gaan zitten en pa vene gezelschap houden …westing time ook zo eentje .

  papieren tijger was vene en zijn regering… bouta is die echte tijger hij is door het volk gekozen hij is die tijger die bijt no joke !!!!!

  na mie takie pero


  Maak melding

 27. Pero,wat!?
  Bouta een echte tijger,whaahahaaaaaa……
  Hij is een NEPPE- tijger die goed blaffen kan. En sjeesjes weet je wie hem uit zijn nood geholpen hebben…juist de 2 muizen Somo en Brunsie.
  Toen neppe tijger bouta verstrikt raakte kwamen zijn piepkleine muizen brunsie en somo hem te hulp en redde hem met hun tovermiddel…Amnestie.
  Dank zij de twee knagende ,piepkleine en verradelijke muizen loopt hij nog vrij rond. Hij ,de neppe tijger hoort in een kooi thuis.


  Maak melding

 28. Kan die lachende mensen niet verwijderd worden van deze forum,want het lijkt meer kleutertjes.
  Ze schrijven van voren naar achteren en van achteren naar voren,dus de zelfde persoon.
  Mensen die een bijdrage kunnen leveren aan suriname en meegaan met het surinaamse volk hebben recht van schrijven.
  Groetjes


  Maak melding

 29. @sjang deze gasten kunnen niet helpen hoor alleen schelden kunnen ze omdat ze geen nutige dingen meer hebben om te zeggen ze zijn blijven steken ik wil niemand vermoorden hoor ik ben alleen voor vooruitgaan voor suriname en als je goed kijk dan zijn de zelfde gasten die leuk doen op deze side,, maar ik zeg jullie suriname en bouterse hebben geen tijdt voor jullie haters hoe meer haat jullie des te beterzal het met su gaan kijk maar


  Maak melding

 30. Jacobus
  @ takkie.

  Let op dat er in Sur.niet veel te lachen valt.De meesten lopen met een gefrustreerd inborst rond en hebben steeds
  haast.Als ze merken dat je uit het buitenland bent,zien ze alleen $ en € tekens.De prijzen gaan als een racket omhoog.Houd rekening met de ‘file’ als je auto rijdt.Let niet teveel op de rechter middenvinger en de daarop volgende kanonnade van sterke woorden van andere weggebruikers.In Sur. heeft een ieder voorrang behalve jij.Loop in laarzen en houdt een paraplu bij de hand.Want het kan zomaar gieten.Ik hoop dat je bestand bent tegen kwalijke geurtjes en muskieten.Als je echt pech hebt,trap je op een ouwroekoekoe midden in de stad.

  Cobie.

  en jullie lopen alle plaatsen af opzoek naar het witte-
  en bruinespul. hahaha


  Maak melding

 31. DOE wil snel duidelijkheid in het 8dec strafproces.
  En terecht.

  off topic
  Ter lering en vermaak! Stukjes uit:

  “Ik schrijf wat ik wil.”

  “Wat is de Surinamer? Is dat nou iemand die zichzelf Surinamer noemt vanwege zijn afkomst? Is dat iemand die beide volksliederen, zonder te stotteren, uit volle borst kan zingen?

  Mag iemand die dit land kaal plukt voor persoonlijk of politiek gewin zich Surinamer noemen? Of is de Kwatta-aap die in het Surinaamse binnenland van boom tot boom slingert toch een grotere Surinamer dan de gemiddelde politicus?

  Waarom is het dan in Suriname heden ten dage zo dat niet een ieder mag zeggen wat hij denkt? Omdat hij dan misschien zijn baan kwijt raakt onder het mom van “ veranderde beleidsinzichten”.

  Dan, ja dan als we Surinamer waren, dan zouden we ons verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein of voor de poorten van Fort Zeelandia om ons te verzetten tegen deze waanzin van een kabinet dat ons land nu regeert.

  Anno 2012 is onder Desi Bouterse een eind gekomen aan de betekenis van het “ Surinamer” zijn in dit land. Anno 2012 zijn wij een land met een bevolkingssamenstelling met de eenheid van een emmer los zand, dat grossiert in apathie richting onze volksvertegenwoordigers.”
  Meer in Bron: Nospang.

  Sterk spul van broer Abaisa.


  Maak melding

 32. Breaking news!

  “Ik schrijf wat ik wil.”

  “Wat is de Surinamer? Is dat nou iemand die zichzelf Surinamer noemt vanwege zijn afkomst? Is dat iemand die beide volksliederen, zonder te stotteren, uit volle borst kan zingen?

  Mag iemand die dit land kaal plukt voor persoonlijk of politiek gewin zich Surinamer noemen? Of is de Kwatta-aap die in het Surinaamse binnenland van boom tot boom slingert toch een grotere Surinamer dan de gemiddelde politicus?

  Waarom is het dan in Suriname heden ten dage zo dat niet een ieder mag zeggen wat hij denkt? Omdat hij dan misschien zijn baan kwijt raakt onder het mom van “ veranderde beleidsinzichten”.

  Dan, ja dan als we Surinamer waren, dan zouden we ons verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein of voor de poorten van Fort Zeelandia om ons te verzetten tegen deze waanzin van een kabinet dat ons land nu regeert.

  Anno 2012 is onder Desi Bouterse een eind gekomen aan de betekenis van het “ Surinamer” zijn in dit land. Anno 2012 zijn wij een land met een bevolkingssamenstelling met de eenheid van een emmer los zand, dat grossiert in apathie richting onze volksvertegenwoordigers.”
  Meer in Bron: Nospang.

  Sterk spul van broer Abaisa.


  Maak melding

 33. De heer Emile Wijntuin heeft groot gelijk.
  Kort na de DECEMBERMOORDEN was de speciale rapporteur van de OAS,HEER AMOS WAKO, namens de OAS naar Suriname gezonden om een onderzoek in te stellen en te rapporteren.

  Kan de Heer Ramdien het surinaamsevolk zeggen wat er van het rapport is terecht gekomen.Wat is er verder gedaan?

  Ziedaar het bewijs dat de Heer Emile Wijntuin gelijk heeft,dat de OAS een papierentijger is,of met een dubbele agenda werkt.


  Maak melding

 34. Het is in- en intriest dat vooraanstaande politici en politica niet het beseft en de wijsheid inpacht hebben dat de surinaaamse grondwet cq. de grondrechten van de individuele surinaamse mens ,op 25 februari 1980 middels een staatsgreep onder het regie van Olland om zeep werd geholpen .
  Is het organiseren/plannen en doen plegen van staatgrepen in een bevriende land geen schendingen van Internationale Verdragen en het wreed verstoren van de Internationale Rechts Orde ???
  Staat deze misdaden niet gelijk aan ” het plegen van Internationaal Staats Terrorisme ” ???
  Is de Amnestie en de zgn. 08 December straf-proces niet het gevolg van de staatsgreep van 25 februari 1980 ???
  Waarom had de NF-re-gering niet een Constitutioneel Hof (Prioritair)laten oprichten ???
  Waar zijn al die Breeveld’s en de rechtswetenschappers gebleven ???
  WAAR IS HET NATIONALE TROTS EN HET PATRIOT-ZIJN ???
  Zowel de Amnestie en de zgn. 08 December-proces is illegaal cq. Volksverlakkerij !!!
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.