Doek lijkt gevallen voor vakbondsleider

10

PARAMARIBO, 24 jul – “Het doek is gevallen.” Dit zegt vakbondsleider Freddy Brug, die met ruim twintig vakbonden rebelleert tegen de leiding van De Moederbond. De voorzitter van deze vakcentrale, Errol Snijders, zou zijn uitgespeeld. Volgens Brug is het een kwestie van tijd eer het voor goed gedaan is met dit leiderschap. Makkelijk wordt het niet.

Niet dat de tegenstrevers geen poot hebben om op te staan. Integendeel, financieel is er veel verkeerd gegaan de afgelopen jaren. Maar ook is een poging van het bestuur mislukt om de vakbonden te schorsen. De rechter stak er een stokje voor. Waar het omgaat, is de man zelf. “Ik ken hem. Snijders is een man die strijdend ten onder gaat, iemand die beslist niet zijn wonden zit te likken”, zegt Brug. Het kan dus nog even duren. Maar zeker is, dat Snijders weg moet.

Volgens de vakbonden heeft het financieel wanbeheer al veel te lang geduurd. Er zijn onder meer bezittingen verkwanseld. De rebellie is previer hierom begonnen. Toen er kritische vragen kwamen, ging Snijders tot schorsing over. Volgens Brug was het de bedoeling een nieuw bestuur te forceren en zo ongestoord te blijven leiden. Zonder verantwoording af te hoeven leggen. Errol Snijders was in de jaren negentig minister van Buitenlandse Zaken.


10 REACTIES

 1. Is Snijders werkelijk zo een boef, of is hij tegenstander van BAAS??? Tegen woordig weet je het maar niet! Het is iedere keer gissen naar de waarheid. Of bestaat er geen waarheid meer in Suriname?
  🙁


  Maak melding

 2. Snijders is een felle voorstander van DiDiBrie. Hij heeft kort na de decembermoorden intensief samenwerkt met hem. Toen men hem vroeg waarom hij dat deed, zei hij dat “the show must go on”. Ik vermoed zelfs dat Snijders DiDiBrie al hielp toen Daal nog voorzitter was. Wie weet speelde hij zelfs mol, maar dat is slechts speculatie van mijn kant. Jaren daarna werd hij ook nog minister:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Errol_Snijders


  Maak melding

 3. Ik geloof dat die snijders de rechter hand van bouta wsa in de jaren 80. Cyriel Daal is na toezegging van Bouta A contant betaald!! daarop de volgende dag was hij dood geschoten!! Bouta was duidelijk te zien op STVS 1, kanaal 8 en snijder op de achtergrond!!


  Maak melding

 4. Deze Snijders is ook een GROTE MEDESTANDER van DiDiBrie. Snijders is een GROTE BOEF ja. Hij heeft samen met wijlen Imro Grep een vieze rol gespeeld tegen de zeer respectabele heer Van Russel. Ding wip a mang Van Russel erg smerig weg foe moederbond, toen hebben zij de zaak daar overgenomen en vandaag de dag blijken ze de zaak niet te kunnen runnen.

  Na de gepleegde coupe van 25 februari 1980 was niemand bereid om zitting te nemen in het bestuur van de moederbond. Soso meneer Van Russel en diens zoon Romeo en enkele anderen. Maar achteraf bleek dat Snijders, wijlen Imro Grep, Freddy Brug, Salons, Themen, Seedorf (brandweerbond) heel veel sympathie hadden voor de coupeplegers en later NDP-ers werden.

  En ondertussen kennen wij en weten wij wie en hoe de NDP-ers te werk gaan. Ding e kong soso foe kang foefoeroe. Maar presteren hooo maar. Dit zien we sinds augustus 2010. Tot nog toe is er echt niets gedaan voor het volk. Maar a kies ding mooi. Ik kom een andere keer zeker terug op Snijders en Harvey Narendorp. Odi.

  Glenny.


  Maak melding

 5. Klopt bijna helemaal, maar je bedoelt 1982, na de dood van Daal. Ik was die boef van een Grep helemaal vergeten. Zeer corrupte vent. Je moest zijn huis eens zien en die dure auto en die dikke gouden kettingen en braceletten die hij altijd om had. Een vakbondsleider die zijn goud droeg als een Amerikaanse rapper. Scum of the earth.


  Maak melding

 6. @Glenny P. 24/07/2012 om 18:58 uur.:

  Wij wachten geduldig op U. (werkelijk spit kon).
  En onze (@midete) blijf ook voor de aanvulling zorgen.


  Maak melding

 7. Spit kong!

  Dit is allemaal nieuws met een lading van depressie.
  Is er ooit iemand eerlijk geweest in Suriname? Hoe kan het dat een klein land met nog geen half miljoen inwoners zoveeel boeven en schurken en moordenaars heeft? En de bevolking pikt dit?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.