Snelweg naar Surinaamse luchthaven dit jaar

70

PARAMARIBO, 23 jul – De aanleg van de snelweg naar de Johan Adolf Pengel luchthaven begint mogelijk nog dit jaar. Volgens Melvin Foen A Foe, topfunctionaris op het ministerie van Openbare Werken, zijn de ontwerpen al af. Het is nu uitkijken naar een uitvoerder. Grote kandidaat is het Chinese Dalian.

De gesprekken over de daadwerkelijke aanleg zijn al begonnen. De weg moet een hele fysieke verandering teweeg brengen. “Ik verwacht dat deze snelweg een groot verkeersprobleem in Paramaribo kan oplossen, geen chaos meer in de binnenstad” zegt Foen A Foe tegenover de Times of Suriname. Het verkeer van en naar de luchthaven zou dan ook minder stagnatie ondervinden. Volgens de bedenkers is het vooral de bedoeling de overbelasting rond het standcentrum te verminderen.

Dagelijks zijn op vrijwel alle momenten van de dag lange files waar te nemen. Allerlei ingrepen, vanaf meer politietoezicht tot rotondes, hebben niet veel opgeleverd. Van de snelweg wordt dus veel verwacht. President Desiré Bouterse kondigde de snelweg al bij zijn aantreden in het parlement aan. De aanleg zou eigenlijk al een jaar terug moeten beginnen. De financiering bleek achteraf een onderschatte factor. De snelweg krijgt negen fly-overs.


70 REACTIES

 1. Zoveelste belofte van deze criminele regime die ze niet waar kunnen maken. Alleen maar praatjes hebben ze. Eerst zien dan geloven ! Suriname is in een rap tempo aan het ver-chinezen. Slechte zaak… chinezen staan er om bekend dat ze rommel op de brengen. Goedkoop wordt straks duurkoop. Met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 2. Behalve vele moorden,willen dictators steeds iets groots achterlaten.Met de bruggen heeft Bosje de indiaanse jongen met kroes haar een loer gedraaid.Al komen de huizen niet maar de straat moet en zal naar de indiaan genoemd worden.Tjonga Langa,Baitali,Dalian is om het even.Ook geld speelt geen rol.

  Cobie.


  Maak melding

 3. @ Koos de Jong
  Je maakt een sterk punt met je opmerking. Ik vraag mij wel af wat de controlerende taak van de Surinaamse ingineurs en adviesbureau’s zijn als het op naleving van wegen en bruggen produkten op aan komt. De maatschappijen zijn toch onderhevig aan de bevindingen van deze instanties including de architectenbureau’s? Thanks.


  Maak melding

 4. als het te heet wordt onder hun voeten kunnen ze “snel-weg’ naar hun vriend “obiamang” in afrika …..dus die weg moet er komen hoe dan ook!!!!!


  Maak melding

 5. Ik snap niet waarom ze daar die chino´s deze weg laten aanleggen, men mag die ptatta wel uitschelden of wegkijken, maar deze gasten zijn heer en meester in wegen en bruggenbouw, maar goed er zal wel wat anders achter zitten, opdat ze die chino´s dit laten doen, en hopen dat alles zijn normaal verloop zal hebben. En ik ben benieuwd hoe lang die lui erover gaan doen.


  Maak melding

 6. Laat Nederland het toch bouwen met de rest van onze ontwikkelingshulp. Nederland maakt degelijk wegen en infrastructuur. China maakt half werk, na een jaar zullen er weer scheuren zijn op zo´n snel weg.

  Ik heb meer vertrouwen in nederland dan china


  Maak melding

 7. Sanggg, niet één fly-over, maar liefst NEGEN. Die Chinezen kunnen het nog wel druk krijgen met EN woningen bouwen EN 9 fly-overs.
  BAAS is zwart, wit, bruin, rood al zat, dus nu maar proberen met GEEL.
  😉


  Maak melding

 8. @Koos de jong….”chinezen staan er om bekend dat ze rommel op de brengen” …Je hebt groot gelijk maar vergeet niet dat het de opdracht is van hun werkgever dus in dit geval SURINAME. Al die gezeik over die chinezen die niet kunnen bouwen etc. ….in china bouwen ze wolkenkrabbers en niet een klein “stukje highway”.


  Maak melding

 9. @Koos de Jong en @Eduard Lupson, jullie hebben beiden groot gelijk en sta ook achter de meningen.

  =Ik hou alleen mijn hart dat de criminelen niet in de bosschages gaan schuilen om zo mensen van hun vervoer en alle waarde spullen te gaan beroven.
  Dus hoop ik ook voor goede straat verlichting en controle op de wegen, dit omdat en groot lengte van de wegen gebouwd zullen worden waar haast geen mensen wonen.


  Maak melding

 10. @ Ferdinand Hossenbux. Je hebt gelijk dat die Hollander beter zijn in het bouwen van infrastructurele werken. Maar ik heb wel de indruk dat zij het in iegen land beter doen, dan daarbuiten. Want die Bosjebrug voldoet niet aan internationale eisen. Die brug kent geen enkele vorm van schoonheid, hij is ruw en stug. Bruggen in Nederland zijn over het lagemeen mooier en beter afgewerkt. Die zijn echte kunstwerken. Waarom deze niet.


  Maak melding

 11. De Chinezen bouwen tegenwoordig net zo goed als de bakra’s. Ze hebben niet zo lang geleden een brug van 50 km gebouwd naar een serie zeehavens. Dat hebben de bakra’s nog nooit gedaan. Een weg bouwen kunnen Surinamers wel, maar niet een echte snelweg. De kennis is er wel, maar bij te weinig kader. Als Su slim is, dwingen ze af dat er Civiele Techniek stagiares meelopen en er op afstuderen. Deze weg is trouwens ook een Front project.


  Maak melding

 12. @John
  Omdat er niet genoeg geld was!!!!!!! Surinamers hebben geen mooie bruggen nodig, maar degelijke en vooral VEILIGE bruggen.
  En oh ja, het zijn toch chinezen die de maretraite mall hebben gebouw????? Zie de grote scheuren in de muren en wie weet stort het een deze dagen in!!!!!


  Maak melding

 13. hahaha tegen beter weten in zal ik mijn duimen kruisen en hopen dat het waar is. Maar eerste leugen: het zal het verkeer van Paramaribo niet verlichten. Een snelweg is een verbinding tussen Punt A en B, zoals de naam al zeg, een snelle optie waar je 100 km of meer kan rijden zonder te stoppen voor invoegers, afslagers etc (zoals op de indira gandiweg)

  Binnen Paramaribo zal men helemaal NIKS van merken. Daarvoor is wegverbreding nodig. (oa van t hogerhuysstraat mag best wel 4 baans worden, waterkant, dr sofie redmonstraat, en saramaccastraat zelfde verhaal) Er is ruimte zat aan weerszijden om dit te doen, behalve in het geval van de saramaccastraat, maar al die lelijke gebouwen daar, kunnen ook gesloopt worden.


  Maak melding

 14. De snelweg krijgt negen fly-overs….

  Niet 1 maar 9..no joke.
  hoop niet dat een paar van die fly-overs als voetpad gebruikt gaan worden, moro dede o fadong.

  is er dan nog wel geld over voor het onderhoud ??


  Maak melding

 15. hoi,bruggen en huizen is allemaal mooi en waar, en ook goed voor het land,, maar laten wij niet vergeten om geen europa van su te maken,,,jij ziet toch wat door al hun bouw stronterij de natuur vernietig is,, er is geen natuur in hol-land en de rest van europka.laten wij onze dingen op een meer natuurlijk basis organiseren,,,want hoe jij het ook keren wil,,wij de su’s hebben het beste van de natuur.


  Maak melding

 16. De door Dalian (2009)geasfalteerde Afobakkaweg word nu in juli 2012 al gerenoveerd op bepaalde plekken.

  En wie het verschil wil ervaren tussen het door NMO-Vervat geasfalteerde deel en het door Dalian geasfalteerde deel van de Oost-West verbinding moet gewoon een ritje van Paramaribo naar Albina maken.

  Voordat er één zeecontainer over het stuk weg van Dalian vervoerd is, kunnen ze daar weer opnieuw een asfalt laag aanbrengen.

  Als ze de fly-overs gaan bouwen evenals het gebouw van de Ma-Retraite mall, dan houd ik mijn hart vast. Op de 1e etage van de mall loopt er een 10 tallen- meters lange scheur met een verschil van 8 of meer centimeters. (Hier en daar afgedekt met een groen stukje tapijt) Chinese makelij deugt gewoon niet.


  Maak melding

 17. @ Larry,
  Groot gelijk heb je, maar wie zijn de verantwoordelijken om toe te zien dat het bestek op correcte wijze wordt uitgevoerd? Dat is de vraag die niemand op dit forum wenst te beantwoorden, want de “Final Call” komt van Suriname en de Surinaamse deskundigen.


  Maak melding

 18. Snelweg met 9 fly overs!!

  Oplossing groot verkeers probleem Paramaribo= snelweg met 9 fly-overs!!!!!
  Zo gaan we naar de airport!nice!!

  hup hup NDP
  hup hup Suriname!
  Stem bewust,stem paars,Stem NDP!


  Maak melding

 19. hai baja, 9 flyovers, niet 1 maar 9. maar hoe dan? is er een studie geweest naar bodemgesteldheid, ruimtelijke ordening? wegverzakkingen? regenwater en bodemwater? hoe het op te lossen in onze kleibodem? negen wegen waarnaartoe? alles in Sme is laagbouw. hoe gaan ze druk en trillingen meten, hebbben we de nodige tools ervoor? onderhoud? bestaande verkeersrgels worden regelmatig aan de Surinaamse laars gelapt, hoe gaan ze dan op een flyover rijden? op een rotonde rijden is voor sommige landgenoten een probleem, inhalen op rotonde, wat ten strengste is verboden, parkeren en voorsorteren? hoe gaan ze op flyover rijden. mi gado mi frede want dan wordt het een flyover met alle gevolgen. Sme heeft al maar een handjevol inwoners, met flyovers blijven er niet veel over. 1 brug onderhouden kunnen ze niet, hoe gaan ze alle flyovers controleren en onderhouden?


  Maak melding

 20. Ik vind geen van die reacties opbouwend het was een plan van front dus zou het nooit komen geef deze mannen de ruimte ze lijken het beste voor het land voor te hebben


  Maak melding

 21. De huidige generatie die op die paarse bende gestemd hebben, mogen over 20 jaar zelf de rekening gaan betalen van die zelfde snelweg waarmee die paarse rotzooi mooi weer speelt, en zo zijn er nog meer van die luchtkastelen die staks afbetaald moeten gaan worden, hopelijk stemmen jullie in 2015 weer op die zelde bende, wanneer jullie ogen nog niet open zijn gegaan.


  Maak melding

 22. @xm aan wie moeten we de kans geven? uw beste man heeft zichzelf al amnestie gegeven. wie heeft het beste voor het land? welke mannen? degene die nu een regering moeten voorstellen? een moordenaar? een bankrover? een verkrachter?? nou als dat de beste mannen zijn dan hou ik me arme hart vast want dan wil ik de slechte mannen niet kennen en ook niet in een regering. wat heeft de huidige regering tot nu toe gedaan? alle reis records heeft de huidige pres/coallitie verbroken, geen enkel plan of project is tot nu toe uitgevoerd, alles wat nu gedaan wordt is een voortzetting van bestaande projecten en waren al door de vorige regering begroot. dus wie heeft het beste voor met het land? de huidige of de vorige regering, reizen naar landen waar wij geen nene m mee te maken hebben maar wel een delegatie van 30 man naar toe meenemen, waarvoor? en wat heeft het tot nu toe opgeleverd? noem 1 of een halve project of investeerder die door uw beste mannen zijn binnenghaald. alle beloftes ten spijt maar de huidige regering heeft tot nu toe geen cake van gebakken.


  Maak melding

 23. @pasew…en niet vergeten dat ze ook nog wat doekoe in hun eigen zakken moeten strooien plus mond-snoer-geld voor al die bureau…..sranang fasi


  Maak melding

 24. jullie kunnen deze president neer halen jullie kunnen hem veroordelen hem kruizigen… niemand geen olland geen redimusus…geen enkel van jullie zullen hem klein krijgen .

  het volk houdt van deze president dat zullen jullie weer onder vinden in 2015…welke rechtgeaarde surinamer wil geen vooruitgang …jullie zijn vast geroest dat olland alles voor jullie kan doen .

  olland is jullie meester ,wij suris kijken verder zonder olland en dat zien jullie ook. ..een teken van durf dat wij olland niet nodig hebben …het is sommigen sinds de tijd van de nps ,vhp met een paplepel ingegoten dat olland onze helpie mama is .

  no no mie mang niet onder deze generatie …niet onder bouterse en niet onder het surinaamse volk die met respek behandelt wil worden door die bakra bassie van deze redimusus …wij zijn tevreden metdeze president laat dat duidelijk zijn .


  Maak melding

 25. Het zal weer een weg worden die leidt van hier naar nergens…..net als de spoor van apoera.

  De snelweg krijgt negen fly-overs, dus 9 baan.
  De Efteling heeft een 8 baan…SU tranga, soso lafoe.
  Het is weer 1 april.


  Maak melding

 26. Er was een tijd, dat de Chinezen de nr 1 was wat bruggen en wegen bouwen betrof! toen de belgen, daarna de Hollanders en tot nu toe!!

  De Chinezen hebben de formule nogsteeds!! dus waarom zou het slechter zijn vraag ik mij af!!

  Wat zal de max.snelheid zijn en komen er ook flitspalen die werkelijk doet of lasergun?? of zal het schijn zijn zoals bij Dr.Sophie Redmonstraat en de Ringweg?? Ik kan in elk geval snel weg!!! Miep, miep Woem!!!!


  Maak melding

 27. @Koos de Jong 23/07/2012 om 15:50 uur.

  Ik hoop dat de overige forummers jou verwijzing even raadplegen.
  Dan willen ze ook nog flats laten bouwen door die Chinezen in Su. onder leiding van Ramon Abrahams.

  Heel wat goede Surinaamse Bouwondernemers hebben vaker geklaagd over deze Chinezen in de bouw.
  Zelfs dhr. Wong, onze echte Srananman is enkele jaren hierover in de pers geweest.
  En ik heb het over dhr. Wong van (overbridge).

  @Eduard Lupson. Daadwerkelijk. Vanuit OW&V voeren die gasten geen enkele controle uit tijdens de bouw.
  Ook na de oplevereing.

  @pasew: Het klopt. Het zijn niet de SRD’s maar US-Dalla.

  Maar is het jullie niet een beetje opgevallen, dat vanaf de bevrijding van de arme Chinese dwangarbeiders door de politie, dat er plotseling meer berichten in de pers verschijnt over nieuwe bouwactiviteiten?
  En alles zal uitgevoerd worden door die Chinezen.


  Maak melding

 28. Er moet nog een fly-over richting Santo Bomagevangenis gebouwd worden met daarop de maximum snelheid, liever vandaag dan morgen, op vermeld wordt. Dat is top, ja toch?


  Maak melding

 29. Ik snap alleen niet wat die snelweg met de binnenstad van Paramaribo te maken heeft. “Ik verwacht dat deze snelweg een groot verkeersprobleem in Paramaribo kan oplossen, geen chaos meer in de binnenstad” zegt Doen A Foe tegenover de Times of Suriname.” Volgens mij hadden ze het over een weg vanaf Molenpad naar Zanderij visa versa, voor een betere bereikbaarheid van de luchthaven. Zitten ze weer het volk voor de gek te houden met hun megalomanie? Hoeveel geld zijn ze plan te stelen met dit project? Want tot op heden is er nog nooit een groot project geweest in Suriname waar men niet heeft gestolen.


  Maak melding

 30. De drukte in de stad heeft niets met een snelweg te maken.Wat Suriname moet doen is decentraliseren.
  Alles gebeurd in Paramaribo. Waarom niet een stad in Commewijne bouwen?Een nieuwe stad moderner dan Paramaribo.


  Maak melding

 31. aan al die gasten die zulke projecten afkraken let op als ik er overheen zult gaan wat u zult over komen. kijk liever en lever daarna kritiek, want lek fa derby ben tak hij zou niet over de wijdenbosch gaan. san psa nanga en die a go erover. kijk en lever daarna kritiek en niet nu wanneer iets in de krant staat, want die moet verkopen. ik hoop niet dan un mofo straf unu en na un mofo mus lus’unu baka.


  Maak melding

 32. @philip Surinamers worden kritischer, omdat we zo vaak in de maling worden genomen. We kraken niet af maar we zijn eerder bezorgd met de uitkomst en de toekomst.Onze kinderen de jouwe en de mijne.


  Maak melding

 33. Ontwikkeling van een land heeft niets te maken met welke regering het brengt. die ontwikkeling(vooral de welvaart) moet het volk ten goede komen.huisvesting, infrastructuur, gezondheidzorg etc etc. wij(suriname) is een land in ontwikkeling. als u kijk naar hong kong tun engeland vertrok, wat hebben zij(de engelsen) voor de chinezen achter gelaten??? wat heeft nederlan voor su achter gelaten. niet eens een goed onderwijssysteem laatstaan goede infrastructuur.


  Maak melding

 34. Ons geliefde Suriname zet weer een volgende stap op weg naar ontwikkeling. Hulde aan onze regering die daadkracht toont en zich niet uit het veld laat slaan door tegenwerkende redimusu’s. Die proberen vooral vanuit hun parasiterende bestaan in Nederland de ontwikkelingen in Suriname te frustreren. Hoewel het niet erg wil lukken met deze kinderlijke pogingen is het toch wel opmerkelijk te zien hoe zij staan te juichen bij al hun zinloze acties. Deze anti-Surinamers kunnen het beste hun parasiterende bestaan tussen de Ollanders voortzetten en met hun redimusupoten van Suriname afblijven. Suriname gaat hoe dan ook vooruit en we hebben jullie absoluut niet nodig. Surinam to the top!!!!!


  Maak melding

 35. @ Ras Sranan,

  Ai boy, Keep on dreaming!
  Welterusten en slaap lekker verder in je hangmat.

  Het wordt de hoogste tijd dat jullie je ogen eens gaan open maken hoor.
  Als wij Nedersuri’s geen geld meer sturen voor jullie is het allemaal over en uit met Suriname.
  Zonder Nederlandse inbreng zijn jullie daar niet eens in staat ook maar één klein ding te doen.
  Zonder de kennis vanuit Nederland zaten jullie nu nog steeds op hout te koken en met olielampen te leven.
  Ga je verdiepen in alles dat al is voorbewerkt door de Nederlanders en kom dan nog maar eens terug met een beter verhaal dan je nu brengt.

  Maar je kunt natuurlijk ook gewoon blijven trappen tegen de Nederlanders, alleen lijkt mij dat niet zo heel erg verstandig.
  Suriname bestaat nog steeds doordat wij Nedersuri’s jullie altijd zijn blijven voorzien van geld en goederen, vergeet dat niet!


  Maak melding

 36. hallo meneer @dirk dus volgens jou en de andre surineds vezorgen jullie suriname van waar kom jij met dat iedee je laat me echt lachen hoor als jullie geen geld meer sturen naar su dan is het over en uit geloof je dat zelf,,ik denk niet dat ij met het iedee rondloop dat jij helpy papa ben hahahahah zielig hoor


  Maak melding

 37. @Dirk

  Ik begrijp dat Nederland vooral voorziet in jouw parasiterende bestaan zoals Ras Sranan schrijft. Zonder Nederlandse inbreng zou je moeten werken en niet de hele dag op je luie kont hoeven te zitten.
  Nog even en de bijstand wordt ook afgeschaft en mag je vooral dromen over de euro die verdwijnt in het zwart gat van de Grieken, Portugezen, Spanjaarden en Italianen.
  Jullie verhaaltje over vermeende hulp is een achterhaalde hoax en daar kunnen jullie echt niet meer op teren. Vroeger keek men op tegen jullie maar die tijd is nu voorgoed voorbij.
  Dankzij Bouterse en de hardwerkende Surinamers in Suriname en ondanks de redimusumarionetten uit Olland maakt ons prachtige land grote stappen vooruit.


  Maak melding

 38. With great power comes great responsibility.

  Power tends to corrupt, and absolute power corrupts.

  Waarom blijft dat beeld in me hoofd als ik over zulke projecten lees.


  Maak melding

 39. Mop van de eeuw!

  Zes Fly-overs, whahahahahahaha….
  File?????????
  Maar welke file……die keine opstopping, tsjonge jonge jonge.

  Net zo iets als:”mense mense jullie krijgen allen een laptop.
  btw het maakt niet uit als jullie geen internet hebben, maar…..je krijgt een laptop”, whahahahahaha…

  Zolang deze bouta in beeld is zal Suriname nooit vooruitgaan.
  Een regelrechte vloek, een grote ramp voor het land.

  Bah!

  Hoe dom kun je niet zijn.


  Maak melding

 40. prachtig die weg.
  maar sommge mensen vvergeten dat de Ned…………. gewoon geplukt heeft van Suriname. Het is hun plicht om Suriname te helpen of geld te geven. is onz zweet die ze terug moeten betalen. kijk wat ze met de slaven gedaan.Ze hebben niets voor Suriname gedaan niet eens een behoorlijke weg. Alleen geplukt en mensen vernederd. ga toch weg man. betalen moeen ze maakt niet uit


  Maak melding

 41. @Hellen
  Ook zo’n bedelaar die op haar luie reet wil zitten en verwacht dat een afkoomsom krijgt vanwege de slavernij. Ga toch werken aan jouw eigen toekomst en niet over lijken gaan. Heel gemakkelijk om op die manier een graantje mee te pikken


  Maak melding

 42. John schande van je.
  ze herdenken toch elk jaar de dodenherdenking op 4 mei. s toch ook blijvend wat die duitsers gedaan hebben. zo ook wat men met ons gedaan heeft voor 1863, omdat je misschien niet weet wat slavernij is, ga terug naar het verleden. En buitendien ik zit helemaal niet op mijn luie reed, wat ik nu heb heb ik erg hard voor gewerkt. Ik ben geen handophaler, werk nog steeds. nog een paar jaar dan heb ik pensioen en dat heb ik dan eerlijk verdient. nu jij nog


  Maak melding

 43. @Esmerald ai mang goed gezien .Wat voor file is er in Su.En wat voor ontlasting van de binnenstad .Het beste zou zijn if Abrahams donder snel weg op.Hahahaa mik a toe letter Beest dies hoepel op snel. Hahahahahaaaa alla dee DiDiBrie en Co e gie aan hoe ze dit volk naar hun stomme MOER kunnen sturen (wat ze ookwel bedoelen en doen)Voor alles moet je naar Paramaribo vb:Notaris,Postkantoor.Pktdienst,Landmeter,Vreemdelingendienst,zelf voor de gang naar OW en ga zo maar door je moet eerst naar de stad.

  @John ie kies onze Hellentje Bustamente/Blijdt en weet je met hoeveel geld ze genoegen zou nemen hou je vast……….5000 euro,maar dan vraag ik me af:Hoelang is Ellen al in Ned had ze dit niet zelf kunnen sparen inplaats foe kong opo anoe gie ding witmang die a vrouw no lobie hahahahahaaaa dies na wang sjing.En als de mensen zo van DiDiBrie houden waarom komen ze niet naar Su zonder iets en of iemand lastig tevallen.Oeng go no DiDiBrie abie schouders nodig on onder het werk dat gedaan moet worden te zetten.Omoe Johnggggg mik ding liba waka dong pasie.Odi odi.
  Glenny


  Maak melding

 44. @Dirk(je) en sommige Surineds houden zichzelf weer voor de gek op dit forum.
  Maar een ding moeten jullie onthouden, Holland was al een rijk en welvarend land voordat jullie er gingen wonen, dus bijna alles wat er in Holland staat, inclusief de mooie snelwegen is niet door jullie harde werken gebouwd.
  Dus gaan jullie maar lekker door met afgeven op SU en China en wat ze maken of bouwen.
  Ik weet zeker dat 90% van wat zich in jullie woningen bevinden in China gemaakt is, inclusief die mooie kleren en schoenen die jullie dagelijks aantrekken.
  Verder als je geld naar SU stuurt, stuur je het meestal naar familie die jou voor de gek houdt of te lui zijn om te gaan werken, dus blijf lekker voor ze sturen!
  ” Te lawman é sering ma, Yu mus bai ying ”


  Maak melding

 45. Komt er nog een mooie stoep aan de maangdenstraat want het is nog steeds een zandbak…..ik denk met een paar bloempotten minder op het plein kan je al een aantal vuilnisbakken ermee kopen want met die “houdt SU netjes” slogan alleen gaat het heus niet helpen als je nergens in de stad een ton ziet 😀


  Maak melding

 46. ik hoop dat bouterse niet vergeet om aparte voet en fietspaden aan te laten leggen.anders zullen er straks nog meer moeders huilen, om het verlies van hun kinderen die het leven moeten laten door verkeersdemonen.


  Maak melding

 47. Sjie na bribi !!!!!!!!!!!

  De intentie is aanwezig om de infrastructuur te verbeteren,maar het ligt aan ons als volk wat het waarde oordeel zal zjn.Gaan wij genoegen nemen met een wegdek ,waarvan wij van tevoren weten dat de levensduur vrij kort zal zijn ??????? Wie gaat de werken uitvoeren en tegen welke prijs ???? Is het Dalian die ons weer gaat belazeren.Deze gasten beschikken niet altijd over de gewenste kennis.Wij hebben dat kunnen merken in vele gevallen vb.werkzaamheden wegrehabilitatie mungo-albina.Echt een troep.


  Maak melding

 48. luister noh, ik ga je uitleggen…

  als je een broodje sardien wilt kopen bij de chinees maar je hebt maar dehelft van het geld op zak, dan ga je krijgen een broodje met een dun laagje saus erop 🙂

  zo is het ook bij Dalian;..zij > arme mensen < werken met het budget wat vrijkomt en dus krijg je een dun laagje asfalt 🙂

  WAAR IS DAN DE REST VAN HET BUDGET GEBLEVEN ??????


  Maak melding

 49. @pasew, Odi odi.

  WAAR IS DAN DE REST VAN HET BUDGET GEBLEVEN??????

  Weet je dat nog steeds niet?

  Recentelijk in het geheim meegenomen door DADA & co. met een (prive) toestel van Pres. Obiamang.

  Waarom denk je dat DADA (3) sleutels heeft gekregen tijdens zijn bezoek aldaar?


  Maak melding

 50. Prioriteiten stellen!

  Is dit een prioriteit? Een snelweg naar en van de luchthaven? Is het verbeteren van de wegen en de trottoirs in de binnenstad niet belangrijker?
  Wie gaan er naar de luchthaven? Mensen die geld hebben om te vliegen naar het buitenland. En je eigen bevolking dan die nooit kan vliegen?

  Ik zie de verbreeding van de Indira Ghandiweg alleen mogelijk worden als de sloot er langs wordt gedempt. Dan krijg je de ruimte voor een 4-baansweg plus fietspaden. Maar dan ga je 32 fly-overs moeten maken en 32 tunnels om de langs deze weg wonende bevolking
  gemakkelijk te maken. Nu denkt men aan negen? Sriebie switie!
  De binnenstad aanpakken is veel belangrijker, Desi. Dan pas heb je iets gedaan voor je bevolking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.