Schijntje voor Surinaamse volkswoningen

34

PARAMARIBO, 23 jul – Vroege verkiezingsstunt of niet, bewoners van de voormalige plantage La Paix, in Commewijne, moeten de tijd van hun leven doormaken. Vijftig volkswoningen worden er voor een schijntje van de hand gedaan. Het ‘blijde nieuws’ vernamen de bewoners van functionarissen van de Nationale Democratische Partij, NDP. En niet van regeringsfunctionarissen.

Opmerkelijk, omdat volkswoningen tot het domein behoren van de Stichting Volkshuisvesting. De stichting weer is onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Maar functionarissen van beide entiteiten ontbraken op het feestje. “Voor de bewoners is het een grote opluchting dat ze na het betalen van vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer twaalfhonderd euro) kunnen beschikken over de woningen”, zegt Naushaad Kodan tegenover de Times of Suriname.

Kodan is voorzitter van de plaatselijke belangengroep. De bewoners proberen al ruim tien jaar het bezit over de woningen geregeld te krijgen. Tot voor kort kregen zij nul op het rekest, ondanks allerlei beloften van politici. Volgens Steven Relyveld van de NDP kreeg hij van de partijleiding de opdracht een oplossing te vinden. Vijfduizend Surinaamse dollar is geen geld tegenover de huidige prijs van wat voor soort woning ook. De mensen mogen het geld in kavels betalen.


34 REACTIES

 1. Ik vind dat elke partij woningen mag verkopen voor de prijs die die partij wil als men uit eigen zak heeft betaald,maar pronken met gemeenschapsgeld is diep te betreuren.


  Maak melding

 2. Wat die paarse bende niet allemaal doet om hun imago op te vijzelen om al die beloftes die eerder zijn gedaan en niet waar gemaakt kunnen worden enigszins te compenseren.


  Maak melding

 3. functionarissen van de N D P, en niet van regeringsfunctionarissen van Sociale Zaken & Volkshuisvesting van Goodluck Lonnie!

  Adjaiso en Pokie… Is die “hechte” ndp aan het afbrokkelen…da na wang hiep hiep 🙂


  Maak melding

 4. Met belastinggeld werden die huizen gebouwd en nu worden ze voor een appel en een ei ‘verkocht’ aan NDP sympathisanten zodat die mensen de volgende verkiezingen weer op de NDP gaan stemmen. Nou dat is typisch een voorbeeld van nepotisme. De staatskas wordt geplunderd om partij aanhangers te bevoordelen. Dit is nog een reden waarom belasting ontduiken in Suriname moreel gerechtvaardigd is, alleen een idioot geeft zijn/haar zuur verdiende geld vrijwillig aan een corrupte en verspilzuchtige overheid.
  Ik vind het goed dat volkswoningen worden verkocht door de overheid want het is niet goed om gratis huizen weg te geven maar als die woningen verkocht worden moet dat dan wel gebeuren tegen tenminste de kostprijs en niet voor een bedrag ver onder de waarde.


  Maak melding

 5. in de ware tijd staat,,..

  dat vele vele parlementariers de komende tijd de hele wereld zullen door reizen naar allerlei onbelangrijke vergaderingen..

  letterlijk doel-loze bijeenkomsten..

  de vraag is niet meer wat het kost,wat is de zin van al die reizen..

  wat je niet leest of hoort is,,dat meneer ronny brunsie nooit naar het buitenland gaat..


  Maak melding

 6. @Marcel
  wat je niet leest of hoort is,,dat meneer ronny brunsie nooit naar het buitenland gaat.

  Hahaha joe tja deng,maar Paramaribo is al buitenland voor lonnie.(buiten stoelmanseiland toch).


  Maak melding

 7. @ Marcel,

  Zoals gewoonlijk zitten die waardeloze Surinaamse politici weer eens de staatskas te plunderen zodat ze hun snoepreizen kunnen maken. Alle politici doen daaraan mee, zelfs die v.d. zogenaamd ethische partij DOE. Laten ze maar in SU blijven en hun tijd en het geld uit de staatskas gebruiken om het land op te bouwen i.p.v. de hele wereld rond te reizen om aan ‘vergaderingen’ deel te nemen met een hoog bla-bla-bla-bla karakter en nietszeggende slotakkoorden. Ik word er iedere weer boos om dat men geld uit de Surinaamse staatskas voor dit soort nutteloze zaken misbruikt. Men heeft blijkbaar nog nooit gehoord van de tering naar de nering zetten, kosten-baten analyse en de beperkte financiele middelen zo efficient mogelijk gebruiken.
  Dit zal vast hard klinken maar ik zou het helemaal niet erg vinden als dat wat laatst in een bioscoop te Colorado, U.S.A. is gebeurd ook zou gebeuren in het Surinaams parlement. Die waardeloze en parasiterende surinaamse politici kunnen gemist worden als kiespijn.


  Maak melding

 8. Bureaucratie kan men ook omzeilen. De beslissingslijnen kunnen korter gemaakt worden.De besluitvorming wordt gestagneerd door ambtenaren die ook aan hun eigen werkgelegenheid denken. Hoe langer ze de documenten vasthouden des te langer duurt het alvorens een besluit genomen kan worden.Overbodige ambtenaren moeten ontslagen worden of omgeschoold worden tot boer.


  Maak melding

 9. ik ga niet op de inhoud van het bericht in, maar als u de omstandigheden kent waaronder mensen in commewijne leven dan zult u blij zijn voor degen die een goede onderdak heeft. Overigens heb ik 2 gasten van de vhp horen praten over de wet M.O.T. dat gasten uit de politiek grondhuur prcelen aanvragen en die door verkopen voor ettelijke duizenden euro’s. schandalig van de genen die het verkopen, die gene die ze toestemming geven om ze te verkopen, maar bovenal de gene die het zogenaamd aankaarten. wat moet u weten ” wijlen henk arron zei het zo mooi, wanneer je met je wijsvinger naar iemand anders wijst vergeet niet dat drie van jou eigen vinger op jou zelf gericht zijn. dus asis en shailendra vraag cvan wie UNITED PRODUCTION N.V.(ondervz van VHP R.R) is voor je breed in de pers treedt.


  Maak melding

 10. @Ray2. Met het eerste gedeelte van je bericht ben ik het helemaal eens. Politici moeten niet ieder keer snoepreisjes maken uit de Surinaamse pot, maar het voorbeeld dat je gebruikte(Colorado) is om van te kotsen. Hoe het ook zij, je kunt nooit verlangen dat men een hele groep Surinamers ombrengt op die manier. Blijf fatsoenlijk man.


  Maak melding

 11. Zeker geen aanhangers van somo, anders hadden ze reeds eerder,gratuz, een paar hect ontvangen.

  Ik zeg aannemen, en NOOIT op die paarsen stemmen.

  Laat ze maar denken dat ze “het” zijn en eindstand rest nul!


  Maak melding

 12. Tien jaar hebben de bewoners gewacht op een beslissing en waarschijnlijk evenzoveel paar schoenen versleten…
  alles om maare een beslissing te krijgen over de woning.
  Jullie kunnen zeiken wat jullie willen maar een ding weet ik zeker: daar hebben de bewoners geen boodschap aan.
  Waar het ze omgaat was een beslissing over de woning die ze waarschijnlijk bewonen en dat ze het nu voor een zeer schappelijke prijs krijgen is als een soort compensatie voor de doorgemaakte ellende.
  Ik wens jullie heel veel woongenot toe.
  Daadkracht werkt!!!


  Maak melding

 13. @ stenaf
  Heeft de NDP betaald voor de bouw van die woningen?? Nee toch, dat geld is uit de staatskas gekomen en de NDP plundert de staatskas door woningen spotgoedkoop te ‘verkopen’ aan bepaalde mensen om stemmen te winnen voor de volgende verkiezingen. Het is altijd makkelijk om sinterklaas te spelen met andermans geld maar daar zijn idioten zoals jij te stom vooor om dat te begrijpen.


  Maak melding

 14. Inderdaad, vroeger werden we omgekocht met aloe, batjaw, uien, knoflook en NU met huizen. Aaai serieus, Suriname gaat vooruit!!!!! Mi gado………….


  Maak melding

 15. kan me weinig schelen wat men er over denkt of zegt,ik ben blij voor degene die een huis heeft gekregen.niets is minder mooi en waard dan een huis.mensen geniet er van,is jullie gegund ,nu de mensen die met uitzetting bedreigd worden,(in commewijne die al sinds hun groot vaders daar wonen,en in eens met uitzetting bedreigd worden)ik hoop dat ook deze mensen geholpen worden,GOD is GROOT


  Maak melding

 16. Mensen ik weet ff niet wat ik ervan moet denken ….. maarrrrr over 2 weken weer terug in Su en dan zal ik zeker ff voormalig plantage La Paix,Commewijne (bij mij over de brug)ff bezoeken, ik ga met mijn eigen ogen wel even kijken…. ik wil een aantal dingen eerst weten voordat ik weet wat ik ervan moet denken.


  Maak melding

 17. Hallo hallo hallo ,
  NEK’S NO FOUT !!!
  MORO E DORO !!!
  De huidige regering heeft een sociaal-accoord met het surinaamse volk !
  Dat zijn ze aan het aflossen !!!
  Langs deze weg feliciteer ik alle gelukkigen en nog vele van deze !!!
  Un sabi tog ; alla nyan bin grun , bifo din kon lepi
  Pasensi na wan bita bun , ma a froktu sweti fu nyan !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 18. Indien de NDP gemeenschaps-gelden gebruiken om huizen te bouwen voor de surinaamse gemeenschap cq , de achtergestelden/sociaal zwakkeren , kan in principe maar enkel op een manier geinterpreteerd als ” prioriteit stellen aan de noden van LAND EN VOLK !!!
  En ik heb de NF(Nederlandse Fauna)in zijn/haar regeer-periode niet zien doen !!!
  Wij kunnen geen samenwerkingsoverkomsten met andere landen via het Internet bekrachtigen , rede te meer om de nodige buitenlandse reizen te maken !!!
  In het belang van LAND EN VOLK !!!
  Het ligt ook niet voor de hand dat wij richting Olland moeten reizen , tog ???
  Olland is wel een land met mogelijkheden waarmee wij zaken kunnen doen , maar is niet HET LAND !!!
  Voor de huidige Republiek Suriname is Olland te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken !!!
  Het gaat goed met SU en samen met het Surinaamse volk en een ieder die zich verwant voelen met SU zulllen wij onze krachten samen bundelen om het beter te maken!
  NEK’S NO FOUT
  MORO E DORO
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 19. Stenaf ,
  In een rare wereld leven wij , he ???
  ” De idioten kunnen wel huizen bouwen voor de sociaal zwakkeren en de intellectuelen van de NF ( Nederlandse Fauna )zitten in de oppositie banken maar te janken en continu het nationaal ontwikkelings-proces te stagneren/destabiliseren !!!
  Dinky na tori bun tranga !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.