Branden teisteren Surinaams grensplaatsje

9

PARAMARIBO, 23 jul – Politie en brandweer kunnen er nog geen touw aan vastknopen. Maar het grensplaatsje Albina wordt al enkele maanden geteisterd door woningbranden. Het was dit weekend weer raak met de woning van een gezin. De mensen waren niet thuis toen buren geknetter hoorden. Het tijdstip was ook dit keer opmerkelijk.

Omstreeks drie uur in de ochtend stond de woning in lichterlaaie. Het is ook het tijdstip van drie van de vier vorige branden. Die deden zich ook in de weekends voor. De brandweer heeft zich al helemaal aangepast. “Je zou kunnen zeggen dat we op dat tijdstip al in de startblokken staan”, zegt plaatselijk brandweercommandant Alwin Pinas tegenover de Ware Tijd. Ook deze keer dus konden de spuitgasten klaarwakker uitrukken.

Veel bleef uiteindelijk niet over. Volgens de krant is er een link tussen de slachtoffers. Bij drie van de vorige branden lagen de slachtoffers eerder overhoop met elkaar. Het gezin van het laatst afgebrande huis, ging er wonen op aangeven van iemand wiens woning het eerst afbrandde in de reeks van vijf. De autoriteiten tastten nog in het duister. Er zijn dus ook nog geen aanhoudingen gepleegd. Pinas krijgt wel volop kans om in het doorgaans rustige plaatsje, zijn vrijwilligerskorps uit te testen.


9 REACTIES

 1. Dan is er een (duistere) Pyromaan bezig in Albina.

  Maar gelukkig dat er geen ongelukken hebben plaatsgevonden bij deze branden.

  De Brandweer autoriteiten (tasten) nog in het duister.
  Er zijn dus ook nog geen aanhoudingen gepleegd.

  Alleen de kop van het artikel doet mij denken aan de enorme bosbranden die momenteel plaatsvinden aan de grens met Spanje en Frankijk alsmede in Portugal.

  Maar onze Brandweercom. Alwin Pinas doet prima zijn werk in Albina.
  Zijn spuitgasten zijn altijd klaarwakker om uit te rukken.


  Maak melding

 2. @Fer.E., je hebt mogelijk gelijk, ik denk zelfs ook dat een “pyromaan” bezig is met al die branden.
  =Er is dringend hulp nodig voor al die mensen.

  =laat de politiek zich nu hiermee bezig gaan houden om meer geld te besteden aan dit soort praktijken.


  Maak melding

 3. Het is duidellijk denk ik dat er mensen rondlopen die de boel lopen op te fokken, en de zaak in de hens douwen, je hebt ze overal kjk maar hier in dit land, maar bizar voor die mensen daar die in Albina hun hebben en houden kwijt zijn. En ja probeer zulk een klojo te pakken. Als hier in Ned zulke gasten gepakt worden, ja dan kun je het invullen wat er gebeurt. in feite haast niets….want alles komt erbij kijken, in Suriname weet ik niet welke maatstaven gehanteerd worden, maar nogmaals diep triest deze materie!!!!!


  Maak melding

 4. Fer. E. schrijft,

  ,,Zijn spuitgasten zijn altijd klaarwakker om uit te rukken,,..jo kir mi wahahaaa..volgens mi ie nak a djogo strak esde 🙂

  Pinas krijgt wel volop kans om in het doorgaans > rustige plaatsje < zijn vrijwilligerskorps uit te testen
  klopt dit wel????

  indien hier sprake is van opzet, dan is het te hopen dat ie gauw een verblijf krijgt in Santo voor heel lang!!


  Maak melding

 5. Moet iemand zijn wier loll in heeft!! EEN PYROMAAN!!

  Vaak gaan zij om 03.00 tot 05.30 uur op pad!!
  Mensen wees gewaarschuwd en blijf allert!! Buurt preventie en met elkaar comunuseren is een idee!! Hen half doodkunuppelen met een honkbalknuppel als ze gepakt zijn!! of levend in de vuurzee gooien.


  Maak melding

 6. Dit is niet iets nieuws in Su wij zijn gewend aan aangestoken branden in Su hoor.Kennen jullie deze nog:De brannden mogen niet geblust worden in opdracht van de bevelhebber huidige DiDiBrie toen(Radika,Moederbond,Radio ABC) Suries vergeten jullie niet dat de zoon van Marcel Zeeuw enkele branden toen in Su had gesticht in opdracht van zijn vader.En dit verhaal had de moeder van zoon lief zelf op de Su tv verteld en pa had dit niet tegen gesproken.Laten we hopen dat in Su heel snel men er achter komt hoe of wat.In elk geval het moet niet erger worden.Hopelijk heeft de brandstichter niet vanuit Paramaribo zijn weg richting Albina gevonden,want als ze afgegleden zijn dan a torie e kong takroe ekte ekte en aangezien ook papa Marcel nu ook zo veraf is gegleden dat hem ook niets anders rest uit frustratie dan misschien soso ogrie zou er gedacht kunnen worden….hmmmm……branden ….maaaaar.En Niet alleen deze is aggeleden tot de rand van de… if oeng zie Nelom foe a groep van 16 mi gado.Nelom klarie helemaal met deze komt het NOOIT meer goed(zou hr.Wit zggn)Herinnert iemand zich Roy Esajas nog ook van de groep 16 ding e klarie een voor een.A natuur e nak echt tranga terug.Dus Romeo Hoost no werie amnestie of niet a klap foe a natuur no sa mies ding Satan disie.Odi odi en krachtie men.Hoost en natuurlijk de overige nabestaanden.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Goodluck Lonnie gaat naar school en wordt hem onderwezen niet te spelen met vuur 🙂

  mss 1 van zijn kroost die nog niet in de klas zit omdat papa vergeten heeft schoolgeld te betalen…ai moi..dit krijg je als teveel gaat “PLANTEN” 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.