Politie Suriname bevrijdt dwangarbeiders

23

PARAMARIBO, 21 jul – De politie heeft acht Chinezen van een buitenlands schip afgehaald. Volgens de Times of Suriname wordt vermoed dat de mannen er dwangarbeid moesten verrichten. Hiun paspoorten waren hen afgenomen. De Trafficking in Persons Unit van het politiekorps is op de zaak gezet.

De mannen werd op het schip aangetroffen waar ze allerlei werk moesten verrichten. Volgens de politie gebeurde dit ook nog in een ‘onhygiënisch milieu.’ Er zijn verhoren afgenomen nadat de mannen van het schip waren gehaald. Of er ook sprake is van mensenhandel of een poging daartoe wordt nog onderzocht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Volgens politiewoordvoerder John Jones kunnen nog geen details worden verstrekt.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Moderne slavernij!!! oppakken, de grens overzetten!!! Waar heb je deze ged demmet volk niet!! China doet goede zaken!! arm, als ik weet niet meer!
  De armen die geen leven hebben worden gepakt door de slimmerikken uitgezonden en uitgemelkt!! ze proberen van een stier ook uit te melken!! alles wat beweegt vreten zij op!!! Vierodaan??


  Maak melding

 2. Ik woon in de buurt van een bordeel. Vroeger Bollywood geheten (onder sommigen wellicht bekend…).

  Daar werk(t)en Braziliaanse hoertjes. Hun paspoort is ook afgepakt door de eigenaar en ze krijgen het pas terug als ze genoeg verdient hebben voor hem.

  Slavernij in Suriname is heel normaal, en echt niet alleen onder de Chinezen.

  Overigens is de eigenaar gewoon Surinaams.


  Maak melding

 3. Wat bollywood voor bordeel; ik dacht dat ze mumbai daarmee bedoelden; als dat echt zo is, dan is dit naam een smet op de hindoestaanse benaming.


  Maak melding

 4. Kunnen sommigen van jullie w o BakraBasie niet begrijpend lezen?Waar staat in bovengemoemde artikel dat dit geval in Suriname heeft plaats gevonden?Volgens mij staat er DUIDELIJK dat de Chinezen van een buitenlands schip zijn afgehaald door de alerte douane of politie ai baja,ga goed of liever gezegd met je volle aandacht het artikel opnieuw lezen,BakraBasi.


  Maak melding

 5. @BOOSTER

  Bollywood heette eerst Karishma, toen was het een normale Hindustaanse disco.

  Later is het via-via opgekocht en heette het Bollywood. Maar dat was een dekmantel, het is gewoon een hoerentent, en iedereen in Flora Project-B weet het 🙂


  Maak melding

 6. Beste Meyie,

  De Surinaamse politie kan geen enkel schip opgaan dat zich in het buitenland bevindt of in de internationale wateren. Afgezien dat de juridische bevoegdheid hiervoor ontbreekt, denk ik dat ze hiervoor simpelweg niet de juiste materialen hebben (schepen, vliegtuigen, etc,). Het ligt dus meer voor de hand dat de acht Chinezen van een buitenlands schip zijn afgehaald dat zich in de Surinaamse wateren of in een Surinaamse haven bevond.

  Begrijpend lezen is wat dit betreft niet alleen letterlijk lezen wat er staat, maar ook de juiste gevolgtrekkingen aan de inhoud van de tekst verbinden.

  Mijn conclusie: de tekst over dwangarbeiders moet je lezen als iets dat in Suriname gebeurt. Bakrabasie e.a. schrijven dan ook terecht over slavernij in Suriname en geven daar sterke voorbeelden van. Mijn tweeede conclusie is dan ook dat niet zij een probleem hebben met begrijpend lezen, maar jij.

  A tang so.


  Maak melding

 7. Allemaal kletskoek. Slavernij bestaat nog altijd en overal.
  Als je hier niet wil werken en je bewust zolang mogelijk laat onderhouden door de gemeenschap die daar hard voor moeten werken is dat ook een vorm van slavernij. Moderne slavernij Wiep Ding!


  Maak melding

 8. Wat lees ik hierboven, 1863 was alles qua slavenarbeid en zo meer toch afgeschaft, in Suriname,maar nu spelen toch zaken die erop lijken, foute boel. Gauw ingrijpen zou ik zeggen, en diegene die dat op hun geweten hebben, die moet je flink aanpakken, ja ik zou het weten, maar goed ik heb het niet voor het zeggen, en het zal om geld gaan, wel bizar anno juli 2012.


  Maak melding

 9. je hebt gelijk Bifa,ik probeerde in het kort te typen wat zich allemaal heeft afgespeeld.De dwangarbeiders werden van een buitenlands-schip afgehaald door de Sor.politie ,zeker lag het schip afgemeerd in Sur.wateren.Desalnietemin,wil het nog niet zeggen dat de Chinezen in SUR.hebben gewerk ,onder dwang.
  Sommige SurNeds,zien in elk artikel hiero de kans schoon om hun roots neer te halen.


  Maak melding

 10. Waardeloos, dit bericht.
  Wie gelooft er nou iets van?
  Chinezen zijn per definitie dwangarbeiders.
  Eerst als “burgers” van een communistisch land en nu als eigendommen van kapitalistische staatsikonen.
  Wij moeten ons gaan bezinnen op onze samenwerkingsvormen met China.
  Hebben we China wel of niet nodig?


  Maak melding

 11. Beste Delano je kletst als de bekende kip zonder kop. Als de chinezen niet in suriname waren was het land nog erger dan het armste afrikaanse land . De surinaamse economie draait voor het grootste gedeelte op chinezen en hindoestanen en weet je waarom ? dat denk ik niet want die verstandelijke vermogens zul je vast niet hebben . Chinezen en hindoestanen houden van werken en vooruitkomen in de wereld . Ik was laatst in een surinaams cafe waar surinaamse mannen wat kibbelden zegt die een tegen mij weet u hoe wij surinamers zijn !! We willen alleen de mond opendoen en een ander moet er wat instoppen . Begrijp je Delano ! Denk het niet probeer eens je te ontwikkelen kun je ooit nog eens iets zinvols schrijven hier . gr uit nederland


  Maak melding

 12. De authoriteiten moeten beslag op het schip leggen. Dan uitzoeken, deporteren en de kosten op de eigenaren van deze schip verhalen.


  Maak melding

 13. Wat de hindoestanen betreft ben ik geneigd,Surifan gelijk te geven.
  Ik Coronie had een hindoestaanse dame wat projecten ge-initieerd en die waren veel belovend.Dus moest zij van paal en palu vandaar weg zodat iemand anders de zaak kon voortzetten.En nu maar hopen dat er lauren te oogsten valt met de vervanger.

  Cobie


  Maak melding

 14. Ik vraag mij af over welke roots jij het in god’s hebt
  Degenen die hier dagelijks propaganda maken voor moord onerdrukking,vernedering,leugens,bedrog,en massamoord hebben geen roots


  Maak melding

 15. Dat mensen steeds worden genoemd bij hun etniciteit…is wel racistisch….vooral hier in suriname zeggen ze vaak “ik ben bij de chinees” of “hey chinees”. Zij noemen die mensen toch ook niet “hey neger”. Su bestaat namelijk niet alleen uit mensen met een donkere huidskleur.


  Maak melding

 16. ..in nederland heb je ook:noord-hollandse kaas,Limburgs-vlaai,joode-koeken…indische spekkoek en ook nog naast de roodwitblauw,de friese vlag.
  Eenheid in verscheidenheid,dat is Suriname.De echte surinamer bestaat niet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.