Missie naar Suriname: waarheidscommissie

118

PARAMARIBO, 21 jul – De Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, zet de volgende stap richting waarheids- en verzoeningscommissie. Het hoofdkwartier in Washington stuurt een missie naar Suriname. Dit gebeurt op verzoek van de regering als vervolg op het wijzigen van de amnestiewet door het parlement. De missie moet in Paramaribo gesprekken voeren.

De oppositie weet nog van niets. Maar de mening is daar al gevormd. “Als ze komen weet ik zeker dat ze ook met ons zullen willen praten. En wij gaan duidelijk maken dat de wijziging van de amnestiewet een onding is. Het is nietig en mag niet gebruikt worden”, zegt oppositieleider Radjkoemar Randjietsingh (Nieuw Front/VHP) tegenover de Times of Suriname. De regering gebruikt de wet juist wel als basis voor het werken naar een waarheids- en verzoeningscommissie.

Zo’n commissie wordt ook voorgeschreven in de eerder dit jaar aangenomen wet. Minister Winston Lackin heeft de OAS gevraagd hulp te bieden bij het vormen van de commissie. Het sturen van de missie is het eerste concrete dat de regionale organisatie nu doet. De oppositie heeft zich van meet af aan verzet tegen het doorvoeren van de amnestiewet. De wet dekt nu ook de schendingen van mensenrechten van voor 1986. Daar vallen ook de executies van 1982 onder.

118 REACTIES

 1. Allemaal flauwekul van deze hele regering en DNA. Zolang de grootste boef van Suriname uit de gevangenis blijft is alles goed.
  Hoe de commissie ook mag heten en wat ze ook tot taak heeft, ze is al vleugellam gemaakt. Een gedeelte van de DNA heeft als belangrijkste taak 2012 gehad de grootste boeven van Suriname buiten de gevangenis te houden. De indieners hadden geen geloof in de onschuld van hun hoofdverdachte en zijn kornuiten van moord en hebben hun politieke meerderheid misbruikt niet voor het landsbelang maar voor individueel belang. Geen enkel respectvolle Staat in de wereld beschermd verdachten van moord op zo’n wijze.


  Maak melding

 2. We zitten al over de helft heen in dit jaar dus de komende weken, naar weer een 8 december toe, boi, er zal druk overleg zijn en nog veel meer, waarheid zo en sus, en toetsing daar en allemaal. Het was effe stil in de tent, het circus gaat weer open, werk aan de winkel, en die langa bere torie gaat maar en gaat maarrrrrrrrrr naar niets en nergens, tot sint juttemus!!!!!


  Maak melding

 3. Een massamoordenaar en zijn volgelingeng die alles aan doet om zijn terechte straf te ontlopen. @ Ferdinand Hossenbux wanneer het over de misbruikte kinderen binnen de kerk vind jij terecht dat daders berecht moeten worden, nu het het over gegenloze massmoordenaar dan noem mij het een circus, ik vindt jou een gevoelloos bloedhond.
  En ons maar afvragen waarom er geen normen en waarde zijn in Suriname.


  Maak melding

 4. Een massmoordenaar en zijn volgelingen die er alles aan doen om zijn terechte straf te ontlopen.
  @Ferdinand Hossenbux, wanneer het gaat over de misbruik van kinderen binnen de katholieke kerk vindt jij terecht dat de daders gestraft moeten worden.
  Nu het over een gewetenloze massamoordenaar gaat vind jik het een circus.
  Ik vindt dat jij een gevoelloos bloedhond .
  En ons maar afvragen waarom er geen normen en waarde in suriname is.


  Maak melding

 5. Zie je Bouterse als hoofdverdachte al voor de waarheidscommissie verschijnen en onder ede zijn aandeel bekken in de massamoorden?

  Is er echt iemand in Suriname die werkelijk denkt dat de waarheid boven water komt?


  Maak melding

 6. Doe alles Oppositie,doe alles om deze illegale amnestie wet ongedaan te maken. Zodra de OAS missie hier arriveerd zullen wij middels oproepen hier op het forum deze missie duidelijk maken dat wij deze illegale amnestie wet niet tolereren en dat degenen die deze amnestie wet in het leven geroepen hebben ,genadeloze killers zijn en geen amnestie verdienen maar STRAF.Mocht het zijn dat de OAS missie de moordenaars zal steunen in deze,dan gaan wij een aanklacht indienen tegen hun .Neen die aanklacht gaan we aan het internationaal strafhof indienen en niet Suriname zelf want onze eigen rechters zijn laffe bangerikken.
  Het is nu vechten geblazen oppositie,jullie mogen op MIJ rekenen.Vecht terug en hard.Alle rechtgeaarde surinamers staan achter jullie.Ook Amerika wil verlost worden van alle dictators met bloed aan hun handen ,en bouta de moordenaar moet geen uitzondering vormen. Weg met hem!


  Maak melding

 7. Reactie op GMAP, !!!!! waarom ik dit een circus noem, denk erover na vanaf 9 dec 82 die ochtend spelen zaken, vreemd of niet, of vind je dat gewoon, en denk door, dan is de conclusie, er gaat geen ene moer gebeuren, vanaf nu tot 31 dec dit jaar, ok, volgend jaar
  wellicht want justitie daar, er zitten alleen poepzakken op hun stoel, en ze doen niets stellen maar zaken uit en weer uit!!!! en zo gaan we door.
  En een groot deel van het volk daar het doet ze niets
  echt niets.


  Maak melding

 8. allemaal goed voor dat land om een waarheid commissie in te stellen …vene heeft een vinger in de pap dat dit is gebeurt hoor .vene 15 jaar aan de macht …waarom heeft het zolang geduurt …bedenk dat toen vene orde op zaken moest stellen gilds zijn minister van justitie bezig was met witwas praktijken .

  daarna heeft pa vene brunswijk amnestie verleent terwijl deze crimineel ook mensen rechten heeft geschonden ….waarom de ene wel en de andere niet !!!!!mie gado dinkie pi tjingso mie mang .
  het lijkt wel alsof de andere mensen die het leven hebben gelaten door brunswijk geen waarde heeft… alleen de 8 december moorden .

  brunswijk is gedoogd door vene en bouterse niet .
  is het omdat olland dat niet wil !!!is het zo dat vene dan geen geld zou krijgen van olland .in ieder geval klopt er iets niet .

  men zegt vene tien schone vingers nee hoor geloof er niets van .vene laat anderen het doen en hij blijft buiten schot ….zie met brunswijk , somo…gilds.
  allemaal boeven onder pa venes leiding .

  koste wat kost vene en olland moesten bouterse betaalt zetten maar bouta is slimmer dan ze …of hebben ze dat nog steeds niet door .het gaat mij niet om de nabestanden van 8 december hoor ….het gaat mij om dat vene politiek bedrijft met die mensen .

  vene vocht voor overleven van zijn regering …,zie maar wat somo en gilds deden .witwas praktijken en domein gronden bemachtigen ten koste van de kleine man .bouta het volk steunt jou ,wij hebben voor jou gekozen ,dat land heeft rust nodig en deze commissie is goed voor dat land .

  olland zal zien dat zij hier niks en dan ook niks te brokkelen hebben …niet olland niet de oppositie bepaalt maar het volk bepaalt ,laten wij [dom} zijn zoals sommigen hier roepen .
  bouta go go go go


  Maak melding

 9. nieuw-front is een onding!!!
  Heeft het nieuw-front nog leden ,of zijn ze allemaal onderdak komen zoeken bij de NDP!

  hup hup bouta!

  Massale vhp-nps -spa nieuw-front overloop “campange”naar De Nationale Democratische Partij!!!
  Nog meer leden van het nieuw-front combinatie worden hierbij warm uitgenodigd!!wees welkom in ons midden!!

  Hup hup Suriname!


  Maak melding

 10. zal die kommisie ook kijken naar die flauwe grappen die rechters in dit land uit halen??? zoon van drugsbaas betrapt met 300 liter cola in portugal( en veroordeeld) en in su wordt vader shyam vrijgesproken op alle gronden. wel ik had respect voor rechters hoor ma no mis las ala a respect dat voor die corrupte A.CH als rechter, huveel heeft shyam op[ je bankrekening bijgeschreven om zo’n vonnis uit te laten rollen??? waar zijn die gaste die hun beck vol hebben dat de rechstaat in gevaar is???? nu moeten ze stille loopt houden. I rest my case


  Maak melding

 11. @ Ferdinand Hosseenbux..
  Als jij de internationale gebeuren goed volgd dam kan jij dat Surintgame niet de eerste en ook niet de laatste land zal zijn waar menserechtenschenders alles aan doen om hun straf te ontlopenTurkije, zuid amerika,cambodja , Argentinie,Brazilie zien we het zelfde gebeuren en op den deur krijgen deze misdadigers toch hun straf.
  Denk erom gisteren waren het 15, morgen zullen het meer zijn.
  Het is een grove vorm van moreel verval dat een figuur als Bouterse president van ons

  mooi land kan worden.


  Maak melding

 12. Reactie op GMAP, ie sabie, afgelopen woensdagavond dacht ik, zag ik een tv een programma Hollandse zaken, over dat gedoe na 1947 wat die ptatta´s daar in RAWAGEDE
  en op andere plekken gedaan hebben, met kinderen ouderen, en nog ouderen, geen 15 waren dat, meer veel meer, en er lopen nog van die oude lullo´s rond die toen daar gemoord hebben, wat dan, en nu, daar mag niet meer over gesproken worden, maar het hele jaar door hoor 8 dec 8 dec 8 dec, ik denk what a fuck sorry hoor, Kijk wat die Assad doet kan mag de wereld kijkt en kijkt en kijkt, oeng djiem wang brik en wang boeng bigi wang, en laat mensen denken denken wat ik zeg en weet ik veel, het kan en mag, 8 dec zal 8 dec blijven,
  straks na 2015 is die pres daar weg in Suriname, maar beter zal het niet worden, ja de volgende eeuw,
  ma dan oeng ka allamala!!!!
  O ja dit nog ze hadden het op tv over die slachting in 47 over vergeving, ik dacht in mezelf het zal wel,
  voor 1863 wil men ook vergeten en wegstoppen in dit land, en nooit meer erover praten, denk daar maar over na!!!!!!!!


  Maak melding

 13. @Pero
  Amnestie verleend aan brunswijk en de geforceerde vorm van amnestie door bouta zijn twee verschillende zaken;
  Brunswijk werd onder de toezicht van de OAS amnestie verleend voor zijn guerilla aktiviteiten in het binnenland van Suriname en tegen wandaden gepleegd tegen de mensheid . Ook bouta werd amnestie geboden onder dezelfde voorwaarden als brunswijk. Maar bouta weigerde het omdat hij het een poppenkast voorstelling van de regering Venetiaan vond.De OAS helpt het stopzetten van guerilla aktiviteiten rond de wereld en onder hun toezicht leggen de gewapende guerilla leden hun wapens neer en leggen zij de eed af dat zij zich als normale burgers gaan gedragen en nooit meer het pad van geweld,dood en verderf zullen kiezen.Deze stappen zijn noodzakelijk om de veiligheid van binnelandse bewoners te garanderen en hun voortbestaan te beschermen.Zoals het hoort in een democratie werd brunsie de kans geboden om mee te doen aan verkiezingen onder Venetiaan om de belofte gedaan tussen beide zijden in acht te houden.Venetiaan heeft zijn belofte dat de vroegere guerilla leider de kans zou krijgen om als normaler burger van het land te mogen handelen,overeind gehouden. Echter heeft brunswijk, die een tweede kand geboden werd zijn beloften waar te maken,verraad gepleegd met het volk van Suriname door de zijde te kiezen van zijn aartsvijand en een onberechte moordenaar te steunen met het gevolg dat Suriname en zijn burgers weer eens een keertje overgeleverd is aan deze moordenaar.
  De bouta amnestie is een illegale handeling geweest van bouta ,en van de indieners van deze illegale amnestie wet en van de ja-knikkers. Bouta de moordenaar had nooit gedroomd dat hij alsnog terecht zou moeten staan voor zijn dec moorden en dat hij met opsluiten gedreigd zou worden.Met het proces te Boxel maakte hij zich niet druk,immers de getuigen ,de amnesialijders,de advocaten en de rechters deden zoals het door hem opgedragen werd.Toen kwam Rozendaal en het spel gecreerd door hem bracht hem toen in moeilijkheden. Hij had nooit gedroomd dat de rechtgeaarde surinamers tegen hem zouden opstaan en nog minder had hij gedroomd van een stille mars tegen hem. Gezien deze feiten heeft hij Amnestie wet in alle haast ingeroepen en met zijn vaste bendeleden ,de indieners van deze illegale wet en deja-knikkers dus,deze gehele ongeoorloofde amnestie wet door de kelen van de surinamers door gedrukt.Bouta is niet de heilige profeet en hij is absoluut geen onschuldige zoals hij zijjn volgelingen wilt doen geloven.Heeft een onschuldige amnestie nodig?
  Hij weet dat amnestie de enige middel is om zijn vrijheid te garanderen en de gevangenis te vermijden.De ja knikkers en de indieners van deze wet weten dat wanneer baasje achter slot en grendel zal verdwijnen ,zij dan hun genoegelijke posities zullen moeten opgeven en niet meer gaan genieten uit de staatskas zoals zij heden ervan genieten. Geen wonder dus dat zij zich zo krampachtig aan hem vasthouden ,Amnestie is voor bouta de moordenaar een garantie van zijn vrijheid , en een ongestrafte bouta is garantie voor blijven smullen uit staatskas voor de indieners en en de ja-knikkers van de illegale ,ongeoorloofde,onaccepteerbare bouta amnestie wet.


  Maak melding

 14. Gmap,
  Als ik je reacties lees kan ik aan niets anders denken dan….”is deze Gmap zelf niet schuldig”.Je weet toch, een vinger gericht op iemand en je richt drie op jezelf……..kom op zeg het maar wat voor rol heb “jij”gespeeld……heb jij ze verlinkt misschien…..


  Maak melding

 15. GMAP = Sribi-leek = DU-bieltje ,
  Heb je op de VK.NL gekeken ???
  De SS-ers hadden nog het lef om recht in de ogen van de tegenstaander(s)te kijken alvorends zij de magazijn leeg hadden geschoten , dat in tegenstelling tot de Ollandse bezetters in Republiek Indonesie .
  De Ollandse bezetters lieten ongewapende en bezitloze Indonesiers op hun knieen gaan en werden van achteren doorzeef met kogels en vervolgens achter gelaten in een massagraf ergens in de buurt van de rijstvelden !!!
  leGMAPje , jij en consorten hebben nog steeds het geloof dat Olland een vierkante cirkel kan tekenen .
  En na de OAS-Commissie blijkt de heroistische brandmeester de alom gezochte pyromaan te zijn !!!
  BRAND BRAND BRAND BRAND WEER !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!
  ALLES WAT GOED IS MOETEN WIJ ( SURINAMERS ) BETRACHTEN
  DAT GEEFT AAN ONZE REPUBLIEK SURINAME WAARDIJ !!!


  Maak melding

 16. De tegen standers op dit forum het is over mie boi.
  Gaan jullie maar ginne gappen als een drol in een pispot.
  Het is erg jammer voor jullie ,tot dan.

  Groetjes,


  Maak melding

 17. @GMAP

  Je gaat nergens.
  Jou bijdrage hier is een grote steun voor alle rechtgeaarde surinamers.Dus laat je niet intimideren door de ndp volgelingen. Voor hun zal 1+1 altijd 3 zijn.Zo dom zijn ze wel.


  Maak melding

 18. Complimenten aan de Regering dat de OAS missie zo snel mogelijk naar SU komt om de Waarheid- en verzoening commissie te realiseren.
  Dit is geen onding, maar de terugroep wet is een onding.
  Ik hoop dat de NF niet meer naar NL luistert en ons SU intern probleem rustig en snel laat oplossen.
  Alle politieke partijen zijn Surinamers en we zijn alle maal broeders en zusters.
  Wanneer het goed zal gaan in SU dan zal het ook goed gaan met alle Surinamers en niet alleen met een partij.
  Daarom is eenheid en een combinatie heel belangrijk in dit land.


  Maak melding

 19. Even nog een reactie op GMAP, Je had het over bloedhond, ik, nee toch of wel, boi ik eet hondevlees
  jawelllll, dja inie ptatta ai, Amsterdam, maar het adres hou ik voor me zelf, a switie me taigi!!!!!
  Want anders skotoe o lul, een gezeik, van heb je me nou, maar in Suriname op Rainville heb ik die dagoe´s zien hangen voor gebruik, om op te eten, ja zeker!!!! omoe snesie daar, het mag!!!!


  Maak melding

 20. olland heeft de {oppositie nieuw front} in de steek gelaten …waar is die grote smoel die opa muil van rozenthal waar blijft rutte ..waar blijven die redimusus .

  op alle mogelijke manieren heeft de oppositie geprobeert samen met nederland suriname te destabiliseren.. maar ze hebben het mis .
  ze hebben zoveel geprobeert …ze dachten dat su nog onder vene was dus dachten deze gasten een fluitje van een cent …no no mie mang er waait een andere wint in dat land .bouta duld geen inmenging ook het volk niet .

  die ambasade in frankrijk moest gesloten worden van olland en de oppositie ,die vergadering die de eu en de caricom in november hebben georganiseert zou niet in su moeten door gaan ..wat een brutaliteit van rutte rozenthal en de oppositie … ze dachten dat suriname zou zwichten.

  .no no mie mang niet onder bouterse en het volk.. .wij zetten door en hebben ook door gezet.. geen intimidatie olland en oppositie .de tijden van onderdanig zijn voorbij .
  wij gaan als twee gelijkwaardige partners praten met wederzijts respek .

  vene kon dat niet.. vene was afhankelijk van olland
  .
  bouta go go go


  Maak melding

 21. OOoo,..Sempa = Pero en Pero=Sempa,…ik heb hem ontmaskerd,..die NDPers hier op dit forum nemen diverse nicks aan, maar het gaat om een handje vol figuren.Staan jullie in loondienst bij de baas om een ieder hier in de gaten te houden??
  Een moderne vorm van de volksmilitie, om iedereen in de gaten te houden en te verlinken.

  Wat is er met Henk Molenaar gebeurd??


  Maak melding

 22. suri patriot ik ben die echte pero.
  jij weet heel goed wat ik doe..je zei toen dat ik van beroep wachter ben toch!!!!.
  je vergeet gauw hoor ….boxel toch~!!!11


  Maak melding

 23. ik sta vaak op zanderij te kijken wie allemaal komt in ons land..

  maar nooit zie ik één of ander INVESTEERDER met een koffer vol dallas US$ — € aankomen..

  dit terwijl onze leiders beweerden dat die mensen stonden te trappelen om binnen te komen..

  de pres. heeft zo goed als de hele wereld afgereist,maar steeds komt hij terug met niemand in de vliegtuig die komt investeren..

  onlangs waren chinezen gekomen met een speciale vliegtuig uit china,ze hebben lekker tjaumin en tjau-soep gegeten en rode wijn gedronken en zich laten verwennen door suri-chineze masseurs met en zonder sex ,,toen terug naat huis met een goed verhaal,maar investeren ho maar..

  over somo hoef je het niet te hebben die reist elke week naar indo- maar komt leeg hand terug..no money..


  Maak melding

 24. Ray ,
  Dat de huidige President van de Republiek Suriname toen der tijd de amnestie had geweigerd is volkomen terecht !!!
  Door wie werd het aangenomen amnestie wet getoetst en
  gelegaliseerd ?
  Heeft Republiek Suriname een Constitutioneel Hof die aangenomen wetten uit het parlement (DNA) toetsen ???
  Aanvankelijk had NF-re-gering een constutioneel hof moeten oprichten , PRIORITAIR . alvorens over te gaan tot het creeeren van een onvolwaardig amnestie-wet en de zgn. 08 december straf-proces !!!
  Rest mij nog de vraag te stellen : Waren/Zijn het bewuste autonome actie’s van de NF-re-gering of geschiedde het onder instigatie van Olland ???
  Gezien de feiten/ontwikkelingen is het Nationaal Belang van de Republiek Suriname in deze ,met geen loep te bespeuren .
  Derhalve me_neer Ray , is mijn persoon blij met de komst van de OAS-commissie !!!
  Mijn persoon en menigen met mij zijn voorstaanders van transparantie en hopen met de komst en middels de OAS-leden daadwerkelijk achter de feitelijke- en juridische waarheden te komen omtrent het ware surinaamse verhaal !!!
  Het Surinaamse verhaal begon met de staatsgreep van 1980 onder het regie van Olland en de verwerpelijke en verdervelijke contra-coups daarop volgend .
  Dan heeft mijn persoon het nog niet over de gevolgen van het wreed verstoren en vertrappen van de rechten van de individuele surinaamse mens !!!
  Het door Olland georganiseerde staatsgreep is een daad van ” Internationaal Staats Terrorisme ” !!!
  MORO E DORO !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ ,
  NU !!!


  Maak melding

 25. surinam nep patriot ,
  Zoekt gij henk de MOL ???
  ‘k zal je helpen zoeken en gij zult zien .
  WAAR IS DE MOLLLLLL ??????
  Toch niet zijn vrouws teennagels aan het likken ???
  henk de MOL , niet likken maar nagelslakken !!!
  Het gelikt van jou , henk !!!
  A soooooooooooooooo


  Maak melding

 26. Wie in Suriname waarheid zoekt is ziende blind. Een stel soldaten en kornuiten heeft het spel afgekeken van de sleutelhouders, die uit eigen belang sleutels hebben verpats, en bepalen nu de regels. Simple like that. Hoe kom je daar weer vanaf ?? Oldschool maakt gewoon valse sleutels. Business as usual.


  Maak melding

 27. Wanneer je geen democratie in een land hebt,en mensenrechtenschendingen, en grondwetschendingen geen probleem vormen, en het rechtssysteem gefrustreerd word d.m.v. een omstreden amnestiewet, kom je met een waarheidscommissie, om het volk de indruk te geven dat er verzoening zal komen, en de waarheid gesproken gaat worden om moordenaars en mensenrechtenschenders vrijuit te kunnen laten gaan, zo doorzichtig is die paarse bende.


  Maak melding

 28. Jack Russel ,
  Eerst leren blaffen want jij bent aan het kefferen !!!
  Wat is jouw definitie van democratie ???
  Wordt het woord maar in jouw bek gedouwd ???
  Als jij enig begrip hebt omtrent democratie , mag ik dan van jouw verwachten dat jij het met mij eens bent, dat de staatsgreep van 1980 die onder het regie stond van Olland in principe een wrede verstoring was van de democratische rechtstaat ???
  Tevens was dat ook een daad die indruist tegen alle internationale verdragen en schendingen van de rechten van de individuele surinaamse mens en ingezetenen !!!
  In feite was het een daad van ” Internationale Staats Terrorisme ” !!!
  Nogmaals Jack Russel , eerst leren blaffen en niet al maar door kefferen .
  Jij bent toch geen schoot-hondje , een kutte-likker !!!
  Dinky bun tranga na tori !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 29. @Jack Russel ,
  jou reactie is inhoudelijk en fetelijk heel sterk.
  Die paarse bende kan niets anders doen dan terug vallen op dom en achterlijke. retoriek, ze hebben last van een minderwaardigheidscomplex en slaafse houding.


  Maak melding

 30. leGMAPje ,
  wat jij aan het doen bent ,noemt men op z’n Ollands ” PROJEKTIE ” !!!
  In elk geval kan ” zelf-reflectie ” zeer bevordelijk voor jouw ego zijn en de ruimte creeren voor het corrigeren van de mensen-kind ( leest;Sribi-leek = leGMAPje = DU-bieltje )
  Wij , waarachtige surinaamse patriotten , zijn vrij cq. autonoom , dus leven niet in ketenen !!!
  In ketenen leven betekenen ; ” Het dagelijks blootstaan aan vernederingen , uitbuiting en onderdrukkingen ‘ !!!
  Betreffende onze attitude’s , hoopt mijn persoon jou met het volgende gerust te stellen en dan meen ik het serieus ; ” Wij , SLAVEN VAN REPUBLIEK SURINAME “, zullen altijd slaafs blijven aan onze Republiek Suriname ( Patriottisme ) en de rede ligt in het feit dat dit ” een deel is van mijn liefde voor de mensheid ” !!!
  En niemand en nog eens niemand wordt van mijn liefde uitgesloten !!!
  SOSO LOBI
  NEK’S NO FOUT !!!
  ALLES WAT GOED IS MOETEN WIJ ( SURINAMERS )BETRACHTEN
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 31. WAAR IS DE MOLLLLLLLLLLLLLLLL , henkyyyyyyyyyy ???
  Ben jij soms de beelden van VK.NL aan het analyseren !!!
  Wat is er henk , zie jij soms water branden ???
  Ben jij nu er achter gekomen dat jouw zgn.heroistische BRANDMEESTER de alom gezochte LEVENSGEVAARLIJKE PYROMAAN blijken te zijn ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 32. WAT IS HET STIL AAN DE ANDERE KANT !!!
  Komt het door de komst van de OAS-leden ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 33. GMAP
  wat klets jij,ben jij wel een surinamer, of niet, of ben jij een saka saka wit man in zwarte boeba.door jou gelul blijf men een slaaf,jou oordeel over een ander moet jij voor jou zelf houden,,,Eeerst onderzoekken om de waarheid te weten,,,en niet wat anderen over iemand zeggen en gelijk daarop een oordeel uitspreken. joe sabi toch,,,unu keba nanga deng wit mang,,,deng moesoe libie unoe,,,met andere woorden,,,olland no bemoei,,,,zeg mij, als jij een sranang mang ben,,,hoe kan jij als sranang mang,als een wit mang denken en leven,,,dat gaaaat nooit,,en als jij er toch ervoor kiest,,,,,dan betekend dat,dat jij een stuk stront ben die zich zelf en jou land en voorouders verafschuw en niet respecteerd,,,,,,,,,,,joe sabi toch


  Maak melding

 34. Mijn liefde voor de mensheid is uitgesloten voor massamoordenaars .
  zie je zelf niet hoe geestelijk ziek je bent, die moordenaar die jij aabid heeft nooit zijn oprechte excuses aangeboden aan de samenleving voor wat hij ze heeft aangedaan met zijn misdadige revolutie, van zo een misdadige beest hou jij.
  criminelen, misdadigers,massamoordenaars,dictators die geen afstand hebben genomen van verleden zal ik nooit kunnen vergeven .normaal heeft het geen zin om op jou dogma te reageren .


  Maak melding

 35. leGMAPje ,
  Tijd voor je pillen !!!
  En ga ook op vakantie , indien jij het kan permiteren .
  Het zal jou heel goed doen !!!
  Ga ontspannen want al die inspanningen die jij door hebt moeten maken is niet bevordelijk voor je welzijn .
  Op dit moment ben jij te emotioneel en door de hoge bomen in het park zie jij de bossage niet meer .
  Ga relaxen , gun jezelve de nodige tijd en ruimte of neemt domicillie in het retraite-huis !!!
  Zorg voor je eigen tandenborstel !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 36. Pasew ,
  wist niet dat jij een pr-man was .
  ” RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!” moet toch een levens parool zijn voor een ” rechtgeaarde surinaamse pr-man ” ???
  Dinky na tori , bun tranga !!!
  A soooooooo


  Maak melding

 37. Zondag 22 juli 2012 om 11:14 uur, door sempa

  SEMPA; Henk Mol heeft gezien hoe “goed “jullie regering bezig is én hoeveel vooruitgang de Surinamers nu al bereikt hebben (de huidige regering) ,kan hij hier absoluut géén kritiek meer leveren. Hij is waarschijnlijk met jullie tot inzicht gekomen; Suriname is nú al, één Pardijs in wording voor de paarse maakke Lammetjes.Dat is toch wat wij allemaal willen Mr./Mvr.SEMPA !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 38. Radjkoemar Rajaram;Ferdinand Hossenbux;pero; sempa; Wat vertellen jullie aan jullie kinderen ?En wat gaan jullie ,aan jullie kinds kinderen vertellen;

  Dat jullie hier één Mooordenaar,Crimineel zitten(zaten) goed te praten ? Wat voor een opvoeding geven jullie je kinderen ? Wat moet er van hun terecht komen ?
  Met een waarheidscommissie wil
  Desiré Bouterse maar één ding: Hoe kan ik uit de gevangenis blijven ? Waarom zitten jullie hier Boutere te verdedigegen ???? Is hij soms julllie broods heer ?

  Bouterse, met zijn corneuten denkt hij;hoe kunnen wij,het land komende jaren zo veel mogelijk leeg plunderen !

  En zijn Paarse Blinde Makke Lammetjes roepen in één Koor……Na wang Hiep Hiep Hoereeeeeee……….! Waar is de beschaving gebleven ??? Bij jullie allemaal !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 39. sempa

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  Dossier Suriname zit ook in ddb zijn hoofd hoor,dus hoeven we niets op te vragen.ddb weet alles maar zegt niets.Wie is nu de redimusu?


  Maak melding

 40. Gmap
  als jou liefde voor massamoordenaars is uitgesloten ,,wat doe jij nog in nederland dan,,of ben jij blind,.en zie jij niet hoe gestelijk gek jij ben,,nederland die nooit zijn excuus aan su geboden heeft,,en mijn aanbidding is niet naar een mens maar naar de schepper van leven(AMEN).En beesten en criminelen,massamoordenaars,dictators?ha,je laat mij lachen,,weet jij wel wie de echte moordenaars zijn,,dan moet jij dieper in jou schoen kijken,,ik heb jou niet gevraagd om op mijn dogma te reageren,,omdat jij het toch niet begrijp


  Maak melding

 41. R.lalbhadoer,,jij lult uit jou nek,,,,dwaaas,wat denk jij ,,dat zoo het tuinjte schoon gemaakt word,,door er op te kakken,,kak op jou zelf en niet op suriname,,,,


  Maak melding

 42. Als de moordenaar nooit de moeite heeft genomen om aanwezig te zijn bij de Rechtszaak, dan is deze WC een farce.

  Onschuldige mensen zouden niet 30jr lang wachten om hun onschuld te bewijzen.
  Onschuldige mensen staan erop dat hun naam wordt gezuiverd van alle blaam.

  Maar dit sujet, met zijn onvoorstelbare hoogmoedswaanzin, denkt dat hij boven God en alles staat.

  Langzaam zal je tot je einde komen, blub, blub, blub…je hebt nog 30 jaar beeldmateriaal te verwerken.


  Maak melding

 43. Maar wie neemt commandant sempa nog serieus?
  sempa heb je weer toegang tot wkn?

  Commandant sempa of was het sergeant of luitenant, baja mie no sabie.
  Wat ik wel weet is dat jij met je vriendjes gepost bent naar Ned, na dec 82.
  Nog steeds wil je me niet uitleggen waarom?

  Ik begrijp er geen sikkepit van.
  Nog minder dat ze opgevangen zijn door de Ned (je weet wel wie).
  sempa doe lief en leg uit, want recht & waarheid maken je vrij, whahahahahaa….


  Maak melding

 44. @Esmerald

  En wie neemt huisnegerinnetje Esmerald, de zwarte met een wit masker nu serieus? Jij wilt graag dat kritische forumleden geblokt worden? Wel lief klein huisnegertje Esmerald, dat is zeker onmogelijk bij de allerslimsten die zich hier melden. Misschien dat het lukt om de allerdomsten het bos in te sturen maar, ……..afin………. no spang!
  Jouw recht en waarheid maken je tot eeuwige slaaf. En blijf met je klauwen af van prachtige waarachtige Surinamers als Sempa.


  Maak melding

 45. @Boutanaboni,

  Wat een naam zeg.
  Helaas voor jou ben ik alles behalve een nazaat,
  die racistische uitspraken van je doen mij niets.
  Dus house-negro ben je zelf.
  Of ben je het slaafje van sempa.

  Sempa is een gevluchte militair, hij moet niet doen alsof hij een rechtgeaarde suri is, terwijl hij hoog en droog in Ned zit, opgevangen door Ned, na de gepleegde coup.

  wss ben jij het zelf, ga je schamen, desserteurtje…
  je zoekt het zelf dat je geblokt wordt…
  Nog effe, tekie you ai dan ye loekoe….


  Maak melding

 46. Sempa
  Je baasje had de amnestie aanbod toendertijd geweigerd omdat hij niet als een crimineel,pardon wilde ontvangen. Brunswijk aanvaarde het ,onderstreepte hiermee gelijk ook dat hij een crimineel is en beloofde beterschap.Die hoofdstuk is toen afgesloten.Bouta integendeel was zo zeker van zijn onschuld en had hij helemaal geen moeite met de strafzaak tegen hem.Neen hoor, de getuigen ,de amnesialijders zetten een show op te van zo heb je me niet,de rechters waren aanwezig gewoon voor de formaliteit,en bouta was zeker dat vrijspraak zou volgen maar eerst vond hij dat hij het surinaamse volk met zijn toneelvoorstellingen zou ammuseren.Toen kwam Rozendaal met zijn getuigenis en bouta zijn plannen raakten in de war.Hij wilde toch een rechtzaak hebben ,die bouta de moordenaar?Waarom heeft hij niet rustig gewacht op een uitspraak?Waarom had hij,’onschuldige’ bouta amnestie nodig?
  Sempa ga jezelve voor de gek houden.
  Je krijgt een tweede kans maar 1 keertje. Brunsie heeft die kans gegrepen maar weer verpest voor hemzelf door het plegen van verraad met het volk door de zijde van de moordenaar te kiezen.Bouta heeft een tweede kans voorbij laten gaan en nu moet hij heden als echte man ,alhoewel hij dat niet is, de consequenties van zijn jarelange terreur ,onder ogen zien.Amnestie verleend aan brunsie is in alle saamhorigheid gedaan en alle partijen waren tevreden met het bereikte resultaat.Amnestie verleend aan brunsie is een afgesloten hoofdstuk.Heden hebben wij het te maken met de Bouta amnestie die illegaal is .Nu hij geen uitweg meer zit komt hij aandraven met een verkaapte vorm van amnestie bedelen.Kijk, de man die altijd staat te blaffen op het berm als een buldog,heeft amnestie nodig om zijn kont te redden.Waarom vraag je je baasje niet om dossiers,hij is toch de executor geweest van de staatsgreep met als gevolg de dec moorden,moiwana slachtingen,telefooncoup etc…?Is hij niet mans genoeg om verantwoording af te leggen aan het surinaams volk?Nee naar alle waarschijnlijkheid niet.Maar dan,van een koelbloedige moordenaar verwacht je ook niks.Tussen haakjes,
  wat leg jij je kinderen uit?Dat ze eerst moordenaars moeten worden en daarna president?
  Ik hoop alleen maar dat zij niet in jouw voetsporen gaan treden.


  Maak melding

 47. soms kan je beter niet reageren op de fronters .
  als je slim bent wuif je ze weg en denk je …goed dat deze regering aan de macht is en dat er vaart komt in de opbouw van ons geliefde suriname .

  hier gaat het sommigen om dat het niet goed moet gaan in suriname ..hier gaat het ze om dat de ndp en het surinaamse volk aan de macht is dus wij worden niet gegunt ,kraboe dinkie toch !!!tusi hutu dinkie ….maar dat is hun probleem ze krijge geen poot aan de grond …ze kunnen alleen maar jaloers zijn .

  bouta go go go go


  Maak melding

 48. oas? laten ze beginnen met die usa oorlogmisdadigers te veroordelen. of durven ze niet tegen de usa? gelijke monniken — gelijke kappen!


  Maak melding

 49. Radjkoemar Rajaram;Ferdinand Hossenbux;pero; sempa; Wat vertellen jullie aan jullie kinderen ?En wat gaan jullie ,aan jullie kinds kinderen vertellen;

  Dat jullie hier één Mooordenaar,Crimineel zitten(zaten) goed te praten ? Wat voor een opvoeding geven jullie je kinderen ? Wat moet er van hun terecht komen ?
  Met een waarheidscommissie wil
  Desiré Bouterse maar één ding: Hoe kan ik uit de gevangenis blijven ? Waarom zitten jullie hier Bouterse te verdedigegen ???? Is hij soms julllie broods heer ?

  Bouterse(met zijn Matie`s)denkt elke dag;hoe kunnen wij,het land komende jaren zo veel mogelijk leeg plunderen !

  En zijn Paarse Blinde Makke Lammetjes roepen in één Koor……Na wang Hiep Hiep Hoereeeeeee……….! Waar is de beschaving gebleven ??? Bij jullie allemaal !!!

  Pero en al die andere draag ik op, om mij hier op antwoord te geven !!! Ik doe hier alles in het belang van Swietie Sranang !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 50. Zondag 22 juli 2012 om 14:22 uur, door sra

  Beste SRA; jij bent duidelijk lasting…….- Wasting Time!!!

  Jij hebt géén opvoeding gehad. Jij bent over duidelijk één van de blinde makke paarse Lammetjes, die nooit in zijn leven zelfstandig heeft leren nadenken !Jij moet elke eind van de maand wachten op de almoes van de NDP !

  Ondanks dat,wens ik je óók héél véél wijsheid toe!Ik hoop voor jullie soort, dat jullie één keer beter/ helder……en oprechter gaan zien! Maar, ik heb nu al mijn tweivels.Gaat niks meer wat worden van jullie soort!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 51. Beste brada Lalbhadoer.
  Ezels blijven ezels, ze kunnen geen van allen reageren op wat jij terecht schrijft.
  Enige wat die domme varkens kunnen is met argumenten naar voren komen die kant nog wal raken.
  Wat zijn ze dom zeg, lees voor het gemak die achterlijke reactie van sra.


  Maak melding

 52. Esmerald ,
  Niemand moet/hoeft Sempa serieus nemen .
  Een ieder is vrij om zelf conclusie te trekken of mening hebben/geven wat niet correspondeert met de mijne !!!
  Dat mijn persoon een eigen mening heeft en dit niet stroken met de verwachtingen en doelstellingen van de Anti-Suriname stroming maakt mij nog niet tot een commandant , sergeant of luitenant .
  Ik ben een surinaamse patriot die in den vreemde verblijft en met geleend vreemde paspoort leeft !!!
  Ironisch genoeg , is mijn persoon een gewezen commandant in den vreemde voor den vreemde !!!
  Neen ik ben niet gepost naar Olland maar wel over de bergen , rivieren , zeeen , bomen , huizen en jouw persoon gevlogen .
  Transparanter kan mijn persoon toch niet zijn ???
  Esmerald , in een ware democratie is het toepassen van hoor en wederhoor een basis principe .
  Indien mijn persoon of een individu de toegang tot …..wordt ontnomen of ontzegd , is het predikaat democratie onwaardig !!!
  En mede daarom Esmeralda rest er niks anders dan mijn oproep aan een ieder te richten , en luidt als volgt ;
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  ff nog Esmeralda ,
  Heb je VK.NL bezocht ???
  En de beelden geanalyseerd ???
  Onder welk noemer zou jij dat plaatsen ???


  Maak melding

 53. Ray ,
  jij bent aan het speculeren .
  De beelden op VK.NL moet toch duidelijk genoeg zijn dat Olland jullie jaren lang van des-informatie hadden voorzien .
  Naar mijn mening accentueren de beelden enkel maar de aperte leugens van je meester !!!
  Dinky na tori bun tranga !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 54. @R.Lalbhadoer en vele anderen ze kunnen(de domme NDPaanhang) geen kant op/uit nog hun DiDiBrie baas en het leukste van deze Beesten is dat je niks mag zeggen,want dan ben je een neger met een withart of je bent een redimusu en ga zo maar door,maar het is deze zelfde DiDiBrie is geweest die ons totdit alles war we doen heeft gemaakt nml kriyiek leveren op……..Is het niet deze zelfde MOORDENAAR die nu de OAS lastig valt om eenwaarheid in Su te onderzoeken.Maar DiDiBrie je toch dat er in deze organisatie alleen maar eerlijke en oprechte en integere mensen in zitten.Wie zouden er volgens deze DiDiBrie zitting moeten nemen in de waarheids commissie van de OAS?Hahahahahahaaaaa misschien Ronnie,Jennifer van Dijk,v.der San,Abrahams en ga zo maar door.We horen niks meer van Laurens Neede,Marcel Zeeuw,Braaf en ga zo maar door,zullen deze halfwas Dag.. binnenkort als commissieleden worden benoemt?Wie weet.Deze DiDiBrie zou in hoogsteigen persoon ervoor zorgen dat niemand uit het buitenland ons in Su zou komen vertellen hoe de zaken in Su gedaan(zou) moeten worden,welnu de OAS heeft hier niets te vertellen als het gaat om die foute amnestiewet Maar a aanhang o dede,want we gaan gewoon door met ons kritiek te leveren op de DiDiBrie en regering.Ze zijn zo met het buitenland bezig dat ze nog niet door hebben wat er in Su gebeurt.DiDiBrie je aanhang slinkt en een deel van het volk ontwaakt uit hun slaap en zien niks gebeuren.Wij ook niet dus blijven wij roepen dat er niks gebeurt en dat er niks gedaan wordt.Gmap,Esmerald,Vene,Pasew,e.a.wi no e verslap wie e go doro.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 55. @GMAP

  Een ezel was je al en een varken is de volgende stap in je degeneratie. Je evolutie tot haatdragende domoor en eeuwigklagende zuurpruim is zowat voltooid. Over dertig jaar ben je nog steeds hier aanwezig om te klagen over Bouterse. We zullen je boek, “van Wikileaks tot GMAP” niet lezen. Het wrange is dat jouw geklaag niets zal veranderen. Bouterse is er om te blijven en jij bent er om als een klein speenvarkentje te zeuren en te klagen. Je bent de meest lachwekkende clown aller tijden.


  Maak melding

 56. @Sempa,
  je zit al maar door te schelden op je olland en wil dat zij hun dossier vrij gegeven.Als je bewust de 80’s hebt meegemaakt dan heb je geen vreemde dossiers nodig.Jouw eigen geheugen is een dossier.Ik denk dat je eerder om de Doorson documenten moet vragen.Die zijn verdwenen van het parket en uit de kluis van de DSB.Wie denk je dat voordeel trekt uit deze diefstal?

  Cobie.


  Maak melding

 57. Jacobus ,
  MI NA KUNTAKINTY ,
  MI A NO JACOBUS=COBIE=TOBY !!!
  En Cobie ; ‘ Alla nyan bin grun , bifo din lepi !!!
  Derhalve verwelkomt mijn persoon de OAS -leden met alle respect en Sranan-lobi !!!
  Welkom nogmaals mijne heren en dames van de OAS in onze geliefd en gezegend Republiek Suriname !!!
  LEVE DE PRESIDENT MET ZIJN NATIONALE REGERING
  LEVE REPUBLIEK SURINAME
  SRANAN WINI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 58. WAAR IS ESMERALDA ???
  Poes ,poes , poes ,poes , poes en mag ik het aannemen dat jij geen poesie meer bent , hahahahahahaha
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 59. Gmap,

  Niemand lust jouw onzinnigheden nog langer.
  Jij bent eindelijk door de mand gevallen.

  Zelf jouw reacties worden nu door de redactie geblokt
  vanwege jouw oneindige onzin.

  Of is de redactie van waterkant ook paars gekleurd??


  Maak melding

 60. Maar wie neemt commandant sempa nog serieus?
  sempa heb je weer toegang tot wkn?

  Commandant sempa of was het sergeant of luitenant, baja mie no sabie.
  Wat ik wel weet is dat jij met je vriendjes gepost bent naar Ned, na dec 82.
  Nog steeds wil je me niet uitleggen waarom?

  Ik begrijp er geen sikkepit van.
  Nog minder dat ze opgevangen zijn door de Ned (je weet wel wie).
  sempa doe lief en leg uit, want recht & waarheid maken je vrij, whahahahahaa…


  Maak melding

 61. @Boutanaboni,

  Wat een naam zeg.
  Helaas voor jou ben ik alles behalve een nazaat,
  die racistische uitspraken van je doen mij niets.
  Dus house-negro ben je zelf.
  Of ben je het slaafje van sempa.

  Sempa is een gevluchte militair, hij moet niet doen alsof hij een rechtgeaarde suri is, terwijl hij hoog en droog in Ned zit, opgevangen door Ned, na de gepleegde coup.

  wss ben jij het zelf, ga je schamen, desserteurtje…
  je zoekt het zelf dat je geblokt wordt…
  Nog effe, tekie you ai dan ye loekoe….


  Maak melding

 62. @Glenn Pengel

  Helemaal mee eens!

  @R.Lalbhadoer en vele anderen ze kunnen(de domme NDPaanhang) geen kant op/uit nog hun DiDiBrie baas en het leukste van deze Beesten is dat je niks mag zeggen,want dan ben je een neger met een withart of je bent een redimusu en ga zo maar door,maar het is deze zelfde DiDiBrie is geweest die ons totdit alles war we doen heeft gemaakt nml kriyiek leveren op……..Is het niet deze zelfde MOORDENAAR die nu de OAS lastig valt om eenwaarheid in Su te onderzoeken.Maar DiDiBrie je toch dat er in deze organisatie alleen maar eerlijke en oprechte en integere mensen in zitten.Wie zouden er volgens deze DiDiBrie zitting moeten nemen in de waarheids commissie van de OAS?Hahahahahahaaaaa misschien Ronnie,Jennifer van Dijk,v.der San,Abrahams en ga zo maar door.We horen niks meer van Laurens Neede,Marcel Zeeuw,Braaf en ga zo maar door,zullen deze halfwas Dag.. binnenkort als commissieleden worden benoemt?Wie weet.Deze DiDiBrie zou in hoogsteigen persoon ervoor zorgen dat niemand uit het buitenland ons in Su zou komen vertellen hoe de zaken in Su gedaan(zou) moeten worden,welnu de OAS heeft hier niets te vertellen als het gaat om die foute amnestiewet Maar a aanhang o dede,want we gaan gewoon door met ons kritiek te leveren op de DiDiBrie en regering.Ze zijn zo met het buitenland bezig dat ze nog niet door hebben wat er in Su gebeurt.DiDiBrie je aanhang slinkt en een deel van het volk ontwaakt uit hun slaap en zien niks gebeuren.Wij ook niet dus blijven wij roepen dat er niks gebeurt en dat er niks gedaan wordt.Gmap,Esmerald,Vene,Pasew,e.a.wi no e verslap wie e go doro.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 63. Cees ,
  De redaktie behoudt de kleur oranje en dat blijft van je lang zal ze leven .
  En dat moet ook , niks mis mee !!!
  Tevens is de redaktie ook niet op hun achterhoofd gevallen , zoals menigen hiervan willen denken .
  Neen , ik neem het niet op voor de redaktie !!!
  De redaktie voert enkel een gestippelde beleid en mijn persoon is heilig van overtuigd dat de redaktie ook in de toekomst een cruciale rol gaat nemen en spelen , hopende zijn/haar bijdrage(n) ( in de positieve zin ) leveren om de brede en diepe kloof die bestaat , te versmallen of doen verdwijnenen en dat in het belang van de twee gemeenschappen , nl . DE SURINAAMSE EN DE WAARACHTIGE (H)OLLANDSE !!!
  De mogelijkheid is zichtbaar aanwezig , enkel de wil en de toestemming , wachten nog op groenlicht van DEN HAAG !!!
  Mijn persoon zal op de dam gaan dansen en zingen indien het zover mag komen .
  KRAKTI NANGA SOSO LOBI !!!
  ODI ODI AAN EEN IEDER .
  I LOVE SU , zonder rem !!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 64. Forummers, Odi odi.

  Vreemde gang van zaken m.b.t. div. reacties op bovengenoemd artikel.
  Plotseling wordt massaal plusjes (+) en minnetjes (-) gegeven aan div. forummers.

  Nog een productieve dag toegewenst.


  Maak melding

 65. DEsmeralda ,
  een ding wat zeker is , is dat de WKN-redactie mij niet als een domme bestempeld !!!
  Mijn persoon heeft nooit en te nimmer gepretendeerd dat ikke (SEMPA )alle deskundigheid inpacht heeft !!!
  Dit is mijn filosofie : Een mens zonder gebreken , is een gebrekkig mens !!!
  Langs deze weg doet mijn persoon de hartelijke groeten aan alle rechtgeaarde Surinamers en aan allen die zich verwant voelen met de SURINAAMSE GEMEENSCHAP !!!
  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 66. @Sempa.

  Bedankt voor de tip.
  Als die bouta van plan is wkn om te kopen met srd, dan blijf ik weg en met mij velen, alsook de Nederlandse adverteerders.
  Dan mogen jullie paarsen in jullie eigen sop gaar koken.

  Suriname is het niet waard om weer Onschuldige burgers te laten vermoorden.
  Een keer nooit weer.

  Dank je feestelijk!

  @Lezers
  En zo kom ik keer op keer aan mijn info, ze geven het zelf vrij, ik heb echt geen glazen bol!


  Maak melding

 67. Ik wens de oppisitie toe dat zij GOD’s rijkste zegen krijgen bij hun actie. Het moet voor eens en altijd ophouden. Ik weet het jongens, er zullen wel weer een paar koppen gaan rollen, reshuffelen, maar echt waar mie boi: gado de nanga oenoe!!!!!


  Maak melding

 68. @ Esmerald Maandag 23 july 2012 om 09.51uur dank voor het toch in extenso plaatsen van mijn reactie.Ik snap niet wat zo negatief is aan wat ik vind van die DiDiBrie en aanhang.Ook het verbergen van GMAP zijn reactie snap ik niet zo goed.Als GMAP schrijft dat de volgelingen van Hitler,Stalin,Pol pot,Mau,Saddam,Idi Amin en DiDiBrie denken allemaal dat zij de waarheid aan hun kant hebben,wil ik weten wat zo negatief hieraan is?Any way tide tamara wie e stree go moro fara en wie e tang stree,totdat dit zootje opgeruimd is.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 69. DEsmeralda ,
  Zat jij verlegen om een tip ???
  Nog een tippi ;
  WKN is een onderdeel van de Telegraaf en de Telegraaf is een instrument van de Ollandse Overheid en worden van het nodige voorzien !!!
  Hierin neemt de NRW ook een prominente plaats !!!
  De rest laat ik aan jou over .
  Dinky bun tranga !!!
  FF dit nog ; Neemt geen voorbarige- en onverantwoordde conclusie en zeker niet als het om des-informatie gaat!
  Denk aan de OAS-leden !!!
  2 tippi’s dus !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 70. @Glenn

  Hahahaaaaa Glenn, met jouw reakties zit niks fout mee. Ik lees ze altijd en ze zijn prima geformuleerd en onderbouwd ook. Je moet je niet druk maken om de minnetjes ,die worden geplaatst door trouwe volgelingen van de duivel Bouta.Dat doen ze uit wraak want ze willen geen slecht woordje horen over hun criminele Held,hun voorbeeldsfiguur.Dus grijpen ze de Minnetjes als wapen. Bij het zien al van bepaalde namen wordt hun woedde zo aangewakkerd en volgen dus dan de minnetjes.
  Glenn en de rest van de rechtgeaarde surinamers hier ,blijven jullie doorgaan met het plaatsen van je reakties.De minnetjes komen van de verbitterde ndp volgelingen ,de dwazen. Het lijkt alsof ze een latste gevecht aan het leveren zijn en hun beste wapens zijn de Minnetjes mannen….whahahaaaaa
  Dus Glenn en alle rechtgeaarde surinamers hierb ..no worries..gewoon doorgaan.


  Maak melding

 71. R.lalbhadoer,,,ik weet het.jij ben duidelijk een koelie .eentje die het niet kan hebben dat een crioro mang het voor het zeggen heeft,jij praat dubbel zinnig.houd jou mond want ik ruik die beerput tot hier waar ik ben,en over opvoeding gesproken;;zonder een crioro mang had jou soort geen beschaving geleerd,,,dus,,huss bek dicht.


  Maak melding

 72. @sra
  Nou dan is er iets niet goed met je opvoeding.
  Als ze thuis bij jouw onderwijzen dat een moordenaar de leider kan zijn van een land dan is er iets mis met je familie en hun waarden.
  Wat voor een beschaving hebben de hindostanen dan van de crioro man geleerd?
  God zijt dank dat de hindostanen de beschaving van de crioro man niet heeft overgenomen.
  Een volgende keer moet je even opletten alvorens een heleboel stommiteiten te plaatsen,Okay!


  Maak melding

 73. @sempa

  “DEsmeralda ,
  Zat jij verlegen om een tip ???
  Nog een tippi ;
  WKN is een onderdeel van de Telegraaf en de Telegraaf is een instrument van de Ollandse Overheid en worden van het nodige voorzien !!!
  Hierin neemt de NRW ook een prominente plaats !!!”

  Ik wil er nog aan toevoegen dat dit blog (WKN) wordt beheerd door etnomedia. Zie de info helemaal onderaan op elke pagina. Etnomedia is Hindustaans. Oranje, Nederland, VHP en dus anti Bouterse!!! Vul de rest maar in. Nog hartelijk bedankt voor de info.


  Maak melding

 74. In de vroegere communistische landen heeft men ook geprobeerd om de waarheid te ondedrukken maar ook dat mocht niet baten.
  De waarheid is altijd sneller dan die paarse leugens en bedrog.


  Maak melding

 75. leGMAPje = Sribi-leek = DU-bieltje ,
  Tijd voor je pillen !!!
  En om je pijn te helpen verzachten krijg jij 1001 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++(plusjes)+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ van mij !!!
  Jij mag ook een paar aan Ray , Pengel en DEsmeralda geven , hoor .
  Sterkte en hou je taai !
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 76. Ray ,
  Een volgende keer moet je even opletten alvorens een heleboel stommiteiten te plaatsen , Okay!
  Rock agains racism !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 77. Opvallend vindt ik wel dat na een crimineel en massamoordenaar zich president van Suriname mag noemen alle huisregels op WKN zijn verscherp.
  Dat allemaal voor iemand die nooit een goed voorbeeld is geweest voor de surinaamse samenleving,vooral wanneer het gaat om vrijheid van menings uiting, persvrijheid en mensenrechten.
  Degene die beetje handig zijn met de pc kunnen berichten van twee jaar geleden opzoeken. dit is wat in het algemeen kwijt wil over de manier hoe mijn landgenoten de discusie willen voeren over een bloeddorstige monster, wat dat betref kan ik mijn zelf recht in de spiegel aankijken.


  Maak melding

 78. Alle mensen waar een draadje aan los zitten denken dat ze zichzelf recht in de spiegel kunnen aankijken.
  De buitenwereld ziet deze mensen echter als psychopaten, losers, en mensen die aan obsessies lijden. Denk maar aan mensen zoals Breivik, van der Geest, Robert M, mohammed B. en dergelijke.
  Deze gasten vinden zichzelf geweldig wanneer ze in de spiegel kijken. Tegen beter weten in uiteraard.
  Een ieder die deze gasten op hun tekortkomimgen wijst
  wordt weggezet als dom en onwetend.
  Maar de buitenwereld weet wel beter.

  Gmap, ik wil niet beweren dat jij tot bovengenoemde
  categorie behoort maar je doet zelf wel heel erg je best om tot bovenvermelde personen te gaan behoren.

  We weten allemaal wel wat jouw missie is maar waak ervoor dat die missie niet tegelijkertijd tot een obsessie lijdt en zichzelf tegen jou gaat keren.
  Er zijn al aanwijzingen die daarop op gaan lijken.

  Jouw strategie is eigenlijk reeds lang uitgewerkt en het wordt tijd dat jij die strategie over een andere boeg gaat gooien.
  Schelden en verwijten maken sterkt de tegenstander alleen maar ipv ze te verzwakken.
  Die strategie is dus totaal uitgewerkt.
  Een voorbeeld is dat jij je uit de naad hebt gewerkt om te voorkomen dat Bouterse tot president werd gekozen. Maar jouw ergste nachtmerrie is dan uiteindelijk dan toch uitgekomen.
  wanneer je weer in de spiegel kijkt moet jij je achter je oren krabben en gaan nadenken wat jouw werkelijke verdiensten en winsten zijn geweest tot nu toe.
  Ik denk dat jouw lijst van verdiensten niet verder zal komen dan nihil.
  Op deze manier zal jouw waarheid een droom blijven en
  nooit de echte waarheid worden!


  Maak melding

 79. Het zijn dit soort mensen die hun dochter, zonder ook maar een moment te aarzelen, toestemming geven om te trouwen met bv een verkrachter en/of pedofiel.
  Geeft niet, hij is onschuldig.
  Vergeef hem, laat los, je zit vol wrok en haat.
  GEEF DIE MAN EEN KANS……
  Kom nou
  Toe maar…

  Gruwelijk & afschuwelijk.
  Principeloos!!!!!!!!!!


  Maak melding

 80. @sempa,

  Al die jaren dat je bent ondergedoken in Nederland hebben je geen flikker opgeleverd.
  Wat ben je dom zeg, wkn is onderdeel v/d telegrap, whahahaha…
  enne wat is nrw, whahahahahaha,

  Je bent te zielig voor woorden.
  Je baas is nu baas, maar je kunt niet terug, afhankelijk van je uitkering, anders trekken ze alles in.
  Hoelang moet je nog.
  Als rechtgeaarde suri zou ik alles opgeven en NU teruggaan.
  geef dat vieze geld van ptata op en ga je land opbouwen.

  Haast je want strax is hij pres af, dang ie las lancer en sapakara of zoiets…whahahahahaha…


  Maak melding

 81. Extremisme is niet meer van deze tijd , de feiten liggen voor het oprapen .
  In een samenleving horen wij in harmonie met elkaar samen te leven en naar mijn mening ( corrigeert mij indien ik het verkeert heb )hoort ” RESPECT ” centraal te staan !!!

  leGMAPje ,
  Intro-spectie kan een nuttig instrument zijn en zeker weten als jij recht in de spiegel aankijkt !!!
  ” ZONDER JE OGEN TE KNIPPEREN ” hahahahahahahahahaha

  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 82. @WKN,

  Dat jullie nog niet door hebben dat die paarsen een tooltje hebben gevonden om binnen 1 minuut 10 plusjes of 10 min te plaatsen.

  Is het de bedoeling dat dit een paarse site wordt?
  Geen probleem hoor… maar geef dit gewoon aan.

  Of worden jullie bedreigd?


  Maak melding

 83. @Esmerald

  Ik denk jij bent paranoia. Als het is zo wat je zegt, dan hebben die fronters al heel lang een grotere tooltje.
  Wie gaat wkn bedreigen. Ik denk je spoort niet helemaal honderd procent.


  Maak melding

 84. @sita,

  Whahahaha, busted!

  Luister noh, het is een php-scriptje dat jullie gebruiken.
  ik heb niet zoveel tijd anders had ik het laten uitzoeken.
  Mijn programmeurs zijn naar het strand.

  “Weet er iemand een script (evt. met MySQL) waarmee gebruikers doormiddel van 5 gegevens in te vullen een bericht kunnen posten (maximaal 5 per ip-adres per dag)
  – Naam — verplicht
  – Email (alleen zichtbaar voor eigenaar website) — niet verplicht
  – Onderwerp — niet verplicht
  – Bericht — verplicht
  – CAPTCHA — verplicht

  Woeiiiiiiii…..

  Paranoia ben jezelf.


  Maak melding

 85. RAy
  wat lul jij nu,ik heb het over die crioro mang die als eerste op aarde was,,en ook al zou ik het over die crioro mang hebben die nu op de troon van su zit,dan nog heb ik gelijk,weet jij waarom,omdat alle crioro mensen afstameling van die eerste origienele crioro mang is.jij ken mijn falilie niet dus lul niet over hen.als jij wat tegen mij zeg moet jij leren om mijn familie er niet mee te betrekken,over opvoeding gesproken,heb jij dat wel gehad ,,jou vooroordeel en jou negatieve mentaliteit doet mij aan een hol-lander denken die zijn zin van een ander bevolking niet kan krijgen en uit onwetenheid praat.BEN JIJ WEL EEN SURINAMER,of ben jij een hol-landse europeaan.EN ja,zonder die crioro mang zou jij ook niet weten wat beschaving is,jij zou niet weten wat een sociaal leven is,,,ik denk persoolijk dat jij die normen en waarden moet gaan leren,,,,en koelie ja dat ben jij,een drager van die witmang hebie,jij ken jou roots niet,,ga naar india en ga over jou afkomst leren,dan zal alles duidelijk voor jou worden,,,,ik wacht op jou antwoord.


  Maak melding

 86. @Cees,

  Denk je……
  Sorry, maar de techneuten onder ons, snappen het wel.
  Als ik iets niet verdraag dan is het onrecht.

  Maar goed, ik vind er niets meer aan, op naar het strand.

  Toedels.


  Maak melding

 87. @dusdat,

  nee, hoor…veel meer voor nodig 🙂
  je kunt de reacties altijd teruglezen.

  Ik probeer jullie bewust te maken van bepaalde intriges van je paarse vrienden.

  En een goed verstaander…..etc etc.

  Dag dusdat, en nu echt op naar het strand.


  Maak melding

 88. RAY
  weet jij wel wie de eersre bewoners van suriname zijn,,,jij domme hond,,jij zou zeggen,de indianen,,,weet jij wel wie de oorspronkelijk indianen van su is….als jij een geschoold persoon ben en de waarheid ken dan zou jij ook toegeven dat de oorspronkelijke bewoners van su,de crioro mensen zijn..sang ju e lul ete nanga na kaka beerpe fu ju,tap ju bek if ju no sabi moro boeng..ga het waare geschiedenis leren ju dong boerikie.


  Maak melding

 89. Lees dan hier;;boodschap van SRA
  ik heb niks tegen bouta en zijn aanhangers,ik vind dat hij zijn best doet om su niet afhakelijk van andere landen te maken(vooral hol-land)ik vind het goed,..wat hij doet is beter dan keskesi vene.Door al die jaren toen vene op de troon van su gezetelt was heeft hij geen ene moer voor su gedaan dan maar het land uit buiten onder hol-lands toezicht,dus noem mij maar een didibri aan hanger zooowhat,waarom zeg jij niet,een aan hanger van iemand die niet naar europeese levens stijl en gedachte wil leven,,maar jij die de valse leer van jou onder drukkers heb genoten en dat als een waarheid heb aangenomen,jij blijf ons paarse dibri noemen,,,weet jij dat die blanke idiologie die jij aan hangt de echte moordenaars zijn..nogmaals gaan julie allemaal de geschiedenis boekken beter studeren voor dat jij een ander oordeel.Er word ook gezegt dat men niet in het verleden moet kijken,,wat doen julie dan?en wat doet die hol-landers dan?zij hebben elke jaar doden herdenking,waarom mogen wij onze voorouders dan niet herdenken,,WAT EEN HYPOCRIT ZIJN JULIE ALLEMAAL..
  if wang wit mang kili wang crioro mang,, no wang fu unoe e klaage, now wan sanie pesa ondre unoe srefi,,loeku fa unoe wani kili unoe srefi,,na wang sjeng.


  Maak melding

 90. @sra.
  Daar heb je flink gescholden,maar nog niet uitgelegd wie of wat een crioro is.In de grote Google kwam ik alleen krioro tegen.Zijn die twee zelfde of wat?

  Cobie.


  Maak melding

 91. jacobus
  crioro is een nette woord voor black man,google gebruikt romijnse letter grepen die in onse vroegere schrijven niet voor kwam.(wang crioro na wang nengre)


  Maak melding

 92. Esmerald,

  Volgens mij ben je een beetje simplistisch bezig.

  Als dit werkelijk de methode is om plusjes te scoren wie houd je dan tegen om dit zelf toe te passen??

  Gosh, wat een hoop heisa, om wat eigenlijk?
  Ga inderdaad maar lekker naar het strand om wat bij te kleuren. Dat is een betere tijdsbesteding.
  Veel (bak)plezier op strand!


  Maak melding

 93. Esmerald schatje,

  Ik heb witte vrienden, zwarte vrienden, gele vrienden,
  bruine vrienden, groene vriendinnen (jij) en uiteraard ook paarse vrienden. Ik discrimineer niet. ie sabie.
  En straks wanneer je van het strand komt ben je lekker bruin. Dan ben jij mijn bruine vriendinnetje.
  Ja toch?? Whoehaaa….

  Have a lot of fun on the beach.


  Maak melding

 94. Gmap;,, het verbaas mij niet,,jij weet dat,soort elkaar ontmoet.kan jij als een man praten die zonder voordeel zit ,,of ben jij een nederlander die zich als surinamer voordoet,,,jonge kijk naar al die minnetjes,jij en jouw partner staan heel zwak,,,,,,,,nep surinamers


  Maak melding

 95. Ik kijk naar de feiten.
  kom met het bewijs van een land die onder een dictauur is vooruitgegaan of heeft ontwikkeld.
  ik kan niet met ezels communiceren.


  Maak melding

 96. gmap,
  ja,jij heb gelijk,maar als jij naar bewijsen zoekt,,kijk maar naar fidelcastro die als dictatuur door de blanke omschreven werd,,en kijk nu naar zijn land in welzijn.dus waar heb jij het over ,,,eeezel,met jou valt niet te praten,,zoek jij echte vooruigang voor jou land,,of zit jij te dag dromen,,,of ben jij geen surinamer


  Maak melding

 97. DEsmeralda ,
  Wat ben jij zielig , zeg !!!
  Ook jij krijgt van mij 1001 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++(plusjes)++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Be happy !!!
  O ja , ik hoef ook niet als ADEK onder te duiken !!!
  Tevens ben ik geen deserteur en ook geen sergeant , luitenant of commandant !!!
  Ik ben een surinaamse patriot , leeft en woont in den vreemde .
  Feestelijk vermaakt op het strand en exotische kleur gekregen ???
  Weet jij soms hoe heet (temperatuur)het zeewater is ???
  Zo niet , vraag ik het aan een andere kwaalllllll !!!

  Verzoek aan de redaktie ;
  Geeft mij geen plusjes meer , deponeert het maar bij DEsmeralda , aub !!!

  I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VTIJ , NU !!!


  Maak melding

 98. gmap
  en wat doe jij dan,, als jij het zo goed met suriname voorhebt,,,wat voor goede dingen heb jij dan in suriname gedaan,,het enige wat ik tot nu toe van jou gelezen hebt heeft niks met opbouw van suriname te maken,,maar met een europeese denk en leef patroon dat geen voordelen voor suriname zou zijn.waarom praat jij niet over het welzijn van het surinaamse volk en land,,,jou europeese economise denk manier past niet in suriname,,,,,ben jij al naar cuba geweest?nou,,ik denk het niet, anders zou jij geen onzin uit kraaien,ik ga er niet vanuit wat de valse europeese media uit kraait,maar van wat de realiteit uit straalt,,,ga eens naar cuba dan weet ik zeker dat jij met een ander beeld van hoe de dingen echt zijn terug keerd,,,,,ik hoef jou niks te bewijzen,,,,ga zelf kijken,,,,,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.