Schoonschip Surinaams parlement begonnen

22

PARAMARIBO, 20 jul – De nasleep van het door elkaar schudden van de coalitie laat zich nu merken in het parlement. De bezem gaat flink door de ‘vaste commissies’. Voormalige coalitieleden moeten stuk voor stuk hun voorzitterspositie opgeven. Ook coalitiegenoten onderling verwisselen van voorzitterspositie.

Leidend principe is het wel of niet in beheer hebben van een bepaald ministerie. Als je politieke partij een bepaald ministerie niet meer beheert, maak je ook geen aanspraak meer op het voorzitterschap van de vaste commissie voor dat ministerie. Zo is Nieuw Suriname, NS, geen voorzitter meer voor de commissie Handel & Industrie. De partij is uit de coalitie gezet. ”Ik ben afgezet als voorzitter van de commissie ten behoeve van Paul Somohardjo (leider en parlementariër van Pertjajah Luhur, red.)”, zegt NS-parlementariër Harish Monorath tegenover de Times of Suriname.

Somohardjo stond er al geruime tijd op dat Monorath plaats moest maken. Pertjajah Luhur is immers nu de baas op Handel & Industrie. Prem Lachman, partijgenoot van Monorath, bedankte zelf als voorzitter van de commissie Volksgezondheid. Dat zou een uiting van solidariteit zijn tegenover zijn partijgenoot. Ook voormalig coalitiepartner Bep mag de commissie voor Regionale Ontwikkeling niet meer leiden. Marinus Bee ( A Combinatie) nam er over. Melvin Bouva (NDP) is nu de voorzitter bij Onderwijs & Volksontwikkeling.

22 REACTIES

 1. …..en van je hela hola hou de moed erin……….we knipperen even met de ogen en er is weer een reshuffeling geweest………… Hoe onbetrouwbaar kan deze regering nog zijn?????? Straks zijn alle poppetjes van BAAS verwisseld en is er niemand meer over van het oorspronkelijk regeringsteam.
  Waarom nog naar de stembus gaan jongens, men doet toch gewoon wat men wil.
  Wie nog in democratie gelooft in Sur is echt “blind”.


  Maak melding

 2. “Leidend principe is”: Wie het wetsvoorstel over de wijziging van de amnestiewet niet steunde, valt buiten de boot. We hoeven geen rationalistie te zoeken voor deze op het lijf van Bouta geschreven houding.


  Maak melding

 3. Ik vraag me af tot hoe ver laten we dit allemaal gebeuren ,en het hele gemeemschap zit maar te kijken en apcepteren wanneer komen wij nou in opstand van dat nu is het genoeg geweesd tot hier en niet meer verder die moordenaar en zijn vrienden die maken alleenmaar vliegreizen en hun eigen zak vullen en verder niks in de belang van de surinamers en het land


  Maak melding

 4. @simpel

  We staan erby en kyken ernaar….wat politiek betreft zijn de meeste van ons zeer passief om onze stemmen massaal te laten horen. we knikken alleen maar ja en amen. Je hoort byna iedereen zeggen van :mie no e bemoei nanga politiek…wel dang oe tek a faya no..


  Maak melding

 5. dat wij een LAF volk zijn is algemeen bekend,maar dit is dieper, dan alle pijlen wijzen..

  hoe diep kunnen we nog vallen..

  worden wé nog enigsinds serieus genomen door het buitenland.?.


  Maak melding

 6. Realiseerbaar!

  Dit kan gebeuren in een politiek systeem dat niet door de bevolking wordt gecontroleerd. Na het stemmen en het eventueel ontvangen van een vergoeding kan het de bevolking geen moer meer schelen wat er gebeurt. Het wangedrag van politieke leiders wordt zo realiseerbaar gehouden door een slapende bevolking.


  Maak melding

 7. Somo tot DDB: loekoe joe (h)oso doifie. Raambo lacht.

  Alle mensen zijn gelijk.
  De volgende dag, stond op het medelingenbord: sommige beesten, zijn meer dan andere beesten. Het volk stond erbij en keek ernaar. Napoleon, nam zijn hap, nam zijn slokje, deed zijn plasje en alles was onder controle. de kruik gaat zo lang te water tot het barst. Let op mijn woorden. What’s go up must go down, spinning wheel.

  Het proletariaat is bedonderd. Somo en Rambo hebben verraad gepleegd tegen over het volk. Remember the 80’s en kijk wie de vrienden van deze lijder is. De doos van Pandora.


  Maak melding

 8. Zowel DDB als van der San en Abrahams heeft zich bij monde al eerder over uit gelaten: Suriname moet de democratie anders gaan beleven of in woorden van soort gelijke strekking.
  Wel volk van Suriname er staat u nog heel wat te wachten alvorens jullie uit die nare en Boze droom ontwaken.


  Maak melding

 9. Beste DDB u bent twee jaar aan het snuffelen en reshuffelen maar ik zie geen resultaat.ik hoop niet dat u de geschiedenis ingaat als Pres SNUFFELAAR.


  Maak melding

 10. Sabaku,

  Je slaat hier de spijker op zijn kop!

  De goede luisteraar heeft kunnen horen dat Bouterse heeft gezegd dat er op een andere manier naar democratie gekeken moet worden.
  Hij bedoelt hiermee, dat hij gaat voor een één-partijstelsel (NDP)
  De familie op strategische posten,vriendjes op de rest en Bouterse zelf blijft als kapitein aan het roer staan.
  Met andere woorden: regelrecht richting een dictatuur zoals in Afrika.
  Bouterse heeft in het verleden “les” gekregen van Bishop (Granada) , vervolgens is hij voor “bijles”naar Ghana gegaan (Jerry Rawlings) en gaat nu voor “examenopdracht” naar Equatoriaal Guinee!
  Binnenkort gaat hij “staats-examen” doen en als hij geslaagd is en zijn diploma in de lucht houdt op het (On)afhankelijkheidsplein, staat het volk hem toe te juigen, terwijl ze tegelijkertijd hun vrijheid hebben verkocht voor een portie bami!!


  Maak melding

 11. @ION i rest my case,…en dat kunnen gasten als pero, milton, Viagra535 niet begrijpen dat er achter de schermen plannen worden gesmeed om de democratie om zeep te helpen. De amnestie was de test en nu voor de overwinning. Bouterse gaat deze macht niet meer weg geven, nu niet, nooit niet.


  Maak melding

 12. Schoonschip door die hele paarse bende zal voor dit land een zegen zijn, geen Bouterse meer, geen Misikaba, geen Bouva, geen Panka, en geen Doekie en Simons, en nog enkele van die griezels, wat een verlossing zou dat zijn voor dit land, daarna een grote schop voor ongeschoolde Brunswijk en ongeschoolde deliqwent Somohardjo, daarna kun je spreken van switi sranan.


  Maak melding

 13. Koosje ,
  Olland heeft binnen 10 jaren 12 kabinetten bijeen moeten rapen en eindigen op de dertiende keer met een KUNDUZ-kabinet die de houdbaarheid heeft van maar 3 maanden !!!
  Hoeveel ministers en staatssecretarissen mag dat in totaal zijn ???
  Koosje , vooral de balk in jouw eigen kijkers moet je niet vergeten !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 14. Koosje ,
  Waarom ga je 12 sept. 2012 naar de stembus ???
  Olland wordt toch gedicteerd door Brussel !!!
  Een demissionair kabinet mag geen overeenkomsten/accoorden tekenen/of sluiten en toch wordt dit gedaan/gepleegd door de KUNDUZ-kabinet .
  Onder welke noemer staat dit op jouw demonen-creatische lijst ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.