Surinamers moeten corrupte agenten Guyana aanklagen

40

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 18 jul – Surinamers die in Guyana last ondervinden van plaatselijke politieagenten, moeten terstond een klacht indienen. Volgens Seelall Persaud, topfunctionaris in het Guyanese politiekorps, zal elke klacht worden onderzocht. Berichten in de Surinaamse media over corrupt gedrag zijn ook in Guyana opgevallen. Surinamers moeten wel oppassen.

Wie het buurland bezoekt per auto moet zijn zaken in orde hebben. “En als er iets geëist wordt, moet men naar een politiestation gaan waar de zaak zal worden overgenomen, zeggen: ‘stelt u mij maar in staat van beschuldiging als u dat wenst’ en dan een klacht deponeren bij de hoogste functionaris”, zegt Persaud. Volgens Roland Vervuurt is hij tijdens twee trips dit jaar zes keer lastig gevallen door Guyanese politieagenten. Er werd elke keer om smeergeld gevraagd.

Zijn ‘overtredingen’ zouden dan geen naam hebben. Vervuurt zegt tegenover de Ware Tijd steevast geweigerd te hebben. Het heeft hem wel heel wat gedoe gekost. Ook andere Surinaamse reizigers zouden last ondervinden. Niet iedereen schijnt evenveel weerstand te bieden. Volgens de Guyanese nieuwssite Demerara Waves is onlangs ook een Braziliaan beroofd door agenten. Die zijn intussen opgesloten. Persaud zegt dat er al met Suriname wordt overlegd.

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. Ach ja, het is maar de rivier dat ons scheidt, vwb het volk zijn wij identiek, en hebben wij de zelfde streken van Politie tot President 🙂


  Maak melding

 2. Waar zijn politieagenten nou niet corrupt, ook hier in Ned lopen ze toch te kutten, dus wat ik hierboven lees, hoort erbij, corruptie heb je overal
  maar goed er moet nieuws naar voren geschoven worden wat dan nieuws moet zijn, maar dit, nou ja lezen en gauw vergeten, no spang kondremang er zijn nog belangrijkere dingen aan de orde!!!!!


  Maak melding

 3. @ GMAP
  “Ruim eerst die corrupte bende in jou eigen land op.
  de politie in suriname is de laaste 30 jaren door en door corrupt geworden”

  Helemaal gelijk, met dank aan Santhoki en al de racistische Hindoes 😉


  Maak melding

 4. Mensen oe ede tranga jerre,dit forum leent zich niet voor discriminerende uitlatingen.Humor hoort erbij,maar alstublieft laat het achterwege om mensen hun namen hier te plaatsen bij deze.Jullie maken die mannen populairder.Voor de verkiezingen was het een en al Somo,Romeo Bravo,Des 4 Pres.Uiteindelijk na de verkiezing zijn ze alle de drie gekozen en nu is het janken geblazen.Die mannen zijn een soort van een site….facebook.


  Maak melding

 5. He Ron,
  Na het lezen van je posting kon ik maar een opmerking maken en die staat hieronder vermeld.

  “Je bent een idioot gezegend van een formidabele en onbegrensde Paarse domheid”

  Nadenken = Hardwerken en dat zit niet in jou zo te zien.
  Zoek snel hulp.

  Jagte – Raho


  Maak melding

 6. Bij teken van zwakte krijg je dit soort RACISTISCHE opmerkingen.Waarom reageert deze luie(a no mi karie joe so maar na joe eigen DiDiBrie mang) donder zo dom? Het is gewoon zaak dat je niet corrupt bent zo simply is dat punt uit.Voor de rest wens ik je veel plezier met die stomme minister Belfort van je die even lui is als de rest(in Su) wat DiDiBrie bedoelt.Die zaka-zaka Belfort zegt enkel buitenlandse medewerkers die voor de overheid gaat werken aan een grondige screenig wil onderwerpen,maar geen Su topmedewerker dus waar willen sommigen op dit forum naar toe met de dingen die ze roepen?Ze flippen zoals hun eigen ndp regeerders dat soso dong sanie ding e leguit.Niet flippen jongens,maar oplossen de dingen want dat was voor 25 mei 2010 aan het Su volk beroofd bestrijdt de corruptie dus.Odi odi lisiemang
  Glenny.


  Maak melding

 7. Alsof de KPS schoon is van corruptie, bij allerlei instanties hier in Suriname heb je te maken met corruptie, vandaar het een probleem is om die anticorruptie wet in het parlement te krijgen, want volgens Breeveld van Doe zijn er zelfs parlementariers die geen hantekening durven te zetten, wat dat betreft was die wijzigingsamnestiewet een makkelijker klus voor deze grondwetrechtenschenders.
  Zolang een land met corruptie geconfronteerd blijft worden, komt het land nooit vooruit.


  Maak melding

 8. Glenn Pengel, kriendenki,

  Als @Ron iets vanuit zijn beleving constateert, hoeven wij niet meteen te dramatiseren en bestempelen als discri,…hij zijn mening, U en ik onze mening!!!

  Dada heeft dagelijks een 5 gangen menu en zijn aanhang SARDIEN…kijk, dit is discri 🙂 🙂


  Maak melding

 9. =Ik hoop dat er inderdaad een klacht ingediend wordt, anders is het vragen om problemen.

  @Ferdinand Hossenbux, hou je aan de tekst, omdat Nederland hiermee niets te maken heeft

  @Ron, mensen als jou die zo denken zullen nooit vooruit komen. Zie ook waarom er geen eenheid in Suriname is. Jou racistische opmerking slaat nergens op.


  Maak melding

 10. Als Breeveld zijn Anti-Corru-Wet on-line zou zetten ipv van alleen handtekening verzamelen in Parbo dan mi boi, …dang a mang bong feni wang super succes!!!


  Maak melding

 11. Dat er in Guyana en Suriname corruptie voorkomt valt zeker niet te ontkennen.
  Corruptie is volgens Transparency International wereldwijd een groot probleem.
  In elk land komt corruptie in meer of mindere mate voor.
  Dus ook in Nederland is er sprake van corruptie.
  Velen van ons weten totaal niet hoe het zit met de wereldwijde corruptie. Daarom hieronder enkele
  relevante cijfers.

  Van de in totaal 180 landen komt in Denemarken, Finland, Nieuw Zeeland en Singapour corruptie het minst voor. Deze landen staan respectievelijk op 1,2,3 en 4. Op deze lijst staat Nederland op nr 7.
  Somalië is werledwijd het meest corrupt (nr 180). Maar in landen als Myanmar, Haitie, Afghanistan, Irak en Oezbekistan is de situatie nauwelijks beter.

  Wereldwijd staat Amerika op nr 20 en indonesië op 143, Suriname op nr 79, Guyana op nr 123.
  In vergelijking met Zuid/Noord/midden Amerika en het Caribisch gebied doen alleen landen als, Amerika, Canada, Chili (nr 23), Sint Lucia (nr 25), uraguay (nr 27) Costa Rica (nr 49), Cuba (nr 61) Brazilië (nr 72) en Peru (nr 73) het beter dan Suriname op het gebied van corruptie.
  Trinidad en tobago staat op nr 84, Argentinië op nr 105 en venezuela op nr 168.

  Wanneer je een lijst zo samenstellen van alle zuid/noord/midden Amerikaanse landen (met uizondering van Amerika en Canada)en Caribische landen (totaal 48)waar corruptie het minst voorkomt dan zou Suriname in de top tien voorkomen en waarbij Chili en Sint Lucia de lijst zouden aanvoeren.

  De vorige regering heeft in tien jaar tijd helaas niks gedaan aan de corruptie. De corruptiewet is nimmer behandeld in de assamblee.
  Een van de grootste uitdaging van deze huidige regering is dan ook om de corruptiewet te behandelen, aan te nemen en uit te voeren.
  Suriname zou daarmee een hele grote stap nemen in het bestrijden van de corruptie.


  Maak melding

 12. Waarom zijn de grote bedrijven niet aan alle twee kanten van de Corantyne actief om hun omzet te 3-voudigen?
  Behalve Kirpalani , Assuria , RBC en Rudisa, zijn dat volgens mij geen niemand meer


  Maak melding

 13. @ Woensdag 18 juli 2012 om 13:06 uur, door Sharaida
  Ik weet niet waar je je cijfers vandaan hebt getoverd maar volgens de laatste cijfers (2011) staat Suriname op corruptiegebied zeker niet op plaats nr 79 maar op nr 100.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index
  De rest van dat verhaaltje van je neem ik dus met een korrel zout.
  Verder is het typerend dat ’t paarse NDP addergebroed alleen maar in staat is om de vorige regering de schuld te geven voor van alles en nog wat. Voor iets anders zijn ze op intellectueel gebied blijkbaar tot niets in staat.
  Bouterse is al 2 jaar president dat is meer dan genoeg tijd om maatregelen tegen corruptie te nemen. Op z’n minst had die anti-corruptiewet aangenomen kunnen worden. De snelle aanname v.d. immorele en ongrondwettelijke amnestiewet heeft bewezen dat wetten snel aangenomen kunnen worden als men dat maar wilt.
  Als mensen zoals Sharaida willen beweren dat de vorige regering helemaal niets heeft gedaan tegen corruptie dan zitten ze keihard te liegen want ik meen me te herinneren dat tijdens de vorige regering corrupte ministers (zoals het neukpopje van Brunswijk) de laan uitgestuurd werden. Dat is niet veel maar het was tenminste wat.
  Feit is en blijft dat de NDP tot de meest corrupte partijen in Suriname behoort dus op anti-corruptie gebied verwacht ik niet veel van ze, sterker nog van de gehele politiek verwacht ik niet veel als het gaat om corruptie bestrijding want ze zitten allemaal met hun vingers diep in de honingpot.


  Maak melding

 14. Duidelijk te zien dat ik de vinger op de zere plek heb gelegd.

  Santhoki heeft het politie korps zowat etnisch gezuiverd te voordele van mensen die op hem lijken. Als er dus corruptie is is dat een rechtstreeks gevolg van zijn racistische personeelsbeleid. Aan het tijdstip van de reacties te zien hebben agenten Pasew en Jagdew net ingeklokt en zitten nu te luieren op internet.

  Noot: Het feit dat zelfs de mulsims de discriminerende VHP verlaten zegt voldoende 😉


  Maak melding

 15. Als moslims in beweging komen dan is om hun sharia in te voeren.Als laatst hebben ze zich bewogen in Mali en dat land is gelijk in een burger oorlog terecht gekomen.

  Cobie.


  Maak melding

 16. @ Woensdag 18 juli 2012 om 13:33 uur, door Ron
  Ron zit gewoon te lullen uit z’n nek. Ik weet niet vanwaar hij het vandaan haalt dat KPS etnisch gezuiverd is ten voordele van Hindoestanen want toen ik laatst in SU was zag ik voornamelijk agenten van javaanse en creoolse afkomst. Ron zal zeker poep in z’n ogen hebben zitten. Verder was het geen hindoestaanse minister van justitie en politie die een paar jaar terug een strafrechterlijke veroordeling aan z’n broek heeft gekregen maar een creoolse (Gilds).
  Ron is zeker een crimineel van negroide afkomst die iets te hard is aangepakt door een hindoestaanse agent en nu trauma’s heeft over hindoestanen.


  Maak melding

 17. Eey Santokhi,

  *heb jij teveel Koelies in dienst genomen???

  ##ja!!

  **maar dat is tog fout??

  ##hoezo??

  **men moet tog potige kerels hebben om de burgers te beschermen ipv die Korte Koelies???

  ## Jazeker,..Maarrr die GROTEN gaan allemaal naar het Leger want daar is LuiLekkerLand met Drugs & Drugs!!

  **Dus je had personeelsgebrek vandaar die kleine Koelie’s!!

  ##Jawel,..want ik heb echt een sollicitatie-oproep gedaan naar Potigen, alleen bleek dat zij tijdelijk niet ter beschikking waren vanwege HOTEL SANTO 🙂 🙂


  Maak melding

 18. @Ron

  Je lijkt zeker op de moordenaars Bouta en Belfort. De twee gevreesde B’s van Suriname.
  Maar ja,volgens jou mogen deze twee criminelen moorden en Amnestie ontvangen nog erbij.
  Soort zoek soort ,past ongetwijfeld bij jou ,Moordenaars aanbidder. Shame on you!!
  En als anderen de partij van de vhp verlaten doen ze dat niet uit ontevredenheid bij de vhp,maar gewoon uit hebzucht en greedy,voor de worst aan luchtkastelen die je baasje onder hun neuzen laat hangen. Ze happen in en overbodig te vertellen dat ze als vissen gevangen worden door je baasje, de Crimineel.


  Maak melding

 19. Als jij blijft bij de V H P dan ga jij je baan verliezen,….en dus zijn er enkelen onder druk van de N D P overgelopen……

  Obiamang virus in Suriname mi boi!!!


  Maak melding

 20. Hallo @pasew en overige (forummers), Odi odi.

  (@pasew) Eey Santokhi,…….!!!

  Ik kom gewoon niet meer bij van het lachen. soso lafu.
  Woensdag Gehaktdag.
  Maar vandaag is het weer onze (@pasew dag).


  Maak melding

 21. @Sharaida
  Doe je ogen een keertje open .
  In de huidige NDP regering zitten de meeste corruptelingen. Bouta de moordenaar,zijn handlangers Abrahams,Graanoogst etc…etc..en Belfort.Aan handen van al deze criminelen kleeft het bloed van onschuldigen.
  Reizen gewoon voor de pret vindt onverkort dagelijks a la dol plaats.Ctu,een illegale terreur organisatie. Deskundigen worden ontslagen en de ondeskundigen ,waaronder vrienden,familieleden ,buiten vrouwen -en mannen worden geaccomodeerd heden.
  Zoveel corruptie en je ziet het verschil niet?
  By the way,
  behoudt Somo nog steeds de Surinaamse nationaliteit?
  Die man reist als een bezetene op en neer tussen Paramaribo en Djakarta.
  Hij is zeker een genaturaliseerde Indonesier op dit moment , toen hij voor de laatste keer hier op bezoek was geweest heeft hij besloten om een paar van zijn vrienden uit zijn vakantie land Suriname ,mee te nemen naar Indonesie, die hij nu zijn vaderland noemt.Hebben Somo en zijn vrienden DANK JE WEL gezegd aan het volk van Suriname voor een betaalde rondtrip en retour ticket SUR-jakarta en vice versa?Wij ,de belastingbetalers met onze zuur verdiende centen zijn toch degenen die het voor ze betalen ?Ja toch?

  illegale bouta amnestie wet,


  Maak melding

 22. Corruptie is misdadig daarom moeten wij het met alle middelen bestrijden, ook degene die gebruik of misbruik van maken zijn in mijn ogen schuldig.


  Maak melding

 23. Hahahaaaaa….volgens Belfort mogen hooggeplaatste politici leden corruptelingen zijn …
  Natuurlijk Belfort,natuurlijk zeg je dit. Kennelijk ben je van plan nog heel lang te genieten van alles wat de meest corrupte nietszeggende ,zogenaamde politicus ,de crimineel bouta je aan te bieden heeft.
  EEn hoge post,die je niet verdiend en moorden en dan vrijuit gaan.
  {lees bericht dwt van vandaag].


  Maak melding

 24. Bouta en zijn zijnen, zijn al diversemalen aangerklaagd en wat is er nadien gebeurd?? Jawel nobody heeft hem en de zijn geen haar kunnen krenken!!

  Dus waar het op neer komt, is weter naar de zee dragen!! Zonde van de tijd! iets anders verzinnen oa. formule creeren voor de kinderen, armen, ouderen etc.

  Stelletje huichelaars!!


  Maak melding

 25. Ik ben in Suriname opgegroeid en ik weet dat sinds jaar en dag de corruptie wurgend werkt op een goede functionering van Suriname.
  Corruptie is niet van de ene op de andere dag ontstaan en is zeker niet ‘een ding’ van nu. Corruptie woekert voort en wordt van de ene regering door de andere regering ‘geërfd’. Familieleden van de zittende regering worden bevoorrecht, ambtenaaren worden omgekocht en er worden gelden van de overheid achterover gedrukt.
  Dat gebeurd nu maar ook in het verleden.
  Het wegsturen van een corrupte minister is geen
  aanwijzing dat de corruptie wordt bestreden.
  Meer een symbolische daad.
  Het is een vorm van symptoombestrijding terwijl het ‘gezwel’ ongemoeid wordt gelaten.
  Corruptie zit diep geworteld in de maatschappij en politiek.
  In veel gevallen beseft men niet eens dat
  men zich schuldig maakt aan corruptie omdat men er van uit gaat dat het de normaalste zaak van de wereld is. Sommige mensen zien het plegen van handelingen die met corruptie te maken hebben als acceptabel.
  Ook de vorige regering was zich terdege bewust van de
  voortwoekerende corruptie in de maatschappij en politiek. De vorige regering heeft immers de anti corruptie-wet jarenlang voorbereid maar vanwege onduidelijke, vage en onbekende redenen is de anti corruptie wet door de toenmalige regering nimmer in behandeling genomen.
  Ook nu is het mij onduidelijk waarom de anti corruptiewet niet met meer voortvarenheid wordt opgepakt.
  Het ontstaan van de corruptie is geen enkele regering toe te schrijven. Corruptie is erin geslopen en is een symbiose tussen de overheid en de maatschappij geworden en is een onderdeel van het leven geworden.

  Het aannemen van de anti corruptie wet zal een goeie stap zijn in het bestrijden van de corruptie maar
  er zal daar ook een mind shift aan ten grondslag moet liggen. Met het aannemen van de anti corruptiewet
  alleen en zonder deze cultuuromslag van de (Surinaamse) mens zal wel het symptoom bestreden worden
  maar het gezwel zal zich blijven voortwoekeren.


  Maak melding

 26. Fer.E. Odi odi

  het was weer een heftige “parlementaire tori” vandaag en weer was niet aanwezig:

  Dada : op weg naar een “zwarte ” bestemming 🙂

  Somo: de suri Marco Polo in Azie 🙂

  Lonnie: zijn handel & wandel is zo duister als de kleur duister 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 27. Persaud treat my citizens fair,or you want the same treatment for your tourist in Surnam!!!!

  Our police officers our friendly against the dutchman,and the tourist!!!just try to do the same!!!


  Maak melding

 28. Is de zaak van de 2 corrupte Hindoestaanse politieagenten, die de Haïtiaan in het distrikt Commewijne hebben geliquideerd al voor het gerecht geweest?
  Dit vuil wordt stiekem onder de vloermat geschoven.
  Deze zaak zal veel aan het licht brengen o.a. wie de opdrachtgever(s) zijn etc.
  Geduld is een schone zaak!


  Maak melding

 29. Wij moeten eerst onze eigen Surinaamse agenten in het openbaar ophangen op het onafhankelijksplein. Dan de corrupte ministers en ambtenaren.


  Maak melding

 30. @Sharaida

  “De vorige regering heeft in tien jaar tijd helaas niks gedaan aan de corruptie. De corruptiewet is nimmer behandeld in de assamblee.
  Een van de grootste uitdaging van deze huidige regering is dan ook om de corruptiewet te behandelen, aan te nemen en uit te voeren.
  Suriname zou daarmee een hele grote stap nemen in het bestrijden van de corruptie.”

  De surinaamse politiek kenmerkt zich al decennia lang door een gebrek aan INTEGRITEIT van de heren en dames politici. In zijn verkiezingsprogramma was het slechts Carl Breeveld(DOE) die deze omissie duidde. Maar als je bij de ongrondwettige behandeling van de amnestiewet verzaakt jouw nek uit te steken om te voorkomen, dat een schender van de LICHAMELIJK INTEGRITEIT van vele respectvolle landgenoten van strafoplegging gevrijwaard wordt, dan heb je een verkeerde prioriteitenstelling. Corruptie moet zeker bestreden en bestraft worden, maar plegers van misdaden tegen de menselijkheid – of waren de gevallen surinaamse helden van 8 december 1982 soms corruptelingen? – dienen voorgoed uit de samenleving verwijderd te worden. Bestraffing van corrupte ambtenaren is in het belang van de rechtsstaat Suriname, maar corrupte politici hebben zelf een bom onder strafbaarstelling van dit gedrag gelegd. In hemelsnaam, waarom zou douanier X gestraft moeten worden als hij wat ‘bijverdient’ en dient massamoordenaar Desi Delano Bouterse geen haar gekrenkt te worden? Eerst de moordenaars voorgoed opsluiten, elkaar vervolgens diep in de ogen kijken en werken aan een integer imago van de politiek, is de prioriteitenstelling die een beschaafde natie zich dient aan te meten.


  Maak melding

 31. @Medusa ik ken de zaak niet(Commewijne) en als het zo is wat je schrijft dan kan ik je vertellen dat de 2 corrupte politieagenten precies dat gedrag van DiDiBrie vertonen in de 8 decembermoorden proces.De grootste DiDiBrie van Su heeft het nooit goed gevonden om zich waar dan ook te melden.Het kind van deze DiDiBrie zou volgens hem een trauma overhouden aan het in ontvangst nemen van de dagvaarding…ha ha ha haaaa haaaiiiiiiii een grotere toe letter (K…A)heb ik nooit eerder gehoord.DiDiBrie wat moet dan een kind van een van de 15(en meer)vermoorde mannen van 7/8 december 1982 zeggen dan?DiDiBrie en Co oeng waka oeng pasie jullie zullen ondanks allemacht die jullie hebben en nog willen NOOIT NOOIT NOOIT en te NIMMER rust vinden en of rustig zijn oeng DAG.. Odi
  Glenny.


  Maak melding

 32. Gewijzigd op: 19-7-2012 09:08:49 | Donderdag 19 Juli, 2012

  Strafzaak vermoorde Haitiaan gestuit

  17/07/2012

  Paramaribo – De rechtszaak over de moord op de Haïtiaan Celius Molius is nauwelijks van de grond of de verdediging probeert het proces te stuiten. Advocaat Suniel Ramrattansing wil dat de dagvaarding van de brigadiers Anielkoemar K. en Haroenmohamed N. ongeldig wordt verklaard.

  In de oproep is het volgens de raadsman niet duidelijk welke strafbare feiten zijn gepleegd. “De verdachten weten niet waartegen ze zich moeten verdedigen. Ik vraag dat de dagvaarding vernietigd wordt en de verdachten vrijkomen.” Officier van justitie Roy Elgin was nog niet in staat te antwoorden op het verzoek en vroeg om uitstel. Rechter Maytrie Kuldipsing stemde in en stelde de zaak uit tot 6 augustus. Uitspraak over het ongeldig verklaren komt pas na het reces op 1 oktober.
  Op 29 maart werd het levenloze lichaam van de 38-jarige Haïtiaan Celius Molius langs de Nieuw Weergevondenweg, omgeving Leiding 18, aangetroffen. Hij had een zak op zijn hoofd en was gekneveld. Er werd toen gesuggereerd dat nep politieagenten de Haïtiaan hadden vermoord. Na verder onderzoek bleek het om actief dienende agenten te gaan. Het Korps Politie Suriname trof de daders na een intensieve speurtocht in het district Nickerie op een onderduikadres aan. .-.

  uit de ware tijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.