SunRTV brengt Surinaamse televisie in Nederland

62

In het najaar van 2012 gaat de nieuwe zender SunRTV van start. Deze zender biedt o.a. Surinaamse televisie aan in Nederland. Volgens de initiatiefnemers is het idee al meer dan twee jaar geleden geboren en is het nu eindelijk een feit.

Volgens SunRTV zijn er op dit moment voldoende lokale omroepen en onafhankelijke producenten die dagelijks hun programma’s beschikbaar stellen. SunRTV zet deze programma’s in een passende volgorde in een play-out systeem, en wil een ‘’best off’’ Suriname TV zender creëren met actualiteiten, nieuws, sport, informatie, jeugd, muziek, films, evangelie en veel meer.

Door de start van de zender zal er voor het eerst een mediabrug tussen Suriname en Nederland gaan ontstaan. Daarbij wordt alles uit de kast gehaald om de zender in augustus/september te kunnen lanceren. De zender zal in heel Nederland via de kabel of Internet te ontvangen zijn.

Bekijk ook:


62 REACTIES

 1. Mooi zo, dan kennen we ze beter in de gaten houden daaro! 🙂

  The best of the best, starring limbojana.
  Ook het evangelie, starring meije of misselijke kaba.
  Sport, lucky luck alias lonny.

  Oke, zonder gein, ik ben benieuwd!

  Suc6


  Maak melding

 2. Natuurlijk mang!!!!! waarom voor de SU’s in NL niet?
  Turken, Marrokanen, Spanjaarden en andere groepering hun eigen zender Alleen is de vraag, hoelang kunnen zij volhouden??

  @ Esmerald, Je bent de Hoofdrolspeler
  Brunsie de TARZAN, Ingrid Bouterse Waaldring als Jane en Somo de boodschapper, Bouta de Man of the match!! de anderen de buigzame dienders! Zou leuk zijn! Als titel, THE CRIMES OF SURINAM FOR THIS CENTURE. GA JE MEEKIJKEN?? Ik heb de popcorn al besteld!!


  Maak melding

 3. @Wiep-Ding
  Ik denk ook dat verzorgd taalgebruik moet prevaleren boven racistische uitlatingen.Het racisme dendert zo danig door je hoofd, dat er geen ruimte meer voor normaal denken en jouw eigenwaarde overblijft!
  Bah, Wiep-Ding!Ik had je toch anders ingeschat totdat ik met jouw racistische inborst geconfronteerd raakte.Ik zal vanaf nu, bij jouw reacties ook tussen de regels lezen.


  Maak melding

 4. ai boy “”dat wil zeggen ,er is nog geen enkel nieuws over gebracht en er wordt al geoordeeld en vooroordeeld ,ai mi mang .
  het zijn de slimerikken die het hoogste woordt hebben.

  het zijn de geschoolden die anderen de les willen voorlezen hihihihihhihihi.


  Maak melding

 5. @Wiep-Ding,

  We kunnen het lang volhouden om dat er steeds meer producties in Suriname gemaakt worden en de verbindingen steeds beter en goedkoper worden.
  De zender zal geen politieke kleur hebben, en slechts 1 op 1 doorgeven wat in Suriname uitgezonden wordt. We dachten dat Maasbach in Suriname is te ontvangen, dus waarom lokale prekers niet in Nederland. Verder is er niet de vrijheid echt selectief te zijn door het beperkte aanbod aan Surinaamse producties.
  V.w.b. porno, zover wij weten worden deze producties niet officieel aangeboden 😉 Zijn we ook niet in geinteresseerd.


  Maak melding

 6. @WiepDing.

  Bedankt voor de eer, lief van je.
  Ik ben meer iemand van de ‘onderkoffer’, whahahahaha…

  Maar…het wordt wel lachen geblazen.
  In de toekomst kunnen we onze feitelijke argumenten met behulp van beeldmateriaal bekrachtigen.

  Nu zullen we zien hoe goed het gaat in suri….

  Kom maar op met de beelden.
  Het cliché-argument van 8000km is nu voorgoed ‘verleden tijd’.


  Maak melding

 7. Ik wil niet al te pessimistisch doen, maar ik ben bang dat dit initiatief geen lang leven beschoren is. Waarom? Omdat er niets slechter is dan Surinaamse t.v. Na 1 keer kijken kijkt er geen hond meer naar.


  Maak melding

 8. Ik ben bereid 2x zoveel kijkgeld te betalen om DADA, GOODLUCK LONNIE, EN SOMO daar in het parlement audio & video te beleven 🙂 🙂


  Maak melding

 9. 17 juli 2012

  Goed initiatief!
  Ik hoop dat naast het nieuws uit Suriname de initiatiefnemers ook nieuws uit Surinedland zullen produceren en uitzenden.

  Als er behoefte bestaat om nieuws uit Suriname hier in Nederland te laten horen en zien, denk ik dat er evenzo ook behoefte bestaat om de Surinamers in Suriname nieuws te verschaffen over specifiek de Surineds in Nederland.
  Srika


  Maak melding

 10. (@pasew) en overige ‘forummers’, odi odi.
  Niet boos worden. Wij moeten positief blijven in het leven.

  @pasew zegt: Ik ben bereid 2x zoveel kijkgeld te betalen om…….!!!
  Dan wordt het een Surinaamse ‘Boer Koekoek’ dat voorgeschoteld zal worden via audio & video.
  Wie zorgt dan voor de ‘ondertitel’?

  Voorheen had je heel wat ‘zwartkijkers’.
  Er werd toen geen kijk- of luistergeld betaald.
  In Nederland komt dit niet meer voor.

  N.a.v. bovengenoemd artikel, dacht ik onmiddellijk aan onze bekende “TeleSur’.
  Twee landen, één gevoel.
  Via (internet) kan je ook summier wat beelden met geluid raadplegen van (In de Branding) Apinti-TV.

  Dus even afwachten wat wij in augustus/september te krijgen zien.
  Misschien ook wat korte en leuke flitsen met ‘Skoto kies mi nanga mi (buiten man/vrouw). Dan wordt (pero) eindelijk in beeld gebracht voor onze kijkers in Ned.
  Op heterdaad betrapt met……….


  Maak melding

 11. @Vene
  Woensdag 18 juli 2012 om 02:18 uur
  Dan kunnen ze ook een suri Daktari maken,met pero als cheeta

  Als cheeta ????????????????????
  Als Griffon aasgier (op de Afrikaanse vlakten), zou hem beter staan!


  Maak melding

 12. een zender erbij een goed idee voor de surinamers in nederland . je land verlaten doe je niet zo maar ,het moet toch genoeg pijn op leveren voor de mensen hier want ik vind als nederlander hier niks je eigen land blijft altijd trekken .


  Maak melding

 13. Als ik in Suriname ben kijk ik nooit televisie want ik vind er geen klap aan.
  Als het dus van het zelfde soort is kijk ik niet.

  Maar laten we het eerst maar even afwachten.
  Wie weet wordt het dolle pret.


  Maak melding

 14. @Albert,

  Ik weet niet in hoeverre de initiatiefnemers onderzocht hebben of er belangstelling is voor programma’s uit Suriname. Ik denk dat de interesse niet groot zal zijn, zeker als men hiervoor een extrabijdrage moet betalen. Dergelijke initiatieven ijn in het verleden ook al geprobeerd, maar reeds in een vroeg stadium beland. De televisie zal het ook niet meer winnen van internet. Een ander aspect is de slechte kwaliteit van de Surinaamse programma’s. Aan de verbetering daarvan zou eerst hard gewerkt moeten worden. De kwaliteit van de journalisten en programmamakers.


  Maak melding

 15. Fer. E. odi odi,

  no spang,…ik ben geen zwartkijker, maar met genoegen ga ik met mijn zwarte kijkers kijken naar Surinaamse taferelen 🙂


  Maak melding

 16. Dat is dat ding en dat na a verschil.Ja,ja.Ik wens deze organisatie succes toe.Niet geschoten is altijd mis.Gaan jullie ervoor.Wel objectief te werk gaan en ie sabi toch,oe no e discrimineer.Sranan tori,ala sma lobi.A tan so.


  Maak melding

 17. @Esmerald,Pasew,WiepDing,Fer e.a.ik Verzoek het jullie aub oeng no kier mie mang,Ondertussen moet het toch duidelijk zijn dat…..ehhhh ik altijd weer door jullie reacties in een deuk lig van het lachen mi gado mang.Jullie zijn lekker droog mi no e kong bij van het lachen.Ik grol ik dol ik gier van plezier.Sympathiesanten van DiDiBrie aanhang zal hier niet blij mee zijn,(als er zo gelachen wordt)vooral als ze vol koppijn lopen in Su(de aanhang)want wat ze ook proberen notie no e luk. De reacties zijn niet negatief,maar je wilt Su.juist behoeden voor iets zoals hahahahaa skotoe kies mie a program dies no slaag het boeide niets en niemand. Odi odi odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 18. Leuk, werd tijd, vroeger had je ook veel meer surimuziek op de radio, dat hoor ik nooit meer, maar vroeger is ook wel lang geleden hoor, was de jaren 60.


  Maak melding

 19. EINDELIJK ZIEN EN HOREN NIEUWS UIT SURINAME HAD VEEL EERDER OP TELEVISIE MOETEN KOMEN.DE ANDERE CULTUREN HEBBEN ALLES DE SURINAMERS MOETEN JAREN EROP WACHTTE.
  JA IK GA ELK NAAR SURI EN KIJK ALTIJD NAAR BINNENLANDNIEUWS AL JAREN DEZELFDE OMROEPER.ER JAREN MAG BLIJVEN BESTAAN EN WELKE KANAAL KOMEN ZE IN ROTTERDAM BINNEN WANT HIER LEES OF HOOR JE NIKS VAN DE NEDERLANDERS WANNEER HET ZOVER IS. HOEWEL IK EEN BLANKE BENT GA ZO DOOR EN BLIJF TOT BAM IN DE LUCHT GROETJES JOHAN VANUIT BUURT KWATTA DAAR KOM IK REGELMATIG


  Maak melding

 20. @Tedje: Dat was onze (pero) via youtube.

  En voor onze johan ijzelenberg te Rotterdam.
  Wij (forummers) gaan je alvast op weg helpen.

  Via Kanaal 8 kan je SunRTV. ontvangen in Rotterdam.
  Rechtstreeks uit Su.
  Vroeger had je nog Tante Jacqueline in beeld.

  TV. uitzending gemist?
  Dan is er altijd nog een oplossing via Internet.

  (www.hebikietsgemist.nl/programma/2323)
  Realityserie over het werk v/d politie in de Par’bo.

  Compilatie (de hoogtepunten) De Zwoele stad in Paramaribo – AT5 (www.at5.nl/tv/de-zwoele-stad-in-Paramaribo)

  Dus hiermee kan jij je voorlopig opwarmen tot aan de eerste uitzending van SunRTV.
  En geniet tot BAMBAM.


  Maak melding

 21. wiep ding en simpatisanten meer bekent als de redimusus ,vervent tegen standers van pero anders kan ik het niet zeggen .
  er luidt een surinaams spreek woordt “”
  joe kang poer na agoe uit na boesie ”maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe .leterlijk vertaalt in het nederlands ,je kan dit soort mensen vatsoen leren maar die vatsoen hebben zij niet ,het zit ze niet in de genen mie mang .wie wier warta srif no e jepie .

  ze zeggen dat ze geschoolt zijn maar daar merkt deze pero niets van .so so kos kosie hihihihihhi.
  geen enkel nut om hier op te reageren .
  je vraagt je af ,werken deze mensen in olland ,wat doen ze voor de nederlandse staat ,zijn ze produktief bezig of bezorgen zij de staat alleen maar ellende .

  voor suri ben ik produktief bezig ,ik lever mijn bijdrage voor mijn land .ik heb deze redimusus al gewaarschuwd ,die trein die dendert maar door met deze president bouterse .er is geen stoppen aan geen weg terug .

  jullie mogen met rutte ,rozenthal noem maar op alles bedenken om suri te isoleren niets en dan ook niets houdt ons tegen .front is dood front klarie keba .
  de enige waar het volk rekening mee houdt is doe .letterlijk doe voor de rest zijn deze front en hun redimusus westing time .las ting zoals jullie lasting voor mij zijn ,en zijn jullie lasting voor die bakras .ze zien dit soort lui liever gaan dan komen on produktief bezig .


  Maak melding

 22. @ Medusa neen!! Je begijpt mij verkeerd, het is absoluut niet racistisch bedoeld! Ik zeg alleen maar zoals het is en natuurlijk begijp ik, dat het bij sommige groepering hard aankomt. De waarheid is nu eenmaal hard. Velen snappen dat ook niet, maar wat doe je dan? ik zeg niets anders dan de waarheid.

  Maar goed! Mocht het zijn dat ik jou geraakt heb, dan mijn oprechte excuses ervoor!! Hopelijk heb ik je hiermee wel blij gemaakt.

  Esmerald! Ik ben met je eensgezind. Nou jij mijn heldin en ik jou held in de onderkoffer.
  Ben blij met het gedoe van Het cliché-argument van 8000km, dat is nu voorgoed verleden tijd is
  zie je? je hebt natuurlijk ook goede verstandigen!


  Maak melding

 23. op het Surinaamse TV is er toch geen reed te zien niks moois niks bijzonder. kinderen kunnen niks leren niks en nog niks.
  geen nutuur films, geen kinder films, geen praat programma, geen enkel voorbeeld,
  in Suriname kun je beter geen TV aanschaffen want er is toch niks. ja, nieuws uit het buitenland voor een paar minuten, ja, ja, rot toch op, daarom gaan die jonge meisjes van 15 en 16 jaar in de Clubhuizen werken ze verkopen hun lichaam. want het is toch zaai thuis. niets te beleven tuis.


  Maak melding

 24. Man, ik wil geen nieuws uit Sruname. Moet ik dan kijken naar een van drugs bezopen, hijgende president die het crimineel vindt dat er een onderzoek naar zijn criminaliteit gaande is? Of naar een Bosjesman met een voetbalclub en een pistool aan zijn dijen?
  Geef me maar Ghana TV, dan beleef ik nog wat.


  Maak melding

 25. Pasew, mi sabi, dat doe ik thuis ook, maar op mijn werk heb ik geen geluid op de pc, grinnik, kan ook niet, we hebben een winkel en dat zou toch wel storend zijn, loop toch al de hele dag te zingen, ( arme klanten).Maar zo leer ik wel het Sranan…


  Maak melding

 26. @el pero.

  Pero heb je nog meer van die suri-odo’s.
  Laten jullie pero met rust hoor, het zonnetje in huis.

  Deze vind ik leuk:
  “er luidt een surinaams spreek woordt “”
  joe kang poer na agoe uit na boesie ”maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe.” 🙂

  deze ook:
  “het zit ze niet in de genen mie mang .wie wier warta srif no e jepie”. 🙂

  go pero go!


  Maak melding

 27. esmerald…ik heb mijn bijdrage weer gelevert aan land en volk .er ..zoals die ollander zij land heeft opgebouwd en waar jij nu lekker zit te profiteren van een uitkering h


  Maak melding

 28. @ Pero! nog geen les gehad? Kom zeg!! Even niet lopen kloten!! in elk geval loopt niemand jou iets te vragen!
  Waar en hoe sta jij ervoor? vraag ik mij af!! Een dief denk altijd dat de andere ook een dief is!! Jij bent heet!!


  Maak melding

 29. esmerrald mie mang …ik heb weer een bijdrage gelevert aan mijn land .
  straks mo tik wang djogo nanga mie matie .
  wat heb jij voor vandaag gedaan voor die ollander .
  wat is jou bijdrage voor jou bakra bassie .

  wie weet ga je de surinaamse president die het surinaamse volk gekozen heeft op de buis zien .
  zie hoe wij het land opbouwen ,moet je een paar fotos van je land ,het is jou land hoor .

  wat zijn jullie negatief over dat land zeg .
  gelukkig heeft een meerderheid hoop ,het valt op dat juist de mensen die uitlandig zijn negatief praten over dat land .

  esmerald je komt heel veel tekort mie boy .je hebt heimwee no .het gaat goed in su hoor ook met mijn spelfouten …,ik leer iedere dag hoe het moet en zo leren wij zelfstandig te zijn in su zodat wij olland niet lastig vallen .
  ik denk dat je dat kan beamen ,..wij hebben geen voetsel banken ,geen crissis geen strss geen verkiezingen zoals je dat in olland gaat hebben .een teken dat er rust in de tent is .

  na mie preo

  wij willen van je leren esmerald .wij komen leraren tekort .kom en lever een bijdrage .
  wij krijgen h


  Maak melding

 30. @Wiep-Ding
  Ik heb je al een keer gewaarschuwd met pero!
  Je wordt gewoon voor de gek gehouden.-
  Pero is fake!!!-
  Als je goed op let zullen je 2 dingen moeten opvallen!
  Ten 1ste – de storende taalfouten worden OPZETTELIJK gemaakt.
  Ten 2de – de relatie van die specifieke taalfouten tot de zinsconstructies komt mij verdacht voor en klopt m.i. niet!
  Mensen met zulke vreselijke taalfouten,hebben n.l. ook andere zinsconstructies.


  Maak melding

 31. medusa mie boy let niet al te veel op taalfouten .
  inhoud is belangrijk .een ieder geeft zijn of haar mening van daaruit kan je leren .

  wat ik hier merk van sommigen …kan je echt niets en dan ook niets leren of over dragen als je wat kennis hebt .men weet alles of als je iets niet weet gaat de ene de ander proberen af te kraken .

  sommigen zijn zielig als je ze moet volgen in hun doen en laten .hoe wil je dat land opbouwen als je een ander afkraakt en dat doen sommigen hier .
  ze denken dat ze het beter weten dan een ander .misschien denken ze …ze zijn in olland dus ze zullen alles beter weten …no no mie mang .

  het is geven en nemen ,niet denken dat het de mensen zijn die in een welvarent land wonen alles beter weten .dan gaan jullie echt bedrogen uit komen ….en zo denkt die nederlandse regering .met die mentaliteit gaat deze president
  afrekenen en daar staat deze pero achter.

  niet denken dat je gaat bepalen wat er daar gebeurt .
  mee participeren met wederzijts respek .zo is het en niet anders mie mang .

  ik mag deze president en ik volg hem .ik ga niet op vergaderingen van de ndp maar ik hoop dat het goed komt .er moet en zal een ombuiging moeten plaats vinden in dit suriname .
  en ik heb er vertrouwen in .wie geen vertrouwen heeft ,je mag je mening geven maar de vraag is als jou mening telt als je zo ver weg bent .
  want op afstand wat roepen is makkelijk ,vooral als je niets te doen hebt niet produktief bezig zijn …,en maar over onzin zitten praten .

  nee hoor zo is holland niet opgebouwd .anders waren sommigen van mijn landgenoten niet daar.


  Maak melding

 32. wiep ding …ik sta er goed voor mi mang .
  die uitslag ken je .vene vier hihihihhihihiihihihi
  2015 gaan wij weer herhalen ,laat je niet van de wijs brengen mie boi .te wojo jagie wo sie soema serie .

  maak je niet al te druk om spelfouten er gaan nog meer spelfouten komen ,hopelijk heb je dan wat te doen .
  ik zit iedere dag na mijn werk op die site dus reken maar dat je werk hebt om mijn spel fouten te corrigeren .
  tang boeng
  pero


  Maak melding

 33. @ Pero ik snap niet dat jij zo afhankelijk bent! Je bent niet ver van een nietsnutter! Een ander je eigen werk te laten doen! Ik vraag mij af of jij dat zelf niet kan? zo lui zijn, van jou had ik niet verwacht. Ach, wat doe je anders dan bij een ander te buigen!! a mang lagie, noemen wij dat!!!

  Ga ook beetje sporten, zal je goed doen!! Alleen achter de PC is ook niet al te goed!!


  Maak melding

 34. Ik vind het vreemd dat ik geen enkele naam lees van de initiatiefnemers en uitvoerders van dit programma.
  “slakje, slakje, kom uit je huisje, anders….”


  Maak melding

 35. Ik heb geen enkele (Hollander) nodig om mij te komen vertellen wie die schurken zijn die aan de macht zijn in Suriname mijn geboorte land.
  Een (Hollander) die positief is over Bouterse moet je mee uitkijken.
  laat hij vertellen wat de bevolking aan die geweldige paarse plannen heeft die een vermogen kosten.
  Een zogenaamde klinker was ingehuurd voor advies weet u dat nog?
  ik weet hoe suiname 30 jaar geleden was,ik kom er regelmatig om te zien hoe het nu is.
  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.