Ondermaats presteren ook onder Bouterse troef

71

PARAMARIBO, 13 jul – Het ondermaats presteren van ministeries blijft ongestoord voortwoekeren onder president Desiré Bouterse. Dit blijkt uit rapportage van het ministerie van Financiën aan het parlement. De kwelgeest van Bouterse’s voorgangers is klaarblijkelijk niet gesleten, de kretologie ten spijt. Volgens Financiën is iets meer dan tien procent van alle voornemens ook echt uitgevoerd.

Niet bepaald fraai voor een regering die 2012 uitriep tot ‘jaar van actie.’ “We zijn bezig na te gaan wat de pijnpunten zijn en waarom de ministeries maar ruim vierhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen euro) hebben besteed”, zegt parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Ware Tijd. Voor dit jaar is ruim drie miljard Surinaamse dollar (ruim driekwart miljard euro) beschikbaar.

Daar moet elk regeerteam toch een hele eind mee kunnen komen. En te bedenken dat er flink geknipt was in het oorspronkelijke budget. Meerdere ministers hadden zich beklaagd. In dat opzicht is bitter weinig veranderd in vergelijking met vorige regeringen. Voormalig minister van Financiën Humphrey Hildenberg pleegde schertsend te zeggen dat Suriname niet echt begrotingstekorten kent. Het beschikbare geld wordt nooit opgemaakt.

Bekijk ook:


71 REACTIES

 1. “We zijn bezig na te gaan wat de pijnpunten zijn en waarom de ministeries maar ruim vierhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen euro) hebben besteed”, zegt parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Ware Tijd. Voor dit jaar is ruim drie miljard Surinaamse dollar (ruim driekwart miljard euro)”

  Rabin Parmessar heeft de ruimte aangegeven, wat men dit jaar mag stelen: 2,6 miljard SRD. 😉


  Maak melding

 2. “Volgens Financiën is iets meer dan tien procent van alle voornemens ook echt uitgevoerd.”

  Dat valt nog mee, 10%…

  Drie jaar geleden was minister Herfkens in Suriname om te kijken wat er met het Nederlandse geld voor Onderwijs Ontwikkeling was gebeurd…

  Van alle gestelde doelen en Surinaamse beloften bleek dat 0.2% was gerealiseerd – de overige 97.8% was zelfs nog niet over nagedacht…


  Maak melding

 3. Al het geld verdwijnd in de zakken van Bouta, Somo en Ronnie. Het zijn allemaal gierige zakkenvullers. Op sodemieteren allemaal.


  Maak melding

 4. Capaciteit!

  Een regering van nixisten en juristen zal het land nooit brengen waar het naar toe moet. Een regering met een merendeel aan economen wel. De capaciteit van die mensen die risicovolle-beslissingen moeten nemen en daadkrachtig te werk moeten gaan is nihil. Besluiteloosheid en niet kunnen rekenen is troef in de huidige regering. Grootspraak is alles wat men kan.


  Maak melding

 5. Oorzaken dat Suri’s ondermaats presteren: lui, geen kennis van zaken hebben, boycotten, niet de juiste mensen met de juiste skills op de juiste plek, geen automatisering/kennis en ervaring en het kunnen werken ermee in het gehele overheidsapparaat. Niet meegaan met de nieuwste ontwikkelingen, die men ook gelijk kan invoeren in het logge overheidsapparaat, paternalisme, vriendjes politiek, corruptie, zeven even mentaliteit, niet gemotiveerd zijn, lage salarissen. leer werktraject om door te groeien,reshuffeling als er een andere regering komt en de nieuwe personen niet de skills en ervaring hebben en niet bekend zijn met hoe het logge overheidsapparaat werkt, verantwoording afleggen gebeurt niet altijd correct od niet op tijd, naast elkaar en langs elkaar heen werken. verouderde wetgeving die niet meer van deze tijd zijn, niet weten om te gaan met zaken uit het koloniale verleden, oude wetgeving o.a. grondzaken of mensenrechten, vriendjes, familiepolitiek enz.

  Ook de houding van de personen spelen een rol, veel praten. relax, no spanghoudingd, persoonlijke eigenschappen van de suri’s.

  Als ze vreemde valuta zien, dan worden ze erg actief en kunnen ze zaken heel snel regelen en kennen ze al de personen die zaken in orde kunnen maken.
  frauderen op grote schaal. De politieke partijen die in de coalitie zitten en de families van de leiders komen heel goed aan hun trekken en voor moet alles goed en snel geregeld worden, vergunningen, gronden, topfunkties, enz.

  Evaluatiegesprekken ontbreekt, functioneringsgesprekken, gerealiseerde doelen. promotie, opleidingen en aanvullende trainingen niet altijd goed op het werk afgesteld. De automatisering is zwak, zie maar de burgerlijke stand/vervuilde zaken daar als men verhuist is en dit niet aangeeft, uittreksel afhalen, paspoort aanvragen en afwikkeling is tijdrovend. enz.


  Maak melding

 6. Ok Parmessar,

  Jij maakt de weg vrij voor DADA om op NDP hondse manier verder te reshuffelen teneinde nog meer boeven vrienden te accommoderen tog??

  Ps,…Baby Dino is meegereisd naar Obiamang als handelsdelegatie hahahaaaaaaaaaaaaaa


  Maak melding

 7. @ Vrijdag 13 juli 2012 om 14:10 uur, door passant

  Hear hear, dat kan niet vaak genoeg herhaald worden. Misschien dat het dan eindelijk begint door te dringen tot die idioten dat het tijd wordt voor een mentaliteitsverandering.


  Maak melding

 8. Het ondermaats presteren van ministeries blijft ongestoord voortwoekeren onder president Desiré Bouterse!!

  HI, HI, Hiiii.

  Het was ook niets anders te verwachten!

  Vind je het gek? dat een lullo van Mulo school, een land wil regeren?? Moet je eens nagaan, wie en waar en op welke positie bepaalde klojo’s zijn neergezet door een doeloze idioot! sterkernog, men geloofde die idioot ook nog!! waar gaat dit naar toe leiden?? Motuarium, begrafenisplaats?? of naar de hel??

  Ik maak mij zorgen over de onschuldige burgers, wier niet op hem gestemd hebben! Heb wel medelijden met de mensen wier deze regering gekozen hebben, ik ook jammer, maar het is koekje van eigen deeg! deze groeperingen moeten absoluut niet klagen!! jammer dat men die ezel niet wegstemmen. Desnoods nanga tranga hanu!!
  Het zijn stelletje ezels die dromen met open ogen.

  Jawel! iets meer dan 10% bereikt!! waar zijn de daden??
  Dit doen, dat doen!! jazeker niks doen!! stelletje aasgieren, pochers! bigi mofo soso! wat bereik je met alleen maar mensen met soso Agoestront in je kop! Je hebt in AZ ziekenhuis de Nederlandse Chirurgen! jullie allemaal je schedel laten operenen en een beetje hersenen erin laten stoppen en wie weet dat het 80% goed komt en het is zeker nog niet te laat! nog een paar jaren te gaan, dan is het opsodemieteren! Heb een beetje eigenwaarde en kies de Hazepad en of de Antilopenspoor!! Allemaal stelletje hufters bij elkaar!!!


  Maak melding

 9. Nu gaan Parmessar en bouta & meer op reis want he, het geld moet toch opgemaakt worden?
  Wie kan het geld beter vermorsen dan de ndp regering?
  Ze zijn letterlijk met hun kop en staart beland in StaatsHoningpot.


  Maak melding

 10. Een getrainde chimpansee uit de dierentuin zou nog beter werk kunnen verrichten dan de meeste Surinaamse ambtenaren en politici, bovenstaand bericht over ondermaats presteren verbaast mij dus absoluut niet.

  Zolang de gemiddelde Surinamer nog steeds de mentaliteit heeft zoals accuraat beschreven door passant vrijdag 13 juli 2012 om 14:10 uur zal er ook niets veranderen en zal Suriname een kleptocratische Derde Wereld bananenrepubliek blijven.


  Maak melding

 11. De ministeries moeten harder presteren ,hun budget volledig benutten voor de ontwikkeling van hun werkgebied(ministerie)
  genoeg ontwikkelings projecten uitvoeren binnen de grenzen van elk ministerie!!!!


  Maak melding

 12. @ Ray2:

  Voor 1980 had een klein deel van de bevolking een slechte mentaliteit. Na 1987 en nog meer na Bosje, had driekwart van de Surinaamse bevolking een slechte mentaliteit. De slimsten, degenen die wel een goede mentaliteit hadden en degenen die de mogelijkheden hadden, zitten in het buitenland (natuurlijk zijn er uitzonderingen).

  De achtergeblevenen zijn een klein groepje idealisten, degenen die de mogelijkheden niet hadden om weg te kunnen (vanwege niet verkoopbaar huis, gezin, familie in buitenland die wilden opvangen) en de grote en steeds groter geworden groep sukkels die niet beter weten.

  Degenen die terugkomen / emigreren naar Suriname zijn voornamelijk degenen die makkelijk een goede baan kunnen vinden (ruim boven Surinaams modaal) of die lang genoeg zijn weggeweest om een flinke boterham te hebben en hun oude dag in Suriname willen slijten. NIEMAND van deze groep is echter zo stom om zijn buitenlandse nationaliteit op te geven.

  Waarom wordt dat geld niet gebruikt?

  Er is geen lange termijnvisie, er zijn geen plannen, er zijn te weinig mensen die de kar willen en kunnen trekken. Degenen die het wel willen en niet bij de aan de macht zijnde regering horen, zijn de pineut.

  Dat is niet alleen de schuld van de regering, want de meeste leden van andere partijen die wel een kans krijgen van hun voormalige tegenstander, gebruiken hun bevoegdheden om hun politieke rivaal tegen te werken en brieven informatie over aan hun eigen partij. Geen wonder dat nieuwe regeringen door willen met exponenten van hun opponenten. Venetiaan had als één van de weinigen bijvoorbeeld Iwan Krolis de gelegenheid gegeven zijn kennis in te zetten.

  De verhoudingen en de ambtenarij zijn teveel gepolitiseerd.

  Er moet een 16 jaren plan komen waar ALLE partijen zich achter scharen, zodat wie ook komt het lange termijnplan uitvoert. Degene die het plan het beste uitvoert, wordt herkozen.

  Er moeten wetten komen dat veroordeelden, mensen die vervolgd worden en mensen die amnestie gekregen hebben niet mogen deelnemen aan actieve politiek, geen ambtenaar mogen worden en niet in besturen van politieke partijen mogen zitten.

  Het gebrek aan uitvoeringscapaciteit komt ook doordat managers bij de overheid hun eigen schaduw niet vertrouwen en hun ondergeschikten alle werkruimte ontnemen. Die durven dan ook geen initiatief te nemen.

  Zeg niet zomaar dat mensen lui zijn. Ze worden vaak slecht gemanaged en worden gestraft voor eigen initiatief.

  Illustratief voor de macht in eigen handen houden is het WAAR GEBEURD VERHAAL van een collega van wiens stoel twee van de wieltjes kapot waren. Er wedr bezuinig en hij wist dat hij geen nieuwe stoel zou krijgen. Toen hij de inkoper vroeg of hij niet twee nieuwe wieltjes kon krijgen, kreeg hij te horen dat de directeur moest beslissen. Hij dus met de stoel naar de directeur. “NEE”, zei de directeur, “er is geen geld”. Bij een intern onderzoek zes maanden later, bleek de directeur er met over de SRD 100.000,- vandoor te zijn gegaan. Hij moest het geld terugstorten, maar werd niet gestraft.

  Wie neemt onder zulke omstandigheden eigen initiatief?

  Als de bakra stagiaires komen, mogen ze wel alles, krijgen ze alle ruimte en worden ze geprezen om hun “eigen initiatief”.


  Maak melding

 13. Heb vaker gezegd:

  Als een redelijk integere en zeer intelligente Venetiaan het slechts redelijk heeft gedaan (behalve in economisch opzicht), wat gaat een stalletje ongeschoolde boeven kunnen doen. Geef de ambtenaren niet de schuld. Alles wat zij doen en niet doen is de schuld van hun baas.

  IK WIL MEEMAKEN DAT EEN ONDERGESCHIKTE VAN MIJ DRIE WEKEN ACHTER ELKAAR 2 KEER PER WEEK LAAT KOMT OF VROEG WEG GAAT!! Twee keer of drie keer per jaar kan gebeuren, maar niet meer. Ik zet de schorsings- en ontslagprocedure in gang!!


  Maak melding

 14. Goed gezien Passant.De directie en top ambtenaren op de ministeries zullen dhr. Bouterse van alle kanten tegen werken.Wat ik reeds eerder aan gegeven hebt deze mensen hebben in Nederland gestudeerd hebben een diploma maar verder geen kennis om de functies tevervullen.Het zijn mensen met een ambitie zo snel mogelijk rijk worden.Het ligt niet aan de arbeiders maar aan de directie er wordt geen leiding gegeven.Ik had een paar van deze heren gevraagd wat ze voor het land betekend hadden,het was stil.Venetiaan die bij zijn intelligente aanhang door gaat als eerlijk mens is echt verbazend wekkend.Zijn directe handlangers zitten op de strategische functies en dit kan bewezen worden het is geen leugen en deze mensen maken de dienst uit.


  Maak melding

 15. Ondermaats presteren weten wij reeds Parmessar.

  Nu heeft DADA de ‘sleutel’ van ‘BATA’ ontvangen.
  Jammer dat het niet de oude sleutel van schoenwinkel Bata in Par’bo is geweest.

  Een ieder die op reis was keek ook toe w.o. Jozefzoon.
  En dat was klappen in de handjes in aanwezigheid van pres. Teodoro Obiang.

  Dino heeft op deze reis ook waargenomen de haven van Malabo, de hoofdstad van Equatorial-Guinea, gelegen op het eiland Bioko.
  Want vanuit Zuid-Amerika vinden regelmatig de transporten plaats van de bekende ‘poeder’ daarnaartoe.

  Parmessar gaat met de volgende trip mee naar……..!!
  Ze moeten de voormalige minister van Financiën H. Hildenberg niet meer lastig vallen.


  Maak melding

 16. Het ondermaats presteren van ministeries blijft ongestoord voortwoekeren onder president Desiré Bouterse..

  Wat verwacht je als je ongeschoolde lummels belangrijke posities laat bekleden/innemen.

  Als je een aap een scheermes geeft denkt hy dat hy kapper is, geef je hem een pak(kostuum) denkt hy dat hy minister is..


  Maak melding

 17. Men zal lang tobben over de vraag wat de pijnpunten echt zijn indien men niet bereid is in de spiegel te kijken. Deze regering was vanaf het begin gedoemd te mislukken getuige de overige partners (ABOB en PL) waarmee men een monsterverbond sloot. Deze partijen handelen NOOIT in ’s lands belang. Dat weet Bouterse! Het is nu te laat om op zoek te gaan naar oorzaken. Ik roep dit volk op om bij de volgende verkiezingen finaal af te rekenen met deze gasten.


  Maak melding

 18. De ministeries zijn op racistische basis verdeeld wat al niet goed is voor het land.Hierdoor worden leiding gevenden benoemd die niet geschikt zijn en geen ervaring/kennis hebben.Bij de waterleiding/electrciteits/telesur bedrijf heb ik met betreffende directeuren gesproken een ding staat vast er is heel weinig kennis.Het zijn mensen die benoemd zijn door de politiek.Corruptie viert hoogtij.Hoe wil je dat de ministeries productief gaan draaien.


  Maak melding

 19. @midete zegt:
  Ik zet de schorsings- en ontslagprocedure ingang!!

  Ik heb al een vermoeden wie je als eerste op het “forum’ zal voordragen voor ontslag.

  @midete):
  En wat doe je dan met een leidinggevende (7 even ambtenaar) die helemaal niet functioneert?

  Odi odi.


  Maak melding

 20. Al die hufters bijelkaar halen voor etentje, zoals bij torarica gekookt wordt en allen castrolie gemengd met aardolie serveren!!! Ik heb geen andere keus!! Het kon ook anders, maar ik hou het in!!!! halfwoord is genoeg, denk ik!!!


  Maak melding

 21. Ook de leidinggevende ambtenaar heeft een baas. Loop anytime of day het minov binnen, bijna alle kamers zijn leeg. Ook waar het niet leeg is, wordt er niet gewerkt. De minister zit in hetzelfde gebouwd, ziet het en doet niets. Dat gaat al jaren zo, ook op andere ministeries. Als je als baas zelf niet op tijd bent, kan je niet zien of je ondergeschikte wel om tijd is.

  Je moet gezag hebben en eisen durven stellen.

  Als je baas bent heb je macht. Je moet de moed hebben om die macht je streng maar rechtvaardig te gebruiken. Als je het niet durft te gebruiken, moet je weg.


  Maak melding

 22. midete ,
  En indien men zijn ” baas-zijn ” tentoonstelt , krijgt men het predikaat ” diktator ” toebedeeld !!!
  Bij geen een ministerie wordt gewerkt , is jouw boodschap of constatering .
  Wat grappig .
  Heb je nog meer grappen van de zelfde strekking ???
  En nu ff serieus , over tot de orde van de dag : RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIER SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 23. surinam patriot (soso k’ka) ,
  President is allang thuis !!!
  Terug van weggeweest !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIER SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 24. De berichtgeving hierboven verbaast mij helemaal niet,
  simpel om het feit dat ik het niet anders gekend heb
  tot zover ik mij kan herinneren. Het heeft nooit op wieletjes gedraaid, voor 1975 al, altijd gedoe op die kantoren bij de overheid. En de ene dekt de andere, emn dan komt er weer een andere minister, die wil de bezem erdoor halen, hanteert wel de verkeerde bezem, dus, dus wr verandert geen flikker, nu zit deze regering er, ja zulk een bericht lezen wij hier op de site, en dan kan je van alles uit de kast halen, maar een bepaalde mentaliteit die je dat land hebt, haal je nooit meer weg. En in 2015 als er een andere club komt, moeten we niet denken ai, so, torie o lollo now neks no go, ienie a srefi ka wo tang soso tra freefree!!!!!!


  Maak melding

 25. Eindelijk een regering die kritisch is en nota bene het lef heeft om de spiegel voor zich houden en dit kan in principe maar op enkel een manier worden vertaald als ” verantwoording afleggen van de regeringsbeleid aan het volk ” !!!
  Dat zie ik NF(Nederlandse Fauna)niet doen !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIER SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 26. Ghandi ,
  De politieke partijen die jij hebt opgesomd hadden samen met de ” olifant en thee-lichtje ” toch het monster-verbond getekend en de toemalige re-gering gevormd ???
  Wat heb jij toch een kort geheugen , zeg !!!
  Zij hebben nu afstand genomen van de NF( Nederlandse Fauna )en zijn ineens in jouw ogen niet meer volwaardig !!!
  Zou het mogelijk zijn dat de sommige politieke partijen in de Republiek Suriname , Nationalistisch en Bewuster zijn geworden ???
  Denky na tori , bun tranga !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIER SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 27. ik vindt het best knap dat de regering bouta in eigen spiegel kijkt en corigeert .vene heeft dat nooit gedaan.je moet echt lef hebben om toe te geven dat je onvoldoende presteert en daar heb ik waardering voor deze regring .van je fouten leer je

  vene en zijn kliek hebben het nooit gedaan integedeel alles onder de vloermat vegen en als het te heet wordt onder hun poten geven ze bouta de schuld .

  een mooi voorbeeld was de grond kwestie waar somo vene voor het blok zette en vene moest toen zwichten .
  bang dat de regring ten val zou komen en bouta zou over nemen .toch ding gwe !!!!!!!!


  Maak melding

 28. surinam patriot,
  Het is niet anders,als jij en je vriendjes hier op het forum de balans zullen opmaken zal het niet mals zijn.
  Relativeren is bij jullie niet eens mogelijk

  Maaaar……kaw ede nanga skapoe ede ano wang


  Maak melding

 29. De boodschap van Parmessar is niet dat men harder moet werken, maar hij geeft hiermee de opdracht: ministers maken jullie meer geld op!!!!!!!!!!!! Koo go koirie alla deng kondre die oe no shie eteh. Kong mek oeng klaar a monie, want oe no sabbie if wo wien a verkeizing foe 2015!!!!!!!!!!!!!!! Parmesaar, je maakt je naam te schande. So wang bigie famirie ie abie, nanga wang boeng neng, dan loekoe sang yeh doe boi. Shame on you!!!!!!!!!! Kijk jezelf goed aan in de spiegel en trek je conclusies. Ik snap niet dat jij nog als een Hindoe door het leven gaat!!!! Ahimsa komt in jouw woordenboek niet voor!!!!!!


  Maak melding

 30. surinam patriot ,
  over balans gesproken ; wie is nu uit balans ???
  Ik zit niet in de oppositie
  Ikke nie !!!
  Ken je dat ; goed , beter en best ???
  Republiek Suriname gaat nu de goede kant op en het kan beter .
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 31. Wie brengt er niets dan ellende?

  Bouterse met zijn bende!

  Suriname wordt willens en wetens door hem en zijn volgelingen naar de donder geholpen.
  Oppakken en meteen uitleveren aan het tribunaal in den haag.
  Als dit zo doorgaat daar in het mooie Suriname zal er zeker weer een oorlog onstaan tussen de mensen.
  Kan Bouterse weer onschuldige mensen neerschieten op hun vlucht, daar draait het uiteindelijk allemaal op uit, ik vrees het ergste!

  Surinamers, waar ook ter wereld, kom in opstand tegen Bouterse en zijn clan, nu kan het nog, is nog niet te laat.
  Maar wacht geen maanden meer om in opstand te komen, anders is het zeker te laat!


  Maak melding

 32. Lekker even de mini sterretjes de schuld geven dat zij geen projecten realiseren en ondertussen boven al deze mini sterretjes een commissie plaatsen die voor het beleid op de ministeries moet zorgen. Meneer Parmessar u bent zelf met het kabinet v/d President en de President incluis schuldig aan dit wankelend beleid. Het ligt niet in de aard van DDB om zich te laten saboteren door ondergeschikten op de ministeries dus even goed in de spiegel kijken. En de conclusie zal meteen ook zijn dat het deze regeer periode niet gaat lukken om de belofte (het zogenaamd sociaal akkoord) naar het volk waar te maken. Het ging al fout bij de benoeming van alle vriendjes rond de Pres en het zal fout blijven gaan omdat niemand in deze regering een duidelijke visie heeft waar het land naartoe moet en dit ook kan uitvoeren. Zolang de Pres bezig is met het accommoderen van vrienden en familieleden op belangrijke functies zal het land als maar achteruit gaan. Wie kan zich nog herinneren dat Politie inspecteur Doorson een rapport had geschreven over de december moorden waarvan hij een exemplaar ter bewaring had gegeven aan de directeur van de De Surinaamse Bank Jozef Brahim.? Jaren later blijkt het rapport verdwenen te zijn en niemand weet hoe dit kan. En wat blijkt nu, de zoon van Brahim wordt de duurst betaalde directeur van AZ, een staats bedrijf waar ze al met moeite de lonen van het personeel kunnen betalen. Hebben deze twee zaken iets met elkaar te maken? Wie zal het zeggen. Om maar een voorbeeld te noemen. Het is alleen zielig voor de Surinaamse samenleving om na vijf jaar regeren van deze dieven gilde te ontwaken uit een hele nare en boze droom.


  Maak melding

 33. @GMAP

  “Verbaast mij helemaal niet, Bouterse heeft teveel sex en strip boeken gelezen.”

  Dat is VAKLITERATUUR om van crimineel president te worden. 😆


  Maak melding

 34. @Sempa

  “Eindelijk een regering die kritisch is en nota bene het lef heeft om de spiegel voor zich houden en dit kan in principe maar op enkel een manier worden vertaald als ” verantwoording afleggen van de regeringsbeleid aan het volk ” !!!

  Je vergist je! Men komt binnen de NDP tot het besef, dat men na de verkiezing het volk GEBAKKEN LUCHT heeft verkocht.


  Maak melding

 35. Ik zie met mijn eigen ogen wat er allemaal in Su mogelijk is en als ik hoor wat er besteed mag worden… dan mag ACTIE zeker niet uitblijven. Suriname kan gewoon binnen een korte termijn (niet langer dan 3 jaar) economisch en maatschapelijk op een hoge ladder komen…. ik vind te vaak dat het geld niet goed besteed wordt. En Surinaamse burgers worden niet ruimschoots genoeg betrokken bij de plannen. Daarnaast zijn er idd ook een aantal belangrijke dingen wel gerealiseerd, Kinderbijslag, AOV, basisboodsch. vaste lage prijs, aanvang huizenbouw… aanpak van het vlaggeplein + waterkant.


  Maak melding

 36. bouta no warang “”je vecht op vele fronten in je eentje kan je het niet alleen maar reken maar dat het volk achter je staat .er zijn in eigen kringen mensen die jou proberen te beschadigen en daar moet je opletten.

  bedenk dat miesie kaba jou al had gefuistert dat je ook verraders hebt in eigen kring die een graantje willen mee pikken door corrutie te plegen .die twee die op ow waren zijn een mooi voorbeeld van .

  wat vene met somo niet kon door deze corrupte javaan te ontslaan ,heeft vene zijn kop gekost.vandaar dat deze waardeloze president vier zetels maar in de wacht kon slepen ,vier teveel zelfs.

  al deze partijen hebben dat land schade toegebracht door het plegen van corruptie met gronden ,dat waren de javen ,en op ow de hindustanen .
  dat land werd etnisch geregeert en dat neem ik deze front regering kwalijk ,en daarom zijn ze zwaar afgestraft .

  als je naar sociale zaken gaat zie je bijna alleen javanen die het voor het zeggen hebben .
  die mensen neem ik niet kwalijk die daar weken hoor ,maar als ik moet aankloppen voor mijn bescheiden kan ik sommigen van deze mede werkers niet verstaan .

  die mensen zitten op kantoor maar kunnen nauwlijks uit hun woorden komen .zie maar op o.w waar ik met mensen werk die onder de vorige regering geen moer waren aan het uitvoeren en nu klagen ze omdat ze moeten werken .

  mie na semi lanti ik ben niet in vaste dienst maar de mensen die in vaste dienst zijn ,lisie echt waar .
  zeven even en daarom vindt ik dat er moet ingegrepen worden ,ik ben tevreden met deze president .

  vene heeft zijn best gedaan op een front en dat is te danken mede door de zeer gewaardeerde telting van de centrale bank nu wijlen .voor de rest was vene poorlai .het volk is hem niet vergeten om wat de vhp en somo deze bobo de nps achterban heeft aangedaan .
  resultaat vier zetels en voor eeuwig de oppositie in .

  wat deze fronters nu proberen is proberen te destabiliseren met olland en die redimusus maar ze komen bedrogen uit .bouta is reddie en voorbereid op alles .ik ben dan ook blij dat bouta in eigen spiegel durft te kijken omdat hij weet dat waar er wordt gewerkt fouten worden gemaakt ,

  vene heeft het nooit aangedurft om somo als onder geschikte een vinger te wijzen .a gersie a habie voe zwarie foe somo anders zou die regering naar huis gaan en daar was vene zeker bang voor .

  laat somo het met bouta proberen ,somo weet hoe ver hij kan gaan met deze regering ,staat als een pal boven water ,olland is voor bouta niet aan de orde dat weet olland zelf .olland is buitenspel .voor vene was olland oppermachtig niet voor deze regering .

  bouterse en het surinaamse volk bepalen ,verder niemand ,koos zeg aan olland en die redimusus dat onze ambasadeur nog steeds in frankrijk zit .ze zijden hij moet weg ,wie staat hier voor lul ,olland die redimusus en koosss zelf .

  jij durft het op te nemen tegen jou eigen mensen en dat waaderen wij als volk .


  Maak melding

 37. @ sempa:

  Je zegt:”En indien men zijn ” baas-zijn ” tentoonstelt , krijgt men het predikaat ” diktator ” toebedeeld !!!””

  Niemand die eist dat ondergeschikten op tijd komen en hun werk naar behoren doen, kan als dictator bestempeld worden.

  Je zegt recht en waarheid maken vrij? Wel, dan ben jij gevangen, want je verdraait de zaken opzettelijk (een vorm van liegen). Ik heb namelijk niet beweerd dat er bij “geen één” ministerie wordt gewerkt, je verdraaid e zaak met opzet.

  Het staat je trouwens vrij om te controleren wat ik wèl beweer. Tenzij een relatief hoog percentage ambtenaren “buitendienst” heeft, is het droevig gesteld met de presentie op veel ministeries.

  Ik durf net niet te beweren dat de output van de 35.000 ambtenaren nauwelijks hoger is dan die van de 4000? medewerkers van Staatsolie, Suralco en IamGold.

  In welk land is het overgrote gedeelte van beroepsbevolking ambtenaar? Hoe komt het dat ondanks zo een groot korps aan medewerkers, de zaken van de overheid nooit op orde zijn?

  Dit is zo vanaf de jaren 60. Ondanks DiDiBrie zijn grote BEK, is het OOK onder ZIJN bewinden opgelopen.

  DiDiBrie zet altijd zijn kur’kuru verder dan zijn hand reikt. Gilt dingen op podium die hij niet waar maakt of bewijst.

  Trouwens, ook ik wil graag zien wat er in die files van het Nationaal Archief in Nederland zit. Wat er ook in zit, IK ga me niet hoeven schamen.

  Gek trouwens, dat je DiDiBrie nooit hoort zeggen dat hij wil dat de files openbaar worden gemaakt. Waarom zou dat zijn? Kan het zijn dat niet alleen NEDERLAND zich moet schamen, maar ook DiDiBrie?

  Voor wie een tipje van de sluier wil:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1137918

  Kijk en luister vooral rond minuut 26, ook de verklaringen van de Nederlandse ambassadeur zeggen veel over landverrader (want dat is iemand die met buitenlandse hulp een democratie in eigen land omver werpt)DiDiBrie. En deze man noemt anderen nu dus landverraders.

  Het argument “land willen redden” snijdt geen hout. Er zouden over 3 maanden verkiezingen zijn en Arron zou kansloos weggestemd worden.

  Het Surinaamse leger is waarschijnlijk één van de weinige (zo niet het enige) legers dat SLECHTS tegen ZIJN EIGEN bevolking heeft gevochten.

  Ik kan me tenminste niet herinneren dat ze ooit een echte buitenlander hebben neergeknald. In ieder geval niet in een gevecht, voor zover ik me kan herinneren. Misschien wel ongewapenden in een cel, dat zou kunnen,


  Maak melding

 38. @ pero:

  Als ik me niet vergis heeft juist Vene geweigerd om nog ALS FRONT met Somo in zee te gaan. Hij heeft zelfs geweigerd om strategische afspraken te maken voor een maximaal verkiezingsresultaat.

  Wie regeert nu met Somo en geeft hem de vrije hand op een aantal ambassades? Somo doet wat hij wil in ruil voor die amnestiewet. Zie je niet dat mij Somo minimaal gereshuffled is?

  Joe srefie é nak joe pokoe, joe sfrefie é dansie.

  Wie het niet eens is, is redimusu en olland.

  Lees mijn reactie hierboven en kijk naar het filmpje, dan zie je wie die landverrader is.

  Destabiliseren, hahaha! Kunnen jullie niets nieuws verzinnen? Che Guevara is al lang dood, de tijden zijn veranderd, de koude oorlog is afgelopen, het is nu 2012 mocht je het niet weten.

  Wie heeft TWEE coups gepleegd, WIE HEEFT DE STVS VERBRANDT, WIE HEEFT DIE LEERLINGEN IN DE KLAS MISHANDELD TIJDENS DIE GEEN BROOD GEEN SCHOOL STAKINGEN, WIE GILDE STEEDS VANUIT DE BERM, WIE HEEFT GOODING, NIET LANG VOOR ZIJN DOOD IN OCER BEDREIGD, WIE GILDE STEEDS INSINUATIES OVER SANTHOKI DIE HIJ NOOIT WAARMAAKTE?

  WIE IS DUS DIE REDIMUSU??


  Maak melding

 39. suriname moet vooruit en zal vooruit gaan .
  ik ga niet generaliseren maar sommige surinamers die zich in olland hebben gevestig willen maar een ding .

  koste wat kost willen ze samen met olland suri destabiliseren .deze redimusus zitten in olland en spannen samen om de surinaamse economie te wurgen ,ten minste dat denken en hopen ze .

  steeds hebben ze het over het verleden ,hebben jullie met olland over het verleden en het heden !!!neee.
  de nabestanden van 8 December heb ik alle begrip dat ze hun dierbaren kwijt zijn,maar wij moeten en zullen vooruit moeten kijken .

  niet vast klampen wat er is gebeurt ,als je dat doet dan is het eide zoek.nederland heeft voouit gekeken en doet zaken met zijn aards vijanden terwijl er nog honderden misschien wel duizenden misdadigers rondlopen of zijn overleden .

  de slachtoffers van de 8 December moorden krijg je niet meer in leven ,een waarheidscommissie is echt geen slechte gedacht hoor .wat heft Nederland al die jaren gedaan om hun misdadigers voor het gerecht te slepen ,niets en dan ook niets ,weg wuiven ja .en ook nog de hemel in prijzen .

  in het geval cebrenicia wordt karemans het hand boven het hoofd gehouden ,indonesie heft men het over verjaard ,die drugshandelaar kroon wordt bevordert je mag ook nog een pedopartij beginnen in olland ,mooi allemaal wat wij in su op de televisie zien .die ollanders hebben nooit aan een waarheidscommissie gedacht om die nabestanden te helpen het leed te verzachten .

  olland die redimusus en front moeten zich schamen .
  ze krijgen geen poot aan de grond als ze denken dat ze hun doel zullen bereiken .deze president is de hoop van de surinaamse bevolking ,de man die gaat bewijzen dat Nederland ons als gelijkwaardigen gaan en zal moeten behandelen ,het is buigen of barsten .niets toegeven aan deze gasten .

  onze ambasadeur zit nog in frankrijk ,onze president is nog steeds aan de macht ,en het is het surinaamse volk die heft gekozen .het valt op dat het een aantal surinedlanders zijn die proberen te destabiliseren met hun blanke meesters.

  Nederland heeft in eerste instansie die 20 miljoen opgeschort ze zeggen met een mooi woordt ontwikkelings hulp maar wij zeggen herstel betalingen ,daarna werd het de ambasadeur die terug werd geroepen tot op heden ,alsof dat niet genoeg was zeggen ze dat die vergadering ergens anders moet ,toen moest de ambasade uit frankrijk.

  wel wel olland als ik alles zo opsom en ga optellen ,heeft deze olland als denkent groot macht geen moer bereikt .je bent een rijk land en denkt dat je alles kan maken en breken.misschien onder vene had olland dit kunnen doen ,maar er waait een andere wint in su ,niet su staat voor joker maar die ollan front en redimusus.deze trein dendert door hij is niet meer te stoppen .

  rutte en rozenthal jullie zijn demisionair boutere is er nog steeds .
  bouta mie mang kraktie.


  Maak melding

 40. @pero.
  Wij moeten niet teveel lullen over de Redie Moesoes.
  Likie wang po’kai oenoe è tak sanie, sondro foe dinkie.(En misschien ben jij zelf een nazaat op de koop toe)!
  En dit geldt voor alle Surinamers.
  Dank zij de Redie Moesoes,
  *Heb jij/Bestaat er, een leerplicht.
  *Kan jij(hoe moeizaam ook misschien) lezen, schrijven en rekenen.
  *Heb je een DNA.
  *Heb jij nu/straks AOW.
  *Heb jij een nieuw gerechtsgebouw.
  *Heb je per jaar 200 milj euro aan geld en pakketjes uit Nederland.
  *Heb je bruggen over bepaalde grote rivieren.
  *Heb je langs democratische weg een gekozen president.
  *Drink jij nu parbo bier.
  *Ben je “vrij” zoals jij je voelt, alhoewel …….
  *Kan jij vandaag op het veld annanas en cassave telen.
  en nog veel meer ……….

  and last but not least,
  *Kan je uit volle borst zeggen “Recht en Waarheid maken vrij!”
  *Zit jij nu van achter jouw computer, je n.b. van het Nederlands bedienend, een heleboel koeterwaals te verkondigen.
  Hoe anders pero, zou het niet zijn geweest, indien de Redie Moesoes niet gedaan hadden waarvoor ze werden gerecruteerd.
  Haiti …. zegt dat je wat?
  Heb jij er wel ’s over nagedacht?
  want joe è Redie Moesoe, Redie Moesoe, Redie Moesoe lekie wang po’kai!!
  Dinkie piekienso!


  Maak melding

 41. Wanneer je drie integere leiders gehad zou hebben i.p.v.drie criminelen die ongeschoold zijn en de beste baantjes innemen, zou het eerder een stimulans voor het werkende volk zijn, dan nu het geval is, dus vind het niet verwonderlijk dat mensen met een hoge opleiding op lagere posten de kantjes er vanaf lopen.


  Maak melding

 42. @pero ga maar lekker dromen man met je redi musu,.je lijkt er zelf op één.Je zit gewoon haat te zaaien onder Surinamers lulloo.


  Maak melding

 43. je houdt je eigen voor de gek dat je een suri patriot bent .je bedoelt een nep nederlandse patroit .
  als je wilders vertelt dat je een suri patriot bent gaat hij jou vragen wat je dan in nederland doet als je een suri patriot bent,dom lullen kan je goed bedoel je .


  Maak melding

 44. baas zegd,dat er nog 500 lantie-mangs zullen ge-rischuffeld worden nu hij terug is uit Gunee afrika..

  dus broeders en zusters maak je borst maar nat..


  Maak melding

 45. DDB kan wel iedereen reshuffelen. Uiteindelijk eeft iedereen er ooit een keer gewerkt en blijft geen andere conslussie over dan dat:

  “DDB is het grootste obstakel en de grootste saboteur voor de ontwikkeling van SME”


  Maak melding

 46. hihihihihihih {suri patriot} de realiteit is dat jij de echte redimusu bent .het zijn de geschoolde krachten als deze redimusu die denken het beter te weten als het over suriname gaat.
  vraag ze waar ze zitten als ze over suriname praten .

  ik zal het nogeens voor je herhalen ,als je zo begaan bent met je land lever je geen kritiek bla bla bla maar dan kom je naar su en lever je bijdrage .dat stom dom gelul van dit sooort mensen is een sta in de weg voor de opbouw van su .als jij het beter weet brul je niet 8000km ,presteren nul coma nul .

  ik denk dat zelf holland moet van je is ,het is omdat ze je niet eruit kunnen schoppen omdat je de nederlandse nationaliteit hebt .
  achterlijke meelopers,


  Maak melding

 47. gamp ,vene “”alle surinamers die op bouta hebben gestemt zijn dom en achterlijk in jullie ogen dat is jullie motto. en daar ben ik als neger trots op.

  zolang poepdozen als jou dit soort uitspraken doet ,vergeefik het jou ,als het mensen met hun volle verstand deze uitpsraken zouden doen ,dan zou ik mij pas zorgen maken .

  mijn president was uitlandig hij is terug en met goed nieuws zoals rutte goed nieuws voor jullie heeft met bezuinigen hihihihihhihi.jullie gaan poepen in je broek .bakra basie ,tik oeng ai loekoe !!!!!

  de tijd zal leren wie dom is en wie allemaal poep praat .japie!!!!!!


  Maak melding

 48. @surinam patriot
  Als je nou niet meer reageert op dit soort waardeloze opmerkingen van deze indringer, zelfs niet met een + of – dan sterft ie wel een eenzame dood!
  Elk forumlid zou dit moeten doen, als het even kon.
  P.S.
  Dat dit sujet trouwens ook te kampen heeft met een enorme taalbarièrre is meer dan duidelijk.
  Dus doodzwijgen!!!


  Maak melding

 49. @surinam patriot
  No doe!No koekoe!Nergens voor nodig.Ik denk zelf dat het hier om een of ander onverlaat gaat, die ons op stang wil jagen (en het verder niet serieus meent)!
  Want als iemand zóóóó ongeletterd dom kan zijn?????Ben ik nooit eerder tegen gekomen.Dus laat je niet kisten. surinam patriot, let op je gezondheid en hou het hoofd cool! Mie nô mang kong na joe berie.Dus moet je slimmer zijn ….. doodzwijgen die, rat!DEAL???


  Maak melding

 50. Foutje :Want als iemand zóóóó ongeletterd dom kan zijn?
  Niet als … maar …dat!
  Dit moet ik snel corrigeren,want als MEDUSA dit ziet ….!;-) 😉 ;-)!


  Maak melding

 51. [suri patriot}let wel tussen haakjes , als jij zo begaaft bent zou jij je niet zitten ergeren voor een goed geschoolde figuur .

  jij en de andere redimusus maken je eigen belachelijk mang .je bent in nederland maar kan nog geen eens uit je woorden komen en je zegt dat je geschoolt bent .
  welke opleiding heb je gevolgt als ik je zo hoor vloeken .

  je verraad je eigen ,je komt uit een achter buurt mang .het zijn mensen die uit de achter buurt komen hebben van dit soort uitspraken .

  alles wat jullie zeggen nemen ik met een korreltje zout ,erger me niet maar lach jullie uit .
  de reden is dat dit soort figuren geen toekomst hebben in europa ,en dat meen ik .

  ik heb een toekomst voor mij ,maar jullie hebben geen toekomst als ik jullie zo hoor hihihhihihhi.
  oenoe na poorlai ,


  Maak melding

 52. Dirk ,
  De balk in jouw kijkers is prioritair !!!
  In tien (10) jaren tijd hebben jullie in Olland meer dan 12 kabinetten moeten bijeen rapen !!!
  Nu hebben jullie een regering en de premier staat zelf niet achter het gevoerde beleid van de huidige KUNDUZ-re-gering , hahahahahaha !!!
  Een re-gering dat demissionair is mag in principe geen nieuwe besluiten nemen of overeenkomsten tekenen/sluiten !!!
  Maar , dat weet je allang he , dat het alleen maar volksverlakkerij en kiezersbedrog zijn ???
  Suc-7 met jouw KUNDUZ re-gering !!!
  Benne benieuwd op 12 sept. 2012 !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.