Aanpak illegaliteit binnenland Suriname strakker

15

PARAMARIBO, 13 jul – De aanpak van illegaliteit in het binnenland wordt naar een hoger niveau getild. Dit zegt Mark Karg, nationaal coördinator terrorismebestrijding. Een van de prioriteiten is de luchthaven te Zorg en Hoop. Daar wordt de controle op vluchten naar het binnenland strenger. Bagage wordt ondersteboven gehaald. Uit pure nood, meent Karg.

Gebleken is dat er onder meer wapens gesmokkeld worden naar het binnenland. “Criminelen zoeken andere methodes, nu er overal wegblokkades worden gepleegd. Regels die er al waren zijn aangescherpt en moeten worden nageleefd”, zegt Karg tegenover de Ware Tijd. zorg en Hoop levert de belangrijkste luchttoevoer naar het binnenland. Met de goudkoorts is het passagiersaanbod drastisch gestegen de laatste jaren.

Tegelijkertijd is ook de onveiligheid toegenomen. Onlangs werden twee politieagenten in buurland Frans Guyana doodgeschoten. Sindsdien zijn aan beide zijden van de grens meer veiligheidsmaatregelen getroffen. De Fransen verdenken een Braziliaanse bende van een reeks gewelddadigheden, inclusief de moord op de agenten. Karg zegt dat met de beveiliging op de luchthaven, een belangrijke aanvoerlijn is afgesneden.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Dat de Brazillianen de confrontatie met de Fransen zijn aangegaan en dat aan franse zijde doden zijn gevallen, is een teken van hun toegenomen kracht. In het binnenland, richting Benzdorp, heeft de surinaamse staat haar gezag definitief verloren. De controles op Zorg en Hoop dienen er slechts voor om de Fransen gerust te stellen, dat Suriname het probleem van de criminele goudzoekende Brazillianen serieus neemt. Maar Mark Karg weet beter: de Brazillianen zijn in staat het nationale leger in mootjes te hakken.


  Maak melding

 2. Benzdorp is een zooitje.

  Laten de militairen daar eens oorde op zaken stellen.
  Of de politie i.p.v. onschuldige burgers in de stad te vermoorden.


  Maak melding

 3. Soso pak,pak!! Deze stelletje koeien hebben alleen maar praatjes. Als zij al mee begonnen waren, zouden ze nu een stukje verder zijn.


  Maak melding

 4. Praatjes, praatjes alleen maar praatjes.
  Al vele jaren lang wordt beloofd dat de illegaliteit in het binnenland aangepakt zal worden en tijdelijk worden er inderdaad acties ondernomen om vervolgens uit te doven waardoor de illegaliteit als vanouds kan floreren.
  Surinamers zijn meesters in praatjes maken maar veel minder goed in het stellen van keiharde daden.
  In tegenstelling tot Tedje geloof ik niet dat militairen wat kunnen doen tegen de illegaliteit in het binnenland want het is publiek geheim dat er een hoop militairen betrokken zijn bij allerhande illegale zaken in het binnenland.


  Maak melding

 5. Aanscherpen van het immigratie beleid (de illigaliteit aanpakken)
  Pas als er landsdienaren zijn doodgeschoten pakt men de illegale goudroof aan!!!!!(buurland)

  Moeten de illegale Braziliaanse goudzoekers eerst Surinaamse Politie agenten doodschieten voordat wij als natie het Grens probleem aanpakken!!!Welke politie agent gaat eerst!!!!!!!Want ik weet zeker dat die arme brazilero, die alle moeite getroost om ons goud te stelen ,en ons bos te vervuilen niet twijfelt om die agent neer te knallen!!!zonder berouw knalt hij jouw neer(en dat op eigen bodem)Welke lanti gaat eerst,zodat we het probleem massaal kunnen aanpakken!
  Het hoort bij je beroep!!!niet bang zijn!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Ik heb slechts een eenvoudige vraag aan de regering. Tijdens de regering Venetiaan-Sardjoe hebben DDB en zijn groepje NPD’ers (Henk Herrenberg, Richard Kalloe, Winston Wirth, etc.) van de hoogste toren geblazen dat ze het zootje van Venetiaan zouden opruimen. Op grond daarvan heeft hij DDB de CTU en de Commissie Ordening Goudsector opgericht om de illegale goudhandel in te dammen. Het is wel mooi om in keurig gestreken militaire uniformen in Paramaribo te paraderen terwijl misdadige Braziliaanse benden onze land-en logenoten in het achterland het leven zuur maken. By the way, commandant Dino Bouterse zat lekker te dineren met president Sopiang in Africa terwijl landgenoten werden geterroriseerd back home. MC/NDP’ers, geachte regering, is dit ook de schuld van Venetiaan?


  Maak melding

 7. Komen ze er nou mee, juli 2012, wat denkt die meneer M Karg wel, hij heeft niet te maken met kleine jongens, deng boys tjadding. En als het moet deng mang e sakka bana djie. dus ik hoop dat zijn aanpak helpt maar ik heb er een hard hoofd in. Zaken uitkraaien, en nog meer is ok, maar de uitvoering en of het wat uithaalt
  dat is belangrijk!!!!


  Maak melding

 8. De Brazilianen zijn een onofficiele leger van de Braz. staat (Bandeirantes). Op deze manier heft Brazilie van elke Zuid. AMerikaanse staat grondgebied afgepakt: Roraima van Venezuela, Rio Grande do Sul van Uruguay, Rondonia van Bolivia, Acre en Amazonia van Peru/Colombia. Het is slechtes een kwestie van tijd voor de Brazilianen de Guyanas in handen hebben.


  Maak melding

 9. Pas als de halve bevolking gaat klagen zal BB hier wat aan doen. Want dan wordt hij bang voor zijn positie. Net als de aanpak van die juwelierroof.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 10. Lees de onderstaande reactie.

  Anderhalf jaar terug had ik hiervoor al gewaarschuwd! De Surinamers in Suriname moeten nu begrijpen, dat de problematiek in Suriname en zeker in het binnenland problematischer is dan men wel denkt. Maar het zullen alleen de Surinamers in Suriname zijn die deze problematiek verder zullen accepteren of niet.

  Mensen worden vaak pas bewust als de kalf reeds verdronken is.

  Donderdag 24 februari 2011 om 23:09 uur, door Srika

  Dit had Suriname toch kunnen voorspellen.

  Brazilie ligt geografisch dichtbij en het contact en bereikbaarheid met het thuisland is groot.
  Verder komt de Braziliaan maar als gelukzoeker naar Suriname.

  Echter kan zich op langer termijn een geopolitieke probleem zich voordoen.

  De Brazilianen kunnen qua grootte zelfbetekenis krijgen en zich uiteindelijk clusteren als een enclave binnen Suriname, met een andere nationaliteit dan de Surinaamse.

  En dan krijg je ze echt niet meer uit Suriname. Hiervan zijn er voldoende voorbeelden in de wereld te vinden.

  De Surinaamse regering zal mijns inziens de grote groep Brazilianen in Suriname moeten afbouwen en zij die de Surinaamse nationaliteit niet willen aannemen, na vijf jaren verblijf in Suriname, het land uitzetten.
  Srika


  Maak melding

 11. 14 juli 2012

  @GMAP,

  Intellectuele vaardigheden zijn competenties die je aangeleerd krijgt. Dit geldt zeker ook voor het lezen en begrijpen van een stuk tekst.

  Ik heb het in mijn reactie over criminelen die het binnenland van Suriname onveilig maken en anderen die zelf na vijf jaren verblijf in Suriname weigeren de Surinaamse nationaliteit aan te nemen, maar wel van Suriname willen blijven profiteren, geen belasting betalen etc.

  Het begrip Wilders en ‘paarse randdebielen’ laat ik aan de verbeelding van jouw realiteit over.

  Vrijdag jl. zat ik in een bijeenkomst over ontwikkelingspsychologie voor kinderen in het onderwijs. Daar kwam het begrip randdebiel ook even naar voren en wel in relatie tot het kenmerk op cognitief niveau van niet goed kunnen lezen en begrijpen.

  Ik zeg niet dat jij een randdebiel bent, maar ik vermoed wel dat jij mijn reactie niet goed gelezen en begrepen hebt. En dat vind ik jammer.
  Srika


  Maak melding

 12. @ Srika,
  dit is precies de manko van sommige zwarten die beetje geschoold,de arrogantie druipt af van jou reactie.
  Wilders heeft het ook over buitenlanders die zich niet willen aanpassen in nederland en degene met dubbele nationaliteit.ik heb jou reactie heel gelezen , ik weet ook dat jij doet voorkomen als of jij intellectueel bent maar ik met mijn lagere school kan dat niet terug vinden in jou reacties.

  Je hebt mensen die gratis naar school zijn gegaan, en je hebt ook mensen die voor niets naar school zijn gegaan.


  Maak melding

 13. GMAP = Sribi-leaks = DU-bieltje !!!
  ” Je hebt mensen die graties naar school zijn gegaan , en je hebt ook mensen die voor niets naar school zijn gegaan ”
  Welk van de twee kies je , me-neer GMAP ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.