Weinig tijd om budget Carifesta gereed te krijgen

19

PARAMARIBO, 11 jul – De organisatoren van de eerstvolgende Carifesta hebben nog maar weinig tijd om een begroting op te stellen. Dit zegt Ivan Graanoogst, voorzitter van het Host Country Management comité. Als gastland van het Caribisch cultureel festival volgend jaar, heeft Suriname nog een heleboel te doen. De begroting moet binnen hooguit twee maanden af zijn.

Dat is ongeveer de tijd voordat de overheidsbegroting voor volgend jaar wordt ingediend. Carifesta zal betaald moeten worden uit de begroting van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. “Het betekent dat je binnen deze twee manden een voorstelling moet kunnen maken van wat het zal worden”, zegt Graanoogst. ‘Het’ is dan het festival waar ruim vijftiend honderd deelnemers voor verwacht worden. Die moeten geaccommodeerd worden.

Dat gaat geld kosten, evenals de rest van de organisatie. Graanoogst wil dat de organisatoren een zo deugdelijk mogelijk budget in elkaar zetten: “Voor mijn motivatie om het op de begroting (van het ministerie) te brengen.” Volgens Stanley Sidoel, topfunctionaris voor cultuur, wordt gedacht aan een artiestendorp. De organisatie van het festival moet ook via een nieuw concept. Dat hebben de leiders van de Caricom bedacht. Er moet vooral een link worden gelegd met ontwikkeling.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Oh en nu is er geen geld? Volgens de president gaat het goed, tenminste dat vertelt hij in het buitenland. Het zijn de mensen, de Surinamers die lui zijn, die niet werken en liever de krant lezen. Zou dat ook het geval zijn met Ivan Graanoogst? hihihihihihi


  Maak melding

 2. Regeren is vooruit denken…maar in SU wordt alles op z’n surinaams geregeld oftewel het komt wel later….

  We willen toch groot doen….het is weer afwachten als het een lachertje (schande) wordt.


  Maak melding

 3. Is Ivan Graanoogst van Lotje getikt? Hoeveel scholen uit SU hebben vanuit Nederland geld gedoneerd gekregen om klaslokalen te bouwen en te renoveren? Hoeveel computers zijn de afgelopen jaren vanuit Nederland belangeloos aan de surinaamse scholen ter beschikking gesteld? Onderwijs is een collectief goed die de overheid uit de belastingmiddelen dient te leveren. Deze schaarse middelen reserveren om een cultureel feestje te bouwen is ‘not done’ en zal bijdragen aan nog slechtere examenresultaten in het surinaamse onderwijs.


  Maak melding

 4. Nu heeft deze Ivan Graanoogst geen tijd voor iets goeds maar, wel in de decembermoorden en in de bush, bush blacklabel en roti doksa etc. te vreten en hand in hand lopen, samen met zijn ideale collegae Bouta en zijnen!! oefffff!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Steeds zijn het dezelfde namen die opduiken.Namen die geen enkele goeds Sur.gebracht hebben.Mensen die steeds amnestie nodig hebben om in het openbaar te verschijnen,gaan alleen tot vernietiging instaat zijn.Kijk maar naar hun handelingen in de afgelopen decennia.Ze getuigen steeds van hun onbekwaamheden.Waarin zij uitmunten,is zichzelf verrijken.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Doel!
  Wat is het doel van Carifesta? Moeten we weer geld gaan uitgeven aan iets waarvan het doel niet bekend is?
  Met groot doen wordt je echt niet groot. Geef het volk te vreten dan wordt je groot.


  Maak melding

 7. Wat een geldverspilling en dat in deze tijd? Wat gaat Sur met dit festival erop vooruit??? Schandalige gewoon!!!!!
  @Musk,
  coorectie: niet te VRETEN maar te ETEN!!!!!!


  Maak melding

 8. Overzicht edities.

  Editie Jaar Land

  I 1972 Guyana
  II 1976 Jamaica
  III 1979 Cuba
  IV 1981 Barbados
  V 1992 Trinidad en Tobago
  VI 1995 Trinidad en Tobago
  VII 2000 St. Kitts en Nevis
  VIII 2003 Suriname
  IX 2006 Trinidad en Tobago
  X 2008 Guyana
  XI 2013 Suriname

  Suriname wil het Carifesta binnen 10 jaar voor de 2de x organiseren.
  Guyana deed dat na 36 jaar voor de 2de x.
  Grote landen op dit gebied als Cuba,Barbados,Jamaica deden dit slechts 1x in de achter ons liggende 40 jaar!
  Weer voor Suriname ‘een te grote broek’ die coute que coute aangetrokken wil worden!


  Maak melding

 9. Dit is gewoon een verlengstuk van Desi Delano. Hij kan in de Caricom laten zien wie de man is. Ben benieuwd wie er komen draaien (Tiesto, Armin van Buuren of Ferry Corsten) Is de line up al bekend ?
  🙂


  Maak melding

 10. Paramaribo – De organisatie van Carifesta 2013 in Suriname zal ongeveer 17 miljoen SRD gaan kosten. Dit moet echter als een investering beschouwd worden volgens Ivan Graanoogst, voorzitter van de organiserende commissie. Als het land een goede indruk maakt op de gasten, kunnen er volgens Graanoogst door de jaren heen nog honderden miljoenen dollars aan toerisme …

  worden verdiend. Dit zei de voorzitter tijdens een persconferentie op het Kabinet van de president. In de commissie hebben ondermeer ook Cultuur-directeur Stanley Sidoel en parlementariër Melvin Bouva
  zitting. Cultuur Directeur Stanley Sidoel wil tijdens de festiviteiten tenminste één dag de historische binnenstad totaal afsluiten voor rijdend verkeer en daar verschillende culturele activiteiten ontplooien.

  Als deze regering wist wat prioriteiten stellen inhield, kon dit geld besteed worden aan het bouwen van huizen voor arme gezinnen volgend jaar. Hierdoor ontstaat er ook werkgelegenheid voor bouwvakkers en kunnen handelaren, productie ondernemingen hun goederen voor huizenbouw af zetten. Dit alles komt de binnenlandse economie ten goede. Hoe kan je 17.000.000 srd in voor een feest van een week zo over de balk smijten.

  Stel een huis kost 30.000 srd kost, dan zou men voor 17.000.000 srd.= 566 huizen kunnen bouwen.
  Hiermee zouden 566 gezinnen die in woningnood zitten over een dak boven hun hoofd kunnen beschikken. Als een gezin, vader moeder en 3 kids heeft, zouden, 566 huizen x 5 mensen in een woning = 2830 mensen huisvesting hebben.

  Wat je hier kan zien is typisch, feest vieren en niet denken waar je gaat slapen, triester is het dat mensen als Graanoost, Boeva al in mooie villa’s wonen en zich niet druk hoeven te maken over de arme mensen zonder een dak boven hun hoofd.

  Blijven jullie maar feest vieren, dure buitenlandse reizen maken, dure helikopters kopen en geld over de balk smijten. Een clown blijft een clown of anders gezegd, hij was maar een clown met zijn lach, die met zijn grapjes, grollen het arme volk kan laten brullen en gieren van het lachen, die zijn hapje nam en zijn slokje en daarna in zijn paleis gaat slapen, laat het arme volk maar uit kijken waar ze gaan slapen. Alles bleef hoe het was. Triest van deze regering om zich over Carifesta 2013 druk te maken.

  Hoe dom kan een Clown zijn om zo met het belastinggeld en inkomsten van het land om te gaan. Hopelijk dat het volk dit goed ziet. Het volk wil geen brood en spelen. Het volk wil werk, inkomsten, 3 x maals daags eten en drinken, huizen, goede scholing en opleidingen voor hun kinderen, ontwikkeling, sport en spel, veiligheid, een schone stad, schoon land, schoon en goed waterleiding, elektriciteitsvoorziening, gelukkig zijn, een land om van te houden, naasten liefde, wetten en regels om je aan te houden, enz, kortom welvaart en welzijn.

  De Caricom landen maken zich meer druk om hun afzonderlijke problemen in deze crisisperiode, die aan hen niet voor bij gaat. Suriname moet zich op haar eigen zaken richten. Het Surinaamse volk gaat eerst en daarna de Caricom en Carifesta.

  Feesten!, het geld is op en daarna? Vind je het gek dat er geen vooruitgang komt? Blijf het volk maar zand in de ogen strooien.


  Maak melding

 11. Alles wat de klok slaat is dhr. Bouterse.Willen of kunnen jullie niet inzien dat hij een kleine radar van het geheel.Het hele land is verziekt er moet harmonie komen tussen de verschillende bevolkings groepen.Ze moeten gaan leren elkander te respecteren zonder dit zullen de leiders ons blijven stelen.Het hele lands apparaat is corrupt hoe wil je dit bestrijden.Staats bedrijven waar de corruptie hoogtij viert.Iedereen denk hoe kan ik mijn zakken vullen.Bouterse kan dit niet oplossen hij heeft bebloede handen en zijn adviseurs die hij heeft zijn allen voor eigen belang bezig.Zie meneer Ali die hij naast zich heeft bezig voor eigen belang en de dieren te doden met spreuken.


  Maak melding

 12. Ik heb Carifesta van 2003 in Suriname meegemaakt. Keek er destijds zeer naar uit (er werd zo druk over gedaan), maar het viel ontzettend tegen. Alles was half werk. Armetierig zootje dat nauwelijks bezoekers trok. Niemand had er wat aan, behalve misschien de organisatoren die er onderhandse zaakjes mee hebben kunnen regelen.

  Vraag me af wat het budget destijds was.
  Die van 2013 moet 17 miljoen kosten. Waaaat!!?? Ridiculous.

  Laten ze dat geld besteden aan onderwijs, huisvesting en bestrijding van armoede (cq criminaliteit).
  Triest dat ze de weinige middelen gaan uitgeven aan een nep-festival waar niemand wat aan heeft.

  Net als dat geld dat over de balk wordt gesmeten in de overzeese marketing van het toerisme – een toerisme dat daar nog lang niet klaar voor is.

  Heren en dames politici, ga aub eerst het land op orde brengen. Hou op met dom doen.


  Maak melding

 13. Nu begin ik het te begrijpen, om deze feest te kunnen financieren gaat men gedeeltes van staatsolie verkopen. Investeer het geld in onderwijs en geef kinderen fatsoenlijk te eten. Zjn ze soms gek geworden in Paramaribo >:-)


  Maak melding

 14. Het is geen taak v.d. overheid om met belastinggeld feestjes te gaan financieren. Ik hoop echt dat de Surinaamse overheid geen geld geeft aan die carifesta onzin maar Suriname kennende weet ik dat dat helaas wel zal gebeuren.
  De Surinaamse staat moet haar essentiele overheidstaken uitvoeren, die zijn primair: zorgen voor veiligheid v.d. burgers en het zorgen voor een goede infrastructuur en secundair: het zorgen voor een goede onderwijs- en gezondheidssector. Al het andere is GEEN overheidstaak maar kan prima door de particuliere sector worden uitgevoerd.


  Maak melding

 15. Wacht ffe is deze Graan OOGST(hahaha)niet de boef de zgn net is ontslagen op het kabinet van DiDiBrie hahah haaaaiiiiii the right man on the right place hahahaaai hi ni mang lafoe moro.En over the right man gesproken voordat deze boeven aan de macht waren:hoorde ik Clary Linger nog zeggen dat ze meer verstand heeft van bankzaken en dat ze dus ingewerkt moet worden vootdat ze dat werk van de Grote BOEVENOOGST en GRAAN SOORT zou kunnrn over nemen.Ik vraag me af wat er eigenlijk in Su gebeurt?Dan wil iemand me zeggen dat god over dat land Su waakt wel dan begin in te wankelen en dan ga ik twijfelen aan het feit dat er een god bestaat.Graantjie als je klaar bent met je carifestijn zie ik je dan bij STAATSOLIE(voor bewezen diensten in het 8 dec.proces en het helpen boeven sinds 1980.Oeng waka tikie ding sma grong.Een deel van de bevolking heeft jullie door.Odiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.