Suriname niet in staat multinationals te controleren

51

PARAMARIBO, 11 jul – “We hebben niet het belastingapparaat om Suralco en Iamgold te kunnen controleren.” Dit zegt Winston Caldeira, ex-minister van Financiën en directeur van investeringsorganisatie IDCS. Het gebrek aan controle leidt ongetwijfeld tot benadeling. Suriname kan zeker in dit opzicht gezien worden als een ‘paradijs voor buitenlandse investeerders.’ Dat moet veranderen.

Het land zal zijn belastingsysteem node omgooien. Nu is met geen mogelijkheid precies vast te stellen wat de multinationals werkelijk verdienen. Daar heeft Suriname alleen maar nadeel van. “Winsten worden overgemaakt naar het buitenland. Men doet aan belastingontduiking. Het land krijgt niet wat het moet krijgen”, zegt Caldeira tegenover de Times of Suriname. Behalve belastingontduiking komen ook ander wangedrag om de hoek kijken.

Corruptie en het omkopen van belastingambtenaren en politici horen in dat rijtje. “Nog nooit in de geschiedenis van Suriname is een accountantsonderzoek verricht bij Suralco en die zijn al tachtig jaar hier”, aldus Caldeira. Toch zal Suriname het voor zijn ontwikkeling ook moeten hebben van multinationals. De kunst is een systeem te ontwikkelen van echt wederzijds voordeel. Het eigen bedrijfsleven moet ook meer steun krijgen om hogerop te komen.

Bekijk ook:


51 REACTIES

 1. Ook zo´n maf bericht hierboven, en dat zegt die meneer Winston C, ik dacht dat ie goed geschoold was, en met zulk nieuws is ie rijkelijk te laat. Zulk een belasting
  apparaat waarover ie het heeft had er toch allang moeten zijn, zo gaan die multinationals met alle rijkdom ervan vandoor. Hij heeft het over omkoping corruptie, ik denk dit is geen nieuws, had er allang wat aan gedaan, dan dit nu uit te kraaien.
  En wat ik al een tijd terug zei, nog enkele jaren en het binnenland etc in Suriname is 1 grote, bende, totaal vergitigd, vernietigd, nu kan er nog worden ingegrepen, maar men kijkt niet naar die bekende klok,
  het is twee voor twaalaf!!!!!!!!!!!!1


  Maak melding

 2. Winston Caldeira, ex-minister van Financiën en directeur van investeringsorganisatie IDCS doe dan maar weer een beroep op de Hollanders.
  En zet voortaan geen grote bek meer tegen ze op.Dan hoef je niet met de staart tussen de benen (zoals recentelijk het onderwijs is overkomen)hen steeds weer om hulp te vragen, want jullie hebben ze nu meer dan ooit nodig, blijkt voor de zoveelste keer.


  Maak melding

 3. Vorige regeringen zijn debet aan dit soort praktijken. Het is al langer bekend dat Wijdenbosh en Venetiaan totaal niet bezig waren met wetten die de staat Suriname beter konden maken. Heel veel graaien en bij met schouder klopjes van multinational. Het wordt tijd dat Suriname dit soort zaken aan banden legt en ervoor zorgt dat Suriname niet de grote verliezer blijft.


  Maak melding

 4. =Nou ik wil niet veel zeggen, maar kan mij goed herinneren dat toen dezelfde DDB had geroepen dat de Nederlandse belasting ambtenaren het land uit moeten.
  Ik zat aan de waterkant en men sprak zo negatief over de Nederlanders.

  =Surinamers vonden dat zij zelfs het belasting apparaat konden regelen om meer belasting te kunnen ontvangen.

  =Ik weet uit ervaring dat het onderdeel belastingen heel erg corrupt is, omdat men haast GEEN belasting wil betalen en maar alles gratis wil hebben.

  =Dat Nederland wil helpen om het hogerop te brengen ben ik er ook mee eens.

  =verschil:Suriname heeft zoveel grondstoffen en ontvangt een habbekrats aan belastinggelden

  =Nederland heeft haast geen grondstoffen, maar ontvangt maandelijks miljoenen aan belastinggeld die een ieder samen betaald.

  Surinamers, wordt wakker.


  Maak melding

 5. @Rik78:

  Sukkel. Dat is al zo sinds de jaren 60. Dus ook die baas van je heeft er niets aan gedaan. Waarschijnlijk te druk met moorden en penissen snijden en zo. Dus bedankt DiDiBrie, bedankt ……. .

  Het is zelfs zo dat niet eens gecontroleerd kan worden hoeveel erts er werkelijk wordt verscheept, hoeveel goud, ….. .

  Als je dat niet wist, betekent dat dat je er zelf ook nooit over na hebt gedacht.


  Maak melding

 6. Dit moet Caldeira vooral aan Bouta en minister Winston Lackin melden, die om de haverklap koketteren met de vele buitenlandse investeerders die in de rij staan om hun kapitaal in Suriname aan te wenden.


  Maak melding

 7. =Even nog: als Suriname niet in staat is zijn belastinggelden goed te kunnen controleren is vragen om het land LEEG te plunderen.

  =Nu wil Suriname de samenwerking in goud gaan bestuderen tussen Londen en Dubai.

  =Ik hou mijn hart vast om niet te mogen horen dat het land leeg is geroofd is en geen geld meer heeft.


  Maak melding

 8. Ira.
  Hahahaha!Tussen Engeland en Dubai??????
  Wat een pretentie!!!Soms trekken mensen een te grote broek aan !Duidelijk hier een voorbeeld van!


  Maak melding

 9. Overzicht Carifesta edities.

  In volgorde van editie jaar en land.

  I – 1972 Guyana
  II – 1976 Jamaica
  III – 1979 Cuba
  IV – 1981 Barbados
  V – 1992 Trinidad en Tobago
  VI – 1995 Trinidad en Tobago
  VII – 2000 St. Kitts en Nevis
  VIII- 2003 Suriname
  IX – 2006 Trinidad en Tobago
  X – 2008 Guyana
  XI – 2013 Suriname


  Suriname trekt weer een te grote broek aan door dit feest binnen de op één na zo kortst mogelijke tijd te organiseren.
  T & T is het enige land dat dit festival 3x organiseerde;dat kunnen zij zich permiteren.
  Guyana na 36 jaar weer een keer.
  Grote landen zoals Cuba, Jamaica, Barbados namen dit slechts 1x voor hun rekening.


  Maak melding

 10. Niet klagen maar dragen en bidden om kracht. De multinationals weten al een halve eeuw lang dat het spiegeltjes-en-kraaltjesijdperk in Suriname nog steeds bestaat. En belastingambtenaren met een lbgo-diploma kunnen niet verder kijken dan de hoek van hun bureau. Dus meneer Caldeira: Dit is mosterd na de maaltijd.


  Maak melding

 11. Ik geef de edel gestrenge Mr W.C een grote waardering van respect voor de constatering(omdat de meeste mensen bang zijn voor zulke uitspraken) van de allerbelangrijkste punten nml:
  Belastingontduiking van Suralco en I am Gold +
  Corruptie, omkopen van belasting ambtenaren en Politici
  Dwz dat deze Regering nu maatregelen moet treffen en een 100% controle ingevoerd moet worden op deze multinational.
  Het is tijd van actie en ordening.
  Het is SU grondgebied daarom moet het ook in het voordeel vallen van SU en zijn burgers(volk).
  Hoe ver is men met de onderhandelingen van de verhoging van de 5%(gratis) deal?
  De NF had 10 jaren lang gelogen dat het 15% deal was.
  De NF had de 5% deal 10 jaren lang gewoon weg geheim gehouden(zogenaamd werd er gezegd dat ze bezig waren om te onder handelen met die deal vooral voor de verkiezing van 2010).


  Maak melding

 12. Winston Caldeira legt uit wat er precies aan de hand is en dat er veranderingen moeten plaatsvinden. Voor het eerst in haar geschiedenis zien Surinamers wat de problemen zijn in het land. Dankzij de benadering van onze progressieve president Bouterse zal Suriname nog meer Surinamers de ogen openen. Het bedeltijdperk en het likken van de r**t van de Hollanders is gelukkig voorgoed voorbij. Nu is het zaak de problemen aan te kaarten en er ook daadwerkelijk iets aan te doen. En het geleuter van de SuriNeds. Die kunnen wij het beste negeren want aan blatende Hollanders hebben we helemaal niets.


  Maak melding

 13. En wat voor respect aan Caldeira? Zelfs ik weet het vanaf mijn veertiende? Heb je wel opgelet in de klas? Als je had opgelet had je het ook geweten. heb je bij aardrijkskunde nooit gehoord over ruilvoetsverslechtering, de oorzaken ervan en de oplossingen? Nooit gelezen over de werkwijze van corporate companies die feitelijk meer macht hebben dan regeringen (zelfs die van grote landen)?

  Luister, ga eens wat lezen, dan hoef je niet als een pajongwaaier te buigen voor je baas. Dan kan je zijn bullshit ontkrachten.

  Je doet precies alsof je net hebt gehoord dat de aarde rond is.


  Maak melding

 14. Hi baja PRESIDENT VENE was niet goed.DiDiBrie zou beter zijn als leider van Su en voor de Suries.Ai lekker mang oeng gotoe bo tang it dja in oeng zaka.Wat zien we vandaag de dag gebeuren hahahahaaaa a no mooi dang.En als Winston Caldeira met iets bezig is loop dat, waarmee hij bezig is geheid in de soep.Nooit a nieuwe goud deal no e kong waar deze zelfde Winston KA deira een groteBEK over had tijdens de vorige regering.En wat keer op keer weer blijkt is dat deze BEESTEN het Su volk gewoon vooor de gek heeft gehouden,want ze doen precies het tegenovergestelde van wat ze hadden beloofd nml: de Nederlanders en Nederland toch binnen te halen om hier in Su orde op zaken te komen stellen.Ma Vene was nie ggggoed.En er zouden nieuwe gouddeals komen,anders konden de multinationals hun biezen pakken.Ai baja VOLK foe Su fawa,wat verdienen jullie vandaag de dag en wat verdienen de politieke en de zgn gedepoliticeerde vrienden van de regering hahahaha soso duizend duizend srd en joe sang briebie ding LIEGBEEST disie en DiDiBrie erbij dat VENE no bing boeng e njang sopo foe kasie.Jullie die werken kunnen niet met vakantie,maar a slap en leemofo KA-deira en de rest van die roversbende stappen gewoon in het vliegtuig en vliegt met je goud en belastingsgeld weg. A kies oeng mars mooi.En vergis je niet ze zullen ondanks hun grote BEK niet voorbij Nederland.Ze zullen altijd weer terug richting Nederland gaan smeken en bedelen,Odiiiiiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 15. @Glenn Klungel, dankzij Venetiaan is de schatkist in Suriname weer op orde. Wil je nog even aan herrineren dat een zekere Wijdenbosch (NDP strooman) een pin machine in z’n slaapkamer had. Hij dacht ongelimiteerd belastinggeld te kunnen opnemen. Ik zou zeggen wees blij dat Venetiaan de boel op orde heeft gekregen. Wie er ook president wordt, in jouw ogen is hij bij voorbaat al kansloos. Met andere woorden je bent een zeurpiet.


  Maak melding

 16. Suriname was het paradijs van de buitenlandse multinational!!!onder kabinet venetiaan/sardjoe

  5% van de goud/diamant/bauxiet opbrengst voor suriname
  95% voor de multinational!!!je moet wel gek zijn(psychiatrie)

  Het verwondert mij dat die politieke organisatie nog steeds leden heeft!!!(nieuw front,vhp,nps,spa)je moet wel stom zijn…mijn baby van 2 jaar zelfs krabbelt een betere deal(want ze eet veel)kan geen genoegen nemen met kruimels!!!!!!!!!!5% deal

  Van die 5 % kregen we slechts 1 % ….derest diefstal op een diefstal(95%)
  Virago 535


  Maak melding

 17. Baja als didibrie niet zo’n grote moffo had, had hij makkelijk een beroep kunnen doen op de nederlandse expertise. Over het algemeen heeft Nederland een sluitend fiscale beleid. Met andere woorden, sjoemelen is bijna onmogelijk. Nederlanders en haar bedrijven betalen jaarlijks miljarden Euro’s aan belasting. Dat verklaard ook waarom infra structuur en sociale voorzieningen top zijn in Nederland.
  Nederland is het op twee na beste land in de wereld om in te wonen, na Noorwegen en Australië. Laat Bouta maar bij China aankloppen voor hulp. Van Nederland hoeft hij niets te verwachten.


  Maak melding

 18. Cliff, het is niet zo geweldig hoor om in Nederland te wonen, over elke suikerkorrel betaal je belasting, nou het kan wel goed georganiseerd zijn hier, maar ik word gek van alles regeltjes die je zomaar door je strot geduwd krijgt, nee, geef mijn maar Switi Sranang, nog een paar maandjes en dan: dahag Nederland.


  Maak melding

 19. @Anne, het klopt idd dat nederlanders veel belasting betalen. Maar daar tegenover staat dat iedere nederlander recht heeft op een AOW uitkering, recht op zorg heeft, een beroep kan doen op rechtsbijstand, bij ziekte een beroep kan doen op de WIA uitkering, bij werkloosheid een beroep kan doen op de WW enz enz. Met 17 miljoen inwoners heb je regeltjes nodig anders wordt het een puinhoop. In sommige gevallen kan de bureaucratie wel minder. Daar ben ik het met je eens. In Srnang moet je alles zelf regelen. Ik hoop dat je fijne tijd gaat krijgen in Srnang…maar vooral dat je gezond blijft. 🙂
  Want dat gaat geld kosten.


  Maak melding

 20. @ Glenn Pengel.
  Thank you so much.
  Deze zelfde Winston Caldeira, Richard Kalloe, en Winston Wirth hadden een grote bek tijdens de Venetiaan-Sardjoe regering. Bouterse zou toch een 50% deal sluiten met de Canadezen en andere maatschappijen die in de rij stonden. Nu zij aan de macht zijn, hoor je Mr. Kalloe en Wirth niet meer. Vandaag ziet de Traveling-President dat het gemakkelijk is als je de beste stuurman aan wal bent.


  Maak melding

 21. Dat men naar ned. verwijst voor hulp is de mentaliteit die wij hebben .We hebben onze meester nodig,zonder die kunnen wij niets.De eigenwaarde is er niet respect voor elkander is ver te zoeken en wij gunnen elkander niets.Als ik je een paar voorbeelden zou willen geven van hoe wij zijn zou dit niet geplaatst worden.Onze leiders zijn afspiegeling van ons zelve verder hoef je niet tezoeken.


  Maak melding

 22. @ Savioen:

  Vroeger gilde ik ook dat we het zelf moesten doen. Ik geloof tot nu toe dat dat KON.

  tegenwoordig is de arbeidsethos tot nul gedaald en hebben weinigen nog zelfkritiek. Vroeger waren de Surinaamse opleidingen beter dan de Nederlandse. Soms is dat nog zo, maar veel opleidingen zitten qua niveau nu onder de Nederlandse, en nu komt het: terwijl het Nederlandse onderwijs ook hard achteruit is gegaan. We zijn dus harder achteruitgegaan dan hun.

  De gemiddelde Surinamer in loondienst weet niet meer wat hard werken is. Er is geen (zelf)discipline, geen beroepseer. Natuurlijk overdrijf ik. Het is er wel, maar bij veeeel te weinig personen. Zo bouw je geen land op. Er wordt steeds zelfvergenoegd beweert dat Suriname uniek is qua cultuur en natuur. Dat we zulke mooie vrouwen hebben etc. Ten eerste is dat allemaal niet waar. De US of Europa kennen veel meer verschillende culturen. In Suriname wordt keihard gediscrimineerd. (ga in Nickerie of Saramacca als blaka mang een Hindostaans of Javaans meisje “schijnen”, de gemiddelde Hindostaanse vrouw neemt pas een neger nadat zij gescheiden is van een Hindostaan en de andere Hindostanen haar niet meer willen, ik kan nog uren zo doorgaan).

  We zijn niet uniek. Het binnenland van Tsjechië, Thailand, ….. lijkt sprekend op het Surinaamse (op de dorpjes na). In andere landen wordt ik VEEEL vriendelijker behandeld dan in mijn eigen land. In Elk land stopt de bus keurig voor me. In Suriname gebeurt dat alleen als er genoeg plaats in de bus is. Als er niet genoeg plaats is, stopt de chauffeur strategisch om zoveel mogelijk “zijn eigen mensen” mee te nemen.

  We hadden alles om vooruit te komen en hebben het weggegooid. Nu weten we niets meer, kunnen we niets meer. We denken dat we goed kunnen voetballen totdat we met de neus op de feiten worden gedrukt. Dat is niet alleen zo met voetbal, maar met alles. Toch blijven we denken dat we geweldig zijn. We hebben totaal geen correct zelfbeeld, maar hoe we ook falen, we blijven blind, blijven blij met dode mussen.

  Vroeger hadden we de buitenlanders niet nodig, NU WEL!

  Je laatste zin klopt als een bus. Zolang we geen andere leiders kiezen, zal het niet beter worden. We kiezen echter slechts wat we zelf zijn.

  Wie doorbreekt die cirkel. Wanneer staat onze Oscar Arrias op?


  Maak melding

 23. Totaal niet belangrijk. Onze Pres heeft de sleutel van het land van Obiang gekregen, wat hij belangrijker vindt. Alleen jammer dat hij is z’n eigen huissleutel kwijt is. Of had hij die aan Obiang gegeven?


  Maak melding

 24. Nee, ik ben het niet een met de corruptie in Sur, maar ik ben wel alle regeltjes in Ned zat, en mijn aow komt in 2012 een maand later, en ik ga niet eens naar de tandarts hier omdat ik me scheel betaal en toch een dure verzekering heb,en zo gebeuren er steeds meer dingen hier waar je niks over te zeggen hebt, btw wordt verhoogd. Mijn man en ik werken ons de pleuris en als je een beetje verdient kun je het inleveren bij de belasting. Jullie mopperen wel op Sur en terecht denk ik, maar ik denk dat ik ga genieten en tot rust ga komen in jullie prachtige land, heb het helemaal gehad met nederland.


  Maak melding

 25. caldeira, lackin, ddb, ronny, somo, die hele rovers bende had zo-één groot mond tegen blanda,houdt je rot geld, geef het aan die armen voesdsel banken in holland, wij su hebben het niet nodig en nu kun je zelf niet eens een boek op na houden..

  je eigen administratie kun je niet opschrijven wat je inkomsten uit gaven zijn..

  je weet nieteens wie in su grond stoffen aan het stelen zijn en weg dragen..

  bijna alle lantie-mangs zijn op en top corrupt begin bij de opperhoofd en zak door tot de straat/dakloze surinamer je kunt niemand overstaan of ze zijn corrupt..

  mijnvraag is,de gebroeders Jithoe nu gevestigd in London, had zo zijn diensten aangeboden om het land te ordenen op de rails te zetten,waarom heeft baas geen gebruik van gemaakt..

  het antwoordt is simpel,ze zijn hindoestanen en dus moeten ze ver van de controle posten blijven..

  wat dacht je van Heer Rampersad belasting adviseur accountant van het rijk Rusland, zo-één groot land en hij Rampersad heeft de hele administratie van dat land op de spoor gezet en gaat het land prima..

  hoelang blijven wij su. nog verdelen en heersen..

  baas geniet lekker op kosten van de belasting betaler in Afrikaa en wat voor succes neemt hij mee naar huis..

  notie nada ni-enté..


  Maak melding

 26. @midete
  Woensdag 11 juli 2012 om 19:49 uur, door midete
  Ik schrik heel erg van wat je op deze woensdag te berde heb gebracht.
  Niet zo lang geleden hadden we op het DWT-forum een ellenlange discussie over het onderwijs in Suriname t.o.v. het onderwijs in Nederland.
  Toen beweerde jij, dat het onderwijs in Suriname beter was.Kan jij je dit nog herinneren?
  En nu ……?
  Ik val steil achterover!!
  Tempora mutantur, nos et mutamur in illis!.


  Maak melding

 27. @anne
  Ik wens jou sterkte, succes en bovenal een prettig verblijf in Suriname.Maar ik hoop niet dat ik je binnen de kortste keren weer hier zie rondwandelen, want bedenk dat “kong wakka nanga kon libie a no wang!

  Ik wil je dit onderstaande verhaal niet onthouden.
  Er zijn velen jou voor gegaan.Een stel had echter alle schepen achter zich verbrand en kwam na ongeveer een jaar in Suriname te hebben rond gekeken, tot de conclusie, dat ze toch maar niet wilden blijven.Toen waren de rapen gaar !!!Echtgenoot wilde wel blijven, de vrouw kon maar niet aarden en wilde terug!Je begrijpt dus wel hoe dit “alles behalve sprookje” is geëindigd.
  Vrouw terug, man achtergebleven ….. andere partners ……. scheiding ….. misère op misère.


  Maak melding

 28. Glenn Pengel
  Hi baja PRESIDENT VENE was niet goed.DiDiBrie zou beter zijn als leider van Su en voor de Suries.Ai lekker mang oeng gotoe bo tang it dja in oeng zaka.Wat zien we vandaag de dag gebeuren hahahahaaaa a no mooi dang.En als Winston Caldeira met iets bezig is loop dat, waarmee hij bezig is geheid in de soep.Nooit a nieuwe goud deal no e kong waar deze zelfde Winston KA deira een groteBEK over had tijdens de vorige regering.En wat keer op keer weer blijkt is dat deze BEESTEN het Su volk gewoon vooor de gek heeft gehouden,want ze doen precies het tegenovergestelde van wat ze hadden beloofd nml: de Nederlanders en Nederland toch binnen te halen om hier in Su orde op zaken te komen stellen.Ma Vene was nie ggggoed.En er zouden nieuwe gouddeals komen,anders konden de multinationals hun biezen pakken.Ai baja VOLK foe Su fawa,wat verdienen jullie vandaag de dag en wat verdienen de politieke en de zgn gedepoliticeerde vrienden van de regering hahahaha soso duizend duizend srd en joe sang briebie ding LIEGBEEST disie en DiDiBrie erbij dat VENE no bing boeng e njang sopo foe kasie.Jullie die werken kunnen niet met vakantie,maar a slap en leemofo KA-deira en de rest van die roversbende stappen gewoon in het vliegtuig en vliegt met je goud en belastingsgeld weg. A kies oeng mars mooi.En vergis je niet ze zullen ondanks hun grote BEK niet voorbij Nederland.Ze zullen altijd weer terug richting Nederland gaan smeken en bedelen,Odiiiiiiiiii
  Glenny.

  het zijn deze stomme opmerkingen die verborgen moeten worden. alle regeingen van su kunnen de mutinationals niet controleren. sommigen mensen doen alsof nederland alle problemen van de wereld kan oplossen, wel als duitsland niest heeft nederland griep. als duitsland een scheet laat, doet nederland het in z’n broek. kijk maar naar die foto’s die gister plost op een vuilnisbelt zijn beland. foto’s over moorden in indonesie.


  Maak melding

 29. @Virago535
  Wijs mij de 50% deal die Winston Caldeira, Richard Kalloe, en Dr. Winston Wirth het Surinaamse volk beloofd hebben. Kijk kerel, jullie hebben toch beloofd de rijstsector een push te geven? Nu bekvechten Sital van het rijstorgaan (NDP) en Rashied Doekhie van het parlement (NDP( als twee oude wijven. Dit geval is wel historisch voor de Surinaamse geschiedenis. Met andere woorden, jullie kunnen niet eens rijstzaken binnen jullie partij op correcte wijze afhandelen. Nog wat, leugenaars, waar is de goedkope kunstmest vanuit Venezuela gebleven, want de boeren wachten.


  Maak melding

 30. “Woensdag 11 juli 2012 om 21:43 uur, door Vene
  Nieuw Front/BEP: Regering wil aandelen Staatsolie verkopen”

  Het einde van de Mega Combinatie in zicht


  Maak melding

 31. @anne

  Doe wat je voelt en laat de negatievelingen in hun sop gaar koken. Suriname is booming en in Europa gaat het steeds slechter. Emigreren vereist durf en in elk land kom je nieuwe uitdagingen tegen. Ook in Suriname. Een goede raad van mij: neem Nederland niet mee. Pas je aan en vergelijk niet te veel. Veel succes Anne!!!!!


  Maak melding

 32. Ben een paar keer in jullie land geweest, voel me er zo gelukkig, en mijn man heeft hetzelfde gevoel. k neem Nederland niet mee hoor, en gelukkig kan ik me goed aanpassen, dank je voor jullie wensen, het komt allemaal wel goed.


  Maak melding

 33. Woensdag 11 juli 2012 om 20:11 uur, door anne

  Niet ziek worden want dan kan je wachten op de specialisten die maandelijks uit Nederland overvliegen.
  En je wordt gekort op je aow.
  En je moet in Suriname extra belasting betalen.

  De meest voor de hand liggende oplossing die nu overblijft, is dat Nederland in het belastingverdrag met Suriname dit oplost. Nederland heeft immers in het belastingverdrag met Suriname, het heffingrecht over de AOW aan Suriname gegund. Door wijziging van dit heffingsrecht, zou Suriname geen belasting over de AOW mogen heffen (dit ter voorkoming van dubbele belasting). Een gepensioneerde met alleen een AOW hoeft in Nederland haast geen belasting hierover te betalen. Als je naar Suriname remigreert en ineens 38 procent belasting en 2 procent AOV-premie in Suriname moet betalen, dan hou je in eens heel weinig over. Het probleem was en is niet de belastingheffing in Suriname op zich, maar de hoogte van de heffingen. En tot nu toe heeft Suriname hier niets aan willen doen.

  Wha Ha. Daarom blijven mijn vrienden allemaal in Nederland.


  Maak melding

 34. Ja Tedje, dit weten we allemaal wel, we hebben gedegen onderzoek gedaan, doen niet zomaar iets.
  We blijven hier ingeschreven staan……


  Maak melding

 35. Wonen in Suriname?
  In dit geval eindigt uw zorgverzekering in Nederland op de datum van verhuizing. U dient uw zorgverzekering schriftelijk op te zeggen en zelf te voorzien in een ziektekostenverzekering in uw nieuwe woonland.

  Daar komt de belasting nog bij en men is van plan om wellicht om de afspraken met Suriname op te zeggen omdat de controle sinds Bouterse veel minder is geworden.
  En dat is een voorwaarde voor de hoogte van de aow-uitkering.


  Maak melding

 36. Niemand in Suriname zou eigenlijk belastingen (met name inkomsten-, loon-, huurwaarde-, vermogensbelastingen) hoeven te betalen. Als de overheid al de overtollige ambtenaren zou ontslaan, erop toe zou zien dat mijnbouwmultinationals voldoende afdragen aan de staat, zuinig zou omspringen met de inkomsten, zich zou concentreren op het uitvoeren van essentiele overheidstaken en corruptie/vriendjespolitiek binnen de politiek en overheid zou aanpakken dan zou er in combinatie met de mijnbouwopbrengsten genoeg geld zijn voor de overheid om haar taken uit te kunnen voeren.

  De realitiet echter is dat het meerendeel van de Surinaamse belastingcentjes door de overheid en politiek wordt verkwanseld aan corruptie, vriendjespolitiek, een veels te groot ambtenarenapparaat, snoepreisjes voor politici en ambtenaren etc. Zolang dat het geval is, is het in Suriname moreel gerechtvaardigd om de belastingen zoveel mogelijk te ontduiken. Alleen een idioot staat immers zijn/haar zuurverdiende centen af aan een instantie (in dit geval de surinaamse staat) voor een service die niet/niet voldoende wordt geleverd door die instantie. Vandaar dat belastingontduiking een nationale sport is in Suriname.


  Maak melding

 37. @Koos je lijkt wel Badr Hari hahahaaaa,waaron meteen je globs aan doen als je mijn eerste zin leest en niet verder leest en denkt.Koosje Eduart Lupson heeft me wel begrepen.Eduart bedankt voor je reactie.En tegen de rest die nu vindt dat mijn reactie verborgen moet worden zeg ik no spang nanga mi reactie,maar tjek jouwes,want ondanks mijn domheid is mijn reatie nog nooit verborgen geweest.Maar alle verborgen reacties tot nu toe komt van de knappe NDPaanhang.En ik zal blijven wijzen op wat die Zaka-Zakas van de NDP voor de verkiezingen van 25 mei 2010 Met DiDiBrie voorop aan de Su bevolking had beloofd.Soso sanie die hij sinds 25 febr 1980 niet heeft gerealiseerd.Niet heeft gerealiseerd na de telefooncoupe.Niet heeft gerealiseerd in de periode 1996-2000.En nu weer dit Su volk zal,mag en moet van mij dieper door de str..t zakken.Odi en Koos we zijn en blijven op 1 1 1 1 1 lijn.Ik zal nooit afstand doe van mijn politiekekleur en mijn geloof dus trowe joe globs, en mie a no fitie mang.Odi odiiiiii.
  GLENN PENGEL allias Glenny.


  Maak melding

 38. als jij je EIGEN ambtenaren niet kan controleren omdat je zelf een bedrieger/rover bent, hoe ga je multinationals controleren….

  een ieder kijkt momenteel de andere kant daar er geld OPENLIJK in hun handen wordt gestopt…..

  We maken openlijk gebruik van onze KENNISSEN ipv ons kennis. Zeer trieste zaak.


  Maak melding

 39. suriname waarheen.

  hoelang moeten wij nog pinaren pina lijden.

  onze voor-ouders zijn al heen gegaan

  de tweede generatie na de slavernij is ookal aan het uitsterven

  wat gaat het worden met de derde vierde vijfde generatie enz enz enz

  die zijn nu-al de weg kwijt..komen niet verder dan de criminaliteit

  voorbeeld baas en kinderen event.klein kinderen allemaal zonder uitzondering crimienelen..


  Maak melding

 40. @anne
  Op Donderdag 12 juli 2012 om 03:36 uur, schrijft Tritonus aan jou:
  “Doe wat je voelt en laat de negatievelingen in hun sop gaar koken. …… neem Nederland niet mee. Pas je aan en vergelijk niet te veel. Veel succes Anne”!!!!

  Nu lees ik van jou dat jullie in Nederland ingeschreven blijven.
  1.Moet ik hieronder verstaan dat je Nederland toch mee neemt?
  2.Dus volg jij de raad van Tritonus toch niet op?
  3.Waarom wel/niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.