Omslag Surinaamse regering tegenover walvisvangst

5

PARAMARIBO, 11 jul – Suriname heeft het jarenlange standpunt over de vangst van walvissen radicaal veranderd. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wordt niet langer blindelings achter Japan aangelopen. Suriname is nu tegen het opheffen van het moratorium op de commerciële walvisvangst. Ook nu speelt eigenbelang.

De dolfijnen in Surinaamse wateren moeten ook beschermd worden met het oog op toerisme. “Suriname had eerder een ander standpunt, maar de inzichten zijn nu veranderd. Onder leiding van deze regering is Suriname geen voorstander van commerciële walvisvangst. Deze bedreigde dieren moeten beschermd blijven. Waar ruimte is voor wetenschappelijk onderzoek, zullen we misschien instemmen”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

Het op grote schaal afslachten van walvissen zal niet meer worden ondersteund. Binnen de internationale walviscommissie zal de omslag te merken zijn. Toch mochten Japan en andere landen jarenlang hun gang gaan van Suriname. Japan beloonde dit steevast met hulp voor onder meer de visserijsector. Weliswaar zijn de verbale steun en de financiële hulp nooit officieel aan elkaar gekoppeld.

5 REACTIES

  1. Kijk uit voor de Chinezen!! De vinnen kunnen zij concumeren als Haaienvinnensoep!! Het lijkt wel op!! Zoals de Katten op Konijnen, maar dan zonder kop!

    SU’s wees voorzichtig!


    Maak melding

  2. Jongoe, zo weinig aandacht voor onze walvissen. Maar ai saar mie yereh, dat die japaaners zo lang onze walvissen hebben mogen vermoorden. Dang now fos oeng wiekie in Sranang??????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.