Suriname ziet gat voor export water naar Afrika

62

PARAMARIBO, 9 jul – De mogelijkheid voor het exporteren van drinkwater behoort tot de issues die president zal bespreken in Equatoriaal Guinee. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het bezoek van president Desiré Bouterse aan het Afrikaanse land moet verschillende voordelen opleveren. Ook de onderlinge samenwerking behoort tot de belangrijkste issues.

Er zullen enkele overeenkomsten gesloten worden over het onderlinge reisverkeer. “We gaan een visumafschaffingsregeling ondertekenen en een overeenkomst om in elkaar landen diplomatieke missies te vestigen”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. De ambassade van Equatoriaal Guinee zal via Suriname ook de banden aanhalen met de rest van het Caribisch gebied. Het Afrikaanse land wil ook leren van de successen die Suriname boekte bij de bestrijding van malaria.

62 REACTIES

 1. kan er ook lucht ge-exporteerd worden, gebakken NDP lucht?

  bouta gaat zijn onderduikingshuis bekijken waar hij naartoe gaat vluchten met surinaamse miljoenen gestolen van het volk, wanneer de grond onder zijn voeten te heet wordt


  Maak melding

 2. Bouta gaat water exporteren om zijn zwembad in Equatoriaal Guinee te vullen. Een visumafschaffingsregeling voor die Afrikanen ? Als of Suri’s op vakantie gaan naar Afrika. Sorry maar ik moet ff …. Whahahahahahaaaaa.


  Maak melding

 3. Jammer dat de vliegtuig niet neer is gestort met Bouta erin! maar goed, wat (nog) niet is kan komen!

  Is er dan geen mogelijkheden om daarginds een waterzuiveringsinstalltie te bouwen?? Zou dan niet goedkoper zijn?

  @ Henk Molenaar, je bedoelt zeker 20, 1 aprillen grappen! Neen die runderen zijn serius mee bezig! Het kan niet anders. Dus wat het gaat worden, is 20 jarenplan en komt geen bal uit!!

  De prijzen in SU is 2x zo duurder geworden, Mensen uit Leiden betalen 0,0 en in Saramacca SRD 3,50 per maand.

  Heb zelf met eigen ogen gezien” kraan loopt dag en nacht door” kosten net gezegd!! ook elders?? pai neks!!!


  Maak melding

 4. Alles wat geen EU heet, is aantrekkelijk om zaken mme te doen. Al verkoop je maar je eigen vrouw…………… Ik heb nog nooit gehoord dat er daar watertekort is.


  Maak melding

 5. Baja, wat lees ik hierboven, het is toch geen twee emmertjes pompen, twee emmertjes waterdragen, hoe dan.
  Eeee, deng mang tjadding boi, ai!!! Ze hadden toch wat anders kunnen bedenken om zaken te doen. Maar ja kow loekoe fa a torie o go. En we zitten nog in een schrikkeljaar ook, dus wat er kan er nog komen.


  Maak melding

 6. Het Afrikaanse land wil ook leren van de successen die Suriname boekte bij de bestrijding van malaria.

  Volgens mij moet SU oa Frankrijk dankbaar zijn hiervoor….
  pronken met andersman veren/ideeen….


  Maak melding

 7. Dit moet een grap zijn van Bouta en zijn kornuiten. Sommige gebieden in Suriname hebben niet eens stromend water en dan ga je Water exporteren! Het moet niet gekker worden. Maar goed, wat kan je anders verwachten van de duivel.


  Maak melding

 8. Het is weer armoede troef zie ik op het forum.
  Gasten die niets van zaken afweten, zich nergens in verdiept hebben geven weer af en benadrukken hun eigen domheid.

  Suriname is potentieel een van de grootste waterleveranciers ter wereld! Water wordt het nieuwe goud en het is een zeer goede zaak dat er een begin wordt gemaakt met het exporteren van water.

  Ingewijden weten dit al veel langer maar de smurfen op dit forum zijn weer bezig met hun zelfbevrediging.

  Ik ben benieuwd of jullie de vlekken eruit krijgen want de manier waarop jullie elkaar betwisten wie het hardste de grootste dommigheid kan spuien voorspelt een florerende wasmiddelen fabrikant en wasmachine fabrikant.

  Het is stuitend te zien hoe negativiteit mensen hun kritische faculteiten kan aantasten. Op elk onderwerp hebben deze randdebielen een commentaar dat slaat als een tang op een varken.

  Ik vind het een zeer goede zaak van deze regering. Ik hoop wel dat men werk maakt van het goed opzetten van de export. Het project heeft zeker grote potentie.

  Met smurfen als deze posters komt geen enkel land vooruit. Elk initiatief wordt getorpedeerd, gesaboteerd! En dat zegt van Suriname te houden,…. geven jullie mij een grote brik hoor.


  Maak melding

 9. Waar zijn die slaafse volgers (Pero, Groman en Tritonus) van de moordenaar om dit idiote idee te verdedigen. Ze maken zichzelf stervens belachelijk met het exporteren van water naar Afrika. Ik denk dat het om een ander wit product zal geen, maar geen water. Er zitten waarschijnlijk ook chemici in het witte presidentiele vliegtuig.


  Maak melding

 10. Sur. is potentieel een waterleverancier wat een kolder.
  Sur.is niet in staat om geen een project naar behoren aan te sturen.Alle projecten worden door buitenlanders begeleidt of uitgevoerd.Sur. hoogopgeleiden hebben geen kennis in huis.Als ze afgestudeerd zijn zoeken ze een bestuurlijke/politeke functie dat veel geld moet opbrengen en verder kunnen ze niets.

  Bouta stel een commissie van wijze mannen die de ministeries kan adviseren, V.b. mensen als Jahrab.Ik denk dat deze man jou goede adviezen kan geven.Doe toch wat voor het nageslacht.


  Maak melding

 11. Er is circa 350 kilo goud in het vliegtuig geladen. Het goud zal worden opgeborgen door de president van Equatoriaal Guinee.Bouterse wil op deze wijze de risico spreiden. Veel Afrikaanse leiders brengen hun bezittingen naar bevriende staatshoofden om in noodgevallen weg te kunnen vluchten en van de rijkdom te genieten.


  Maak melding

 12. Bouta is net Idi Amin, de militaire dictator en derde president van Uganda;

  Die speelde ook jaren lang mooi weer en toen het verkeerd ging, vluchtte hij zijn land uit om in ballingschap verder te leven…


  Maak melding

 13. De mensen van de waterleiding zijn niet incompetent. Er is veel kennis aanwezig. De tarieven zijn gewoon te laag, waardoor het bedrijf geen slagkracht heeft. Dat het gevolg van het regeringsbeleid vanaf de jaren zestig. Niemand durfde de prijzen te verhogen, uit angst voor een verkiezingsnederlaag. Ze snappen niet dat als je de prijs verviervoudigd en tegelijkertijd ook de levering garandeert, je juist de verkiezingen WINT.


  Maak melding

 14. ai,..baja ..Bouterse denkt dat Surinamers dom zijn.
  Hij vergeet 1 ding dat Surinamers niet achterlijk zijn, maar we hem ketting geven.Nog ,..3 jaar!!Nog,..3 jaar


  Maak melding

 15. DE COKE ROUTE IS TEGENWOORDIG: ZUID AMERIKA(SURINAME)- AFRIKA(EQUATORIAAL GUINEE) – EUROPA(NEDERLAND). BOUTA & CO DOEN FANTASTISCH GOEDE ZAKEN. DE COKE VERSTOPT IN CONTAINERS MET WATER. VERDER HEBBEN BEIDE LANDEN ELKAAR NIETS TE BIEDEN. BEIDEN HEBBEN OLIE VOORRADEN.
  PS. INTERPOL IS OP ZOEK NAAR DE ZOON VAN DE PRESIDENT VAN EQUATORIAAL GUINEE. HIJ IS OP HET NIPPERTJE KUNNEN ONTSNAPPEN VANUIT ZIJN RESIDENTIE IN PARIJS NAAR ZIJN GEBOORTELAND.


  Maak melding

 16. @Ik vraag me af,
  Jij bent zo super slim, vertel ons wat voor resultaten al Buitenlandse Reizen Van jou moordenaars president en zijn loyalisten tot nu hebben opgeleverd????
  Ik wacht op jou (slimme) antwoord


  Maak melding

 17. @ Anne je hebt het heel goed gezien!! Blijf scherp!! Commewijne is jaren aan het bedelen maar krijgt nogsteeds geen gehoor. Je eigen mensen laten stikken!!! dat na BOUTA!!!


  Maak melding

 18. En????
  Wat schreef ik gisteren????

  Wat betreft malaria-bestrijding: in de binnenlanden van Suriname gaan nog steeds (te)veel mensen dood aan malaria!!

  Net als met dat water-project: eerst eens in eigen land orde op zaken stellen.
  Geld voor een sportacademie hoort in deze tijden onderaan het verlanglijstje te staan!
  Er zijn vele belangrijkere dingen die destijds beloofd zijn en die nog steeds niet zijn ingelost.


  Maak melding

 19. @ION, het moet je niet verbazen dat een Sportacademie dezer dagen hoge prioriteit heeft. De huidige president van Suriname is van huisuit een sportinstructeur van een matig niveau. Je kan daarom ook niet veel verwachten. Heb je hem ooit gehoord met het geven van economische vergezichten, neen! Hij beschikt niet over dat vermogen.


  Maak melding

 20. BOUTERSE heeft nu pas het gat gezien wat betreft export van zoet drinkwater richting afrika. Dit gat had ik al in 1999 al overzien om met supertankers water te exporteren richting het midden-oosten in ruil voor aardolie of benzine/diesel..voor surinaamse behoefte. met supertankers kun je veel meer water exporteren voor een lage prijs als half fabrikaten. het bottelen en filteren kunnen zij zelf plaatselijk doen, wat weer goedkoper is voor beide partijen.. zo kun je ruilhandel betaalbaar maken voor de toekomst. het geld heeft misschien zijn langste tijd al gehad als wettig betaalmiddel..


  Maak melding

 21. SURINAME DANKZIJ DE NATUURLIJKE HULPBRONNEN EEN GEZEGEND LAND.
  De onkunde en laksheid van de Surinaamse regeringen daarentegen gaat op het gebied van ‘watermanagement’ alle perken te buiten.

  Al decennia geleden is let wel, per toeval, door ene Nederlandse hydroloog dr. Groen ontdekt dat er zich onder de Atlantische zeebodem bij de Surinaamse kustvlakte hele grote zoetwaterreservoirs bevinden.Berekeningen hebben uitgewezen dat deze gigantische hoeveelheden water de Surinaamse bevolking nog zo’n vuile 200.000 jaar (in relatie tot het huidige gebruik) van dienst kunnen zijn.

  Het ontstaan van deze enorme reservoirs vindt zijn oorsprong en oorzaak in de zogenaamde ‘zeespiegelfluctuaties’ die in het Pleistoceen (in de Ijstijd zelfs een maximaal hoogte verschil van 140 m bereikten) hebben plaats gevonden, want door het landijs daalde de zeespiegel soms 130 m en steeg daartegenover in de twee laatste ijstijden 10 m t.o.v. het tegenwoordige peil van de zeespiegel.
  Door de enorme stijging van de zeespiegel zo’n 130.000 jaar geleden werd de Surinaamse kustvlakte overstroomd met het gevolg dat er grote hoeveelheden zoutwater zich in de bodem oppropten.
  Toen dit zoutwater weer gedeeltelijk wegtrok,volgden daarna veel regenbuien waardoor het overgebleven deel zoutwater werd verdrongen (ontstaan van brakwater).Dichter bij de kust gebeurde het juist andersom.Dit is de oorzaak dat er zich nu afwisselend onmetelijk grote waterreservoirs zout-, brak- en zoetwater tot 90 km van de kust onder de Surinaamse zeebodem bevinden.

  Ik hoop dat de regering Bouterse er nu echt gebruik van zal maken.Blijft dit uit dan zal volgens dr.Groen het zoutwater toch weer zijn vernietigende werking(d.m.v. diffusie) uitoefenen en dit kostbare zoetwater onbruikbaar maken.Dit mag niet gebeuren!


  Maak melding

 22. Het steeds schaarser wordende zoetwater is in de toekomst goud waard,..maar vandaag nog niet!!!

  Da waarom wil Dada reeds nu al kwijt iets wat later bergen geld gaat opleveren???

  Ingi-boi..na so ie koni noh 🙂


  Maak melding

 23. Dank Medusa,

  Mensen die deze informatie niet hadden ( er is nog veel meer informatie) geven hier op dit forum een mening die dus niet gestoeld is op enige kennis van zaken.

  Betekent dat, dat het water morgen kan worden geëxporteerd? natuurlijk niet maar er is in ieder geval een grote potentie. na olie kan water op redelijk korte termijn een gigantische inkomstenbron worden voor Suriname.

  Het is werkelijk jammer dat mensen hun eigen (denk) grenzen aan anderen willen opdringen. Sommigen gaan liever dood dan dat ze Suriname vooruit zien komen. Stelletje hypocrieten.


  Maak melding

 24. =Dat men wil handelen in water Prima. Men moet wel gaan beseffen dat wanneer het te heet wordt in Suriname de Blommensteinstuwmeer weinig water heeft.

  =Dit betekent ook dat de bedrijven problemen hebben met niet genoeg water. Ook dat de mensen van het binnenland rekening moeten houden dat eerst Afrika voortgaat dan het Surinaamse volk.

  Geld moet binnen komen.


  Maak melding

 25. Als (sommige) posters op dit forum representatief zijn voor de Surneds, kan ik me het levendig voorstellen dat men in Suriname niet op deze groep zit te wachten.

  Dan vind ik de behandeling en ontvangst nog mild en dat zegt dan veel over het incasseringsvermogen van de Surinamers.

  Een stelletje pedante kneuzen die elders zijn uitgekotst, totaal geen moeite nemen zich te informeren en alles wat maar riekt naar vooruitgang afbranden.

  Te lang in de nabijheid van dit soort klunzen stimuleert naar mijn mening direct de overgang van een negentienjarige vrouw en is sowieso niet goed voor de spijsvertering van een normaal mens.

  Er komt niets uit en het is duidelijk waarom niet,… er zit totaal niets in.


  Maak melding

 26. onze president houdt van lucht kastelen bouwen en wij su.s geloven alles en staan als en paal achter onze lijder met lange ij..

  alle beloftes zijn van harte welkom,jammer dat er niks gebeurt,kijk maar naar de afelopen twee jaar,

  alles wat deze president zegd of alleen aan-kijkt valt in duizenden stukken uit elkaar..

  zijn eigen benoemingen die hij ministers ambtenaren noemt,reshuffelt hij na een tijdje om ze vervolgens jaren achter elkaar een maandelijks beloning te geven..

  zij eigen projecten noem b.v. de goud ordening is totaal mislukt..

  wat dacht je van die 18000 woningen in vijf jaar nog geen 50 stuks ge-realiseerd totaal mislukking.

  niet te praten over die fly-overs,4 en 8-baans wegen gescheiden fiets en voetgangers paden flats voor meer dan 1000 woningen voor alle daklozen zwervers en niets nuttigers waar zijn die beloftes gebleven..

  wath a bout die spoorbaan van parbo- naar zuid-amerika dwars door brazilie naar vuurland in argentienie wat een droom..

  wat dacht je van die zee-havens voor de export van coke, vergeet vooral niet die tweede lucht-haven letwel geen lucht kasteel..

  praat niet over die olie die venezuela maandelijks aan su. levert,waarbij de zoon van baas ctu opperhoofd mag beschikken en in het binnenland moet verkopen,waar gaan de inkomsten naar toe,niet in staats kas..iedereen zwijgt..

  hoe is het afgelopen met de 40 eerste levens behoefte artikelen,die verlaagt zou worden,vandaag de dag zijn ze duurder dan voorheen.

  over corruptie wil ik het niet hebben, want, dat zijn wij niet,super eerlijk..

  men zegd,dat de VHP een etnisch gericht parij is,,wat dacht je van ABOP AC waar meneer brunsie heer en meester is,

  hoeveel andere kleuren zie je bij die partij behalve donker zwart..

  dat was het weer..


  Maak melding

 27. @Ik vraag me af, de Mega Poeder Combinatie gaat met Equatoriaal Guinee een netwerk opzetten om drugs distribueren. Dat is de enige reden waarom Bouta een bezoek brengt aan Afrika. Flessenwater met een dubbele bodem bedoel je. Wordt tijd jij uit je paarse droom komt. Water exporteren is altijd duurder dan als je zelf water bronnen gaat aanleggen. Overigens nooit gehoord dat Equatoriaal Guinee een water probleem heeft. Of ga je mij vertellen dat het verrijken van uranium door Iran ook voor vreedzame doelen worden gedaan of dat de aarde plat is. Trouwens hoeveel betaald de communistische partij in Paramaribo jouw om deze onzin hier uit te kramen ? Je zakt hier zwaar door het ijs man. Gelukkig ben je niet de enige. Je kameraden Pero, Groman, Tritonus en Anna Zoeloe kunnen er over meepraten.


  Maak melding

 28. Hoelang blijven wij Surinamers nog in deze grote onzin geloven, en ons laten belazeren door een stel ongeschoolden en ex militairen uit de jaren 80 die totaal geen ontwikkelingsvisie hebben, en die hun hachje alvast proberen te redden, mochten ze straks hun regeermacht kwijt zijn. Deze ongeschoolden met bovendien veroordelingen achter hun naam, knopen allerlei relaties aan met artmlastige landen die niets kunnen betekenen voor Suriname, en wanneer hun tijd er uiteindelijk op zit, zullen al deze relaties verdampen, doordat er hopelijk mensen aan de macht zullen komen die wel het intelect hebben, en zich niet met dit soort landen zullen bezig houden, daar je alleen je land en je volk in discrediet brengt door deze relaties met omstreden figuren zoals in Africa, in Venezuela en in Cuba aan te gaan.


  Maak melding

 29. ter informatie via google te checken
  Equatoriaal Guinea is een van de natste landen ter wereld. Per jaar valt er gratis 3.000 mm schoon water uit de lucht. 7 maanden per jaar regent het meer dan 200 mm. Volgens mij heeft iemand een fout markt onderzoek gedaan, of nagelaten zich te verdiepen in het land.

  Er is een gezegde “Water naar de zee dragen”


  Maak melding

 30. @marcel argumentering?… ik bedankte je alleen dat je het zo duidelijk kon verwoorden,.. duidelijker kan niet,..nogmaals bedankt…nu volwassen genoeg?


  Maak melding

 31. Zoet water uit de IJstijd
  Onder de zeebodem ligt een reusachtige voorraad zoet water. De Nederlandse wetenschapper dr. Koos Groen heeft een manier gevonden om dat zoet water op te sporen met de geologische TDEM techniek. Hij vond het onder andere vlak voor de kust bij Zandvoort. Aan het eind van dit jaar start in Singapore het eerste grote project om paleowater op te pompen.
  Wereldwijd groeit de behoefte aan zoet water en tegelijkertijd slinkt de hoeveelheid snel. Traditionele voorraden raken op; meren verdrogen, gletsjers smelten en waterbronnen raken uitgeput. Het probleem wordt nog verergerd door het veranderende klimaat. In delen van de wereld die droger worden, is steeds meer water nodig om nog een klein beetje landbouw te bedrijven. Soms ligt de schuld uitsluitend bij de mens; dan kan de watervervuiling zo extreem zijn dat zuivering onmogelijk is.
  Maar wat de oorzaak ook is, het tekort aan drinkwater dreigt rampzalig te worden. Sommige politici denken dat een volgende oorlog in het Midden-Oosten over water zal gaan, en hydrologen denken dat ze daarin gelijk hebben.

  Onder de zeebodem
  In de jaren zeventig studeerde dr. Koos Groen geologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het kader van zijn studie kreeg hij toestemming om uitgeputte oliebronnen te onderzoeken voor de kust van Suriname. Daar stuitte hij bij toeval op een grote voorraad zoet water. De watermonsters die hij uit oude oliebronnen omhoog haalde, bleken maar heel licht brak; bijna klaar om te drinken. Voor Groen was dat de aanleiding om te gaan zoeken naar een patroon, waren er meer plaatsen op aarde waar zoet water verborgen lag onder de zeebodem?

  “Er zijn enorm veel van dat soort plaatsen”, weet Groen inmiddels. “Sterker nog, reusachtige ‘tongen’ van zoet water onder de zeebodem zijn eerder regel dan uitzondering en ze kunnen zich tot honderden kilometers vanaf de kust uitstrekken”. “Ik heb een keer een sommetje gemaakt, gewoon voor de lol, en daar kwam uit dat de watervoorraad die voor de kust van New Jersey ligt voldoende zoet water bevat om New York 800 jaar van drinkwater te voorzien.”

  Fossiel water
  Het zoete water onder de zeebodem stamt nog uit de ijstijd. Veel van het water op aarde was opgeslagen in ijs. Daardoor lag het zeeniveau veel lager en werden enorme oppervlakten van de zeebodem land. Het ‘nieuwe’ land ontwikkelde zijn eigen ecosysteem met rivieren, meren, en van water doordrenkte aardlagen.
  Toen het ijs smolt en het niveau van de zeeën weer steeg, raakten veel van deze waterreservoirs door een dikke laag klei afgesloten van het zeewater erboven. Dit ‘kleideksel’ laat het bovenliggende zoute water wel langzaam infilteren, maar dat gaat zo traag dat het oude water – of ‘paleowater’ – nog steeds bijna van drinkwaterkwaliteit is. In feite is één keer filteren door een speciaal membraan genoeg om het aan de normen te laten voldoen.

  Artistieke impressie van het pompsysteem dat het zoete water naar boven moet halen.
  Radar
  Dr. Groen en zijn collega’s van de Vrije Universiteit hebben een soort radar ontwikkeld om de verborgen watervoorraden op te sporen. Het apparaat is gebaseerd op het TDEM principe (Time-Domain Electromagnetic Method). Geologen gebruiken die techniek al jaren op het land. Een sterke elektromagnetische golf wordt de aarde ingezonden, waar hij wordt teruggekaatst door de verschillende lagen aarde en rots. Al naar gelang de elektromagnetische weerstand van de verschillende aardlagen, wordt het teruggekaatste signaal een beetje veranderd; rots kaatst een ander signaal terug dan klei of zand. Zo kan ook zoet water worden onderscheiden van zout water; het heeft andere elektromagnetische eigenschappen. Door heel exact te meten in hoeveel tijd het signaal terugkaatst, is het zelfs mogelijk te bepalen hoe diep het zoete water ligt.

  Het TDEM detectie systeem zoekt met electromagnetische golven naar zoet water onder de zeebodem
  Ringvormige detector
  De antenne van de TDEM-detector bestaat uit twee grote concentrische ringen, gemaakt van elektriciteitsleiding. De buitenste ring is maar liefst 50 meter in doorsnee. De detector drijft op het zeeoppervlak met behulp van een uit opgeblazen brandslangen samengesteld vlot. Die brandslangen zijn ook ringvormig en aan elkaar gebonden in een vorm die aan de olympische ringen doet denken.
  Vraag was nog wel of het zoet water onder de zeebodem gedetecteerd kon worden, of het zoute zeewater de metingen niet zou verstoren. Het apparaat bleek evenwel prima te werken. De hydrologen lokaliseerden inderdaad zoet water onder de zeebodem voor de kust van Zandvoort.

  Haalbaarheid
  Paleowater is tien keer minder zout dan zeewater. Dat levert een enorme kosten besparing op vergeleken met traditionele ontziltingsinstallaties. Aan de andere kant wordt de winst voor een deel weer tenietgedaan door de noodzakelijke investeringen; er moet op zee worden geboord, en er zijn pompen en pijpleidingen nodig. Toch is Koos Groen optimistisch over de toekomst van zijn technologie. “Het water ligt er, laten we het gebruiken. De economische haalbaarheid is een kwestie van schaal; met grote installaties voor de productie van veel drinkwater tegelijk kun je goedkoper produceren dan via ontzilting. Als daar nog een grote behoefte aan water bijkomt, wordt het plaatje nog gunstiger”.

  Koos Groen
  De autoriteiten in Singapore geven Groen gelijk, want daar start eind dit jaar het eerste grote project om paleowater op te pompen. De wetenschapper ziet er reikhalzend naar uit. “Singapore is perfect voor deze techniek; het heeft vrijwel geen drinkwater, de ontziltingskosten zijn schrikbarend hoog en ze hebben het geld om te investeren.”

  Luister naar Radio Nederland Wereldomroep
  Klik hier voor de RNW reportage over zoet water onder de zeebodem (Real Media)


  Maak melding

 32. passant,

  informatie, kennis, is als paarlen voor de zwijnen bij sommigen hier op dit forum. Anderen praten over geschoolden, academici die het land vooruit moeten helpen.

  Zodra je kritisch bent naar dit soort lui en ze confronteert met hun negativiteit wordt je in een paarse jas gestoken. Andere smaken zijn er niet bij deze lapzwansen.

  Suriname is jaren door academici geregeerd, zelfs door academici met tien schone vingers, een onbevlekt blazoen. het resultaat was en is dat het volk zich van deze mensen heeft afgekeerd.

  Inhoudelijk hoor ik geen enkel argument, maar ben dat ondertussen al gewend van deze lieden. Klagen krijgen ze een tien met ene griffel voor. Handen schoonhouden en niets uitvoeren cum laude.

  Nietsnutten! de enige activiteit die ze kennen is klagen. Maar dat moet ik ze meegeven, dat doen ze uitzonderlijk goed. Jammer dat het daarbij blijft.

  Ze geloven in niets, niet eens in zichzelf.


  Maak melding

 33. Maandag 9 juli 2012 om 22:36 uur, door virago 535
  Alle samenwerkings mogelijkheden moeten bekeken worden ,en benut worden ten voordele van beide volkeren!

  Hhahaha ze worden al twee jaren bekeken,maar er is niets om te benutten.Dus hebben beide volkeren geen moer aan deze regeringen.
  Maar Virago, ik merk dat je toch iets wijzer word.Jij lijkt mij iemand die graag hier op het forum komt om te leren van slimmere mensen.
  Bravo mi boi


  Maak melding

 34. Na wan fattu om te zien hoe de Surineds op dit forum reageren. Jullie wonen en werken niet in SU, en toch zo druk maken.
  Jullie bijdrage aan dit land is nihil, maken jullie je druk om Holland, want jullie zijn Hollanders.

  Wie het laatst lacht, lacht het best!


  Maak melding

 35. @Gronman
  Na wan …………………………………… Jullie wonen en werken niet in SU, en toch zo druk maken.
  Jullie bijdrage aan dit land is nihil, maken ……………….. Hollanders.

  Dit is nou een van de stomste uitlatingen die ik me in mijn leven kan herinneren.
  Dus als je niet in een land woont is jouw bijdrage nihil???
  Onze bijdrage aan jullie land beslaat ongeveer 1/4 deel van wat jullie in totaal in ‘slandscas hebben.
  Onthou dat en sla voortaan niet zoveel stommiteit meer uit, maar ga goed lezen!


  Maak melding

 36. Hoor over zoveel nieuwebetrekkingen van de huidige regering met andere landen.
  Wie trekt er aan het kortste eind wie wordt er beter en wie wordt er slechter van.
  maar goed de toekomst zal het wijzen.
  Eenmaal wegegeven is voor altijd weggegeven.


  Maak melding

 37. Suriname als water exporteur is geen gek idee, speelt al jaren en is heel visionair. Maar om dat nou los te laten als veelbelovende uitkomst voor deze reis is een beetje jezelf voor schut zetten. Het zal jaren duren voordat de infrastructuur in beide landen is opgezet en het lijkt me eerder 1 van de geldverslindende luchtballonnetjes van Obiang.

  Als je dit soort dingen er met de haren erbij moet slepen om de reis te verantwoorden ben je niet goed bezig. Houd het op mijnbouw, dat is concreet en reeel. En Obiang kan van DDB leren hoe je de halve bevolking tot staatsvijand kan verklaren zonder dat je ze dood hoeft te schieten.


  Maak melding

 38. Wat water exporteren door Su naar…..?Kort geleden is er in 2(erbij) indiaanse dorpen water uit de kraan als je die open draait.Hahahahaaaa en dit alles gaat gewoon aan de djoekas voorbij.De mensen die deze DiDiBrie aan de verkiezingswinst hebben geholpen zijn de (bos)NEGERS.Zie hoe hij solt met Dennis Menso oh wat is deze jongen een pmgpongbal.DiDiBrie weet niet waar hij Dennis moet plaatsen.Goed voor ze PRESIDENT VENE was niet goed.In Alfonsdorp zijn er maar 4 indiaanse families die er wonen dus zijn er ook MAAAAR 4 woningen en ja hoor je raadt het al deze indianen hebben ELECTRICITEID hahahahaaa.Ze lijken niet op u en ik.En we weten voor de rest ook dat NIET Su dat water gaat expoteren,maar Dilip Sardjoe.En het is deze Sardjoe die DiDiBrie voor de verkiezingen van 25 mei 2010 uit de Me-Ka conbinatie had getrapt en wat zien we nu gebeuren DiDiBrie verraadt land en volk (al)weer.Dus DiDiBrie liegt weer als altijd voor ons.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 39. @Gronman, zonder onze voedselpakketten eten de suri’s alleen rijst met sardien. Wij surineds houden onze families daar in leven alleen enkel omdat Boutserse het land 35 jaar gegijzeld houdt. Dus kom niet met die onzin verhalen van je.


  Maak melding

 40. @ Medusa! De Surneds wonen en werken in NL. Alleen jij hebt geen balle verstand van. wat voor bijdrage zij in SU leveren! Een heleboel Surneds wonen en werken in SU en wijdt jou ogen en kijk ronon je heen! Misschien gaan ze uitpuilen!! Wat doe jij?? De spelfouten enkel uit Forum uithalen!1 Ja inderdaad zoals Wiep-Ding zei!1 Schooljuf spelen! HI. Hi, HIiii
  Na terug naar de kleuter en begin overnieuw!! Zet je verstand op 0 en begin van vooraf aan!!


  Maak melding

 41. Sinds 1979 is Teodoro Obiang (1942) president van Equatoriaal-Guinea. Door middel van een staatsgreep maakte hij destijds een einde aan het brute regime van zijn oom Macias Nguema en liet hij hem wegens machtmisbruik terechtstellen. Vanaf de jaren ’90 is Obiang erin geslaagd om buitenlandse investeerders aan te trekken. De opbrengsten komen echter vooral ten goede aan het luxe leventje van de president zelf.


  Maak melding

 42. @Labaria
  Jij schrijft:”Na terug naar de kleuter en begin overnieuw!! Zet je verstand op 0 en begin van vooraf aan!!”

  Jij, Labaria, moet terug naar lagere school!
  Het woord “OVERNIEUW” bestaat niet.
  Het is “OPNIEUW” of “OVER”.
  Ik kan duidelijk aan jouw slechte taalgebruik zien uit welke achterstandswijk je afkomstig bent.Een wijk met achterlijke domme Ptatta’s waarvan jij hun achterlijke domme en verkeerd gebruikte taal ook overneemt.
  Je maakt jezelf erg belachelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.