Surinamers moeten geen ‘kopie’ van Wesje kopen

18

PARAMARIBO, 7 jul – Surinamers zouden geen illegale kopie moeten kopen van de laatste dvd van wijlen komiek Stephen ‘Wesje’ Westmaas. Dit zegt directeur Dirk Curry van telecommunicatiebedrijf Telesur. Het is niet wat Wesje verdient. Mensen moeten massaal naar de verkooppunten stappen en een originele dvd kopen van ‘Wes for Pres!.’

“Er bestaat geen kopie van Wesje, koop daarom origineel”, zei Curry. Hij ontving het eerste exemplaar van Josta Stuart, moeder van Westmaas. Curry vindt het spreken voor de artiest dat na zijn dood collega’s in Nederland een benefietshow weggaven.

“Ik ben er trots op dat Surinaamse artiesten bijeen kwamen na zo’n tragedie.” Wesje overleed in april 2011 na een auto-ongeluk. Hij werd negenendertig jaar oud. Zijn Wes for Pres! show is ook enkele keren opgevoerd in Nederland.


18 REACTIES

 1. Niet alleen van (wijlen) Wesje.
  Surinamers/SuriNeds, moeten ook geen kopieën van CD’s/DVD’s van andere artiesten kopen.
  Niet in Suriname noch in Nederland.


  Maak melding

 2. De Wereld is te groot om dergelijke verbod op te leggen!! Weet deze Dirk Curry wel?? We hebben Elvis, Bob Marley en ga zo maar door( 100den om op te noemen)!! Wie heeft het onder controle??

  Maar goed! Van Wesje niet kopen en van niemand ook!!
  @ Fer e goed gezien!!!


  Maak melding

 3. het belangrijkste dan je z’n artiest niet vergeet, maar als ik zo even de berichtjes leest kom ik turbo nergens tegen. ( of nu al vergeten?) ik hoop het niet
  gr schoerpioen


  Maak melding

 4. Ik koop liever een kopie, dan dat mijn centen terecht komen bij Josta Stuart, de moeder van Wesje. Deze geldwolf heeft de moeder van het kind van Wesje, door hebzucht gedreven, uiterst unfair behandeld.

  Als ik de discografie van R. Kelly zonder kosten gedownload heb, waarom zou ik dan voor Wesje gaan betalen. De Tweede Kamer heeft net het ACTA-verdrag – regeling die het intellectuele eigendom van de kunstenaar poogt te beschermen – niet van toepassing op Nederland verklaard. Dat is maar goed ook, want door het zogenaamde ‘illegale downloaden’ neemt de naamsbekendheid van de artiest alleen maar toe, welke hij of zij in klinkende munt kan gaan omzetten.


  Maak melding

 5. Geen kopietje kopen, zegt Dirk.
  Mag gratuz downloaden wel 🙂

  Is crisis Dirk, zelfs mijn favoriete muziek download ik via de Torrent- sites en niet te vergeten filmpjes.

  Wij kopen al jaren geen kranten, muziekjes en filmpjes meer.
  Tsja, sorry…


  Maak melding

 6. Surinaamse muziekwinkels barsten uit hun voegen van illegale copieen van artiesten all over the world. Ik durf te wedden dat jou huis vol zit met illegale dvd en cd’s. En nu het om een surinaamse artiest gaat kom je met je “tjeh potieh reden”. Ga toch weg man.


  Maak melding

 7. ben het volkomend eens met LASEDE_BOUTA k koop niets van deze man,als het naar zijn weduwe zou gaan zou ik het doen,maar niet naar deze nare mensen voor wat ze die vrouw hebben aan gedaan !now way !oprotten ,doen jullie iets voor die vrouw en het nageslacht.


  Maak melding

 8. geen kopie kopen om al het geld in het laatje van prim en zijn voor sazuuuuuur te doen verdwijnen echt niet die schruk van een prim ramlal!!!!!


  Maak melding

 9. Ik weet zeker dat Wesje graag zou hebben gewild dat zijn werk zoveel mogelijk mensen bereikt als het no legaal, illegaal, gedownload of gratis weggeven is.

  Wesje kan nu geen shows meer geven dus willen ze nu op deze manier geld aan hem verdienen.


  Maak melding

 10. Currie laat me niet lachen er is niet 1 verkooppunt in Suriname waar de dvd wordt verkocht want de zogenaamde distributeur heeft het nooit geleverd terwijl de dvd al maanden uit is in Nederland. Dus het probleem licht bij de leverancier.


  Maak melding

 11. Surinamers moeten zoveel mogelijk kopieën maken van alles wat los en vast zit. Wat die Hollanders kunnen, kunnen wij namelijk ook. De computer is uitgevonden om kopieën te maken en we moeten dat blijven doen. En zeker niet als een kip zonder kop ons geld richting westen laten stromen. Men heeft al genoeg aan ons verdiend


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.