Korps Politie Suriname blij met Franse schenking

25

PARAMARIBO, 7 jul – Een speedboot met buitenboordmotor, een ATV vierwieler, satelliettelefoons en drugstesters. Deze goederen maken deel uit van de meest recente schenking van de Franse overheid aan het Korps Politie Suriname, KPS. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden is het korps heel blij met de schenking.

De grens met Frans Guyana moet zo beter te controleren zijn. Dat is ook het eigenlijke doel van de schenking. “Suriname en Frans Guyana delen een grens, dus bestrijden zij de criminaliteit samen. Surinaamse criminelen wijken uit naar Frans Guyana en omgekeerd. Het is dus van belang dat de korpsen samenwerken”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Met de laatste incidenten werd het samenwerken nog belangrijker.

Onlangs schoten Braziliaanse illegale goudzoekers twee Franse politieagenten dood. Sindsdien wordt de grens strenger bewaakt aan beide zijden. “Vooral hiervoor is het goed als wij schenkingen krijgen. Dan zijn wij up-to-date om in te grijpen bij calamiteiten”, aldus Naarden. Braziliaanse en andere criminelen maken traditioneel gebruik van de open grens. Die is zo uitgestrekt dat constante controle haast onmogelijk is.

- Advertentie -

25 REACTIES

 1. 800.000.000 euro in kas en dan bedelen om een buitenboordmotor?

  Yeah, right..

 2. Ach, neen hoor. De huidige militaire machthebbers zijn allang blij met een almoes van anderen verkregen. Dat wil zeggen dat ze meer zakgeld kunnen meenemen uit Staatskas voor hun volgende reis naar een ander nietszeggende land.

 3. Uhmm,..Bouta tegen Brunsi on the phone: “EEe mi mati fa? fafa a liba,.. visie dé? Brunsi : “ai mang visie lai mang,..kong kong da wo test a boto tokk” Bouta: ” aaa ja man cover!!”

 4. BEDELEN IS EEN GEWOONTE GEWORDEN VOOR DE SURINAAMSE REGERING.ALS IK BOUTA WAS DAN ZOU IK VEERDRINKEN IN EEN GLAS WATER.SCHAANDE SCHANDE SCHANDE.

 5. Ter verdediging van onze soevereiniteit zijn er middelen nodig.Het grensgebied moet bewaakt worden!
  Suriname moet te zijner tijd zelfvoorzienend kunnen zijn ,tot die duurzame ontwikkeling tot stand is gebracht moeten we het doen met schenkingen!

 6. people heeft u uw eigen reacties gelezen bij het bericht over de heli’s uit India??? sommigen hier schrijven(lees spreken) met een gespleten tong.

 7. er is wel genoeg geld om reizen te maken met de hele delegatie.in die 2jaar dat bouta PREsident is htf hij duizenden $ opgemaakt.van de 1ne reis naar de andere.zijn zoon maakt reizen met staatsgeld evenmin zijn vrouw.maar over dit soort apparaturen te beschikken lijkt bouta verstandig om zijn HAND OP TE HOUDEN bij de fransen.WIE KAN MIJ VERTELLEN,WANNEER DE VLGNDE REIS GEPLAND IS EN WAT HET GAAT KOSTEN??????????????

 8. @Sheela, Touroperator Lackin kan je alles vertellen over de reis schema’s van de NDP-ers. Heb vernomen dat hij ook reisgidsen op de markt gaat brengen.

 9. dit doet weer pijn hahahaha rozenthal kijk wat er tussen die twee landen gebeurt in plaats dat ze die ambassadeur terug sturen krijgt suriname werktuig voor samen werking en het is geen bedelen hoor hahahah,,,

 10. De vorige regering werd op WKN neergezet als een stelletje bedelaars bij soortgelijke schenkingen.

 11. @ takkie
  Suriname krijgt werktuig. Hahahaha no mik mi lafoe.
  Zelfs ik, die niet over miljenen schik, heb recentelijk nog meer uitgegeven dan de waarde van het werktuig. hahaha kijk wat Marcel zegt “een kinderhand is gauw gevuld”.
  Ik ben geen aanhanger van Nederland dus ook niet van Rozenthal. Maar één ding weet ik zeker dat hetgeen door nederland wordt GEGEVEN het meervpudoge is dan die zielige boot met motor en die vierwieler en die sateliet telefoons.
  trouwens als een verwoede oerwoud liefhebber bezit ik zowel sateliet telefoons alsook die bedoelde boot.
  Hahahaha en dat noemen ze werktuig in Suriname.

 12. Dit zijn geen schenkingen, maar reikt “de buurland ons moderne rattenvallen” teneinde de plaag te bestrijden, WANT GELOOF MIJ;

  die fransen krijgen de spaanse griep van die marronse epidemie 🙂

 13. jul07Mop: Deze moet je lezen anders mis je iets gaafs hahaha
  AlgemeenTuin

  In een klein dorpje in Ohio, schrijft een oude vader aan zijn enige zoon, die in de gevangenis zit:

  “Beste Jack,
  Ik zal dit jaar in mijn moestuin geen aardappelen en groenten kunnen planten. Ik heb geprobeerd, maar het spitten valt me te zwaar. Gewoonlijk hielp je me daarbij, maar ja… Groeten, je vader.”

  Een paar dagen later, antwoord uit de gevangenis:

  “Beste Pa,
  spit in hemelsnaam niet in je moestuin! Daar heb ik de LIJKEN begraven.
  Groeten, Jack.”

  Als gevolg van de censuur op de gevangenisbriefwisseling, staan een paar dagen later de FBI en lokale politie aan het huis van de oude man, en graven de hele tuin ondersteboven, op zoek naar de lijken. Er wordt niets gevonden, de politiemensen verontschuldigen zich bij de man en vertrekken.

  Dag later, opnieuw een brief uit de gevangenis:
  “Beste Pa,
  blij met de tuin?
  Groeten, Jack.”

 14. INBREKER’ KRUIPT BIJ VROUWEN IN BED EN MAAKT EEN PRAATJE

  De politie van Orlando, Florida, is op zoek naar een man die een bizarre reeks inbraken op zijn naam heeft staan. De dader is blijkbaar niet uit op het maken van buit, maar kruipt in bed bij de dames van wie hij het huis is binnengedrongen.

  ‘Hij stapte gewoon mijn flat binnen, kroop bij mij in bed en begon een babbeltje te maken’, aldus het recentste slachtoffer dat anoniem wenst te blijven, aan WFTV Channel 9. ‘Alsof het de normaalste zaak van de wereld was.’

  De man heeft meerdere malen toegeslagen in appartementsgebouwen aan Semoran Boulevard en Curry Ford Road. Hij liet zijn prooien daarna met rust en liep hun appartement weer uit zonder ook maar iets te stelen.

  ZO KAN HET OOK TOCH??????????

 15. @@ alfa schrijft,
  Hoi Ferdinand,

  Hoe heb je het gekocht, ik moet iemand vinden die voor mij in nederland kan garant staan dat ik terug gaat naar sur. Dus wie wil helpen, natuurlijk wil ik wel wat betalen , maar €500,= is wel duur hoor?
  Kan dat niet gratis?

  Ik kan ook in natura betalen hoor?

  🙄 …stuur mij jou maten door snel snel 🙂

 16. Pasew,………………..
  hahahahahahahahahahahahahaaaa !!!!!??????

  ik doe niet aan smokkel hoor, zo bedoel ik het niet….
  Het was meer dan een kiek……….
  En ik zie je wel op kwakoe.

 17. alfa
  Pasew,………………..
  hahahahahahahahahahahahahaaaa !!!!!??????

  ik doe niet aan smokkel hoor, zo bedoel ik het niet….
  Het was meer dan een kiek……….
  En ik zie je wel op kwakoe.

  :oops:…weer een illusie armer..snik 🙂

 18. Su is blij met de hulp en als ze hulp blijven krijgen, dan zijn zij up to date!! HI, HI.

  Su houdt van schenkingen, hulp en bedelen! Su verdient wel het cijfer 10+

  Waar zijn oa de gelden van de opbrengst van de 30.000 kg goud, welke zij per jaar delven en van de oliebronnen etc.

  Nou mensen het is zondag en ik wil niet veel zeggen!! Ik pas voor vandaaag!! Even rust in de tent is altijd goed!!

 19. # Sheela wees gerust hoor!! De volgende reis gaat hem en niemand iets kosten, omdat de vliegtuig gaat neer storten!!

 20. @alfa: Soso lafu.

  @pasew: alfa trapte er niet in. Misschien is het een 2e Yvanka.
  Ik kom gewoon niet meer bij van het lachen.

  Ondanks de ‘regen’ ga ik nu echt de deur uit.
  Odi odi.

 21. Fer.E Odi,

  Leuke boel hier,…geen kossie kossie alleen maar aan de haak slaan die moeilijk te vangen vis…@alfa 🙂

 22. Jongens , jongens,toch!!!!,,,..
  mijn dag kan niet meer stuk.
  Ik krijg nog een olifant van het lachen hier……

  Wiep/Ding , is het iets voor jouw….
  Alfa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.