Indiase helikopters voor Surinaams leger klaar

69

PARAMARIBO, 7 jul – De drie helikopters die het leger heeft besteld bij India, zijn eindelijk klaar voor levering. Dit meldt de Ware Tijd. Piloten en technici reizen in oktober naar India af voor een training van vier tot zes maanden voor het vliegen en onderhoud van de toestellen. De bestelling dateert van 2009.

Dat was nog tijdens de vorige regering. De heli’s van het merk Dhruv zouden al in 2010 zijn geleverd. Onlangs zijn twee topfunctionarissen van Defensie, John Achong en John Antonius, naar India afgereisd voor het bezichtigen van de toestellen en de laatste afspraken. De leverancier is Hindustan Aeronautics Limited, HAL. De trainingen zullen plaatsvinden in Bangalore, waar een fabriek van HAL staat.


69 REACTIES

 1. Is dit van de vorige regering?Die hebben volgens velen toch niets gedaan.
  Over drie jaar zal men het ook op de conto van ddb toeschrijven.
  Ik zeg jullie deze regering heeft nog niets gedaan voor Su “DIT IS HET ZOVEELSTE BEWIJS”.


  Maak melding

 2. Goed zo! Alle hulp is welkom in SU! India bedankt!

  Gaat het straks op neer komen, van hoezo vorige regering?? Bouta gaat weer pronken met deze missie!!


  Maak melding

 3. @Vene,

  Yep, gelijk heb je.
  En die man uit para maar klagen dat ze nooit iets hebben gedaan voor het leger.
  Ik vraag me af wat zijn opperbevelhebber ooit voor hem heeft gedaan, dan bevel geven en hem een underdog positie bezorgen.

  Wel handig die ‘gerelateerde berichten’ hierboven.
  Ken je het verhaal v/d heli’s teruglezen, loopt sinds 2009.


  Maak melding

 4. Die Tata trucks uit India deugden niet, en vene bestelde vliegende doodskisten van die zelfde lui. Sinds die helicopters al twee jaren te laat worden geleverd is het een mooie gelegenheid voor afzegging van de hele transactie.


  Maak melding

 5. @Wiep-Ding
  Jij schrijft op Zaterdag 7 juli 2012 om 13:21 uur: “Goed zo! Alle hulp is welkom in SU!India bedankt”!

  Terwijl het bericht luidt:”PARAMARIBO, 7 jul – De drie helikopters die het leger heeft besteld bij India, zijn eindelijk klaar voor levering”!

  Mijn vraag is:Vind jij dit hulp?
  Hoe zo hulp??


  Maak melding

 6. Nu gaat Bouta zeker Obamaatje spelen. Als hij naar het binnenland gaat, dan landt zijn helicopter op het onafhankelijkheidsplein en wandelt hij vanuit het paleis er naar toe. De twee andere helicopters worden louter en alleen gebruikt om zijn bodyguards te vervoeren, want zelfs in het binnenland voelt Bouta zich niet veilig.


  Maak melding

 7. Suriname heeft toch geen vijanden, wat moeten ze met die heli’s. Ze kunnen het geld wel beter gebruiken.
  Nee,nee bouta, alleen maar pronken.
  Kwam Sur. maar van DDB af, dan zou het een stuk beter gaan met de arme bevolking


  Maak melding

 8. ik vindt het jammer dat onze belasting centen naar die helicopters zijn gegaan ,ik had liever dat ze deugdelijke dingen hadden gekocht in europa of de amerikanen ,dan weet je wat je hebt .je kan echt geen helicopter van europese of amerikaanse makelij gaan vergelijken met die van india goed koop wordt duurkoop let maar op .met alle respek voor die indiers hoor .


  Maak melding

 9. @Medusa.
  Je hebt gelijk . Kopen wil niet zeggen …HULP ontvangen. Het gaat om een business deal.
  En het zal ons niet verbazen welke route deze heli’s gaan vliegen strakjes … cuba,venezuela,argentinie,brazilie,haitie,paraguay en
  guyana.
  Dus het zal ingezet worden voor het vervoeren van bepaalde passagiers naar hun vaste vakantie landen.


  Maak melding

 10. Baba & Mai kwam, zag, en overwon Suriname, en hebben heden de eer om vanuit de sky te aanschouwen hun succes met dank aan MOTHER INDIA!


  Maak melding

 11. @surinam patriot
  Op Zaterdag 7 juli 2012 om 13:52 uur schrijf je aan MEDUSA:”wat ben je toch zo achterlijk, je moet goed lezen wat Wiep-ding schrijft”!

  Ik heb wat Wiep-ding schreef wederom gelezen en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik met jou, als analfabeet, die geen kaas van begrijpend lezen heeft gegeten, te maken heb!Wat een ontdekking!!!!!

  @Ray.
  Vertel het ook een keertje aan de zogenaamde Surinam patriot!Misschien lukt het jou,om wat licht in zijn duistere hersens te projecteren.Ik wens je heel veel sterkte daarbij!

  De grootste helikopter kan zonder te tanken 745 mijl afleggen.
  Een gewone helicopter legt zonder te tanken ergens tussen de 200 tot 400 mijl af.
  Dus DDB zal het niet wagen naar Brazilië,Guyana of Cayenne te vliegen.Dus om het maar niet over Venezuela te hebben.


  Maak melding

 12. @ Ram Sing
  Die helicopters zijn gekocht door middel van een credit line welke India Suriname heeft aangeboden. Persoonlijk weet ik niet welke naam India heeft op het gebied van aeronotics om de kwaliteit van de levering te garanderen. We moeten dus even afwachten wat het rendement is van de heli’s. Toch vind ik het vreemd dat een land met een hoog percentage aan armoede en socioeconomic unbalance het zich kan permitteren om Suriname een gouden credit line te vertrekken. Waren we niet beter af met een bestelling vauit Argentinie, Brazilie, Frankrijk, of Canada?


  Maak melding

 13. @Vene
  Op Zaterdag 7 juli 2012 om 15:16 uur schrijf je:”Drie namen van de helicopters:Massala, Kerrie, Roti”.

  Indien ze nog meer kopen, kunnen ze de volgende namen aan geven:Bara, Pulawrie, Googrie en Dhal!


  Maak melding

 14. Deze heli’s zijn destijds besteld om de misdaad een halt toe te roepen, echter de plaag in Suriname is ZO GROOT dat zelfs de RATTENVANGER van HAMELEN zou nemen de benen 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 15. @”roger”: Een heel goede tip. Heb ik reeds vaker gezien
  en ook diverse artikelen gelezen over Tata.
  Ook Mittal is wereldwijld bekend w.o.a. Mittal Steel Nederland.

  @pasew, Odi odi.
  Ze zijn ook op zoek naar een goede Helikopter piloot, om zeer lange afstanden te vliegen met Baas DADA & Co.

  Ik heb reeds Ronny B. aanbevolen.

  Zie de vliegroutes van (@Ray) 7-7-2012 om 14:42 uur

  En waar komen die toestellen van Blue Wing Airlines vandaan?
  Volgens mij zijn het oude toestellen uit het Sovjettijdperk w.o. Polen.

  Odi odi aan alle (forummers).
  Niet boos worden en alsnog een prettig weekeinde toegewenst.


  Maak melding

 16. Indiase economie gericht op binnenlandse markt

  Op dit moment staat India op de achtste plaats van economische grootmachten, maar er wordt verwacht dat India binnen enkele jaren de top drie zal bereiken. De Indiase economie is nauwelijks afhankelijk van de internationale context, in tegenstelling tot andere BRIC-landen, zoals Brazilië. Dat komt omdat maar 17% van het BBP wordt bepaald door de export. Tijdens de economische crisis in 2008, nam de economische groei af, maar herstelde zich ook weer vrij snel van 6,5% in 2008 tot naar schatting 9% in 2011. De Indiase economie is vooral gericht op de binnenlandse markt en het zijn dus de Indiase consumenten die de economie bepalen. Om de consumptie te bevorderen heeft de regering maatregelingen genomen, zoals het verlagen van belastingen.

  Gisteren heeft India met succes zijn eerste langeafstandsraket getest. De Agni-V kan een kernlading dragen en heeft een bereik van 5.000km. ‘India is de grootste kandidaat om als eerste kernwapens in te zetten’, zegt Tom Sauer, kernwapenexpert van de Universiteit Antwerpen

  Meteen na de geslaagde test feliciteerde de premier van India het team van wetenschappers. ‘Dit is een mijlpaal in het verbeteren van de veiligheid van het land’, zegt hij. De Agni-V heeft een bereik van 5.000 km en daarmee behoort India tot het selecte clubje van eigenaars van intercontinentale raketten, samen met Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, de VS en China.

  @Eduard Lupson
  Zoveel welvaart kent India ondanks zijn grote armoede en grote mensen massa.’

  En dan hebben wij ons land Suriname, misschien wel het dunst bevolkte land ter wereld , en kijk we gaan vlees importeren uit het buitenland voor eigen gebruik..Bij jouw leeft misschien het idee dat een land met een dunne bevolking een grote welvaart kent, misschien denk je dat er in Suriname zo een plus minus 400.000 miljonairs rondlopen.

  Je bent zo DOM in je denken.


  Maak melding

 17. Indiase economie gericht op binnenlandse markt

  Op dit moment staat India op de achtste plaats van economische grootmachten, maar er wordt verwacht dat India binnen enkele jaren de top drie zal bereiken. De Indiase economie is nauwelijks afhankelijk van de internationale context, in tegenstelling tot andere BRIC-landen, zoals Brazilië. Dat komt omdat maar 17% van het BBP wordt bepaald door de export. Tijdens de economische crisis in 2008, nam de economische groei af, maar herstelde zich ook weer vrij snel van 6,5% in 2008 tot naar schatting 9% in 2011. De Indiase economie is vooral gericht op de binnenlandse markt en het zijn dus de Indiase consumenten die de economie bepalen. Om de consumptie te bevorderen heeft de regering maatregelingen genomen, zoals het verlagen van belastingen.

  @@@@Eduard Lupson,…het gaat india nooit lukken om elk buikje te vullen, maar kijk waar zij vandaag staan, dan is ons klein suriname als 17e rijkste tog wel S C H A A M T E L O O S naar de bevolking toe!


  Maak melding

 18. Niks mis met die toestellen hoor. Ze werken nauw samen met Duitse bedrijven.
  Ik heb niks negatief gevonden op het net.
  Ja de regering Venetiaan heeft haar huiswerk goed gedaan, en heeft een bewust prijs kwaliteit investering gedaan.


  Maak melding

 19. Fer. E..

  Bigi Odi mang,…deze toestellen verdienen best wel een naam hoor;

  *First Lady Ingrid
  *Somo Pardi
  * 😳 ik weet niet hoe die vrouw van Lonnie heet,..jij wel 🙂 🙂 😉


  Maak melding

 20. @Virago 535

  Er moet eerst oorlog zijn om tot bescherming van soevereiniteit over te gaan. Helaas is Suriname niet in oorlog met niemand. Wel,we dachten eerder dat het wel mogenlijk geweest zou zijn ,zo een oorlog tussen Suriname en Guyana om het bet betwiste Tigri gebied. Maar we kunnen rustig slapen hoor ,bijna net zo rustig als ka bouta zou slapen door alle oorlogen heen ,net als een Roos.Einde dreiging oorlog tussen Suriname en Guyana. Dat heeft de fantasierijke Lackin ons verzekerd van ,hoor. . Zijn baas heeft kennelijk aan de president van Guyana Ramoutar gezegd….My land is your Land….
  Hij kan geen oorlog met Guyana beginnen hoor, dat betekend 1 land minder voor hem waar hij asiel kan gaan bedelen.
  PS
  In Guyana zijn er al plannen gaande om deze corrupte Ramoutar af te zetten als president.Daar nemen ze geen genoegen met een nietsnut als president,alleen Suriname blijft het tolereren.


  Maak melding

 21. =Ik kan mij nog goed herinneren dat de vorige minister van justitie de heer Santhoki deze helikopters had besteld.

  =De bedoeling hiervan was om de illegaliteit in het binnenland op te sporen en ook voor snelle bereikbaarheid voor andere zaken.

  =Ik ben blij dat ze straks naar Suriname mogen aankomen, maar hoop niet dat de zoon van DDB een voor zich zelfs zal houden, dit omdat hij in het binnenland opereert.

  Afwachten allemaal


  Maak melding

 22. @ Vene,@ Esmerald= su belastinggelden bedoel je!!!!!

  @ Ira je keest duidelijk dat fernald die heli’s besteld had en toch schrijf je rotzooi. je meot aandacht he????


  Maak melding

 23. “Zaterdag 7 juli 2012 om 14:36 uur, door Andrew”

  Andrew, met betrekking tot de helikopters moet ik u
  helaas tegenspreken! Die zijn wel degelijk nodig!
  Denk maar aan het incident in Frans Guyana waarbij
  er doden zijn gevallen door toedoen van criminele
  Brazilianen. Het leger had adequater kunnen optreden!
  (Uiteraard niet indien die ene onzekere ParaPintoPinas
  tot brokkenpiloot was omgeschoold!)
  Verder moet u denken aan de dagelijkse piraterij voor
  onze kust.

  Waar ik het wel roerend met u over eens ben is uw
  verdere betoog omtrent de crimineel keizer Bigi Mofo I.
  Ik denk trouwens dat deze schurk misbruik zal maken van
  de helikopters (overigens betaald door ons de
  belastingbetalers) om naar zijn van ons gestolen
  vakantieoord in het binnenland te gaan!!!


  Maak melding

 24. @philip, je schrijft:;
  @ Ira je keest duidelijk dat fernald die heli’s besteld had en toch schrijf je rotzooi. je meot aandacht he????

  =Jij hebt het van horen zeggen en reageert daarop. Zo te zien luister je weinig naar het nieuws en wat er in de DNA besproken wordt.


  Maak melding

 25. Die helicopters die 2 jaren te laat worden geleverd, nu gaan we ook 2 jaren wachten op elke onderdeel etc. Deze copters worden na aankomst en 2 vlieguren geparkeerd voor altijd. Openlucht museum nieuw Amsterdam krijgt een nieuwe bestemming afval uit India, naast de Tata trucks, graafmachines en de corrupte vhp ers en NDP ers in een kooi.


  Maak melding

 26. @pasew) Bigi odi tu.

  Deze toestellen verdienen best wel een naam.
  Dat klopt. Maar je hebt reeds 2 namen vermeld.

  De 3e wordt wel een probleem.
  Lonnie B. de (koning) van ……., heeft meer dan 10 vrouwen.

  (@W. Whome 07/07/2012 om 19:16 uur) Bedankt voor je aanwijzing. Fantastisch zeg.
  Alleen weet ik niet welk type toestel geleverd wordt aan Su.

  Maar ik zag net een bericht op StarNieuws:
  Operatie ‘Tigri barba’ succesvol in Nickerie.

  Dan worden straks onder leiding van DADA deze 3 toestellen ook ingezet voor de bevrijding van “Tigri” op Guyana.

  (@pasew, zie Kwakoe Festival)


  Maak melding

 27. In July 2011, reports stemming from the Associated Press of Pakistan emerged that Ecuador had experienced significant issues with the Dhruv’s maintenance, such as a “poor after sales service, expensive spares and… over-invoicing”;[75][76][77] the authenticity of these reports has been challenged by HAL and the EAF.[78]


  Maak melding

 28. @ Sparie
  cc: Ray and Pasew
  Please, share your information with Ray and Pasew. Do it in Dutch, Hindu or Oerdu, because they do not master the English language. Tell them also that a previous Surnames militairy officers mission to New Delhi reported to the Defense Department in Suriname that these helicopters do not qualify for the militairy operations that are needed in Suriname. Furthermore, tell Ray and Pasew that with such a good economy in India, the country should take better care of its human rights issues, care for the people in the lowere casts, women and children. Also, may be they should tell their ambassadors to spent less money when they are in foreign countries (read the report on corruptive Indian diplomats from the Indian Government).


  Maak melding

 29. @ surinam patriot.
  Zaterdag 7 juli 2012 om 15:43 uur, door surinam patriot
  @Medusa lees wat Eduard Lupson schrijft dan zal je Wiep-Ding begrijpen.

  Ik hoef niets te lezen om een ander te begrijpen.Ik vind je nog steeds een analfabeet!En daar blijf ik bij!
  Lees jij liever maar wat de andere forumleden over jouw reacties zeggen.Jij begrijpt er geen jota van!


  Maak melding

 30. Alle ontwikkelingen die tijdens deze Regering plaats vinden is een geluk en waardering aan de Pres DDB.
  Deze 3(drie) Leger Helikopters zal ook bijdrage leveren aan de veiligheid/bescherming van elk burgers in dit land.
  Ook voor de bewaking van alle grote rijkdommen van dit land. OPMERKING:
  Als iemand aan de macht is, moet proberen om belangrijke ontwikkelingen tijdens zijn eigen Regeer periode te realiseren en dan pas krijgt die een grote waardering, maar de NF/NL wou de kiezers(bij deze Militairen) omkopen om meer stemmen te behalen om de verkiezing te winnen + Militairen aan hun kant te krijgen.


  Maak melding

 31. @Radjkoemar Rajaram, ik hoop ook dat de criticasters van deze regering ook enige bescherming kunnen krijgen. En dan bedoel ik de recente bedreigingen van journalisten en rechters. Jouw omkoop aantijgingen van NF is puur op lucht gebasseerd. Zoveelste poging om NF door het slijk te halen. Feit is dat onder NF, suriname weer kredietwaardig is. Bureaus als Moodys, S&P en Fitch hebben Suriname weer ratings gegeven. De bevolking heeft daar een zware prijs voor moeten betalen. Daarmee heeft Venetiaan zich niet altijd even populair gemaakt. Een zekere Wijdenbosch, de stroman VAN, had een pin / ATM Machine in z’n slaapkamer. Hij kon ongelimiteerd geld opnemen (dacht hij). History repeats itself. NDP ers kunnen niet omgaan geld. Kijk maar naar die onnodige vliegreizen die ze maken.


  Maak melding

 32. @ pasew schrijft op 7 juli om 16:52 uur:

  “ik weet niet hoe die vrouw van Lonnie heet,..jij wel”

  Amigo pasew; welke van die vijftig wil je weten?
  Ik ken ze allemaal bij naam. Een paar wonen bij mij in de buurt in langatabikki.


  Maak melding

 33. (@C.A.Moinai & pasew):
  Odi. Er worden maar 3 toestellen geleverd aan Su.

  (Dan wordt het 50 – 3) De rest worden straks jaloers.

  En Lonnie weet (ek) niet wat samen delen is.
  Goud en Zilver eb ik niet, maar wat ik eb dat deel ik niet.


  Maak melding

 34. Wat gaat deze reis Suriname opleveren??? 0.00000
  Wat gaat deze reis Bouterse opleveren?? ….
  Wie is hier de verliezer?? Suriname

  Wie is hier de winnaar? …..


  Maak melding

 35. @ MEDUSA neem het nogeens door!!Ik heb niet gezegd dat Su de drie heli’s als hulp heeft gekregen! op deze onderwerp na, kan SU toch andere hulp krijgen of niet soms! Tijdje terug aan velen €€€€€ ook aan hulp gehad. Kijk recentelijk weer hulp van de Fransen gekregen. Nou Fransen ook bedankt.


  Maak melding

 36. @ Medusa de stellingen van Surinam patriot en Eduard Lupson zijn helemaal op zijn plaats! Dus niets mis mee!! begrijpend lezen is een kunst!! Niet ieder heeft dat!!


  Maak melding

 37. @Eduard Lupson, hiervolgt een summiere vertaling van mijn posting voor Ray and Pasew.

  In Equador zijn problemen met de Dhruvs ontstaan door o.a. gebrekkige technische ondersteuning door de fabriek in India, zeer dure onderdelen die in rekening worden gebracht en een dubbele facturering door de Indiers.De verborgen kosten zijn inmens.Ook andere afnemers o.a. de regionale autoriteiten in India klagen over de kwaliteit en het onderhoud van de Dhruvs. Het is voorgekomen dat de Dhruvs aan de grond werden gehouden en dat ze vervangen werden door de zeer betrouwbare mil-17, een helikopter van Russische makelij.

  http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Images/Current/Helicopters/Mi17/Z3363.jpg.html


  Maak melding

 38. @Eduard Lupson

  you do not need a messenger to deliver your message to me or to anyone else.
  Ik zal mijn antwoord op je bizare engelse versie in het nederlands ,beantwoorden.

  Om maar te beginnen:
  De vorige militaire officials,dat zijn nog steeds dezelfde hersenloze, domme en ongeschoolde militaire machthebbers die nog steeds aan de macht zijn .
  Bij hun gaat het niet om de kwaliteit van deze helicopters maar om de aantal zitplaatsen dat het biedt. Bij de volgende reis van je baasje willen ze natuurlijk mee.Het idee dat deze helicopters niet deugen hebben ze eerder afgewezen zeg je ,maar heden is het wel goed?
  Oh ,het is vakantie tijd strakjes en natuurlijk hebben de ‘militaire officials’ vervoermiddelen nodig om zich te verplaatsen van de ene naar de andere nietszeggende landen.Dus,nu is het wel goed om tot kopen over te gaan in naam van eigen belang.
  De militairen die eerder daar waren ,kunnen ze thuis in hun eentje een fiets repareren?Nee ,ik denk van niet.
  For your information,India is een land met een groot aantal inwoners en ze kennen een heleboel armoede daar. Dit alles stopt hun niet om welvaart te brengen in hun land.Samen met een paar van de rijke landen vormen ze een wereldmacht. Ze maken en verkopen hun waar overal ter wereld.Ze zijn echte zaken mannen op wereld niveauHun economei is bloeiende.
  En kijk, hier hebben we je baasje en zijn companie. Reislustig en gierig als geen ander ter wereld. Ook je baasje gaat om de haverklap op stap met een heleboel zogenaamde zakenmensen.Wat verkopen ze dan in het buitenland…LARIEKOEK,dat is zeker.En wanneer hun reis ten einde is keren ze terug met hun onzichtbare attache koffers vol met onzichtbare koop en verkoop deals.
  Schaam je Lupson ,Schaam je. Straks gaan we geimporteerde vlees eten uit een ander land.Dan te denken dat er slechts 400 000 zielen [plus minus] ,aanwezig zijn in ons land.Je zou denken dat wij ons miljonairs mogen noemen, toch Lupson? Nee hoor ,die zijn alleen maar de militaire machthebbere ,hun vrienden en familie leden.
  Over de mensenrechten toestand gesproken;
  Weet jij wie het best bewaakte gevangene is in India/Zijn naam is Kasab, een terrorist die India gegijzeld hield voor een aantal dagen en samen met een paar van zijn terror vrienden dood en verderf heeft gezaaid in de wereld bekende Taj hotel.aldaar.
  Hij is te zien op cctv camera in de gangen van het Taj mahal hotel met uzie en al. Zijn makkers hebben hebben de militairen doodgeschoten omdat zijn makkers op de militairen schoten.
  Kasab hebben ze kunnen overmeesteren en zit hij in de gevangenis heden. Hij heeft van de staat India een advocaat toegewezen gekregen die hem moet verdedigen.
  In Suriname zou hij ter plaatse geexecuteerd worden en dan zouden we morgen gelezen hebben ‘op de vlucht doodgeschoten;’.Niet voor niets wordt India de grootste democratie genoemd in de wereld.Bij ons werden 15 mensen gewoon neergeknald door je baasje en je durft nog mensenrechten vergelijkingen te maken met situaties in andere landen?
  In India heb je trouwens geen moordenaar als president .Kijk je baasje heeft AMNESTIE voor hem en zijn maatjes geforceerd gewoon om te genieten van zijn vrijheid.En dan nog ,waar is je baasje heden?
  Och bespaar het me, hij zit bij zijn oudere broer ergens in Afrika thuis.


  Maak melding

 39. @sparie
  Het zijn niet Ray en Pasew die de helicopters gaan kopen.Het wordt gedaan in opdracht van je baasje bouta de verschrikkelijke.Hij heeft naar het schijnt vervoermiddelen nodig om zijn vrienden ,familie en kennissen te accomoderen voor vliegreisjes. En waarom dan niet?Hij betaalt toch niet zelf ervoor?Dat doen wij,jij, ikke ,Pasew en Lupson.Baja,we hebben toch 1 heicopter die goed is voor misdaad bestrijding . Waar is het heden ?In de parkeer garage van Misiedjonko zeker?Is er een oorlog op komst in Suriname ?Mie Gado laat het ons weten ,okay.
  Dan nog, dank zij de fransen hebben we een speedboot met buitenboordmotor als geschenk ontvangen zodat wij,Suriname in staat is om zijn grens te bewaken.Thank you,French Guyana!
  Nu alleen maar hopen dat het niet zal veranderen in een plezierbootje door je baasje voor zijn hengeltochten ergens midden in het oerwoud.Je baasje houdt van reizen en heeft geen moeite in een hangmat te gaan luieren ergens in het oerwoud.En een speedboot!!…hij gaat het zeker uitproberen!


  Maak melding

 40. door Ira
  @philip, je schrijft:;
  @ Ira je keest duidelijk dat fernald die heli’s besteld had en toch schrijf je rotzooi. je meot aandacht he????

  =Jij hebt het van horen zeggen en reageert daarop. Zo te zien luister je weinig naar het nieuws en wat er in de DNA besproken wordt
  laat mij jou uit je droom helpen. als journalist moet ik altijd goed geinformeerd zijn dus ik heb de info van eerste hand minister van defensie ivan fernald heeft de dir heli in india bestel en niet santhoki ja.


  Maak melding

 41. @ Sparie
  Bedankt voor je aanvulling. Zij die ogen, oren, en verstand hebben leze, hore, en begrijpe wat de hyperlink die je hun hebt aangeboden zegt. Die meneer die India wil verdedigen denkt dat hij mij met een lang en nietszeggend artikel gaat imponeren. Lees maar de kranteberichten uit de Indiase pers en praat tot Indiase mensenrechten activisten hoe goed alles in India is. Veel geld wordt besteed aan de zg. nucluaire oorlog met Pakistan en de geheime oorlog over Puntjab. Daar gaat hun geld naar toe. In blijf erbij dat niet ik, maar defensie deskundigen verklaard hebben dat deze helicopters niet geschikt zijn voor de militaire doeleinden in Suriname. “A no mi taki.”


  Maak melding

 42. @Wiep-Ding
  Er staast letterlijk en dat zal ik dan maar herhalen:
  “Goed zo! Alle hulp is welkom in SU! India bedankt”!

  Wiep-Ding zelfs een ‘domme koe van zondag’ zou hieruit het zelfde als ik concluderen.De zin zoals die door jou is gebezigd suggereert dat India Suriname hulp heeft geboden.
  Jij hebt je verkeerd uitgedrukt door te rotzooien met de interpunctie;dit is helaas een taalvaardig gebrek, dat veel verwarring wekt.Je schrijft ‘a’ maar je bedoelt ‘b’.Kortom er hapert niets aan mijn “leesvaardigheid” maar er is wel iets ernstigs loos met jouw “uitdrukkingsvaardigheid”!


  Maak melding

 43. @Eduard Lupson

  Hallo advocaat van de bruut ,bouta.leg ons uit hoe goed het wel gaat met de mensenrechten situatie in Suriname. Vermeld ook de dag en datum van de grote oorlog dat straks zal woeden in Suriname, want dat er oorlog dreigt binnen Suriname daar ben je heilig van overtuigd. Alle militairen die moetern meevechten zitten steeds weer in de lucht , ze zijn bezig te reizen . Je kan gerust zeggen dat ze meer dagen slijten in de lucht dan op het vaste land. Kijk eerst in je eigen huis alvorens met vuil te smijten naar andere landen.Die baas van je is de ergste mensenrechter schender van Suriname, dong kaw you. Je moet wel de grootste idioot in de wereld zijn die zich niet ervan bewust is van de explosieve situatie tussen India en Pakistan. Ga de wereld geschiedenis eens opzoeken en lezen ,ezel.Andermaal koe, die helicopters gaan dienen als vervoermiddel voor je baas en zijn troep. Misschien droom je ervan om mee te reizen met je baas ,de moordenaar,
  Whahahaaaaaa…….


  Maak melding

 44. Ray,
  Jij bent een liegbeest van de eerste orde. Het is een niet meer terug te draaien Frontdeal. Gelet op ondere andere de actieradius van de kisten zijn vanuit het leger voldoende stemmen opgegaan echter heeft Ronald Mugaabe gesproken en wij moeten het ermee doen!


  Maak melding

 45. @Medusa we nemen je niet kwalijk hoor dat je de basisschool alleen genoten hebt.Maar geen paniek, je kunt nog proberen je avond-mulo te halen. Succes.


  Maak melding

 46. @Paraman.
  Maar dat baasje van je boycot toch andere deals die gemaakt werd door de vorige regering. Zo onbeschaamd is je baasje wel om op zijn borst te slaan en alle crediet op te eisen waarvoor de vorige regering hard gewerkt had. Nu dat je baasje deze deal niet ongedaan wil maken bevestigd alleen maar dat het een goede deal geweest was van de vorige regering en eentje dat voor je baasje zijn persoonlijke gemak waardevol is gezien zijn vele reizen met zijn horde aan dwaze volgelingen.Nu denkt hij dat hij de SLM niet meer zal gijzelen want nu heeft hij strakjes 3 heli’s tot zijn beschikking voor zijn persoonlijke doeleinden.
  Wie weet laat hij straks zijn grote broer Obladieoblada vauit Afrika halen met 1 van deze heli’s.Laten halen baja, laten halen.


  Maak melding

 47. Sommigen kunnen of willen het maar niet begrijpen.
  Iets waarvoor je geld moet neertellen betekent niet dat het komt in de vorm van een geschenk!
  en daarom dat het niet gezien kan worden als HULP.
  Hulp wilt zeggen je krijgt het Gratis,als een vorm van Donatie.
  Hai baja, Surinam patriot.
  Je bent heel traag van begrip en ook die E.LUPSON.


  Maak melding

 48. @surinam patriot.
  Hahahaha!Basisschool,avond mulo!Hiihihi!Heb je slechts deze mogelijkheden ter beschikking?
  Dat merkte ik al aan jouw schaamteloos onverzorgd, slordig taalgebruik, dat je daarnet aansloeg!Neem liever een stoomcursus Nederlandse taal.En doe daarna dan weer mee op dit forum.Dat zou je sieren!!


  Maak melding

 49. @ Medusa ik weet nu zeker dat het een puzzel voor jou is geworden en voor de domme koeien! Je behoort ook tot deze groepering maak ik uit!!


  Maak melding

 50. Hallo Mensen
  Waarom vallen jullie Paraman-Pinto zo aan.
  Deze man is ernstig ziek (besmet door de Paars-dom
  virus)
  Ik persoonlijk vind het erg zielig dat de medici
  (nog) geen serum hebben kunnen uitvinden om hem te genezen.
  Groeten
  Jagte-Raho


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.