AC: Bep mag Adjaiso en Poki niet terugroepen

16

PARAMARIBO, 6 jul – Het is ongehoord dat Waldi Adjaiso en Diana Poki bedreigd worden met verwijdering uit het parlement. Dit stelt A Combinatie, AC. In een brief aan het Centraal Hoofdstembureau stelt AC-leider Ronnie Brunswijk dat de twee niet teruggeroepen mogen worden. In elk geval zou de politieke partij Bep die bevoegdheid missen.

Toch is het op aangeven van Bep dat de twee permanente verwijdering boven het hoofd hangt. Bep beroept zich op de Terugroepwet. Het Centraal Hoofdstembureau heeft de betreffende procedure ingezet. Adjaiso en Poki waren tot vorig jaar lid van de Bep. Toen de partij zich terugtrok uit AC, weigerden de twee mee te gaan. Bep vormde toen een eigen fractie met zijn twee overgebleven parlementariërs. De twee dissidenten werden geroyeerd.

Poki zegt tot twee keer toe schriftelijk te hebben geprotesteerd. Daar is nooit op gereageerd. Beide parlementariërs menen nog steeds lid te zijn van Bep. In zijn brief stelt Brunswijk dat de twee op naam van AC zijn verkozen tot parlementariër. AC is nog intact en dus nog vertegenwoordigd in het parlement. De terugtrekking van Bep zou daar niets aan veranderd hebben. Als de twee inderdaad vertrekken, worden ze vervangen door twee leden van Brunswijks Abop.

16 REACTIES

 1. Niets meer of minder dan gerechtigheid. Het is geen sterveling toegestaan om het volksmandaat aan een volsvertegenwoordiger te herroepen. Wat een rare pikinees.


  Maak melding

 2. =En zo gaan zij maar door. Heeft men niet door dat vanaf deze regering aan de macht is er altijd onrust in de politiek is.

  =Nou ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat de President bijna nooit aanwezig is tijdens de vergaderingen, dus weet men zich ook niet te gedragen.

  =Men houd zich ook niet aan de regels en kan de leider ook niet spreken over bepaalde gebeurtenissen. Ook ziet de leider niet wat er gebeurd en moet het van horen zeggen

  =Een slecht voorbeeld voor land en volk. Jammer, maar dit was te verwachten.


  Maak melding

 3. Ik vind het heel brutaal van Brunsje dat hij wil bepalen wat de BEP moet doen.De BEP maakt geen deel meer uit van ABOP en is dus geheel vrij te doen en laten wat zij willen.Waarom Bokito zich hiermee inlaat is volgens mij de vrees om straks met een tweemansfractie te zitten en daardoor haast niets meer te zeggen hebben.
  Het Hoofdstembureau zal zich niet laten beïnvloeden door deze wanhoopspoging van Bokito.


  Maak melding

 4. Het probleem van deze machthebbers,is gewoon hun tekort aan scholing,waardoor ze wetten op hun manier willen verklaren.
  Tijdens NF hebben we nooit te maken gehad met deze problemen.


  Maak melding

 5. #Vene hadden zij hun VWO scholing en het vervolg daarop afgemaakt, dan was dit soort taffarelen en of de opstakels niet in de weg gestaan!!

  Goed voorbereid is halve werk!!!


  Maak melding

 6. Brunswijk, ze zijn officieel nog lid van BEP, je kan dus niet claimen dat die 2 stoelen van ABOP zijn. De huidige oppositie wordt door deze kwestie met 2 zetels versterkt en Brunsie wil dat voorkomen. Hierdoor zal dat wat nog over is van AC maar 3 zetels hebben, terwijl BEP er 4 zal hebben.

  Ik heb het gevoel dat zelfs de Marron gemeenschap Brunswijk zat is. Ze gaan liever voor Allendy, die in tegenstelling tot Brunswijk een echt voorbeeldfiguur voor de Marrons is.


  Maak melding

 7. Dino de zoon van Bouterse heeft 8 jaar gevangenis straf gekregen en heeft nooit de muren van een cel gezien.
  Bedreiging, vriendjes politiek, roven viert hoogtij in Suriname.


  Maak melding

 8. bij een bananenrepubliek is alles mogelijk. allemaal hebben een titel “Moordenaars”, “Rovers”, “Verkrachters”, “Overvallers enz enz enz…, WAT VOOR VERWACHTINGEN MOETEN JULLIE VAN DEZE GELEERDEN HEBBEN?


  Maak melding

 9. Vene,
  Wat jij schrijft is volledig waar. Naast een gebrek aan scholing heeft men ook een gebrek aan tact, gene, eerlijkheid en bestuurskwaliteit.
  In SU kan iedere malloot politicus worden en dat is wat we zelf willen. Een opleiding tot politicus afronden, moet een vereiste zijn in de toekomst.


  Maak melding

 10. ach, het volk de voet-veeg heeft niets te klagen..

  het zijn de mensen zelf de movinas de klagers aanhangers die deze crimies heeft gekozen en daar gezet..

  iemand die verstand heeft zou nooit zulk een lijder gekozen hebben en nu zitten ze zelf in die stront kunnen geen kant uit..

  vluchten kan niet meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.