Surinaamse gevangenen winnen mensenrechtencase

14

PARAMARIBO/SAN JOSE, 5 jul – Een groep van ruim twintig gevangenen heeft met succes een mensenrechtencase aangespannen. Het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten heeft de groep in het gelijk gesteld. Volgens groep onder leiding van Ruben Koempai wordt het beroep tegen hun eerste vonnis te lang uitgesteld.

Er zijn gevangenen bij die reeds tien jaar vastzitten zonder zicht op behandeling van hun zaak in hoger beroep. De groep verwacht nu een vlotte afhandeling. “OP het moment dat het hof een uitspraak heeft gedaan, is Suriname aan uitvoering gehouden. Elke nationale rechter is gebonden aan de uitlet die het Inter-Amerikaanse hof , omdat we dit hof ook hebben geaccepteerd als rechtsprekende instantie”, zegt advocaat Gerold Sewcharan tegenover de Ware Tijd.

Sewcharan maakte de zaak aanhangig bij het hof en verwacht nu snelle uitvoering in Suriname zelf. Advocaten en hun cliënten hebben zich vaker beklaagd over de trage procesloop. Volgens de justitiële autoriteiten is het een kwestie van overmacht. Het tekort aan rechters blijft voortwoekeren. Het is wel eens voorgekomen dat gevangenen onschuldig vast blijken te zitten. Maar dan heeft het al jaren geduurd voordat dit in hoger beroep is bewezen.

14 REACTIES

 1. da fa dang??? Mensen in de cel komen wel aan bij het Am Hof en met succes. dang wat is er fout gegaan met de amnestiewet????? Ik kan het niet begrijpen???


  Maak melding

 2. Hoe zit het met onderzoek naar de 4 ‘op de vlucht doodgeschoten’ verdachten van diverse roofovervallen.

  het is angstvallig stil.


  Maak melding

 3. Wederom een tik voor het rechtspraak van Suriname. Het zal niet lang duren op de volgende dreun zal worden uitgedeeld zowel aan DNA als aan de Rechtspraak door Het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten.
  Voor een stel grote boeven heeft de DNA zich nationaal als internationaal belachelijk gemaakt om binnen 48 uur 15 moorden ongestraft te laten met haar bemoeienis.


  Maak melding

 4. Recentelijk is er een veroordeelde misdadiger middels zijn familielid, Desi Bouterse. op vrije voeten gesteld. Argument: het hoger beroep zou te lang duren! Tegen deze gang van zaken is veel ophef ontstaan. Nu is Suriname door het Inter Amerikaanse Hof veroordeeld. Zal deze Bouterse ook gevolg geven aan dit vonnis??


  Maak melding

 5. Volgens de (Justitiële autoriteiten) van Suriname is het een kwestie van (overmacht)!!!
  Het tekort aan (Rechters) blijft (voortwoekeren).

  Als ik mij niet vergist, was er vorige week ook een artikel verschenen van P.G. Punwasi.
  Dus dan hadden wij toch gelijk (forummers).
  Een brevet van (ONVERMOGEN) blijft nog steeds voortwoekeren bij de rechterlijke macht.
  Mijn (oma) zou zeggen: Loop naar de pomp, met jou (overmacht).
  Gij zult eerlijk moeten werken voor uw dagelijks ‘brood’.


  Maak melding

 6. people u moet zich de vraag stellen wanneer die gasten hun verzoek tot het Inter Amerikaanshof voor mensenrechten hebben verzonden. en bewust heet WKN het jaar 2008 weggelaten. zie dwT van 5 juli 2012.


  Maak melding

 7. Tedje
  Ach in Suribabwe is alles mogelijk.

  jij heb een geluk dat ik je op dit forum niet kan zeggen wat ik jou eigenlijk zou moeten zeggen. je bent zo’n een genie ga zoeken wat de oorzaak is wawrom de zaken zich zo opstallen. wist jij dat het justitieel apparaat een bolwerk was gemaakt van de oranje partij??? en dat keurt jij goed. dat een rechter gewoon mensen die strafbare feiten begaan, als de zaak dient bij de rechtercommissaris, zij op vrie voeten worden gesteld. vooral als ze op chan lijken. gelukkig heeft president venetiaan die zgn noodweerwet van hem niet bekrachtigt.


  Maak melding

 8. Het justitieel apparaat was toen oranje, maar ook heden is hotel santo overwegend niet oranje tog 🙂

  @philip..voor meer info: Goodluck Lonnie!


  Maak melding

 9. Dat was het beleid geweest van 10 jaren lang NF/Regering, alleen maar praten, maar er werden geen stappen ondernomen. Nu is de Regering bezig alles recht te trekken.


  Maak melding

 10. Het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten moet zijn klepper dicht houden!! Guantanamobay was ook een van ze en wat deden zij! Geen hol!!! en zo heb je ook een heleboel gevangenissen in AM. wat doen zijn? wederom geen hol!!

  Uiteindelijk hoort een crimineel achter slot en grendel! Van mij mogen zij iknderdaad zonder enige proces 20 jaren in de cel!1 Wat niet mag, moet je niet doen!! Zo simpel is dat!! Wie begrijpt het niet!1 Alleen geen mier met een olifant gaan vergelijken!!


  Maak melding

 11. @ Koosje dat je het niet begrijpt is logich!! De baas heeft SU onderste boven gegooid en ondanks dat die hufter een ieder in de maling heeft genomen, snappen die zelfde mensen ook geen bal van. Alleen zeg ik aan deze mensen, doe eens je ogen open, maar dan nog!!

  Beetje verstand doet wel wonderen denk ik!! De vraag is of deze mensen dat hebben en of ze het wel gebruiken, maar hoe???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.