Bouterse wil op alle fronten breken met ‘chaos’

143

PARAMARIBO/SARAMACCAPOLDER, 1 jul – “Nu we inzicht beginnen te krijgen in de chaos in het land, die we langzaam maar zeker onder controle brengen, moeten we ook de chaos binnenshuis op orde stellen. Elkaar bestrijden zal desastreuze gevolgen hebben voor de partij.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de vijfentwintigste jaardag van zijn politieke partij NDP. Het overlopen van leden van concurrent VHP wordt gezien als een goede opstap.

Twee leiders van de groep VHP’ers, Vidjai Chotkan en Romeo Jokhoe, kregen van Bouterse zelf een lidmaatschapskaart. Het gebeurde te Saramacca Polder, bolwerk van de VHP. Vragen over betrouwbaarheid van mensen zouden niet ter zake doen. “Surinamers die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van Suriname, mogen zich aansluiten. We moeten de problemen aangaan vanuit een gesloten verdediging”, zei Bouterse. Hij blijft zweren bij zijn ‘sociaal contract.’

Dat staat na twee jaar regeren nog recht overeind, hoewel er nog niet veel van terecht kwam. “Het sociaal contract moet worden nageleefd. Als we zeggen dat het niet kan dat in 2012 nog vijf gezinnen wonen in een huis en we zo lang bezig zijn structuur te maken om versneld huizen te bouwen, is het geen propagandastunt, maar bittere noodzaak, een stuk recht van de Surinamer. Ik kan u zeggen dat die huizen gaan komen.”

Nu het Suriname economisch voor de wind gaat, wordt het tijd voor het tweede plan. Mensen moeten ook merken dat het goed gaat. “Wat we nodig hebben, zijn niet mooie cijfers. Suriname staat in de belangstelling. Een aantal grote landen wil investeren in dit land. Kapitaal wil uit Europa trekken, naar een land waar er organisatie is, productie, waar de mensen bereid zijn hard te werken. Onze daden moeten uitwijzen of we echt van het land houden.”


143 REACTIES

 1. Acht Bouterse hou toch op met je populistische praatjes, je lijkt Geert Wilders wel. kapitaal wil uit Europa trekken… de grootste economie van de wereld (ja groter dan USA en China)… weg uit Europa, naar Suriname zeker. Let op: de kapitalisten willen maar 1 ding: zoveel mogelijk ruwe grondstoffen en goud uit Suriname wegtrekken.


  Maak melding

 2. wie er ook moge regeren in suriname ,ik hoop dat het goed mag gaan op economisch sociaal gebiedt.op dit moment staat suriname er niet slecht voor economisch ,en ook zonder hulp van wie dan ook .ik prijs suriname dat het eigen kracht ook nog een reserve potje van meer dan 800 miljoen amerikaanse dollars heeft ,ik ben geen econoom maar suriname had nog nooit op eigen kracht dit bedrag als reservezonder ontwikkelings hulp .niet vioor niets zeg ik dat suriname moet kappen met die ontwikkelings hulp en haar dingen op eigen kracht moet doen omdat suriname die potentie heeft .laat nederland dat geld houden voor eigen gebruik ,mocht er weer samen werking zijn tussen beide landen moet suriname dat geld weigeren ,het is vernederent om steeds te roepen dat men stopt met geld geven. de regering bouterse is door het volk gekozen .mie begie oeng wiens ai kong boeg bakka nanga holand no tik na monie .mik ding gie ding sma voe na voetselbank ,ze hebben het zelf nodig .


  Maak melding

 3. Bla bla bla. Goedkope retoriek van de meest incompetente president die Suriname ooit heeft gehad.

  Na 2 jaar heeft helemaal NIETS gepresteerd dan een tot op het bot verdeeld land en een illegale amnestieewet op hem en zijn handlangers mede-moordenaars uit de gevangenis te houden.


  Maak melding

 4. Nou maak je borst maar nat,…..er komt een nieuwe dodenlijst. Bouterse betaald alles cash.
  Voorbeeld: Sgt. Hawker gewond en gevangen genomen en uit eindelijk geëxecuteerd, zonder enige vorm van proces.
  Dubieuze zelfmoord van Horb aan schoenveters. Zal ik door gaan?? Er kleeft zoveel bloed aan zijn handen het is niet normaal.


  Maak melding

 5. die koelie’s heeft hij omgekocht met een paar kilootjes. die achterlijke mongolen verkopen het land aan deze moordenaar, het zou mij niet verbazen dat ze hun eigen moeder durven te verkopen aan deze duivel, En er is nog heel veel grond in Saramacca, straks worden deze ka koelie,s ook nog eigenaren van!


  Maak melding

 6. @Pasew: 2 mensen 1 gedachte, maar volgens mij is het niet alleen die DAROO die onze vriend LETTERLIJK parten speelt,volgens mij is hij ook nog bij WITTIE Houston en BOBBY BROWN op visite geweest…….


  Maak melding

 7. Dé grootste fantast van Surimaribo, is weer eens aan het woord geweest. Bouterse kan beter een cabatier/komediant worden.Persoonlijk zou ik méér van hem genieten.

  Hij houdt steeds meer van de podium en zijn bla,bla,bla……..!Uit eindelijke resultaat……cero,cero,en nogmaals cero.Wat schieten de Surinamers hier mee op !!!???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 8. Ben onlangs op vakantie naar Suriname geweest, en inderdaad, je ziet een grote vooruitgang op alle gebieden. ER wordt puin geruimd, overal word er gebouwd. En wat een mooie luchthaven hebeen we nu.
  Je ziet duidelijk het verschil met ex-president Venetiaan,die heeft werkelijk nooit iets voor het land gedaan. Bouterse is een man van daadkracht, hij is en leider, en dat heeft het land nodig. Het volk was moe van Venetiaan en heeft daarom gekozen voor Bouterse. Ik ben blij met de regering Bouterse, want ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe Suriname nu met sprongen vooruit gaat.Ga zo door Bouterse, wij hebben voor jou gekozen en we stemmem op de volgende verkiezing weer op jou.Bouterse we zijn trots op jou.


  Maak melding

 9. @Jack, ik blijf neutraal en heb geen politieke kleur. Maar een ding moet je niet vergeten dat Venetiaan de bouwsteen heeft gelegd waarom het vandaag zo goed gaat in Suriname.

  =Laatst nog heeft het IMF bekend gemaakt dat dankzij het beleid van de vorige regering Venetiaan het zo goed gaat in Suriname.

  =Jammer zien mensen vooruitgang door mooie “gebouwen” en reageren daarop zonder zich af te vragen vanwaar dat geld komt en hoe men zo snel vooruitgang boekt.

  =Vergeet niet wat voor puinhoop Wijdenbosch in het lang heeft achtergelaten en een lege staatskas voor Venetiaan.


  Maak melding

 10. De president heeft gesproken, en het commentaar hierop
  spreekt voor zich, uiteraard geeft een ieder zijn eigen visie, en dat, incognito nog steeds, dat mag, zeker,wat ik meegeef ten eerste die gasten die overstappen vanuit de VHP, zullen wel beter weten waarom, want die partij is al jaren een TTTTTTTTTT zootje, en we kunnen maar negatief blijven etc op wat daar gebeurt omdat baas daar de pres is, no spang mensen, na 2015 is ie weg en dan misschien komt bigi lip op een brancard terug om de scepter te zwaaien,
  want er zijn nog mensen die hem nog als een gado zien,nou sorry, ik laat het hierbij, anders ga ik over de scheef.


  Maak melding

 11. @ jack, met die luchthaven zijn ze al heel lang bezig, dat komt echt niet door Bouterse. Die plannen zijn nog van sinds toen Derby nog leefde opgesteld door de toenmalige minister Defares. Ze zijn sindsdien consequent uitgevoerd, soms met wat vertraging door politieke tegenspel. Men wilde niet dat Defares en de SPA scoorden. Ook de rehabilitatie en uitbreiding van de havens zijn plannen van Defares. De havens heeft hij niet alleen bedacht, maar ook uitgevoerd.

  Ook dat bouwen gebeurt a lang, EN ER IK BEN ER NIET BLIJ MEE. de mensen met geld doen wat ze willen. Ze stelen gedeeltes van trottoirs, wegen, stukjes overheidsterrein (bij uitbreiden van hun zaak) en niemand doet ze wat. Ook dat gebeurde reeds onder het Front.

  En die sukkel die zegt dat Suriname nu $ 800.000.000,- reserve heeft:

  Venetiaan heeft in twee regeringstermijnen een soortgelijk bedrag aan schulden afgelost en daarna ook nog $ 600.000.000,- gespaard. Bouterse’s bijdrage is dus echt niet zo groot. Bovendien mocht hij beginnen op een geasfalteerde weg. Venetiaan begon TOT TWEE KEER TOE in een moeras.


  Maak melding

 12. Bravo Bouterse hoe je bezig bent.Vraag geen geld aan anderen doe het met wat je hebt.Vandaag is 1 Juli bevrijd je van de juk van Nederland.

  De vazalen van de witten kunnen je niet tegen houden je bent een wettig gekozen president.

  Voor uitgang door Vene in gezet IMF zegt dat zelf kunnen ze niet denken dit zijn de vazalen.


  Maak melding

 13. Breken met chaos is bittere noodzaak voor Suriname. Ook breken met het braaksel van de chaos in de schizofrene hoofden van onze keffertjes in Calimerostan is bittere noodzaak. Onze meest progressieve president aller tijden heeft Suriname weer op de rails gekregen en de onoverwinnelijke NDP staat wagenwijd open voor allen die willen meewerken om van Suriname een echt onafhankelijke republiek te maken. Iedereen kan zich aanmelden en de partij van Bouterse toont keer op keer weer aan dat het de meest diverse partij is. De NDP staat garant voor een op niet etnische leest geschoeide denkwijze en haar revolutionaire ideeen zijn de blauwdruk voor algehele innovatie in de politiek. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse politiek hebben een enorme boost gekregen. Het Venetiaanse bedelmodel heeft plaatsgemaakt voor het Bouteriaanse geloof in eigen kunnen. Het gaat inderdaad goed met Suriname en zionist Rosenthal en zijn marionettenleger en redimusu-aanhang zullen steeds zuurder kijken naar de onafhankelijke Surinaamse geest en het nieuwe grootse elan van de revolutie. Een totale revolutie die steeds duidelijker model staat voor totale dekolonisatie en progressief denken. Suriname ontwaakt en haar kinderen staan klaar om de geestelijke en fysieke omwenteling met daadkracht vorm te geven. Leve Suriname!!!!!!!!! 🙂


  Maak melding

 14. desi ,,
  hou op met al die valse beloftis die je het volk voor schotelt..

  al twee jaar ben je aan het stuur en hebt nog steeds geen moer van kunnen maken.

  ondanks dat je nu vrij reist door de hele wereld op kosten van de staat lees belasting betaler,kun je er niks van baken,het zal je niet lukken ook..

  als lijder v/h land,had je zeker een mening kunnen geven over die amnestie-wet wat je voor je zelf hebt klaar gespeeld o.a. de beoordeling van het buitenland..

  verder moet je reageren wat de gevolgen zijn van deze amnestie-wet en niet verschuilen achter in het binnenland..

  wat zijn de redenen dat je niet naar Braziel ben je weest,het volk heeft het recht dat te weten geen valse smoes..

  wanneer hou je een toespraak/beoordeling over al die criminelen in su.die het land dagelijks beheersen,waar jij desi somo en ronny de hoofd rol spelers zijn, vergeef je zoon ook niet..


  Maak melding

 15. @ Ferdinand Hossenbux
  Hoewel ik het beneden mijn waardigheid vind,zal ik nog een keer reageren op jouw geklets in de ruimte.Je bent even knap als een garnaal.Twee jaar geleden was er nog geen chaos.Begrijp je wie alle chaos heeft gecreëerd? Waarom ben je jaloers op de VHP? Ik begrijp dat je je meester wil dienen,maar doe dat op een oprechte wijze: de VHP heeft geen chaos gesticht,maar jouw meester.


  Maak melding

 16. @ Jack
  Het is deze goedkope Duitse rethoriek van Hitler en zijn nazi-eliten dat aan enkele miljoenen Joden het leven gekost heeft. Terwijl Sital (NDP)van het rijstorgaan aangeeft hoe goed het gaat in de rijstsector verklaart Rashed Doekhie (NDP) dat Sital liever zijn grote mond kan houden. Wie liegt, en wie houdt wie voor de gek. Misschien moest die Columbiaanse prostitue harder gebeten hebben.


  Maak melding

 17. hahahaha mensen zitten in nederland en vragen zich af wat bouterse al heeft gedaan voor suriname jullie laten mensen lachen hoor.als je dat wil weten ga naar suriname niet hier op waterkant zitten vragen op je pc koop een ticket stap op de klm of slm air france vlieg naar suriname dan zal je zelf zien hoe het daar gaat oke niet kletsen van uit jou pc


  Maak melding

 18. Beste Anna_Zoeloe: Ik zou zeggen pak je koffer, wordt lid van de NDP en doe eens een keer in je leven wat voor je land waar je nog nooit hebt gewoond.

  Of verlies je dan je uitkering van/uit Nederland?

  Kansloos Bouterse Teefje


  Maak melding

 19. vandaag 1 juli herdenken wij de vrijheid van onze voorouders de surinaamse slaven die als beesten werden behandeld door mensen die onze mensen niet als mens zag maar als dieren die moest werken voor hun welvaart.nu is dat anders door mijn eigen broeders tegen makaar op te hitsen en mijn broer die bergijp nog steeds niet dat wij broeders zijn omdat hij geloof dat die wit mang super is verraders


  Maak melding

 20. suri patriot noem jij je eigen hihihihihih.tik joe uitkering en ga naar de voetsel banken ,meer weet je niet van suri .wiens brood je eet wiens woordt je zal spreken .wat voor vooruitgang heb je als ik jou zo hoor praten .je hebt geen ontwikkeling ,je zit achter je pc wat je van de cociale dienst hebt gehad en kraait onzin uit .mensen als jou soort zijn zielig .
  bouterse is de sterke man in suri en hij laat geen enkel nederlander hem de les voorlezen .wij willen gelijk waardig behandeld worden en niet de les laten voorlezen zoals die bakras jou soort de les voorlezen omdat je afhankelijk bent van die uitkering en die voetsel bank .kom in suri en zie wat er gedaan wordt .niet 8000km nonsens zitten uitkraaien .rutte moet die lasten nog meer verhogen tot dat sommigen van jou soort het niet meer kunnen uithouden en dat gaat in oktober en januari gebeuren .
  de ellende van crissis begint nu pas .suriname gaat vooruit met of zonder bouterse ,een ding weet ik ,nederland krijgt geen voet meer aan de grond wel mogen ze komen investeren zaken doen .ontwikkelings hulp mogen aan de voetsel banken schenken om jou soort te onderhouden .blijf lekker als nederlandse patriot in patata dombo.blijf lekker die nederlandse pedoprtij steunen de homos en de kinder verkachters .in suri is het ondenkbaar een pedopartij op te richten ,en men heeft het in patata over normen en waarden .foeiiiii


  Maak melding

 21. Ik zat erop te wachten de negatieve reactie, op mijn mening, trouwens ik richt tot ene…. Jako meneer of mevrouw incognito, je weet wie ik ben, maar goed, blijf maar zo reageren, dat kan, ik klets in de ruimte, prima, en ik ben even knap als een garnaal, jij moet echt loekoe mang worden, daarnet, heb ik een broodje garnalen op, zelf gemaakt ja, en ik liep naar de spiegel toe, te gek gewoon, bedankt,joe boeng
  maar nog wat, over die VHP ik jaloers, kom op waarom zou ik, de vorige week hoorde ik een goeie van een sranang mang over die partij VHP schrijf hem op vijf
  hoopjes Poepppp ja poepppp zei die man tegen mij, ik keek hem aan en zei ok dan!!!!
  En tot slot,je hebt over mijn meester, boi ik ben allang van school af, wat hoe zo, meester en ik dien niemand, ik ben alleen gekomen en zal ook alleen weer vertrekken, en ik loop niet achter de bune aan of lllll
  mee met hun, echt niet het is mijnnnn meningggg.
  En nu douw ik nog twee garnalen naar binnen lekker!!!!


  Maak melding

 22. vandaag 1 juli de surinaamse slaven waren vrij 149 jaren geleden van nederland maar het ziet er naar uit of dat nog steeds in die mensen zitten van kinds kind kijk wat er nu gebeurd met den haag en suriname steeds proberen te druken in alle hoeken.1 toen slaven die voor hun vrijheid waren weggelopen moesten van hun baas zijn eigen broer opsporen en terug brengen met alle gevolegen van een dierlijk behandeling of de dood


  Maak melding

 23. ik ben voor mijn vrijheid weggelopen van mijn baas die mijn een dier ziet en behandeld.daar ik ben weggelopen ben ik mijn broer en zus niet vergeten ik kom terug om mijn broers en zusters te bevrijden van die onderdrukking maar baas had mijn broers en zusters omgekocht om binnen huis en toilet schoon te houden dus dat vonden ze leuk en als klikken spaan leuk vonden ze dat dus ik ga niet want mijn baas houd van me ” verkoop je broer niet voor niemand verkoop je zusters voor niemand wees niet bang als nederland gaat dreigen je ben geen slaaf meer je ben vrij


  Maak melding

 24. Ook onze Takkie Takkie heeft gisterenavond diep in het glaasje gekeken, en is daarna langdurig op visite geweest bij WITTIE Houston en Bobby BROWN………..


  Maak melding

 25. 1juli 2012 laat je niet meer gebruiken door die zelfde mensen die jou voorouders zo heeft behandeld speel geen brave jongen voor die mensen als toen foetoe boi,,begrijp dat dat hun methode was toen om je broer te verraden en nog steeds zijn erg nakomenlingen van deze verraders nog midden ons oeng dring,ing na bobie suriname is een vrij land en heeft geen baas nederland meer nodig om papa te komen spelen we zijn geen slaaf meer maar surinamers ,, dja dja ook ,, en geen bangerd voor nederland met hun boycot ,,freee vrij zijn wij ja met bouta ,,


  Maak melding

 26. leuk doe op deze side kom op
  wat jij niet weet foetoe boi zo zal dat zijn en blijven kijk hoe lang geleden nog heb je zulken gasten in ons midden die denkendat wit mang hou van ze vrij je zelf jongen je hoeft niet bang te zijn voor nederland je ben vrij of blijf je die foetoe boi want dat lijk je leuk te vinden


  Maak melding

 27. Takkie bedoelt dat hij nu weer in de bijstand zit en dat hij de witmang voor zijn levensonderhoud laat betalen.

  Principes zijn voor Takkie heilig maar het mag geen geld kosten…….

  kansloze pauper zonder ruggengraat.

  Dit soort types gebruikt het ‘slavernij syndroom als parasiet.Lees van je voorouders misbruiken om zelf geen reet uit voeren.

  Want waarom werken als je je hand kunt ophouden”

  Heb ik gelijk Broh?


  Maak melding

 28. Al blaffen de honden en tandeloze pitbulls van de NPS en VHP, de NDP en MC karavaan trekt ongestoord verder !

  In een zeer korte tijdspanne heeft onze president de natie Suriname eindelijk op de wereldkaart weten te zetten. Dit is gebeurd ondanks alle tegenwerking vanuit de Noordzee en enkele redimusu’s onder ons !

  Het was toch een mooi vlagvertoon om het vliegtuig van Suriname Airways op de achtergrond te zien op de foto na aankomst van onze president in Buenos Aires ?

  Nu effe nog wat spijkers met koppen slaan en alle neuzen in een bepaalde richting te brengen, dan gaat de NV Suriname van start !

  God speed, mama sranang !


  Maak melding

 29. Altijd lachen met Milton “n een zeer korte tijdspanne heeft onze president de natie Suriname eindelijk op de wereldkaart weten te zetten”

  Ja, als ultieme bananenrepubliek waarbij moordenaar/drugsdealer Bouterse ZICHZELF amnestie verleende om uit de gevangenis te blijven.

  Uit welk gesticht hebben ze je dit weekend verlof gegeven Milton?


  Maak melding

 30. Vandaag herdenken we het einde van de slavernij, en over enkele jaren herdenken we weer voor de tweede keer de chaos die deze moordenaar en mensenrechtenschender Bouterse heeft nagelaten voor dit land.


  Maak melding

 31. @milton

  Wat!?
  Milton ,die moordenaar reist toch op en neer gebruik makende van onze eigen national carrier,Surinam Airways die hij gegijzeld houd voor eigen gebruik?
  Zo,als je niet onze national carrier op de background ziet ,wat verwacht je dan anders.Je denkt toch niet dat deze lafaard het zal wagen om met een parachute op zijn rug proberen te landen ergens ,waar zij geen idee hebben over het heden en verleden van deze idioot,de moordenaar ka bouta?
  Whahahaaaaaa…


  Maak melding

 32. De grootste chaos veroorzaakt hij zelf met zijn collega verdachten om minachting ter tonen aan de rechtbank, er voor te zorgen dat de hij ongestraft blijft bij een eventuele veroordeling voor moord en voor het voor het internationaal neerzetten van Suriname als banenrepubliek .


  Maak melding

 33. Ik was gisteren op uitnodiging (ergens in Nederland)bij de tewaterlating van een zeer specialistisch schip die over ca 8 maanden operationeel zal zijn voor diensten over de wereldzeeen. Heb ook enkele bobo’s van dit bedrijf gesproken over de business in het algemeen en toen over Suriname. Het bleek dat deze mensen laaiend enthousiast waren over de huidige ontwikkelingen in Suriname.
  Men vroeg zich af hoe en waarom een ontwikkelingsland tegen het voormalig moederland kan zeggen van; hou je ontwikkelingsgeld maar, we hebben het niet nodig !

  Men vond dat zeer dapper en stoer en hadden geloof in de huidige leiders van dit land.

  Ergo beste posters, dit is wederom het bewijs dat onze president Bouterse een goede job doet, en ik denk dat het steeds beter zal gaan voor de Suri’s (ook voor al die idiote redimusu’s) omdat deze man een visionair zonder wrok is !


  Maak melding

 34. Ik hoop dat Bouterse opmerkt wat deze Mari-ka bezig is te doen. Als goede advocaad zou hij het beter weten niet in zee te gaan met iemand dat perceel wil stellen van een alleenstaande moeder shame on you. lees de zaak john noordwijk beter voordat je kinderen waarvan hun vader overleden is en wat voor hun heeft nagelaten besteelt.jammer jammer jammer. ga maar in hoger beroep Zweevel heeft ook moge ervaren hoe deze john noordwijk is. Maar God slaapt Niet.


  Maak melding

 35. Doel moet zijn: Een volk, een natie en een NDP/MC
  Stop met etnische politieke voering van VHP nml
  Ik ben een hindoestaan en ik ga blindelings op de Hindoestaanse etnische politieke partij stemmen.
  Sluit aan bij de NDP/MC (Multi etnische politieke partij) die belangen van alle burgers, ongeacht hindoestaan, creool, javaan enz. zal behartigen.
  NDP is een heilige politieke partij, omdat de voorzitter/Pres DDB een heilige leider is.


  Maak melding

 36. @anna_z, vandaag is 01 juli keti kotie. Ik heb aandachtig naar verschillende gesprekken geluisterd over de afro Surinamers. Meneer Zundert zei het volgende:;

  =De afro Surinamers kennen geen eenheid en weten ook niet samen te werken met elkaar.
  =Zij houden ervan om een schuldige te zoeken in plaatst van dat zij aan hun zelfs gaan werken.

  =Allen die op de boot uit Afrika zijn gekomen zijn zwarte Afrikanen, maar in Suriname zijn zij verdeeld in verschillende groepen zoals::marrons, creolen, boslandcreolen, terwijl zij allen een zijn.

  =Waarom wordt Nederland alleen als schuldige gezien, terwijl de Fransen, Engelsen, Italianen noem maar op, ook mede verantwoordelijk waren voor de slaven van toen.

  =Niet alle zwarten die met de boot naar Suriname was vervoerd was ook een slaaf.

  =Ik ben meneer Zundert en alle anderen ook dankbaar voor hun gesprekken.


  Maak melding

 37. Beste Ira,

  Duidelijk verhaal.

  Ik voorspel je de reactie van Anna_Zeepbel die jou gaat uitmaken voor redmusi, koloniaal gedeformeerd en Calimirostan aanhanger.


  Maak melding

 38. Zondag 1 juli 2012 om 18:42 uur, door Milton
  Ik was gisteren op uitnodiging (ergens in Nederland)bij de tewaterlating van een zeer specialistisch schip die over ca 8 maanden operationeel zal zijn voor diensten over de wereldzeeen. Heb ook enkele bobo’s van dit bedrijf gesproken over de business in het algemeen en toen over Suriname

  Hhahahaahahahahahaa Milton ye kier mi,die mannen dachten zeker,soortoe law man oen habi dja na oenoe tapoe.
  Dus om je af te schepen vonden ze alles van boutje en suriname geweldig jo Ezel.


  Maak melding

 39. Bouta, moeten zij nú riesuffelen ! Ha ha ha ha…….Wie durft het aan ??? Hij heeft zijn langste tijd al gehad !Is (al lang) gebleken, dat hij absoluut het niet goed doet.Hij heeft alleen maar bla ,bla,bla……..en maar blijven wijzen naar de ander.Hij moet plaats gaan maken vóór een ander.Opo Kondre Mang Oeng Opo,Sranang Grong É Karie Oeng….!!! Voor dat het te laat is.
  Wikieleaks broeder wat vind jij er van ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 40. Jack. Ik begrijp werkelijk niet dat je kunt stellen dat het beter gaat. Ik ben onlangs voor de eerste keer in Suriname op vakantie geweest en werd getroffen door een aantal specifieke punten. Wij hebben als toeristen met diverse mensen informeel contact gelegd; de volgende dingen vielen ons erg op: 1. Heel veel Surinamers zijn bijzonder vriendelijke, goede mensen. 2. Je “voelt” de corruptie op vele plaatsen en contactmomenten in de samenleving. 3. De kliek rondom Bouterse graait geld uit de samenleving bij elkaar en verdeelt het onderling. 4. Normale, hardwerkende Surinamers kunnen nauwelijks financieel overleven en moeten wel ” hosselen” om in leven te blijven. 5. Ieder jaar gaat de levensstandaard achteruit door de enorme inflatie en corruptie. Vele hardwerkende Surinamers maken zich veel zorgen over te toekomst, maar durven nauwelijks van zich te laten vanwge mogelijke represailles !
  Ik heb echt met Suriname en met de hardwerkende, goedwillende “echte” Surinamers te doen en ik hoop echt dat Bouterse en zijn corrupte clan snel uit dit mooie land verdwijnen.


  Maak melding

 41. Milton zegt:

  “……. omdat deze man (Bouterse) een visionair zonder wrok is !”

  Tegen wie moet hij wrok hebben Milton? Tegen die afgesneden penis van Daal???


  Maak melding

 42. @Albert bedankt voor je posting,….je hebt gelijk het is een grote boeven bende,..Somo, Brunswijk, Bouterse clan.
  Surinamers zijn harde werkers, maar zien er niets van terug.
  Er moet een nieuwe jonge wind waaien, met een president die Suriname echt verdiend.


  Maak melding

 43. albert je zegt het zelf ,je bent na jaren voor het eerst naar suriname gegaan en je weet al alles in korte tijd.dit lijkt mij echt niet geloofwaardig .
  wat jij vertelt zal een redimusu jou geloven .
  je bent met een negatieve instelling naar suriname gegaan en nu kom je negatief praten over dat land .wat jij vertelt zijn leugens die je moet vertellen aan hen die het niet weten .hoe komen die vele huizen dan in suriname ,hoe komen die vele autos in suriname ,goed geklede mensen ,de vele feesjes .komt het dan allemaal van de drugs.wil jij mij vertellen dat het in holland beter is met die voetsel banken en de duizenden die in holland als rijk land pinaren .houdt je eigen voor de gek en je famillie .tuurlijk zal je moeten werken in suriname wil je wat bereiken of denkt deze albert dat je moet zitten en het komt naar je toe .wroko nomo joe za roko om het te bereiken .


  Maak melding

 44. Monoratt is vooralsnog een VHP’er en populist ! Hij weet zelf niet wat hij wil, hoort wat hij zelf wilt horen en waait met z’n eigen hemdje mee.
  Monoratt heeft een vlotte babbel maar zeer gevaarlijk en ongeloofwaardig als politicus. Misschien dat hij z’n focus eerst kan richten op z’n vak en over 10 a 15 jaar terugkeert in de politiek.


  Maak melding

 45. Zondag 1 juli 2012 om 21:54 uur, door pero

  @pero jij geeft af op Albert.
  Als jij ziet,dat het zó geweldig gaat in Suriname anno 2012, is je goed recht. Maar zou je ons met Feiten(voorbeelden) willen overtuigen waar in Suriname zo geweldig gaat.Benoem voor ons 5 of 10 dingen of meer……..waar mee regering Bouterse vooruit gang heeft geboekt. Wij willen met voorbeelden overtuigd worden.Doe je best Pero !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 46. @ Molenaar, Vene en Midete. Blijven jullie maar onder de steen waaronder jullie toeven en kom over 5 jaar weer kijken whats cookin !

  Jullie zijn blijven steken in het verleden en heeft de tijd je reeds ingehaald, alleen weten jullie dat nog niet !

  Ik kan op dit moment met trots; ‘I love Su’ zeggen !


  Maak melding

 47. @Milton jij hebt het steeds over Bouterse een kans te geven,..hoeveel kansen nog?? Bouterse rol is al uit gespeeld mi boy,…Suriname moet af van die rovers.
  Harish Monoratt is jong en moet nog veel leren, dus geef hem ook de kans.Hij heeft gezien hoe het niet moet.


  Maak melding

 48. @Albert
  Je schrijft op Zondag 1 juli 2012 om 20:57 uur aan Jack:-
  “Ik begrijp werkelijk niet dat je kunt stellen dat het beter gaat.Ik ben onlangs voor de eerste keer in Suriname op vakantie geweest …………..” enz.

  Mijn reactie daarop is:-
  Voor de eerste keer en dan al klaar staan met je oordeel?
  Zou jij je juist niet de moeite moeten getroosten voor een 2de keer een kijkje te gaan nemen?
  Mensen vertellen zoveel, maar de beste bode is de man zelf!


  Maak melding

 49. @Milton
  De tijd heeft jou ook ingehaald,want je baas heeft nog 3 jaren te gaan en niet vijf.Tot nu toe heeft hij nog niets uitgevoerd.Ik kan het weten,want ik woon hier in SU.
  Blijf jij maar lekker dromen,en ik hoop dat je meer uitnodigingen krijgt om als een aapje naar boten te gaan kijken.


  Maak melding

 50. Beste Milton: Je bent trots op een land dat wordt bestuurd door een criminele rovers/moordenaarsbende…

  Dat zegt iets over jou gesteldheid


  Maak melding

 51. @Suri patriot. Bouterse heeft van mij geen kans gekregen, maar doet gewoon wat hij moet doen ! Het volk heeft voor hem gekozen om een goede job te doen zodat het goed met het land en de Surinamers gaat !

  @Vene, voor een kans moet Monoratt bij één van de vele casino’s in PBM zijn en daar verder te gokken !
  In DNA wordt er niet gegokt en krijgt ook niemand een kans !
  Werken moet deze Monoratt in DNA voor land en volk, maar als blijkt dat hij vlees nog vis is dan moet hij wieberen !

  En ook nog het volgende beste Vene. Tel na de 3 jaren die jij aangeeft nogeens 5 jaren bij op want ik weet zeker dat Bouterse na de ev parlementsverkiezingen in SME wederom tot president wordt gekozen.
  En reken er op dat de VHP nu wel met de MC mee zal moeten doen anders loopt deze partij leeg.

  Moet jou vertellen dat het nogmaals quite impressive was om samen met ca 2000 man te zien hoe een gevaarte van 150 meter (na de doop)vanaf een helling het water in glijdt.
  Ik denk niet dat jij deze ervaring zal meemaken vrind want jij zit te lang en te vaak te veel onzin over Bouterse op dit forum te verkondigen.

  Voorlopig heeft Chan Santokhie nog het voordeel van de twijfel van onze hindustaanse broeders, maar als dit electoraat door heeft dat Chaan niets te bieden heeft en de Shanti politiek voortzet dan kunen we een tsunamie van overlopers uit de VHP verwachten.


  Maak melding

 52. Pres het volk bedankt u voor de volgende megaprojecten die zijn gerealiseerd.
  18000 huizen
  bruggen
  flyovers
  sneltrein
  diepzee haven ect
  ik hou het lijst maar kort anders wordt het een chaos


  Maak melding

 53. Bouta, de chaos in jou land heb je zelf veroorzaakt, maar dat ben je al weer vergeten zeker?
  Door jou komt dat mooie land totaal in een isolament te zitten hoor, en jij maar denken dat er zoveel landen staan te springen om Suriname te hulp te schieten.
  Weet jij niet dat de fabeltjeskrant al een hele poos niet meer bestaat?
  Wil je de chaos in Suriname oplossen begin dat meteen je koffers te pakken en meldt jezelf aan bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
  Vergeet vooral je criminele vriendjes en vriendinnetje niet mee te nemen!
  Wordt nu toch eens wakker, domme brulaap!
  Jij bent de oorzaak van de chaos daar!


  Maak melding

 54. Ik wil aan het volk van Su verzoeken om deze Regering/ President D.D Bouterse volop te onder steunen.
  Laten we niet alleen met bedoelingen ondersteunen om een werk te krijgen bij de overheid of voor hoge functies etc etc, maar gewoon loyaal bezig zijn zonder bij bedoelingen.
  Kijk aub niet alleen naar je eigen belang, maar naar algemeen belang. Dus nogmaals Algemeen belang is de beste en geef je nooit op, blijf maar doorzetten.
  Verder moeten de mensen die nog leden zijn van NF/VHP en NPS hun verlaten en aansluiten bij de NDP/MC(AC+VA), omdat Nederland via deze NF/VHP en NPS wil bepalen wat in Su moet gebeuren en Surinamers onderling laat vechten en vorming van een natie/volk/MC(eenheid) ook verbreekt.


  Maak melding

 55. @Rob de mega Kraba. De Europeses economie is niet groter dan die van USA. De economie van de amerikaanse staat Californie alleen is groter dan die van Frankrijk. Die van Texas is al groter dan de grootste economie van Europa. Dus blijf de les, als Europa geen geld heeft is Uncle Tom nog steeds hier.


  Maak melding

 56. @ Rondo & @Rob.
  Vooralsnog heeft de VS nog met een ruime marge de grootste economie ter wereld, met bijna een kwart van het wereldwijde BNP. Enkel de Eurozone is als geconsolideerde entiteit sinds 2004 een grotere economische macht dan de Verenigde Staten, zij het met een haarlengte.


  Maak melding

 57. Ik heb vandaag Bouterse voor de eerste keer op een zinnige opmerking kunnen betrappen:

  “Er worden Chinezen aangetrokken in de bouw omdat zij voor de helft van het geld en tijd in staat zijn te bouwen. Bouterse haalde aan dat Surinamers laat komen op het werk. Dan willen ze de krant lezen en discussiëren. Daarna hebben ze honger en willen een bamie of een teloh kopen, voor ze aan de slag gaan. Hij wees erop dat deze mentaliteit moet veranderen. “We moeten niet alleen met onze mond zeggen dat we van ons land houden, maar dit tonen met daden”, benadrukte Bouterse.

  Daarna de gebruikelijke onzin zoals:
  Bouterse zei dat Suriname midden in de belangstelling staat van de wereld. Veel landen willen hun geld hier investeren. De situatie in Europa is niet rooskleurig. Investeerders zoeken andere mogelijkheden om zaken te doen. Suriname is een optie voor hen”

  Ik hoor nu al 2 jaar dat er rijen dik investeerders voor de deur van Bouterse staan maar er heeft zich nog niet één officieel gemeld……Loze beloftes en broodje aap verhalen.
  Maak melding

 58. Beste Shayrie:

  het rijtje paarse ezels dat je opnoemt zijn 1 en de zelfde persoon die de hele dag in opdracht van de NDP als spion deze site probeert te beinvloeden.


  Maak melding

 59. toen vene aan de macht was was somo de president en en vene parlement voorzitter .goed dat vene is weggestemt .
  als je zo goed was als president vraag ik mij af waarom het volk jou als vuil heeft gedumt.ik hekel die vene ,mensen moeten zich eerst afvragen waarom men op bouterse heeft gestemt .niet 8000 km roepen dat de mensen dom zijn ,beledig het surinaamse volk niet als je niet weet wat zich afspeelt in dat land .ik woon in suriname ik weet waarover ik praat .nogmaals ,goed dat vene van het toneel verdwenen is hij mag nooit meer aan de macht komen .de enige kans die de nps kan maken om weer zetels te winnen is als zij een voorzitter hebben met echte ballen .niet een voorzitter die bang is om zijn plekje te verliezen ,of een voorzitter die bang is voor zijn onder geschikte .kijk naar de grond uitgiftes wat voor corruptie en vuile praktijken zich afspeelden onder somo toen vene president was .en men wil bouterse gaan bekritiseren als het om corruptie gaat .dan moet men de gehele parlement ,van de nps ,vhp,ktpi ,pl en somo opsluiten .allemaal corrupt ,de een niet beter dan de ander .
  bouta is voor mij de beste tot nu toe.het volk heeft gesproken ,bouta president daarmee basta ,wij zien jullie weer in 2015 bij de volgende verkiezingen ,men zal zien dat bouta de aanstaande verkiezingen weer gaat winnen op democratische wijze waar nederland en de redi musus verstelt zullen staan .zolang bouta aan de macht is zal nederland geen poot aan de grond krijgen mie pero takie .ze mogen die ambasade sluiten ,wij wachten niet op geld wij wachten op investeringen ,laat holland vene en die redimusus die vis geven bouta wil die hengel .wij bedelen niet wij geloven in eigen kunnen .desnoots hulp van anderen maar het surinaamse volk wil gerespekteert worden wij kiezen bouta .weg met opa rozenthal en rutte .los je problemen op in holland ze zijn inmens ,crissis op crissis hebben ze ,voetsel banken alles wordt duurder let maar op in juli,oktober en begin 2013 wat er in holland gaat gebeuren .ding poepe .een rijk land die zijn volk laat lijden .en die redimusus weten dat maar zijn stil wetende dat ze niets kunnen dan maar slikken .bouta drukt die prijzen naar beneden in suri .het volk is tevreden ,in holland gaan ze omhoog hihihihihihihih


  Maak melding

 60. Beste Pero: Hoe oud ben. aan je taalgebruik te zien niet ouder dan 6.

  “ding poepe .een rijk land die zijn volk laat lijden .en die redimusus weten dat maar zijn stil wetende dat ze niets kunnen dan maar slikken .bouta drukt die prijzen naar beneden in suri .het volk is tevreden ,in holland gaan ze omhoog hihihihihihihih”

  Wat een randdebiel ben jij zeg


  Maak melding

 61. Bouterse wil op alle fronten breken met ‘chaos’

  Wat ironisch……eerst dood/verderf/chaos zaaien en nu dit…

  maar tja de meeste willen horen wat ze horen willen..


  Maak melding

 62. @ Pero
  Een land krijgt de regering die het verdiend. Suriname is geen uitzondering.
  Er zijn geen investeerders die op een eerlijke wijze nu in Suriname willen en kunnen investeren. Ik weet het omdat ik het geprobeerd heb. Eerst afdragen en dan hopen dat er iets gebeurt. Het zelfde gebeurde ook onder de vorige regering. Alleen heeft deze regering een extra nadeel, zij veranderen wetten op een wijze waardoor de internationale investeerders (behalve China de hedendaagse West Indische Companie) liever met hun schaarse middelen elders gaan.
  Ook China heeft dat ingezien en is niet meer zo scheutig met getallen. De MOU van Abrahams voor $ 5.000.000.000 wordt ingevuld met leningkjes van $ 50.000.000 mits het geld weer direct terug gaat naar China in de vorm van leveringen of werk.
  Suriname krijgt nog steeds $ 150.000.000 of meer familie hulp uit Nederland (vis en geen hengel). De hulp verzoeken nemen in ons huis ook sterk toe.De gegunde ondersteuning is dit jaar al 100% hoger dan vorig jaar.


  Maak melding

 63. @Pero, uit welke paasei ben je uitgekropen man ? Je hebt het intellect van een krop sla.. Luister, dankzij Venetiaan zijn de schulden teruggebracht naar een acceptabel niveau. Dit was een erfenis van jouw NDP. Een zekere Wijdenbosch had een flappen machine in zijn slaapkamer. Hij dacht een ongelimiteerd geld te kunnen opnemen. Met een beetje verstand weet je dat je deze problemen niet in 1 jaar kunt oplossen. Dat Bouterse kan smijten met geld heeft hij te danken aan Venetiaan. Prijzen zijn niet de problemen in Suriname. Wat Bouta moet doen is de economie upgraden. Nog belangrijker, de bevolking van Suriname hebben fatsoenlijke banen nodig. Overigens van die mooie verkiezings beloftes is tot nu toe 0,0 % gerealiseerd. Ja casino’s en geldwisselkantoren. En er wordt ook niets verder gerealiseerd. Die paarse droom wordt straks een nachtmerrie voor de gemiddelde surinamer. De kans dat Didibrie herkozen wordt als president wordt met de dag kleiner. Iedereen weet dat. Overigens wil ik je adviseren om een cursus spellen en schrijven te volgen.


  Maak melding

 64. koos de jong of hoe je ook wil heten ,ik ben en hoef geen intelectuweel je zijn als je vindt dat jij een intelectuweel bent .een ding wil ik jou mee geven ,jij als redi musu en nederland gaan mij niet komen uitleggen aan wie ik mijn voorkeur moet geven als het gaat om te stemmen .jij hebt rutte en rozenthal ik heb botha leef je leven in patata ik heb mijn leven .ik heb het hier niet over wijdenbosch ,nergens heb je gezien dat ik de naam bosje boef heb genoemd leg mij geen woorden in de mond die ik niet heb gezegt ,achterlijke redimusu.je praat poepppppp.
  ik hoef niet geweldig te schrijven ,het belangrijkste is dat je mij heb begrepen en dat telt .
  ik ben geen aanhang van bosje maar toch staan er twee bruggen waarvan vene nog holland het konden bouwen .verlopig zijn het die bruggen die bosje gebouwd heeft die comewijne tot bloei brengen ,en waarvan ik een stuk grond heb gekocht ,kom uitleggen wat jij heb ,ouwehoeren en heulen als redimusu dat kan je .zo heb je nog veel meer als jou soort .
  geef je mening ,respekteer een ander op wie hij ook wil stemmen .leer dat als je zo democraisch wil zijn als jou rutte en opa rozenthal ,ook die andere redimusus .jullie denken suriname in een kwaad daglicht te zetten maar zie dat het surinaamse volk niet zit te wachten op hulp uit nederland ,misschien vene en de oppositie maar niet de gemidelde surinamer.
  zit lekker in patata en kijk wat er gaat gebeuren nu en de komende jaren .begin daar aan te denken dombo.


  Maak melding

 65. Pero bevestigd dus wat Koos de Jong gesteld heeft.Typisch ndp trash dom ongeschoold, ongeletterd met de moraal en de ethiek van een Surinaamse zwerfhond uit abra broki/sunny point…….


  Maak melding

 66. @Pero, jij bent de laatste hier die over democratie mag praten. Of denk je dat die amnestie regeling democratisch tot stand is gekomen ? Suriname is onder leiding van die paarse ezel afgegleden tot een ordinaire dictatoriale staat. Hij heeft niet eens zijn eigen politiekorps onder controle en journalisten worden om de haverklap bedreigd. En dit is de leider waar jij achterstaat. Steek die redimusu slavernij troefkaart maar ergens waar het dag licht niet kan schijnen. Zo achterhaald allemaal anno 2012. Feit is dat die couppleger, moordenaar en drugsmokkelaar veranwoording gaat moeten afleggen voor zijn misdaden.
  Ik heb het al eerder gezegd, enige fout die nederland gemaakt heeft is dat we nagelaten hebben Bouterse 35 jaar geleden van z’n wc bril af te schieten. Blijf vooral stemmen op die paarse drek.


  Maak melding

 67. Beste Koos: Daar zit geen woord chinees bij.
  Prima verwoord: deze “Pero” bevestigt weer met elke posting het beeld van de Paarse aanhang.

  Dommer komen ze niet voorbij.


  Maak melding

 68. @Pero, ik hoef het NDP met haar aanhangers niet te respecteren. Jullie paarse ezels zijn het gezwel van de surinaamse samenleving. Zolang de moordenaars van mijn familie niet achter slot en grendel zitten, blijf ik de NDP op een democratische wijze bestrijden. Knoop dit goed in je oren.


  Maak melding

 69. @Bull, als je een echte Surinamer bent moet je je schamen met zulke uitspraken. Dit is nou de mentaliteit die heerst in Suriname.
  =ook waarom heel veel mensen niet vooruit komen en steeds andere de schuld geven van hun lijden als het niet goed gaat in het land.

  =Werken aan Mentaliteitsverandering.


  Maak melding

 70. Och, wie zich nog druk maakt om dit seniel sujet, verliest kostbare energie.
  Laat hij maar rustig zijn tijd uitzitten.
  Eeuwig kan het nooit zijn.

  De tijd is nog niet rijp genoeg om te switchen.
  De pijn is draagbaar.
  Surinamers zijn sterke mensen.


  Maak melding

 71. Ondanks het feit dat ik al 42 jaar in Nederland woon volg ik de ontwikkelingen in Suriname op de voet. Tot 2010 heb ik bijna jaarlijks Suriname bezocht. Volgens mijn analyse was Vene een zeer zwakke en visieloze president die zich liet gijzelen door opportunisten en corrupte politici als Somo en Brunswijk. Behalve monetaire stabiliteit (met hulp van Nederland) is er in het land nauwelijks sprake geweest van vooruitgang. De militaire periode en de periode Wijdenbosch waren zo rampzalig dat er met geen mogelijkheid iets positief valt te vermelden. O ja, misschien de 2 bruggen die het volk destijds tot de bedelstaf hebben gebracht. Nogmaals ik kan er over mee praten. Dat grote groepen op Bouterse hebben gestemd kan ik begrijpen. De mensen waren radeloos. Nu,na bijna 2 jaar Bouterse moet ik constateren dat het zeker niet NIET beter gaat. Hoe staat het met zijn verkiezingsbeloften? Daarnaast tiert de corruptie nog welig. Bouterse zit er voor zijn eigen belang, alle retoriek ten spijt.Zie de z.g. gewijzigde amnestiewet en de samenwerking met dezelfde Brunswijk en Somo van Vene. De macro economische cijfers zeggen mijweinig, het gaat om de welvaart en welzijn van het volk. Al met al kom ik tot de conclusie dat het weinig uitmaakt wie er in Suriname aan de macht is. Ik vrees dat de huidige generatie politici niet in staat zijn het land uit de miseré helpen.Een trieste constatering. Kan iemand mij overtuigen van de onjuistheid van mijn analyse en is er hoop ?


  Maak melding

 72. de jong en al jou intelectuwele redimusus .leef je leven in holland ,doen jullie wat rutte en rozenthal wil ,zolang nederland maar achterwege blijft en het niet voor het zeggen krijgt in su .de echte moordenaars zitten in holland ,zij houden jullie dom .laat zij die documenten openbaren die jullie 60 jaar willen onderduiken dombos .kom met de waarheid laat de waarheid naar boven komen .nederland denkt dat ze slim zijn maar ze zijn dom .vene kunnen ze maken en breken maar niet het leeuwe deel van het surinaamse volk .jullie zullen dan ook dom en bekrompen blijven in de hoop dat er weer ontwikkelings geld binnen gaat stromen .voorwaarts met su ,holland is verleden tijd .
  kijk vooruit niet achteruit .kom en zie wat er wordt gedaan bnij staatsolie en nog veel meer .8000km ouwehoeren met die bakras kunnen jullie goed .oeng tik oeng uitkering dang oeng tang dape jullie weten niet wat ontwikkeling is .vene en somo dachten ook te weten wat ontwikkeling is maar het resultaat zag je .bouterse brengt de deviezen verder op grote hoogte gaan wij van uit .ik blijf hopen en wil niet negatief denken .het enige wat jullie denken en hopen is dat het slecht gaat omdat bouterse aan de macht is .zo werkt het niet jullie zijn verraders om met dat soort gedachten ronsd te lopen .dus als de nps aan de macht komt dan pas moet het goed gaan .tipisch kraboe dinkie .en het zijn dit soort mensen denken het beter te weten .hoe lang waren zij aan de macht ,toen ik klein was hoorde ik van de vhp,nps,ktpi ,pandawalima .wat hebben zij bereikt .waren ze niet corrupt ,wat hebben zij bereikt in al die jaren leg uit ,geen moer .was het niet holland die bouterse steunde .oeng dong en oeng dinkie bekrompen .ineens zijn die bakras goed voor deze dombos.


  Maak melding

 73. klodi ik ben het eens met je ,lees wat ik heb geschreven ,bosje twee bruggen met vele offers maar toch wat bereikt wel met vele offers en de geldpers .vene in eenklap waardeloos alleen monetair heeft hij wat bereikt ,het leek wel alsof somo de president was .en monetair alleen kom je er niet .verder heeft vene de mensen in de armen van bouterse gedreven en ik wil bouterse een kans geven .ik wacht rustig af .wat die redimusus alsdejong en zijn aanhang ook zeggen ,ik lach ze uit .laat ze rustig in patata zitten en kijken wat er daar gebeurt .werkloosheid ten top.euro kapot ,weinig werk allemaal uitkering .en rutte rozenthal wil in suri bepalen !!!! over mijn dead body


  Maak melding

 74. Geachte redactie,
  de door u gestelde spelregels worden de laatste tijd stelselmatig overtreden zonder dat u zulke overtredingen verwijdert en of andere sancties worden ondernomen tegen de overtreder[s].Het begint hiero ook op de poppenkast van juf Jenny te lijken
  waarin lonnie mensen schopt en de voorzitter voor markt wijf wordt uitgemaakt.Erger,hiero is heden te dagen alles toegestaan zonder dat er ingegrepen wordt.
  Met enigszins verminderde hoogachting,

  Cobie.


  Maak melding

 75. @Pero, je begrijpt het nog steeds niet. Ken je feiten broeder. Van de lidstaten hebben Oostenrijk (3,9%), Luxemburg en Nederland (beide 5,2%) en Duitsland (5,4%) de laagte werkloosheidscijfers. De hoogste werkloosheid heerst in Spanje (24,3%), Griekenland (21,7% in februari 2012), Letland (15,2% in Q1 2012) en Portugal (15,2%). Wie ga je uitlachen ? Als de bodem van de schatkist bereikt is, gaat de geldpers in Paramaribo weer aan. Als of het een spelletje Monopolie is. Ik ben een Surinamer in hart en nieren. Een nederlandse paspoort doet daar niets aan af. Daarvoor hoef ik niet de billen van Kabouterse te kussen. Als ik mijn land moet verdedigen, dan idd over jouw dead body. Jullie kakkerlakken zijn geen ware surinamers. Blijf voor al onder die banenboom liggen met je Djogo. Wat een waardeloos figuur.


  Maak melding

 76. Aldus sprak de directeur van het Simplisties Verbond!

  “Nu we inzicht beginnen te krijgen in de chaos in het land,”

  Lees:

  Nu we inzicht beginnen te krijgen in de chaos in het land, die ik zelf gecreëerd heb!!!

  Chaos gecreëerd door keizer Bigi Mofo I,
  wordt nu in de schoenen van anderen geschoven!!!
  Deze hoofdverdachte is echt niet meer
  toerekeningsvatbaar.

  Is er iemand op dit forum die beelden bezit hoe
  Paramaribo er uitzag voordat deze hoofdverdachte
  landverraad pleegde en het wettiggezag omverwierp?!

  En beelden nadat hij onderdruk van het Buitenland
  eieren voor zijn geld moest kiezen?


  Maak melding

 77. gmap jij moet rustig blijven we wie ben jij ik heb je laast in amsterdamse poort gezien met je koeli vrouw geen probleem maar jij houd niet van su dus kom niet met je we hoeveel jaren heb je su niet gezien maar no spang als ik jou weer in poort ziet zal ik naar jou toelopen ik wil weten wie jou de su natio heeft gegeven doe niet alsof je van suriname houd oke


  Maak melding

 78. ik moet lachen hier op deze side wil men doen overkomen als of ze van suriname houden hahahahaha surinamers in hart en nieren hou je zelf toch voor de gek man met je nerlandse natio oke doe niet als of hahahahaha


  Maak melding

 79. TAKKIE TAKKIE: SChijnbaar hou jij ook niet van Suriname, want anders zat je op Abra Broki je thuisbasis, inplaats van dat je anderen loopt te bespieden in de Amsterdamse Poort met wie ze wel of niet aan hun zijde rondlopen.Dat bespieden van je gebeurt zeker vanuit je stamcafe/coffeshop in de A. Poort. Ga werken………


  Maak melding

 80. koos “””jou berekeningen moet je voor rutte pedo rozenthal en die redimusus gaan maken .{misschien} kan je ze helpen uit de crissis te komen ,in suri hebben ze jou denkwijze niet nodig wel van goed opgeleide surinamers die in nederland woenen en let wel werken en een bijdrage willen leveren .ik ben 39 jaar en lever mijn bijdrage .ik werk en ik zit in de landbouw en dat bevalt mij prima .ik ben drie keer in nederland geweest ,mooi georganiseert ,en wij in su proberen de goede dingen mee te nemen .maar a.u.b blijf waar je bent , jou denkwijze is niet opbouwend .
  jij gaat die surinamers niet kunnen helpen ,je bent bekrompen dom en gaat mijn surinaamse broeders niks en dan ook niks kunnen bij bregen ,nog sociaal nog economisch ,je gaat tweedracht saaien en dat zou funest zijn als jou soort suriname binnen zou komen .
  goed dat je met vacantie komt en terug gaat .wij hebben surinamers nodig die mij willen leren wat ik fot doe ,als het nou typfouten zijn of verkeert nederlands schrijven of lezen ,ja dan wil ik van een welgeaarde surinamer leren .maar jou soort vergeef het mij wij zouden niets van jou willen leren .
  als je mij op mijn spelfouten ga beoordelen hoe kan ik wat van zo iemand leren die denkt dat hij mij voor schut zet .neeeeeeeeede jong jij bent de laaste met jou redimusus die mij wat gaan kunnen leren ,ik leer van de mensen die van suri houden.


  Maak melding

 81. @Pero, hadden jullie maar een keer naar Rutte en Rozenthal geluisterd, dan hadden jullie niet hoeven aan te kloppen voor kennis bij Cuba en China. Whahahahaaa..
  In Cuba zelf hebben ze niet eens een nagel om hun kont mee krabben laat staan dat ze Suriname gaan adviseren op gebied van Landbouw. Als het gaat om landbouw kennis en innovatie is Nederland de beste in de wereld. Roti ga je toch ook niet in een Franse restaurant eten ?
  Jij misschien .. Nu mogen de chinezen huizen gaan bouwen in Suriname. Voor zover ze gaan komen. Waarschijnlijk worden het kartonnen dozen. Kan de bewoners een goede overlijdens risico verzekering aanbevelen. Die gaat zeker tot uitkering komen. Waarschijnlijk al bij windkracht 2. Dat werken van jouw in de landbouw hebben jouw hersenen aangetast. Ik hoef jouw niet voor schut te zetten, dat doe je zelf al. Tweedracht in Suriname is al 35 jaar een feit. One man can really make a difference. Inderdaad, als die megalomane president van je de nieuwe bewoner van Santo Boma wordt. Daarna kunnen we hebben over verzoening en vergeving. Daarbij hebben we iedere surinamer nodig. Ook jouw bijdrage Pero is gewenst.Wie anders moet de drek gaan opruimen bij de hoofdkantoor van de NDP.


  Maak melding

 82. Heeft hij eerste teruggedacht aan de chaos , die hij heeft veroorzaakt en die nog steeds voortduurt? Laat hij eerst in het rien komen met zichzelf.


  Maak melding

 83. Bouta is zodanig onder de indruk geraakt van het spel van de europese voetbalkampioen( ’tikkie-takkie’), dat hij zijn politieke koers voor Suriname tot het ‘Tiki en Taki’-beleid heeft omgedoopt. ‘Tiki’ staat voor de vele plezierreisjes van Bouta en aanhang op kosten van de belastingbetaler, het voor surinaamse begrippen gigantische salaris van de ‘first lady’ en natuurlijk de ‘goverment take’. ‘Taki’ staat voor al die loze beloften – duizenden te bouwen woningen en investeerders die staan te dringen om hun kapitaal in Suriname te investeren – door Bouta cs zijn geuit.

  PS: Een tip voor Bouta! Als het hele salaris van de ‘first lady’ wordt uitgespaard, dan kan met dit geld woningen voor de armen gebouwd worden. Ziejewel Bouta, ik denk met jouw grootse plannen mee. 😉


  Maak melding

 84. @Esmerald

  Natuurlijk zijn wij sranangmangs sterke mensen maar hoe zit het met jou te gaan.
  Ma jij bent toch ptatta en geen sranangmang.meisje har a dang.


  Maak melding

 85. Beste redactie kan je mij uileggen waar de reactie van BULL onder valt??als jullie zo dapper zijn om kritische de mond te snoeren om hun mening moet je antwoord geven op mijn vraag,of zijn jullie te groot daarvoor??


  Maak melding

 86. jenke: “Flabbergasted!….Je kan zeggen wat je wilt van DDB…hij heeft wel lef.

  Ongelooflijk dat hij zich zo durft uit te drukken’

  je bedoelt een president onwaardig?


  Maak melding

 87. Sjeetje er is een vat met dommie’s los gelaten hier op het forum.
  Boutje gebruikt zijn aanhangers als een virus hier op dit forum.
  Deze virus probeerd de goede mensen hier te verdelgen.
  Bull ,pero zijn nieuwe boys


  Maak melding

 88. Ik heb er geen andere woorden voor, het zijn werkelijk waar tjoe-ti-yaas die overlopen van de VHP naar de NDP. Wat denken jullie te bereiken hiermee????


  Maak melding

 89. uwe lichamen van de groep VHP’ers, Vidjai Chotkan en Romeo Jokhoe zijn tijdens het vluchten levensloos gevonden, niemand weet iets hiervan.

  je moet zo zien, wie geen respect heeft voor zichzelf, kan nooit repect hebben voor een ander!!!!!!!!!!


  Maak melding

 90. Dat men het niet eens is met elkaar tot daar aan toe, maar dat men een groot gedeelte vd. surinaamse bevolking bij het spreekwoordelijke vuil zet, gaat mij te ver.

  Hoe is het mogelijk dat er “slimme” mensen zijn die de NDP-stemmers verkettert en tegelijkertijd ALLES wat daartegenover staat met man en macht verdedigt?

  Als het alleen voor de rekening van “bevel” is dat er zoveel kiezers voor (hem)zijn partij hebben gestemd, dan is het zijn goed recht om pres te zijn.

  Niets is minder waar want er heerst een groot ongenoegen bij de kiezers vwb. de voorgaande front- regeringen. Kijk alleen al naar de decimering van bepaalde front partijen…..

  Mochten de jongeren “er geen weet van hebben, dan komt het door de passieve houding van deze voorgaande regering.
  Als de bevolking een “kort geheugen” heeft, dan ligt het ook aan dezelfde arrogante front-regering(en).

  Mijn punt dat ik wil maken is: geven jullie af op baas, want daar is hij ook voor als blikvanger, maar blijf je betrokkenheid/liefde tonen naar de gehele bevolking van SME!

  Een groot gedeelte vd. bevolking wilde een “echte” leider en geen jaknikker. De persoonlijkheid die hier het meest aan voldoet is in hun ogen Bouterse.
  Het feit dat de bevolking niet is “opgevoed” ligt niet aan de bevolking zelf, maar aan de opeen volgende voorgaande regeringen.

  (Ben ik nu ook ongeschoold paars gepaupel?)


  Maak melding

 91. joe boi zucht luister poort is voor idereen hoor en als jij op zaterdag moet werken doe maar ik niet op die dag.en het mooie van jou zuchje is dat jij weet dat ik mensen bespieden nee op poort doe iedereen zijn belang en toevalig zag ik die man lopen die zich surinamer in hart en nieren hou je zelf voor de gek en zuchje jij wil hier leuk doen maar dat ben je niet hoor hahahahaha zuchje


  Maak melding

 92. iedereen die pro is vinden jullie dom hoe slim zijn jullie hier oke goed wij zijn dom niet vergeten dat wij die domme paarse moet weer voor zorgen dat jou partij aan de macht moet komen ooh en dit nog een paar van onze moslim broeder zijn dom geworden want die zijn overgestapt hoor wist je dat niet nu weten jullie dat.


  Maak melding

 93. Zondag 1 juli 2012 om 23:42 uur, door Milton
  En ook nog het volgende beste Vene. Tel na de 3 jaren die jij aangeeft nogeens 5 jaren bij op want ik weet zeker dat Bouterse na de ev parlementsverkiezingen in SME wederom tot president wordt gekozen.

  Nou Milton,je denkt toch niet dat ik zo achterlijk ben als jou.Ik heb er zelfs 30 jaren bijgeteld,voor hem en zijn zoon samen.
  Want dit heb ik altijd al voorspeld,dat deze gasten niet meer weg te slaan zijn.
  Nog even en zijn zoon moet ook amnestie krijgen.


  Maak melding

 94. @Pero en Takkie toen je moeder je zei dat je naar de mulo moest gaan wou je dat niet ,..neeee,..op de hoek staan bij de chinees en daar blijven hangen,..en nu? nu ga je wel naar de mulo maar na 18.00 om de wacht te houden,..ai baja,.. kot a wakti jeré mi boy


  Maak melding

 95. Chotkan en Jokhoe 2 doodgewone gierige opportunistiese zakkenvullers die alles overhebben voor een benoeming en een perceeltje. De vhp in oppositie kan ze niets geven dus lopen ze over naar de moordenaar.


  Maak melding

 96. @TAKKIE TAKKIE: Jij en werken , net als de rest van het ndp trash, laat me niet lachen. Je bespied mensen ja dat is je werk je bent een Glurinamer……..


  Maak melding

 97. @HENK MOLENAAR: Ik had de potings van Che Potie overgeslagen maar nu ik je posting lees dat Che zegt dat hij geschoold is wordt ik toch nieuwsgierig. Ik wil weten hoe paar gepeupel en geschoold zijn samengaan…..misschien in de weetnietskunde….


  Maak melding

 98. @ Henk Molenaar

  Mijn mening over Bouterse is bekend. Ik heb respect voor het ambt van de President, maar Bouterse heeft moeite met de waarheid en bloed aan zijn handen. Hij is medeverantwoordelijk voor de chaos die hij constateert.

  Maar ik heb geen zin om mijn antipathie tegen Bouterse te gebruiken om te schelden op alle Surinamers.


  Maak melding

 99. koos de jong ,suri patriot en de redimusus .
  cuba heeft zijn waardiheid ,wat is er mis met cuba leg eens uit .cuba de beste medische zorg wat moet jij in patata betalen ,je praat dom lult dom en bent dom .
  jullie doen alsof je geschoolt bent maar jullie stellen niets voor .wat denk je dat er alleen welvaart is in holland ,welvaart om belasting te betalen en stress hebben bedoel je .ik heb tien keer een beter leven in su dan jullie .zelfs die cubanen waar deze koos op neer kijkt hebben een beter leven .het paradijs van koos en suri patriot is holland hihihihihi,mijn paradijs is su .suri patriot wat is jou beroep als je vindt dat ik de wacht moet gaan houden ,is dat een schande .ik doe ten minste wat voor mijn land ,wat doe jij in patata en ook die andere redimusus die afgeven op su .holland is jullie liever kwijt laat dat door jullie dringen .wat zijn jullie verdiensten in holland ,die hollanders moeten jullie niet . alleen maar last bezorgen deze redimusus ,gaan jullie je pakketje halen bij de voetsel banken ,een rijk land en toch voetsel banken .koos breek mij de bek niet open .rutte ontkent zelfs dat er voetsel banken zijn schaam jullie .
  patriot ,je kan alleen maar dromen om in su te wonen .je kan en zal maar in tata wegkwijnen verder kom je niet ,dit geldt niet voor jou alleen maar voor al die redimusus .blijf in je welvaart staat en betalen zullen jullie aan belastingen en nooit vooruit komen.wij kiezen voor eigenwaarde en die hebben wij ,waar is jullie eigen waarde in holland.sommigen hebben suri nog nooit gezien maar ze hebben hun mening al klaar omdat die witte man superieur is voor ze ,het is die witte man bepaalt voor ze .
  eigen kunnen kennen deze gasten niet het is de blanke moet voor ze nadenken .cuba bederlt niet bouta vraagt holland ook niets .suriname gaat vooruit zonder ontwikkelings hulp en daar ben ik trots op .dat is voor mij eigen waarde iets doen zonder dat deze nederlanders .daar heb ik pas respek voor .desnoots een ander land vragen om hulp maar niet mij vernederen voor die hollander door steeds te roepen gelskraan dicht draaien ,en daarom heeft ook cuba eigenwaarde .america boycot ze meer dan 40 jaar maar ze staan op eigen benen en daar heb ik diepe respek voor koos ,ze bepalen zelf hun lot niemand kan ze wat opleggen en in die richting gaat suri ook onder bouta en dat is mijn wens .wij doen het al zonder hulp van die patata ,en dat weten jullie dat is pas eigen waarde en eigen kunnen .


  Maak melding

 100. Cuba is een derdewereldland: het bnp is 12x keer lager dan dat van Nederland. De koopkracht van een Cubaan is daarom een stuk lager dan dat van een gemiddelde Nederlander. De nationale munt, de peso is heel zwak t.a.v. de harde deviezen zoals euro en dollar. Het verwerven van luxeproducten – te betalen in harde deviezen – is dan ook geen evidentie voor een groot deel van de bevolking. Ook zijn er soms tekorten op het vlak van huisvesting en transport. Maar, alle basisgoederen en -diensten zijn zeer goedkoop. Iedereen, hoe laag zijn inkomen ook, kan op doktersbezoek of een ingewikkelde operatie laten uitvoeren. Dat is volledig gratis. Ook schooluitstapjes voor de kinderen, een avondje theater of het bijwonen van een sportmatch liggen binnen het bereik. De Cubaanse resultaten op vlak van gezondheid en onderwijs zijn voor een derdewereldland ronduit spectaculair te noemen.


  Maak melding

 101. Beste Jenke: Begrijpend lezen is ook een vak.

  Ik heb zware antipathie tegen iedereen die als een loops teefje achter drugsdealer/moordenaar Bouterse aanloopt in de hoop wat kruimels toegeworpen te krijgen.


  Maak melding

 102. @Jenke, dat is wat ik wilde verwoorden.
  Waarom de (vermeende domme stomme) kiezers afbranden? Deng é sutu faya!

  @Henk (de)Mol, en nu graag een reactie OP mijn posting van Maandag 2 juli 2012 om 19:20 uur, door Ché Gudu

  Dat men het niet eens is met elkaar tot daar aan toe…..

  Ik ben niet van de NDP-gilde, en ik hou van ALLE (surinaamse )mensen die goed zijn voor elkander!

  But where is your love?
  Dus jij geeft door aan je kids; love only those who looks/thinks the same.


  Maak melding

 103. Bouterse, ga zo door, en laat vooral de VHP zien dat daadkracht meer is dan alleen maar het volk opzadelen met juridsche uitspraken over rechtstaat. Dat de eerste daadkracht ten eerste berustte op het opruimen en ordenen van psychologische en administratieve troep, moet het volk kunnen begrijpen. Daarna volgt werkelijk de tweede stap. Gevolg geven aan het sociaal contract. En dat daarmee zal het volk ook geduld moeten betrachten, want ook deze daadkracht zal tijd kosten om structuur te brengen in de organisaties zodat uiteindelijk goede resultaten geboekt kunnen worden.


  Maak melding

 104. @Henk Molenaar

  “Ik heb zware antipathie tegen iedereen die als een loops teefje achter drugsdealer/moordenaar Bouterse aanloopt in de hoop wat kruimels toegeworpen te krijgen.”

  Deze uitspraak zou zo door mij gedaan kunnen zijn. Vandaar mijn met geen pen te beschrijven hekel aan de ‘Bokito van WKN'(lees: Paraman). 😉


  Maak melding

 105. Bigi jari,

  mijn welgemeende felecitaties als ndp’r onder elkaar.
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn,maar meer leden breng ik wel naar het Huis van brada nanga sa!inderdaad een gesloten verdediging in ndp’s huis,en elke goedaardige burger die aktief zijn bijdrage wil leveren is welkom.Let wel aktief.Het is een geestelijke -sociale band die je aangaat met de GRootste partij in Suriname!

  Bij mij thuis is het MET 3 gezinnen die leven in een huis.bittere noodzaak.maar het psychiatrisch centrum suriname is opvanghuis voor mij.Het was te druk(veel mensen in een huis)Laat de staat je maar verzorgen,dachten mijn familie leden.Na 8 jaar uitlandig te zijn geweest waren ze niet meer gewend me als lid van de familie te hebben,meer een vakantie ganger!WEL VAKANTIE IS VOORBIJ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Organisatie,productie,en hard werken , op tijd zijn DAT ZIJN DE pijlers van de ndp!EUROPA KOM MAAR MET JE $$$$$$$$$$!WE ZIJN EEN VREDIG GEORGANISEERD LAND MET STRUCTUUR EN GEEN Heilige geloofs oorlogen!

  Gefeleciteerd NDP.


  Maak melding

 106. hallo allemaal

  alles berusten en bezinken is het beste
  laat Surimaribo haar eigen boontjes doppen!!
  bouta is toch al zo koppig als de achterkant van een ezelin ooh sorry zelfs dat is beter dan bouta
  dat er overlopers zijn van de VHP laat ze gaan
  het is nog niet genoeg want deze zefde mensen noemen hem BAAS BA SOEKOE BA FENI BA TJARIE bye


  Maak melding

 107. Maandag 2 juli 2012 om 16:46 uur, door jenke
  Flabbergasted!….Je kan zeggen wat je wilt van DDB…hij heeft wel lef.

  Ongelooflijk dat hij zich zo durft uit te drukken
  ===============

  Ja het is werkelijk weer tenhemelschreiend dat uitgerekend DDB met dergelijke walgelijke onzin durft komen. Ook typisch dat hij dit soort onzinnige leugens altijd uitkraamt op platforms waar hij weet dat er geen tegenspraak zal zijn.
  Jammer dat de journalisten in SME van zo’n laag niveau zijn dat zij nooit een note met de harde feiten die de leugens van DDB logenstraffen durven plaatsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.