Journalisten schrijven boek ‘Bouterse aan de macht’

124

De Nederlandse journalist Ivo Evers en zijn Belgische collega Pieter Van Maele brengen in september het boek ‘Bouterse aan de macht’ uit. Daarin beschrijven ze de nieuwste geschiedenis van Suriname. Ze spraken met de spilfiguren, raadpleegden unieke bronnen en proefden de sfeer in het land. Ze doen niet alleen nauwgezet verslag van de verkiezingsstrijd, maar geven een algemene stand van zaken. Hoe staat het land ervoor, met welk verleden rekent het af en welke toekomst wacht er?

Ivo Evers (1983) werkte anderhalf jaar in Suriname, onder meer als correspondent van Trouw; sinds zijn terugkeer werkt hij bij actualiteitenrubriek EenVandaag. Pieter Van Maele (1986) is correspondent in Paramaribo voor onder meer Algemeen Dagblad, Radio Nederland Wereldomroep, Het Parool, De Morgen en Trouw.

De boekpresentatie vindt plaats op woensdag 19 september vanaf 20.00 uur in SPUI25 te Amsterdam. De auteurs worden geïnterviewd door Wil Hansen, redacteur De Bezige Bij.

Ivo Evers & Pieter Van Maele, Bouterse aan de macht
Paperback | ca. 352 pag. | ISBN 978 90 234 7293 3 | ca. € 18,90

124 REACTIES

 1. Er zijn al wat boeken uitgekomen sinds 1980, deze is dan de zoveelste, ik zie wel, en wellicht dat ik hem koop en lees. Het is die gasten hun goed recht om dit te doen, en als men daar in Suriname groen licht heeft gegeven waarom niet.


  Maak melding

 2. Een regelrechte aanrader…..

  Hier kan je lezen hoe je als zoon van een varkenshouder het kan schoppen tot Cocaboer, vervolgens “op de vlucht” veel bloedgeld kan vergaren en president kan worden als de aanhang verslaafd is aan SARDIEN & ZOUTVLEES!

  de titel van het boek; Al Staat Paramaribo In Brand 🙂 🙂 🙂

  Uitgeverij: Paraman
  Kostprijs : Gratis


  Maak melding

 3. Beste Pasew:

  De domme paarse aanhangers zullen ondanks dit boek met waarschijnlijk schokkende feiten toch als hondjes achter baas Bouta blijven aanlopen, in de hoop dat hij hun wat kruimels toewerpt.


  Maak melding

 4. @Henk Molenaar,

  Ze hebben niet alleen geen lef, maar ze kunnen het gewoon niet. In Suriname hebben ze niet van onderzoeksjournalistiek gehoord. De kwaliteit van de zogeheten Surinaamse journalist is beneden niveau. Je merkt dat aan hun spreek- en schrijfvaardigheid. Zij beheersen de essentiele vaardigheden van het vak niet.


  Maak melding

 5. HENK MOLENAAR: Surinaamse journalisten en kritisch zijn, dat zijn twee werelden die ver uit elkaar liggen. Maar ja de meesten hebben ook maar een cursusje van 5 dagen gehad, en zijn daarna tot journalist gebombardeerd….En die wel een opleiding hebben gehad die doen het al in hun broek als ze de naam Bouterse horen…. en zeggen hooguit ja baas, nee baas, natuurlijk baas…..


  Maak melding

 6. Henk beste kerel,

  Wij gaan telkens in de pen klimmen om wandaden van Dada te bestrijden!!

  De aanhang van Suri neem ik voor lief, deze weten niet beter, maar de “Z-O idioten” terend op de sociale diens en voedselbank met daarbij “gezegend” met een te grote bek,…deze groep moeten wij >herprogrammeren
  < 😉


  Maak melding

 7. @Paraman

  “Je moet maar rekenen, ” het is maar een boekkie hé”?
  Je zoveelste laar-ry!!!”

  Tje poti, de journalisten hebben Paraman niet om zijn mening gevraagd, terwijl hij beweert niet als wij de ontwikkelingen in Suriname van de kantlijn te volgen, maar er middenin staat. Misschien moet Paraman nog harder en vaker op dit forum zijn liefde voor Bouta uiten, want dan zullen de heren journalisten een volgende keer zeker een heel hoofdstuk aan de ‘Dorpsidioot van Para’ wijden.


  Maak melding

 8. @Pasew

  “Hier kan je lezen hoe je als zoon van een varkenshouder het kan schoppen tot Cocaboer, vervolgens “op de vlucht” veel bloedgeld kan vergaren en president kan worden als de aanhang verslaafd is aan SARDIEN & ZOUTVLEES!

  de titel van het boek; Al Staat Paramaribo In Brand

  Uitgeverij: Paraman
  Kostprijs : Gratis

  Pasew, is de bovenstaande titel het volgende deel uit de feuilleton ‘Van pornohandelaar tot drugsbaron’?
  😆 😆 😆


  Maak melding

 9. Het tot nu toe meest veel zeggend boek wat ik heb gelezen is het boek “Decembermoorden in Suriname”. Verslag van een ooggetuige (1983) waarin Horb zijn getuigenis liet optekenen door ex-minister Jan Sariman. Een aanrader voor iedere Surinamer. Geloof het of niet ook goed voor op het toilet (WC) maar dan wel lezen zodat jij je darmen kan uitpoepen. Om maar ook meteen even aan te geven dat er tot nu nog steeds geen verhaal (boek) of whatever geschreven is om al deze zaken die nu op papier staan tegen te spreken. Reken maar dat alles wat nu op papier staat wel de basis is van onze geschiedenis (boeken) whether you like it or not.


  Maak melding

 10. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat er mensen een mening hebben over een boek dat nog moet uitkomen. Daarbij een voorschot nemen en allerlei suggestieve opmerkingen plaatsen.

  Als er al journalisten zijn die geen lef hebben, kun je verwijzen naar het gros in Nederland dat als een schoothondje achter de machtselite aanwandelt.

  Geen enkel kritisch stuk over de stand van zaken in Nederland en Europa voor wat betreft de werkelijke situatie en dat er in Europa een coup is gepleegd.

  In Nederland is democratie een uitgehold begrip en is er geen enkele onafhankelijke krant meer!

  De marktwerking is er mede door de media, die nergens tegengas gaf en haar taak om de mensen te informeren schromelijk heeft veronachtzaamd.

  Dus mijne heren die hier stoer een waardeoordeel willen vellen over de Surinaamse journalistiek, laten we eerst het product van de door jullie aanbeden Nederlandse journalistiek afwachten.

  Dit heet de huid verkopen voordat de beer überhaupt in zicht is, laat staan dat hij geschoten is!
  Het is in ieder geval erg vermakelijk de obsessie die sommige mensen hebben te observeren.

  Ik heb met ze te doen hoor. haat maakt dat je bepaalde faculteiten uitschakelt en niet constructief kunt denken.

  Wat helemaal vermakelijk is, is de zogenaamde betrokkenheid van mensen als malle henkie, die zoals hij zelf zegt een zwarte vrouw heeft.

  Zijn opstelling en handelingen verraden voor mij een obsessieve drang om zijn vermeende ‘superioriteit’ als witte man, voornamelijk voor zijn vrouw maar natuurlijk ook sommige zelfhaters hier te etaleren.


  Maak melding

 11. Beste Willem

  Ik ben het volkomen met je eens: het niveau van de Surinaamse journalisten is schrikbarend laag. Als je de kranten leest of nog erger interviews ziet op TV is dat ongelofelijk slecht: taalgebruik, interviewtechniek, vraagstelling, onafhankelijkheid, Niets klopt. Men bereid zich totaal niet voor en weet eigenlijk zelf niets van het onderwerp.

  te treurig voor woorden.


  Maak melding

 12. Eey Dada fawaka?

  wat hoor ik nou,..ging jij vroeger deur aan deur leuren met 18+ lectuur 🙄

  ,,Ja nou en,…ik Dada heb tog niet gespeeld in een film zoals Parish Hilton!
  Persoonlijk vind ik het een VIEZIGHEID maar ik heb mijn geld wel eerlijk verdiend!!

  Maar Dada…jij houdt wel van een beetje >kinky viezigheid< tog 🙄

  ,,,HOE BEDOEL JE???

  Nou Dada…penis snijden in fort-zeelandia 🙄


  Maak melding

 13. De Surinaamse Journalisten doen gewoon in hun broek!! om zoiets naar voren te brengen!! Redimusu’s durven wel en daarom zijn zij zover!!!

  Redimusu’s alle geluk toegewenst!! alleen uit de crisis nog en dat gaat 100% lukken!!!


  Maak melding

 14. @WIEP DING: maak je geen zorgen om onze crisis . Twee wereldoorlogen overwonnen, hongerwinter en watersnood, maar met onze niet lullen maar poetsen mentaliteit zijn we binnen de kortste keren weer boven jan, anders dan landen die na 149 jr slavernij en 37 jr. onafhankelijkheid nog steeds huilie huilie doen, zich omwentellen in een slachtofferrol, en geweeklaag over de slavernij, maar nog steeds niet in staat zijn om behoorlijk bestuur, infrastruktuur, nutsvoorzieningen en woningbouw op poten te zetten……. die kettie moet nog steeds gekottie worden………


  Maak melding

 15. Dat er een boekwerk verschijnt over de ex-colporteur, ex-sportinstructeur, ex-voorzitter van de M(ilitaire)R(aad), ex-bevelhebber, momenteel partijvoorzitter van de Nationale Democratische partij en de op democratische wijze gekozen tegenwoordige president van de republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse is toch niet zo vreemd?Deze Surinamer beslaat nu een tijdperk van 3 decennia (30 jaar)in de Surinaamse geschiedenis.Moet deze periode dan overgeslagen worden?Ik hoop dat de schrijvers zich niet schuldig maken aan ‘geschiedvervalsing’maar uitgebalanceerd hun ervaringen in Suriname op papier zetten.Je mag het wenden of keren hoe je wil;naast de donkere bladzijden zijn er ook vele ‘lichtpunten’ te noemen waar de vorige regeringen liever hun handen niet aan vuil hebben willen maken.Men heeft o.a. willens en wetens bijna werkeloos toegezien dat het onderwijs (tijdens het PL-regiem) tot onder het absolute nulpunt is weggezakt.De misdaad bestrijding is in volle gang.Er is een economische groei van 5%.Deze pluspunten (en nog vele andere)moeten ook genoemd worden.Het vergaat Suriname tijdens het bewind Bouterse, nu voor de wind.


  Maak melding

 16. Als je in Suriname een beetje kritisch bent, wordt jij en je familie bedreigd. Een journalist is de gevaarlijkste beroep nu in Suriname. Van Iwan Brave hoor je niks meer na een dreigement op zijn leven.
  De baas perschef Limbo dreigt en tiert nu in Su.


  Maak melding

 17. @Medussa….Noem eens een paar serieuze” lichtpunten” op zoals jij zegt en als je toch bezig bent die afzet tegen de” donkere bladzijden”. Houd het gemakshalve, zo als jij dat stelt, maar op die 3 decennia (30 jaar) die Desi Delano Bouterse in de Surinaamse geschiedenis beslaat. Je moet die man natuurlijk niet tekort doen.


  Maak melding

 18. Hé Sabaku.
  Ik kijk met een vrij objectieve bril naar het beleid in Suriname.Naast de vreselijke dingen die er gebeuren zitten er ook veel belovende projecten in de maak.En dat moet,hoe pijnlijk het voor de sterk emotionelen onder ons is,toch wel gezegd worden.
  Heb jij btw mijn reactie gelezen?Doe dat eerst,
  misschien is je vraasg dan beantwoord,zo niet dan kan ik jou het verduidelijken.


  Maak melding

 19. @Medusa
  Allereerst moet je geweten hebben dat niet het volk van Suriname de crimineel bouta gekozen hebben als ‘pseudo presidentje ‘ van Suriname ,maar dat hij door verraad gekozen werd dankzij de de twee andere criminelen brunswijk en somohardjo,achter gesloten deuren.
  30+ jaartjes kon die crimineel zijn poot niet buiten zetten ,nu reist hij als een bezetene van de ene nietszeggende land naar de andere.Gewoon omdat hij van zijn vrijheid geniet in de vorm van amnestie. De twee landverraders die hem eerder geholpen hadden in 2010 hebben hem weer hierbij geholpen. Als beloning hebben deze twee gekregen..brunswijk, hem behoord bijna het geheel binnenland toe met al het goud daar te vinden…en somo..die heeft als vaderland cadeua gehad een plaastje in Indonesie ,komt af en toe op bezoek hier in Suriname want geef toe de meeste tijd brengt hij zijn dagen door ,daar thuis in Indonedie samen met zijn liefje Amina.Graanoogst en Abrahams,en Naarendorp,om maar enkele voorbeelden te noemen,30 jaren terug hoorde je niks van deze criminelen. Op 25 mei 2010 lijkt het alsof zij uit de doden zijn verrijzen en wat een opstanding moet het geweest zijn .Heden hebben deze criminelen de macht over ons en over ons land.Wij zijn overgeleverd aan de criminelen en zelfs de rechters ,die origineel het hoogste gezag orgaan in een democratische land uitmaken,kan je gerust als waardeloos verklaren hier in ons land.
  Over welke ichtpunten heb jij het?
  Bouta de crimineel voor wie jij het tracht op tenemen hier is nog steeds de ongestrafte crimineel,de serial killer van Suriname aller tijden.Hij is de crimineel ,de oorzaak van de zwarte bladzijden in de geschiedenis van Suriname samen met zijn medeplichtigen die heden deel uitmaken van de ’top’ in Suriname.
  Ga eerst je geschiedenis die zo een dertig jaartje terug gaat,leren.
  Misschien dat deze boek je uit je illusie helpen kan en je kan laten zien voor wat crimineel bouta in werkelijkheid is.


  Maak melding

 20. Nederland schrijft boek over Surinaamse politiek?

  belachlijk:waarom:
  -je hebt geen beeld nog geluid van de interne actuele surinaamse aanpak van de problemen(surinaams standpunt van zaken)

  -Nederland is weer bezig met Press BOUTA!!!!!!!!!!!!!!!!

  -in onze onafhankelijke keuken neuzen de nederlanders;met boeken ,films ect.

  -DE President van de republiek Suriname :Desi Delano Bouterse is de key persoon voor intervieuw voor buitenlandse pers!(netjes aanvragen)in de rij a.u.b.

  -geen buitensporige buitenlandse inmenging in onze cultuur.—-Keti koti–


  Maak melding

 21. surinam patriot schrijft,

  ,,,,Van Iwan Brave hoor je niks meer na een dreigement op zijn leven…

  ………..WAAR IS IWAN BRAVE………..


  Maak melding

 22. @ Surinam Patriot je hebt helemaal gelijk.Soms hoor ik een dame Liesbeth bellen naar de Surie zenders dus zeker ook bij L(B)imbo op een gegeven ogenblijk reageerde ze op 2 jr DiDiBrie aan de macht en hoe slecht het nu gaat in Su ai bijna Bimbo dede.Hij heeft fel van leer getrokken tegen die dame en gezegd dat hij de dame wel kende en ook weet waar ze woont en wie ze is.Door dit alles te roepen in de uitzending is gewoon de dame bedreigen.Ik hoor die dame ook niet meer bellen.Ik heb wel van een vriend vernomen dat de dame Liesbeth wel degelijk Bimbo terug had gemept,maar dan bij radio San geet mala en dat was niet mals,maar heel lachend zoals ze altijd doet zo gauw ze reageert.Dus ai toch mi breetie.We moeten niet bang zijn,grwoon door gaan met het leveren van kritiek op vooral DiDiBrie.Want now now ding e broeja ding no mang wroko soso vreet ding e vreet a monie en ding sma e tang pina echt.Maar Oeng tai horie oeng sa winie foe ding a DiDiBrie en aanhang.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 23. Iwan Brave is al sinds maart van dit jaar ondergedoken.
  Ik mis zijn columns hier op Waterkant.

  De enige Surinaamse journalist met niveau en messcherpe pen……..


  Maak melding

 24. @ Zucht Oh, jawel!! weet nog? wier voor een duppie geboren is, hoop ik dat zij een kwartje kunnen maken!! Maar SU?? hi,hi

  En over infra gesproken, nou!! loop eens bij de AZ, Tourtonne, Van Idsingastraat, Zw.hovenburgstraat, ach, ja! de stad langs en wat zie je?? Eerlijk gezegd, als je een patakka daarginds los laat en je komt over drie dagen, dan is het een heleboel Tilaphia die erin zwemt!!

  De regering noem ik dan wel Broeksnoeken en slipsnappers! Ha, ha.


  Maak melding

 25. @Ray
  Jouw door emoties overmande reactie belet je op een adequate manier met de taal om te springen, met het gevolg dat je met hetgeen je wil zeggen niet helemaal uit de verf komt.
  Dat Bouterse ‘cum suis’ verantwoordelijk is voor de 15 doden weten we allang!Dat is oud nieuws.
  Maar er vinden aan de andere kant ontegenzeggelijk ook positieve dingen plaats.Dat kan zelfs een blinde zien.
  Jij niet?Zet dan die emotionele bril af en bezie de zaak op een meer rationele manier.

  Je wilde enkele lichtpuntjes/wapenfeiten(als je wil),die mij zonder erbij na te denken te binnenschieten?
  *De oprichting van de enige niet op etnische leest geschoeide politieke partij.
  *De intensieve vriendschapsrelatie met Guyana.
  *De uitroeiing van het etnisch gepeupel op bepaalde ministeries.
  *De aanpak van de criminaliteit.
  *De verhoging van de kinderbijslag.
  *De verhoging van de AOW.
  *De reorganisatie van/in het onderwijs.
  (Een revisie van USD 50.000.000(=SRD.200.000.000),ook geen misbruik van het onderwijs tbv de politiek).
  *In staatscas USD 1.000.000.000!(een miljard).
  *Een economische groei van 5%.
  *Nu is er een op handen zijnd (40%-60%)contract met een of andere goudexploitant.
  *De stadsverfraaiing wordt eindelijk serieus aangepakt.
  *De lucratieve vliegroute naar de VS via Georgetown.

  Je hoeft geen Bouterse man te zijn om dit toe te geven!
  Doe je dat niet,dan ben je oneerlijk!


  Maak melding

 26. @ BakraBasi de baas kent het verhaal vooraf al zonder te lezen!! Vind je het gek??? Hij ruikt nogsteeds die eigen stront van toen!!


  Maak melding

 27. @Medusa
  Over welke emoties heb jij het?

  Medusa ,mijn eer,trots,zelfrespect en mijn gevoel van patriotisme zal ik nooit verraden door de zijde van een moordenaar te gaan kiezen.

  Je baasje is een moordenaar ,hij hoort in de gevangenis thuis en dient absoluut geen ‘pseudo presidentje’ te spelen.
  De jongeren thuis onderwijs ik altijd door ze erop te wijzen hoe belangrijk het is om de school te bezoeken,een studie te kiezen en een diploma te behalen en in de toekomst land en volk te mogen dienen op zeer eerbiedwaardige wijze.
  Een moordenaar ga ik nooit goedpraten omdat ik geen gekke ideen in de hoofden van de jeugdigen ga pompen.
  Straks gaan ze allemaal eerst een moordenaar willen zijn omdat die vele hogere kansen biedt en je baas is een levendige voorbeeld hiervan.De stad hier en daar verfraaien wast de zonden van je baasje geen mm weg. Hij gaat boeten ,vroeg of laat,of jij het leuk vindt of niet,…HE WILL PAY FOR HIS SINS.


  Maak melding

 28. @MEDUSA Jouw objectiviteit is ver te zoeken in deze. Je hebt het steeds over vreselijke dingen (die zo velen met mij met naam en toenaam benoemen) en over veel belovende projecten en serieuze lichtpunten (die jij en vele anderen met jou) nog steeds niet kunnen benoemen. Verder heb jij het over woorden als pijnlijk en sterk emotionelen wat dat allemaal binnen jouw perceptie ook mag beteken, ik kom er niet uit. Over de vraag of ik jouw eerdere reactie heb gelezen: wat denk jezelf? Over jouw vraag of je mijn vraag nog zou moeten verduidelijken: Nee liever niet, je hebt jouw kans gehad en bakt er helemaal niets van. Misschien denk je dat er ongeschoolde mensen op dit forum zitten die jij met zoveel BS kan bezig houden….jij je goedrecht. I rest my case.


  Maak melding

 29. Als mijn info juist is dan werkt Iwan Brave nu bij Parbode(maandblad Su)met zeer goede interviews. Hij heeft misschien zelf voor de stilte gekozen,want die zag er niet zo bang uitgevallen te zijn.Want ondanks de tirade van de boef Ramon Abrahams is Iwan toch nog een tijdje doorgegaan met de daden van deze boevenbende te bespreken(kritisch)Hopelijk dat hij bij de Parbode nog lang en ongestoord zijn gang kan gaan en vooral de zaak van de boot die Abrahams op naaam van zijn zoon heeft ingevoerd voor ons kan onderzoeken. Want binnen een jaar heeft deze boef Ramon Abrahms werkelijk een boot van 45.000 US ingevoerd en hiermee gaat die zaka-zaka jagen en vissen.Werkelijk deze boef Ramon Abrahams hoeft nooit meer te werken als hij minister af is en dat arme volk dat op deze BEESTEN heeft gestemd op 25 mei 2010 wordt blij gemaakt met een 30 srd kinderbijslag hahahahaaa dan willen ze niet horen hoe dom ze zijn .Bisschop de Becker u HEEFT groot gelijk.Ding DONG.Odiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 30. @ MEDUSA
  Je wilde enkele lichtpuntjes/wapenfeiten(als je wil),die mij zonder erbij na te denken te binnenschieten?
  *De oprichting van de enige niet op etnische leest geschoeide politieke partij.( Pertinente leugen hij is trouwens niet de oprichter van deze partij geweest.)
  *De intensieve vriendschapsrelatie met Guyana.( Dat zal nog moeten blijken, hoewel Suriname nooit echt structureel een slechte relatie met Guyana had en ook nog moet blijken wat voor toegevoegde waarde deze vriendschapsrelatie zoals jij dat betitelt voor Suriname zal hebben.)
  *De uitroeiing van het etnisch gepeupel op bepaalde ministeries.( Meneer Bouterse doet precies hetzelfde wat voorgaande regeringen hebben gedaan, alleen zijn het nu zijn vriendjes die hij accommodeert.)
  *De aanpak van de criminaliteit.(Pertinente Leugen, Elke keer dat de aan NDP gerelateerde politieke partijen in de schijnwerpers zijn is er vele malen meer sprake van en verruwing van criminaliteit.)
  *De verhoging van de kinderbijslag.( Is geen verdienste van jouw man, zat al in de koker.)
  *De verhoging van de AOW. (Is geen verdienste van jouw man, zat al in de koker.)
  *De reorganisatie van/in het onderwijs.( Is ook geen verdienste van DDB, zat er ook aan te komen.)
  (Een revisie van USD 50.000.000(=SRD.200.000.000),ook geen misbruik van het onderwijs tbv de politiek).
  *In staatscas USD 1.000.000.000!(een miljard).( Geen verdienste van jou guru, helaas)
  *Een economische groei van 5%. (ook geen verdienste van deze man wel een inflatie van 20%)
  *Nu is er een op handen zijnd (40%-60%)contract met een of andere goudexploitant. (Waarvan hoogs waarschijnlijk het volk niets van terug zal zien (toekomst muziek en je kunt je afvragen wie de tegenpartij is).
  *De stadsverfraaiing wordt eindelijk serieus aangepakt.( Als je het gedrocht van een revolutieplein bedoelt verder zijn er geen noemens waardige stads verfraaiingen te zien.)
  *De lucratieve vliegroute naar de VS via Georgetown. (Moet nog blijken, sinds wanneer heb je de SLM iets lucratief zien doen?)

  Je hoeft geen Bouterse man te zijn om dit toe te geven!
  Doe je dat niet,dan ben je oneerlijk!
  (Om eerlijk te zijn: Het moet wel een deceptie voor je zijn om er achteraf achter komen hoe de zaken werkelijk in elkaar zitten. Het zijn niet echt sterke lichtpuntjes/wapenfeiten die jij hier opsomt, ik had er meer van verwacht. Ik had al een vermoeden dat je die man zou beledigen en tekort zou doen met zo een opsomming.)


  Maak melding

 31. @Glenn Pengel….ik heb begrepen dat vriend Ramon ook nog een helikopter bezit…en het volk maar geloven dat deze jongens zitten om het land vooruit te helpen….wat een deceptie…..


  Maak melding

 32. @Ray
  Zaterdag 30 juni 2012 om 16:26 uur, door Ray
  @Medusa
  Jouw vraag:Over welke emoties heb jij het?
  Mijn reactie:Lees jouw reactie nog’s!
  En heb je bovendien ergens kunnen lezen dat ik jou aanspoorde voor Bouterse te kiezen?
  Heb ik laten doorschemeren dat DDB mijn baasje is?
  Je bent nogsteeds zwaar onder de indruk.Je verliest alle contact met de werkelijkheid.
  Wat ik wel heb laten zien is dat DDB,moordenaar of geen moordenaar wel zaken voor mekaar krijgt!
  En dat is een feit.Punt uit!


  Maak melding

 33. @ Medusa

  Heel zielig van je om een moordenaar zo op te hemelen. Hij is een moordenaar en verdient daarom geen pluimpjes van niemand. Hij is fout voor Suriname. Punt uit.


  Maak melding

 34. @Sabaku
  Je kan op je hoofd gaan staan,ik geloof in wat ik en de mensen om mij heen zien en niet wat jij mij voorschotelt.Jij denkt het jouwe erover en ik het mijne,basta!Alles zat in de koker maar geen ene moer werd door jouw Fronters gerealiseerd.Nu wel!Ik zie nu verandering en verbetering en niemand op deze aardkloot kan mij op andere gedachten brengen.
  Indien dat mocht gebeuren, komt dat van mij zelf!

  Advies:Het is de periode van hersen en hartinfarcten;Neem een kalmeringsmiddel!


  Maak melding

 35. @Ray
  Weet jij wat ophemelen betekent?
  Vind jij dit ophemelen of is het gewoon de zaken opnoemen die de man voor mekaar heeft gekregen?
  Of moet ik daarover zwijgen?


  Maak melding

 36. @Sabaku
  Je maakt je zelf belachelijk,lees maar weer wat voor stommiteit je neerpent.Ik denk dat je nu door heel Suriname ‘vriend en vijand’wordt uitgejouwd en uitgelachen.

  Jij schrijft op Zaterdag 30 juni 2012 om 17:08 uur, door Sabaku
  @ MEDUSA
  *De intensieve vriendschapsrelatie met Guyana.( Dat zal nog moeten blijken, hoewel Suriname nooit echt structureel een slechte relatie met Guyana had …..).

  Mijn reactie:
  En dit noemt zich nou Surinamer.Hahahaha!Suriname en Guyana nooit structureel een slechte relatie?
  Zegt Tigri je wat?Het was oorlog!
  Zegt het olieboorplatform je wat?
  Nee hè?Hahahaha.
  Jouw emoties blokkeren jouw gezond denken(indien je daarover beschikt tenminste).


  Maak melding

 37. Dames en heren.
  EEN OF ANDERE ENTITEIT OP DIT FORUM BEWEERT DAT SURINAME NOOIT EEN STRUCTUREEL SLECHTE RELATIE MET GUYANA HEEFT GEHAD!Is er iets lachwekkender op dit forum.En tegelijkertijd zegt ie dat mijn objectiviteit ver te zoeken is.
  Hahahaha,wat een hilariteit!!!Ik kom niet meer bij!


  Maak melding

 38. @surinam patriot
  Als je het knopje voor intelligentie indrukt,dan zal merken dat MEDUSA geen Limbo kan zijn.
  Let maar op de tijd van verzending van de berichten.
  19:52 in Nederland = 14:52 in Suriname!Als het goed is hoorde je Limbo vandaag nog op de radio (in Suriname).
  Surinam patriot,doe alsof je een beetje intelligent bent hoor!Al ben je het niet!


  Maak melding

 39. @MEDUSA…Ik zal de laatste zijn die anderen, zoals jij dat stelt, op andere gedachten tracht te brengen. Eerlijk is eerlijk, respect voor een ander zijn/haar mening. Maar Ik moet je het wel meegeven, het enige serieuze lichtpunt en veel belovend project dat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken dat ben jij zelf.


  Maak melding

 40. @Sabaku
  Krabbel je nou terug?????Ik echter heb geen lichtpuntje bij jou kunnen ontdekken.Misschien later indien jij je een beetje laat scholen mbt de geschiedenis van Suriname en zijn buurlanden(ihb Guyana).Deal!!!
  Want nu sla jij een hele grote vette anti Bouterse flater!


  Maak melding

 41. Beste Medusa:
  Hitler was ook eigenlijk best wel een geschikte vent: hij liet schitterende auto banen aanleggen en zorgde voor economische impuls door Duitsland tussen 1932 en 1939. Daarna ging het wat minde met Duitsland en de Duitsers…

  Best wel deskundige leider dus……


  Maak melding

 42. Indien de inhoud va dit boek Bouterse niet zal bevallen, acht ik de kans groot dat het een verboden boek wordt in Suriname. Niemand is vergeten toen er commotie ontstond over een geschiedenis boekje waarin Bouterse door demonstranten werd afgebeeld voor moordenaar. Dit boek werd direct naar de prullebak verwezen.


  Maak melding

 43. Men zou zich toch moeten afvragen wat hebben wij aan dit boek….ik zou zeggen tijd verlies, mensen hoofd moe maken.
  En toch geen brood op de plank.
  Hallo bewaar jou papier en laat Bouta met rust…dit is altijd als gewoonlijk lastig doen en behoorlijk ophitsen…waka weer din sranan sma din idi.


  Maak melding

 44. @Henk Molenaar.
  Er is geen koe zo bont of er zit een vlekje aan.
  The bad guys.
  *De mensheid,hoe mensonterend men dat ook vond,teert noch steeds op de resultaten van de proeven op de joden door Mengele onder Hitler gedaan.
  *De volkswagen (Hitler) bestaat nog steeds.
  *De Duitse autobanen (Hitler) zijn nog steeds onaangeroerd.
  *André Kuiper zit nu in de ruimte en keert morgen,na 183/193 dagen terug naar de aarde.Dank zij Hitler.
  De raketindustrie is onder zijn regiem aangevangen.
  Zie de V-2!Daar heeft Engeland gedurende WO-II goed kennis meegemaakt.
  De leider van dat centrum(Werner von Braun)is door de Amerikanen meegenomen.Hij heeft er tot zijn dood een prinsenleven geleid.

  The good guys.
  Terwijl Albert Einstein, Oppenheimer c.s. respectievelijk liever de “relativiteitstheorie” en de atoom bommen niet hadden kunnen bedenken.
  Want het gevolg daarvan is dat Japan nu nog steeds met de naweëen (Hirosjima,Nagasaki)zit.Verder is de wereld n.b. bezaaid met kernkoppen, -wapens en -reactoren.

  Kortom alle goederiken hebben de mensheid iets destructiefs gebracht;daartegenover staat dat alle slechteriken de mensheid ook iets goeds,hoe miniem ook, hebben nagelaten.

  Is het daarbij af te keuren dat je deze (non)prestaties ook benoemd?
  Ik noem in elke discussie ‘man en paard’.
  Of moet ik voortaan mijn kop in het zand steken?


  Maak melding

 45. @Sabaku
  Je maakt je zelf belachelijk,lees maar weer wat voor stommiteit je neerpent.Ik denk dat je nu door heel Suriname ‘vriend en vijand’wordt uitgejouwd en uitgelachen.

  Jij schrijft op Zaterdag 30 juni 2012 om 17:08 uur, door Sabaku
  @ MEDUSA
  *De intensieve vriendschapsrelatie met Guyana.( Dat zal nog moeten blijken, hoewel Suriname nooit echt structureel een slechte relatie met Guyana had …..).

  Mijn reactie:
  En dit noemt zich nou Surinamer.Hahahaha!Suriname en Guyana nooit structureel een slechte relatie?
  Zegt Tigri je wat?Het was oorlog!
  Zegt het olieboorplatform je wat?
  Nee hè?Hahahaha.
  Jouw emoties blokkeren jouw gezond denken(indien je daarover beschikt tenminste).
  Dames en heren.
  EEN OF ANDERE ENTITEIT OP DIT FORUM BEWEERT DAT SURINAME NOOIT EEN STRUCTUREEL SLECHTE RELATIE MET GUYANA HEEFT GEHAD!Is er iets lachwekkender op dit forum.En tegelijkertijd zegt ie dat mijn objectiviteit ver te zoeken is.
  Hahahaha,wat een hilariteit!!!Ik kom niet meer bij!
  @Sabaku
  Krabbel je nou terug?????Ik echter heb geen lichtpuntje bij jou kunnen ontdekken.Misschien later indien jij je een beetje laat scholen mbt de geschiedenis van Suriname en zijn buurlanden(ihb Guyana).Deal!!!
  Want nu sla jij een hele grote vette anti Bouterse flater!
  @ MEDUSA
  Ik heb je reacties nog even voor je op een rij gezet.
  Je pretendeert mij les te moeten geven in de Surinaamse geschiedenis. Noem je het geval Tigri nou echt oorlog? Zijn onze jongens daar niet binnen de kortste keren in hun stulpje gekropen? Weet jij nog hoelang die zogenaamde oorlog van jou heeft geduurd? Ik noem het een incident, zoals ook het boren naar olie voor de kust van Suriname een incident was. Maar als jij in je hilariteit gaat beweren dat wij altijd in oorlog of altijd een slecht relatie hadden met Guyana totdat jou guru dit probleem heeft opgelost dan heb je de plank volledig mis geslagen. Je beroepen op je eigen soort om mij volgens jou perceptie belachelijk te maken geeft mij nog meer het gevoel dat je wartaal zit uit te kramen en jij degene bent die zichzelf te kijk zet. Lees je eigen postings maar nog eens een keer, ga voor een spiegel staan en vertel maar aan jezelf wie nou daadwerkelijk de werkelijke entiteit is met geblokkeerde emoties (om maar in jou eigen platvloerse taal te blijven). Ik nodig je uit om nog meer nonsens uit te kramen kunnen we met z’n allen nog lekker door genieten.


  Maak melding

 46. Dankzij voorgaande slappe regeringen, die nagelaten hebben Bouterse te berechten en te vonnissen, hebben ze Bouterse de gelegenheid geschonken om aan de macht te komen, tewijl hij jaren in de bajes had moeten vertoeven net als een Brunswijk, en die zedendeleqwent Somo, maar dit land heeft liever een stel criminelen aan het roer, zodat allerlei duistere praktijken die zich in dit land afspelen niet meer zo opvallen.
  Wanneer deze zogenaamde president die ten onrechte gekozen is in de bajes had gezeten, dan had hij zijn eigen boek kunnen schrijven, en wie weet nog de waarheid geschreven betreffende de 8 december gebeurtenissen.


  Maak melding

 47. Ivo Evers en Pieter Van Maele zonde van het papier je kon het beter gebruiken voor toilet papier. want europa zit toch in de crisis……..
  I LOVE SU


  Maak melding

 48. @Sabaku
  Nee,het was geen oorlog maar een ‘structureel slechte relatie’.
  Hahahahaha mijn god …… mpffffhahaha helpe mij Almachtige!


  Maak melding

 49. Aha!!!! Een boek over onze meest vooruitstrevende president aller tijden. Voor onze geweldige vrijheidsstrijder en aanvoerder van de generatie bewust, een geweldige opsteker. Het boek zal ik echter niet lezen. Bouterse gezien door de bril van een witte Calimerostaan staat garant voor wilderiaanse kletskoek. Dit wordt de fitna van het boek der boeken. Ik heb niet eens de intentie om te willen weten wat er in het boek staat. Ik wens de schrijvers heel veel succes en ik hoop dat ze hun doel, een vette bankrekening, zullen bereiken. Zoals het echte Calimerostanen betaamt. Er valt natuurlijk geld te verdienen en waar er geld te verdienen is zijn deze lieden er als de kippen bij. Voor onze housnegro’s en redimusu’s zal dit een geschenk uit de hemel zijn. Nu al wachten ze ongeduldig en verlekkerd op de pennevruchten van hun kleurloze Goden. Ze vallen nu al in zwijm. Bij ons staat de papiersnipperaar al klaar.


  Maak melding

 50. @Sabaku

  Tigri was een incident? De revolutie was ook een incident. Dus voortaan niet zeuren. Eigenlijk zijn alle gebeurtenissen incidenten. De relativiteitstheorie levert het bewijs.


  Maak melding

 51. Anna-z?

  Wat kun jij zeveren zeg!
  Waarom schrijf jij eigelijk niet de biografie van jouw zeepsop held. Dan kunnen we kijken of er wel voldoende papierversnipperaars in de handel te verkrijgen zijn.
  Maar eerst moet je nog een uitgever vinden die dit wilt uitbrengen.
  In Nederland zal dat geen probleem zijn.
  Probeer het bij de jongens van de telegraaf want die staan bekend dat ze leugens vertellen .

  Veel succes en ik wacht o jouw versie kunnen we kijken of we daar de barbecue mee kunnen stoken!


  Maak melding

 52. Anna_Zoeloe volgt als een loops teefje haar grote leider, een president die 2 zonen als veroordeelde criminelen bezit, iemand die bloed aan zijn handen heef en als drugshandelaar te boek staat.

  Anna_Zoeloe is de belichaming van het verval van Suriname.


  Maak melding

 53. Bouterse is een pracht kerel.
  Het beste wat Suriname heeft gehad.
  De beste georganiseerde zeepsop handelaar die ik persoonlijk ken.
  De geilste stagebegeleider die ik ken.
  De beste vader die ik ken.
  De allerbeste leugenaar die ik ken.
  De grootste volkverkrachter van Suriname die ik ken.


  Maak melding

 54. anna_zoeloe: “Een boek over onze meest vooruitstrevende president aller tijden. Voor onze geweldige vrijheidsstrijder en aanvoerder van de generatie”

  Vrijheidsstrijder???? Een laffe moordenaar die onschuldige gevangenen als beesten op de vlucht neerschiet en moordenaars gratie verleent. Een gore duivel die nog nooit iets goed voor Suriname heeft gedaan.


  Maak melding

 55. @Piet Paniek

  Je raakt nogal in paniek maar dat is totaal niet nodig. Mijn was doe ik altijd met witboi en ik kan je verzekeren dat er behoorlijk wat sop aan te pas komt. Genoeg zelf om jou en ons forumkoloniaaltje pedo Henkie mee achter de oren te wassen. Je baantje bij je witte meesters komt al gauw dichterbij en het witte paard van de Sint staat al klaar om jou eens flink te verwennen. Meneer van Achteren zal daarbij een belangrijke rol bij willen spelen.
  Grappig dat je over de telegraaf begint want jou reacties lijken daar rechtstreeks uit te komen. Reacties schrijven in de telegraaf zal zeker niet leiden tot het schrijven van boeken. Meer dan wat kinderachtige kleuterdeuntjes kom jij doorgaans niet dus ik zou het echte werk maar aan andere kunstenaars overlaten. Een gedichtje voor je Sintje zou nog net kunnen. Onze forumpedootje pedo Henkie wil je daarbij wel graag behulpzaam bij zijn.


  Maak melding

 56. Héy, laat anna_zeikstraal ook weer eens van zich horen? En ja hoor, weer lekker afgeven op de blanke medemens!
  Als jij toch zoveel sop hebt, ga dan meteen je mond daarmee spoelen vieze anna_zeikstraal.
  Ik heb werkelijk nog nooit iets positiefs van jou gezien, alleen maar afgeven op de mensen die jouw vreten betalen, luie donder die je bent!
  Ga werken, dan kun je je eigen vreten betalen, zijn wij weer van een opvreter verlost!


  Maak melding

 57. @Dirk

  Beste Dirk,

  Mijn complimenten voor jou wonderschoon taalgebruik. Heel lyrisch met prachtige volzinnen. Vooral dat stuk tussen zes en zeven uur waar je het gezeik van de blanke medemens beschrijft vind ik hoogst interessant. Helaas voor jou voel ik de onweerstaanbare behoefte je onmiddellijk te corrigeren. Blanke mensen bestaan alleen in jouw werkelijkheid en ik spreek liever van witte mensen. Blank betekent rein en zuiver en met de beste wil van de wereld zie ik niets zuivers aan de mensen waar jij met enorm ontzag over spreekt. Ik heb dus een andere perceptie van de werkelijkheid voorzover je van een werkelijkheid kunt spreken. Ik schrijf overigens geen reacties om wie dan ook te behagen. Dus als je vindt dat mijn schrijven in jouw ogen niet positief is kun je dat gerust als negatief bestempelen en ervaren. Het doet me een deugd je te melden dat ik vreet van mijn eigen vruchtbare Surinaamse grond. Mijn producten zijn heel blank en zuiver zonder de chemische rommel die in jouw heilstaatje gebruikelijk is. Over mensen die te lui waren om te werken staan boeken vol geschreven dus doe eens wat onderzoekjes om erachter te komen tot welke verschrikkelijke wreedheden luiheid kan leiden. Mocht je mee willen eten van mijn lekkere Surinaamse groenten en fruit dan ben je meer dan welkom. Vreten mag natuurlijk ook. Zolang je weer naar je eigen land Calimerostan vertrekt vind ik alles best. Aan plassex doe ik helaas niet maar ik ken wel iemand die jou een speciale behandeling wil geven. Het is wel iemand die graag zeikt en helaas voor jou is die niet blank. Tot zeiks!!!!!!!!! 😉

  PS: Doe de groeten aan pedo Henkie! Jullie zijn vast tweelingen. 😉


  Maak melding

 58. Zondag 1 juli 2012 om 01:30 uur, door anna_z

  Dus als je niet normaal kunt reageren gaan we elkaar maar voor alles uitmaken?
  Tja typies een gevalletje ……..
  Zoals we het tegen de kindjes zeggen. Wat je zegt ben je zelf.


  Maak melding

 59. Anna_zuigertje,

  Een biografie over jouw melkdonor zal toch in 1 pagina gereedzijn?
  Hij belde. Hij kwam hij schoot en ging daarna met de stagaire aan de gang.
  Ik likte hem schoon in een kleine zucht. Terwijl het volk naaide.
  Wilde hij graag toch Hahaha…….
  Je bent jaloers dat jouw zaaddonor ook blanke meisjes lekker vindt haha…….

  Je bent jaloers………… En boos op je baas haha…….


  Maak melding

 60. Het is zondagmorgen,..heel vroeg,.. doch nu al heen en weer geslinger van verwensingen ai boi!!

  Ik gebied jullie allemaal in een net pak te steken want wij gaan naar de kerk…naar Steve 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 61. @Anna_Z vertel mij,..maak mij 1 lijst van wat Bouterse voor Suriname goed gedaan heeft,kortom wat het Suriname heeft opgeleverd vanaf 1980 tot heden, dan maak ik 1 lijst wat hij slecht gedaan heeft. Wedden dat mij lijst veel en veel langer is dan de jouwe??
  Hebben we een deal???


  Maak melding

 62. Ik laat op deze zondagmorgen onze Annabel, de toverfee van Suriname nog maar heel lang in haar eigen dromen geloven, die uiteindelijk voor haar in een nachtmerrie zullen veranderen. 1 van mijn middelbare school leraren, een zeer wijze man uit het vroegere Batavia zei altijd : Zeg maar ja tegen een gek…… Annabel bij deze…….en trek je kotto en anisa maar aan op deze manspassiedag, je ketenen van de slavernij zullen je echter blijven knechten totdat jij je laatste adem uitblaast…..


  Maak melding

 63. Necro Anna_Zoeloe: Je bent echt ziek in he hoofd, maar dat is nu alle bezoekers van waterkant wel duidelijk.

  Daarnaast ben je een loops Bouterse teefje. je kijkt vol bewondering naar een man met ziel zo zwart als roet, die duizenden mensen ( Surinamers!!!!) veel ellende heeft bezorgd en een schande van een president is.

  Ik snap jou wel: je deelt zijn haat tegen alles wat blank/nederlands is.

  En of hij nu 18 of honderd Surinamers de dood in jaagt om Nederland een hak te zetten zal hem en jou een zorg zijn.

  Je bent een duivel. En dan beledig ik de duivel nog met deze vergelijking.


  Maak melding

 64. Ik vraag me af, je bent nog 1 van de zeer weinigen met eerlijke, nuchtere, down to earth reacties hier op WKN. Bedankt en een swit’ Manspasi 😉


  Maak melding

 65. Tot vorig jaar had De Wate Tijd ook zo’n forum met discussies over actuele onderwerpen. Ik heb begrepen dat op last van het kabinet van de president (Limburg) dit forum moest worden beeindgigd. Er werden discussies gevoerd, die de leiding van het land niet welgevallig waren. Ik denk dat op dit forum ook ‘agenten’ van het regime actief zijn. Anna_z schijnt er zo een te zijn. Ik hoop dat ik het aan het verkeerde eind hebt.


  Maak melding

 66. Beste Willem:

  Wat jij beweert, heb ik weken geleden ook al geconstateerd.

  Plotseling komen op dit forum vanuit het niets fanatieke Bouterse groupies die tegenwicht bieden aan de anti Bouterse mensen die hier hun mening geven.

  Ik weet bijna zeker dat er 1 of 2 mensen de hele dag onder verschillende nicknames minnetjes geven bij anti Bouterse postings in opdracht van de NDP.

  let maar op het taalgebruik. Het zijn allemaal dezelfde mensen. Beetje erg zielig en wanhopig van de Paarse Bende.


  Maak melding

 67. Beste Willem,

  De Ware Tijd is nu bijkans 1 1/2 jaar geleden gesloten op rumoer van PANKA die heilig geloofde in de goede dingen van de regering terwijl het volk ondanks dieven-ijzer in een ijzeren misdaad-greep was sinds aantreden van Dada en heden met Dada is de aanhang er heilig van overtuigd dat met deze “”BOEVEN- REGERING”” zij ook het recht hebben om te BOEVEN!!!!!!!!

  25- 10 -1975>>> overdracht aan Soeverein Suriname!!!
  25- 05 -2010>>> Suriname is AFRIKA!!!!!!!!!


  Maak melding

 68. @ ANNA: Je hebt het juist verwoord de vazalen raken optilt en vallen je van alle kanten aan.

  Laat deze witten een boek schrijven over hun misdaden in de wereld. Het lijkt of deze wereld van de duivel is.Ze hebben miljoenen mensen vermoord en bezitten toch de macht.Laatst schreef een zwarte dat de Belgen Lumumba niet hebben vermoord maar dat hij een dief was.Dit had hij uit de boeken van zijn meester gelezen.


  Maak melding

 69. Savioen en Anna_Zoeloe: tel jullie IQ bij elkaar op en dan nog zitten jullie beiden ver onder het gemiddelde.

  Kansloze Paarse Paupers


  Maak melding

 70. Nog even dan word het strafbaar om kritisch te zijn over the grootse massamoordenaar in de geschiedenis van onze republiek suriname


  Maak melding

 71. @Piet Paniek alias meneer van Achteren @Henk Molenaar alias pedo Henkie @Willem alias Wullumpie @Zucht alias het knulleke

  Ik heb weer vreselijk genoten van jullie geweldig politiekcorrecte reacties. Jullie zijn echt een aanwinst voor dit forum en de ‘conspiracy’ theorieën zijn verrukkelijk. Nog even en ik ben ook nog agent van de CIA, KGB, FBI en het rebellenleger van de Heer. Great!!!!!!!

  @Henk Molenaar

  “Plotseling komen op dit forum vanuit het niets fanatieke Bouterse groupies die tegenwicht bieden aan de anti Bouterse mensen die hier hun mening geven.”

  Daar schrik jij natuurlijk ontzettend van want je bent het niet gewend om tegengas te krijgen. Op bezopen verjaardagsfeestjes of zuipfestijnen in de kroeg ben je weliswaar de held maar tegen die “Bouterse groupies” heb je het knap moeilijk. Dan wordt er een beroep gedaan op je vermogen tot argumenteren en dan stort alles als een kaartenhuis in elkaar. Zelfs zielige verhalen over je moedertje die gepest wordt door mensen uit je nachtmerries kunnen je dan niet meer helpen. Zielig blijf ik je evenwel vinden hoor. 😉

  @Piet Paniek

  Beste Heer van Achteren,

  Jij bent het forumlid die het meeste op mijn lachspieren werkt. Piet Paniek! Hoe verzin je het. We weten dat je het liefje bent van het paard van Sinterklaas dus grinneken is wel op z’n plaats. Jouw biografietje was weer eens zo wit als melk. Daar het paard van de Sint een hengst is wordt nu toch wel duidelijk waar je zo heerlijk aan hebt gezogen. Maar dat je gezogen hebt is zeker. Weet je zeker dat de Sint nu niet jaloers is?

  @Zucht

  Woef

  @Willem

  Ik heb altijd al de ambitie gehad om agent te worden. Helaas!!!!! Ik was te mooi, te zwart en te brutaal. Er werd me verteld dat ik in die hoedanigheid een veiligheidsrisico voor het korps zou inhouden. Vooral mijn oogverblindende zwarte schoonheid als van een Afrikaanse prinses, zou vooral het hoofd van de mannelijke agenten danig op hol kunnen brengen. Ook de kosten van de zonnebrillen zouden daarmee de pan uitrijzen. Maar mocht er ooit weer eens een volksmilitie nodig zijn ……….. dan …!

  😉

  Voor Suriname doe ik natuurlijk alles!!!!!


  Maak melding

 72. Nou Anna-Zoeloe volgens mij ben je niet zo mooi als je voorgeeft,waarschijnlijk emotioneel in een relatie beschadigt een beetje krom met spataderen en spillepootjes en rond de 50 jaar ik zou je met geen tang aan willen raken hoor,veel te bang voor een SOA.


  Maak melding

 73. @anna_z
  Je schrijft op zondag 1 juli 2012 om 05:10 uur @Dirk
  Beste Dirk,
  Mijn complimenten …….Het doet me een deugd je te melden dat ik vreet van mijn eigen vruchtbare Surinaamse grond………. Mocht je mee willen eten van mijn lekkere Surinaamse groenten en fruit dan ben je meer dan welkom…….. enzovoort ….

  Maar anna_z voor de zoveelste keer- Jij woont toch op Curaçao??Ben je toch geremigreerd dan ????


  Maak melding

 74. @MEDUSA:Ik heb dit eerder gesteld maar, Voor permanent verblijf in Caribisch Nederland is een VOG( verklaring omtrent gedrag) nodig.En als dat niet overlegd kan worden, mag je er maximaal 3mnd verblijven. Ik ken er een paar die reizen daarom op en neer.3 mnd op 3 mnd af…


  Maak melding

 75. Anna-z: Ik ga ervan uit dat de schrijvers van dit boek vooraf hun huiswerk hebben gemaakt. Maar omdat het witmangs zijn ga jij het boek niet lezen. Ook al omdat het over jouw halfgod gaat. Ik vraag me af of je het wel zou lezen als het hier Surinaamse schrijver(s) betrof. En wat is er mis met geld verdienen met het schrijven van een boek? Of dacht je dat b.v. Cynthia McLeod het voor niets doet? Als Surinamers zelfs ruzie krijgen om geld voor een keti-koti feest/herdenking in Rotterdam, heb ik meer respect voor iemand die met arbeid zijn geld verdient. Geld verdienen met eerlijke arbeid zal voor veel Surinamers een utopie blijken.


  Maak melding

 76. Beste willem jij hebt gelijk met wat je zegt , als je te kritisch bent over de slager van van fort zeelandia wordt geblok. het is schandslig dat wkn zich de les laat voor lezen door figuren die journalisten hebben vermoord,media gebouwen in brand hebben geschoten.


  Maak melding

 77. @MEDUSA

  Beste MEDUSA,

  We zijn het over heel veel zaken niet eens maar jij behoort tot de weinigen voor wie ik een zekere sympathie koester. Ik zie in jou toch wel een parallelle geest. Over privezaken praten op een forum lijkt mij niet verstandig maar ik wil wel kwijt dat Suriname mijn land is en Curaçao mijn eiland. Ik deel mijn leven met deze twee prachtige landen. Helaas lukt het op Curaçao niet om intensief met groente telen bezig te zijn. Dit vanwege de droogte en de hoge kosten van water. Dat ik me beurtelings in beide landen kan bevinden is een luxe die ik koester. Ik ben gek op Zuid-Amerika en de Caraiben.

  @blaka bakra

  Ook boeken van Cynthia McLeod boeien mij niet. Mensen die de slavernij bagatelliseren en nog erger romantiseren kunnen mijn interesse niet wekken. Maar jij bent natuurlijk vrij om haar boeken te verslinden. Val vooral niet in zwijm bij zoveel ‘romantiek’.

  @Zucht

  Waf!!!


  Maak melding

 78. Beste Medusa:

  Anna_Zoeloe liegt zo veel dat niet meer kan bijhouden waar ze nu echt woont: Antillen, Suriname…..Ik gok op Amsterdam Oost- of het Oude Westen in Rotterdam…..


  Maak melding

 79. @ANNABEL: JA……… Je vergeet voor het gemmak je derde woonland Calimerostan te vermelden,waar je vandaag in het oosterpark zou moeten zijn, en je uitkering te kunnen behouden.
  En ja groente telen op Seru Fortuna en koraalspecht ,ja dat wordt problematisch. Vooral als al je vrienden zitten in dat grote complex daar op Koraalspecht……En de kosten van water tja dat zou voor jou met al je vrienden en familie daar in Ocer die allen groothandelaar zijn en waarvoor DDB veroordeeld is geen probleem moeten zijn…


  Maak melding

 80. @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie,

  Ik vind Amsterdam een prachtige stad. Vooral de Bijlmer is voor mij nog steeds een inspiratiebron. Al die prachtige mensen uit voor jou de buitenlanden vind ik schitterend. Maar in Nederland wonen heb ik voorgoed achter mij gelaten. Het is voor mij te bekrompen, te zuinig, te xenofobisch, te azijnpisserig, te huichelachtig, te overmoedig, te klagerig, te grauw en te veel calimerocomplex.

  @Zucht

  Grrrrrrr ………….


  Maak melding

 81. Ann_z:”Maar in Nederland wonen heb ik voorgoed achter mij gelaten”….Ik denk dat minsters 17 miljoen inwoners van Ned. de vlag uithangen, behalve het UWV/en bijstandsconsulenten van de socilae dienst en de SVB.


  Maak melding

 82. Beste Zucht:

  Ik zou er veel voor over hebben als de webmasters aan de hand van het IP adres van Anna_Zombie_Zeepbel zouden bevestigen dat onze paarse toverheks gewoon op 3 hoog in de Bijlmer met een beltegoedkaart al die tijd haat onzin te verkopen.

  Dat mens zit echt niet op de Antillen of in Suriname.


  Maak melding

 83. @surinam patriot

  ik denk ekte ekte dat skeetje zucht bij iedereen hiero dierlijke dingen oproept.bij mij is dat zekers zo dus waarom bij a_z ook niet.zucht slaat toch alleen maar een modderfiguur met zijn soekoetakkie.
  je ziet toch dat a_z hem allang heeft geskot.
  je kan alles zeggen van a_z maar zucht kan bij die dame nooit een doelpunt scoren.Ie sabie tok.


  Maak melding

 84. @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie,

  Je schrijft:

  “Ik zou er veel voor over hebben als de webmasters aan de hand van het IP adres van Anna_Zombie_Zeepbel zouden bevestigen dat onze paarse toverheks gewoon op 3 hoog in de Bijlmer met een beltegoedkaart al die tijd haat onzin te verkopen.

  Dat mens zit echt niet op de Antillen of in Suriname.”

  Je bent nogal geobsedeerd door mij. Grappig eigenlijk want mij interesseert het geen moer waar jij woont. Voor mijn part woon je in Thailand of in Pedostan of whatever. Dat zal mij in ieder geval worst wezen. Ik begrijp dat je je nog steeds niet kunt voorstellen dat een zwarte Afrikanoide vrouw jou op alle fronten de baas is. Ik voel me echt verheven boven jou en aan mijn superiotiteit zal je nooit kunnen tippen. Je kunt je bovendien niet voorstellen dat ik als een Afrikaanse prinses een geweldig leven leid. Ik heb een prachtig leven en ik heb alles wat mijn hartje begeert. Ik heb al mijn dromen al waargemaakt en ik ben geen zuurpruim. Als je zo graag mijn IP adres wil weten? 666.666.666.666 The number of the beast!!!!!
  Voor ieder ander geldt een interval van 0 tot 255 op elke positie maar voor mij zijn er geen beperkingen. Ook niet in mijn denken. 😉


  Maak melding

 85. Beste Anna_BouterseTeefje:

  heb je de links nog bekeken met video’s van je meest vooruitstrevende president…….

  Je spoort echt voor geen meter Paarse Heks


  Maak melding

 86. Evenals journalisten Ronnie Brunswijk via Albina en Cayennne naar Holland sluisden en daarmede een helse en bloedige binnenlandse oorlog aanwakkerden hebben ook deze weer geen hol te doen zeker!


  Maak melding

 87. @Zucht

  Hallo lieve schatje,ken je me nog.Het was zo lekker gisteravond in de bosjes bij zandvoort.
  Neem je henk vanavond weer mee.Ik zal op je wachten.jamiejamie.


  Maak melding

 88. Zucht:

  is het nu duidelijke dat Anna_Zoeloe met minstens 5 andere nicknames hier plusjes en minnetjes loopt uit te deelen.

  Onze nieuwe ster Brabohoomoo is dus duidelijk ook Anna Zoeloe


  Maak melding

 89. @HENK MOLENAAR: Zoveel is duidelijk, ze menigvuldigt zich met de rest van het ndp trash op dit forum om aan plusjes te komen, maar dat maakt niet uit ze blijven laag aan de grond…


  Maak melding

 90. @Brabohoomoo

  LOL 😆

  @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie,

  Dat je ze soms ziet vliegen weten we inmiddels al. Maar dat je je druk maakt om plusjes of minnetjes is op z’n hoogst opmerkelijk. Ik ben persoonlijk helemaal niet geinteresseerd in plussen of minnen. Die mogen door iedereen inclusief jou in hun r**t worden gestoken.


  Maak melding

 91. Ik heb nu al maanden veel bijdragen gelezen maar ik heb bepaalde mensen die zeggen kritisch te zijn nog niet kunnen betrappen op een bijdrage die goed onderbouwd is.

  Ik heb ze veel horen afgeven op alle mensen die hun ideeën niet delen en of die ook kritisch zijn naar de regering van Suriname ( welke samenstelling die ook heeft) maar dat op een constructieve manier wensen over te brengen, zonder zelf met onderbouwde alternatieven te komen.

  Ze spelen alleen maar op de man bij gebrek aan gegronde argumenten. De ene gaat daarin zover dat het gewoon puur racistisch is en waarbij ik me afvraag hoever de moderators deze man nog laten begaan.

  De mate van obsessie die sommige mensen etaleren maakt dat ik me ernstig zorgen maak over hun gezondheid/ het kan niet anders dan dat de stress, spanning die deze obsessie meebrengt ze een hoge bloeddruk moet opleveren, ik hoop het niet.

  Wat zou er kunnen gebeuren als we erin slagen die haat die ongebreidelde haat, kunnen omzetten in iets positiefs, iets dat daadwerkelijk kan bijdragen aan datgene waar deze nu te betreuren mensen zich zeggen voor in te zetten, een goed Suriname.

  Dat ze hun woorden kunnen omzetten in daden, vrij van alles en iedereen. Als er zoiets kon worden gecreëerd zou ik benieuwd zijn hoeveel van deze mensen daadwerkelijk zouden aanpakken.


  Maak melding

 92. Big show; D.D.B Don King they are trying to bring you down
  weer een nieuwe boek over Don-King en wanneer komt die flim dan
  i wonder when lol ze doen alles om je te vernietigen waarom is er wat !!!! dat je HUN heb aangedaan dat zo pijn is om te vergeten they holleland want revenge.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.