ma 20 nov 2017 18:06
post thumbnail

‘Braboneger’ komt met eigen voorstelling in theater

9

Steven Brunswijk, beter bekend van zijn YouTube-filmpjes als ‘Braboneger’, gaat het theater in met een eigen voorstelling. De Tilburger van Surinaamse afkomst geeft een try-out in De NWE Vorst in Tilburg meldt Omroep Brabant vandaag.

De ‘Braboneger’ zoals Brunswijk zichzelf noemt, is een donkere man die op humoristische wijze de spot met zichzelf en Brabanders drijft op internet. De thema’s die Brunswijk aanhaalt, variëren van ‘negers die niet kunnen zwemmen’ tot ‘Brabonegers vs blufmarrokaan’. Zijn teksten zijn tegelijkertijd grof en humoristisch en sommigen vinden dat hij ‘zwarte’ mensen omlaag haalt.

“Het gaat over hoe moeilijk wij het onszelf kunnen maken in Nederland. In Suriname maken de mensen het zichzelf veel makkelijker “, legt Brunswijk uit. De naam en datum van de try-out zijn nog niet bekend. “Maar het zal voor eind september zover zijn”, zei hij tegen Omroep Brabant.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
99 Reacties | Plaats Reactie

 1. Oke mi boi..laat ons genieten van “DIE” witte ding,..”DIE” koelie ding en “DIE” zwarte ding maar pas op,..zij mogen dan hebben een lange slurf,…maar die tenen AI MI BOI..ze zijn zooooo kort hoor 🙂 🙂

  vrijdag 29 juni 2012 om 12:58 uur.
 2. Ik vindt hem leuk en neem alles met een kilo zout op.
  Ach lekker boeiend men moet zich niet opwinden en persoonlijk aangesproken voelen.
  Doen ze dat wel zijn het Sukkels !!
  En is eigen spot dat kan men hem niet verbieden.
  maar owee die wit zou zijn dan was die allang aangeklaagt.

  vrijdag 29 juni 2012 om 13:23 uur.
 3. vind een leuke jongenman maar het woord braboneger klinkt niet lekker in de oren.
  gr

  vrijdag 29 juni 2012 om 13:34 uur.
 4. Zo achterhaald allemaal baja. Ga lekker een fatsoenlijke baan zoeken

  vrijdag 29 juni 2012 om 13:53 uur.
 5. Hopelijk verteld hij ook iets over dada alias!! Brunsie uit SU.

  vrijdag 29 juni 2012 om 16:22 uur.
 6. De Braboneger!!!! Deze man zet de karikatuur van de zwarte uit het collectief bewustzijn van de witte neer. Zoals de witte man de zwarte graag ziet. De karikatuur van ‘grappig en ongevaarlijk’. In Calimerostan is dit de blauwdruk voor succes.

  vrijdag 29 juni 2012 om 18:18 uur.
 7. Idioot gek erbij.

  zaterdag 30 juni 2012 om 21:49 uur.
 8. Inderdaad een idioot erbij genaamd ABOI

  zaterdag 30 juni 2012 om 22:10 uur.
 9. Beetje zelfspot kan nooit kwaad…………….

  zondag 1 juli 2012 om 00:59 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com