Suriname ondersteunt veroordeling coup Paraguay

34

PARAMARIBO, 28 jun – Suriname deelt in de verontwaardiging over en de veroordeling van de coup in Paraguay. President Desiré Bouterse is met de overige leiders van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, in overleg. Dit gebeurt in de Peruaanse hoofdstad Lima. Met het andere regionale blok Mercosur, wordt een formeel standpunt uitgewerkt.

Het standpunt moet zo gauw mogelijk af zijn. Tegelijkertijd wordt naar oplossingen gezocht voor de crisis die leidde tot de afzetting van president Fernando Lugo(foto).

“De Unasur heeft een goede reputatie als het gaat om het oplossen van dit soort conflicten”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Voor Unasur is Paraguay een uitdaging en de staatshoofden zijn zich daar terdege van bewust. De eenheid binnen het blok staat meer dan ooit op het spel.


34 REACTIES

 1. Oh mi Gado, dit is too funny….de grote democraten van Suriname, de president die ooit via drive-by shootings aan de macht kwam, die naderhand een wettig gekozen regering via de telefoon naar huis liet sturen (Ivan Graanoogst deed het vuile werk), die veroordeelt de impeachment van een president door het parlement, want er is geen sprake van een coup. Het parlement mag als de grondwet dat toestaat de president ontslaan. Of zijn ze in Suriname bang dan dit ze ook gaat overkomen, hihihihihi


  Maak melding

 2. In een ander land weten ze goed die coup te veroordelen, terwijl ze (die paarse bende) de coup in eigen land goed proberen te praten, het was zogenaamd beter voor het land, maar hebben tot nu toe nog steeds de naweeen ervan.


  Maak melding

 3. Als bout daadwerkelijk de afzetting van Lugo veroordeelt,dan legt hij de strop zelf om zijn eigen nek.Want bij de coups van bout is of gedreigd met geweld of geweld toegepast.De risee van de amerika’.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Is een Paraguayaanse aangelegenheid,mogen we ons niet mee bemoeien toch.
  Deze pres heeft echt droge ogen hoor.Zo krijg je het gezegde de splinter in een ander zijn oog en de balk in de jouwe.ai baja shene kokolene


  Maak melding

 5. Na het lezen van dit artikkel kon ik maar een opmerking maken n.l:
  De totale regering van SME onder leiding van Droga Desi
  inclusief de DNA leden van de coalitie zijn
  “SCHAAMTELOOS”
  De totale bevolking van SME wil ik het onderstaande citaat van een gerespecteerde vrijheid-strijder in herinnering brengen:

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen,dan dooft het licht.

  Jagte-Raho


  Maak melding

 6. Dit is te gek voor woorden.
  Wij moeten de buitenwereld erop wijzen dat Bouta de moordenaar niet namens het volk van Suriname praat maar namens zichzelf en zijn criminele handlangers!


  Maak melding

 7. Gezien de reacties hier kan ik opmerken dat Surinamers zich tegenwoordig gedragen als Nederlanders. Altijd oude koeien uit de sloot halen en zogenaamd doen alsof ze zelf rechtgeaard en vooral geen fouten maken. Ik vind dat Suriname zich mag verafschuwen van de ontwikkelingen in Paraguay en dit ondank Bouterse’s verleden.


  Maak melding

 8. IK DACHT DAT NEDERLAND ZICH NIET MOCHT BEMOEIEN IN BINNENLANDSE ZAKEN VAN SU,MAAR WAT DOET MEN NU, OOK BEMOEIEN TOCH.OF HEBBEN ZIJ WEER EEN ANDERE UITLEG VOOR.


  Maak melding

 9. Fort Zeelandia moet volgens Bouterse een evenementen locatie worden. Met alle respect maar dit gewoon te walgelijk voor woorden. Je gaat van Auswitsch ook geen
  evenementen locatie maken.


  Maak melding

 10. Precies hoe de Hr DDB Voorzitter van de NDP/MC dmv algemene vrije en geheime verkiezing gekozen is tot Pres van Su voor 5 jaren conform de democratische beginselen, precies zo moeten de andere landen democratie in de vaandel houden. Waar zijn de mensen rechten schendingen organisaties? Ik hoor ze helemaal niet reageren.
  Maar ze reageren wel over de gebeurtenis van dec 1982 toen de democratie nog niet van toepassing was.
  De minister van J en P had gelijk dat de wereld omgekeerd draait. Aangezien dat de tijden verandert zijn en democratie van toe passing is moet dan grote sancties komen, wanneer er coup gepleegd worden om een wettig gekozen/democratische regering omver te werpen.
  Laat het duidelijk zijn dat in 1982 er geen sprake was van democratie.


  Maak melding

 11. @Radjkoemar Rajaram, in een fatsoenlijke democratie was een controversieel onderwerp als amnestie voorgelegd aan de bevolking middels een referendum. Streker nog, in een fatsoenlijke democratie respecteer je de rechtstaat en verleen je geen amnestie aan handgranaat gooiers. Zeker als het familieleden betreft. Je kan democratich gekozen zijn, maar belangrijker is het handelen. Dat is met deze leider niet zo. Suriname was een democratie tot Didibrie de macht greep. Dus kom niet met praatjes dat er in 1982 geen democratie was.


  Maak melding

 12. @Rajkoemar Rajaram

  Suriname heeft altijd democratie gekend maar daar kwam in 1980 een abrupt einde toen je plastic held,een landverrader van het ergste soort, een eind hieraan maakte en zijn regime zijn intrede deed.Tot op heden is democratie niet kunnen herstellen want je plastic held heeft alles en iedereen in zijn greep.Hij legt iedereen zijn wil op.Zelfs het rechterlijk orgaan ,het allerbelangrijkste en gewaardeerde instituut in een land , is genoodzaakt het hoofd te buigen voor deze crimineel.Je plastic held zegt aan Telgin en de anderen’ik zeg dat ik amnestie krijg en o,wee je beente als jullie mij dat weigeren’,en het rechterlijke orgaan zegt;’ja baas zoals je het zegt, uw wil is wet ,hier is amnestie voor je’.
  Heden is ons rechterlijke orgaan een lachertje en niks meer,waardeloos.Alle vertrouwen in hun is geschaad ,het is weg toen zij het volk van Suriname in de steek lieten ,die heel veel van hun verwachte toen.Toen hadden wij het niet geweten dat wij het met bangerikken te doen hadden en geen moedigen.

  En nee, in 1982 was er van democratie geen sprake omdat je plastic held toen surinaame gegijzeld hield onder zijn militaire regiem.


  Maak melding

 13. Suriname heeft nooit democratie gekend.Er is nooit vrijheid van menings uiting geweest ten zij het de duivelse machten diende.En dat is de oude garde die Su. jarenlang hebben geregeerd.[zie vene]


  Maak melding

 14. Geachte Forum Lezers,
  Wie houdt wie voor de gek? Een president die via een staatsgreep aan de macht is gekomen. Een staatshoofd dat een kerstcoup heeft georchestreerd. Een staatsman die geen respect heeft voor de democratie in eigen land, de onafhankelijke rechtspraak, en een vrije pers. Het is nu ironisch genoeg deze meneer die nu het proces van een op democratische wijze afgezette staatshoofd gaat veroordelen. Niemand in de wereld is het eens met het gebeuren in Paraguay, maar het proces is anders dan de amnestie wet in Suriname rechtmatig geschiedt.


  Maak melding

 15. @surinam patriot

  Voor Suriname levert het niks op…..voor de moordenaar en zijn evenwaardeloos troepje betekent het reizen en nogmaals reizen op staatskosten.
  Ze zingen luidskeel eenmaal als ze in de vliegtuig zitten
  ‘hierboven in de lucht,wij zittten zo gezellig in de vliegmachine,en niemand kan ons zien,wij hebben de pret van 10 en meer…..vakantie ,vakantie o,heerlijke tijd,o heerlijke tijd….


  Maak melding

 16. jongens,jongens,snappen jullie dit niet.
  dit is politiek mi boi.
  dirty,dirty,so dirty.
  no spang oen ede nanga bouta.
  bouterse is de surinaamse che.
  hij heeft goede bedoellingen met sur.,jullie niet.
  jullie zien sur.liever verdeeld.
  verdeeld en heersen,nederland like it.


  Maak melding

 17. Schieten ze in Paramribo iets op met dat gezeik over wat er in Paraquay gebeurd is. Toen er in febr 80 iets gebeurde in Suriname meen ik, dat er in Suriname een hoera stemming was, en hier in Ned liepen ze in de polonaise, onder het mom ai wo gwe baka, want die strontzakken zijn opgesodemieterd, boel shit ja, zo ging het toen, mensen zullen het ontkennen, maar goed laat maar, nu is baas in Peru wat dan nog, had ie niet moeten gaan, bepalen wij dat hier of zeg het maar!!1


  Maak melding

 18. Aan Prem en Ray
  Sur was vanaf de onafhankelijkheid in 1975 op een goede weg.
  Maar die Nederlanders/Kolonisator die hebzuchtig waren konden dat niet zien en hadden niet 1(een)keer, maar 3(drie) keren geprobeerd om ondemocratische wijze Sur weer over te nemen, dus kolonie te maken en dat waren:
  1980 Staatsgreep door Nederland
  1982 Coup door Nederland
  1986 Binnenlandse Oorlog door Nederland
  Toen Nederland 3 keren geprobeerd had en niet gelukt was hadden ze Algemene vrije en geheime verkiezing/democratische weg ingevoerd in 1991.
  Dus de Pres DDB had Sur al die periode verdedigd en niets anders en zelfs is na 1991 geen ongeregeldheden plaats gevonden. Hij is de bevrijder van Suriname.
  Daarom wil NL het geheime dossier van 1980 niet openbaar maken, omdat daarin het grootste geheim en bewijs materialen zijn, maar bezig is met vieze politiek om zich zelve te verdedigen door mensen alleen voor de gek te houden. Dat noem ik Oorzaak en Gevolgen.


  Maak melding

 19. President bouterse vindt dat nederland niet mag bemoeien in interne aangelegenheden. Wat doet hij nu hij gaat bemoeien. Hij heeft toch ook een coup in het verleden gepleegd en vertelde dat het nodig was voor land en volk en nu gaat hij daar pleiten tegen een coup. Hij houdt het surinaamse volk gewoon voor de gek.


  Maak melding

 20. Hij zal wel met zijn nieuwe maties een gesprek willen en kijken hoe hij zijn zeepsop webhandel kan vergroten.
  Wedden dat hij de coupplegers advies gaat geven en de rest voor de gek houd.


  Maak melding

 21. Dus omdat jij in het verleden een fout gemaakt heb, mag je jaren later, iemand niet veroordelen die datgene heeft gedaan wat jij ooit gedaan hebt?

  try to keep!


  Maak melding

 22. Als je een MISDADIG feit hebt gepleegd(bv:mensen pijn hebt gedaan door hun geliefden te vermoorden) en nooit excuses hebt gemaakt aan de genen die door deze pijn geleden hebben dan ben je NIET de GENE die anderen moet /willen vertellen wat wel en niet gedaan. mag worden.Loekoe ding die wanie takie nanga trawang. Begin eerst orde op zaken te stellen in Su. Los de domein gronden kwestie in Su op.Los de bramdweer kwestie op in Su.En zo kunnen we door gaan.Ha ha ha haaaaa.Hoe lang denkt deze DiDiBrie en aanhang zichzelf nog voor de gek tehouden?Ma moro o doro.Odi odiiiiiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 23. Forummers:
  Ik had vandaag een telefoon gesprek met iemand uit Su.
  Volgens laatste info. zou SLM (Flying on trusted wings)
  reeds 2 dagen vertraging hebben in Su.
  Het toestel zou voor reparatie op Schiphol in Nederland zijn.
  Maar ze geloven het in Su. helemaal niet.
  Misschien heeft DADA & Lakei het toestel toch gebruikt om naar Argentinië te gaan.


  Maak melding

 24. Waanzinnig, Ik snap de commotie van deze afzetting niet. Het parlemement van Paraguay heeft haar democratisch recht gebruikt voor het afzetten van de president zonder enige vorm van geweld te gebruiken, anders dan de coup in Suriname waarbij met vuurwerk geweld de democratie omver werd geschoten en het volk naar de rand van de afgrond werd gebracht. En deze zelfde mensen die in een land als Suriname sodom en gomorra prediken gaan een standpunt nemen tegen een wettelijk en democratisch genomen besluit in een ander land? Je moet echt schaamteloos zijn en droge ogen hebben.


  Maak melding

 25. @Fer E. de mensen kunnen inderdaad niet weg. Volgens een aantal mensen wisten ze gewoon niet wat er aan de hand was/is. SLM heeft een advertentie geplaatst, maar de mensen hebben dit niet gezien zeggen ze……In ieder geval heeft men twee dagen vertraging.


  Maak melding

 26. Beste Fer.E.
  Moro sanie o mitie ding domgbeest.(stom volk van Su)
  Hmmmm trawang atie o brong jere,want ze willen niet horen dat ze dom zijn hahahahaa.Waarom pakt DiDiBrie niet dat toestel van Jimmy(neef van Ramon Abrahams)want dan kan DiDiBrie ook aan deze neef 450.000 dollar betalen dan hebben de naar Nederland vetrekkende passagiers geen vertraging meer en dan is de rest ook blij.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 27. zo zie je de geschiedenis herhaald zich
  vroeger had je de schout bij nacht en de rakkers
  (schout bij nacht = de politie commisaris )
  (de rakker waren de Crimminelen uit de bak )
  wat bleek toen ? de crimminelen werden tot politie agenten gebombadeers .
  sommige van rakkers waren zelfs roomser dan de paus ..
  mensen die in de bak thuis horen gaan nu zogenaamd doen als of …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.