Rosenthal wil ontslag Surinaamse ambassadeur in Frankrijk

203

De Nederlandse minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken wil dat de Surinaamse ambassadeur in Frankrijk, Harvey Naarendorp, wordt ontslagen. Dat meldt RTL Nieuws. Naarendorp wordt verdacht van betrokkenheid bij de Decembermoorden.

Rosenthal gaat, gesteund door de Tweede Kamer, bij zijn nieuwe Franse collega om het ontslag vragen. Volgens RTL staat Naarendorp op de internationale lijst van gezochte misdadigers. Tijdens het bewind van president Sarkozy hadden de Fransen geen zin om de Surinaamse ambassadeur uit te wijzen. Rosenthal hoopt dat de nieuwe regering van Hollande wel bereid is stappen te zetten.

Ook gaat de Nederlandse ambassadeur voorlopig niet terug naar Suriname. Voor een terugkeer is geen enkele aanleiding, zei Rosenthal vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer. (Bron: RTL Nieuws)

203 REACTIES

 1. Ik schaam me voor deze flapdrol. En maar zoeken en blijven zoeken. Als die echt ballen heeft dan haalt hij zijn ambassadeur terug uit China, Israel etc etc.

  Ik ben absoluut geen Bouterse adept, en vind dat recht gesproken moet worden…maar dit gaat te ver.

  Obsessieve bemoeizucht, meer is het niet…en men geeft zo ook nog eens volop aanleiding om de al aanwakkerende anti nederlanderhouding verder omhoog te stuwen…


  Maak melding

 2. En dat allemaal om een stel geboeften uit de gevangenis te houden. Internationaal heeft Suriname zich zelf in een negatieve daglicht geplaatst. De DNA had zich er niet mee moeten bemoeien en de Krijgsraad had uitspraak kunnen doen.


  Maak melding

 3. Rutte heeft onlangs gezegd:”Suriname zal de gevolgen merken”!
  De oplettende mensen onder ons, wil ik wijzen op de voortdurende timing in het buitenland.Ik heb het gevoel alsof er onderling wordt afgesproken, hoe te handelen eer men met een reactie komt.De denktank in de VS bijvoorbeeld heeft net een reactie gegeven over de amnstiewijziging en nu volgt Rosenthal met reisverboden voor de verdachten en ontslag aanvraag voor de Surinaamse ambassadeur.Maar ondertussen sluit het net zich wel steeds nauwer om politiek Suriname.
  Hoe strak moet het nog?


  Maak melding

 4. @ Skolly
  Donderdag 28 juni 2012 om 14:05 uur, door Skolly
  Je schrijft:”Wist nooit dat nederland zulke lange armen had. Vraag me wel af of dit wel kan…

  Wist je dat nooit?Woon je op een andere planeet?


  Maak melding

 5. Moordenaars of aandeelhoudeers erin moeten nooit en never met rust gelaten worden!! Follow the leader, leader, follow the leader!!


  Maak melding

 6. Wij kiezers van Suri hebben ervoor gezorgd dat ons land in het buitenland met de nek wordt aangekeken.Hebben we dat met het volle verstand gedaan? Dan zijn we oerdom,want als natie moet je rekening houden met de wereld .We kunnen ons niet schuilhouden voor de wereld tussen de Marowijne en de Corantijn.Ik schaam mij diep als Suri dat we nu als outcast behandeld worden.Kiezers bedankt!


  Maak melding

 7. @Cleon B.
  Het antwoord is :Ja,Nederland heeft haar eigen problemen zoals elk ander land die kent.Maar dat haalt niet weg dat ze zich ook mag bemoeien met zaken waarbij ze (in)direct bij betrokken is (geweest)! Zou jij dat niet doen,dan?Of zou jij zo’n onoplettende slechte bestuurder zijn?


  Maak melding

 8. Goed zo Rosenthal,
  de rechtgeaarde surinamers staan achter deze actie van U.Het wordt tijd dat de moordenaars terecht moeten staan voor hun zonden .De moordenaars van dec 1982 hebben zich bewust verzekerd van een hoge positie om hun straf voor altijd te ontlopen,althans dat hadden zij gedacht.Dat zij eens zouden betalen voor wat zij de mensheid aangedaan hebben waren ze totaal vergeten.Het is tijd dat ze moeten betalen nu.Krijg de nieuwe president van Frankrijk zo ver dat hij de crimineel Naarendorp opdonderd van daar.Hoe lang gaat hij proberen zijn te ontlopen?
  Power, meneer Rosenthal ,krijg het gedaan.


  Maak melding

 9. Ik denk dat senieliteit langzamerhand begint toe te slaan bij opa Rosenthal.
  Hoe oud is die man eigenlijk??? 80 ofzo? Damn!

  Gaat hij de Fransen nog een keer smeken om de ambassadeur van Suriname uit te wijzen. Duuh!
  Hij heeft al een keer de deur voor z’n verlepte neus
  gekregen door de Fransen. Wat een clown zeg!
  Rosenthal is really losing it. Tjee potie.
  Het terugroepen van de ambassadeur uit Suriname heeft geen effect gehad, het stopzetten van de ontwikkelingshulp niet, het visumverbod niet.
  Die Rosenthal heeft zich suf gelobbyed om de vergadering van EU niet in Suriname te houden maar
  die vergadering wordt prompt in Suriname gehouden.
  En rosenthal begint steeds wilder om zich heen te slaan. The man is going wild!

  Wie neemt Rosenthal met zijn seniele kop eigenlijk nog serieus?

  Deze seniele man stapelt blunder op blunder:
  Rosenthal stuurde een helicopter naar Libië om 1 Nederlander te redden. Die helicopter landde praktisch in de achtertuin van Khaddafi’s paleis en de piloten werden onmiddelijk overmeesterd en gevangen gezet.
  De operatie was een aaneenschakeling van blunders.
  Khaddafi wist namelijk van te voren dat de helicopter
  daar zou landen.
  Sindsdien staat het toestel in de woestijn weg te roesten.
  Rosenthal moest stof happen in de tweede kamer.

  Ondertussen blijft Assad moorden en blijft Rusland wapens leveren.
  Wie heeft Rosenthal kabaal horen maken in de wereld om hier een einde aan te maken?

  Rosenthal stopt zijn kop in de grond mbt de kindgevangenen in Israelische militaire gevangenissen, vernietiging van Palestijnse dorpen, het tegenwerken van veroordelingen van geweld door Joodse kolonisten tegen Palestijnen en nog een hele waslijst.

  Rosenthal heeft nog steeds niet door dat zijn gebrek aan geloofwaardigheid hem danig in de weg zit.
  Dankzij Rosenthal staat Nederland internationaal steeds in haar hempie en worden we gezien als de ‘gekke Henkie’ van Europa.
  Rosenthal maakt de grootste blunders, gaat daarna door het stof, mompelt wat van ‘ik heb me vergist’, ‘zal voortaan beter opletten’ en gaat vervolgens vrolijk verder met zijn seniele optreden.
  Deze seniele man is echt aan zijn pensioen toe en niet meer geschikt voor zo’n gewichtige functie.


  Maak melding

 10. Een prachtige uiting van de europese eenwording. Als Bouta cs. niet in Nederland te pruimen zijn, dan ook niet in de rest van Europa. Bravo Rosenthal!


  Maak melding

 11. Dat medemoordenaar Naarendorp zich in Frankrijk ophoud als gezant of volgeling van DDB is erg genoeg.
  Allen die met de Decembermoorden te maken hebben gehad.
  Levenslang opsluiten i.p.v. een goed betaalde baan te voorzien. Stomme ongeschoolde paarse kiezers, Jullie maken jullie eigen land hiermee kapot.


  Maak melding

 12. @MEDUSA,

  Voor zover ik het weet ik nog steeds op planeet aarde of vergis ik me? How me ten goede ik ben geen vriend van het regime aldaar,dat zaakje mag wat mij betreft nu opgedoekt worden ipv later, maar wat ik deed was mezelf hardop afvragen of een regering van een ander land het ontslag van een ambassadeur in een ander land kan aanvragen.


  Maak melding

 13. Goedzo Rosenthal.
  Jaag ze op.

  Natuurlijk is er allang overleg tussen Frankrijk, Nederland en de VS.
  Je dacht toch niet dat Nederland zomaar wat roept?

  Ook zoekt Rosenthal contact met Londen, waar Naarendorp ook ambassadeur is, en met Berlijn, waar de Surinamer mogelijk ook wordt benoemd.

  RTL.

  ==
  Betreurenswaardig
  In een interview met persbureau ANP noemde ambassadeur Jacobi de aanname van de amnestiewet ‘betreurenswaardig’. “Ook de VS, Frankrijk en de EU hebben er in een vroeg stadium bij Suriname voor gepleit om deze weg niet te kiezen. Dat pleidooi is helaas niet beantwoord. De amnestiewet is nu aangenomen en dat betreur ik.”

  Dat was 5 april 2012
  ==

  Daarna heeft Baas wat geschreeuwd maar niks bereikt.
  Zelfs de bisschop zit nog gewoon op z,n troon.


  Maak melding

 14. Dit zijn de belangen voor Nederland en Frankrijk.
  Denk maar dat ze voorzichtig met elkaar omgaan.

  Overigens ga ik over 2 weken heerlijk een paar weken naar de Dordogne. 🙂

  De handelsbetrekkingen zijn dus intensief – zij betreffen met name de handel in voedingsmiddelen (één derde van het handelsverkeer), chemie en cosmetica (28%) en energie (15%) – en weerspiegelen exact de plaats die Nederland inneemt als 5e exporteur in de wereld, ook al hangt deze positie grotendeels samen met de omvang van de wederuitvoer van goederen.

  Ook op het gebied van investeringen zijn Frankrijk en Nederland uitstekende partners. Frankrijk neemt de 4e plaats in voor wat betreft de directe buitenlandse investeringen (DBI) in Nederland, achter de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Franse DBI bedroegen in 2010 6,9 miljard €. De wederzijdse investeringen zijn uitgemond in verscheidene transacties van betekenis, met name zichtbaar op het gebied van vervoer en energie: fusie Air France-KLM in 2004 en in het verlengde daarvan de samenwerking tussen Schiphol en de Parijse vliegvelden; de overname van het openbaar vervoerbedrijf Connexxion door Transdev in 2007; de overname van Goal Petroleum door TOTAL en de overname van de activa van de NAM (aardgas) door GDF-Suez,enz. De Franse bedrijven hebben zo een succesvolle krachtenbundeling met hun Nederlandse partners tot stand kunnen brengen, waardoor soms mondiale leiders zijn ontstaan op hun domein (Air France-KLM; Danone-Numico, baby- en klinische voeding).

  Omgekeerd komt Nederland in 2009 op de 7e plaats als buitenlandse investeerder in Frankrijk. De sectoren die de voorkeur genieten zijn een weerspiegeling van de sterke kanten van de Nederlandse economie: voedingsmiddelen (Unilever, Heineken, DSM), chemie (SHV, Akzo-Nobel), electronica (Philips), logistiek en transport.


  Maak melding

 15. Er wonen drie 8dec. verdachten in nederland die intussen nederlanders zijn geworden.
  Een daarvan,Hardjo… is zelfs ambtenaar!
  Waarom lopen die nog vrij rond?
  Wat nu Opa Rosie?


  Maak melding

 16. M.b.t. de ACP/EU vergadering is Nederland als ontzettend op zijn bek gegaan 😉
  Frankrijk is sterk afhankelijk van Su inzake Frans-Guyana en zal nooit deze relatie nooit verbreken vanwege Nederlands imperialisme en het fascisme van de Jood Rosenthal. Ondertussen komen de Israelische oorlogsmisdadigers nog vrolijk op de koffie in Nederland en lopen de massamoordenaars van de politionele acties nog vrij rond….

  Dit kan enkel eindigen in een volgende afgang voor Nederland…


  Maak melding

 17. Virago 535

  Kijk Nederland wil z’n neus in de zaak ,stoppen van Frankrijk.

  Laten we als ONAFHANKELIJK LAND (SURINAME) kijken naar wie Frankrijk luisterdt:

  Nederland of z’n eigen onafhankelijkheid!(dus z’n eigen keus)

  ITs the south-america-european cup:

  Suriname VS Frankrijk!

  later meer grensuitleg.

  je moet virago 535 volgen sinds 2010 om hem te kunnen begrijpen!
  Weinigen zijn van dat kaliber!
  Welzalig de man die wel volgens zijn principes ,kan leven!

  OP mijn doodskist :verbrand virago 535!!!!!zo alleen!!!!!!


  Maak melding

 18. 28 juni 2012

  Binnen de accreditatie van een ambassadeur bestaan protocollen. Bijvoorbeeld, het protocol van de geloofsbrieven.

  Ik denk dat Frankrijk zeer zorgvuldig heeft gekeken naar de geloofsbrieven van Harvey Naarendorp en dus bewust heeft ingestemd met de ambassade en ambassadeur in Frankrijk.

  Binnen het diplomatieke spel is er altijd een stok te vinden om de hond te slaan.

  En nu kom ik weer op de geopolitiek tussen Frankrijk en Suriname.

  1. Deze twee landen delen een gezamenlijke grens.

  2. Deze twee landen zijn zich bewust van economische samenwerking, binnen een win-win situatie.

  3. Voor de verdere ontwikkeling van Frans Guyana heeft Frankrijk Suriname als partner nodig.( In 2008-2009 ben ik op dit forum hier al op ingegaan.)Denk nu maar aan de miljoenen euro’s die Frankrijk dit jaar al geschonken heeft aan Suriname. Voor de weg naar Frans Guyana, grensbeveiliging, trainingen enz.

  4. In de verlengde van de ontwikkeling in Frans Guyana wil Frankrijk graag een tweede grote haven in Suriname bouwen en ook niet te vergeten, een brug over de Marowijne rivier.

  5.Geopolitiek en politiek strategisch bekeken is Frankrijk een buitenbeentje op het grondgebied van Latijns Amerika. De Surinaamse ambassadeur op verzoek van Nederland uit Frankrijk zetten zal zeker voor Frankrijk gevolgen hebben. Zeker binnen de politieke neerslag van Latijns Amerika.

  6. Frankrijk wil zich niet als een (neo)kolonisator neerzetten en zal zich ook niet laten voordicteren door Nederland.

  Concluderend:
  Binnen het diplomatieke spel zijn er altijd redenen te vinden om een ambassadeur de deur te wijzen. Maar ik denk niet dat het grote Frankrijk, met grote belangen in Latijns Amerika, op de wijze hoe minister Rosenthal dat ziet gebeuren, zal handelen. Diplomatieke rust is het beste wat Frankrijk in Latijns Amerika kan gebruiken.

  En dat zullen zij minister Rosenthal met stille diplomatie ook laten weten, denk ik.

  Ik krijg hiervoor zeker 6 minpunten.

  @Henk Molenaar, @Esmerald e.a., graag een objectieve reactie.
  Srika


  Maak melding

 19. Ik zie dat NL nog steeds doorgaat met zijn viese politiek om de Su regering te saboteren, ondanks dat ze nog 2 maanden te gaan hebben ivm verkiezing in Sept.
  En ik denk dat ze zelfs misschien door zullen gaan tot 2015. Bakras mentaliteit is dat ze niet opgeven, maar gaan tot het uiterste en daarmee zijn ze bezig, zo zijn ze geboren. Geweldig heid spelen met hun wapens.
  Wat de Su Regering moet doen is om bij al die sabotage van NL klaar te zijn om met keiharde bewijs materialen zich zelve te verdedigen en assistentie te vragen naar sterke landen zoals USA etc en hulp vragen aan de Almachtige Heer God door te bidden.


  Maak melding

 20. Ik ben geen aanhanger maar ik vind dit zo HYPOCRIET. Syrië, Israel, Palestina, China enz. kan Rozenthal(Nederland) geen stelling in nemen en nu nemen ze de leiding. Het is vooral zielig omdat hij er nog niets mee bereikt heeft. Het blijft een binnenlandse aangelegenheid vind ik. Tuurlijk schuldige mensen moeten hun straf krijgen en ik ben ook niet eens met de gang van zaken omtrent de amnestiewet. maar de schuld ligt in mijn ogen ook bij de vorige regering. Ze hadden veel eerder moeten zorgen dat er een onderzoek werd gestart en niet als politiek middel moeten gebruiken.


  Maak melding

 21. @Piet Hein.
  Als de tijd daartoe rijp is zullen we zien wat opa Rosie met deze Nederlandse verdachte van plan is!
  Vluchten kan i.i.g. niet meer!Die buit is binnen!

  @Hans
  Ik zou niet zo snel van de toren blazen dat Nederland op zijn bek is gegaan mbt voortzetting van de ACP/EU vergadering.Ik kan duidelijk zien dat jij een leek bent wat dit soort politieke zaken betreft.
  1.Frankrijk zal Nederland nooit voor Suriname laten vallen.(Welke afspraak ze onderling er hier over is gemaakt,weet jij, noch ik).Of vertrouw jij die Fransen zóóó erg?Dan zou ik je aanraden met spoed de geschiedenis van de ex-Franse koloniën op het Afrikaanse vasteland te raadplegen.
  2.De EU laat de vergadering wel plaatsvinden, maar onlangs is door de EU Suriname over o.a. mensenrechten,behoorlijk de oren gewassen.
  De vergadering gaat door in november, maar let daarbij (behalve dat jouw president niet aanwezig mag zijn)goed op wat er dan zal gebeuren.Het is dus even afwachten wat de volgende Boopy trap van de EU wordt.
  Wordt het nu misschien het spreekwoordelijke Trojaanse paard?


  Maak melding

 22. De almachtige heer heeft suriname zeker nodig als er Drones boven Paramaribo vliegen. En jij denkt dat VS, suriname gaat helpen ? Nederland en VS hebben een uitermate sterke band met elkaar. Samen opgetrokken in Irak, Kosovo, Afganistan. Het zijn Navo partners. Wederzijdse belangen zijn groot. Tja, dan hou je alleen nog onze lieve heer over. Ook die is verstandig en kiest voor een rechtvaardig suriname. Wat mij betreft bombadeerd Nederland, Bouterse van z’n wc pot.
  Hadden we 35 jaar geleden al moeten doen.


  Maak melding

 23. Ontslaan die nare Naarendorp, diplomatieke onschenbaarheid opheffen, zodat hij op de3 aftocht naar Su op Charles de Gaulle Airport of Orly opgepakt word en de bak indraait…..En Radjkumar Rajaran Bid jij maar een slag in de ronde, maar God heeft zijn toorn al uitgesproken over je massamoordenaar en drugsbarron en zijn companen……..


  Maak melding

 24. nederland is brutaal ,nederland heeft meer dan 20 jaar een pedopartij ondersteunt en gedoogt .nederland kan geen ene moordenaar berechten voor de moorden in indonesie ,en maar roepen dat het verjaard is .wie is nederland om suriname te vooroordelen .heeft nederland een van haar moordenaars berecht neeeeeeeeeee.opzouten met deze bleekscheten .ik ben geen aanhang van bouterse maar nederland moet niet denken dat ze het voor het zeggen hebben in suriname .laat nederland eerst de voetsel banken oplossen en laat nederland eerst in eigen huis kijken wat voor problemen ze hebben .bouterse is door het surinaamse volk gekozen en niet door nederland .nederland doet zich voorkomen alsof ze het voor het surinaamse volk opneemt maar ze hebben het mis ,ik ben geen bouta aanhang maar wat nederland doet werkt aferechts .ik als niet bouterse ga achter bouterse staan omdat dit bewijst dat nederland geen respek heeft voor het surinaamse volk .bemoei je met jou fuking problemen in nederland .
  schaam jullie dat je zo rijk bent maar er toch duizenden voetsel banken zijn en respekteren jullie de weerloze kinderen die door denederlandse pedos worden misbruikt en waarvan deze pedos zelfs een pedopartij hebben .men moet nederland voor het gerecht slepen vor wat ze kleine kinderen aandoen .houden jullie je homos lesbienes en pedos bij thuis maar probeer het niet te exporteren .smeerlappen zijn deze gasten .


  Maak melding

 25. @Srika
  1.Nederland heeft niets tegen Suriname maar tegen het staatshoofd wegens zijn militair verleden.
  2.Frankrijk hoeft deze regering niet aan te pappen.Als ze het beu zijn,weten ze precies hoe ze het moeten aanpakken.Kijk maar goed hoe ze dit spelletje op het Afrikaanse continent,waar ze gehaat maar toch heer en meester zijn,spelen.
  Wij hebben nog steeds niet door dat de Fransen niet zullen kiezen voor Bouterse maar voor Suriname en dat is een groot verschil.De Fransen hebben deze ‘code’ al gedemonstreerd door onlangs de Franse ambassadeur en nog een hoge Franse gezant op het laatst gehouden beoordelingsgesprek met de EU er bij aftevaardigen.
  Dit is geen willekeurige een maar goed overwogen keuze.
  Kort om -ik zou niet zo erg op de Fransen rekenen-!
  Als puntje bij paaltje komt laten zij hun ware geaardheid zien!


  Maak melding

 26. Dit is wat Uri Rosenthal te horen kreeg van de
  Fransen toen hij de eerste keer vroeg om de Surinaamse ambassadeur uit Frankrijk te verwijderen.
  Vrij vertaald uit het Frans;

  ‘Mon ami Uri, jouw Nederland heeft een bekoelde relatie met Suriname. Maar dat staat ons (Frankrijk) niet in de weg om zaken te doen met Suriname. Suriname voert een voortvarend buitenlandbeleid en Suriname zit daarbij in allerlei samenwerkingsverbanden en timmert vooral in de regio ,denk aan Frans Guyana, hard aan de weg.
  Het spijt ons, Uri maar we kunnen niet aan het verzoek van Nederland voldoen’.
  Einde afwijzing door Frankrijk.

  De relatie tussen Frankrijk en Suriname heeft zich in de afgelopen tijd heel erg sterk ontwikkeld en is voor wat Europa betreft de best ontwikkelde bilaterale relatie.
  Regelmatig worden er diverse Franse missies uit de private sector van Frankrijk en Frans-Guyana naar Suriname gezonden voor het aangaan van diverse samenwerkingsafspraken, waaraan er wel degelijk follow-up wordt gegeven.
  Met Frankrijk zijn er plannen die een intensieve uitwisseling en samenwerking inhouden waarbij de ontwikkeling van de beide oevers van de Marowijne rivier prioriteit geniet. Deze samenwerking wordt via de River Council meetings tussen Suriname en Frans Guyana aangepakt. Bij de identificatie van samenwerkingsgebieden is er namelijk een enorme potentie voor agrarische export naar Frans Guyana en de overzeese gebieden van Frankrijk geconstateerd.

  Frankrijk zal deze uitstekende relatie die is opgebouwd met Suriname zeker niet laten vertroebelen door het kleutergedrag van Nederland.
  Nederland heeft haar eigen belangen maar dat heeft Frankrijk ook.


  Maak melding

 27. =Prima,omdat ik met hoge borsten wil lopen en trots kan vertellen dat ik een ambassadeur hebt die niet op een zwarte lijst staat.

  =Mensen, Suriname maakt zich belachelijk met zo’n persoon.
  Mij hoeft hij niet te steunen en zal mij daarom ook ver houden van allen die verdacht worden tot de waarheid aan het licht komt. De waarheid wordt nog steeds achter gehouden door hun baas DDB.


  Maak melding

 28. @RADJKUMAR RAMJARAM: Je wilt de hulp van de u.s.a. inroepen om Ned. een lesje te leren? Beste Radj dan moet je maar eens gaan googelen op de Navo en dan zal je zien dat o.a. zowel de states als Frankrijk Navo bondgenoten zijn, en in artikel 5 van het Navo verdrag staat letterlijk: In geval van een aanval op een van de staten benoorden de kreeftskeerkring, deze door de andere zal worden opgevat als een aanval op allemaal, en dat alle landen zullen meehelpen( samenwerken) om de aanvaller af te weren. Dus Radj ga jij maar lekker verder zitten dromen……


  Maak melding

 29. @ronald, zoek maar ander vergelijkingen, omdat de jouwe nergens opslaan.

  =Voedeslbanken doen goed hun werk, terwijl er in Suriname kinderen knippa’s op straat moeten verkopen om aan geld te komen.
  In Nederland eten ze tenminste nog goed


  Maak melding

 30. Er gebeuren heel veel dingens die wij niet weten, maar alles komt een keer naar buiten. Wat Bouterse ook doet hij kan dat niet veranderen. De waarheid komt zeker!!


  Maak melding

 31. Uri- slaven tijperk voor surinamers is allang voor bij, uitbuiten door jullie is uitgesloten terwijl jullie nog steeds met moderne kinder arbeid zitten. Denk aan Macdonald, AH etc etc. Suriname bezit veel grondstoffen en jaloezie bij jullie reikt uit.


  Maak melding

 32. Investeringen uit en handel met Nederland zorgen voor meer dan 700.000 Amerikaanse banen. Deze stevige economische relatie wordt gedetailleerd beschreven in het recent uitgekomen rapport ‘Economic Ties between the USA and the Netherlands’ van de Nederlandse ambassade in Washington. De banden tussen de Verenigde Staten en Nederland betalen zich uit in export, import en de creatie van banen in beide landen.

  De drie staten die het meest profiteren van de relatie met Nederland, zijn Texas, Californië en Massachusetts.

  Nederland is de op twee na grootste investeerder (237,9 miljard US dollar) in de Verenigde Staten. Omgekeerd zijn de Verenigde Staten de grootste buitenlandse investeerder in Nederland (471,5 miljard US dollar).

  Volgens mij weten ze in Suriname niet hoe het in de grote wereld werkt.

  Als ik nu in de auto stap ben ik binnen 3 uur in Parijs.
  Zo dichtbij ligt Frankrijk.

  Frankrijk heeft vrijwel geen belangen in Zuid Amerika.
  De belangen van Frankrijk liggen in Oost Europa en daarna in Afrika.

  Fantaseer niet maar kom met bronnen.


  Maak melding

 33. Ik ben geen voorstaander van Bouta, maar Rozenthal kan liever alle europese landen vragen om de ambassadeur van het land van zijn oorspronkelijke afkomst (Israel)te ontslaan. De wijze hoe de rozenthals regeren in de Gazastrook is mensonterend


  Maak melding

 34. @Srika,

  Beetje moeilijk geval.
  – Deze Naarendorp vind ik ongeschikt, dat staat vast.
  Ik vraag me af wat su in Parijs heeft te zoeken. De afgelopen 2 jr heeft deze ambassade niets betekend.

  – Rosenthal heeft vaker iets geroepen en niet kunnen uitvoeren.
  Om mezelf de teleurstelling te besparen, wacht ik af.

  -In Frans Guyana wonen er circa 70.000 ex-suri’s.
  Frans Guyana wil subtiel de grenzen sluiten, vandaar de bouw van het Ziekenhuis, dit is een opdracht vanuit Parijs.
  Stel dat ze nu abrupt de ambassadeur wegsturen, dan gaan de mensen massaal naar Frans Guyana, omdat ze bang zullen zijn voor gesloten grenzen.
  Wij weten dat Frans Guyana de poort is naar een EU paspoort.
  In hoeverre ze mee zullen gaan, geen idee.

  Kortom,
  * Mee eens, Naarendorp moet naar Santo Boma, om zijn straf uit te zitten.
  * Nederland mag interveniëren.
  Vergeet niet dat er circa 350.000 Surinamers in Nederland wonen, waarvan ik vermoed, dat het grootste deel achter deze beslissing staat.
  Denk eens effe na;wie vertegenwoordigd de surineds die gevlucht zijn, en/of die anti-bouta zijn, ja de Nederlandse Regering, dus ingrijpen mag absoluut, namens deze groep.
  * Hollande is aan zet.

  Ik wacht af!


  Maak melding

 35. Deze man die Uri R wordt met de dag zieliger, hij weet niet meer wat te doen, maar na 12 sept zien we hem niet meer, ik hoop het zo, nu wil ie die kerel daar in Frankrijk weg, wat denkt ie wel, Uri niet zeiken man,jij hebt hem daar niet daar neegezet, je bent ziek jongen, zeker, Harvey blijft ja, en dan, ik laat het hierbij anders ga ik groffer worden!!!!!! en dan grijpt de redactie in!!!!! Zulke gasten wil in het echt tegenkomen, die Uri doel ik op, maar goed!!!!


  Maak melding

 36. Deze actie is niet tegen de Surinaamse bevolking gericht maar tegen een stelletje moordenaars. Daarom zegt ik,jaag die viespeuken op. Naarendorp is samen met die Bishop de aanstichter geweest van de moordpartij.Het kan niet zijn dat deze gasten vrij rondlopen. Naarendorp heeft volgens mij ook een bedrijf in het binnenland van SU. Ze moorden niet alleen maar beroven het land stelselmatig.Ik hoop dat Hollande hem een trap onder zijn kont geeft.
  Het kan een tijdje duren,maar ze gaan er allemaal aan geloven.


  Maak melding

 37. Terecht, dit soort figuren horen in de bajes en niet als een god in Frankrijk te leven, ze hebben al 30 jaar onterecht van hun vrijheid kunnen genieten.


  Maak melding

 38. Hahaha Nederland doet zoveel moeite om Surriname van alle kanten te boycotten. Zoveel energie, tijd zetten ze erin in plaats van in eigenland aandacht te besteden aan de financiele crisis. Mischien moet de Nederlandse regering een minister erbij namelijk minister van Surinaamse Zaken hahahahahahahaha Grapenmakers bijelkaar daar!!!


  Maak melding

 39. Dit komt allemaal omdat boutje zijn neus in de zaken van paraguay stopt,dus denkt Roosje dan mag ik ook mijn neus in jou zaken stoppen EIKEL.


  Maak melding

 40. Moorden zijn natuurlijk nooit goed te praten. helaas zullen de meeste stervelingen als ik nooit het naadje van de kous weten. maar wat ik wel weet is dat blijkt uit de reacties hoe verdeeld wij nog steeds zijn. de eeuwen oude politiek van de onderdrukker. de amnestie wet zegt dat alle moorden buiten de december moorden legitiem zijn geweest en mensen kunnen hiervoor niet vervolgd worden. waren die ander mensen geen mensen dan die gestorven zijn tijdens de revolutie. een wet moet gemaakt worden voor een ieder en geen mensen uitsluiten. suriname heeft gekozen, en suriname heeft het op haar manier opgelost, vorige regeringen hebben niets gedaan om dit te voorkomen. ik bid om eenheid onder surinamers en wijsheid voor onze regeerders en toekomstige leiders


  Maak melding

 41. Ok, iedereen mag zijn mening geven, maar ik vind dat Nederland te ver gaat om eisen te stellen aan Suriname or elk ander onafhanklelijk land om te bepalen wie ambasadeur wordt and wie niet.


  Maak melding

 42. Ach, Uri!
  Wat stelt Ford Zeelandia voor de huidige nlse politiek.
  Landje pik van israel is not done!?
  Syria, in burgeroorlog; neem een duidelijke stelling tegenover Rusland en China
  Egypte; gekozen persident;ik ga op daden beoordelen…; wat een afgang!
  Meldpunt polen; neem een duidelijke stelling!
  Idioot


  Maak melding

 43. Rosenthal dyslectisch, biedt zijn excuses aan. Dat de heer Rosenthal woordblind (dyslectisch) zou zijn weten wij al een tijdje, maar dat het zo erg was weten wij nu pas. De heer Rosenthal dacht al die tijd dat het ging om een “billenlandse aangelegenheid” – waar hij zich zo op had voorbereid en verheugde – maar kreeg naderhand te horen dan het een “binnenlandse aangelegenheid” betrof. Meneer Rosenthal is inmiddels gecorrigeerd en weet inmiddels dat het niet gaat om Mark Rutte, maar om Suriname.

  Trouwens, zijn er weer verkiezingen gehouden in Frankrijk? Ik wist het echt niet dat Uri(ne)Rosenthal momenteel de baas is van Frankrijk. Dan heeft Hollande het niet lang volgehouden.

  Rosenthal politicoloog, bestuurskundige en politicus: hoe komt dat ding aan dergelijke kwalificaties?

  Nu is Rosenthal dus met binnenlandse aangelegenheden van Frankrijk bezig.

  “Meneer” Rosenthal, al is het jou laatste kans/stuiptrekking vanwege 12 september aanstaande, maar je hoeft daarom toch niet zo ver langs je schoenen te lopen???


  Maak melding

 44. Rosenthal dyslectisch, biedt zijn excuses aan. Dat de heer Rosenthal woordblind (dyslectisch) zou zijn weten wij al een tijdje, maar dat het zo erg was weten wij nu pas. De heer Rosenthal dacht al die tijd dat het ging om een “billenlandse aangelegenheid” – waar hij zich zo op had voorbereid en verheugde – maar kreeg naderhand te horen dan het een “binnenlandse aangelegenheid” betrof. Meneer Rosenthal is inmiddels gecorrigeerd en weet inmiddels dat het niet gaat om Mark Rutte, maar om Suriname.

  Rosenthal dyslectisch, biedt zijn excuses aan. Dat de heer Rosenthal woordblind (dyslectisch) zou zijn weten wij al een tijdje, maar dat het zo erg was weten wij nu pas. De heer Rosenthal dacht al die tijd dat het ging om een “billenlandse aangelegenheid” – waar hij zich zo op had voorbereid en verheugde – maar kreeg naderhand te horen dan het een “binnenlandse aangelegenheid” betrof. Meneer Rosenthal is inmiddels gecorrigeerd en weet inmiddels dat het niet gaat om Mark Rutte, maar om Suriname.

  Trouwens, zijn er weer verkiezingen gehouden in Frankrijk? Ik wist het echt niet dat Uri(ne)Rosenthal momenteel de baas is van Frankrijk. Dan heeft Hollande het niet lang volgehouden.

  Rosenthal politicoloog, bestuurskundige en politicus: hoe komt dat ding aan dergelijke kwalificaties?

  Nu is Rosenthal dus met binnenlandse aangelegenheden van Frankrijk bezig.

  “Meneer” Rosenthal, al is het jou laatste kans/stuiptrekking vanwege 12 september aanstaande, maar je hoeft daarom toch niet zo ver naast je schoenen te lopen???


  Maak melding

 45. De Nederlandse minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken wil dat de Surinaamse ambassadeur in Frankrijk, Harvey Naarendorp, wordt ontslagen. Was het niet deze zelfde minister Rosenthal die ooit wilde dat olifanten moesten vliegen en dat het overdag sneeuwde in de Sahara? En nu wilt ie dat François Hollande, de huidige Franse president zich moet gedragen als een Nederlander. Over sweet dreams gesproken.


  Maak melding

 46. Rosenthal staat tenminste niet op de internationale lijst van gezochte misdadigers!!
  Niemand van welke Ned. minister dan ook.
  Jun je van veel ministers tot aan de president van Suriname niet zeggen.

  Over sweat dreams gesproken, ja!!


  Maak melding

 47. Ze moeten zich schamen in Suriname met zo’n staat van dienst en dan nog hoog van de toren blazen.
  Geen enkele minister of minister president in Nederlandse Overheidsdienst heeft ooit als hoofdverdachte in een moordzaak of is internationaal veroordeeld.
  Zij hebben geen meerdere keren amnestie nodig om buiten de bajes te blijven.


  Maak melding

 48. Uri Rosenthal is Doctor in de politieke en sociale wetenschappen en Hoogleraar Politicologie en Bestuurskunde. En een schoon strafblad, dat kan je van die hele en halve analfabeten en fraudeurs verkrachters massamoordenaars en drugsbaronnen in de Sur. Assemblee niet zeggen……….


  Maak melding

 49. Als geen enkele maatregel van deze zielepoot Uri
  meer helpt kan hij altijd nog de Wijdenbosch
  brug op. En niet om van het uitzicht te genieten….
  De woorden van Uri hebben veel geblaat maar weinig wol.
  100% zeker dat hij weer bot vangt.
  What a loser!


  Maak melding

 50. ALS Ik het goed heb dan mag het onder deel cultuur en geschiedenis van een land niet in handen zijn van buitenlanders het hoort onderdeel te zijn van een ministerie .fortzeelandia behoort suriname en de surinamers toe niet aan de nederlanders die hun toevlucht in suriname hebben gezocht.Laat nederland eerst spijt betuigen van de misdaden en misstanden uit het verleden met name de slavernij


  Maak melding

 51. Zucht,je reaktie is onacceptabel om mijn land Suriname zo te bekladden van drugsbarron verkrachter massamoordenaars.It is a shame!
  JIJ BENT ERGER DAN EEN BEEST!!!!


  Maak melding

 52. De zionist Rosenthal kan wel van alles willen. Wij willen ook. We worden zo langzamerhand ontzettend moe van deze zionistische schurk.


  Maak melding

 53. @rene

  Let niet op het knulleke Zucht. Die valt elke dag door de beerput en alles wat dat ding uitbraakt is idem dito. Negeren die handel!


  Maak melding

 54. Als Suriname gekozen heeft voor een regering naar model afrika, baja neks no fout hoor , maarrr hou je vuiligheid binnen de LANDSGRENZEN AUB,

  ..anders zie ik bij geen >>URI sanctie<< het zomaar gebeuren dat Dada in zijn valse opportunisme eerdaags Steve Meye uitzendt naar het Vaticaan 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 55. rene zegt,..

  Zucht,je reaktie is onacceptabel om mijn land Suriname zo te bekladden van drugsbarron verkrachter massamoordenaars

  Rene Reneee…jij bent niet toevalig die rene van die comedy >>> Allo Allo<<< 🙂 🙂


  Maak melding

 56. Jojo, Hans, Right, Naturel, Duuh, Sndra en Rene doen jullie wat aan je ontwikkeling. Jullie opmerkingen op deze site hebben geen enkele toegevoegde waarde. Met schelden en beledigingen bereik je niets. Je moet op de inhoud ingaan. Waarschijnlijk weten jullie niet hoe de wereld in elkaar steekt en dat mensen als Rosenthal zich op internationale verdragen kunnen beroepen. In de wereld hangt alles met alles samen. Suriname is geen land opzichzelf, maar dient zich fatsoenlijk te houden aan internatonale afspraken. Ik raad julli aan eest te doen aan zelfreflectie en te kijken naar het bouwwerk Suriname, dat wordt geschraagd door drugsdealers, fraudeurs, moordenaars en verkrachters. Van elk van deze types zit er minstens één in jullie regering of parlement. Waar hebben jullie het dan over. Jullie hebben zelf de ellende over jet afgeroepen, door het kiezen van een dergelijk samengesteld parlement. Het einde van de ellende is nog niet in zicht.


  Maak melding

 57. @rene, Zucht heeft groot gelijk.

  =Doe niet alsof sommigen van die mensen die Zucht zo benoemd niet waar zijn. Ze zijn en blijven””” drugsbaron verkrachters en massamoordenaars die het land Suriname regeren.


  Maak melding

 58. @W. Whome

  Beste Whome, ik klik nooit op links en ik lees bijna nooit copy & paste reacties. Als ik alle artikelen over slachtingen door jouw meesters begaan moet linken dan ben ik drie jaar bezig.

  @Willem

  Helaas lukt het me niet enige intelligentie in je reacties te ontdekken. Wat is jou toegevoegde waarde eigenlijk? Voor schelden en beledigingen moet je toch wel bij de ABB (Anti Bouterse Brigade) wezen.
  En wat Rosenthal betreft: Dat is een zionist van het zuiverste water. Die man is in Calimerostaanse dienst maar behartigt vooral de Israelische belangen. Daarbij worden internationale verdragen vertrapt ten koste van de Palestijnen en worden misdaden jegens de mensenlijkheid met de mantel der liefde bedekt. Dat is pas ellende op grote schaal. Jouw rechts geleuter zal ons Surinamers worst wezen. Wij hebben genoeg van dat hypocriete gedoe.


  Maak melding

 59. willem “”jij praat poep meer is het niet .
  laat nederland eerst kijken wat ze in indonesie hebben gedaan en waarvan ze zeggen dat het verjaard is .
  nederland moet zich schamen om die mensen af te schepen met een paar duizend euros terwijl er nog duizenden slachtoffers zijn ,goed dat die nabestanden het niet bij laten .willem droom verder met rozenthal ,suriname kijkt vooruit ,nederland moet zijn problemen wat voetsel banken betreft oplossen ,zie die pedopartij die die nederlanders hebben ,schaamt rozenthal zich niet om namens nederland het woordt te voeren .zie de drugs ,homos npoem maar op .nederland gaat suriname echt de les niet voorlezen ,die tijd is voorbij .bouterse wacht niet op die paar miljoenen die ze van nederland te goed heeft ,nederland kan het gebruiken voor die voetsel banken in eigen land .rutte ontkent het en denkt het nederlandse volk dom te houden .suriname gaat vooruit al is het met stappen het gaat vooruit ,suriname moet zijn waardigheid houden door nederland te bewijzen dat zij nooit voor het zeggen zullen hebben in suriname ,het surinaamse volk beslist wie president wordt en wie ambasadeur wordt .rozenthal maakt zich belachelijk voor de regering en het surinaamse volk .nederland moet opkrassen .ze dachten ook suriname dwars te zitten met de conferentie van de eu en de caricom in suriname november aanstaande .het zal ze niet lukken .nederland kijk in je eigen kont voor je anderen de les wil voorlezen .


  Maak melding

 60. Willempie, jij wordt echt de romanticus van het jaar. Neem het niet op voor jou Rosenthal. Jou ROSE manneke, ROSEnthal van het ROSEnt(h)al clubje, dat is mij een echte fraudeur. Waar heeft hij in hemelsnaam zijn zogenaamde `kwalificaties` vandaan. Zeker niet van de Anton de Kom Universiteit in Suriname. Jij weet dat Frankrijk Nederland eerder op het matje heeft geroepen met drugtoestanden.

  Ik hoop niet dat Nederland door toedoen van ROSEnt(h)al wederom een reprimande krijgt. Achter de schermen of niet.

  En over massamoordenaars gesproken, ik wist het trouwens nooit dat het de 21 Surinamers zijn geweest die onlangs de 500.000 mensen in Irak hadden vermoord en afgeslacht als beesten, zelfs hun eigen (jonge)mensen de dood in hebben gejaagd om het vloeibare goud.

  Maar maak je trouwens niet druk om Suriname. Nederland, met ROSEnt(h)al als matador hebben ook AMNESTIE van de Surinaamse rechter gekregen. Het zal postuum geschieden, vanwege het feit dat Nederkand bereid is haar schuld pas over 60 jaar kenbaar te maken.

  Maak jou niet zo druk, Willem(pie), want Nederland is hoe dan ook, ook bedacht bij de AMNESTIEwet van Suriname, trouwens ook onze pseudo minister ROSEnt(h)al.


  Maak melding

 61. De realiteit is dat een dwerglandje als Calimerostan denkt dat het op allerlei gebieden een wereldmacht is. Zowel op economisch, politiek en sportief vlak wordt het land geconfronteerd met de werkelijkheid en die is ontzettend hard. Nederland stelt totaal niets voor in de wereld der grootmachten. Rosenthal denkt echter van wel! Hilarisch!!!!!!!


  Maak melding

 62. ANNA_zulu onze afrikanoide en Indiaanse toverfee van Suriname, zolang de Palestijnen de vernietiging van Israel voorstaan heeft Israel het recht om zich te verdedigen,en de terroristen die onderweg naar hun zelfgecreerde hiernamaals waar 72 maagden op hen zouden wachten, ( jij zal daar niet tussen zitten)op een kogel tussen de ogen te trakteren………….En AnnaDel wanneer mogen we jou op een intelligente uitspraak betrappen? En Boer Koekoek hoor je praten, ik wist altijd al dat je behalve borderliner bent, ook nog stemmen van doden hoort.


  Maak melding

 63. Stel: het Nederlands bedrijfleven heeft grote economische belangen in Suriname. Geen haar op het hoofd van Rozenthal om een verzoek tot ontslag van de Surinaamse ambassadeur in Frankrijk in te dienen. Van oudsher is Nederland een buitengewoon hypocriet land. Als haar belangen in gevaar zijn verandert zij in een onderkruipsel maar als er geen belangen in het spel zijn, wordt er keihard gevochten. Nederland zou zich moeten schamen.


  Maak melding

 64. En Suriname zou zich moeten schamen voor hun Pres, die en massamoordverdachte, en veroordeelde drugsbaron is, en assembleeleden die openlijk frauderen, vechtersbazen, verkrachters en aanranders, en analfabeten die amper hun naam kunnen opschrijven, en hun taalgebruik waar de honden geen brood van lusten…


  Maak melding

 65. Willem
  Jojo, Hans, Right, Naturel, Duuh, Sndra en Rene doen jullie wat aan je ontwikkeling. Jullie opmerkingen op deze site hebben geen enkele toegevoegde waarde. Met schelden en beledigingen bereik je niets. Je moet op de inhoud ingaan. Waarschijnlijk weten jullie niet hoe de wereld in elkaar steekt en dat mensen als Rosenthal zich op internationale verdragen kunnen beroepen. In de wereld hangt alles met alles samen. Suriname is geen land opzichzelf, maar dient zich fatsoenlijk te houden aan internatonale afspraken. Ik raad julli aan eest te doen aan zelfreflectie en te kijken naar het bouwwerk Suriname, dat wordt geschraagd door drugsdealers, fraudeurs, moordenaars en verkrachters. Van elk van deze types zit er minstens één in jullie regering of parlement. Waar hebben jullie het dan over. Jullie hebben zelf de ellende over jet afgeroepen, door het kiezen van een dergelijk samengesteld parlement. Het einde van de ellende is nog niet in zicht. blahblah blah vertel dit verhaal aan china rusland amerika en aan anderen die groot en machtig zijn. su is een kleineer maar waardig land. I rest my case


  Maak melding

 66. De redimusu’s kruipen uit hun holen. ‘Meester’ Rosenthal heeft immers gesproken. Helaas voor hen luistert er niemand. Ook Parijs niet. Dit wordt weer de zoveelste afgang voor ‘wereldmacht’ Calimerostan met aan het hoofd, Judas Rosenthal.


  Maak melding

 67. En gelukkig luistert ook niemand naar voodoo heksen en advokaten van de duivel die uit hun hangmat kruipen,en allerlei bagger, onzinverhalen verkondigen en aan luchtfietserij doen…..


  Maak melding

 68. zucht ik denk dat je de tv niet aan zet dan zie je waar de heksen zitte ik denk niet dat ze uit sur …….kijk goed in je oog kast onzin hebben ze van jullie geleert


  Maak melding

 69. 29 juni 2012

  @Esmerald:Rosenthal heeft vaker iets geroepen en niet kunnen uitvoeren.
  Om mezelf de teleurstelling te besparen, wacht ik af.

  Ik zie dat jij op dit punt geopolitiek begrijpt en ook begrijpt dat Frankrijk een ander politieke cultuur van denken heeft dan Nederland.
  Het beste is hier gewoon afwachten en kijken welke koers Hollande gaat varen.

  Als ik op de site van de Franse overheid gaat en daar lees over de beoogde politieke relaties met Zuid Amerika en het Caribisch Gebied, dan denk ik dat Hollande voor een groot deel het pad van zijn voorganger zal volgen.

  Goed dat je hier ook toegeeft dat, volgens jouw beleving, minister Rosenthal alleen maar een schreeuwer is. Hij probeert jullie met ‘zoetepraat’ zoet te houden, maar via een achterdeur wel Nederlandse investeerders stimuleert zaken te doen met Suriname.Want er valt duku te verdienen. Dat is zuiver het VVD-PRINCIPE.

  Het beste is toch maar afwachten.Maar ik blijf bij mijn betoog.
  Srika


  Maak melding

 70. ALS ONAFHANKELIJK “SURINAME”

  KIJKEN WE HOE ONAFHANKELIJK(ZELF BEPALEN ) frankrijk IS.

  THE MATCH IS ON!!!!!!!!!!!!!!!

  GO FOR IT nederland!!!!!!!!!!!!!oker soep is goed voor schijtpijpen!


  Maak melding

 71. De Slavendrijvers en hun kornuiten , het mogen zo zijn , laag bij de grondse creaturen , met hun zogenaamde persvrijheid . Speciaal voor hun zal ik een witte kaars laten branden . Let op de komende dagen . Rosekroeses ++++++


  Maak melding

 72. dit vindt ik zo leuk hoor hoe die man denk zijn baasje te spelen echt lacht wekkend hoor die man probeer het met alle middelen straks gaat hij f16 naar su sturen he hahahaha rosie broeja ,, hij kan niet geloven dat hij deze gasten niet op de knie kan krijgen.ze waren die foetoe,boi gewend hahahah nu is t echte mannen die daar zitten voor hun speel je geen baaaaaaaaaas rosie


  Maak melding

 73. naar die reactie van die antie,s merk ik dat deze gasten nog steeds op kijken tegen die witte man hahahaha leuk om te zien he kijk veel reactie hier omdat rosie zeg trillen ze op hun foetoe ,, nog steeds die onder doen voor die bakra.die man is geen god maar nee rosie gaat naar frans ooh dan is t klaar met su kom op geloof dat jullie ook mensen zijn hoor ,,foetoe boi foe die wietie mang ,, zondag is 1 jullie


  Maak melding

 74. Hallo Ruf: ik werkte tijdens die moordaanslag in het kantoorgebouw in Rijswijk waar moordcommando van Bouterse op zoek was naar de Surinaamse Bevrijdingsraad die daar ook kantoor hield.

  Het moordcommando van Bouterse kwam te laat ( typisch Surinaams….) en schoot toen 4 jonge mensen dood van een band die daar aan het oefenen was.

  De opdrachtgever van deze slachtpartij is nu president van Suriname………


  Maak melding

 75. 11/10/97, 00:00
  Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM – De Nederlandse justitie verdenkt de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse niet alleen van grootschalige handel in cocaïne, maar ook van mogelijke betrokkenheid bij een drievoudige moord in maart 1985 in Rijswijk. In koelen bloede werden toen de leden van een popgroep in hun oefenruimte geëxecuteerd.

  De politie is er altijd van uit gegaan dat deze aanslag een vergissing was. Op dezelfde verdieping van de oefenruimte aan de Verrijn Stuartlaan, bevonden zich namelijk het kantoor van de Bevrijdingsraad voor Suriname (van Chin a Sen) en het bureau van de Weekkrant Suriname, die beide tot het anti-Bouterse-kamp behoorden.

  Hoewel de politie destijds diverse verdachten heeft opgepakt en een beloning uitloofde van 30 000 gulden, is de zaak nooit opgelost. De Bevrijdingsraad is er altijd van uit gegaan dat in werkelijkheid zíí het doelwit was en dat ‘het regime Bouterse en zijn handlangers’ verantwoordelijk voor de aanslag waren.

  De drievoudige moord paste destijds in een serie onopgehelderde aanslagen tegen personen die het regime-Bouterse afwezen. Nog twee critici waren de jaren daarvoor al vermoord en er vond een aanslag plaats op de broer van Paul Somohardjo, lid van de Bevrijdingsraad. Ook was er brandstichting en vonden diverse bedreigingen plaats tegen de mensen die maandelijks bij het Surinaamse consultaat in Amsterdam de decembermoorden herdachten.

  De bijna vergeten Rijswijkse moordaanslag duikt nu opeens op in het dossier van het zogenaamde Copa-team, dat de betrokkenheid van Bouterse bij cocaïne-handel onderzoekt. Letterlijk staat in het dossier te lezen dat er ‘aanwijzingen zijn’ dat Bouterse ‘mogelijk betrokken is bij een moord, cq doodslag’ in Rijswijk in 1985. Uit de stukken blijkt dat het justitie niet alleen te doen is om coke-handel, maar dat de naam van de ‘adviseur van staat’ ook in verband wordt gebracht met het witwassen van drugsgeld, omkoping en fraude.

  De Haagse persofficier van justitie, mr. S. Horstink, wilde gisteren niet ingaan op het Bouterse-dossier, “maar ik kan zeggen dat ik niet blij ben met deze berichten”. Wel licht zij toe, dat het feit dat de Rijswijkse moorden in het dossier staan, dit nog niet betekent dat Bouterse daarvoor daadwerkelijk wordt vervolgd.

  Justitie heeft de groep van verdachten trouwens fors uitgebreid. Aanvankelijk had het Copa-team vijf verdachten op de korrel, maar uit het dossier blijkt dat justitie de gehele legertop die destijds de coup pleegde voor de rechter wil brengen.

  Bron Dagblad Trouw.


  Maak melding

 76. rozenthal ,nooit en te nimmer zal je bereiken wat je van plan bent .suriname laat zich niet vernederen onder bouterse en het surinaamse volk die hem de mandaat heeft gegeven om te regeren .nederland zal zien dat ze wederom het onderste put delft als het plan die ze in gedachten hadden om suriname te boycotten omtrent de vergadering van de acp en caricom landen met de eu die in suriname gaat worden gehouden met eu leiders .nederland dacht suriname te boycotten samen met de oppositie van suriname .het zal ze wederom niet lukken .nederland denkt dat ze een grootmacht is maar zelf zijn ze niets in de eu .zie zelf dat het frankrijk en duitsland beslissen wat er gebeurt .nederland moet maar volgen en meer niet.


  Maak melding

 77. Sja,
  Op het uitroeien van mosliemmannen te Sebrenica en het fusileren van mannen en jongens te Rawagede staat geen ontslag. Rosental Fuck you! Lelijkerd!


  Maak melding

 78. Ik lees allerlei verschillende reacties over wel of niet betrokkenheid van Nederland bij verschillende acties. Wanneer gaat de Surinamer opstaan en opkomen voor haar recht? Het wel of niet betrekken van Nederland in Surinaamse aangeleden zal altijd een dooddoener blijven. In de geschiedenis boeken zullen zij (de Nederlanders) altijd terecht komen als slavendrijvers en wat nog meer. Maar ook in de geschiedenisboeken zal ook onze Dada te boek staan als de mens die zijn eigen mensen zonder enige vorm van protest heeft vermoord en de Surinaamse samenleving keer op keer naar de rand van de afgrond heeft geholpen.
  Wanneer gaat de Surinamer opstaan, in de spiegel kijken en zich afvragen waarom zij zich afzet tegen Nederland ipv de chaos in het land zelf proberen op te ruimen. Surinamers moeten zich minder bezig houden met wat Nederland doet en wil. Surinamers zouden zich bezig moeten houden met het wel en wee in eigen land en niet telkens met dogma’s komen als zou de schuldvraag bij Nederland liggen.
  Kijk eerst in die spiegel alvorens met allerlei pseudo nationalistische en dogmatische uitspraken een hoop chaos in eigen land te creëren.


  Maak melding

 79. @Rufus, Chas Mijnals was ook een van de 16 militairen die een coup gepleegd heeft, maar heeft amnestie gevraagd. Toen waren er ook doden gevallen.


  Maak melding

 80. Paraman blijft janken ook op de andere site, maar de dagelijkse “tutsi Hutu” taferelen van afrika is ver van zijn bed show, en ondertussen is het oosten van Sur. ook aardig op weg naar…..de roots 🙂


  Maak melding

 81. @ Donderdag 28 juni 2012 om 17:23 uur, door rene

  Die Rosenhal mag voor mij en de hele V V D de pot opgaan een stelletje beesten bij elkaar. Die schurken ze moeten zich diep schamen.

  Renee, waarom ga je naar 8500 km verder?? Je kijk wel ver zeg!! Kijk even dicht bij je huis!!! en wees ietsie, pietsie eerlijk!!!


  Maak melding

 82. @ Renee !! wat ik vergat bij te vermeldden is, wat je net zei is, andersom door jou gezien!! Het zijn wel de juiste termen hoor!!!Hopelijk heb je geen twee ogen achterop of in je hoofd!!!


  Maak melding

 83. ROSEnt(h)al creëert onenigheid binnen de EU en riskeert oorlog met Frankrijk. Deze ROSE-man moet het toch weten dat Frankrijk haar eigen beleid voert en zich niet zal laten commanderen door wie dan ook m.b.t. haar beleid, helemaal niet door iemand die zich als een echte ROSE (backstreet-boy) opstelt. Het verwijfde gedoe van ROSEnt(h)al zal Frankrijk nooit moeten ondersteunen. Men zou zich toch niet bemoeien met Suriname. De president van Frankrijk Hollande zal denken: als je zo -opeens weer- bent begaan met Suriname – van de een op andere dag opeens -, waarom bewaar je een dossier aangaande de zaak voor 60 jaren, een zaak die jij opgelost wil zien? Ik heet Hollande maar vertegenwoordig Frankrijk. Denk je dat jij mij gaat zeggen wat Frankrijk moet doen. ROSEnt(h)al weet trouwens heel goed dat Frankrijk altijd grote problemen heeft met het drugsbeleid van Nederland: Coffeeshops in Amsterdam waar men over struikelt, grote XTC transporten over de gehele wereld, waaronder naar de VS- Verenigde Staten USA. ROSEnt(h)al weet drommels goed dat hij niets te vertellen heeft. Nederland staat met kop en schouder bekend als DRUGScountry Number ONE van onze aardbol. Dat ROSEnt(h)al postuum AMNESTIE heeft gekregen van Suriname, over die kwestie zal ROSEnt(h)al kennende, Hollande nimmer over zal informeren en van verwittigen.


  Maak melding

 84. Is het mogelijk dat een bevriende natie verzoekt om het ontslag van een ambassadeur uit een ander land?
  Ik denk dat wij ons eerst moeten afvragen of dat volgens het internationaal diplomatiekrecht wel mogelijk is. Ik denk dat Rozenthal wel bot zal vangen omdat de strafbare feiten waarvoor Naarendorp wordt verdacht geen enkel verband houden met de rechtsfeer van Frankrijk en ook niet van Nederland. Het verzoek van Rozenthal ligt m.i. voor afwijzing gereed.


  Maak melding

 85. @Socrates
  Jij schrijft:”Ik denk dat Rozenthal …….. houden met de rechtsfeer …… en ook niet van Nederland.
  Mijn aanvulling luidt:
  “Tenzij, je Nederland los ziet van de staatsgreep in Suriname.Maar niets is minder waar!


  Maak melding

 86. Ontslag!

  De Franse regering kan Naarendorp niet ontslaan. Zij heeft hem ook niet aangesteld, dat deed regering Desi. Alleen regering Desi kan Naari ontslaan. De Franse regering kan hem het land uitzetten, dat is het enige wat men kan. Als Rosenthal die vraag aan de Fransen stelt dan heeft hij meer kans. Mijn zegen heeft ie! Want ook Naari heeft voor narigheid gezord in SU.


  Maak melding

 87. Naarendorp eigenlijk een zeer begaafde jurist. Als straf verplicht verzorgen colleges a/d juridische faculteit: Mensenrechten en Internationale verdragen. Gratis met “pangi”aan.


  Maak melding

 88. Ik heb eerder al vermeld dat opa Rosenthal seniel is
  aan het worden is.

  Zijn recente uitspraken in de Tweede Kamer zijn zwaar in tegenspraak met de maatregelen die hij tegen Suriname wil treffen en in de media verspreidt;

  In de Tweede Kamer bestaat er frustratie over de slappe houding van de Europese Unie (EU) in deze kwestie en worden de maatregelen die tot nu toe zijn getroffen teleurstellend genoemd. Rosenthal drukte de kamerleden echter op het hart dat Nederland op dit moment niet meer kan doen dan wat er toe nu toe gedaan is aan lobbywerk en maatregelen. Suriname is volgens hem niet alleen voor vele EU-landen een ver-van-mijn-bedshow, maar ook voor landen in Zuid-Amerika. Daarom kan op dit moment niet meer van de EU worden verwacht dan de Artikel 8-dialoog.

  Dus in de media komt opa Rosenthal met grote woorden
  en kondigt hij zware maatregelen aan tegen Suriname
  terwijl hij in de tweede kamer een heel ander soort verhaal verkondigt.

  Sommigen op dit forum slikken de zogenaamde stoere en seniele verhalen van opa Rosenthal als zoetekoek. Uiteraard.
  Opa Rosenthal heeft al zijn pijlen al verschoten en staat nu met lege handen wat betreft Suriname.
  Dit zijn de woorden in gelijke strekking die hij in de tweede kamer heeft verkondigd.

  Die loze en seniele praatjes van opa Rosenthal gaan er bij mij niet in.


  Maak melding

 89. En gelukkig gaan ook de loze seniele nietszeggende praatjes en onzinverhalen van Takkie takkie ook bij ons niet in. Onze beroepsallochtoon en primitieve zombie met zero IQ hoort thuis in de script van de maffiafilm Scarface……


  Maak melding

 90. Het is het recht van het gastland om een voorgedragen ambassadeur te weigeren

  Wanneer het een misdadiger is dan kan hij weggestuurd worden.


  Maak melding

 91. rozenthal wordt dement ,ook de vvd met rutte voorop maken zich belachelijk .rutte schreeuwde moordt en brandt in de tweede kamer dat hij niet zou mee werken dat brussel geld zou geven aan italie en spanje .
  grote smoel had hij voor hij gisteren naar brussel ging .wat denkt hij ,dat hij bepaalt wat er in brussel gebeurt ,hij heeft alles in moeten slikken en toegeven aan wat brussel wil .weer maakt hij zich belachelijk .
  suriname met bouterse voorop moet deze gasten bewijzen dat het surinaamse volk bouterse de mandaat heeft gegeven om president te worden .bouterse bepaalt namens suriname maar niet rozenthal en die rutte .dat moeten ze goed onthouden .


  Maak melding

 92. mietakie is zelf een beetje seniel. Er is werkelijk geen touw aan zijn ‘betoog’ vast te knopen.

  Waarschijnlijk met zijn neus in de witte poeder.

  Zal dus wel weer een Bouterse fan zijn


  Maak melding

 93. Heeee, daar heb je die twee heren uit BOEL garije
  ( ene z. en ene H.M.)ook weer. De ereleden van vereniging Martijn.
  Waarschijnlijk zitten ze op dit moment getweëen naar buiten te koekeloeren richting speeltuin. Je weet toch!?
  Het is omdat ik weet dat bij zulke gasten meerdere draadjes los zitten dat ik mij niet echt druk maak
  om hun zogenaamde ‘hogeschool’ reacties.
  Tjee potie, ze kunnen het niet helpen baja.
  Blame it on their twisted mind.

  En voorspelbaar dat deze gasten zijn. echt he. Niet te filmen zeg!
  Zodra je deze gasten de waarheid vertelt en het zint ze niet dan ben je; achterlijk, dom, paarse volger,
  ndp aanhang, Bouterse fan.. en weet ik veel wat nog meer. yeah sure! Word ik daar warm of koud van.
  eehh..nee dus!
  Bij deze gasten is het constant Bouterse zus, Bouterse zo, Bouterse dit, Bouterse dat, Bouterse voor, Bouterse achter..damn!
  Deze obsessie is echt faja hoor. of niet?
  Deze gasten zijn zelf zo geobserdeerd door Bouterse dat ze niet eens door hebben dat ze besmet zijn door de Bouterse virus. De Bouterse virus is tot in hun tong tong (brains) doorgedrongen om daar voor altijd te blijven. Ze komen echt niet meer van dat Bouterse syndroom af. No cure for it. Geloof me nou maar.
  Ik vraag me serieus af of deze gasten wel een leven
  hebben zonder Bouterse. Granpa Rosenthal is al een beetje gefrustreerd door Bouterse maar Z. en H.M.,
  die hebben waarschijnlijk wet dreams over Bouterse.
  Je weet toch !?
  Eerlijk. Die analyse die ik van deze Z. en H.M. heb
  gemaakt he?.. noo .. is gruwelijk gewoon!

  Heren uit BOEL garije , ondanks alles wens ik jullie een fijne nachtrust waarschijnlijk wel met het beeld van Bouterse gevangen op jullie netvlies. Tja. dat krijg je er van he.
  Ik ga in elk geval lekker slapen. Ik wel!

  de vriendelijke groet

  P.S. heren Z. en H.M.,
  iedereen op dit forum weet inmiddels dat ik achterlijk, dom, ndp aanhang, bouterse fan, paarse volger etc.. ben.

  Dus alsjeblieft maak die mensen hun hoofd niet meer moe met de achterhaalde ‘wetenswaardigheden’ noh ?

  Ik doe hierbij de lekkere groeten aan Esmerald.
  Een dame om in te lijsten of is het om in te lijven… (hi,hi…)

  laterzzzz…


  Maak melding

 94. @mietakie

  For your imformation, ik ben helemaal niet anti Bouterse en ik nam het alleen maar op voor jou. Ik ben ook geen heer en het enige wat ik deed is Henk Molenaar confronteren met zijn eigen op de man spelende gewauwel. Maar ik zie dat mijn reactie is weggehaald. Jammer!!!


  Maak melding

 95. Suriname doe aub wat terug! veroordeel de verantwoordelijken van de Schiphol brand, omdat daarbij ook 7 Surinamers zijn omgekomen en plaats ze op de Interpol lijst!


  Maak melding

 96. Tedje ,

  Ik ken jou niet maar ik acht jou intelligent genoeg om te weten dat de Surinaamse ambassadeur verdachte is en geen veroordeelde. Het zijn rechters die bepalen of iemand wel of niet wordt veroordeeld en niet Nederland.

  Frankrijk heeft de Surinaamse ambassadeur reeds geaccepteerd en daarmee de diplomatieke onschendbaarheid van de ambassadeur erkend.

  Aan deze diplomatieke onschendbaarheid zitten allerlei regels en liggen verankerd in de Verdragen van Wenen.
  Om deze verdragen te omzeilen moeten er zwaarwegende argumenten ten grondslag liggen.
  Dat de Surinaamse ambassadeur verdachte is, is niet zwaarwegend(genoeg) anders was hij nimmer door de Fransen als ambassadeur geaccepteerd.
  De missie van Nederland om de ambassadeur uit Frankrijk te laten zetten is dus
  net zo heilloos als de Joden te vragen om de bezette gebieden te verlaten.
  De handelswijze van Rosenthal is tegen alle logica in.
  De Fransen hebben namelijk al eerer het verzoek van Rosenthal afgewezen. De Fransen zullen dit verzoek uiteraard ook weer afwijzen omdat Nederland niet met nieuwe feiten komt. De ambassadeur van Suriname was vorig jaar, 2 jaar geleden, 3 jaar geleden, 4 jaar geleden enz. ook al verdacht. De Fransen waren ook op de hoogte van dit feit maar hebben desondanks de ambassadeur geaccepteerd.
  Nogmaals de missie van Nederland acht ik niet haalbaar,
  Rosenthal weet dat ook. maar hij moet natuurlijk de Tweede Kamer zoet kunnen houden want dan kan hij zeggen ; ‘Ik heb het geprobeerd. Maar helaas’.

  Tedje, het is logisch dat je je aan elke strohalm wil vastklampen maar wat Nederland hier doet is mensen
  zand in de ogen strooien en blij maken met een dooie mus. Sommigen ondergaan dit gelaten en volgen Nederland
  blindelings.
  Maar ondertussen gaat Nederland wel rustig verder met zaken doen met Suriname. denk aan Ballast Nedam, MNO Vervat, etc.. etc.
  Allemaal Nederlandse multinationals die veel beter beïnvloedbaar zijn dan Frankrijk.
  Om Suriname echt pijn te doen zou Nederland alle, maar dan ook alle Nederlandse bedrijven uit Suriname moeten laten vertrekken. Maar dat zal Nederland uiteraard niet doen want dan komt de koopmanskunst weer naar boven drijven. Dan gaat de handel dan weer voor.
  Tedje, denk daar maar serieus over na.


  Maak melding

 97. Vrijdag 29 juni 2012 om 21:26 uur, door Sharaida

  Ze zijn en blijven allemaal verdacht omdat keer op keer de rechtsgang van het proces is gefrustreerd.
  De heren hebben elkaar al amnesty gegeven voordat de rechter een uitspraak heeft kunnen doen.

  Dus wat Nederland blijft doen is het vuurtje laten branden en keer op keer de bondgenoten erop blijven wijzen welke crimminelen op dit moment in Suriname de leiding hebben.

  Balast doet niet veel meer. De brug bij Uitkijk is af en de brug bij Carolina blijft lekker stuk.

  Economie
  De economie van Suriname is sterk afhankelijk van grondstoffen. De export van bauxiet loopt terug, als gevolg van de uitputting van de bestaande mijnen, maar is nog steeds van groot belang voor de Surinaamse economie. De export van goud en aardolie is in de afgelopen jaren snel gestegen. Suriname beschikt over een groot landbouwpotentieel dat slechts gedeeltelijk wordt benut. De gebrekkige transportmogelijkheden, de kleinschaligheid en de relatief hoge lonen vormen obstakels bij het stimuleren van de export van landbouwproducten naar Europa, Amerika en de regio.
  In Suriname zijn naar verhouding weinig grote Nederlandse investeerders actief. Toch realiseert een aantal Nederlandse bedrijven een belangrijk deel van de omzet in Suriname. Nederlandse bedrijven zijn actief in infrastructurele projecten, zoals de bouw van bruggen, havens, dijken, de rehabilitatie van de luchthaven en drinkwaterboring en –zuivering. Plannen van de Surinaamse regering voor infrastructurele werken bieden kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Verder kan de ontwikkeling van de agrarische sector eveneens de nodige kansen bieden.
  Voor de meest actuele informatie over economische en handelsbetrekkingen kunt u terecht op de website van Agentschap NL.

  Bron Ministerie.

  Het meeste werk werd betaalt uit de ontwikkelingshulp .
  Die is er niet meer.


  Maak melding

 98. Beste zucht,
  Ik praat alleen over democratische strijd en helemaal niet van ………. voeren.
  Wanneer NL denkt dat zijn wapens meer kracht heeft dan God wapen dan kunnen ze dat vergeten.
  God wapen zijn: Bliksem, orkaan, aardbeving, overstroming ,de dood etc. God zegen aan een mens is pantser (kogel vrij).
  Wanneer iemand op de aarde met vieze politiek/onderdrukking/sabotage/vernietiging van mensen geluk(oneerlijk) bezig zal zijn dan gaat God zijn wapen gebruiken en dan is al die geweldig heid afgelopen.


  Maak melding

 99. RADJKOEMAR RAJARAM: O dus die rukwinden van een week geleden in Sur. was een vingerwijzing van God. En wanneer heb je die God van je voor het laatst gesproken? En ik heb nieuws voor je: iedereen gaat eens dood hoor, niemand is onsterfelijk, en volgen sommige gelovigen is de dood geen straf want dan gaan ze naar het hiernamaals en krijegen het eeuwige leven, en sommigen krijgen ook nog 72 maagden in het pakket……


  Maak melding

 100. @HENK MOLENAAR: Om die postings van TAKKIE TAKKIE te kunnen volgen moet je een cursus koeterwaals, wartaal en abracadabra met goed gevolg doorlopen hebben. En aangezien ik die niet heb sla ik zijn postings voor het gemak maar over. Ik hou het op de moderne talen….en Hebreeuws…


  Maak melding

 101. Het Hebreeuws een moderne taal ???? Damn!
  Ja. Voor mensen die nog in tijd van de dinosaurussen denken ja. Tjonge, tjonge …het moet niet gekker worden hoor met deze twee kis kisies.
  Mijn over-over grootvader vond het Hebreeuws ook enorm modern. Je weet toch!
  De Nederlandse taal heeft zich verder ontwikkeld en is niet meer bij te benen door mensen als Zucht en H.M.
  Deze gasten zijn vastgeroest in hun verouderde denkwijze. Het Hebreeuws een moderne taal! Nooh, dit is echt foute boel.
  En echt he, uiteraard voelen Snip en Snap zich verheven boven alles en iedereen. Lang leve het Hebreeuws !
  Jongeren spreken de moderne taal en Zucht en H.M. de taal der fossielen. Logisch dat deze gasten helemaal de kluts kwijt zijn wanneer ze de woorden ‘pingen’, doekoe, whatsapp, etc.. horen.

  Dan hoor je die Zucht denken he;
  ‘wat betekent doekoe en whatsapp eigenlijk ‘???
  ‘Voor mij is dat allemaal koeterwaals en wartaal
  hoor ‘.
  Niet wetende dat deze woorden common language zijn geworden in de echte moderne tijd.
  Wie het Hebreeuws als modern betitteld is eigenlijk een levende fossiel.
  Zucht en H.M zijn een prototype van de 2 mannen die
  in de Muppetshow voorkomen en vanaf het balkon het moderne leven langs hun zien gaan. Verdwaasd vragen ze zichzelf af waar ze in terecht zijn gekomen.
  Tjee potie, deze 2 levende fossielen kunnen het moderne leven niet meer bijbenen.
  Zucht en H.M in welke museum uit de oudheid zijn julie te bewonderen? Damn!

  Welcome in de modern world bro’s.

  p.s. bro’s betekent brothers.
  Als jullie de moderen taal niet meer kunnen bijbenen
  kunnen jullie nog altijd een eigen website opzetten;
  http://www.fossielen.nl waar het Hebreeuws verplicht wordt gesteld. Damn!


  Maak melding

 102. Tedje,

  Zoals het bericht van jou aangeeft heeft Nederland dus
  nog een behoorlijke vinger in de pap wat betreft de surinaamse economie en infrastuctuur.

  Daar liggen echt de kansen voor Nederland om
  Suriname werkelijk pijn te doen!
  Nederland zal Suriname weliswaar niet in het hart treffen maar de pijn zal zeker heel lang gevoeld worden.
  Het terugtrekken van de ambassadeur uit Suriname en het stopzetten van die 20 miljoen ontwikkelingshulp
  zijn muggeprikken die eventjes vervelend aanvoelen maar
  daarna snel weer verdwijnen. Wat dat betreft is het
  ‘doe no doe’.

  Zoals je zelf weet heeft Suriname inmiddels voldoende
  inkomsten uit het goud en olie om deze projecten te bekostigen.
  Daar waar geld verdiend kan worden zal Nederland nimmer haar eigen ruiten ingooien. nooit!
  Toen de zwarten in Zuid Afrika nog door de blanken
  werden onderdrukt en afgeslacht gingen Shell en andere multinationals gewoon door met hun zakelijke activiteiten in Zuid Afrika net alsof er totaal niks aan de hand was.

  Nogmaals, laat Nederland jou geen zand in de ogen strooien. Het Nederlands zakenbelang gaat echt boven alles. Daar waar geld gemaakt kan worden komen de woorden ‘opkomen voor mensenrechtenschendingen’ niet voor in het vocabulair van Nederland.
  Daar zijn er zat voorbeelden van.
  Dat weet jezelf ook wel, neem ik aan.


  Maak melding

 103. @mietakie,

  Damn man! Dit is echt dope shit!
  Dit is een moderne vocabulaire afslachting voor
  Zucht en H.M. They had it coming, i guess.
  They are roasted man! Damn!
  Ik weet bij god niet wie Zucht en H.M. zijn maar
  jij schrijft dope shit!

  Goed hoor!


  Maak melding

 104. Samantha en Mietakie: komen ze echt nog dommer op dit forum voorbij>

  “dope shit, Damm man, common language, They are roasted man”

  Ik denk dat ze zo ook hun sollicitatie brieven schrijven en daarom zitten ze al 12 jaar zonder werk”

  Yes Bro’s!!!

  Die taal van jou spreken ze in de wachtkamers van de Sociale Dienst en de dope dealers om de hoek van je straat.

  kansloze paupers!


  Maak melding

 105. @SHARAIDA Onze fop wetenschapper in de bocht met haar kokende mix van amateur micro/ macro politiek economische diagnoses……. en mensenrechtendeskundige…


  Maak melding

 106. mensen roepn maar wat op deze site .een ieder weet het beter .men doet alsof nederland de oplossing is voor de problemen van suri.voor mij mogen die patatas weg blijven ,ze saaien tweedracht in su,ze doen alsof ze het voor de minstbedeelden opnemen maar bewijzen alleen maar lippen dienst.laat die nederlanders die 20 miljoen in eigen land gebruiken voor die voetsel banken in eigen land ,ze doen hun mensen echt tekort .wilders heeft gelijk om te zeggen dat ze moeten korten op zo je het wil noemen ontwikkelings hulp of herstel betaling .het is een vernedering om die 20 miljoen aan te nemen al zou su weer goede betrekkingen met nederland aangaan na bouterse.deze mensen meten met twee maten en dat stoort mij echt .
  alsof die twintig miljoen heel wat uitmaakt .
  wij vernederen ons om dat geld weer aan te nemen mochten de betrekkingen na bouterse weer goed komen .
  echt vernederent vindt ik het .het gaat toch goed zonder hulp van patata ,wij eten drinken leven wat wil je nog meer ,in suriname heeft men het op vele manieren beter dan vele mensen in nederland als je je handen uit de mouwen steekt .het is niet meer als twintig jaar geleden .ik zie het in met eigen ogen en zie het in eigen familie .werken moet je .steeds die vernederingen van die nederlanders horen over ontwikkeligs hulp stoppen .het lijkt wel alsof suriname niet anders kan dan wachten op holland .de nederlandse burgers die het niet weten denken dat suriname niets heeft het pinaart als india bangladesh ,of afrika .het wordt tijd dat de oppositie in suriname inziet dat ze suriname vernedert met nederland samen .de oppositie heeft gemaakt dat bouterse aan de macht is gekomen .de corruptie en die waarde loze vene hebben de aanleiding gegeven .
  en nu werken ze samen met nederland om weer aan de macht te komen door te denken dat ze suriname gaan boycotten .ik was een fronter maar dat wil nu niet zeggen dat ik voor bouta ben maar ik geef hem de voordeel van de tweifel omdat hij de kans moet krijgen om te regeren ,het volk heeft hem de macht op democratische wijze gegeven en een echte democraat dient dat te respekteren .opzouten met die nederlanders .ik ben niet tegen israel ik vindt dat israel recht van bestaan heeft ,maar wat nederland doet als het om mensen rechten gaat meet het met twee maten vooral opa rozenthal die dement is denkt dat hij het beter weet .suriname is geen hammas die de verkiezingen eerlijk won en toch heeft het westen ze geboycot .in het geval van suriname staat nederland alleen en dat weten ze .ze kunnen het niet klaar spelen suriname te boycotten dus slaan ze wild om zich heen en spelen paniek voetbal .rutte en rozenthal voorop .nederland zal zien dat ze niets bereikt nog de oppositie in suriname .het volk zal achter bouterse gaan staan zonder meer .nederland wil bemeien in surinaamse aangelegen heden,het is een wettig gekozen regering wie zijn nederland en de oppositie om te bepalen wie president of wie kiest de ambasadeur ,is het de oppositie of nederland.


  Maak melding

 107. @HENK MOLENAAR: Ik wilde niet op die onzinverhaaltjes van die twee loosers ingaan,maar je hebt het prima verwoord. tenslotte nog dit: Ik denk dat de sociale dienst hen heeft toegevoegd bij de dossiers onbemiddelbaar voor werk, en dispensatie voor het volgen van een cursus algemene ontwikkeling…….


  Maak melding

 108. Beste mensen, kondremangs,

  Het gaat om het volgende, ik woon zelf in Nederland, maar volg al jaren dit alles. Ik kan jullie zeggen, de nederlanders dan te bedoelen de blanken, hebben een zeer hoge pet van zich zelf en denken dat Anana hun hier op aarde hebben gezet om alles naar hun hand te zetten en alsmaar bepalen wat goed is en wat slecht is, maar zelf NOOIT kijken naar wat zij fout doen hier op aarde. Dus in hun ogen is alles buiten hun slecht.
  Dat de vorige administratie onder leiding van die ene meneer Venitiaan, Suriname leidde kon Nederland hem opdragen wat te doen en hij ging hun reet ook nog erbij likken en zo geschiedde.
  Nu het volk van Suriname een nieuwe administratie aan de macht heeft gezet, want ik heb niet kunnen constateren dat dit middels een staatsgreep is geweest, kan en wil de Nederlandse regering dit NIET accepteren. Omdat zij geen grip meer op Suriname hebben. Omdat mie bigie brada Bouterse, dit niet wil en ook niet zal toelaten dat deze mensen de dienst in Suriname blijven uitmaken.
  De nederlandse regering zal alles in het werk blijven stellen om Bouterse en de zijnen te dwarsbomen.
  Venitiaan had geen ballen, maar BAAS wel en dat is het hele eiervreten.
  Die Bouterse jaren geleden de KLM had verboden om op Surinaamse bodem te mogen landen, zie hoe ze als honden Bouterse en de zijnen gingen smeken om KLM toch toe te laten. Er was een moment dat Surinam Airways naar Brussel/Zaventem ging uitwijken.

  Dus een boodschap aan BAAS, mie brada soor ding sma diesie datie joe na a BAAS in Sranang en niemand anders.
  Horie joe foetoe stefie inie a santie en soor ding dat joe no e go tapoe joe kiendie djie ding. Want ding doe nofo anga joe en mie grawang, oenoe sang e liebie now inie vrijheid, zullen het niet toelaten dat zij ons blijven minachten, ons blijven de baas spelen.

  Waarom gaan ze niet in Indonesie waar zij ook kolonisator van waren de baas spelen?
  Is het zwakheid, is het bang zijn? ik weet het niet.

  Persoonlijk denk ik dat ze hun interne gelegenheid willen afwenden door Suriname en dan met name Baas Bouterse in een kwaad daglicht te blijven stellen.
  Want wat heeft die zoeloe lip van een Venitiaan ONS land Suriname voor goeds gebracht? Ik heb niets van kunnen zien. Nu deze administratie aan de macht is constateer en valt mij op dat er heel veel uit de verf komt.
  Niet vergeten dat wat een ander 15 jaar heeft verkwanseld het never nooit in een periode van 4 jaar weg gewerkt kan worden. Meestal heb je even veel tijd nodig om dat weer in orde te krijgen.
  Dus brada anga sisa gaan jullie niet kijken wat Bouterse heeft gedaan in het verleden, maar kijk naar de toekomst want ik neem aan dat als jij en ik morgen er niet meer zijn dan wil je hebben dat jouw kinderen en de kinderen nu hun het goed hebben en/of krijgen.
  Want ik kan je zeggen een blanke zal nooit willen hebben dat een zwarte gelijk als hij/zij wordt/is. Dus oeng tapu anga a kraboe manierie foe oeng en jepie steun na bigie brada.
  Omdat wat hij ook in het verleden heeft gedaan, wij als mensen en ook ik in persoon hem zullen oordelen. Maar is het niet de taak van de schepper om hem te oordelen? Bika soema na joe fu oordeel na trawang, wijs met je wijsvinger ergens naar maar sta bij stil hoeveel vingers van dat zelfde hand naar jou terug wijzen.
  Oeng tang boeng alla brada anga sisa.

  Het gaat jullie allen goed.
  Wang sranangmang sang e tang inie a tra pisie foe grontapoe, genaamd Nederland.

  Onthoud dit, Water bestaat een land bestaat niet, een land is enkel maar een DENKBEELDIGE LIJN, die door de mens is vastgesteld.


  Maak melding

 109. Beste Marvin:

  Nu deze administratie aan de macht is constateer en valt mij op dat er heel veel uit de verf komt”

  Noem dan eens 3 voorbeelden die uit de verf komen buiten de onrechtmatige amnestiewet?

  18.000 woningen, 5 baansweg naar Zanderij, Nieuwe haven, de rijen investeerders die voor Boutere zijn deur stonden, de laptops voor alle schoolkinderen………

  Oeps, na 2 jaar nog niets van bovenstaande megaplennen gerealiseerd…..


  Maak melding

 110. Aldus onze nieuwste NDP groupie en pleisterclowntje aan het firmament, MARVIN . Vooral de twee laatste intelligente allineas daar hebben we allen denk ik wat van opgestoken…….


  Maak melding

 111. Zucht en H.M. zitten in de otkennende fase en
  gaan met onzinnigheden en met de meest fantasierijke hersensspinsels strooien.
  Voorname kenmerken van geestezieke nerds.

  Die engerd Robert M. uit Amsterdam heeft daar ook last van. Alles ontkennen en anderen de schuld geven.

  Wanneer ik bij de sociale dienst kom dan zitten Zucht en H.M. daar ook. Alleen zitten zij in de kamer van de Fiod omdat ze met hun uitkering hebben gefraudeerd.

  (mijn fantasiegehalte is ook ontwikkeld, kennelijk)

  Malle Henkie en dong kauw Zucht,
  Ik zal jullie niet kunnen overtreffen met jullie
  seniele gewauwel en irreëele verzinsels.

  dus tang boeng! damn!


  Maak melding

 112. @TAKKIE TAKKIE: Wat betekent dong kauw ?… Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het iets te maken heeft met jezelf , de rest van de NDP-groupies en je criminele DDB en zijn 40 rovers. laat mij het gauw weten ik wacht…. groet, en soso lobi…..


  Maak melding

 113. @Henk Molenaar,

  Wat ben ik blij dat jij werkt. kan ik lekker blijven genieten van jouw salaris. heerlijk!
  Je hebt werkpaarden en je hebt luxe paarden.
  Het verschil moet er zijn.
  Mijn uitkering is net gestort en ik ga lekker op vakantie.
  Bedankt he henkie.


  Maak melding

 114. dong kauw ; de d staat voor dwaas. de o voor onnozel,
  de n voor naief, de g voor gek. de k voor kinds, de a
  voor aftands, de u voor uni-sex en de w voor wazig.


  Maak melding

 115. Samantha schrijft aan Henk,

  Wat ben ik blij dat jij werkt. kan ik lekker blijven genieten van jouw salaris. heerlijk!

  >>>>Je hebt werkpaarden en je hebt luxe paarden<<<<

  IDD,….en hiertussen heb je de luie paarden die 1 keer per jaar krijgen wat extra worteltjes 🙂 🙂

  fijne vakantie!


  Maak melding

 116. @TAKKIE TAKKIE: Dus blijk ik toch goed gegokt te hebben dat Dong kauw iets met jezelf, de rest van de ndp-groupies en je DDB te maken heeft. niet dat ik dat nog niet wist hoor…. i rest my case


  Maak melding

 117. @ Zucht en alle anderen die Bouterse en zijn kliek bejegenen.

  Ook al zou ik schrijven ik wil de kant van jullie kiezen kan ik dat niet doen.
  Waar het mij om gaat, is eer je iets in de ruimte schreeuwt moet je goed geinformeerd zijn omtrent bepaalde zaken. Dus onvervalste geschiedenis tot je nemen en goed kijken naar hoe het is gebeurd en hoe je dat in de toekomst kan voorkomen.
  Je schreeuwt over Bouterse en de zijnen zijn massamoordenaars, zijn dit zijn dat etc. etc.
  Maar heb je gekeken naar de daden uit het verleden?

  Ze hebben ontzettend veel zonde hier op aarde begaan en willen nu de brave jongen van de klas komen spelen.

  – Doe onderzoek naar Shell, in de wereld, met name Afrika (Nigeria, Niger delta), kijk naar Shell Curacao, is maar een kleine opsomming,
  – doe onderzoek naar de ABN-AMRO bank (voorheen De Handelsbank),
  – Doe onderzoek naar de bergen Goud die liggen in de centrale bank te Amsterdam en rest van de voorraad over de landen waar het goud ligt opgeslagen,
  – Doe onderzoek naar de politionele tijd dat Nederland kolonisator was van Indonesie.

  Moet ik nog verder door gaan?
  Eer je zomaar je gespuis hier over Bouterse komt spuien.
  Wees eerlijk tegen jezelf en dan moet je praten.

  Zal het zo zeggen, de weelde wat Nederland nu de dag heeft, waar komt het allemaal van? Kan jij mij hier in Europa een diamanten of goudmijn aanwijzen? Maar dat goud wat ze hebben vertegenwoordigd niet 1 cent maar miljarden euro’s, idem dat van al het diamant en al het andere.
  Als je een ander wilt overtuigen doe eerst je onderzoek dan kom je achter antwoorden en niet zomaar in de ruimte lopen schreeuwen.

  Dat Nederland vandaag de dag zo rijk is komt puur uit HEBZUCHT, VOC mentaliteit, AFGUNST.
  Dat zie je in het dagelijks leven nog. De buurman/buurvrouw heeft een BMW gekocht en de ander moet een Mercedes Benz halen, ook al heeft hij het niet.
  Kijk naar het graaicultuur vandaag de dag, maar Suriname wordt uitgemaakt voor corruptieland Curacao wordt op Marktplaatst voor een paar euro centen aangeboden.
  Hou je niet alleen bezig met wat je wordt voorgespiegeld maar kijk en denk verder dan je neus lang is.
  De RK kerk als voorbeeld, zie je wat er vandaag de dag uit de beerput komt? Kinderen die verkracht werden, gedood werden en noem maar op.

  Dus dat Bouterse een fout heeft gemaakt in zijn leven ligt nog bij jou of bij mij om over te oordelen.
  Laat dat aan de schepper over. Want ik durf te wedden dat als de schepper niet wilde hebben dat Bouterse aan de macht kwam dat hij dat WEL werd.
  Dus relativeer dinges rustig voor je in de ruimte gaat toeteren.

  Op iedereen die hier op aarde leeft ligt boter, aub ga niet in de zon er mee staan.

  Fijne dag verder.


  Maak melding

 118. @ Henk Molenaar,

  Ik wil alleen dit aan je kwijt, doe je ogen open en kijk verder dan die blonde pruik op je hoofd.
  Je hebt alleen maar commentaar op de administratie in Suriname, maar waarom bied jij geen enkele oplossing aan. Een oplossing heb ik je nog niet zien aanbieden, hoe men het probleem aan kan pakken in Suriname.

  Heb je je ooit afgevraagd waarom de buitenlanders zich in Nederland zijn komen vestigen? Doe daar eerst onderzoek naar want ik speur tot en met nu toe alleen maar onzinnige gelul uit je reacties.

  Doe geen onderzoeken waar achteraf gebleken gaat worden dat je alles uit je duim hebt gezogen als de andere zogenaamde wetenschappers hier in Nederland.

  Er is heel veel scheef hier in Nederland, maar men wend zich er van af en zich alleen maar bezig houden met interne aangelegenheden van een ander land.

  Ik spreek mijn waardering uit over de reactie van de administratie van Suriname. Daar lopen wijze mensen.
  Hou je verre van het zandbak gedrag van de nederlandse regering.
  Over je gezwam over Suriname, ik zou je aanraden om zelf een kijkje daar te gaan nemen. Niet alleen wat je uit de media leest is bewerkelijkheid.
  Als ik ook moest afgaan op de berichten in de krant en op tv en/of radio had ik geen voet meer op mijn geboortegrond gezet.

  Dat Bouterse mensen heeft gedood weten wij allemaal. Is over de gehele wereld gegaan.
  Maar is de nederlandse regeringen ook zo mans geweest om hun misdaden tegen de menselijkheid ook kenbaar te maken? Dan zeg ik volmondig tegen jou NEE, hebben ze nooit gedaan en zullen het ook nooit doen. Vandaag de dag willen ze met hun zogenaamde Internationale hof te Den Haag komen doen alsof ze de braafste zijn.
  Ga je enigszins verdiepen in de geschiedenis. Want dat kan je niet vervalsen. Ook al veeg je het onder de bekende tapijt.

  Hoeveel zwarten hebben de blanken niet laten verdrinken, hoeveel mensen uit Indonesie hebben ze niet vermoord? hoeveel mensen op de Antillen hebben ze niet uitgemoord? Moet ik nog verder gaan?
  Nooit heb ik dat in een geschiedenisboek hier mogen lezen.
  De VOC mentaliteit houd men tot en met vandaag nog in stand.
  Kijk iets verder dan alleen je neus lang is.

  Fijne dag verder.


  Maak melding

 119. @Zucht De rukwinden hadden 2(twee) redenen:
  1 Herinnering aan de mens om te stoppen met zondige activiteiten en meer in God geloven.
  2 Huis daken in het vervolg stevig bouwen en oude daken controleren en herstellen.
  Er was ook toch in NL bliksem gevallen en een groot deel was zonder stroom(na die rukwinden in Su).
  Een gesprek met God is niet nodig, omdat hij in ons hart is en we moeten alleen zijn instructies volgen en hem dienst bewijzen en als er wensen zijn wordt het automatisch vervuld.
  Ik weet dat iedereen dood gaat, maar de zondaars gaan eerder en vroegtijdig dood en ze gaan naar de hel.


  Maak melding

 120. @RADJKUMAR RJARAM: Dat bij het bouwen van woningen waar ook ter wereld de daken verankert moeten worden, dat had ik als niet bouwkundige ook wel kunnen verzinnen hoor, daar hoef je niet op een sein van onze lieve heer te wachten. En ik ken heel veel mensen die niet in God geloven, waar menige gelovige een voorbeeld aan zou kunnen nemen.En kan je mij het wetenschappelijk onzerzoek presenteren waaruit blijkt dat de zgn zondaars eerder sterven en naar de hel gaan? En ben je weleens in de hel geweest? hoe weet je dat die bestaat? of zijn dat dogmas en doctrines die je opgelegd zijn door de voormalige slavendrijvers en kolonialen waar jij zo een gruwhekel aan hebt?


  Maak melding

 121. Beste Marvin Gay:


  Doe geen onderzoeken waar achteraf gebleken gaat worden dat je alles uit je duim hebt gezogen als de andere zogenaamde wetenschappers hier in Nederland”

  Ik zou zeggen: stop met zeiken en start je eigen onderzoek. Of laat Surinaamse wetenschappers onderzoek doen. Altijd zeiken over anderen is zo makkelijk. een typische mentaliteit die nergens toe leidt.

  How is that working for you so far?


  Maak melding

 122. Marvin: “Dat Bouterse mensen heeft gedood weten wij allemaal. Is over de gehele wereld gegaan”

  En deze moordenaar/couppleger en drugscrimineel is president van jou land en je vindt dat geen probleem…..

  I rest my case


  Maak melding

 123. @Marvin

  “Onthoud dit, Water bestaat een land bestaat niet, een land is enkel maar een DENKBEELDIGE LIJN, die door de mens is vastgesteld.”

  Het bovenstaande citaat is een voorbeeld van GEBAKKEN LUCHT. Deze bestaat dus en is in het geheel niet-denkbeeldig. Ga zo voort Marvin! 😉


  Maak melding

 124. @ Henk Molenaar,

  De waarheid doet in deze pijn bemerkt het mij.

  Je kan doen wat je wilt maar geschiedenis kan je niet vervalsen en dat telt alleen voor mij.

  Hoeveel zogenaamde Surinaamse wetenschappers/Surinaamse kenners lopen er niet rond in Nederland die nog kant noch wal van Suriname weten.

  Is niet als je drie boeken heb gelezen over een land maakt jou een kenner of wetenschapper. Iemand in het veld noem ik een kenner. Achteraf hoor je de cijfers zijn gefixeerd.

  Ik ben blij dat ik zeik, ik ben niet 1 van die surinamers of anders gezegd 1 van de negers die je zijn mond zomaar kan snoeren, omdat ik niet gediend ben van die vervalste gelul van jouw soort.

  En dat je een ander Marvin Gay komt noemen, blijkt dat je graag een zwarte ding in je wilt hebben, en daarin schuilt weer je frustratie.

  Fijne dag


  Maak melding

 125. @Henk Molenaar,

  Nogmaals het schijnt nogal een nachtmerrie voor jou en je nederlandse regering te zijn dat Bouterse de BAAS is in Suriname. Als die marionetten als Venetiaan en kornuiten aan de macht waren in Suriname hadden we nu geen communicatie onderling. Want het was/is dat zij, de vorige administratie, een loopje met ze kon nemen.
  Dat een parlementarier naar de vorige president Venetiaan toe roept “”ik ben de baas van de president”, laat zien wat deze marionet zijn kwaliteit en kwantiteit was en is.
  Waarom is hij deze parlementarier zo beleefd geworden dat hij dat niet naar Bouterse hapt?
  Nederland kan gewoon niet hebben dat er een andere wind in Suriname waait.
  Gewoon accepteren en gewoon doorgaan is mijn advies.

  Ben je vergeten, dat de persoon die president is gekozen in Suriname, dezelfde persoon is die jouw eigen nederlandse regering heeft geholpen om de regering in Suriname op 25 februari 1980 om zeep te helpen? Of is dat je ontgaan? Ben je ook uit het oog verloren dat het nederland is geweest die een verzoek aan Amerika heeft gedaan om Bouterse een pootje te wippen in het verleden? Is geen geschiedenis dat IK in persoon vervalst hebt, maar een harde feit is.

  Dus ik zeg President Bouterse is gewoon een nachtmerrie voor jou en de nederlandse regering.

  Ik zou de nederlandse regering advieseren, hou je bezig met de zaken die Europa aangaan, want zometeen trekt Griekenland, Portugal, Spanje, Italie en ook Cyprus jullie in de ravijn mee.

  Ik ben blij dat ik een drugscrimineel\moordenaar als president heb.
  Nederland is geen haar beter, De ABN/AMRO Bank, voorheen de Handelsbank, was van de grootvader van onze Bea, zij verkochten openlijk aan de wereld drugs of weet je dat niet. Ga onderzoek daar in doen zal je gauw achter het vuil onder het tapijt komen. Voorbeelden genoeg, drugs wordt gewoon op bijna elke hoek verkocht.
  Dus jouw frustratie moet je voor je eigen houden en niet op onze president loslaten.


  Maak melding

 126. Zucht,

  Ik een ndp aanhanger en jij een zielige, gefrustreerde,
  seniele, racistische, nichterige, in het verleden levende PVV aanhanger.

  Jij hebt waarschijnlijk elke avond natte dromen van Bouterse en Wilders he? Het kan gewoon niet anders.

  Ik kan een avondje donkere kamer met Bouterse voor je regelen als je dat wilt. Ja, heerlijk zou je dat vinden he?

  he fossiel(s)letje Zucht, laat ik maar eindigen met de woorden van mijn schatje
  Esmerald; woehaaaaaa…haa, haa..

  De ballen…


  Maak melding

 127. Beste Marvin Gay:

  “Dus ik zeg President Bouterse is gewoon een nachtmerrie voor jou en de nederlandse regering. k ben blij dat ik een drugscrimineel\moordenaar als president heb”

  Dan zou ik zeggen wees daar maar blij mee en trots op.

  Suriname als de ultieme bananenrepubliek en de risee van Zuid Amerika.

  Veel plezier!


  Maak melding

 128. @Marvin
  Ik ben blij dat ik een drugscrimineel\moordenaar als president heb’..dat zeg jij.

  Zit je ook in Santoboma te wachten op amnestie om dan de volgende criminele president van Suriname te worden?
  Die drugszaken doen je goed toch, samen handelen in drugs met dinootje en de bigshot uithangen hier
  Geen wonder dat de meerderheid van de jeugd zoals jij liever een criminele en coca pad kiest tegenwoordig in Suriname want de kansen liggen dan hoog dat jij je op een dag’psaeudo president mag noemen zoals je baasje heden’.


  Maak melding

 129. Beste Ray:

  heb je het niveau in de gaten van de Bouterse fans op dit forum?

  Geen opleiding, geen moraal: loopbaan in de drugshandel als hun grote voorbeeld PRESIDENT Bouterse is hun ambitie.


  Maak melding

 130. Iemand die 8 mnd per jaar in SME vertoeft(HM) zou toch een evenwichtiger beeld moeten hebben van de “Bouterse-aanhanger”. Maarja ben je vooringenomen dan draai je alleen maar in je kliekje rond. Zoals een @ster hier al kort geleden heeft voorgesteld, verbreiden van de kennissenkring zou uitkomst bieden.
  Btw. ik ben vrij neutraal vwb mijn voorkeur voor een politicus in SME.


  Maak melding

 131. @ Ray,

  Om jouw van informatie te voorzien. Elke dag sta ik hier in Nederland op en zeg goede morgen tegen mijn werkgever alsmede mijn collega’s.

  Politieke ambities heb ik niet, want ik zie dagelijks om me heen, wat politiek is en wat politiek geeft en neemt. Ik begeef mij niet graag ik de club van het volk in de maling nemen. Dus ook geen president voor mij.

  In Santoboma zal ik never nooit belanden, ook zo niet in een nederlandse gevangenis, want ik draai mijn handen niet om, voor straatvegen, een wc schoonmaken of om op kantoor te zitten en het werk doen.

  Ik behoor niet tot de categorie die snel geld wilt maken. Ik ben 1 van de weinigen die juist vecht om de ander te laten zien hoe je het ook kan doen.
  Niemand kan mij verleiden om drugs te verhandelen, niemand kan mij verleiden met geld, want geld ben ik de baas over en niet andersom.

  Maar als ik in santoboma mocht zitten, ben je dan niet blij dat ik er vertoef? zie het als eentje minder op straat die zijn omgeving verpest met zijn drugs.
  Maar ga jij je bezig houden met dinges die jouw kennis verrijken, maar niet met dinges die jou geen steek wijzer laten worden, is mijn advies in deze aan jou en is gratis advies.
  Dat je bepaalde mensen hier in betrek, bespeur ik een vorm van afgunst. Doe goed je best op school en behaal een diploma en bewijs jezelf een goede dienst om een baan te vinden en daarnaast in je dagelijkse behoefte te voorzien.
  Wat genoemde mensen met hun leven willen doen is niet mijn pakkie aan, niet dat van jou. Want noch jij nog ik hebben een verantwoording af te leggen aan de schepper als hun dood zijn, maar over ons eigen doen en laten hier op aarde.

  Wens ik je nog een mooie zaterdag toe.


  Maak melding

 132. @Marvin

  Jij zit goed in lui ;lekker land die wij Nederland noemen.
  Ik vind het zeer ongepast van jouw om het leuk te vinden voor de surinamers die opgescheept zitten met een moordenaar als’Baas’.
  Hij is in Godsnaam een moordenaar ,zeker niet iemand die je zou willen prijzen .Ik zou je echt niet willen hebben in Santo boma want daar gaan de criminelen vrij dankzij Amnestie,de nieuwste trend geintroduceerd door je baasje.
  Maak je niet druk om mijn leerkennis. Zoveel kennis heb ik wel dat ik NEE kan zeggen tegen een moordenaar en weet dat hij slecht is voor zowel ons, als ons land.De voor jouw bepaalden die ik heb bijbetrokken dat zijn heus geen mensen tot wie je Hallelujah zou zeggen . Ik heb de criminele duo ,vader en zoon,bouta en dinootje erbij betrokken.Misschien doet het je pijn aangezien jij hun liefkoosd maar voor mij zijn het twee ordinaire boeven die in de gevangenis thuishoren. Jij doet je best om ver van de gevangenis te blijven ,zogenaamd omdat jij een eerbiedige iemand hier wil overkomen ,maar intussen heb je plezier met het feit dat de surinamers het met een moordenaar moeten doen als ‘hoofd’.
  En tot slot we hoeven geen verantwoording af te leggen als de moordenaar in het hiernamaals zal verdwijnen voor eeuwig.Ik zal juist op mijn knieen vallen en de Here danken voor deze.Wij willen verlost worden van deze monster ..dat is alles wat wij aan de Here vragen.


  Maak melding

 133. Ik ben geen fan van baasje maar hij moet wel slimmer zijn dan Rosenthal, die is een idioot die nooit van stille diplomatie heeft gehoord. In het Engels is het speak silent and carry a big stick. Al die luide kreten zetten ons verder terug. De hele nederlandse instituut is niet in staat om een veroordeelde drugsdealer op te halen.


  Maak melding

 134. @Ram Singh

  De drugsveroordeelde geniet in eigenland bescherming van de ndp ‘regering’ en die gaan nooit meewerken om deze drugscrimineel uit te leveren.Ze beseffen donders goed wel dat het met hun gedaan zal zijn samen met hun baas als die wordt uitgeleverd. Dus in naam van een hoge positie, hun zogenaamde carriere en de bigshot zijn in Suriname ,gaan ze uitleverings diplomatiek vermijden en de surinamers stiekempjes uitlachen dat zij voor hun gekozen hebben.’Domme surinamers’ zo denken ook de kortnuiten van bouta over ons.PFfffffff…


  Maak melding

 135. @Marvin

  Bij God man,
  Heeft het zolang geduurd met jouw eer te weten te komen hoe slecht en fout bouta de crimineel voor Suriname is?
  Ik ben blij dat je tot inkeer bent gekomen.
  God vergeve jou voor je eerdere zonden begaan.


  Maak melding

 136. @Jack.
  Het is tijd voor jou om jezelve te gaan ontwikkelen.
  Henk Molenaar weet dat de burgers van een land nooit een moordenaar als pseudo’presidentje’ moet accepteren.Ik zie niets fout aan zijn punt.
  Maar dan wat voor een punt tracht jij hier dan te maken?Schrijf het op baja,benne benieuwd.


  Maak melding

 137. @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie,

  Je gaf weer een prachtige demonstratie van ongeschooldheid en onwetendheid. White-trash-idioten als jij zijn in geen duizend jaar een discussie waard. Gewoonweg om het simpele feit dat jij dat gewoon niet kan. Tegen jou werkt alleen een blitzkrieg waarbij alles geoorloofd is. Keer op keer bewijs je samen met je billenmaatje Zucht dat jullie behoren tot de dorpsgekken van dit forum. Jullie krijsen steeds dezelfde riedel en als ik jullie reacties onder elkaar zet is de enige conclusie: zwaar ZWAKZINNIG!!!!
  Maar dat mag de pret niet drukken. Verder valt meteen op dat je nauwelijks enige scholing hebt genoten. Je woordenschat is beperkt en heeft de capaciteit van een vierjarig kind. Je begrijpt natuurlijk dat dit volkomen ontoereikend is om een volwaardige discussie te voeren. Het is wel grappig dat jij een vreselijke aantrekkingskracht hebt op randdebielen als knulleke Zucht en backstreetboy Ray. Je kunt ze voor elkaar inwisselen of desnoods als wisselgeld gebruiken. Witwassen is niet nodig want dat zijn ze al.
  Verder vind ik het vreselijk mooi om te zien dat vooruitgang in Suriname nogal depressief op je werkt en je depressies en frustraties zullen gelukkig alleen maar toenemen. Je kunt gerust stellen dat jouw frustratie omgekeerd evenredig is met het ultieme Surinaamse geluk.
  Martijn is niet meer en ik begrijp je.
  Veel succes in frustratieland!!!!!!

  Je allerliefste meest superieure Afrikanoide Zulu-krijgster:

  Anna_Z.


  Maak melding

 138. @Anna_Z (lijkt op Ann Nzinga),
  Ik zie dat je warm bent. Net goed voor die bullebakjes.
  Desalniettemin zie ik je liever van je wetenschappelijke kant, met wiskunde enzo.
  Maar hé, voel je vooral niet geremd want ik weet dat als ze het niet zouden verdiennen, jij je niet zo zou opstellen naar hun toe!

  Blijf onoverwinnelijk net zoals Queen Ann Nzinga!


  Maak melding

 139. ANNABEL Wat voor Anisa en koto doe je morgen aan? Laat het even weten dan weet ik waar ik morgen op moet letten op het acht uur journaal als je dansend en heupwiegend door het Oosterpark in Damsko gaat. En hoe vindt je het eigenlijk dat Harvey Moordenaar Naarendorp binnenkort Parijs uit gebonjourd wordt?


  Maak melding

 140. Rosenthal mag zoveel willen, maar de Fransen doen toch wat ze zelf willen en zullen nooit naar dat geklets van Nederland luisteren!!
  Nederland zal altijd bij deze alleen staan in de EU, ze leren het ook nooit.


  Maak melding

 141. Harvey moordenaar Naarendorp gaat de EU zoveel is duidelijk.kwestie van tijd . De Haagse Molen maalt langzaam maar zeker. Het net van Isolatie sluit zich langzaam maar zeker om DDB en zijn partners in crime……


  Maak melding

 142. Voor de Chinese leiders werd(Nederland) de rode loper uitgerold.
  Khaddafi kon gewoon zijn tent opzetten in Frankrijk.
  Er word nog steeds gewoon gas afgenomen van Rusland.
  En toch kunnen sommigen onder ons met “drey ai” beweren dat zij (Europa)handelt binnen de grenzen van de beschaafdheid.

  Ik ben geneigd deze posters een titel van hypocrisie, net zoals de naties die zij zo fel verdedigen, te geven! Maar dat zou zelfs teveel eer zijn.


  Maak melding

 143. @TJE POTIE: Hou dan de eer aan jezelf and forever hold your peace…….Naarendorp eruit….voorstemmers amnestiewet komen er niet in.


  Maak melding

 144. @ Ray,

  je zit hier op de site lech wallesa te spelen en een grote bek naar hoe jij het verwoord, de moordenaar en/of drugsdealer. Waarom ga je het niet zelf tegen hem zeggen. Vaak voelen mensen zich stoer en oppermachtig als ze achter hun pentium 5 computer zitten.
  Als jij een gozer met ballen ben zou ik je zeggen ga het in zijn gezicht zelf zeggen. Maar nee dat kan en durf je niet he? Je zit in nederland je stoer te voelen en als je in Suriname zou zijn dan zie ik die staart van je tussen je benen verdwijnen en die grote bek achter je pc heeft plaats gemaakt voor woorden die amper te verstaan zijn.


  Maak melding

 145. @Marvin

  Zaterdag 30 juni 2012 om 23:49 uur, door Marvin

  Prachtig verwoord!!!!
  Idioten als Ray missen de intelligentie om een inhoudelijke discussie te voeren. Argumentatietechnieken zijn voor dit soort aan allerlei vage psychische aandoeningen lijdende knulletjes te hoog gegrepen. Hopelijk blijft zijn pentium vijfje nog lang stabiel. Een garantie voor meer rake reacties van jouw kant. 😉


  Maak melding

 146. Ik wil voorspellen dat de Pres DDB nog ongeveer 100-66=34 jaren lang pres van Su gaat zijn.
  Al heeft NL alleen maar negatieve zaken over hem geschreven en mensen blijft aanzetten om alleen maar negatieve zaken over hem te schrijven, maar niets gaat sta in de weg zijn.
  De waarheid wint en de leugens verliest.
  Ik wil met gesloten ogen de Pres DDB de zegen geven om meer dan 34 jaren lang te regeren in Su.
  Zo een Pres DDB gaan we heel moeilijk weer in Su vinden, dus daar om Power en God Bless. Hij heeft een gave van God gekregen.
  Een kleine schets van de kwaliteiten van de witte mannen van NL zijn:(zelf ervaren)
  -Als je ondergeschikte van hun bent zijn ze echt blij.
  -Als je vriend van hun bent en gehoorzaamd zijn ze dan ook blij.
  -Als je ongehoorzaam aan hun bent gaan ze je tot het uiterste proberen om te saboteren, dus dan zijn ze boos.
  Opmerking: NL moet weten dat de tijden verandert zijn en dat ze moeten aan passen, omdat een ieder land zelfstandig wil worden.
  Als NL slim wil spelen moeten ze dan vriendschap sluiten met de Pres DDB, omdat al die sabotage in hun nadeel gaan zijn.
  Ik heb nog een paar iedeen, maar wacht op de geschikte moment.


  Maak melding

 147. Volgens RTL staat Naarendorp op de internationale lijst van gezochte misdadigers…huh… en is hij dan in Frankrijk???? waarom niet gelijk in de boeien slaan? geen amnestie in Frankrijk en geen immuniteit.


  Maak melding

 148. @Lasede_Bouta,

  Kan jij mij op de grens nauwkeurig van twee landen de grens aanwijzen? ik neem Nederland en Belgie als voorbeeld, laat mij zien waar de grens/de lijn ligt en aanwijs dat hier einde van het ene land en het begin van het andere land is.
  Laat mij dat zien.

  Ik wil niet beledigend overkomen, maar vaak valt mij op dat de mensen, de dropouts, hier willen komen uitleggen hoe het is, maar veel geblaad en weinig wol.
  Als je iets zegt moet je het ook onderzocht hebben anders heb je geen referentie om je verhaal staande te houden.

  Is net als ik tegen jou kan beweren dat je eigenlijk je Eneco rekening niet hoeft te betalen want stroom gebruik je niet. Dan ga je mij ook voor gek verklaren.

  Ook hiervoor is een verklaring. Maar wil jou er toe bewegen om zelf achter te komen, wat ik nu heb gezegd, stroom gebruik je niet dus hoef je dat in principe niet te betalen.


  Maak melding

 149. Mensen nogmaals, Nederland voelt zich als een kat in het nauw.

  Zij verliezen alle grip op Suriname. Ze kunnen niets meer.

  Waaarom denken jullie dat Suriname bezig zijn banden met Engeland aan te halen?

  Nieuws; Suriname wil van dat gezeik van Nederland af en zij willen tot de GEMENEBEST LANDEN van Engeland toetreden.
  Beide landen zijn nu ver gevorderd in de besprekingen dus Nederland wil dit alles ongedaan maken.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Suriname was voor deze bemoeizuchtige figuren nog een kolonie van Engeland geweest, dus heeft Suriname nu het recht om zich te wenden tot zijn vorige kolonisator ipv van bij deze afgerangeerde figuren te blijven.

  Is nogsteeds geen geschiedenis die ik heb verzonnen, maar het staat op het internet/in de media.


  Maak melding

 150. Die Marvin die noemt anderen dropouts, zijn laatste 2 postings bevatten minstens een dozijn taal en spelfouten. Ook Marvin Gay zullen we op deze zondagmorgen maar in zijn dromen laten geloven. Echter ook hij zal tot in lengte van dagen niet bevrijd zijn van de ketenen, aan handen en voeten van het slavernijverleden. 1 juli kettie kottie, jammer voor velen niet…….


  Maak melding

 151. Nederland is niet kwijt de GRIP op Suriname,…Nederland kan geen BEGRIP opbrengen voor dat deel v/h volk dat zo passievol een Moordleiding koestert!!!!

  ……..waardeloze landgenoten……


  Maak melding

 152. @ Zucht,

  Om jou van informatie te voorzien, ik ben een negre ik ben zwart en mie bretie.
  Ik ben geen fake nederlander, ik ben geen gemaakte hollander. Ik zeg wat ik op mijn hart heb kan ik niet van nog jou noch van bepaalde als jou zeggen.
  Dropout is geen negatieve lading, want dan kan ik ook beginnen over het woord Allochtoon en medelanders en zo vele voorbeelden.
  Jij leeft met het idee dat die ketting voor jou gebroken is, maar ik durf te wedden dat het jou nogsteeds ketend.
  Spelfouten maken doet een ieder. Ook de mensen die nederlands hebben gestudeerd maken fouten. Dus ga in deze geen Eling bonjo zoeken in okrobrafoe.
  Het laat mij zien tot hoe ver jou inbreng en kijk is op de wereld. Daarom schieten mensen zoals jij geen stap vooruit. Ik kan zeggen jij behoord tot de categorie’ Kraboes in een ton’.
  Jouw soort kan ik helaas als verloren zien.
  Ik heb mij altijd netjes gehouden, want ik voel mij altijd een Gentleman, maar als jij je als een zandbak speler wilt komen presenteren hier, ben ik niet bang om mijn Gentleman pak uit te doen en jou te laten zien hoe het nou precies zit.
  Dat jij die kont van een blanke wilt blijven schoonlikken ga je gang maar betrek mij er niet bij.

  Een fijne zondag nog toegewenst.


  Maak melding

 153. NL moet de echte- en hoofd verdachte die alles gecoordineerd had om de Hr DDB te vermoorden en de Regeer Macht in Su over te nemen daar in NL zoeken.
  Het is niemand anders dan de Oud Premier van NL Ruud Lubbers. Pak hem op en laat hij dat alles verklaren.
  Als oud Premier Ruud Lubbers van NL geen oorzaak was geweest dan zou er ook geen gevolgen zijn.
  Laat aub de Su Ambassadeur Mr Naarendorp.H in Frankrijk met rust, omdat hij geen verdachte is, maar zijn plicht had uitgevoerd.


  Maak melding

 154. Beste Marvin Gay: “Mensen nogmaals, Nederland voelt zich als een kat in het nauw. Zij verliezen alle grip op Suriname. Ze kunnen niets meer”

  Om je even uit je droom te helpen: 99 procent van de Nederlanders interesseert Suriname geen drol.


  Maak melding

 155. @MARVIN: Je bent een negre en je bent blakka en joe bretie?. Nou ik zou zeggen gefeliciteerd. Ik ben bretie om wat ik ben, en daar weet jij toevallig niets vanaf.
  En ik heb nieuws voor je ik ben mentaal en fysiek geboren vrij van wat voor ketens dan ook, dus er is bij mij geen keten die verbroken hoeft te worden.
  En wat voor punt wil je maken met de woorden allochtoon en medelanders? Heb ik iets gemist? Of weet jij iets wat ik nog niet weet? En zolang jij hier op dit forum post betrek ik je overal bij, als je het nou leuk vind of niet…..Ik moet zeggen het getuigd wel van durf dat je als ndp groupie het woord gentlemen in de mond durft te nemen……..


  Maak melding

 156. Beste Zucht: “Marvin Gay alias Marcus Gay:

  “Daarom schieten mensen zoals jij geen stap vooruit”

  Leuke verspreking……….


  Maak melding

 157. @Henk Molenaar

  Jij bent vast de enige witte die zich voor Suriname interesseerd. Helaas voor jou hebben wij geen enkele interesse in jou. Blijf lekker met je vrouwtje in Calimerostan en vermaak je met Paul de Leeuw en Martijn. Het knulletje Zucht slaapt wel lekker knus tussen jij en je vrouwtje. Stelletje pannekoeken.


  Maak melding

 158. ANNABEL spreek voor jezelf, want jij maakt niet uit waar Su en de Suris wel of geen interesse voor hebben, want je bent geen Surinamer….


  Maak melding

 159. @Henk Molenaar

  Om je even uit je droom te helpen: 99 procent van de Nederlanders interesseert Suriname geen drol.

  Natuurlijk interesseert het 99,9% geen drol wat het Suriname aangaat. Waarom niet? Omdat de nederlandse regering haar bevolking informatie heeft achter gehouden. Dus wat Suriname betreft nee het kan ze geen drol schelen. Maar naar het schijnt ben jij die 00,1 procent die het wel scheelt. Want op alles dat Suriname aangaat heb je commentaar. Dus is het toch ergens goed voor.


  Maak melding

 160. @ Zucht,

  Enige dat ik aan jou kwijt wil is je bent WAISTING TIME.

  Je nickname spreekt boek delen. Je wordt zeker moe van jezelf. Zucht. Vraag je je ook af waarvoor je leeft? Zucht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.