ThiemeMeulenhoff blij met leermiddelenbeurs Suriname

9

De Surinaamse overheid heeft onlangs diverse partijen uitgenodigd om hun leermiddelen te presenteren aan Surinaamse docenten tijdens een driedaagse leermiddelenbeurs in Paramaribo. Vandaag is de laatste dag dat docenten, ministers en andere afgevaardigden van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zich daar laten informeren over Nederlands lesmateriaal.

Het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal in Suriname is zeer tijdrovend. Daarom is besloten Nederlands lesmateriaal te importeren. Een van de partijen die is uitgenodigd voor de beurs, is educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff. Henk Mulder, uitgeefmanager bij ThiemeMeulenhoff, geeft aan zeer verheugd te zijn om hun leermiddelen te kunnen presenteren aan de Surinaamse onderwijsmarkt.

“Als educatieve mediaspecialist willen wij samen met onderwijsprofessionals, ouders en andere betrokkenen het beste uit élke leerling halen. Wij dragen graag ons steentje bij aan verbeterde leeropbrengsten en individuele talentontwikkeling. Waar dan ook ter wereld” aldus Mulder.

9 REACTIES

 1. In een Nerlandse dagblad staat dat Suriname gratis leerboeken uit Nderland heeft gekregen om het onderwijs op een hoger plan te brengen.Je zou daardoor geloven dat Suriname nog steeds gratis krijgt van Nderland.Wij kunnen niet kopen dus.Deze onderdrukkers kunnen nog steeds niet begrijpen, dat Suriname zelfstandig is en dat Suriname geen bedel land is als tentijde van Lachmon Arron en Soemita.


  Maak melding

 2. 27 juni 2012

  @Tedje,

  Eindelijk geef je het toe.

  Als het om de centjes gaat hebben Nederland en Suriname geen problemen met elkaar. Er valt duku te verdienen.

  Dus waarom steeds de Surinaamse regering in een kwaad daglicht stellen, terwijl Nederland wel zaken blijft doen met de Surinaamse overheid of bedrijfsleven.Al is het via de achterdeur.

  Dat is de realiteit in het politiek-economisch spelletje. En dat probeer ik jullie al maanden te laten inzien.

  Weet jij wel hoeveel Nederlandse bedrijven, of bedrijven waarin Nederland ook aandeel in heeft, nu graag zaken willen doen met Suriname en ook contact maken met de overheid in Suriname voor die afspraken?

  Ja, ThiemeMeulenhoff, een van de grootste en belangrijke uitgevers in Nederland, ziet geld en is niet beroerd om met vertegenwoordigers van de Surinaamse regering te praten over het doen van zaken in Suriname.

  @Tedje, probeer nu jouw perceptie over Suriname/Nederland nu wat bij te stellen because, money speaks and have different colours and voices.

  En graag een objectieve reactie!

  Srika


  Maak melding

 3. @Srika.
  Je bent duidelijk geen zakenman.
  Die meneer Thiemenmeulenhof is hier om zijn producten te verkopen en natuurlijk gaat hij goeie woordjes hebben voor degenen die hem uitgenodigd hebben. Bij hem gaat het om een zaken relatie en niet om politiekerij.Hij gaat zijn producten verkopen en een waterval aan mooie woorden daar heeft hij geen moeite mee al zou hij staan voor een chineese dictator,chavez of castro ,hij zou hun de hemel inprijzen want zoalleen kan je geld maken.Aan de moordenaar bouta daar hoeft hij helemaal geen woordeen aan vuil te maken want die is altijd in de uitverkoop.


  Maak melding

 4. O?Dus toch terug bij de ex-kolonisatoren, onderdrukkers,de uitbuiters,de slavendrijvers?Waar blijven onze principes?En de “witte man” lacht zich rot om onze grote bek!Ik hoor ze al zeggen:”Ze hebben alleen maar een grote bek,maar als het werk gedaan moet worden,kruipen ze in hun schulp en proberen over de hoofden van het arme volk een slaatje te slaan.Ongelofelijk,die mensen daar aan de oceaan!


  Maak melding

 5. #Dennis,
  Als het klopt wat jij beweert, dan is die jozefzoon een grote oplichter.
  Jozefzoon heeft wel mooi 200milj us gekregen om uit te geven aan materiaal, waar is het geld?
  Welke dagblad, welke site?

  @Srika,
  Business is business.
  Das is nou iets wat wij al jaren duidelijk proberen te maken.
  dat noemen ze nu vrijhandel.
  Overal waar er geld te halen valt vind je Nederlanders.
  In su valt er heel veel ‘gold en glitter’ te halen.
  De materiële zaken van het leven noem ik dat.

  Jullie denken dat die bout zo belangrijk is, dacht het niet.
  Suriname zal ook voortbestaan ondanks die man en ook, nadat hij tot stof is wedergekeerd of zo iets.

  Nog 2 jr.


  Maak melding

 6. aub niet met een leermiddelen uitgever uit calimerostan in zee gaan. hun ideeen zijn heel erg vergiftigd. ze praten over indiaanse ‘stammen’ in plaats van volkeren, ze hebben het over ‘kolonialisatie’ in plaats van bezetting en onderdrukking, ze hebben het over de ‘bosnegers’ in plaats van de Marrons, ze hebben het over de afschaffing van de slavernij in 1863, terwijl er toen een ‘overgangsperiode’ van 30! jaren werd ingevoerd, wat voor 98% van de slaven inhield, dat ze gewoon slaaf bleven! Laat de ziel en geest van onze kinderen niet vergiftigd worden door deze geschiedvervalsing!


  Maak melding

 7. Ik ben docent op een middelbare school in Sur. Dat deze regering gedurfd heeft 200 milj. extra ter beschikking te stellen van het onderwijs vinden wij Srananmangs een enorme prestatie. De afgelopen dertig jaren zijn de leermiddelen niet vernieuwd. Mijn studenten gebruiken al jaren kopieën van boeken die ouder zijn dan twintig jaren. Deze kopieën worden steeds weer gekopieerd waardoor de kwaliteit steeds verminderd en de stencils minder goed leesbaar worden. Het bedrag van 200 milj. dat opgebracht is op de begroting wordt o.a uitgegeven aan de bouw van klaslokalen(± 400), de aankoop van de “gesurinamiseerde” leerboeken bij de uitgevers die van 25 t/m 28 juni in het Krasnapolsky hotel hun waar ter bezichtiging hadden uitgestald, de upgrading van het docentenkorps enz. enz. Het is niet zo dat Dr. Jozefzoon dat geld in zn broekzak heeft. Alles gaat normaal via o.a. aanbesteding en offerten waarbij de comptabele regels in acht genomen worden. Er is geen enkele Surinamer die dit project afkeurt.


  Maak melding

 8. Zou de Surinaamse overheid ook al “koloniaal geconditioneerd” zijn? (om de grootste fan van de meest vooruitstrevende president maar eens te citeren). Kennelijk geeft men toch de voorkeur aan hogere doelen (verbetering van het onderwijs) dan zich met koloniaal gelul bezig te houden.
  De bijdrage van John kan ik zeer waarderen. Eindelijk iemand die kennelijk weet waar hij het over heeft. Er zijn al genoeg betweters op dit forum die niet gehinderd door enige kennis van zaken hun mond het weidst openzetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.