Surinaams fonds misdaadslachtoffers in overweging

2

PARAMARIBO, 27 jun – Slachtoffers van ernstige misdrijven krijgen mogelijk een schadefonds ter beschikking. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie ziet een dergelijk fonds wel zitten. Details zoals de hoogte van uitkeringen, moeten nog wel worden uitgewerkt. Slachtoffers moeten kunnen rekenen op steun bij materiële of immateriële schade.

Toch zijn er grenzen. Het idee om wat bij rovers wordt afgepakt, te besteden aan slachtoffers gaat weer iets te ver. “De mogelijkheid bestaat dat criminelen zich rancuneus gaan opstellen. Na het uitzitten van hun straf, zouden ze wraak kunnen nemen op slachtoffers aan wie de middelen zijn afgestaan”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Hoe geheim procedures ook mogen zijn, de kans op lekkage is er nu eenmaal.

Daarom zou het fonds volledig door de overheid betaald moeten worden. Belforts voorganger, Chandrikapersad Santokhi, had al een wetsvoorstel ingediend bij het parlement. Tot een serieuze behandeling van het wetsvoorstel Schadefonds Verkeers- en geweldsmisdrijven, is het nooit gekomen. Compensatie is tegenwoordig weer actueel. Het komt vaker voor dat burgers mishandeld worden bij onder meer inbraken.


2 REACTIES

  1. Wat wordt er nu dan gedaan met datgene wat bij rover wordt afgepakt?????? Het is toch makkelijk om dit in een centrale pot te doen en in geldwaarde uitgeven aan de slachtoffers???? Wat is hier zo moeilijk aan. Maar nee, die bigi bassies verduisteren deze spullen zelf en stoppen het in hun eigen grote zakken!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.