Stadsdeelvoorzitter Zuidoost Marcel La Rose stapt op

12

Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose (PvdA) heeft dinsdagavond zijn functie neergelegd na een bestuurscrisis. Aanleiding voor deze crisis is een verschil van inzicht over de afhandeling van een raadsadres van Master Boys, een organisatie die voetbaltrainingen geeft aan jongeren in achterstandswijken.

Volgens AT5 weigerde La Rose(Paramaribo, 1951) in een verhitte deelraadsvergadering die 5 uur duurde een motie uit te voeren. Hij werd door de raad opgeroepen in gesprek te gaan over een afgewezen subsidie met de mensen achter het project Masterboys.

La Rose (PvdA) wil de motie niet uitvoeren omdat het de ‘integriteit van het dagelijks bestuur’ in gevaar zou brengen. Hij zou namelijk per e-mail bedreigd zijn door het bestuur van Masterboys. Toch hield de voltallige oppositie vol aan deze wens. Als reactie hierop stelde La Rose vannacht zijn functie ter beschikking. Lees meer in Het Parool.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. In Amsterdam Zuidoost zijn vooral de allochtone raadsleden vertegenwoordigers van subsidieslurpende welzijnsorganisaties. Het bekende dubbele petten verhaal! Zij waken erover, dat subsidieaanvragen van hun organisaties gehonoreerd worden. Zij zijn dus gespeend van kritische zin. Deze cultuur die Marcel Larosa wilde aanpakken, wordt klaarblijkelijke gedoogd door de meerderheid van de raad. Als het bestuur bedreigd wordt, dan dient de raad zich van dit gedrag te distantieren en de confrontatie met degene die de bedreiging geuit heeft, aan te gaan. In Amsterdam Zuidoost gebeurt het tegenovergestelde en dat maakt dit stukje Nederland tot een exotische bananenrepubliek.


  Maak melding

 2. Las ede_bouta,

  Je verhaal klopt niet. Ondanks zoveel allochtone vertegenwoordigers zijn alle zelforganisaties wegbezuinigd! De top van de ambtenarij in zuidoost, die alles eigenlijk bepaald is in tegenstelling tot andere delen van Amsterdam waar veelal Marokkanen en Turken vertegenwoordigd zijn, helemaal wit!

  Ik verbaas me elke keer weer over de hardnekkigheid waarmee mensen praten over subsidie verslindende organisaties als het om allochtonen gaat.

  Het klopt niet, kom met statistieken anders ben je de zoveelste die stigmatiserend bezig bent en geen recht doet aan de werkelijke situatie.

  De grote witte instellingen in zuidoost hebben JUIST een reputatie van geld verslinden en mismanagement en totaal geen resultaten. Of het nu gaat om welzijnsinstellingen of scholen ze presteren niets.

  Waar gaat de meeste subsidie naar toe? welke instellingen en bij welke instellingen zijn de allochtone raadsleden dan vertegenwoordigd? Kom met feiten! Als je dat niet kunt, dan ben je deze mensen op dat vlak een excuus verschuldigd.

  Waar ik moeite mee heb is dat ze juist niets doen om de diversiteit zoals die bestaat te beschermen. De meeste zwarte leden, zijn opportunisten die niets doen voor een achterban. Let wel, politiek is belangenbehartiging dus MOET je een achterban hebben.

  Zwarte politici zijn de enigen die afstand nemen van hun eigen groep. geen visie, geen ruggengraat. Ze denken dat als zij zich maar aanpassen en doen wat er gezegd wordt ze een opwaartse beweging op de lijsten zullen meemaken en dat er later een carrière in het verschiet ligt.

  Bewogen, idealisten, zijn er allang niet meer, misschien nooit geweest ook.

  Geen subsidieslurpers dus maar eerder kruimeldieven zonder lange termijn visie voor de gemeenschap, wel voor hun portemonnee en of carrière.


  Maak melding

 3. surinamers in nederland begrijpen het nog steeds niet dat ze door politieke partijen worden gebruikt om stemmen binnen te halen wij als surinamers zijn nooit en nog nooit serieus genomen in het hypocriete land nederland toch gaan we door waarom komen jullie niet terug naar suriname . hier zijn jullie nodig daar stel je echt geen moer voor hoeveel voorbeelden moet ik nog aangeven.


  Maak melding

 4. Men zeurt over subsidies. Wie en wat wordt er allemaal gesubsidieerd?

  Het Nederlandse bedrijfsleven, de agrarische sector en nog veel meer staan op hun poten dankzij de subsidies.

  Nederlandse bedrijven krijgen tot bijna 60% subsidie op kosten die ze maken als ze buiten de landsgrenzen ondernemen. dat betekent bijvoorbeeld dat ze kunnen concurreren met bedrijven in derdewereldlanden

  Scholen worden gesubsidieerd, zwembaden, orkesten, toneelgezelschappen, het openbaar vervoer in feite bijna alles staat en valt met subsidies!

  Waarom mogen niet alle burgers daar gebruik van maken en wordt er als er vermeld staat dat je geboorteplaats niet in Nederland was, anders tegen aan gekeken?

  Zijn die burgers dan niet goed genoeg? zijn ze tweederangsburgers?

  Ik ken tig stichtingen, instellingen waar er miljoenen verdwijnen, het Amsterdamse GVB is er eentje van, nergens lees je dan een reactie zoals je die zou lezen als het een stichting betrof met Nederlanders met een geboorteplaats in Suriname.

  Los van het feit dat het dan over eigenlijk peanuts gaat is het vaak ook nog eens onterecht.


  Maak melding

 5. Ik vraag me af weet waar hij over praat. De vergrootglas tav het subsidie wezen is selectief. Er is geen excuus voor wanbeheer en mismanagement, maar voor de echte grote sommen moet men elders kijken.


  Maak melding

 6. Jenke,

  Soms lijkt het me vrij duidelijk dat een stichting en of organisatie niet zal kunnen voldoen aan de criteria voor die subsidie en dat het management niet in staat zal zijn de tent te runnen.

  Ik vraag me dan vaak af waarom de (lokale) overheid dan toch in zee gaat met die organisaties.

  Soms ook zijn het dezelfde mensen die een ketting aan calamiteiten hebben en ieder jaar weer geld krijgen terwijl er goede initiatieven zijn die niet worden ondersteund.

  Die gieren die ook vaak op de barricaden staan als belangenbehartigers voor de gemeenschap, niet schuwen hun gezicht te pas en te onpas in de media te tonen, komen er mee weg ook.

  Het lijkt net alsof er een ander belang gediend wordt deze zakkenwassers te accommoderen.


  Maak melding

 7. Ai baja sranangmang no sabi moro sang ding wanie.
  Er zijn zo weinig Suries die de gelegenheid krijgen om op dit soort posities te zitten,waarom moet je dan gaan (be)dreigen als je je zin niet krijgt?Er wordt overal op bezuinigt,waarom snap je(de organisarie Zd-Oost)dan niet als je aanvraag afgewezen wordt dat’t zou kunnen.En waarom blijft de rest van de raad gewoon door zitten?Pvda reken niet op Suries want een groot deel van ze gaat niet naar de stembus.Sinds ik hier de politiek volg is Leerdam maar 1 keer met voorkeur stemmen gekozen.Waarom zou je elkaar niet steunen vanwege de bedreiging?Het is zaak dat v.Delden aan zichzelf gaat werken.De volgende keer zal hij t.o.Muriel Daglies staan en de rest van de raad.Muriel bij de eerstvolgende verkiezing wordt v.d.Wiel Mark stadsdeelvoorzitter dan krijgt geen enkele organisatie een stuiver zonder een geden en goed onderbouwd plan.En er zal door niets en niemand ene druk Mark v.d.Wiel kunnen uitoefenen om het toch te(honoreren) doen/geven.Any way odiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 8. Marcel La Rose, wat een ongelofelijke fluim van een kerel.  Hij had eerder het veld mogen ruimen.  Die ton van Kwakoe vergooien! De eer had hij destijds al aan zichzelf moeten houden of de deelraadsleden hadden hem niet moeten kiezen. 
  Alleen een aal gelooft wat hij uitkraamt,  want die is precies zo glad.  Meneer La Rouse is al een poos hier, maar  articuleert nog steeds met een Surinaams  accent. Is toch geen goed voorbeeld als boegbeeld? 

    Meneer Hoffman,  Ik zie uw stelling als een kaartenhuis uiteen vallen, omdat ik zojuist terug ben uit Suriname en een goede perceptie van de werkelijkheid heb:  Ze nemen niets van ons ( Surinamers die hier al een poos zitten) aan. Te pas en te onpas krijgen we verwensingen naar ons hoofd:  “yu na Holland mang. Sa ye leg uit? ”  Ik breek de boel niet af, maar geef hen tools hoe het beter kan. Vooralsnog hoor ik: ” we zijn het gewend zo te doen.”   Daf I tang sit rommel. 


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.