Visumverbod beroert Surinaamse regering niet

90

PARAMARIBO, 26 jun – De regering is niet onder de indruk van het visumverbod voor verdachten van de Decembermoorden. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is het verbod niet eens een issue. Paramaribo maakt zich druk om ‘andere zaken.’ Een officiële reactie hoeft dan ook niet te worden verwacht.

De regering ziet totaal geen reden om uit te komen. “De kwestie van wat Nederland doet met zijn visumbeleid, daar houden we ons niet echt mee bezig”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Dat het gaat om verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden, verandert daar niets aan. Het Surinaamse standpunt is en blijft dat de zaak bij de rechter is. Het visumverbod is een reactie op het invoeren van een amnestiewet voor de verdachten.

Volgens Den Haag wordt met de wet de kans op een eerlijk proces de nek omgedraaid. Door het verbod zal ook het reizen naar andere Europese landen moeilijker gaan. Als een ander lidland van de Europese Unie een visum zou verstrekken, zou dit alleen voor het eigen territoir gelden. Lackin vindt de visummaatregel misplaatst, maar ook nog overbodig. “Ik heb altijd gezegd, dat er twee zaken zijn waar Nederland ons niet mee kan helpen en dat zijn drugs en mensenrechten.”

Bekijk ook:


90 REACTIES

 1. Internationale opsporings- en aanhoudingsbevel. Fa dan, ai fa MC overwinning volgende verkiezing. Manipulaties ! Fraude met stembiljetten ! Telt Sur dag van verkiezing 750.000 kiesgerechtigde ingezetenen.

  Wel: slapen jullie allemaal. Word wakker als het voorbij is. Voor altijd dus.


  Maak melding

 2. Ook de voorstemmers van de amnestie wet moeten niet aanmerking komen voor een visum.Wat gaan mensen als paal en palu voor ons kunnen doen in het buitenland.Of panka van para?En tarnadi vindt zijn schadeloos stelling van SRD 14000,-maar chicken feed.

  Cobie.


  Maak melding

 3. maar ik denk ook niet dat die gasten er wakker van ligt nederland wil papa spelen hahahaha eerst die document uit de kast halen dan gaan we verder zo niet gaan suriname stappen ondernemen.want ze willen zaken achter houden die stinken blijf maar met je visum rosenthal,,hahahahah


  Maak melding

 4. “Ik heb altijd gezegd, dat er twee zaken zijn waar Nederland ons niet mee kan helpen en dat zijn drugs en mensenrechten.”

  natuurlijk, drugsproblematiek wordt niet opgelost daar de press zelf dealer is (geweest), zoonlief kan er over meepraten.Alle overige dealers die niet meedoen met zoonlief worden opgepakt zodat de baan vry is voor press en zoonlief….

  Mensenrechten zijn geschonden maar lakei lackin vindt dit natuurlijk niet belangrijk net als zijn idool (press), zolang lakei lackin maar zijn kop in de kont van zijn baas stopt en geld ontvangt vindt hy het prima.

  terecht dat er een vliegverbod gaat gelden…..

  Alle buitenlandse rekeningen moeten ook worden bevroren voor mijn part indien dit (ongetwijfeld) aanwezig is.


  Maak melding

 5. ik denk eerder dat mensen die op een mummy lijk zekte leden zijn van nl.en wie zeg datdie gasten zo graag naar nl wil komen wat een arogantie heis nederland een paradijs nee wat is zo belangerijk aan nederland niets,,


  Maak melding

 6. hahahaha grappig hoor dit ,, eerst was,t ambasade terug roepen,,we geven geen geld meer,,we gaan geen eu meeting in su organieseren en nu geen visum hahahah hoeveel troef heeft nederland nog,, de wereld kijk en zie hoe nederland de baas over su wil spelen wat arogant zeg ,,


  Maak melding

 7. Jacobus jij hebt een verstand van een ezel. De president van de Republiek Suriname heeft helmaal geen boodschap aan het gezeik van Nederland


  Maak melding

 8. Wie wil in deze tijd van economische crisis en malaise
  nog naar Nederland komen. Nederland is op dit moment
  soso at’ede.
  De toegevoegde waarde van Nederland voor Suriname is op dit moment 0,0. Wat hebben Surinaamse diplomaten dan ook in Nederland te zoeken?
  Het visumverbod heeft net zoveel waarde als tegen de
  joden zeggen dat ze bezetgebied moeten verlaten of tegen Rutte zeggen dat hij een vrouw/vriendin moet gaan zoeken.
  Een doordenkertje!


  Maak melding

 9. @ rene:

  Je noemt anderen steeds ezel, maar ik heb je nog niet kunnen betrappen op een intelligente bijdrage. Niet eens een onintelligente die wel inhoud heeft. Jij roept zo maar wat. Van mij mag je hoor. Maar ik wil je wel een tip geven indien je op dit forum voor vol aangenomen wil worden:

  Een verstandig mens praat over iets als hij er wat van weet, of hij houdt zijn mond dicht als hij er weinig of niets van weet. Als je praat over iets waar je geen verstand van hebt, ….. 😉

  Ik snap nu waarom je pleegzoon DiDiBrie zo slim is, zoveel principes heeft en ook zo een hoogstaande moraal heeft.

  Jullie worden niet gehinderd door enige kennis. 😉

  Het huis van de ouders is de school van de kinderen!!


  Maak melding

 10. ” Two wrongs don’t make a right ”
  Rosenthal zijn joodse broeders schenden en slachten al meer dan 60 jaren de rechten en levens van de Palestijnen af, wanneer gaat hij een visum verbod voor ze instellen?

  Hypocriet…….!


  Maak melding

 11. Wat is de volgende maatregel van Nederland?
  alle bankrekeningen bevriezen?
  alle Nederlandse stagiaires uit Su terug roepen?
  alle Surinamers in Nederland deporteren naar Su?
  of wellicht Suriname platbombaderen?
  Nederland is zich compleet belachelijk aan het maken met deze gefrustreerde manoeuvres.
  De wereld kijkt ernaar en Nederland vindt internationaal nergens ondersteuning.
  Ja, wel van mensen als Roy, wiep-ding, gmap etc..
  Maar deze lui reageren net als Nederland meer uit frustratie dan uit ratio.


  Maak melding

 12. Goh, wat een verrassende mededeling van deze criminele regering. @Gronman, ik wil je even nog aan herrineren dat er maar 1 geloof op de wereld is dat je uit naam van God iemand mag doden. Mag je lekker zelf invullen.
  Israel heeft het volste recht om zichzelf te verdedigen. Als de palestijnse bevolking achter Hames staat, is het vragen om kogels. Dhr Rosenthal maakt deel uit van de nederlandse regering en draagt het beleid uit van de staat der nederlanden. Ik zie het verband niet met Israel. Niet iedere Iranier woonachtig in nederland is een potentiele terrorist.
  Zoek een goede arts..die heb je hard nodig.


  Maak melding

 13. Gelukkig maar……….
  Ik maakte mij al zorgen.

  Maar niet heus, whahahahaha.

  Wie wil nu naar Nederland op vakantie?
  Vorig jaar, maar 11,3 miljoen toeristen.
  Das inderdaad superslecht.

  Ach ja.


  Maak melding

 14. @takkie & mietaki

  jullie hoofden zitten nog onder het zand……..

  jullie kennen het verhaal toch van de struisvogel….

  je weet toch wat het betekent??


  Maak melding

 15. dan zouden deze huichelaars geen visum aan de meer dan de helft van hun officiële bezoekers moeten doen die hebben meer bloed aan hun handen


  Maak melding

 16. Esmerald,

  De toeristen komen niet naar Nederland omdat economisch zo supergoed gaat in Nederland.
  De meesten komen voor de hoeren en de drugs,
  naar het land waar alles mag en alles kan…
  Wat dat betreft is Nederland een walhalla voor de toerist. Enkelingen komen voor de molen en de klompen..(ha, ha,..)
  Esmerald, ik deel dus geheel jouw mening (hi,hi..)


  Maak melding

 17. Postuum amnestie voor Nederland als mede (hoofd) verdachte 8 december ’82. Amnestie voor Nederland m.b.t. de decembermoorden kan pas over zestig (60) jaar geschieden. Rosenthal zal dit hoogstwaarschijnlijk niet mogen meemaken. Amnestie zal in geval van de Nederlandse betrokkenheid, alleen postuum – na de dood – kunnen worden verleend. Tenzij de dossiers met belastend materiaal tegen Nederland alsnog ter beschikking zouden worden gesteld. Het is in elk geval een primeur voor Nederland om amnestie te verkrijgen van een ander land, in geval van Suriname. En voor Suriname tevens een primeur dat die op haar Amnestie verleent aan Nederland. Suriname laat hierdoor in elk geval, haar sociale gezicht zien. Dat is hoe dan weliswaar de moeite waard. Zo kan gezamenlijk schoonschip worden gemaakt en begint Nederland net als de overige verdachten met een “schone” lei. Dat Rosenthal geen visa verleend aan degene van wie de amnestieregeling reeds is aangevangen is een politiek-afleidingsmanoeuvre. Hiermede hoopt Rosenthal dat de aandacht m.b.t. 8 december ’82, wordt afgeleid. Maar de amnestie voor Nederland postuum na 60 jaar, legt hoe dan ook de realitet bloot.


  Maak melding

 18. Van een schaamteloze,maffia organisatie als de huidige regering die vol zit met de meest geharde criminelen,moordenaars,ongeschoolden beschermd door zelfverkregen amnestie ,verwacht niemand diplomatie niveau van ze.

  ‘Mensenrechten en drugs daar kan nederland ons niet meehelpen’ zegt Lackin.
  Natuurlijk niet Lackin omdat beiden gecontroleerd worden door je baas en zijn kortnuiten inclusief jij.
  Je baas is de grootste mensenrechten schender allertijden in Suriname en voor hem is amnestie bewerkstelligd omdat hij het geforceerd heeft.
  In de drugs wereld staat je baas international aan top. Deze beiden’ drugs en mensenrechten ‘zaken daar heeft je baas controle over.

  Niemand is verbaasd over je reactie hoor koe Lackin, wij hadden met zijn allen deze apatische reaktie van je verwacht. Volgens jouw is er nooit wat mis met Suriname.


  Maak melding

 19. @ Roy,

  De werkelijkheid is dat Suriname niet geboycot wordt door de wereld, dat het Suriname economisch gezien redelijk voor de wind gaat. Dat Bouterse vrij kan reizen in de wereld. Dat Suriname geen ontwikkelinghulp nodig heeft van Nederland…
  Dat is de werkelijkeid en heeft niks te maken met struisvogelgedrag.

  Het grootste struisvogelgedrag wordt vertoond door Nederland, die haar kop in het zand steekt mbt haar eigen mensenrechtenschendingen en besmet verleden maar wel haar vinger durft op te heffen tegen landen die ook de mensenrechten hebben geschonden. Dat is nou dubbelmoralistisch hypocriet struisvogelgedrag!!
  Dat struisvogelgedrag van Nederland onderken jij uiteraard niet.


  Maak melding

 20. @Nederland,in naam van alle rechtgeaarde surinamers doe ik een beroep op U,om Uw woorden in daden om te zetten.Krijg de rest van de geciviliseerde wereld zover dat zij toegang zullen weigeren aan de brute moordenaar bouterse en zijn schoothondjes . Het gaat in deze om de indieners van de meest gruwelijke ,beledigende amnestie wet , de 28 puppets die het getekend hebben,inclusief Somohardjo en Brunswijk en de man om wie het allemaal gaat ..de moordenaar Bouterse.

  Help ons.
  Help ons om verlost te zijn van de moordenaar bouterse en zijn schoothondjes.Verklaar hun de oorlog.Actie,Nu.


  Maak melding

 21. @mietakie
  De grootste struisvogel ben jij.Hoe lang ga jij je lege kop nog verborgen houden onder het zand?Besef je dan nog steeds niet dat de ‘man’ voor wie jij het tracht op te nemen de grootste killer is van Suriname?
  Een misdadiger op wiens voorhoofd het woordje Amnestie geplakt is.Noem een beschaafd persoon op in de wereld die zich alleen maar kan verplaatsen als hij amnestie als garantie heeft als stempel op zijn voorhoofd.
  Stop jij je kop ook onder het zand met het woordje amnestie erop gebrandmerkt?


  Maak melding

 22. Weigering vsn een visum voor de 8 december verdachten vind op goede gronden plaats. Ten eerste dienen de verdachten geen voet op Nederlandse bodem te zetten en hun proces gewoon afwachten in Suriname. Ten tweede kan de Nederlandse overheid niet instaan voor de veiligheid van deze verdachten. We moeten niet vergeten dat tegen deze verdachten ernstige beschuldigingen van mensenrechten schendingen zijn gericht. Deze gasten wil je toch niet in je land hebben?


  Maak melding

 23. Mietakie vertegenwoordigt het Suriname van de NDP en Bouterse:

  Dom,geen moraal, geen opleiding, agressief en een slaafse volgeling van crimineel/moordenaar Bouterse.

  Maar er komen ooit betere tijdens als Bouterse en zijn criminele gevolg achter tralies zit en alle Paarse kakkerlakken weer uit schaamte onder hun steen in de goot zijn gekropen.

  Ik gun Suriname een president met gezag, moraal en geen strafblad en bloed aan aan zijn handen.


  Maak melding

 24. Wat een opwinding allemaal.
  Nederand heeft behoorlijk wat invloed in de grootste economie van de wereld.
  Die heet de EU.

  Dat geschreeuw van een piepklein landje interesseert niemand iets.
  Eeen bevolking totaal niet groter dan een klein stadje.
  De helft van de bevolking onder de armoede grens in de jungle.

  Kom nou.
  Voor moordenaars is op deze planeet geen plaats.
  De aanhang van deze moordenaars maakt zich belachelijk.


  Maak melding

 25. Ray,

  Ik kan mij voorstellen dat begrijpend lezen moeilijk kan zijn.
  Mijn visie is namelijk niet gericht op het opkomen voor Bouterse of als spreekbuis voor hem te fungeren.

  Maar ik begrijp nu dat een ieder die een uitgesproken mening heeft over Nederland automatisch wordt gebombadeerd tot Bouterse aanhanger.
  Ach ja wat moet ik daarop zeggen;
  Net als hoe jij een uitgesproken mening heb over Bouterse zo heb ik een uitgesproken mening over Nederland. Ik kwalificeer jou als een gefrustreerde
  individu en jij kwalificeert mij als Bouterse aanhanger.
  Wie bepaalt of jij of ik gelijk heb?


  Maak melding

 26. @RAY @ROY Die MIETAKKIE moeten jullie maar met een korreltje zout, ik bedoel een baal zout nemen, want je hoeft geen psycholoog te zijn om door te hebben dat hij net als DDB en zijn aanhang lijdt aan een zeer ernstige vorm van pseudologia fantastica. hij is van de werkelijkheid losgeraakt. ik heb met HET te doen……..


  Maak melding

 27. Ray, ik als rechtgeaarde Surinamer constateer dat jij vanuit een orthodoxe coplexe houding hulp probeert te zoeken bij nota bene een land dat heel veel op zijn geweten-kerfstok heeft. Heel veel ………, vul maar zelf in. Ik zou je aanraden om geen hulp bij een mens als jezelf te zoeken. Zoek hulp bij God, zoals Bouterse ook gedaan zou hebben. Alhoewel het niet een ieder gegeven is…… geloof. Al had ik alles wat de wereld bezat, maar had de liefde niet, ik ware niets. Schallend koper en een rinkelende cimbaal!


  Maak melding

 28. Takkie inderdaad!1 je hebt wel gelijk!1 deze gasten liggen niet voor wakker want het zijn blindelingen. Lak aan een ieder!! en zo gaan zij ook eraan!! je weet wel1 als je met ogendicht loop! wat je kan verwachten. Ik persoonlijk wens hen naar de hel door een grote vuurzee heen!!


  Maak melding

 29. In nederland wonen ook een drietal figuren die ook in aanmerking komen voor de amnestie wet. Ze zijn inmiddels nederlanders. Hoe met deze verdachten om te gaan?


  Maak melding

 30. o god,daar heb je de nederlanders weermet hun kinderachtig gedrag.geef ze allemaal zuigflessen en stop ze in de wieg.
  WANNEER KRIJG DE VADER VAN DE TRUT MAXIMA EEN REISVERBOD VOOR NED.DEZE MAN HFT MEER MOORDEN OP ZIJN GEWETEN DAN BOUTA.


  Maak melding

 31. Wij als rechtgeaarde surinamers moeten ons serieus afvragen of wij dit als land verdienen? zolang Bouterse het buitenland munitie verschaft zullen ze raak schieten en terecht ook.


  Maak melding

 32. De voorstanders van de amnestie-wet ook een verbod opleggen….ze kunnen nu fluiten naar die lekkere vlaamse frietjes van nederland 😀


  Maak melding

 33. @Roy, dank je voor de info. Ik wil het niet zeggen, maar als ik de tekst zo leest dan is Lackin degelijk het schoothondje van de President.

  =Kunnen zij niet nadenken wat de consequenties zijn voor bepaalde uitlatingen? egoïsme.


  Maak melding

 34. DDB is een schijtbak. Geef die man een visa voor NLD. Tegen de tijd dat hij uit z’n cel is past met gemak een tennisbal in z’n rectum. Ik hoop dat hij z’n tijd mag uitzitten met antillianen.


  Maak melding

 35. Als je in het verleden treed…..
  verpest je de toekomst…mie boy… nl…
  SU heeft geen crisis..moeten wij als echte sranangmang om een visum huilen……
  oog om oog tand om tand.dus NL opgepast….
  TIME WILL TELL……..

  I LOVE SU


  Maak melding

 36. @Hallo
  Mijn God ,is de HERE GOD daarboven.Zijn molen maalt langzaam maar zeker. Vroeg of laat hij zal het oordeel vellen over je baasje.Hij,God,zal hard en genadeloos toeslaan en de zondaar voor eeuwig uit ons midden weghalen.Gerechtigheid zal geschieden voor een ieder die aan de met bloedbesmeurde handen van je baasje bouta geleden hebben.Ik put mijn krachten uit door het lezen uit Het heilige Boek ,DE BIJBEL.
  In God geloof ik .Amen.


  Maak melding

 37. @Henk Molenaar

  “Mietakie vertegenwoordigt het Suriname van de NDP en Bouterse:

  Dom,geen moraal, geen opleiding, agressief en een slaafse volgeling van crimineel/moordenaar Bouterse.

  Maar er komen ooit betere tijdens als Bouterse en zijn criminele gevolg achter tralies zit en alle Paarse kakkerlakken weer uit schaamte onder hun steen in de goot zijn gekropen.

  Ik gun Suriname een president met gezag, moraal en geen strafblad en bloed aan aan zijn handen.”

  Nu beste pedo Henkie,
  Typisch weer die koloniale houding van je. Een reactie van een forumlid staat je niet aan en meteen is het een paarse kakkerlak, heeft geen moraal, geen opleiding, is agressief en een slaafse volgeling van crimineel/moordenaar Bouterse.

  Dat is een hele mond vol! Zeker als het komt uit de mond van jou, een koloniale pedofiel, PVVer, ezel, worm, zwakzinnige swaffelaar en alles wat vies en vuil is.

  En wat onze meest progressieve regering aller tijden betreft. Die doen er zeker goed aan het belachelijk kinderachtige gedrag van Calimerostan volledig te negeren. Koloniaal gedrag is hopeloos uit de tijd!


  Maak melding

 38. @Zucht
  Die Mietakie ,Takkie en Hallo,zijn gelijk aan dwazen die met hun ogen open proberen te dromen over een paradijs in Suriname heden, met als voorman surinaams meest gevreesde crimineel Bouta.Ze hebben het idee alsof bouta vergeleken kan worden met Mozes die het volk moest leiden naar het Beloofde Land.
  Wel de moordenaar leidt ons ergens,het is zeker niet het beloofde land noch het paradijs, het is richting Hell.

  Het is heel gemakkelijk 100 dwazen te overtuigen om achter een slechterik aan te rennen{net als schoothondjes],maar heel moeilijk om te proberen slechts 1 dwaas te overtuigen achter een goed mens te staan. De 3 genoemden vallen zeer zeker in deze categorie.


  Maak melding

 39. Ray-tje. Iemand die oprecht in God gelooft wenst een ander geen kwaad toe. Niemand en nogeens niemand uitgezonderd. Speel geen valse profeet. Of zit jou cd/tje ook alweer vast. Zoek een andere clip. Om het steeds maar te hebben over `je baasje` en dergelijke om de waarheid te vermijden -christelijke taal-. Anderen vals besculdigen geldt sowieso als zondigen. Wie zonder zonden zit werpe de eerste steen. Haatdragende mensen zijn sowieso een gruwel in Gods ogen. Dus blijf jezelf belachelijk maken en voor de gek houden, indien je het zo interessant vindt. Haal alle hypocrieten en onnozelen op je dak. Wie ore heeft, die hore!. Evenals je dode talen hebt (Latijns-bijvoorbeeld), evenzo ook heb je dode gelovigen. Probeer jezelf niet zo te profileren en zeg daarna: “Ik put mijn krachten uit door het lezen uit Het heilige Boek ,DE BIJBEL.
  In God geloof ik .Amen”. Het betreft dan een onwaarheid van jewelste, van zo heb je me niet!


  Maak melding

 40. Koos de jong,het is een hele grote belediging naar de President van de Republiek Suriname om hem te bekladden als schijtbak.Ik denk dat je een afstammeling bent van eem berggorilla


  Maak melding

 41. Heel duidelijk wat hierboven staat, ik had niet anders verwacht, Den Haag zit gewoon te zeiken, die gasten daar overzee hebben wat anders aan hun kop, dan het gebral van die eikels hier in Den Haag.Ik snak zo naar 12 sept dan rot deze ttttttt zooi op, tijd voor andere
  mensen, of deze zooi komt terug, en dan gaan ze door om Suriname te vernietigen, dat willen ze toch, maar het gaat niet lukken!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 42. @rene,
  typisch gedrag van een bepaald sekte.Beledigen,intimideren,schelden,provoceren.Maar met valide argumenten komen?Ho maar.
  Nu je toch de pres in betrekt,dan kan ik je zeggen dat hij die functie gekocht heeft en niet via verkiezing heeft verworven.En dankzij die functie kan nog naar enkele landen.De persoon van bout is nergens,in geen enkel land, welkom.Ook in Haiti niet.Bij zijn voorzitterschap van de Caricom zou hij alle lid landen bezoeken.Verder dan Guyana,Haiti en Barbados is hij niet gekomen.

  Cobie.


  Maak melding

 43. @Hallo

  Ga eerst de geschiedenis van Suriname leren hoor dwaas.Begin bij de illegale revo 1980 ,de decembermoorden 1982,Moiwana slachtingen,binnelandse oorlog , bouta amnestie.Ga eerst de waarheid over je BAASJE kennen alvorens hier de messiah te komen uithangen.Jij en je baasje moeten wel een uitzonderlijke soort van god aanbidden . eentje die moord toestaat en je alsnog beloond met Amnestie.
  Niet de mens maar de Here God daarboven ,in wie ik geloof zal je baasje straffen.


  Maak melding

 44. De visummaatregel is volgens Muskiet misplaatst, maar vergeet dat hij de meest misplaatste joker is die in de Surinaamse politiek rond loopt en kan nog steeds niet zijn CV tonen daar deze lackin ongeschoold is, en kan zelfs nog concenqwenties voor die andere joker tevens van moord verdachte Naarendorp in Frankrijk hebben, en zullen met zijn allen aan het kortste eind trekken die op de moordenaarslijst voorkomen, isoleren die paarse bende.


  Maak melding

 45. meneer roy als wij onze hoofd in zand moet steken is geen probleem hoor liever dat.en jij steek jou hoofd in die billen van die tata,s he lekker ruiken billen likker


  Maak melding

 46. @TAKKIE: Waarom steeds zeuren dat Ned. documenten moet vrijgeven? , je kan het ook gewoon aan je baas DDB en zijn trawanten vragen , die waren er ook bij, probleem opgelost. Maar je DDB houd zijn lippen stijf op elkaar want schijnbaar heeft hij het een en ander te verbergen.


  Maak melding

 47. Ray, dat jij je zo goddeloos gedraagt heeft niets van doen met Bouterse – jou uitlaatklep -. Gij zult de Naam van de Here uw God niet zonder eerbied gebruiken. God is er gelukkig voor een ieder – voor Bouterse en zelfs voor jou. God is van een heel andere dimensie. Ook voor de zwakken van geest waar jij onherroepelijk onder valt. Alvorens het woord van God te gebruiken, ontdoe jou van alle haat, dan begin jij misschien ook met een schone lei, grapjas.


  Maak melding

 48. Lackin, wie houd jij voor de gek???? Eerst schelden op Ned dat de controle op schiphol mensonterend is en nu hulp vragen bij derugdsmokkel????? Hulp vragen bij mensen rechten en intussen de amnestiewet doordrukken??? Wie is gek hier?????? Spugen en hulp vragen gaan niet hand in hand. En Lackin weet jij hoeveel Surinamers NU nog hun heil in europa en amerika zoeken???? Sur loopt leeg. Sur blijft over met criminelen en losers!!!!! De rest vertrekt!!!!!! Wacht maar op de komende resultaten van de volkstellign!!! En hai kisie moi!!!! Oproep aan de Surianmers, wie kan vertrekken, VERTREK nU!!!!!!!! Anders a lattie!!!! De jaren 80 waren zwaar, maar deze tijd is hopeloos!!!!! OEng lowe, go na amerika, go na blanda!!!!! Lieb deng criminelen deng wang. Zoals de VHP opriep in 1975: redt uw gezin, redt uw waarden en normen en vertrek uit Sur!!!!!!! Nu kan het nog!!!!!


  Maak melding

 49. Volgens mij is het visum verbod niet bedoeld voor de Surinaamse regering,maar voor de verdachten van 8 december.
  ZITTEN DIE OOK IN DE REGERING DAN ?Hhahaahahahaha


  Maak melding

 50. @sur patriot
  Ik ga zeker vissen, Sur blijkt toch rijk te zijn aan vis!!!!!!! En laat me jou daar niet tegenkomen, maar de kans is klein want misschien ben jij de eerstvolgende die uit Sur vlucht. Ik zal je komen uitzwaaien op Adolph Pengel vlieghaven!


  Maak melding

 51. Aron
  Goh, wat een verrassende mededeling van deze criminele regering. @Gronman, ik wil je even nog aan herrineren dat er maar 1 geloof op de wereld is dat je uit naam van God iemand mag doden. Mag je lekker zelf invullen.
  Israel heeft het volste recht om zichzelf te verdedigen. Als de palestijnse bevolking achter Hames staat, is het vragen om kogels. Dhr Rosenthal maakt deel uit van de nederlandse regering en draagt het beleid uit van de staat der nederlanden. Ik zie het verband niet met Israel. Niet iedere Iranier woonachtig in nederland is een potentiele terrorist.
  Zoek een goede arts..die heb je hard nodig. jij ziek ding wie rechtvaardig dat een ander mag doden??? jij?/ ben je na GOD’S zoon ook “heilig”? K heb niets tegen de israelieten, maar wat deze mensen met resoluties van die door de Vn zijn aangenomen doen? ze leggen ze naast zich neer. uri rosenthal zelf een jood onthoudt de IIe kamer informatie als het gaat over Israel. en dat keur je goed. de witte man moet altijd superieur zijn aan ander rassen. wat een wereld. was dat de bedoeling van de schepping???? NEE.welke aanklager van het IG durft een van deze leiders aan te klagen bij het IG? NONE omdat ze allen wit zijn met blauwe ogen net als henk molenaar


  Maak melding

 52. ik ben een chinees wijchinezen kijken naar uit wanneer er een rassen oorlog in suriname uibreek dan kunnen we onze slag slaan koeli en blakamang ik hoop dat jullie een oorlog beginnen daar hopen wij chinezen


  Maak melding

 53. Woensdag 27 juni 2012 om 00:36 uur, door snesie

  Die oorlog begint altijd door creolen onderling.
  Het zal pas echt fout gaan als de hindoestanen erbij betrokken worden.
  De blanken hebben dan allang het land verlaten.

  Het personeel van de buitenlandse bedrijven zullen door de VS worden opgehaald.
  Twee jaar terug zag ik de grote heli,s over Paramaribo vliegen.
  Z.g.n. om de de Marrons met hun oogproblemen te helpen.
  Maar ze brachten natuurlijk ook alles fijn in kaart.


  Maak melding

 54. @ zucht.

  Weet je wat het probleem is. Op het moment dat men Bouterse en trawanten gaat vragen en hij geeft antwoord,dan word hij door jullie toch bestempeld als leugenaar. Geen probleem.Laat de Nederlanders dan de documenten vrijgeven. Waarom vragen wij Surinamers ons niet af waarom de Nederlands de documenten gesealt hebben voor 60 jaar?? Zijn we misschien bang dat de Nederlanders ook grote vingers in de pap hebben?


  Maak melding

 55. het visum beleid dat is ingesteld door nederland,doet
  ons niets zeggen ze daar in suriname
  waarom praat men er dan over,het doet zeker pijn als
  je hier naar toe wilt voor familie of zaken
  of dachten jullie hier te komen feesten of te provoceren op kwakoe,met andere woorden wij hebben
  amnestie


  Maak melding

 56. Vroeger had Nederland, met de ontwikkelingshulp,
  een politieke chantagemiddel om Suriname onder druk te zetten. Vroeger zou Suriname meteen op de knieën gaan en er zou een economische chaos in Suriname plaatsvinden. Nederland was toen een trotse leeuw met vlijmscherpe tanden.

  Hoe anders is het nu met Nederland gesteld. Het chantagemiddel, ontwikkelingshulp, is volledig weggevallen waardoor Nederland nu een verlepte leeuw geworden is zonder tanden. Die tanden zijn spontaan uitgevallen. (Net als bij het het Nederlands elftal)
  Zoals de surinaamse overheid eerder heeft aangegeven is Nederland niet langer het middelpunt voor de Surinaamse economie.
  Heeft Suriname enige nadelige gevolgens gekend nadat
  de Nederlandse ambassadeur uit Suriname is teruggeroepen?
  Wie weet welk invloed dat heeft gehad op Suriname mag het mij melden.

  De Nederlandse ambassadeur zal straks met hangende poten terug keren naar Suriname. Let maar op!
  Het visumverbod is ook een weer zo’n pressiemiddel zonder waarde.

  Nogmaals, Nederland is geworden een verlepte brullende leeuw zonder tanden.
  Tifi no de!


  Maak melding

 57. Woensdag 27 juni 2012 om 07:49 uur, door Bouta82
  Kan iemand mij vertellen waarom Pres. Bouterse naar Nederland zou willen gaan?

  Ja bouta, hij zou graag weer de buurt willen zien waar hij jaren heeft gewoond op de overtoom in amsterdam.
  En de plaatsen in Duitsland waar hij porno boekjes verkocht.


  Maak melding

 58. @ mietakie

  volkomen met je eens. en die Leeuw slaat al helemaal nergens op. Ooit een leeuw in de bossen op de hoge Veluwe gezien? Nationaal wapen gestolen uit Afrika.
  Stakkers


  Maak melding

 59. “Ik heb altijd gezegd, dat er twee zaken zijn waar Nederland ons niet mee kan helpen en dat zijn drugs en mensenrechten.”

  Ja natuurlijk Winston Lackin, omdat jullie drugscriminelen en moordenaars zijn!!! 😉


  Maak melding

 60. Lasede Bouta,

  De Nederlandse economie draait voor een deel op drugsgelden. Wie in Nederland in drugs handelt moet in Nederland immers gewoon belasting afdragen aan de staat. De Nederlandse staat is dus een soort veredelde dugsmaffia die drugsgeld in de economie pompt.

  Lasede Bouta,

  Als je wil weten wie echte massamoordenaars zijn dan moet je o.a. bij de dorpelingen van het indonesische dorp Rawegede zijn. Die dorpelingen zullen jou ongetwijfeld alles kunnen vertellen wie de massamoordenaars zijn.
  Ik denk dat zelf Bouterse deze wreedheden en schendingen van mensenrechten van onze
  voormalige kolonisator niet zal kunnen overtreffen.
  Maar goed over die misstanden en wreedheden van onze voormalige kolonisator mogen we van sommigen eigenlijk
  onze smoelwerk dicht houden. Dat wordt niet op prijs gesteld. O wee als je de wreedheden en schendingen van mensenrechten die door Nederland begaan zijn aankaart dan word je terstond als dom, achterlijk en Bouterse aanhanger aangemerkt.Tja.. het is een visie..
  Nederland is onaantastbaar en Nederland dient ten alle tijde verheerlijkt te worden. Althans in de wazige ogen van sommigen. Sure!
  Als ik zo graag iemand veroordeeld wil hebben en ik heb daar bewijzen voor dan kom ik met die bewijzen op de proppen en ga ik die bewijzen niet in een kluis stoppen om die voor jaren daar te laten.
  Kennelijk is de bereidwilligheid van Nederland om Bouterse werkelijk pijn te doen met die bewijzen niet zo hoog.
  Of is het dossier dat niemand mag zien toch zeer belastend voor Nederland zelf???
  Ik heb zo mijn donkerbruin vermoedens.

  Voor de rest, zal ik er niet minder om slapen als anderen mij Bouterse aanhanger noemen.
  Ik ben zelfstandig en wijs genoeg om zelf te bepalen of ik onder de noemer Bouterse aanhanger val of niet.
  Daar heb ik anderen absoluut niet voor nodig.
  Nu ik toch als Bouterse aanhang wordt gezien geef
  ik sommigen bij deze mijn volledige fiat om de mensenrechtenschendingen van Bouterse te blijven aankaarten en ik zal mij bezig houden met de schendingen van mensenrechten die door Nederland zijn gepleegd.
  Dan is een ieder weer happy. toch????


  Maak melding

 61. @mietakkie,

  Duidelijk te zien dat jou toeristische kennis niet verder reikt dan parbo-adam.
  Wie zoekt in godsnaam een vakantieplek uit, op basis van de economische situatie in een land, whahahahahahaha,
  Whoeiiiiii, duidelijk gevalletje klok horen luiden….

  Hier speciaal voor jou..
  http://www.nu.nl/economie/2845267/meer-buitenlandse-toeristen-in-zomer.html

  “De meesten komen voor de hoeren en de drugs,
  naar het land waar alles mag en alles kan…”
  Jongen, breek mij de bek niet open.
  Hoe’s trouwens met je Portugees, of maak je gebruik van gebarentaal, whahahahahaha.


  Maak melding

 62. @Esmerald : Dat je de onzin postings van Takkie takkie leest. Ik ben niet verder gekomen dan de eerste 4 allineas. En zijn Portugees zal ook niet veel soeps zijn, waar hij wel goed in is is het abracadabra en koeterwaals…


  Maak melding

 63. @mietakie

  Aan de door jou neergeschreven onzin proef ik de aanwezigheid van mijn ‘grote vriend’ Paraman. Probeer jij de geweldige negatieve waardering voor jouw reacties met een nieuwe ‘nick’ te voorkomen? Het gaat om de inhoud Paraman en niet om de naam van het ‘beesie’. Daarom Mietakie herhaal ik voor jou het advies, die ZUCHT enige tijd geleden aan Paraman deed: Moet jij niet op Onverwacht cassavebrood gaan bakken? Dan maak je je tenminste nog nuttig. 😉 😆


  Maak melding

 64. Lasede Bouta,

  ik heb vroeger genoeg cassavebrood gebakken en nu doe
  ben ik bezig ook met iets wits en wat in het ‘witteland’ gretig aftrek vindt. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen.
  who the hell is paraman.
  Nu ben jijzelf allerlei onzin aan het ‘pennen’.

  Natuurlijk is mijn betoog over Nederland volledige onzin. Jouw reactie is wat dat betreft volledig volgens mijn verwachtingspatroon.
  Wanneer ik Nederland de hemel in had geprezen dan zou mijn reactie een geweldige proza zijn geweest.
  ja. uiteraard!

  Nu kan je mij echt betichten van onzin schrijven.


  Maak melding

 65. @ Esmerald,

  Ben jij weleens naar landen als eritrea, sierra Leone,
  ethiopië, Roemenië, etc.. op vakantie geweest?
  mijn vermoeden is van niet. In zulk soort landen wil het economisch niet zo vlotten..dus daar wil je als toerist jouw tijd niet doorbrengen. begrijpelijk.

  Het bericht dat je doorstuurde geeft aan dat er miljoenen toeristen uit het buitenland hier naar toe (nederland) komen. klopt als een bus. Daar is geen speld tussen te krijgen. (hi, hi,hi, hi..)

  Drugtoerisme is een verschijnsel dat zich vaak voordoet als op de ene plek het gebruik of de verkoop van drugs wordt toegestaan of gedoogd en in de andere niet. Men reist dan naar de eerste plek om daar drugs te gebruiken of om een voorraad in te slaan .
  Ergo.. Nederland is dus een ware paradijs voor de drugstoerist.. en de hoereloper. (ho, ho, ho …)

  Esmerald, over het algemeen zal een toerist niet
  toegeven dat hij op vakantie gaat voor de hoeren en drugs. Lijkt mij logisch.
  Ik weet niet waar je woont maar je zou eens voor de gein een wandeling moeten maken op de wallen
  ( hoeren- en drugsbuurt van Amsterdam).
  Nou Esmerald, je zal daar struikelen over de verschillende toeristen . En geloof me nou. Ze gaan daar echt niet om de tulpen en molens te bewonderen.
  Trouwens mijn portugees is nihil. Ik ben meer een
  alphaman.
  Het druipt ervan af dat jij een echte lachebekkie bent.
  I like that.. (hi, hi..)

  Ik hoop dat deze reactie jouw lachspieren ook weer kan prikkelen. Hou het luchtig he..?
  whahahahaha..


  Maak melding

 66. @mietakkie.
  Wij…. gaan het luchtig houden, niet alleen ikke, oké..

  De landen die jij hierboven noemt hebben te kampen met een politiek slecht klimaat, dat is totaal iets anders dan een slechte economie.
  Dus neen, van Minister Rosenthal mag ik er, vanuit veiligheidsoverwegingen, niet naar toe.
  Mss niet fair, maar hoe slechter de economie in vakantieland, hoe voordeliger dat is voor mijn euries(koers).

  Je overdrijft dat de meeste toeristen naar de walletjes gaan. Daar is onlangs schoon schip gemaakt btw.
  Trouwens, niets mis met de walletjes, overdag ken je daar uren ronddwalen, om al die leuke kleine authentieke winkeltjes te bezichtigen.
  S’avonds een lekker hapje eten en een goede borrel.
  Het is een toeristische trekpleister, die je nergens ter wereld zal vinden en het is goed beveiligd.
  Wat de toerist extra’s wil doen moeten ze zelf weten, alleen maar goed voor de staatskas, whahahaha

  Maar…hele hordes families komen ook voor de Noordzee :).
  Ik heb geen idee waar jij woont, maar ned bestaat niet alleen uit Adam.

  Maar hoezo meeeeeeeer een vrouwenversierder of alphaman?
  Ren je dan weg in the heat of the moment, whahahahaha..


  Maak melding

 67. mietakie?? Kom eens met bronnen. Want je bereingen deugen voor geen kant.

  Nou ik heb wel bronnen en kan ze staven

  Afzet van drugs goed voor 1,1 miljard euro
  In 2012 bedroeg de geschatte binnenlandse afzet van de illegale economie 2,5 miljard euro. Hiervan had bijna 1,1 miljard euro betrekking op drugs.
  De binnenlandse afzet aan heroïne en cocaïne wordt geraamd op 430 miljoen euro. Voor cannabis is dit 600 miljoen euro. Ongeveer driekwart van deze cannabis werd ook in Nederland geteeld.
  Nederland geldt als een belangrijk productie- en distributieland voor XTC. De binnenlandse afzet van XTC wordt geraamd op 40 miljoen euro. Daarnaast wordt de waarde van de geëxporteerde XTC voor 2012 geraamd op 320 miljoen euro.

  Het BNP van Nederland is ongeveer 800 miljard.

  Klets dus maar niet uit je nek en kom met cijfers.

  Er worden ruim 2,6 miljoen buitenlandse vakantiegangers in Nederland verwacht deze zomer. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. Volgens het NBTC zijn buurlanden in economisch onzekere tijden vaak meer in trek voor de zomervakantie.

  Nederland denkt hiervan te profiteren als het gaat om toeristen uit Duitsland en België, die doorgaans goed zijn voor ongeveer de helft van de buitenlandse gasten in ons land.

  Duitsers zekerder
  Een woordvoerster van het NBTC wijst erop dat in Duitsland de economie ook een stuk beter draait dan in Nederland en dat daardoor onze oosterburen al wat zekerder zijn over hun vakantieplannen. Nederlanders zijn volgens haar nog wat afwachtend.

  9,8 miljoen vakanties
  Nederlanders lijken tezamen ongeveer 9,8 miljoen vakanties in binnen- of buitenland in de planning te hebben voor deze zomer. Zowel in eigen land als over de grenzen heen betekent dat een daling van 100.000 trips. In eigen land worden naar verwachting 4,2 miljoen vakanties ondernomen deze zomervakantie, meestal op de camping of in een bungalowpark.

  Maar als je in de achterburt van Amsterdam of Rotterdam woont dan is dat jouw wereld. 🙂


  Maak melding

 68. Esmerald,

  zoals het een echte slimme meid betaamt heb je mij
  volledig doorgrond. Als ladiesman, wel te verstaan..
  (hi, hi, ..). vrouwelijke intuitie? (ha, ha..)
  Nu we toch zo persoonlijk bezig zijn wil ik een ietsie pietsie uit de school klappen. Ik kom weleens bij de dames van plezier maar dan wel ambtshalve in dienst van de overheid. Ja. Ook deze dames moeten een deel van hun zuur verdiende geld aan de overheid afdragen. Net zoals de coffeeshop’s zeg maar gerust drugs shop’s.
  Worden de gelden niet overgedragen dan kom ik om de hoek kijken. Letterlijk en figuurlijk.(whoehaa..)
  Vanwege integriteit kan ik niet alle details weergeven
  maar geloof me nou. De witte poeder, XTC, worden gretig door de toerist afgenomen en niet alleen in Amsterdam.
  Deze gegevens heb ik dus uit de eerste hand.
  Kortom de drugstoerist en de hoerenlopers dragen een aanzienlijk deel aan de Nederlandse economie.
  En daar heb ik geen cijfers van welke instantie dan ook voor nodig.

  Esmeraldje, je hebt absoluut gelijk met jouw bewering dat Nederland veel groter is dan Amsterdam.
  Maar gek he dat bijna elk toerist Amsterdam wel wil bezoeken. Hoe zou dat toch zo komen. Whoehaa…
  Overigens ben ik inderdaad in Damsko geboren en getogen.
  Maar goed Esmerald, ik heb eigenlijk al te veel van mezelf prijsgegeven. Straks klopt de AIVD nog aan mijn door en beland ik in een of ander camper tussen al die wietrokende toeristen. Dan is het niet meer mietakie
  maar dan wordt het mie sarie (hi,hi..)
  Al die klokkenluiders weten daar alles van..
  shit.. ik moet echt mijn pseudoniem gaan wijzigen.

  De mazzel en ik ga je zien he?
  Blijf relax he..


  Maak melding

 69. Tedje,

  Je hebt kosten noch moeite bespaard om mijn bijdrage
  te logenstraffen. Bedankt voor de mooie cijfers.
  Maar eigenlijk zijn de cijfers juist een bevestiging dat de Nederlandse overheid een veredelde drugsmaffia is. Een deel van de omzet in drugshandel stroomt zo
  de economie van Nederland binnen.
  Dan kun je het wel proberen recht te breien met allerlei mooie cijfers maar feit blijft dat
  de economie van Nederland toch verweven is met de drugshandel.

  Tedje jongen, natuurlijk weet ik dat Nederland in bijna alle opzichten op een hoger plank staat dan Suriname. Want daar gaat het eigenlijk uiteindelijk om. Ik zou Nederland ook niet willen ruilen voor welk ander land dan ook. Ik heb een goeie baan, een mooi huis,(vriendinnetje), autootje. ( wat betreft die Amsterdamse achterbuurt, moet ik jou helaas teleurstellen)
  Maar dat wil niet zeggen dat je als een mak lammetje moet meehobbelen met alles wat Nederland dicteert.

  Ik geef mijn mening over Suriname en over Nederland.
  Bij sommigen vind ik ondersteuning en bij sommigen niet. Zo is het nou eenmaal.
  Je hebt een groep mensen die de mensenrechtenschendingen in Suriname belichten (die hebben overigens mijn ondersteuning)en je hebt mensen die de mensenrechtenschendingen begaan door Nederland
  naar boven willen halen. Ik val onder de laatste categorie. Ik heb nou eenmaal een andere invalshoek dan sommigen.
  Mijn mening is namelijk dat het niet zo kan zijn dat
  je alles uit de kast haalt om die ene mensenrechtenschending te bekrittiseren en de andere met de mantel der liefde bedekt.
  Bouterse heeft mensenrechten geschonden, helemaal mee eens. De kritiek op Bouterse is dan ook zeer terecht!
  Maar moet ik daarom mijn ogen sluiten voor de mensenrechtenschendingen begaan door Nederland en haar hypocriete houding??
  Het zijn ook mensen die onder het het bewind van Nederland zijn uitgemoord!
  Als anderen daar geen moeite mee hebben is dat hun keuze.

  Tedje, ik ben blij dat er mensen zoals jij er zijn die
  de decembermoorden blijven belichten. Daar heb ik waardering voor.
  Maar mijn keuze is om daarnaast ook de wandaden van Nederland te blijven belichten.
  Als jij vindt dat ik daardoor Bouterse’s vriend ben
  of dat ik verkeerd bezig ben dan is het helaas niet anders. Het is jouw interpretatie.
  Zolang ik in mijn eigen beleving weet dat het anders is dan zijn zulke interpretaties voor mij geen probleem. I can deal with that.

  ik groet je


  Maak melding

 70. Donderdag 28 juni 2012 om 09:16 uur, door mietakie

  Ik kom met bronnen en bewijs dat de handel in drugs totaal niet belangrijk is voor de economie in Nederland.

  Jij komt alleen maar met beschuldigingen.
  Je zou het prima doen in de assemblé van Suriname.
  Daar kraaien ze ook maar wat.

  Elk land heeft een geschiedenis van oorlog en misdaden.
  Maar in Suriname is het nu aan de gang.

  In 2012 wil de internationale gemeenschap dat niet meet accepteren.
  Suriname is en wordt daarvoor op zijn vingers getikt.

  Het enige wat Baas en zijn aanhang kunnen is de geschiednis van honderden jaren geleden erbij halen.
  Het leuke is dat ze ook nogeens niet kennen.
  Ook dat verdraaien ze weer.

  Ook dan komen ze niet met bronnen maar met praatjes.
  De geschiedenis leert ons dat mensen als Bouterse slecht voor een land zijn.
  In het Midden Oosten worden ze nu één voor één opgeruimd.

  In Zimbabwe zit er nog één en in Venzuela ook.
  Vrienden van baas.


  Maak melding

 71. Tedje, je naam zegt als over je. Je voegt niets toe aan welke discussie dan ook en je bent een fantast. Je weet als je jou smoelwerk over doet over Nederland, wat de gevolgen voor jij als blakamang kunnen zijn. Dus als jie en wie dan ook een zaak eenzijdig bekijkt, kom je nooit tot of niet eens in de buurt van de waarheid. Je bent gewoon een laf-“mens” zonder ego. Je staat op te scheppen voor dingen van een land, waarvan je pertinent weet waar ze met name vandaan komen en wat de basis daarvan is, m.n. slavernij. Niet over uitbuiting, meedoen aan een complot economisch systeem waar alleen de blanke (blauwe ogen) landen voordeel uit halen, een verderfelijk corrupt systeem. Wees een man, wees een mens en probeer niet zaken schever te krijgen dan ze al zijn. Je schept op voor schurkenlanden, uitbuiters van het ergste en soms gruwelijkste soort. Je hebt het over misstanden zogenaamd, maar tegelijktijd sta je een, twee, drie op te scheppen voor zaken die nooit rechtmatig kunnen zijn verkregen. Alleen verkregen kunnen zijn via het complot van het westen tegen de rest. Ik woon ook in het westen. Dacht jij dat jij de enige suri bent die in het Westen (wilde westen) woont. Goedkoop jochie, mijn vader is veel sterker dan de jouwe,………. Blijf het opnemen voor schurkenstaten, dan is je baantje, pensioentje verzekerd. Lafaards zijn er genoeg en jij vult die categorie lekker aan, STUMPERD!


  Maak melding

 72. Tedje, is op zijn Surinaams wan ted. Een beetje, dus stelt amper iets voor. Nog mooier wan-ted (wanted), grootste “medeplichtige” boef Wan-ted (gezocht). Zie wat je (naam) voorstelt, geen ene moer. Wan ted!!!


  Maak melding

 73. Amnestie reis verbod voor de Helden!!!!!!!!!!!!!

  Suriname waakt over haar grenzen ,nederland over de zijne!
  virago 535(SINDS 8 APRIL OP VAKANTIE)
  sORRY GEACHTE TROUWE VIRAGO FANS!!!!!!

  LIFE HAPPENS WHEN YOU HAVE OTHER PLANS!

  Weeeee,WEEEEE wie over de streep gaat!!!!!!!!!

  DAN MAG DE RECHTSORDE BEPALEN IN EEN DEMOCRATISCHE LAND!

  hUP hup bouta!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.