Eurocrisis ook merkbaar op Mid-Atlantische route

23

PARAMARIBO/DEN HAAG, 25 jun – De effecten van de crisis in Europa zijn ook merkbaar op de Mid-Atlantische route. De traditie van volgeboekte vluchten tegen deze tijd van het jaar lijkt gebroken. Volgens de SLM Is er een lichte terugval te bespeuren. Weliswaar wordt gehoopt op late aanmelders.

“De boekingen zijn wat teruggevallen. Maar wij wachten af, want we houden rekening met mensen die op het laatste moment nog komen boeken”, zegt SLM-functionaris Denny van Ommeren tegenover de Ware Tijd. Het wachten moet wel nieuw zijn voor de vliegmaatschappijen. Het was door de jaren heen altijd hopen voor reizigers dat ze alsnog een plek konden bemachtigen. Wie in deze periode Suriname wilde bezoeken, moest maanden tevoren boeken.

Die luxe voor de maatschappijen is niet meer. Weliswaar blijft de omvang van de terugval bedrijfsgeheim. Passagiers melden wel opvallende hoeveelheden lege stoelen per vlucht. “Maar een vlucht van vijftig tot zestig lege stoelen kan binnen een week vol zijn. De markt is erg beweeglijk en dat ervaart de sector wereldwijd. Overal is het voelbaar dat er minder mensen reizen, niet alleen bij de SLM”, aldus Van Ommeren.

23 REACTIES

 1. JA, zakka deng prijs en aan de (toekomstige) passagiers, boek gewoon op het laatst, dat zal ze leren !!!!!!!!!! De vreetzakken disie!!!!


  Maak melding

 2. Wat denken die gasten bij de SLM wel, het geld is in deze tijd van rommel erg belangrijk voor mensen, vrij duidelijk dacht ik, en ja als mensen naar familie teowillen, dan is het in bepaalde gevallen een probleem
  En ik denk het echt niet dat de SLM met name een stapje terug gaat doen in de prijs, forget it kondremangs, integendeel do skroefing gwa loktoe, tek ie ai loekoe!!!!!!


  Maak melding

 3. Dus voor al die Hollandhaters die hoopten dat wij (in Nederland) wegens de eurocrisis uit vuilnisbakken zouden gaan eten en dat zij ons nu dan omgekeerd met pakketten uit Suriname zouden steunen, merken nu wel het “boomerang effect” van deze crisis!
  Ook Suriname zal het (indirect) voelen.


  Maak melding

 4. @Medusa, Eerder ben ik een discussie gestart over de crisis in Nederland. Ene Kneh kon maar niet begrijpen waarom ik een Nederlandse aangelegenheid hier op waterkant oprakelde. Blijkbaar beseft menigeen niet dat de Surinaamse economie afhankelijk is van de Surneds.


  Maak melding

 5. Dit is een LUXE-probleem.Niemand is verplicht op vakantie’/fam.bezoek te gaan.Mensen raken gauw gestressed wanneer ze niet op tijd kunnen boeken voor geldverspillende vakanties.
  Ik ga in iedergeval op vakantie wanneer ik genoeg geld heb/zin in heb.Gouden tijden zijn voorbij voor KLM/SLM.Ook hotels in SU..


  Maak melding

 6. Het is in sommige gevallen wel verplicht om naar Sur te reizen, denk aan overlijdensgevallen. En juist dan PAKKEN SLM en KLM je hard aan, want je betaalt dan extra. dat is toch vreselijk!!! Aan de andere kant is het ook walgelijk dat men naar Sur afreist om bigie teng te spelen, met geld daar te smijten en dan klagen over de prijs van een ticket.


  Maak melding

 7. Omdat de meeste nu met KLM gaan!!! mijn fam. gaat a.s. zaterdag met de KLM. Niet meer met de SLM. Leer altijd optijd te vliegen…..KLM heeft de klok en SLM de tied


  Maak melding

 8. we worden wakker su’s dus..

  we wilden die ka geld niet hebben,zijden vele landgenoten, stop het maar in je godo olo besteed het aan die vuilnis bak eters enz enz enz..

  nu gaat de s.l.m ook nog klagen die smerige uitbuiters zijn eigen volk leeg zuigen al die jaren en wie voelt het dan..

  goed dat er nu een grote dip is ontstaan in de inkomsten slm,begin ook daar te bezuinigen b.v. alle v.i.p. personeel te verbieden.

  heb je al gelezen wat die amerikanen gezegd hebben over die amnestie-wet ,het zal niet fris worden voor onze hoofd verdachte moordenaar..

  waarom geeft hij niet de juiste antwoord voor zijn afwezigheid in Braziel..

  is al vast een verbod voor de december moord verdachten om Europa in te vliegen..

  meer volgt nog..


  Maak melding

 9. vakantiegangers zien nu ook in dat voor de prijs dat je kwijt bent richting SU ( dus prijs ticket, zakgeld, geld ONDERHOUD familie/profiteurs) zij met dat geld luxe en goedkopere vakanties kunnen boeken naar andere ook MOOIE en zonnige oorden. Bovendien heb je ook geen bigimangs om je heen….of families die steeds klagen bloot te zijn (ondanks dat ze zeven even werken…).
  SU is en zal altyd voor mij een mooi land blijven.


  Maak melding

 10. Als ik weg moet dan boek ik op het laatst dus voor mij is het geen probleem. Iedereen zou dat moeten doen.
  Een vorm van macht, want ze zijn afhankelijk van ons reis gedracht om geld te verdienen. We zijn al genoeg uitgebuit door de banken en de multinationals.


  Maak melding

 11. De reden is onze president.Men vind hem ontoerekeningsvatbaar en hij neemt die vliegtuigen wanneer hij wil om op zijn vakantie adressen te komen.


  Maak melding

 12. “In Den Beginne” had je nog zo’n slogan.
  Fly Now Pay Later. Bestaat dat nog?

  En hebben ze ook bij SLM Last minute Vliegticket?

  Sedert haar bestaan is SLM een familie- en vrienden bedrijf.


  Maak melding

 13. De SLM zou er goed aan doen zijn afspraken eens na te komen.
  Ik wacht al sinds november 2011 op mijn financiële compensatie welke mij is toegezegd door de SLM!
  Ruim twee dagen vertraging en nog geen cent van ze mogen ontvangen, ja een mailtje om het af te kopen voor € 250,00 tegen finale kwijting!
  Denken ze dat ik achterlijk ben?
  Ik heb recht op € 1.200,00 voor twee tickets, en aangezien de SLM zijn afspraken niet nakomt ligt het nu bij de rechter, kost het ze nog veel meer.
  Denk aan kosten welke gemaakt worden voor de rechtzaak, een advocaat en alle overige kosten!
  Dit gaat de SLM meer kosten dan 10 tickets!
  SLM staat voor Slechte Luie Matennaaiers!


  Maak melding

 14. @ Roy
  Volkomen met je eens. Ik woon in Miami, en een ticket naar Suriname kost mij al gauw $700.00. Neem ik min vrouw mee, komen we lekker op $1400.00. Met hotel komt er voor een weekje weer zo een $600.00 er op. Komt nog bijkijken dat de vluchten uit Miami in de vroege ochtend op Zanderij landen, terwijl de terugreis in de vroege ochtend geschiedt. Als we richting Europa vertrekken, zijn wij veel goedkoper van af en zien veel meer.


  Maak melding

 15. @Dirk

  Heb geduld, families van mij hebben na 1 jaar gratis ticket (laag seizoen) van de SLM gekregen voor bezoek (wederom) naar SU…

  Het is een bekende kreet in SU: we betalen je later…..


  Maak melding

 16. SLM speelt zelf een spelletje met ons surinamers . slm wil gewoon niet dat de prijzen omlaag gaan . het probleem is dat wi zelf niet zeggen we gaan gewoon een jaar niet vliegen tot dat de prijzen niet verbeterd zijn . en dat weten zij ook dat er toch surinamers zijn die dat niet volhouden


  Maak melding

 17. Niet alleen het aantal bezoeken aan Suriname neemt af maar ook het aantal mensen wat stage loopt in Suriname.
  Dat is beter voelbaar.
  Die blijven een aantal maanden.
  Huren een huis en regelmatig een auto.
  Maken reisjes naar het binnenland.
  Gaan in het weekend stappen.

  En het gebeurt maar al te vaak dat op het eind van hun stage de ouders ter afsluiting nog een aantal weken Suriname bezoeken.


  Maak melding

 18. je vlieg van europa naar thailand voor iets of minder dan 500 euro en zo een vlucht kan 24 uren of 12 of zelf 8 uren duren .en dat toestel verbruikt ook nog dezelde brandstof omdat er geen andere is . maar voor suriname is er hoog en laag seizoen kom op SLM .


  Maak melding

 19. Vandaar dat de tarieven zo hoog is!! het is daarmee rekening gehouden en de prijzen aangepast. Even een paar maanden niemand meer met SLM vliegen en dan kijken wat er gebeurt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.