Stichting 8 December: dood verdachten onderzoeken

64

PARAMARIBO, 19 jun – En degelijk onderzoek naar de omstandigheden waaronder vier verdachten zijn doodgeschoten, is op zijn plaats. Dit stelt de Stichting 8 December 1982. In een rechtsstaat kan het niet anders. Met geweld vanwege de staat mag alleen maar omzichtig omgesprongen worden. Suriname moet toch geleerd hebben van het verleden.

Daar is immers acht december 1982. Toen was er een “dictatuur van systematische geweldpleging en zelfs moorden van burgers”, stelt stichtingsvoorzitter Sunil Oemrawsingh. Het is dan ook aan te raden “de vinger aan de pols te houden ter bescherming van burger- en politieke rechten.” Weliswaar is er het besef dat het Korps Politie Suriname een grote verantwoordelijkheid draagt. Criminaliteit moet bestreden worden als bedreiging van de samenleving.

De stichting gaat uit van geweldloosheid. Toch wordt voldoende begrepen dat “in een rechtsstaat, organen bij wet het geweldsmonopolie toegewezen krijgen en dat proportioneel kunnen toepassen.” De politie heeft alle steun als het aankomt op het garanderen van de openbare veiligheid. Daarom juist moet duidelijk zijn of het hanteren van geweld gepast is. De stichting ondersteunt daarom ook een oproep van nabestaanden om een onderzoek.

Bekijk ook:


64 REACTIES

 1. Sunil, schiet niet te ver door!!!!! Investeer in de steun van de politie om openbare veiligheid te garanderen. DAAR wacht de Surinaamse samenleving al zoooo lang op. Hoeveel onschuldigen zijn er al vermoord, beroofd, verkracht!!!!!!!! Ondersteun de politie ipv dat je hen angsten aanjaagt om te handelen!!!!!!!!!!! O teng oenoe ai e opo???? Laat niet de teleurstelling over de amnestiewet nu ALLES bepalend zijn in Sur. We MOETEN verder, verder in alle veiligheid.


  Maak melding

 2. De stichting ‘8 december moorden’ gaat een brug te ver. Ten eerste kunnen de slachtoffers van 8 december niet vergeleken worden met 4(vier) criminelen die de samenleving naar het leven staan. De slachtoffers van 8 december zijn politieke tegenstanders die door gezagdragers om het leven zijn gebracht. Zij hebben geen enkel stafbaar feit begaan. De 4(vier) criminelen hebben willens en wetens het risico genomen om strafbare feiten te plegen. Elke crimineel weet dat zulks ernstige risico’s met zich meebrengt. Tot slot vind ik dat de stututen van de Stichting 8 december niet geent zijn om belangen van zware criminelen te behartigen. Dus ik zeg: stop er mee!


  Maak melding

 3. Hoewel ik met jullie beiden kan meegaan en je oproep (Koosje)om veiligheid WAAR DE BEVOLKING NAAR VERLANGT EN WAAR ZE OOK RECHT OP HEEFT legitiem is, heeft Oemrawsing wel degelijk gelijk als hij zegt dat mensen recht hebben op een proces. Wie zegt dat ALLE inzittenden van de auto criminelen waren? Zijn we helderziend?

  Iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Laat dat nou net zijn wat DiDiBrie op 8 december probeerde te voorkomen.

  Er moet inderdaad lijkschouwing plaatsvinden. Wie zegt me dat de politie niet een nog levende uit de auto heeft gehaald en vervolgens alsnog heeft geëxecuteerd?

  Wie zegt me dat er niemand van de CTU in de groep zit? Er is nu toch ook een bankrover parlementariër? Ik kan je zeggen dat er in de politie ook geen lieverdjes zitten. Wie hebben “Blakka Glenn” en Marlon vermoord?

  Ik heb “vrienden” in politiedienst die bewijsmateriaal laten verdwijnen tegen betaling. Deze zelfde jongens zijn bereid het je vijand “moeilijk te maken” tegen betaling (politie pesterijen). Ik heb er geen gebruik van gemaakt een zal het ook nooit doen en ook niet hoeven doen. Ik begeef me niet in situaties waardoor dat nodig is geweest of zal zijn en mocht dat toch gebeuren, neem ik mijn straf als een echte man. Ik wil hiermee alleen aangeven dat veel agenten echt niet zo schoon zijn. Dat is trouwens oud nieuws. Waarom heeft elk land een afdeling “Internal Affairs”? (Kijk maar eens naar die film).

  Wat is er mis met onderzoeken of de politie juist heeft gehandeld? Ook als er FOUTEN zijn gemaakt, zou dat nog niet hoeven te betekenen dat agenten moeten hangen. Als uit sectie etc. echter blijkt dat er GEEN fouten zijn gemaakt, maar dat het cold blooded murder is, ……. . Het gaat hier niet om uitlevering zoals bij Roger Khan, het gaat om het ONOMKEERBAAR BEEINDIGEN VAN EEN MENSENLEVEN. Ik ben zelf niet principieel tegen de doodstraf, maar we moeten wel zeker zijn dat de verdachte heeft gedaan wat we DENKEN dat hij heeft gedaan.

  Controle is geen daad van vijandschap. Wie bang is voor controle ….. ????????


  Maak melding

 4. Tuurlijk kan je 8 dec 1982 niet vergelijken met de executie van 4 vermeende rovers.
  Waar het hier om gaat is dat degene die aan hoofd staat van deze regering een geschiedenis heeft van moord en verderft,zijn zoon is een veroordeelde crimineel dames en heren.Hoe is het mogelijk dan één van de vermeende rovers bevriend was met leden van CTU, Waarom zien wij maar drie foto’s, Wie was de derde persoon?? allemaal vragen die erop wijzen dat deze zaak aan alle kanten rammelt. Een wonder dat ik nog niets hebt gehoord over blanke samenzweerders.


  Maak melding

 5. @Socrates

  Ik ben het onmiddellijk met je eens. Toch vraag ik me af waarom deze stichting zich geroepen voelt zich te bemoeien met een politiezaak. Zou het niet kunnen zijn dat deze stichting de suggestie wil wekken dat er een relatie is tussen 8 december en het recente geweld tegen verdachten? De suggestie dat het geweldsapparaat in wezen van dezelfde orde of nog erger hetzelfde is. Ik vraag het me gewoon af.


  Maak melding

 6. Waarmee ben je het eens anna?

  Met dit:

  “De stichting ’8 december moorden’ gaat een brug te ver.” ??

  met dit:

  “Ten eerste kunnen de slachtoffers van 8 december niet vergeleken worden met 4(vier) criminelen die de samenleving naar het leven staan.” ???

  met dit:

  “De slachtoffers van 8 december zijn politieke tegenstanders die door gezagdragers om het leven zijn gebracht.”??

  met dit:

  “Zij hebben geen enkel stafbaar feit begaan.”??

  met dit: “De 4(vier) criminelen hebben willens en wetens het risico genomen om strafbare feiten te plegen. Elke crimineel weet dat zulks ernstige risico’s met zich meebrengt.” ??

  of met dit:

  “Tot slot vind ik dat de statuten van de Stichting 8 december niet geënt zijn om belangen van zware criminelen te behartigen. Dus ik zeg: stop er mee!” ??

  Ik weet dat je tegen alles bent dat mensen doen die voorstander zijn van onderzoek en berechting van de daders van 8 december. Ik ga er dus van uit dat het bij jou gewoon een kwestie van hypocrisie en opportunisme is.

  Bij mij draait 8 december niet eens zozeer om politiek. Bij mij gaat het voornamelijk om het recht op en respect voor het leven van een persoon. Aan het leven van een mens komen is onomkeerbaar. Derhalve zijn er naar mijn mening zeer weinig situaties waar je dat zou mogen doen. geef ze de doodSTRAF, maar VERMOORD ze NIET!! Er is een essentieel verschil.


  Maak melding

 7. De executie style moord begaan op de 4 verdachten in opdracht van Belfort moet onderzocht worden. In 1982 hebben wij standrechtelijke executies reeds meegemaakt en tot op heden gaat de crimineel verantwoordelijk hiervoor ‘vrijuit’.Erger nog, hij heeft amnestie gedaan gekregen voor hemzelf ,de rechters met al hun geweldige wetten en rechten hebben het hoofd moeten buigen voor deze crimineel.Belfort is de tweede serial killer van Suriname.Als er mensen zijn die vragen naar een onderzoek in deze ,begrijp ik het standpunt van de dec 1982 nabestaanden volkomen.Ook zij moesten hetzelfde meemaken.


  Maak melding

 8. @Koosje

  Het is Belfort die de mensen angst aanjaagt met zijn executie style vonnis in de straten van Paramaribo.Of heb je liever dat de straten van Paramaribo zullen veranderen a la mexico style waar de kogels dagelijks rond de oren vliegen van de onschuldige burgers,of wacht je totdat een onschuldige burger een fataliteit wordt voordat je inziet dat de methode van Belfort af te keuren is.


  Maak melding

 9. @anna_z

  Wat is het verschil tussen de executie van de dec 1982 slachtoffers en die van de 4 verdachten dan?
  Beiden hebben dezelfde overeenkomsten en dat is zonder enige vorm van proces standrechtelijk geexecuteerd worden. Je baasje de zogenaamde ‘onschuldige’ heeft die dan niet een strafproces genoten zoals het in een civiele staat hoort. Ja toch,en dan nog hij heeft amnestie voorzichzelf en zijn partners in crime kunnen bewerkstelligen.Maakten de dec 1982 slachtoffers geen recht op een eerlijk proces netals de 4 verdachten vermoord door Belfort?Of is het shoot on sight voor alles en iedereen behalve de 28 criminelen die in de’top’ positie verkeren in Suriname en de ‘pseudo presidentje’ je god de zondaar ,de paarse god bouta,de gruwelijke.


  Maak melding

 10. @midete

  Beste midete,

  Ik ben niet tegen onderzoek naar daders van 8 december. Waar ik tegen ben is de hypocriesie waaronder dit gebeurt. Alles richt zich op Desi Bouterse terwijl Nederland en zijn marionet Brunswijk buiten schot blijven. Als je over recht wilt praten dan moet je niet selectief zijn. Brunswijk heeft de infrastructuur in Suriname vernield met wapens geleverd door Nederland. Kun jij me vertellen hoeveel Surinamers gedood zijn door Nederlandse wapens en futuboi Brunswijk? Vast niet!

  Maar laat ik eens inhoudelijk ingaan op je vraag:

  “Waarmee ben je het eens anna?”

  Ik ben het eens met de stelling dat “Stichting 8 December” van de zaak van de gedode (vermoorde) verdachten moet afblijven. Persoonlijk vind ik het gebeuren verdacht en wat mij betreft heeft de zaak veel weg van een executie.
  Maar dat is niet het punt. De stichting 8 December hoeft haar neus niet te steken in een politiezaak. De stichting is bezig met stemmingmakerij en wil deze zaak misbruiken om haar afkalvend bestaansrecht weer op te poetsen. Ik ga er niet van uit dat je het eens met me bent.

  Ik ben het met je eens dat ieder mens recht heeft op respect en dat elk leven respect verdient. Helaas is de mens nog steeds nogal primitief en in conflictsituaties worden al deze mooie voornemens gereduceerd tot alleen maar mooie woorden.

  Weet jij wie voor het gerecht gesleept moet worden voor al die onschuldige doden in Irak, Afghanistan, Libie en de rest van de brandhaarden in de wereld?

  Ik zie het gebeurde (de revolutie) in Suriname als een oorlogssituatie. Het was een kwestie van doden of gedood worden. En daarbij heeft Nederland een heel grote rol gespeeld. Waarom kom jij steeds aan met Bouterse. Die was alleen maar pion in een groter geopolitiek spel.


  Maak melding

 11. @Ray

  De zaak van de vier verdachten moet diepgaand onderzocht worden. Maar dat is een interne zaak van de politie. Dit is het meest gebruikelijke in een democratie. In Nederland zou men er hoogstens kamervragen over stellen maar het onderzoek zelf aan de politie overlaten. Het is echt niet nodig het in Suriname anders te doen. De te volgen stappen zijn: De politie, de minister van justititie en dan de rechter. Het is niet anders.
  Ik ben het niet eens met methoden van de Surinaamse politie maar we hoeven hier geen politieke draai aan te geven.


  Maak melding

 12. @anna_z
  1 ding is zeker,zoveel onzin die kan jij en je paarse god alleen maar uitkraaien.

  Baja, leg ons uit met welke landen Suriname in oorlog was geweest. Een oorlog betekend een invasie van een vreemd vermogen met manschappen ,geweren ,oorlogsvliegtuigen -en schepen,kortom met alles erop en eraan.In een oorlog praat je van prisoners of war[POW],waar zijn ze ?Och ja geexecuteerd om geen getuigen achter te laten door je paarse god bouta de’heilige’.


  Maak melding

 13. @Socrates

  “… met 4(vier) criminelen die de samenleving naar het leven staan… De 4(vier) criminelen hebben willens en wetens het risico genomen om strafbare feiten te plegen.”

  Ik zou zeggen, kies maar een andere ‘nick’, want met jouw gezever breng je de naam van de grote filosoof in diskrediet. De vier vermoorden zijn hoogstens verdachten van criminele feiten. Daar de KPS zich in het recente verleden aan criminele feiten schuldig heeft gemaakt – diefstal van negentig kilo coke uit de politiekluis in september 2009, de salvo’s die begin dit jaar op een dansgroep uit Nederland werden afgevuurd, de executie van een haitiaan door twee agenten uit het politiekorps etc. – kan deze niet als een integere organisatie beschouwd worden. Als de KPS zomaar ongewapende verdachten gaat doodschieten, dan is dat niet meer dan moord. Surinamers moeten ophouden vreselijke zaken in bedekte termen te uiten. De vier verdachten zijn ‘op de vlucht doodgeschoten’. Bij welke gebeurtenis werd het volk van Suriname eveneens deze stomzinnige verklaring voorgehouden? Juist, u bent het niet vergeten! 😉


  Maak melding

 14. anna_Z
  ik had vurig gehoopt dat jij een beetje was bijgedraaid, maar helaas.
  Er is maar één persoon in anna_z haar wereld die altijd het recht aan zijn zijde heeft en dat veroordeelde drugscrimineel Delano Desi Bouterse, die verdacht wordt van grove mensenrechtenschending.
  anna_z als DDB geen staatsgreep had gepleegd dan waren wij als land verder in onze ontwikkeling.
  Als DDB zich aan zijn belofte had gehouden om terug terug te keren naar de kazerne dan had er niet zoveel gevloeid in onze republiek Suriname. Jij hebt over Brunswijk ik hoor jou nooit wat zeggen over de samenwerking van Bouterse en kolonel valk voor de staatsgreep.


  Maak melding

 15. =Allereerst vind ik het erg dat men op deze wijze is vermoord.
  Eerdere berichten hebben toen aangegeven dat een aantal van die personen die opgepakt zijn verklaard hebben dat zij met z’n allen met pensioen zouden gaan, dit op kosten van anderen.

  =Wanneer men gaat stelen hoor je de ouders van die jongens niet klagen. Ook vraag ik mij af als men niet werkt hoe komt men dan aan dat geld en al die spullen die men bezit???

  Men zegt 99 dagen voor de jongens en de 100 ste voor de commandant.

  @anna_z::

  Jij bent gewoon ziekelijk op deze forum, omdat je weer over Nederland begint terwijl Nederland hiermee niets te maken heeft.
  Vergeet niet dat je hun taal spreekt die jou geleerd is.


  Maak melding

 16. Sunil, niet gek gaan doen jongen, je haalt zaken door mekaar. Het gaat hier om crimo´s ja, mensen die het niets uitmaakt bij een overal, ze schieten je voor je flikker, en als de politie op tijd aanwezig is, dan worden zij die crimo´s dan voor hun flikker geschoten.
  Je bent bezig met andere zaken Sunil, ok, hou je bij je leest!!!!


  Maak melding

 17. @anna_Z
  Als de bevolking van Suriname de werkwijze van de politie toejuigd zien we geen enkel onderzoek gebeuren.Dit gebeuren is samenhangend aan het politiek gebeuren in Suriname. Waarom genieten bepaalde criminelen amnestie en of gratie terwijl anderen morsdood neer geschoten worden?Van jou zijde verwachten wij niet dat je de oproep zal doen om een onderzoek te eisen naar het recentelijk gebeurde.Ik zie het verschil tussen de handelswijze van Belfort en Bouta helemaal niet.Beiden zijn koelbloedig bezig met het opruimen van ‘verdachten’ om in gunst van de bevolking te vallen . Zo werkt dat niet binnen een democratie.Wat Belfort heeft gedaan keur ik ten zeerste af.


  Maak melding

 18. @Ira

  Ik spreek ook Duits, Engels, Sranangtongo, Papiamentu en een beetje Frans. Ik vind het prettig om meerdere talen te spreken en ik sta er nooit bij stil zoals jij oppert, dat een taal het bezit is van een groep. En leg me eens uit Ira: ben ik ook ziekelijk als ik Duitsland, Engeland, de VS, Suriname, Korsow en Frankrijk erbij haal.

  In Nederland zou men er hoogstens kamervragen over stellen maar het onderzoek zelf aan de politie overlaten.

  In Engeland zou men er hoogstens parlementsvragen over stellen maar het onderzoek zelf aan de politie overlaten.

  In Frankrijk ……. 😉

  PS: Ik ben nu bezig met het leren van Spaans!!!!! Mijn volgende stap is het Ghanees. Ik ken al enkele woorden. 🙂


  Maak melding

 19. Een onderzoek is sowieso op zijn plaats!
  Wij leven per slot in een rechtstaat, een ieder
  vooral de overheid heeft zich te schikken!

  Voor de goede orde, ik woon in het centrum van
  Paramaribo (vanuit mijn slaapkamerraam zie ik de toren
  van:

  http://photos1.blogger.com/x/blogger2/86/4463/1600/724578/IMG_1955%5B1%5D.jpg

  Met regelmaat krijgen wij de gelegenheid om nieuwe
  producten aan te schaffen, al mijn gereedschap
  heb ik vijfmaal moeten vervangen. Nee! Niet vanwege
  slijtage! Om maar te zwijgen over hydrophores, koffiemolens:

  http://www.vergelijk.nl/koffiemolen/krups/g_vx2_santa_fe?gclid=CNH71qu62rACFW1ItAod2wJZ2w&v=3

  Koffiezetapparaten:

  http://ministerieetenendrinken.nl/?p=6754

  En! Nog veelmeer!

  Het enige de heren achterlaten, zijn boeken en er
  zijn een paar boeken er tussen die ouder dan
  100 jaren zijn.

  Desondanks is onderzoek op zijn plaats, helemaal
  met deze moordenaar in het machtscentrum!!!
  Denk maar aan alle zonnesteken die op regenachtige
  dagen zijn opgelopen!


  Maak melding

 20. weer een gedoe van de december stichting wat zitten jullie allemaal te kraaien je weet niet hoe het zeker gaat met zulke criminelen je woont zeker veilig hier in nederland of buiten suriname suriname iis een keiharde land geworden met deze soort criminelen en het beste is ze op te ruimen want ze hebben geen enkele inbreng voor het land alleen maar ellende waarom als er zulke dingen in suriname gebeuren hebben jullie kommentaar jullie moeten blij zijn dat de politie hun tanden laten zien want het is hun of de bandieten het is niet anders en je neemt geen riscos kijk maar naar de optreden van amerikaanse polities ze schieten je dood als je maar even beweeg en zo moet het met zulke abanjies in suriname,ding labarias
  nami takie


  Maak melding

 21. Tanden laten zien Neetjeman??

  Laat me niet lachen.

  Ongewapende mannen die in een auto zitten doorzeven.
  Een arme manjadief doorzeven die in een boom zit.

  En moordenaars laten lopen.
  Kom nou.


  Maak melding

 22. Deze Sunil Oemrawsingh geeft de hindustanen alleen maar schande en schande daarom is hij geen VHP,er, maar een NPS,er. Ik hoop dat de aanhangers van de VHP,er hem gaan corrigeren.
  Dat geval van 8 dec slachtoffers en die 4 zware criminelen die het land onveilig maakten en ook de Regering onder drukking hield van onveiligheid(telkens moest de NF leiders schreeuwen dat de criminaliteit aan het stijgen is) zijn tijdens opsporen en oppakken dood geschoten, zijn een en dezelfde gevallen, ik zie geen enkel verschil.
  Wie kan van een afstand zien of die zware criminelen wapens hadden of niet?
  Wanneer ze wapens hadden en terug zouden schieten op de Politie/Militairen wat zou er dan gebeuren?
  Dus Mr Sunil.O u bent demotiverend en met vieze politiek bezig. Als of U op de loer bent om fouten te vinden in deze Regering om daarna hun te saboteren.
  Wanneer komt er een eenheid in Su?
  Ik had eerder op mijn tijdlijn geschreven wat de grootste 4 taken van de Regering zijn nml:
  1 Productie sector, uitbreiding en versterking
  2 Werkgelegenheid, alle burgers helpen met een werk
  3 Eerste levens behoeften, betaal baar en goedkoop maken
  4 Veiligheid, bescherming van elk burger in dit land
  Dus de Regering is momenteel bezig met punt 4
  Ik bedel aan de totale bevolking om deze regering 100% te ondersteunen met al deze goede doelen.
  De Politie is een goede cameraad/vriend van de burgers wanneer ze houden aan wet en recht, maar wanneer iemand
  met zware misdaad/strafbare feiten bezig zijn moeten ze ook keihard en ook hard op treden naar mijn mening.


  Maak melding

 23. Suriname juicht, ma mi, me heelu!

  Het is duidelijk dat dit een geëngageerd scenario is!
  Zal wel weer in de bekende doofpot verdwijnen.

  De suri’s die nu halleluja roepen zullen lelijk op hun neus kijken, wanneer er morgen plots een ‘die harde’ kerngroep opstaat om te roven en te stelen.

  Dan en alleen dan, zullen ze beseffen dat ze zijn voorgelogen.
  Het is niet anders.

  Suniel hoeft zich inderdaad niet druk te maken om deze vermoorde criminelen.
  Maar strax zullen ze weer blerren dat niemand iets voor de slachtoffers doet, geen stille mars, geen publiciteit, niets.

  Suniel prima dat je ook aan deze mensen aandacht besteedt.


  Maak melding

 24. Los van alle gezever over criminelen en of ze wel of niet terecht zijn neergemaaid ten spijt.
  In een Democratie en Rechtstaat waar er geen doodstraf in het wetboek van strafrecht voortkomt, mag je geen mensen neerknallen op de wijze waarop dit gebeurd is.
  Er dient een gedegen onderzoek te komen. Aangezien P.G. Punwasi reeds heeft gezegd dat er “niets fout is gegaan”of woorden van gelijke strekking heeft gebruikt, is het de vraag of het onderzoek door een onderdeel van Justitie en Politie wel iets zal opleveren.
  Ik betwijfel het.
  En dat de 8 dec. organisatie zich er mee bemoeit kan ik me goed indenken. De mensen van 8 december zijn toen ook “op de vlucht” doodgeschoten.
  Er is geen relatie, maar de gekozen woorden roepen automatisch zo een vergelijking op.


  Maak melding

 25. anna_z.
  Jij ziet door de paarse bomen het bos niet meer.
  Ze probeert met alle soorten drogreden hier uit te komen.
  Niet zo lang geleden is een muziek band uit Nederland ook zo iets overkomen gelukkig dat er geen doden zijn gevallen.misschien kan anna_z ons vertellen wat de resultaat is geweest van dat onderzoek.
  Hier in Nederland zou de Rijksrecherche een onderzoek doen in Suriname mag de slager zijn eigen vlees keuren.


  Maak melding

 26. “Ik zie het gebeurde (de revolutie) in Suriname als een oorlogssituatie. Het was een kwestie van doden of gedood worden. En daarbij heeft Nederland een heel grote rol gespeeld. Waarom kom jij steeds aan met Bouterse. Die was alleen maar pion in een groter geopolitiek spel”

  Beste anna,

  Met bovenstaande maak je je er heel makkelijk vanaf.

  IK was geen pion in een geopolitiek spel. Waarom niet? Ik heb daar niet voor gekozen. Was er wel een geopolitiek spel? Hoe weet jij dat?

  Ik sta net zozeer achter de Afghanen en wie dan ook. Echter, daar zit niet mijn directe belang.

  Ik vind het laf van iedereen die zegt dat het een kwestie was van doden of gedood worden. HET IS NIET WAAR. IK WEET WIE LIJKEN HEBBEN GESJOUWD OP 9 DECEMBER EN WAAROM ZE DAT GEDAAN HEBBEN. SOMMIGEN ZIJN NU BELOONT (TIJDENS DEZE REGEERPERIODE) MET HOGE FUNCTIES. DAT IS NA DE FLINKE BELONING DIE ZE TOEN REEDS HADDEN ONTVANGEN.

  Schreeuw maar iets dat LIJKT te kloppen, dat is makkelijk.

  Ik zou mijn vijanden niet op deze manier ombrengen, laat staan mijn vrienden.

  Brunswijk? Die is een bankrover en huurling, maar zelfs hij heeft niemand ongewapend tegen een muur gezet en neergeknald. DODEN OF GEDOOD WORDEN? Hoe dan, zonder wapens in je onderbroek.

  Zeg me anna, was het ook penis afsnijden of penis afgesneden worden?

  Bij BoutersE gaat het niet alleen over 8 december. Ik zal eens een lijstje maken.

  Front is BAD, BOUTERSE IS EVIL!!


  Maak melding

 27. Natuurlijk is een degelijk onderzoek wel nuttig, maar ik hoop niet dat het ertoe leidt dat dit een vrijbrief is voor de criminelen. Laten we ajb niet terugvallen in pesterijen als skotoe, bigie botoe, yang verkotoe…. Ik blijf erbij, harde klappen uitdelen als dat moet, weg met de criminaliteit.


  Maak melding

 28. Deze zaak moet grondig onderzocht worden.Want dit kan ook niet zo door gaan,anders worden we straks makkelijk neergeknald onder het mom van hij was een rover.
  Ik vind het schandalig dat die jongemannen zo zijn neer gemaaid,zonder enig intentie van de politie om ze te arresteren.
  Als ik kijk naar die auto,dan weet ik zeker dat de inzittenden geen kans op overleven hadden.Maar dan hoe komt het dat er geen drupje bloed in de auto is gevonden?


  Maak melding

 29. @ koelie:

  Ik ben niet tegen de politie. Ze zijn noodzakelijk, nuttig en beschermen ons. Ze moeten onze steun krijgen. Daarom was ik het er ook mee eens dat ze een levensverzekering moeten krijgen. Als ze door hun werk om het leven komen, moeten hun vrouw en kinderen verzekerd zijn dat ze niets te kort komen.

  Bij mij op de hoek zat een agent dagelijks met twee collega’s te zuipen. In uniform en met bloeddoorlopen ogen. Als ik misprijzend naar hem keek zei hij: “san je loekoe mie, ie no man doe mie neks”. Dit gebeurde dagelijks, jaren lang. hoe kan het dat je dat tijdens je werk bijna dagelijks jarenlang kan doen? Mist niemand je aan het werk?

  De politie moet mijn beste vriend zijn. Mijn beste vriend mag niet tegen de wet handelen. Als hij al tegen de wet handelt, is het einde zoek.

  En inderdaad:

  Het lijkt er op dat de politie NIET EENS DE INTENTIE HAD op te arresteren.

  Waarom wordt het lijk niet vrijgegeven?

  Is het waar dat er geen bloed in de auto was?

  Ik veroordeel de politie niet. Ik wil gewoon dat er duidelijkheid komt. Controle is geen daad van vijandschap.

  Ik wil wel de persoon corrigeren die hier schreef dat Belfort de mensen heeft gedood. Dat is uiteraard niet waar en kan gekwalificeerd worden als stemmingmakerij. Het zou de minister wel sieren als hij zich bij de feiten had gehouden en pas uitgebreid had gesproken als alles duidelijk was, dus na grondig onderzoek.


  Maak melding

 30. naar ik weet,zijn de vermoorden gepleegt op 8 december 1982 door de opperbevelhebber v/h leger in opdracht van de huidige pres.opgehaald uit hun huizen en opgesloten in het Fort zeelandia ..

  Vervolgens zijn zij de 15, in een kamer op de vlucht dood geschoten in het Fort volgens de lezing van de huidige pres…

  De pres.. weet er alles van hij kan niks ontkennen alleen bevestigen,dan is het probleem opgelost..

  Wat het verschil is met deze vier criminelen vermoorden, dat zij allerlei criminele daden hebben gepleegt en de politie op het spoor is/was en vervolgens maatregelen getroffen.

  verder vergelijk gaat niet op..


  Maak melding

 31. @marcel
  Dit is iets dat ik niet kan begrijpen,dat jullie die jongens meteen veroordelen.
  Welk bewijs heeft de politie aangevoerd,om te bewijzen dat deze 4 mannen allemaal criminelen waren?
  Ik begrijp dat het volk de rovers zat waren,maar om nu 4 mannen neer te knallen gaat mij te ver.
  Wat als na onderzoek blijkt dat deze mannen niets met de berovingen te maken hadden?
  De politie heeft nog geen overtuigend bewijs getoond.


  Maak melding

 32. Een onderzoek is sowieso op zijn plaats!
  Wij leven per slot in een rechtstaat, een ieder
  vooral de overheid heeft zich te schikken!

  Voor de goede orde, ik woon in het centrum van
  Paramaribo (vanuit mijn slaapkamerraam zie ik de toren
  van:

  http://photos1.blogger.com/x/blogger2/86/4463/1600/724578/IMG_19551.jpg

  Met regelmaat krijgen wij de gelegenheid om nieuwe
  producten aan te schaffen, al mijn gereedschap
  heb ik vijfmaal moeten vervangen. Nee! Niet vanwege
  slijtage! Om maar te zwijgen over hydrophores, koffiemolens:

  http://www.vergelijk.nl/koffiemolen/krups/g_vx2_santa_fe?gclid=CNH71qu62rACFW1ItAod2wJZ2w&v=3

  Koffiezetapparaten:

  http://ministerieetenendrinken.nl/?p=6754

  En! Nog veelmeer!

  Het enige de heren achterlaten, zijn mijn boeken en er
  zijn een paar boeken tussen die ouder dan 100 jaren
  zijn.

  Desondanks is onderzoek op zijn plaats, helemaal
  met deze moordenaar in het machtscentrum!!!
  Denk maar aan alle zonnesteken die op regenachtige
  dagen zijn opgelopen!


  Maak melding

 33. Wat als er blijkt dat drie inderdaad zware criminelen waren, en ÉÉN was een gijzelaar?

  Wat als??

  Als het niet anders kon, moeten we ermee leven. dat moet dus onderzocht worden. ik heb de politie vooralsnog niet veroordeeld. eerts onderzoeken, dan conclusies trekken. Alleen zou het nu verstandig zijn als het onderzoek door een derde partij gebeurt.


  Maak melding

 34. Veel mense hier op die forum hebben het over 4 criminelen.
  Ik was nooit die knapste jonge van de klas.
  Maar volgens mij lees ik dat het om 4 VERDACHTEN gaat.
  Maar ik ben eens.
  Stichting 8 december is tege Baas dus ze moeten mond houwe.


  Maak melding

 35. Omdat ze tegen JOUW baas zijn, moeten ze hun mond dicht houden??

  Je melding dat je nooit “die” knapste “jonge” van de klas was, is the understatement of the year.


  Maak melding

 36. Anna_Z leer Ghanees. Dit is zeker om haar buren in de Bijlmer beter te begrijpen…….

  Op de Antillen waar zij beweert te wonen, kom je bitter weinig Ghanezen tegen…..


  Maak melding

 37. Henk Molenaar,stop met je domme reactie om de NDP te bekladden dat ze nooit de schoolklas gezien hebben .Heb je een verstand van een ezel?of ben je een ezel


  Maak melding

 38. Beste Rene,

  Het is “Heb je het verstand van een ezel” Niet “een verstand”.

  Jij hebt waarschijnlijk ook nooit de binnenkant van een schoollokaal gezien. Geen zorgen, dat is een prima kwalificatie voor een NDP functie……


  Maak melding

 39. @Henk Molenaar

  Ghanees is de taal van mijn voorvaderen. De taal die zij niet meer mochten spreken toen ze gedwongen naar Suriname waren gebracht. Het is heel natuurlijk voor mij. I love it! Het klinkt een stuk mooier dan de boerentaal die wij gedwongen moesten spreken. 😉

  En nu: Wat vind je van een stichting die de dood door politiegeweld van vier mannen voor eigen duistere doeleinden wil exploiteren? Heb je daar een mening over of voldoe je aan de beschrijving van Rene. We hebben namelijk al genoeg ezels maar een ezeltje meer of minder maakt ons niet uit.


  Maak melding

 40. Gerechtigheid in de heden daags Sur.komt in lagen voor.De bovenste is die een ieder kent van de staande en zittende magistratuur.Hierin worden ‘gewone’mensen vervolgd en berecht.Zijn er in het verleden ‘verkeerde’mensen veroordeeld,dan komen ze nu vrij in hoger beroep wegens gebrek aan bewijs.Of krijgen gratie of amnestie.Dan zijn er dat er per ongeluk doden vallen zo als op Maripaston en nu bij een politie actie.Door illegaal bewapende groepen.Deze komen even in het licht en verdwijnen weer.En dan heb je van de echte executie.Zo als bij Parbhoe of Veira.Het waarom van deze moorden moet men bij ons hoogste gezag vragen.

  Cobie.


  Maak melding

 41. Het gaat niet om de belangen van de criminelen!
  Het gaat om te laten zien of men op een juiste manier handeld binnen deze rechtsstaat.
  Dwz dat de regering niet straks klakkeloos iedere burger van het leven mag beroven als er politie aanwezig is.
  Lees het nog maar eens goed.
  Het is juist heel moeilijk voor een nette burger zijn beklag te kunnen doen tegen de regeringsfunctionarissen.

  Daarom vindt ik het goed dat dit gebeurdt.

  Suc6 beste Stichting!


  Maak melding

 42. Jammer dat de politie niet de executie ik bedoel de aanhouding niet heeft gefilmd.
  Dan hadden ze nu alle bewijsmateriaal zo op tafel kunnen leggen.
  En kunnen laten zien dat dit zware jongens waren met echte wapens.

  Veel suc6 daar in het mooie sranang blijf nog even in okraine.

  Mooi weer en leuke meiden hier trouwens. En ook best wel goedkoop.


  Maak melding

 43. @ midete je slaat de plank altijd mis. maar vooral als je zegt dat de gene die lijken hebben “gesjouwd” (jou worrden) hebben nu een beloning gehad(hoge regeringsfunctie) nu de vraag heoveel jaren 8-12-1982 heeft desi niet door geregeerd??? dus die mensen die lijken hebben getransporteerd volgens jou hebben allang hun beloning gehad. ma ja je mut wat uit je bek lullen. neks te doen he. dagen in holland duren langer, want starks is het 21 juni, de langste dag op aarde. er is dus meer zon, geen bolt and the beautifull, goede tijden etc vul je dagen anders dan een hele hoop troep te schrijven. bij sommige punten die aanhaal zeg ik u heeft gelijk, ma stopt met andere nonsence om je verhaal wat leven te geven.


  Maak melding

 44. =Heel veel mensen willen een onderzoek zelfs de familie van de overledene. Ik heb bijna het idee dat met smacht om in de media te komen en om aandacht vraagt. Lees het volgende info:

  =”Grote delen van het verhaal van mevrouw Harryson kloppen niet met de feiten”, reageert Tjin Liep Shie op de verklaringen van de weduwe. Hij zegt dat tijdstippen en feiten niet kloppen.

  =Ook de goudopkopers rond de Volks Credit Bank zeggen via de media dat hun collega Urbain Burleson niets te maken heeft met een bende, maar goud was gaan opkopen.

  =Er zijn toen zoveel gouden halskettingen en geld gevonden bij de rovers. Was het ook het opkopen van goud???

  =Als zij niets gedaan hebben moet men rekening houden::wie met spek omgaat wordt er mee besmet.


  Maak melding

 45. Wat doet een “lieveheersbeestje” in gezelschap van Satans vazallen???

  *troefcall spelen
  *hand & spandienst verlenen
  *of waren ze onderweg naar een kerkdienst 🙂


  Maak melding

 46. Alle roofmoordenaars,criminelen in de gevangenis moeten gewoon de doodstraf krijgen, het kost voor de hardwerkende surinamers enorm veel belastinggeld.. Ze moeten gewoon afblijven van andermans rijkdommen


  Maak melding

 47. @ philip:

  je moet leren lezen. Ik schreef:

  “Ik vind het laf van iedereen die zegt dat het een kwestie was van doden of gedood worden. HET IS NIET WAAR. IK WEET WIE LIJKEN HEBBEN GESJOUWD OP 9 DECEMBER EN WAAROM ZE DAT GEDAAN HEBBEN. SOMMIGEN ZIJN NU BELOONT (TIJDENS DEZE REGEERPERIODE) MET HOGE FUNCTIES. DAT IS NA DE FLINKE BELONING DIE ZE TOEN REEDS HADDEN ONTVANGEN.”

  Waar zie je dat ik schreef REGERINGSfuncties. Bovendien schreef ik ook “DAT IS NA DE FLINKE BELONING DIE ZE TOEN REEDS HADDEN ONTVANGEN.”

  Ik weet waarover ik praat, en als ik je goed lees weet jij ook waarover ik praat, anders zou je niet geweten hebben dat deze mensen nu niet in de REGERING zitten.


  Maak melding

 48. @Zucht

  “@FLEXARA: geldt dat ook voor je Pres en zijn partners in crime?”

  Over valide argumenten gesproken!!!! Kun je me uitleggen wat voor mate van inhoudelijkheid er in je oneliner voorkomt? En waar zijn de valide argumenten?

  Kijk lieve knulleke: Dat je lijdt aan het Boutersesyndroom is inmiddels wel duidelijk. Bijna elke reactie van jou eindigt in dezelfde lariekoek. Je vertoont het gedrag van iemand die zwaar getraumatiseerd is. Heb je nog wel plezier in je leven? Ik wel hoor! Met of zonder Bouterse. Maar liever met natuurlijk!

  🙂


  Maak melding

 49. Dinsdag 19 juni 2012 om 16:07 uur, door W. Whome

  Een onderzoek is sowieso op zijn plaats!
  Wij leven per slot in een rechtstaat, een ieder
  vooral de overheid heeft zich te schikken!

  Voor de goede orde, ik woon in het centrum van
  Paramaribo (vanuit mijn slaapkamerraam zie ik de toren
  van financiën. Met regelmaat krijgen wij de gelegenheid om nieuwe producten aan te schaffen, al mijn gereedschap
  heb ik vijfmaal moeten vervangen. Nee! Niet vanwege
  slijtage! Om maar te zwijgen over hydrophores, koffiemolens, koffiezetapparaten en nog veelmeer!

  Het enige dat de heren achterlaten, zijn boeken en er
  zitten een paar boeken tussen die ouder zijn dan
  100 jaar.

  Desondanks is onderzoek op zijn plaats, helemaal
  met deze moordverdachte in het machtscentrum!!!
  Denk maar aan alle zonnesteken die op regenachtige
  dagen zijn opgelopen!


  Maak melding

 50. @W. Whome

  Weet je wel zeker dat je in Paramaribo woont? Inwoners van Amsterdam en Rotterdam klagen namelijk identiek en volgens mij zijn echt zware criminelen niet op zoek naar gereedschap of een koffiezetapparaat.


  Maak melding

 51. Sorry Typo’s

  @anna_z

  Echte zware criminelen zijn uit op de totale absolute macht. Die willen dictator van SME worden met hun zoon als opvolger. tock.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.